Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Ohryzek

(příspěvek číslo: 2700)
dne: 31.05. 2010

Dobrý den umíte zmenšit ohryzek? Mám nadměrně velký a dost mě to trápí ... A jestli to umíte tak kolik to tak stojí?? Předem děkuji

Dobrý den,
asi Vás zklamu, ale touto problematikou se nezabývám a abych byl upřímný, ani nevím na koho z kolegů bych Vás odkázal, je mi líto.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz lékaři

(příspěvek číslo: 2699)
dne: 28.05. 2010

Dobrý den pane doktore,obracím se na Vás ještě jednou s žádostí o pomoc, přičemž Vám předem velice děkuji.Jsem po vyjmutí implantátů (240 ml). Měla jsem je jak níže píšu 6 týdnů. První pohled na můj hrudník po vyjmutí implantátů byl žalostný. Má nynější prsa se ani zdaleka nepodobají těm přírodním původním. Zbyla mi tam en plochá zcela nepatrna a nenasahatelná prsíčka s vytahanou kůžičkou. Nyní jsem stažená obvazama a za čtyři dny budu nosit cca 3 měsíce upínací minibolérko. Nevíte kam se mohly má prsa za tak krátkou dobu po augmentaci ztratit. Je možné že ještě dostanou původní tvar a velikost??A případně za jak dlouho přibližně??Kdy budu moc nosit pusch-up podprsenku a bude vůbec ještě na čem??MOc děkuji za odpověď , jsem zoufalá a velice si vážím Vaší internetové poradny!Kéž by takových lékařů bylo víc a kéž by jste nebyl tak vzdálený od mého bydliště.Děkuji

Dobrý den,
děkuji za milý mailík ! Prsy vždy více či méně ugmentací utrpí, nicméně ještě vyčkejte a nepropadejte panice, tkáně se musí konzolidovat, musí se "vzpamatovat" po tom všem čím si prošly a Vy Jste ještě po operaci krátce. Počkejte alespoň 2 - 3 měsíce a uvidíte jaké změny bude prs vykazovat v objemu a tvaru. Těžko říci jaký nakonec bodou mít trvalý tvar a velikost, nicméně jedno je, bohužel jisté - neexistuje postup, kterým se by se dal vrátit předoperační stav, je mi líto.
Hezký den !
T.Kydlíček


Protažení obličeje

(příspěvek číslo: 2698)
dne: 27.05. 2010

Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, zda-li je možné nějakým způsobem zúžit kulatý obličej. Děkuji za informaci.

Dobrý den,
opticky zúžit obličej do jisté míry lze, nikdy se ale nejedná o jeden jednoduchý výkon, ale o řadu změn a drobných kroků. Asi by bylo nejvhodnější začít změnou líčení, účesu a pak pokračovat dle konkrétních anatomických poměrů třeba zvýrazněním brady či lícních kostí implantátem apod. Zkrátka nejedná se tedy o nic jednoduchého a ani krátkého a postupovat se musí přísně individuálně, žádné jednoznačné doporučení či postup neexistuje.
Hezký den !
T.Kydlíček


vetsi prsa

(příspěvek číslo: 2697)
dne: 26.05. 2010

dobre ranko pane doktore ,prosim vas pred kojenim jsem mela plne dvojky.pri kojeni po dobu 1,5roku.jsem mela velke petky.po skonceni mam jen kuzi vytahanou se strijemi,bez niceho,uvazuji o operaci imlantatu. jsem na tom po psichicky stance spatne. stydim se i pred vlastim partnerem. i sama pred sebou.nemam reseni.chela bych zpet sva prsa . dekuji snad me uspokojite.nashledanou lucie.3

Dobrý den,
Váš problém je mezi ženami poměrně častý, ale jeho řešení není však vždy jednoduché. Ne každá žena je totiž vhodná ke zvětšení prsů bez současné modelace, někdy se tyto operace prostě musí kombinovat, protože prosté zvětšení by řešení problému nepřineslo. O tom, zda je lepší augmentace či augmentace+modelace rozhodují anatomické pomery prsů, z čehož vyplývá, že konzultace je naproto nezbytná. Setkání si můžeme domluvit buď telefonicky (603 838 838) nebo mailem (kydlicek@fnplzen.cz). Podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 2696)
dne: 25.05. 2010

