Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


jizva po úpravě prsou

(příspěvek číslo: 2671)
dne: 28.04. 2010

Dobrý den, pane doktore,chystám se k vám na úpravu prsu, mám každé jinak velké. Chtěla jsem se zeptat, zda bude jizva viditelná. A jestli bude vést od dvorce směrem nahoru? Potom se k vám chystam na augmentaci. Bude jizva vidět? Děkuji.

Dobrý den,
jizva je jiná tkáň než okolní kůže, takže vidět bude. Jizva je vždy vidět a je jedno zda se jedná o kůži, sliznici, srdce, játra nebo slezinu. Jen kost se hojí identickou tkání, tedy kostí, všechny ostatní tkáně se hojí jizvou. Jiná otázka je o jak kosmeticky nápadnou jizvu se jedná. Anatomické poměry na prsu spolupředurčí metodu modelace, jizva je pak vždy okolo dvorce a svislá do podprsní rýhy v případě tzv. vertikální modelace, nebo i v podprsní rýze u tzv. klasických modelací. Obě skupiny mají své výhody a nevýhody a nelze říci, která z nich je lepší. Vše se musí důkladně zvážit při konzultaci.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 2670)
dne: 28.04. 2010

Dobry den pane doktore, pouze opakuji svuj dotaz z drivejska:
jiz dlouho uvazuji o zvetseni prsou, v soucasne dobe ale ziji v USA a zakrok bych rada prodelala v CR. Chtela jsem se tedy zeptat, zda bych mohla zhruba po tydnu ci dvou (v ramci dovolene) odletet zpet do USA a zda, popr. jak casto bych se do CR musela vracet na kontroly? Nemam nijak fyzicky narocne zamestnani, pracuji v administrative. Dalsi dotaz je na predoperacni vysetreni, je mozne jej provest na vasi klinice, nebo bych ho musela podstoupit ve sve domovske nemocnici na zaklade zadanek sveho praktickeho lekare? Dekuji, Marketa

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru !Myslím, že Váš plán reálný je. Dva týdny jsou dostatečné dlouhé na to, abychom stačili doplnit předoperační vyšetření, provést augmentaci prsů a překonat nejbližší pooperační období. Hojení trvá sice dva týdny, nicméně kožní stehy lze odstranit již u Vás doma a administrativní prácě by Vám vadit v období rekonvalescence výrazněji neměla. Kontroly po operaci jsou vhodné, nicméně honit Vás na ně dojíždět přes oceán by byl asi vrchol :-), ale pokud se do ČR vypravíte, byl bych určitě rád, kdybyste si na mě chvilku našla. Pokud máte zájem vše podstoupit u mě, coč bych byl rád, bylo by asi nejlepší se domluvit mailem na mé adrese kydlicek@nplzen.cz, kde si vše řekneme a naplánujeme podrobně. Podobně si později tímto způsobem můžeme řídit péče o jizvy a jinou pooperační starost o prsa.
Hezký den !
T.Kydlíček


reoperace

(příspěvek číslo: 2669)
dne: 27.04. 2010

Dobrý den pane doktore,
před rokem a půl jsem byla na otoplastice,která dopadla vcelku dobře.Jen mě trápí mírně odstávající špičky, uši vypadají nesouměrně a řekla bych i nepřirozeně.Chtěla jsem se tedy zeptat, jaké jsou možnosti reoperace a kolik by to stálo.
Děkuji za odpověď

Dobrý den,
to by neměl být žádný problém, jednalo by se o velmi malý výkon, ale měli bychom s enejdříve sejít. Kontaktujte mě buď mailem nebo na mobilu a dohodneme si další postup.
Hezký den !
T.Kydlíček


autoaugmentace

(příspěvek číslo: 2668)
dne: 27.04. 2010

Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat,zda provádíte tento způsob operací. Případně kolik tato ,,sranda" stojí:-)))))

Dobrý den,
ne, neprovádím, počkám si až na dlouhodobě výsledky metody, tedy na výsledky s větším časovým odstupem od operace a na případné komplikace této metody.
Hezký den !
T.Kydlíček.


