Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Věková hranice pro zákrok

(příspěvek číslo: 2594)
dne: 22.02. 2010

Dobrý den, jaká je minimální věková hranice pro podstoupení zákroku modelace prsou? Děkuji za odpověď, Zuzana K.

Dobrý den,
já osobně se u všech kosmetických operací (kromě operace odstálých ušních boltců) snažím dodržet hranici 18 let a i když proti tomu mohou být různé protinázory, mám ke svému postoji řadu dobrých důvodů.
Hezký den !
T.Kydlíček


Subkutánní mastektomie

(příspěvek číslo: 2593)
dne: 22.02. 2010

Dobrý den,
chci se zeptat na možnost operace prsů. V roce 2007 mě na genetice potvrdili mutaci BRCA1 genu, v důsledku které mám zvýšené riziko vzniku nádoru prsu a bylo mi doporučeno odstranění žlázy. Je možné odstranit žlázu způsobem Subkutánní mastektomie a následně provést rekonstrukci prsů? Provádíte tento zákrok na vašem oddělení? a ještě poslední dotaz, hradí tento zákrok pojišťovna, děkuji za odpověď.
J.K. Plzeň

Dobrý den,
ano, tyto a podobné výkony provádím na oddělení plastiké chirurgie FN Plzeň a máte pravdu. Pokud Jste nositelkou mutace BRCA1, pak je skutečně nejlepším řešením subkutánní mastektomie s bezprostřední rekonstrukcí prsů. Operace a všechny náklady s léčbou spojené jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami. Asi ale nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6.patro. Podíváme se a uvidíme co a jak udělat, aby to bylo dobře.
Hezký večer !
T.Kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 2592)
dne: 21.02. 2010

dobry den chtela bych se zeptat jestli je mozne si nechat zvetsit porsi kdyz jsem 4 mesice po porodu ale dite jsem kojila jenom 4 tydny pak mi mleko zmizelo samo od sebe dekji za odpoved

Dobrý den,
ano, z mého hlediska to možné je, operace možná je.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvětšeni prsou

(příspěvek číslo: 2591)
dne: 21.02. 2010

dobrý den chtěla bych se zeptat jestli mi u vas na zvetseni prsou ze vsim vsudy tedy i s pradlem a s pobytem stacilo 46000 dekuji za odpoved

Dobrý den,
pokud bychom použili kulaté implantáty Laboratoires Eurosilicone 81 s vysokým profilem, byla byste hospitalizována 1 den a použili bychom 1 elastickou podprsenku, pak by konečná cena činila 47.000,-Kč. Nepočítám tedy předoperační vyšetření, které si ženy shánějí sami, ale nejedná se o nějak vysokou částku, která by výrazněji zvyšovala rozpočet.
Hezký den!
T.Kydlíček


korekce odstálých ušních boltců

(příspěvek číslo: 2590)
dne: 21.02. 2010

Dobrý den,můj syn má jeden boltec více odstálý,zajímalo by mě kolik by přibližně stála operace,jestli zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra nějakou částkou na tento zákrok přispívá,synovi bude v listopadu 10 let.Popřípadě jak dlouho je nutný pobyt v nemocnici,děkuji mnohokrát za odpověď,Velkoborská.

Dobrý den,
modelace boltců je operace poměrně častá, provádí se v místním umrtvení za krátkodobé hospitalizace a do 10 let věku je operace plně hrazena zdravotními pojišťovnami. Pomdínkou toho celého ale je, že dítě operaci SAMO chce, čili že to není dobrý úmysl rodičů či prarodičů , ale jen a jen přání dítěte samotného.
Hezký den !
T.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 2589)
dne: 20.02. 2010

Dobrý den, chtěla bych se Vás poptat kolik by tak přibližně stálo zvětšení prsou nebo srovnání aby obě prsa byla stejně velká. Mám totiž problém, že mám jedno prso a hodně moc velký kus větší než to druhé a chtěla bych to nějak upravit abych měla obě prsa stejná. Předem Vá moc děkuji za odpověď. Štychová.