Dobrý večer.Mohla bych si u Vás domluvit schůzku.Mám za sebou tři těhotenství z toho dvakrát jsem rodila císařem.Po porodech mi zůstala hodně vytahaná kůže.Bylo by možné si domluvit s Váma termín a poradit mi.Předem moc děkuji Bobková Jiřina

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Termín konzultace si můžeme upřesnit nejlépe mailem (kydlicek@fnplzen.cz). Sejdeme se, vše probereme a zvážíme a eventuálně i naplánujeme.
Hezký den !
T.Kydlíček


face lift

(příspěvek číslo: 2695)
dne: 21.05. 2010

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po výše uvedeném zákroku se vyndavají stehy,a zda tento zákrok provádíte také pomocí sedativ/bez narkozy/.Děkuji za odpověď. Hezký den Vacíková

Dobrý den,
hojení trvá 2 týdny, tedy okolo 14. pooperačního dne je možné stehy odstranit. Operaci neprovádím v celkové anestézii, ale v tzv. analgosedaci, zjednodušeně řečeno v kombinovaném znecitlivění.
Hezký den !
T.Kydlíček


Doplňující info

(příspěvek číslo: 2694)
dne: 20.05. 2010

Dobrý den, byla jsem již u Vás na konzultaci a mám jěště pár dotazů ohledně zvětšení prsů... chtěla bych se zeptat jaký postup volíte když se vaší pacientce vytvoří tzv.kapsula(nějaká opatření před samotným operačním zákrokem-protnutí)...dále by mne zajímalo jak velké jsou přibližně jizvy při vkládání implantátu podprsní rýhou a od kdy je přibližně možné o tuto jizvu pečovat....dále pak jaký je(pokud je) rozdíl v konečném výsledku u implantátů vel. 280 a 320ml jen pro představu...děkuji za odpověď Lenka K.

Dobrý den,
jizvy v podprsní rýze mají délku okolo 4,5 - 5 cm a jsou velmi diskrétní, o jizvu se pečuje až po zhojení rány, tedy po 2 týdnech od operace. Velikost implantátů se musí upřesnit během operace tzv. zkušebním implantátem a tato velikost je přísně individuální a musí splňovat ty podmínky, které si s klientkou dopředu upřesníme, je tedy nevhodné dopředu si určovat nějaký přesný objem a velikost. Pokud bychom tedy uvažovali např. implantáty Laboratoires Eurosilicone 81, tedy implantáty kulaté s vysokým profilem, pak by rozdíl velikosti u objemu 280cc a 325cc byl na průměr 5 mm a na výšku 2 mm. Přesto, že se tyto rozdíly nezdají jako dramatické, v praxi je to rozdíl velký.
Pokud vznikne perikapsulární fibróza vyššího stupně, tedy takového, který si vyžádá reoperaci, pak (dle nálezu) můžeme volit mezi kapsulotomií, čili povolením jizevnatého pouzdra, nebo kapsulektomií, jeho odstraní. Preventivním opatřením se jeví masáž prsů, ale jejich účinnost se jeví jako sporná.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz na lékaře

(příspěvek číslo: 2693)
dne: 19.05. 2010

Dobrý večer,
jsem z Českých Budějovic a řeším dilema s odvozem na operaci a kontroly, proto se chci ještě poptat na plastiku prsou u MUDr. Šteflové. Zda by jste vložil svá prsa(vyjmutí implantátů po augmentaci) so rukou této operatérky. Moc děkuji za pochopení a velice si vážím Vaší ochoty poradit a pomoci pomocí e-konzultace.