počet operací

(příspěvek číslo: 2667)
dne: 24.04. 2010

Dobrý den právě si pročítám Vaše e-konzultace ohledně zvětšení prsou a většinou si vás pacientky chválí i když nějaká negativa jsem také četla.Toužím po krásném,plném výstřihu čehož s mojí velikostí 0 nedocílím.Přemýšlím o plastice,ale zároven se bojím aby dopadla podle mích představ.Tím myslím aby to nebylo horší než ted jako třeba bradavka směřující každa jinam nebo nějaké extra vyditelné jizvy nebo implantát,který nesedí-rotuje a musí se přeoperovat.Vím,že výsledek nemůže zaručit žádný chirurg,proto je pro mě rozhodování tak těžké,ale mohl by jste mi aspon zdělit kolik Vy osobně máte přibližně za sebou úspěšných zvětšení prsou?Mockrát děkuji.

Dobrý den,
nevím, už dlouho to nepočítám, ale moc. Jsem atestovaný plastický a certifikovaný estetický chiturg, což předpokládá určitou praxi. Ale Váš dotaz je zajímavý z několika ohledů a dovoluje mi tak reagovat na problematiku, které se dotazy jaksi vyhýbají.
Je stará pravda, že komplikace a neúspěchy nemá pouze ten chirurg, který neoperuje. Pokud operujete, musíte s těmito momenty jakkoli nepříjemnými prostě počítat. Chirurg sice provede operaci, ale to je pouze jeden moment složité skládanky, dalším je vlastní hojení a opět dalším třeba konzolidace tkání a na oba poslední procesy má lékař i pacient jen malý vliv. A aby to nebylo jednoduché přistupuje k tomu i psychika klienta, který má určité představy a plány, nicméně je nějakým způsobem definuje a lékař na straně druhé je nějakým způsobem chápe... A aby to bylo úplně zamotané je třeba zdůraznit, že konečný výsledek mimo jiné podstatně ovlivňuje původní anatomická situace. Jinými slovy, i kdyby se chirurg roztrhl, jsou zde určité nepřekročitelné meze, kupříkladu není možné docílit přirozených prsů velikosti konfekční podprsdenky C, nebo D, jsou-li původní prsy velmi malé, to prostě možné není. Zkrátka a dobře tím, že se klientka rozhodne podstoupit estetickou operaci současn podstupuje i rizika komplikací a eventuální nespokojenosti, což je běžné všude na světě, musí být ale o všem důjladně a srozumitelně poučena a musí se udělat vše pro to, aby spokojenost klienta byla co největší. Z toho co jsem napsal bepřímo vyplývá, že rozhodnout se pro toho či onoho chirurga není jednoduché a snad by bylo nejlepší podstoupit konzultací více, abyste si udělala přesnější představu nejenom o problematice augmentace, ale i o osobě chirurga.
Hezký den !
T.Kydlček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2666)
dne: 24.04. 2010

Dobrý den pane doktore,

mám zájem o zvětšení prsou. Slyšela jsem o nové technologii (bohužel nevím jak se jmenuje), co jsem pochytila je: odsaje se tuk z jiné části těla a implantuje se do prsou.
Provádíte také tuto metodu?

Děkuji Martina

Dobrý den,
tuto metodu (zatím) neprovádím. Ještě si počkám na dlouhodobé výsledky a komplikace této metody.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 2665)
dne: 23.04. 2010

Dobrý den, ráda bych si u Vás chtěla nechat udělat plastiku břicha. A zajímá mě zdali je tuto operaci možno podstoupit v červenci. A jaká váha je pro tuto operaci vhodná.
Děkuji Věra

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Ano, operovat v červenci možné je,musíme si ale najít nějaký vhodný termín konzultace a vše důkladně probrat a zvážit. Napište mi, prosím, na můj mail kydlicek@fnplzen.cz, najdeme nějaký vhodný termín setkání a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


odpověd

(příspěvek číslo: 2664)
dne: 21.04. 2010

Vážený pane doktore , já vím k čemu slouží vaše stránky a proto bych byla ráda kdyby má kritika vůči vám na této stránce zůstala ,to jenom vy máte pocit že vaše stránky jsou jenom na dotazy a vaší chválu to tam necháváte , ale pokud vás někdo skritizuje tak to se musí ihned vymazat ,přesně takto děláte nemůžete přeci jenom sklízet ovoce .