Dobrý den,
samozřejmě, rád se Vám budu věnovat, ale asi nejlepší bude, když mě někdy navštívíte v poradně, kterou mám pro podobnou problematiku každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve fakultní nemocnici (vchod B, 6. patro). Podíváme se, zhodnotíme situaci a pak se teprve můžeme rozhodnout pro nějaké vhodné řešení, což mimo jiné předurčí i cenu výkonu. Na tomto místě je, bohužel, nemožné se seriózně vyjádřit k dalšímu postupu.
Hezký den!
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 2588)
dne: 19.02. 2010

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné provést rhinoplastiku a zvětšení prsou běhěm jedné operace. Pokud ne, jakou operaci byste mi doporučil podstoupit jako první a v případě, že by hojení probíhalo bez komplikací, za jak dlouho po první operaci bych mohla podstoupit druhou. Děkuji.

Dobrý den,
z čistě technického hlediska není problém obě operace udělat v jedné době, tedy v během jedné operace. Já osobně ale nedoporučuji tyto výkony spojovat a prodlužovat tak délku narkózy a zvyšovat rizika výkonu. Doporučuji každou operaci provést zvlášť a je jen na Vás s čím byste chtěla začít. Minimální odstup obou operací by pak měl být 3 týdny. Navrhuji se tedy sejít, vše probrat a zvážit. Chcete-li se setkat ozvěte se mi na tlf. č. 603 838 838 nebo na tlf.č. mojí asistentky 603 898 514 či na mojí mailovou adresu kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si schůzku.
Hezký den !
T.Kydlíček


ASYMETRIE PRSOU

(příspěvek číslo: 2587)
dne: 17.02. 2010

DOBRÝ DEN PANE DOKTORE,MÁM DOTAZ OHLEDNĚ DCERY,JEJÍ PROBLÉM JE VE VELKÉM ROZDÍLU VELIKOSTI PRSOU AŽ DVĚ ČÍSLA,CHTĚLA BY TENTO ROZDÍL SROVNAT ZVĚTŠENÍM.JE JÍ 19LET A JSME Z KARLOVÝCH VARŮ PORADÍTE KAM SE OBRÁTIT,JE POTŘEBA NĚJAKÉ DOPORUČENÍ,POPŘÍPADĚ MŮŽE SE OBJEDNAT I K VÁM? MOC VÁM DĚKUJI ZA ODPOVĚD S POZDRAVEM DANA TICHÁ

Dobrý den,
asi nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, kde mám pro podobnou problematiku poradnu. Podíváme se, vše probereme a eventuálně i naplánujeme.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 2586)
dne: 17.02. 2010

dobry den pane doktore po detech jsem hodne pribrala je pravda ze jsem uz neco shodila ale porad nejsem spokojena se svou postavou mam siroke boky a previsle bricho a zadek vetsi nez bych chtela cvicim jim zdrave ale vysledky zadne.proto uvazuji o liposukci.chtela jsem se zeptat kolik by to stalo. Bricho,boky a zadek.dekuji za odpoved.A jeste jeden dotaz slo by tento zakrok udelat treba i ve formou splatek.

Dobrý den,
liposukce je metoda tvarování postavy zmenšením či odstraněním rušivých tukových polštářů odsátím tukových buněk. Ne tedy k plošně rozsáhlému zmenšení celých regionů nebo ploch, ale k lokalizované redukci. Pokud byste byla vhodnou adeptkou liposukce pak bych Vám při konzultaci přesně řekl i cenu celé operace včetně hospitalizace a elastického prádla. Je mi ale líto, splátky po neblahých zkušenostech již neposkytuji.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rty

(příspěvek číslo: 2585)
dne: 17.02. 2010

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mi můžete zvětšit mírně horní ret tím, že ho něčím vyplníte. Pokud ano, zajímá mě, jak dlouho budu potom oteklá a kolik tento zákrok stojí.