Dobrý den,
pokud plánujete operaci podstoupit u kolegyně Dr.Šteflové, pak je to dobrá volba a budete určitě spokojena.
Hezký den !
T.Kydlíček


vyjmutí implantátů 2 měsíce po augmentaci

(příspěvek číslo: 2692)
dne: 19.05. 2010

Dobrý den pane doktore,
jsem cca 6 týdnů po augmentaci (implantáty kulaté McGhan 240 ml - pod sval - prsní bradavkou). Umělá prsa mi působí čím dál větší psychické problémy - prsa jsou větší než jsem chtěla a mám strach z případných komplikací (kapsuly) či budoucích následných reoperací spojených s modelacemipo těhotensví atd.. Navíc mě ta prsa stále více bolí, zdají se mi příliš tvrdá a nepřirozená.
Proto se chci zeptat, zda byste mi vyjmutí implantátů provedl, kolik by to stálo a jaká by to neslo s sebou rizika? Konkrétně by mě zajímalo, zda se již tak krátce po operaci zmenšil můj prsní sval?, zmenšila má prsní žláza? a jak moc by asi byla vytahaná má kůže na prsou?(je mi 26 let)
Dále by mě zajímalo, jaká maximální doba od augmentace může uplynout, aby má prsa vypadala jako před operací ?(měla jsem menší pevná A, jsem bezdětná). /lékaři v ČB uvádějí max. 4 týdny po augmentaci/ O co více riskantnější, zhlediska estetického, by bylo dle Vašich zkušeností vyjmout implantáty kupříkladu za půl roku než nyní?
S jakou pravděpodobností budou má prsa po vyjmutí implantátů deformovaná? Jak moc esteticky škaredější v nejhorším případě mohou být má prsa po vyjmutí implantátů a v čem konkrétně by byly prsa v nejhorším případě ošklivější?
Mohou být prsa po vyjmutí implantátů ještě menší než byla má přírodní před augmentací??
Jaká je pravděpodobnost, že prsa budou po vyjmutí tvarově i velikostně stejná jako před augmentací??
Bude tento zákrok bolestivý jako samotná augmentace? Jak dlouho budu muset mít dovolenou z práce a kdy bych mohla po operaci opět začít nosit push-up podprsenku s kosticí? Vzniknou po vyjmutí další či horší jizvy? Kdybych si silikony nechala a objevily by se třeba za několik let komplikace a musela bych je vyjmout, byla by nezbytná modelace mých prsou? Mohu po dětech počítat s nutností reoperace implantátů či modelace a za jak dlouho je již vhodné po augmentaci či vyjmutí nejdříve otěhotnět?
Závěrem bych se chtěla informovat, za jak dlouho po vyjmutí implantátů, pakliže by došlo k úplné redukci mých vlastních prsou, bych si mohla nechat prsa zvětšit pomocí kmenových buněk obsažených v tuku (max o 1 velikost)? Jaké rizika by neslo zvětšení tukem a je toto zvětšení trvalé?
Poslední můj dotaz se již týká nejbližšího možného termínu operace - vyjmutí implantátů na Vašem pracovišti?
Velice Vám děkuji za odpovědi.

Dobrý den,
implantáty odstranit lze a protože 240 ml není nijak velký objem můžeme předpokládat, že negastivní vliv na původně malá prsa by neměl být velký. Jedná se o rychlý a ve srovnání s původní operací málo bolestivý zákrok s rychlou rekonvalescencí. Celkově bych počítal s cca 10 denním volnem, 14 denním hojením a cca 3 týdenní rekonvalescencí. Konfekci budete moci nosit dle libosti jakou budete chtít, tedy i podprsenky s kosticemi.
Odstranění implantátů by bylo nejlepší provést tam, kde se dělala primární operace - augmentace. Váš operatér ví nejlépe s jakými anatomickými poměry musí počítat, ale není to problém ani zde, v Plzni.
Zvětšení prsů pomocí kmenových buněk není záležitost rutinní a neznám pracoviště, které by se tomuto nějak cíleně a systematicky věnovalo.
Hezký den !
T.Kydlíček


transplantace vlasů

(příspěvek číslo: 2691)
dne: 19.05. 2010

Dobrý den pane doktore ctěl bych od Vás doporučit nějakého doktora který se zabývá právě transplantací vlasů. Případně nějakého doktora z Plzně. Děkuji

Dobrý den,
transplantace vlasů je specializovaný výkon, který před lety zkoušel snad každý estetický chirurg, ale málokdo u něj vydržel a má jej ve spektru svých operací stále. Já osobně na plzeňsku neznám nikoho, kdo by se tomuto věnoval, je mi líto, ale asi Vám nepomohu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Hypospadie penilní

(příspěvek číslo: 2690)
dne: 18.05. 2010

Děkuji za Vaši odpověď, má starost je ta, že u syna nepozoruji žádnou erekci. Samozřejmě ho nesleduji pořád, jen např. jak jsem již psala v souvislosti s malou stranou. Penis má rovný, vyústění močové trubice bylo původně pod žaludem. To je již po dvou operacích upraveno. Děkuji.