Važená paní, i s Vaším příspěvkem to za celou dobu trvání tohoto webu, což je 8 let jsou celkem 2 nebo 3 nespokojené příspěvky, což si myslím, není úplně špatné. Nicméně dovolím si Vám připomenout, že tyto stránky jsou moje webové stránky a spravují se tak jak je považováno za správné. A protože stále nevím, jak jsem již napsal kdo Jste, nemohu Vám také konkrétně nic odpovědět na svojí obranu, takže se nikdo nemůže divit, že Váš anonymní příspěvek tu nezůstal.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsů

(příspěvek číslo: 2662)
dne: 21.04. 2010

Dobrý den, mám zájem o zmenšení prsů. Ráda bych se u Vás objednala ke konzultaci. Předem děkuji za odpověď. K. Trojanová

Dobrý den,
děkuji Vám, velmi rád Vám vyjdu vstříc s termínem konzultace, možná ale nejlepší by bylo, když se dohodneme mailem (kydlicek@fnplzen.cz). Ozvěte se mi, prosím a najdeme nějaký vhodný termín, kdy vše zvážíme, probereme a eventuálně naplánujeme. První volné termíny konzultací mám ve čtvrtek 29.4. odpoledne.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 2661)
dne: 21.04. 2010

Dobrý den , chtěla jsem se zeptat ,proč mažete kritiku vůči Vám a nenecháte aby si ji přečetli všichni kdo navštíví vaše stránky? S pozdravem vaše bývalá pacientka

Dobrý den,
je to prosté, jak se mám vyjádřit k Vašemu příspěvku, když konkrétně nevím o koho se jedná. Odpovídám zde na dotazy a k tomuto také toto fórum slouží, ale nemohu odpovědět Vám , protože nevím kdo Jste.
Hezký den !
T.Kydlíček


permanentní make-up

(příspěvek číslo: 2660)
dne: 20.04. 2010

Dobrý den! Mám provedený permanentní make up na rtech a 4x opravovaný, tudíž je výsledek horší než původně. Jsem s tím nespokojená a hledám řešení.Prosím o radu. Děkuji

Dobrý den,
je mi líto, ale asi Vám neporadím. Permaenntním makeupem se nezabývám, nisméně asi nejlepší by bylo tetováž odstranit a pak nechat udělat třeba jiný. Odstranění by snad bylo možné laserem, k tomuto se ale musí vyjádřit zkušení "laserista", navštivte proto nějaké renomované pracoviště, které se tímto zabývá.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 2658)
dne: 20.04. 2010

Dobry den pane doktore jen jsem se chtela zeptat zda taky poskytujete liposukci na splatky dekuji a preji krasny den

Dobrý den,
je mi líto, ale asi Vám nepomohu, splátky po neblahých zkušenostech již neposkytuji. Mohu Vám ale domluvit účelovou půjčku u Čs.Spořitelny.
Hezký den !
T.Kydlíček


odstálé uši

(příspěvek číslo: 2657)
dne: 19.04. 2010

Dobrý den pane doktore,
mému manželovi bude 55 let a stále ho trápí odstálé uši. Chtěla bych mu k narozeninám udělat radost. Můžete mi prosím sdělit co pro to mám udělat? Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Dobrý den,
děkuji Vám ! Asi nejlepší bude, když se mi ozvete na můj mail kydlicek@fnplzen.cz. Najdeme nějaký vhodný termín konzultace, sejdeme se, vše probereme a zvážíme a eventuálně naplánujeme.
Hezký den !
T.Kydlíček