Dobrý den,
ano, tyto výkony provádím, momentálně používám nejčastěji Matridex gel. Není to výkon ani složitý ani dlouhý a otoky přetrvávají cca 2 - 3 dny.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rozestup břišních svalů

(příspěvek číslo: 2584)
dne: 16.02. 2010

Dobrý den,
Vážený pane doktore,chtěla bych
Vás poprosit o radu-skoro před třemi lety jsem císařským řezem přivedla na svět svého synka o do té doby vypadám jako kdybych byla stále v pátém měsíci těhotenství.Držela jsem diety,cvičím a břicho stále roste.Na internetu jsem se dočetla že se možná jedná o rozestup břišních svalů a tak jsem vyrazila k lékaři.Ortoped mi řek,že pokud se jedná o tuto vadu pomůžemi jedině chirurg.Vzhledem k tomu že jsem z malého města a místnímu chirurgovy se zde říká veterinář,poradil mi známý ať se obrátím na odborníka ve svem oboru jako jste vy.Jsem už vážně zoufalá a proto budu ráda za jakoukoli pomoc.
Předem děkuji Hájková

Dobrý den,
je otázka, zda je příčinou Vašich potíží právě rozestup přímých svalů břišních nebo něco jiného. Měli bychom se měli tedy nejdříve sejít, vyšetřit Vás a to i třeba ultrazvukem, popřípadě nukleární magnetickou rezonancí a udělat si tak jasnou a přesnou představu co tyto potíže dělá. Až budeme mít v situaci jasno, pak teprve je možné navrhnout řešení. Možná máte pravdu a pomocí pro Vás by byla abdominoplastika s eradikaci diastázy (rozestupu) přímých svalů břišních, ale na tomto místě těžko rozhodnout.
Hezký den !
T.Kydlíček


green cavite prestige-liposukce

(příspěvek číslo: 2583)
dne: 16.02. 2010

Dobrý den, pane doktore.Poskytujete odstranění celulitidy metodou green cavite prestige, kavitace? Pokud ano, můžete uvést cenu? Zajímal by mě váš názor na tuto metodu. Děkuji za váš čas. Boušová

Dobrý den !
musím se přiznat, že nevím jak odpovědět... :-) Já osobně používám metody dlouhodobě vyzkoušené, osvědčené a i když působí někdy diluviálně, zastarale, jsou účinné. Jinými slovy, objevuje se množství metod, které slibují hodně a ještě více, ale (zatím) jsem se nesetkal s metodou, která by byla co do efektu schopná nahradit klasickou liposukci nebo jí alespoň plnohodnotně konkurovat. Až se taková metoda objeví, určitě na ní přejdu, ale toho času mi žádná z dostupných metod nepřesvědčila k tomu, abych to udělal. A co se týče celulitidy...zde bych to po tom co jsem už viděl přirovnal k předvolební kampani politických stran. Před volbami se slibuje a slibuje, po volbách je ale vše jinak :-) Asi jsem Vás odpovědí neuspokojil a možná i zklamal, ale tak to nyní vidím.
Hezký den !
T.Kydlíček


KELOIDNI JIZVY

(příspěvek číslo: 2582)
dne: 15.02. 2010

DOBRY DEN PANE DOKTORE MAM NA HRUDI POALENINU A LEVEM RAMENI A TVORI JSE MI KELOIDNI JIZVY POSLEDNI TRI ROKY POPALENINU MAM 26LET NEVIM JAK LZE ODSTRANIT TYTO BOULIČKY MAM TO I PO RAMENOU A ZADECH DOCHAZI NA KOŽNI NIC MY NEPOMAHA ŽADNA MAST PROSIM PORATTE