Dobrý den,
hypospádie v těžkých stupních, což ale není vaše situace, může chybění třetího topořivého tělesa způsobovat nižší kvalitu erekce v pozdějším věku, nicméně nemůže způsobit její úplnou absenci. Nelámejte si tím hlavu, erekce u chlapců má svojí autonomii a určitě neprovází každy pocit plného močového měchýře a nucení na močení. Týká se to povětšinou ranní erekce, během dne to zdaleka tak časté není a to ani v 8 letech.
Hezký den !
T.Kydlíček


Hypospadie penilní

(příspěvek číslo: 2689)
dne: 18.05. 2010

Dobrý den, mám syna s hypospadii penilní, je po dvou operacích. Mou velkou obavou je, jestli tato vada nebude mít vliv na jeho sexuální život popř. plodnost. Velikost penisu je myslím odpovídající věku (8 let), ale všimla jsem si, že mu netopoří tak jako třeba jiným chlapcům když se jim chce jít na malou stranu. Je to normální?

Dobrý den,
hypospádie je poměrně častá vrozená vada zevního genitálu u chlapců. Její podstatou je porucha vývoje zevního genitálu v časné fázi nitroděložního vývoje geneticky podmíněná. Navenek se vada projevuje nevyvinutím konečné části močové roury v různém rozsahu včetně třetího topořivého tělesa, což v praxi znamená vyústění močové roury jinde než na špičce penisu, rozštěp předkožky a v případě těžších stupňů vady i rozštěp šourku. Plodnost není omezena nikdy a pokud sexuální funkcí myslíme schopnost ejakulace tak ta také není postižena. Problémy nastávají až u vad, kde vyústění močové roury je např. v polovině délky penisu, v místě rozštěpeného šourku, nebo dokonce na hrázi. Tam je schopnost oplodnit partnerku vadou omezena až znemožněna čistě z anatomických příčin a také močení přínáší svým nositelům potíže. Z mé zkušenosti vyplývá, že jen málo chlapců a později mužů má v sexuálních funkcích nějaké problémy. Myslím, že si nemusíte přidělávat starosti sledováním charakteru erekce penisu Vašeho syna, pokud je tento penis rovný, neohýbá se v polovině jeho délky, má přiměřenou velikost, močení je volné a proud moči přiměřeně široký.
Hezký den !
T.Kydlíček


srůst prstů

(příspěvek číslo: 2688)
dne: 18.05. 2010

Dobrý den,

od narození mám zhruba do poloviny jejich délky srostlý 2. a 3. prst na obou dolních končetinách. Jde tuto vadu chirurgicky odstranit? Pokud ano, kam se mohu obrátit? Předem děkuji.

Dobrý den,
tzv. parciální měkká syndaktylie II. a III. prstu nohy (či nohou) jak se tato vada nazývá je poměrně častý nález. Pokud Vám to funkčně nevadí, tedy neomezuje pohyb, pak já osobně operovat nedoporučuji. Na základě mých zkušeností je ale zřejmé, že přítomnost jizev dělá větší potíže než původní nález a ani kosmetický efekt není nic moc. Zkrátka, pokud Vám to nedělá nějaké potíže, neřešte to. Pokud byste na operaci trval, pak doporučuji péči ortopeda.
Hezký den !
T.Kydlíček


mini brow lift

(příspěvek číslo: 2687)
dne: 18.05. 2010

Dobrý den pane doktore,
v poslední době uvažuji o operaci horních víček, která mám pokleslá a zejména po ránu značně oteklá. Nicméně jsem se teď na zahraničním webu dočetla o tzv. mini brow liftingu, který by měl mírně zvednout obočí a tím také částečně upravit tvar víček. Provádí se tato metoda i u nás?