PLASTIKA BŘICHA

(příspěvek číslo: 2656)
dne: 19.04. 2010

DOBRÝ DEN,PANE DOKTORE CHTĚLA BYCH PODSTOUPIT DVĚ PLASTICKÉ OPERACE A TO PLASTIKU BŘICHA ,KTERÉ MÁM PO DVOU PORODECH NEVZHLEDNĚ SVĚŠENÉ A VĚTŠÍ KONF.VEL.44.A ZMENŠENÍ VELKÝCH POVISLÝCH PRSOU VEL.85F.CHTĚLA BYCH VĚDĚT ,CO JE VHODNÉ OPEROVAT JAKO PRVNÍ Z OBOJÍHO MÁM STEJNÝ MINDRÁK,TAKŽE NEVÍM CO BYCH SI JÁ OSOBNĚ ZVOLILA JAKO PRVNÍ.LZE TO OPEROVAT NAJEDNOU DĚKUJI ZA ODPOVĚD ZDENKA ČERNÁ

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz ! O tom jaká operace bude první rozhodujete Vy. Já Vám ale při konzultaci poskytnu dostatek informací, abyste toto rozhodnutí mohla udělat úplně v klidu a s rozvahou. Musíme se tedy nejdříve sejít a asi nejlepší bude, když mě budete kontaktujete na mé mailové adrese kydlicek@fnplzen.cz či tlf. č. 603 838 838. Najdeme vhodný termín osobního setkání a uvidíme co udělat, aby to bylo dobře.
Hezký den !
T.Kydlíček


prohlubeň pod okem

(příspěvek číslo: 2655)
dne: 18.04. 2010

Dobrý den, pane doktore
už mám od vás zvětšená prsa, jsem spokojena, proto se k vám vracím,tentokrát s jiným problémem.Pod levým okem ,mám rýhu,už několik let. Chtěla bych se zeptat na nějakou výplň,ale nastálo,můžete mě objednat na konzultaci? bohužel,můžu až po práci. po 16,30 vás ještě zastihnu?
Děkuji Petra

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru! Ozvěte se buď na můj mail Kydlicek@fnplzen.cz nebo na mobil 603 838 838, domluvíme si schůzku a pokusíme se najít nějaké řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


plastika prsou

(příspěvek číslo: 2654)
dne: 18.04. 2010

Dobrý den,mám na vás dotaz,který se týká zvětšení prsou.Je mi 28 a mám dvouleté dítě,které jsem kojila 10měsíců.Vždycky jsem měla málá(spíše žádná)prsa.O plastice přemýšlím už dlouho,ale asi tak za dva roky plánuju druhé dítě a mám strach aby se mi implantovaná prsa kojením nějak nedeformovala.Nemáte třeba zkušenost s takovými ženami,které kojili přes implantáty a přesto jim prsa zůstala na svém místě?Děkuji Lucie

Dobrý den,
zde je každá rada drahá. Změny mléčné žlázy v průběhu gravidity a kojení jsou velmi individuální, takže je možné se setkat s ženami, na jejichž prsech to nezanechalo žádné větší následky stejně jako s ženami, u kterých došlo ke změnám opravdu výrazným. Nicméně píšete, že Vaše prsa jsou velmi malá, takže bych spíše nepředpokládal nějaké dramatické změny a operaci před druhým těhotentsvím bych se nijak nebránil.
Hezký den !
T.Kydlíček






Plastika břicha

(příspěvek číslo: 2653)
dne: 15.04. 2010

Dobrý den,
prosím vás,chtěla bych podstoupit plastiku břicha,jsem po dvou porodech,ale... rodila jsem obě děti císařským řezem.Takže mám jizvu v podbříšku.Nevadí to,když tam i vy budete dělat řez?? Jak jsem se již dočetla zde,tak operace a s tím spojené veškeré náklady + liposukce boků = 35.000 kč. Děkuji Iveta

Dobrý den,
jizvy po císařském řezu jsou časté a nějak zásadně nevadí. Máte pravdu, cena operace včetně liposukce boků, dvoudenní hospitalizace a elastického prádla činí skutečně 35.000,-Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 2652)
dne: 15.04. 2010