Dobrý den,
nejdříve je třeba charakter jizvy přesně určit. Může se jednat o zbytnělou, hypertrofickou jizvu, nebo jizvu keloidní, ale existují i přechodné formy. Je to nutné z toho důvodu, že řešení a prognóza je u každé formy ale jiné. Je mi líto, ale bez vyšetření se nehneme dále z místa. Jedno je ale jasné, bohužel, neexistuje jednoduché, rychlé a elegantní řešení. Vždy je třeba postupovat individuálně a systematicky zkoušet léčbu až dojdeme k optimálnímu řešení. Jizvy jsou zkrátka problém a kdo tvrdí opak hluboce se plete.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace dolních očních víček

(příspěvek číslo: 2581)
dne: 15.02. 2010

Dobrý den,rádi bychom darovali naší mamince k jejím nadcházejícím kulatým narozeninám asi zvláštní dárek.Velmi touží zbavit se převislých dolních očních víček.Lze se s Vaší klinikou domluvit na nějakém dárkovém poukazu? Mohu znát přibližně celkovou cenu?Poukaz bychom zaplatili a mamka by se řádně už objednala na předoperační vyšetření a operaci sama..Děkuji za odpověd. Janečková

Dobrý den,
je to zcela jistě zajímavý nápad a mamince udělá určitě radost, nicméně věc je trošíčku složitější. Maminka musí nejdříve být vhodná kandidátka k operaci dolních víček, ale třeba také není... musíme se proto sejít a vše posoudit a vhodně naplánovat. Nicméně není problém to udělat tak, aby to dárek pro maminku byl a abyste z něho všichni měli radost. Nejlepší tedy bude, když mě zavoláte na č.603 838 838, eventuálně mojí asistentku 603 898 514 a dohodneme podrobnosti.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 2580)
dne: 15.02. 2010

Dobrý den chtěla bych podstoupit abdominoplastiku u vás musím se nějak objednat nebo předem zavolat.Děkuji jana

Dobrý den,
děkuji Vám za důcvěru ! Pokud uvažujete o abdominoplastice musíme se nejdříve sejít, vše probrat, zvážit a promyslet. Kontaktujte mě na mém mailu kydlicek@fnplzen.cz nebo tlf. 603 838 838 event. mojí asistentku na č. 603 898 514 a najdeme nějaký vhodný termín konzultace.
Hezký dern !
T.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2579)
dne: 12.02. 2010

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat,zda je věková hranice pro tuto operaci. Je mi 54 let,prsa jsem měla menší/asi 1/ale pěkná,i po dvou dětech.Vždy jsem trošku záviděla plnějším ženám.Teď mi prsa pomalu klesají,jakoby zmenšují,připadám si nepřitažlivá.Měřím 160 cm,vážím 64kg.Tak posledních 6 let to byl můj sen,který jsem ale asi měla provést,ne o tom pouze přemýšlet. Děkuji Vám za odpověď.

Dobrý den,
věk není pro operaci, o které píšete limitujícím faktorem. Tou jsou anatomické poměry prsů a zdravotní stav. Pokud je tedy konkrétní anatomická situace příznivá a zdravotní stav dobrý není se třeba věkem nijak zvlášť zabývat. Pokud o operaci přemýšlíte vážně, pak je na místě se sejít a vše důkladně probrat, zvážit a promyslet.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastka

(příspěvek číslo: 2577)
dne: 12.02. 2010

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na radu.Před 2lety jsem byla na abdominoplastice.Již za měsíc jsem pozorovala nad pupkem bouli./sděleno mi lékařem,že je to sval/.Při návštěvě po 2 letech mi bylo sděleno,že je to kýla. Jak ji odstranit?Jde odstranit přes pupek? Děkuji

Dobrý den,
Pokud se jedná o klinicky jasnou kýlu, pak žádné další vyšetření nutné není, jsou-li však nějaké rozpaky je možné "bouli" vyšetřit tzv. objektivně (sonografie, nukleární magnetická rezonance-NMR). Jestliže se pak skutečně jedná o kýlu, měla by se operovat a provádět by jí měl chirurg.
Hezký den !
T.Kydlíček