Dobrý den,
provádí a metod je více, záleží ale vždy na míře poklesu. Pokles čela a obočí, tedy horní části obličeje může vytvořit pseudodermochalázu, čili napodobit kožní nadbytky horních víček. Je sice do určité míry možné operovat víčka, tedy provést blepharoplastiku, ale správné to není, optimální je zasáhnout vlastní příčinu, tedy v tomto případě pokles horní etáže obličeje. Pod pojmem mini brow lift se může shovávat např. endoskopický brow lifting, nebo lifting pomocí systému Happy lift či Aptos. Výběr metody je přísně individuální a závisí nejen na míře poklesu, ale i na subj. představách klienta.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstranění kožních nadbytků na horních víčkách

(příspěvek číslo: 2686)
dne: 14.05. 2010

Dobrý den pane doktore.
Je mi 33 let a ráda bych podstoupila zákrok "odstranění kožních nadbytků na horních víčkách". Zejména poslední dobou pociťuji únavu očí a předpokládám s tímto spojitost .
Momentálně jsem však v cca. 8. týdnu těhotenství.
Předpokládám, že mi zákrok asi doporučíte až po porodu?
Děkuji a pěkný den.
Martina Krzoková

Dobrý den,
asi by to lepší bylo, nicméně jedná se o menší operaci v místním umrtvení a je možné jí podstoupit již nyní. Je to možné a žádná významnější rizika zde nejsou.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jizva na ruce

(příspěvek číslo: 2685)
dne: 14.05. 2010

Dobrý den, prosím o radu. Na ruce, mám asi 6cm velkou jizvu po úraze před půl rokem.Jizva je opravdu velice ošklivá, ve tvaru jedničky, neuvěřitelné velké stehy... Kolik by mě u vás stálo odstranění tak obrovské a nevzhledné jizvy? Nyní jsem si objednala Dermatix, ale pokud to nepomůže, pak bych asi jela k Vám. Vím, že jizva nezmizí, jen se nahradí jinou, ale zato přijatelnější na vzhled. Děkuji za odpověď. Pavlína

Dobrý den,
jizva je vždy problém, Dermatix sám o sobě není řešením a velký zázrak od něj nečekejte. Myslím, že nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Objednávat se nemusíte.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2684)
dne: 12.05. 2010

Dobrý den pane doktore,
je mi 43 let a mám prsa 90/H. Moje obvodní lékařka, neuroložka i chirurg mi doporučují prsa zmenšit, protože mám již delší dobu i problém se zády. Myslíte si, že bych tento zákrok mohla mít hrazen pojišťovnou (VZP)? Co pro to udělat?
Moc zdravím Šárka Kydlíčková, Most

Hezký den !
:-)Už kvůli Vašemu jménu bych měl být shovívajěší, nicméně redukce prsů s )úhradou zdravotní pojišťovny má svá přesná pravidla, která se splnit musí. Pokud máte velikost podprsenky H, pak by se skutečně mohlo jednat o opravdovou gigantomastii a mohla byste podmínky zdravotní pojišťovny splnit. Nejlepší ale bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro).Objednávat se nemusíte a nejsou nutná ani žádná doporučení. Pokud se bude jednat o pravou gigantomastii, pak je možné se domluvit na dalším postupu.
Hezký den!
T.Kydlíček


Tumescentní liposukce

(příspěvek číslo: 2683)
dne: 10.05. 2010

Vážený pane doktore, ráda bych se Vás zeptala, zda provádíte tumescentní liposukci bez celkové anestezie? Myslím, že jsem o ní četla jako o ambulatní. Je mi 23 let (68kg/180 cm), po změně životního stylu a jídelníčku se mi podařilo postupně snížit hmotnost, nicméně mám problém se stehny -především s vnitřní a zadní stranou stehen. Ráda bych znala Váš názor na všude nabízené neinvazivní liposukce různými lasery apod., myslíte si, že lze touto cestou dosáhnout stejných výsledků jako s tumescentní liposukcí?A pak bych se ještě ráda zeptala, jak dlouho trvá rekonvalescence a kdy je nejlepší zákrok provést?
Děkuji předem za odpověď, s pozdravem P.Zmrzlíková