Dobrý den, ráda bych se zeptala, kdy je možné se na tuto operaci objednat a zda-li tuto operaci provádíte i v letních měsících. A jestli je nějaký váhový limit , kolik bych tak měla vážit. Původní váha byla 100kg a nyní mám 88kg a měřím 162 cm
Děkuji

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Ano, operuji i v létě a myslím si, že to nepředstavuje výraznější problém. Nezáleží ani na váhových limitech ani na BMI apod., ale spíše na konkrétních anatomických poměrech, ty si myslím jsou určující. Asi ale nejlepší bude,když se setkáme osobně a vše důkladně probereme. Ozvěte se mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si schůzku, na které vše zvážíme.
Hezký den !
T.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 2651)
dne: 14.04. 2010

Dobry den pane doktore, jiz dlouho uvazuji o zvetseni prsou, v soucasne dobe ale ziji v USA a zakrok bych rada prodelala v CR. Chtela jsem se tedy zeptat, zda bych mohla zhruba po tydnu ci dvou (v ramci dovolene) odletet zpet do USA a zda, popr. jak casto bych se do CR musela vracet na kontroly? Nemam nijak fyzicky narocne zamestnani, pracuji v administrative. Dalsi dotaz je na predoperacni vysetreni, je mozne jej provest na vasi klinice, nebo bych ho musela podstoupit ve sve domovske nemocnici na zaklade zadanek sveho praktickeho lekare? Dekuji, Marketa, 26 let

Dobrý den,
myslím, že během 1 až 2 týdnů lze vše dobře vzládnout - konzultaci, předoperační vyšetření, operaci a alespoň část rekonvalescence. Kontroly jsou sice vhodné, ale přesto cestovat přes oceán kvůli kontrole by bylo drsné...:-) Naštestí lze vše docela dobře zvládnou pomocí mailu. Pokud máte zájem o spolupráci kontaktujte mě na mém mailu kydlicedk@fnplzen.cz a určitě nejdeme cestu jak vše zorganizovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvetseni poprsi

(příspěvek číslo: 2650)
dne: 14.04. 2010

dobry den,chtela bych se zeptat,v roce 2003 jsem byla na operaci,nasli my malou bulku ve dvorci o velikosti hrasku,zjistili ze to bylo tukove,tak to odstranili a po nekolika letech zjistili ze mam tukove zlazky ktere obcas zlobi, mam pnuti v prsou a je to obcas bolestive,dnes jsem po trech detech a potrebovala bych je o malinko zvetsit,manzel si sice nestezuje ale po kojeni jsou hodne jine,az me tosamotne to hodne vadi,mohla bych jit na zvetseni?Doporucite mi plastiku?Dekuji predem za odpoved P.P

Dobrý den,
o tom zda Jste či nejste vhodnou adeptkou augmentace prsů, tedy zvětšení prsů silikonovými gelovými implantáty rozhodují mimo jiné anatomické poměry Vašich prsů. Před každou operací prsů chci vyšetření mammologem, tedy odborníkem na nemoci prsní žlázy a pokud on nebude mít k operaci výhrady, pak je nemám ani já.Osobní konzulotace je naprosto nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce bez anestezie

(příspěvek číslo: 2649)
dne: 12.04. 2010

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na výhody a nevýhody body jet liposukce a cenu za tento zákrok.
Děkuji J.Baslová

Dobrý den,
metod liposukce je více a objevují se stále nové a nové metody, přístroje a operační přístupy. Cíl je celkem jasný - rychle, bezbolestně, pokud možno bez narkózy a anestézie docílit zredukování nebo dokonce i odstranění tukových polštářů a navíc zbavit klientku celulitidy. Zkrátka vše udělat rychle a jednoduše. Musím ale říci, že momentálně mě nepřesvědčila ani jedna z "nových" metod liposukcí a lipolýz natolik, abych jí prováděl. Provádím stále osvědčenou, klasickou manuální tumescentní lisposukci, u které jsou dlouhodobě ověřené výhody a vyzkoušené nevýhody a která je, dle mého názoru nejefektivnější. Třeba se pletu, možná a rád svůj názor změním, ale nejdříve mě musí nějaká jiná metoda opravdu přesvědčit, což se zatím nestalo.
Hezký den !
T.Kydlíček