Lypomatoza

(příspěvek číslo: 2576)
dne: 11.02. 2010

Dobrý den,
jmenuji se Tomáš Mareš(27let),mám rozsáhlou lypomatozu po celem těle,v minulosti jsem byl u Vás 2x na zákroku,naposled cca před třemi lety.
Chtěl jsem Vás poprosit,zda by bylo možné provést další operaci,při ktaré by bylo odstraněno větší množství lypomů.
Můžete mi prosím zdělit zda zákrok hradí pojištovna a v jakém rozsahu?
Jsem poměrně mladý a proto se na Vás obracím s touto žádostí o pomoc a za cokoli Vám předem děkuji.
S pozdravem a přáním krásného dne Mareš.

Dobrý den,
nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30 hod.) ve FN Lochotín, kdy mám poradnu pro podobnou problematiku. Odstranit v jedné době můžeme řadu lipomů o to nic, jiná je ale otázka úhrady zdravotními pojišťovnami. Každá operace má v sazebníku zdravotní pojišťovny svůj kód, podle kterého úhrada probíhá. Háček je v tom, je pro jednoho pacienta je kód odstranění lipomu možno použít pouze 1x/1den, vícekrát ne, víc jich pojišťovny prostě nezaplatí. A v tom je ten problém, pokud by naše pracoviště vykázalo víc kodů, třeba 7, dostane zaplaceno stejně jenom za 1, ostatních 6 operací by dělalo ve své režii, zadarmo, je jasné, že to nikdo neudělá. Ale nejlepší bude, když přijdete, uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jizvy

(příspěvek číslo: 2575)
dne: 11.02. 2010

Dobrý den, zvažuji po ukončení kojení zpevnění prsou. Chci se zeptat, kde jsou jizvy-zda v podprsní rýze nebo okolo dvorce. Mě se totiž špatně hojí jizvy. Může se stát, že se např. operace nedoporučí? Děkuji Jana

Dobrý den,
při zvažování zda operovat či ne a při rozhodování o technice modelace je třeba vždy vycházet z konkrétní anatomické situace, z přání klientky a ještě z mnoha dalších okolností. Pokud se prs modeluje, pak je jizva vždy okolo dvorce a svisle dolů do podprsní rýhy (tzv. vertikální mammoplastika), pokud se ale použije klasická metoda, pak je jizva i v podprsní rýze. Obě metody mají svoje výhody a nevýhody a je třeba říct, že délka jizev není hlavním momentem v rozhodovacím procesu, tím je míra poklesu prsů. Samozřejmě, že se někdy operace nedoporučí. Stává se to zejména tehdy, když má klientka nerealistická očekávání nebo nelze očekávat konstruktivní spolupráci, jsou přítomná zdravotní rizika apod.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstranění podbradku

(příspěvek číslo: 2574)
dne: 10.02. 2010

Dobrý den pane doktore, je nějaká možnost na odstranění nebo alespoň zmírnění podradku...díky za odpoveď Jana

Dobrý den,
ano je, nicméně věc je složitější než se může zdát. Řešení je jiné, když se jedná o lokalizovaný tukový polštář bez kožního nadbytku, nebo když jde o kožní nadbytek, či pokles krku s defigurací úhlu mezi dolní čelistí a krkem... Je třeba Vás vyšetřit a teprve pak je možné Vám navrhnout řešení. Bez tohoto se, bohužel, nehneme z místa.
Hezký den !
T.Kydlíček


bílá řasa

(příspěvek číslo: 2573)
dne: 8.02. 2010

dobrý den,chtěl bych se zeptat..mám jednu řasu bílou a druhou černou,je možné s tím něco udělat,aby byla černá??