Dobrý den,
je zajívamé, že jako jedna z mála tazatelek se vyjadřujete přesně :-) Termín tumescentní znamená, že se při odsávání tuku používá pomocný roztok, ale neznamená to, že se nutně musí dělat v místní nebo celkové anestézii, to je jiná otázka. Tumescentní liposukci tedy můžete provádět jak v místním umrtvení (a pak je obvykle ambulantní, bez hospitalizace), nebo v celkové anestézii, která bývá spojena s hospitalizací. V rozhodování zda operovat v místním nebo celkovém umrtvení hraje důležitou roli otázka rozsahu a objemu liposukce. Místní umrtvení má svoje limity dané tzv. maximální dávkou místního anestetika a, samozřejmě, i individualitou klienta.
Můj názor na různě asistované či neinvazivní metody liposukce či lipolýzy je velmi kritický a svůj postoj dávám najevo tím, že stále využívám služeb klasické manuální tumescentní liposukce. Myslím, že je nejenom nejúčinnější, ale i nejbezpečnější metodou redukce tukových polštářů. Třeba se pletu a v budoucnu mě nějaká nová metoda přesvědčí, ale patřím k té většině estetických chirurgů, kteří ještě přesvědčeni nejsou :-)
V období rekonvalescence musíte počítat s permanentním nošením elastického prádla (cca 12 týdnů) a s pozvolným obnovováním fyzické aktivity, čili jistá omezení nutná jsou. Z tohoto důvodu vidím jako optimální období pro liposukci podzim, zimu a časné jaro, toto období bych považoval spíše za nevhodné.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rekonstrukce prsu

(příspěvek číslo: 2682)
dne: 8.05. 2010

Dobrý den,je mi 43 let a jsem po oboustr.mastektomii pro CA 2001 a 2002,vždy s násl.chemo i radioterapií,mám prokázanou mutaci BRCA 1.Z toho důvodu jsem podstoupila i preventivní LAVH (2007).Nyní mi onkolog doporučil,že by byla možná rekonstrukce prsů vzhledem k dlouhodobé remisi,"vyřešené" gynekologii i negat.kolonoskop.nálezu.Prosím o laskavé sdělení,zda máte zkušenosti s takovým oboustr.výkonem,případně na koho se mohu obrátit a zda je v zásadě možný i po takovéto delší době.Děkuji J.V.

Dobrý den,
této problematice se cíleně věnuji v rámci svého zaměstnání ve FN Plzeň. Oboustranná operace možná je a časový odstup je výhodou. Nejlepší ale bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchodB, 6. patro, kdy mám pro podobnou problematriku poradnu. Sejdeme se a uvidíme co se dá dělat, nic nepotřebujete a objednávat se nemusíte, jenom aktuální onkologické vyšetření je vhodné s sebou mít.
Hezký den !
T.Kydlíček


Hemangiom

(příspěvek číslo: 2681)
dne: 7.05. 2010

Dobrý den, mám ročního syna s hemangiomem v distální polovině nosu. Problém je v tom, že možnost ošetření laserem je vzhledem k hloubce minimální. Jedná se z asi 95% o kavernosní a zbytek kapilární. Průchodnost nosu je po vyšetření na ORL v pořádku a taktéž sono jater a mozku. Podle lékařů, je prý tato závada pouze estetická. Pediatr nás chce poslat na léčení na hematologii, ale mě se toto řešení vzhledem k nežádoucím účinkům moc nelíbí. Jaký máte na tenhle problém názor a hlavně mohla by nám plastická chirurgie nějakým způsobem pomoct? Děkuji Fichtnerová

Dobrý den,
hemangiomy umí potrápit jak svého nositele, tak lékaře a nezanedbatelné procento klientů ambulance oddělení plastické chirurgie FN Plzeň, kde taktéž pracuji tvoří právě pacienti s různými formami hemangiomu. Určitě bude nejlepší, když se setkáme osobně. Navštivte mě nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám pro podobnou problematiku poradnu a uvidíme co se dá dělat. V léčbě se uplatňuje interdisciplinární přístup, takže není vyloučené, že požádáme o spolupráci kolegy z jiných klinik, ale to předbíhám. Objednávat se nemusíte a ani žádná doporučení nutná nejsou.
Hezký den !
T.Kydlíček