jak operovat odstálé ušní boltce je více, ale já se držím staré a vyzkoušené klasické metody, takže Vám nezodpovím Váš dotaz ohledně zmíněné metody, protože s ní nemám žádné zkušenosti a ani neplánuji ji vyzkoušet. Klasická metoda je dobrá a má dobré výsledky, tak proč to měnit. Je mi lít, ale nepomohu Vám.
Hezký den !
T.Kydlíček


umístění prsních implantátů

(příspěvek číslo: 2648)
dne: 10.04. 2010

kam se dávají nejčastěji implantáty u transsexualů,částečně pod sval nebo pod žlázu a s jakým přístupem

Dobrý den,
pro augmentace u transsexuálů platí stejná pravidla jako u žen, tedy s uložením prsního implantátu pod i nad velký prsní sval, avšak častěji přístupem z podprsní rýhy, protože mužský dvorec je výrazně menší než dvorec ženský. Naprosto stejně se pak postupuje v otázkách volby typu a velikosti implantátu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Navrat do prace

(příspěvek číslo: 2647)
dne: 10.04. 2010

Dobry den pane doktore. Chci se zeptat, kdyz podstoupim liposukci bricha, zadecku a stehen za jak dlouho se muzu vratit zpet do prace. Pracuji jako pecovatelka a zdravotni sestra v domove duchodcu. Je to pomerne fyzicky narocna prace, tim myslim zvedani a obraceni nemohoucich a nekolika nasobne tezsich lidi nez jsem ja. A take nevadi li 3 hod. let ltadlem cca 5 dni po tomto zakroku, neziji totiz v CR. Mockrat dekuji za odpoved a preji krasny den ;) Janett

Dobrý den,
vždy je třeba postupovat individuálně. Myslím, že ve Vašem případě by bylo vhodné počítat s cca 2 týdny rekonvalescence a i když je let letadlem 3. pooperační den klidně možný, raději bych viděl odstup poněkud delší odstup od operace. Důvodem je pozice dolních končetin v poloze vsedě v letadle a zvýšené riziko tvorby trombembolie. Ale jak jsem již napsal, možné to je.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce lýtek

(příspěvek číslo: 2646)
dne: 9.04. 2010

Dobrý den,ráda bych se dozvěděla podrobné informace ohledně liposukce lýtek.Mohu nějaký den přijít nebo se musím objednat?

Dobrý den,
rád se s Vámi sejdu, termín schůzky si můžeme domluvit nejlépe mailem na mé adrese kydlicek@fnplzen.cz. Sejdeme se a uvidíme co se dá dělat, aby to bylo dobře.
Hezký den !
T.Kydlíček


nález

(příspěvek číslo: 2645)
dne: 8.04. 2010

Dobrý den.Byla jsem u Váš na modelaci prsu.2.12.2009.Po 3 měsících jsem šla na kontrolu k paní doktorce Neprašové a Sono.11.5 jdu na odebrání vzorku,protože na Sonu něco našli ve velikosti 18mm na 5mm v horní části praváho prsu.1.5 mám odletět na dovolenou.Vím že si mám chránit jizvy před slunce oděvem a opalovacím krémem.Chci se Vás zeptat,zda dovolená mi může nějak uškodit.Jsou to Kanárské ostrovy a určitě bych nerada byla schovaná na pokoji.Můžu na slunce?Můži si užívat dovolené,tak jako každý jiný?Píši Vám,nenašla jsem emailovou adresu p.doktorky.Předem děkuji.

Dobrý den,
ničeho se nebojte,dovolená Vám může maximálně pomoci, nikoli uškodit, takže žádná jiná omezení než ochrana jizev nutná není. Modelace je pro prsa poměrně rozsáhlý výkon, po kterém mohou být v tákáních přítomné organizované hematomy, stehové granulomy, apod., zkrátka neškodné útvary, se kterými není nutné nic zvláštního dělat. Nebojte se proto ničeho a nijak se neomezujte, není to třeba, vše bude v pořádku.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 35 / 130 > >>