Dobrý den,
Váš dotaz by měla dostat spíše kosmetička, chirurgicky totiž Vám nemohu pomoci, je mi líto. Napadá mi jedině řasy obarvit, ale v tomto ohledu jsem laik, takže i když bych velmi rád, nepomohu Vám.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace břicha

(příspěvek číslo: 2572)
dne: 8.02. 2010

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat jsem třikrát po císařském řezu jizvu mám od pupíku dolů a na bocích a břiše velký převis kůže.Je možné uhrazení operace pojišťovnou? Děkuji předem za odpověd

Dobrý den,
soudě dle toho co píšete by řešením mohla být abdominoplastika. Píšu mohla, protože jistotju bez vyšetření mít nyní na tomto místě nemohu, ale předpokládám, že by tato operace určitě přiněsla výrazné zlepšení. Co se týče úhrady zdravotní pojišťovnou tak to si myslím, že není reálné. Pojišťovny mají přesně dané podmínky a jasná kritéria kdy a co zaplatí a obávám se, že nesplňujete jejich podmínky. Ale bez vyšetření je těžké se závazně vyjádřit, až klientku uvidím je možné ase seriózně a definitivně vyjádřit i k tomuto.
Hezký den !
T.Kydlíček


Litka

(příspěvek číslo: 2571)
dne: 7.02. 2010

Dobry den pane doktore.Chtela by jsem se zeptat zda je mozne zmenseni litek.Dekuji

Dobrý den,
pokud je větší objem lýtek dán tukovou podkožní vrstvou pak je možné zvážit liposukci, která by mohla do jisté míry pomoci. POkud je ale bérec objemnější i v krajině hlezna nebo je dán spíše objemem svalů, potom se obávám, že naše technické možnosti na splnění Vašeho přání nestačí.
Hezký den !
T.Kydlíček


úprava lítka

(příspěvek číslo: 2569)
dne: 7.02. 2010

Dobrý den,pane doktore chci se zeptat manžel má od narození kratší nohu a prodělal operaci achilovky,potom dlouho sádra a následkem toho je jeho pravé lítko o dost hubenější než to levé.Již dlouho přemýšlí o možnosti nějaké korekce,nebo výplně pokud je to možné. Děkujeme za odpověď.

Dobrý den,
abych byl upřímný jsem na rozpacích. Samozřejmě, že je možné použít silikonový gelový implantát, který objem lýtka zvětší, ale to je vše. Pokud je končetina v rozsahu bérce slabší, hubenější celá, pak by to bylo jen dílčí zlepšení, ale to není ten hlavní problém. Tu hlavní potíž vidím v tom, že končetina je trvale zatěžovaná a implantát je přece jenom materiál tělu cizí. Já osobně bych podobnou operaci hodně zvažoval. Můžete namítnout, že do prsů se implantáty také vkládají, jenže tam je přece jenom anatomická situace o hodně jiná. Pokud by manžel o operaci uvažoval vážně je vhodné začít u ošetřujícího ortopeda, který by se měl vyjádřit k eventuální plánované další ortopedické léčbě.Pak teprve je možné, aby se vyjádřil plastický chirurg.
Hezký den.
T.Kydlíček


liposukce břicha

(příspěvek číslo: 2568)
dne: 5.02. 2010

Dobrý den, jsem po dvou císařských řezech, od toho posledního uplynuly již 2 roky. Bříško mám pořád velké. Chtěla bych se zeptat, zda je jako nejlepší řešení liposukce břicha a kolik by tak orientačně stála. Dále se Vás chci zeptat, co si myslíte o tzv. bezbolestné liposukci.
Děkuji

Dobrý den,
těžký dotaz, když jsem Vás neviděl a ani nemám k dispozici fotografii! :-) Je mi líto, ale seriózně se na tomto místě v této chvíli skutečně nemohu vyjádřit, na to toho o Vás vím skutečně velmi málo. Mohu ale jen říci, že liposukce se týká pouze podkožního tuku a musí se při tom velmi pečlivě posoudit stav kože nad tukovým polštářem. Liposukce je dobrá metoda, ale pouze tam, kde se uvážlivě použije a citlivě provede. Pokud se tedy máme pohnout vpřed musíme se sejít a já Vás musím vyšetřit, pak je možné se seriózně vyjádřit k dalšímu postupu.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 38 / 131 > >>