GYNEKOMASTIE

(příspěvek číslo: 2680)
dne: 6.05. 2010

Dobrý den. Mám dotaz. Mám gynekomastii a je mi 22 let. Mám potvrzené sono, že se jedna o zvetšenou žlázu a endokrinologické testy jsou ok. Můj dotaz zní: máte smlouvu s pojišťovnou? Nebo bych si to musel vše uhradit. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem p. Radim

Dobrý den,
myslím, že nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Objednávat se nemusíte.
Hezký den !
T.Kydlíček


nesouměrná prsa

(příspěvek číslo: 2679)
dne: 6.05. 2010

dobrý den, ráda bych se zepatala, mám prsa velikosti D, avšak jsou nesouměrná, pravé prso mám znatelně menší, tak jaké mám možnosti, je 23 let, zda-li je možná operace a jaká? děkuji

Dobrý den,
ano, operace možná je. Jinou otázkou je, jaká operace - zda máte na mysli úpravu asymetrie prsů, či jejich zmenšení. Obě operace možné jsou a záleží pouze na Vašich představách a přáních, kudy se bude ubírat léčebný plán.
Hezký den !
T.Kydlíček


Abdominoplastika

(příspěvek číslo: 2678)
dne: 5.05. 2010

Dobrý den. Chci se zeptat zda je možné podstoupit u Vás abdominoplastiku se sešitím rozestupu přímích břišních svalů. A sice tak aby mi opravu rozestupu svalů a pupeční kýly spoluuhradila pojišťovna.
Pokud ne kolik by tato operace u Vás přibližně mohla stát?
A ještě se chci zeptat zda je možné zároveň při abdominoplastice provést odstátí tuku v nadbřišku.

Děkuji Vám za odpověď.

Dobrý den,
abdominoplastika s operací diastázy přímých svalů břišních a s liposukcí možná je a jedná se také o poměrně častý výkon. Současně však operovat pupeční kýlu vhodné není a doporučoval bych nejdříve vyřešit právě pupeční kýlu. Jinou otázkou je úhrada zdravotní pojišťovnou. Diastázu má prakticky každá žena, která rodila a nebo i muž, který prodělal epizodu obezity, v tom problém není, důležitá je ale otázka o jak velikou diastázu se jedná. O úhradě zdravotní pojišťovnou lze uvažovat až tehdy, když se jedná o diastázu výraznou a nejlépe předem ověřenou některým vyšetřením, např. sonograficky či nukleární magnetickou rezonancí. Cena operace (včetně uvedené liposukce by pak včetně dvoudenní hospitalizae a elastického prádla činila 35.000,-Kč. Případná účast zdravotní pojišťovny by operaci mohla snížit o cca 5.000,-Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


bolest po augumentaci

(příspěvek číslo: 2677)
dne: 5.05. 2010

mám 3týdny po zvětšení prsou pod žlázu, celou tuto dobu mám nateklé a velmi bolestivé levé prso, o pravém ani nevím, je to normální nebo by to mohlo být vážnější
děkuji

Dobrý den,
je to možné, ale měl by Vás vidět lékař, který Vás operoval. Pokud Jste moje klientka, ozvěte se mí zítra na můj mobil 603 838 838 a poradíme se co podniknout, pokud Jste klientkou některého z kolegů můžete mě klidně kontaktovat také, žádný problém, ale s výhodou je kontrola Vaším operatérem.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zrůstající nehty

(příspěvek číslo: 2676)
dne: 3.05. 2010

Dobrý den,už jsem tady četla,že tonto zákrok neprovádíte.Ale zajímalo by mě,jestli je možné zarostlý nehet odstranit uplně a nahradit něčím umělým.Několikrát jsem byla na strhávání nehtů a nerada bych to podstupovala znovu a znovu.Předem děkuji za odpověď.S pozdravem Hudáková

Dobrý den,
lze to, ale nemyslím, že je to vhodné. Při tzv. plastice nehtového lůžka se jedná o odstranění té části nehtové ploténky a nehtového lůžka (až na kostní článek), který má příliš konvexní, vyklenutý tvar a zařezává se tak do měkké tkáně palce při okrajích nehtu. Strhávání nehtu je nesmysl a nic neřeší.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 34 / 131 > >>