Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Modelace prsů

(příspěvek číslo: 2720)
dne: 17.06. 2010

Dobrý den pane doktore,můžete mi prosím porad? Po kojení jsem měla prsa malá a povislá s velkými prsními dvorci.Jsem 9 den po modelaci prsou s jizvou okolo dvorce a vertikální dolů.Moje prsa jsou nahoře, když se podívám zhora už celkem pěkné, ale dole mám prsa jakoby do takových špiček.Na stehy jdu 1.7.Slyšela jsem, že po modelaci singl scar se prso tvaruje delší dobu, ale nevím jsem nervní a bojím se, že ty prsa nejsou taková jaká by měla být.Moc děkuji za Vaši odpověd

Dobrý den,
pokud byla použita metoda tzv. vertikální mastopexe, pak se definitivní tvar dostavuje delší dobu a pozvolna, čili ještě vyčkejte a uvidíte, že vše nakonec bude v pořádku. Toto čekání je ejdna z nevýhod těchto metod, ale když to vydržíte, výsledek se určitě dostaví.
Hezký den !
T.Kydlíček


operacia nosa

(příspěvek číslo: 2719)
dne: 16.06. 2010

Dobrý deň,chcela by som sa opytať či možem zalkrok podstupiť u vas aj ked som zo Slovenska,zaujíma ma hlavne či mi stačí priniesť iba europsku kartičku poistenca alebo aj moju kartoteku.A ešte jedna vec ,je možne ostať na klinike po zakroku dlhšie ako 1den, napr,4-5 samozrejme za priplatok,dakujem za odpoved:)

Dobrý den,
děkuji za zajímavý dotaz ! Operaci můžete podstoupit prakticky kdekoliv dle Vašeho přání po domluvě s pracovištěm pokud se jedná o operaci estetickou, pokud se ale jedná o zdravotně indikovanou operaci je situace poněkud složitější, ale je to také možné. Délka hospitalizace činí obvykle 2 dny,pokud si ale klient přeje zůstat déle, právě třeba proto, že to má domů daleko, žádný problém, vše se dělá tak, aby to pacientům vyhovovalo co nejvíce. Pokud tedy máte o spolupráci zájem budu samozřejmě rád, podrobnosti si pak můžeme domluvit na kydlicek@fnplzen.cz nebo na tlf. č. 603 838 838 event. 603 898 514.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení poprsí

(příspěvek číslo: 2718)
dne: 16.06. 2010

Dobrý den, slyšela jsem o zvětšení poprsí pomocí přístoje Body-jet. Jaké jsou nevýhody této metody. Nebo lépe řečeno, proč se tak málo provádí. Také nerozumím rozlišnosti cen za tento zákrok. V televizi jsem viděla tento zákrok, který prováděla jako první v republice pražská klinika plastické chirurgie. Ovšem cena tohoto zákroku je 260 000,- Kč. Naproti tomu jsou i jiné kliniky, které toto nabízejí, a to za 50.000,- Kč. Jak mám tomuto rozumět. Jaký je tedy rozdíl. A proč radši implantáty a né právě metodu pomocí kmenových buněk. Děkuji

Dobrý den,
já osobně nejsem příznivcem horečnatého přijímání všeho nového. Každá metoda má svoje nevýhody a slabiny, komplikace a neúspěchy, o kterých musí být pacientka dopředu dobře informována. To je důvod, proč zatím zůstávám u klasické a dobře vyzkoušené metody zvětšení prsů implantáty. Kmenové buňky jsou velkým hitem a velkou medicínskou nadějí, nicméně není to s nimi tak jednoduché a lehké jak se laikovi může zdát a metody jejich aplikace nejsou t.č. rutinné zálwežitostí. Možná v budoucnu, ale dnes ještě ne. Aplikace vlastní tukové tkáně není technicky nijak složitý výkon, jinou stránkou věci je ale názor mammologa. Všechny moje klientky musí opřed operací mammologické vyšetření (neplést s mammografickým vyšetřením !!!) podstoupit a jsem rád, když pak chodí i na pravidelné roční prohlídky. A právě někteří mammologové mají k autotransplantaci upravené tukové tkáně výhrady. A to je také důvod proč se zavedením této metody ještě vyčkávám, čekám na jednoznačné ANO, ze strany odborníků na nemoci mléčné žlázy. Estetická cbhirurgie je chirurgií duše, ale bezpečnost je na prvním místě. A proč je rozptyl cen tak velký ? Jedná se především o marketinga, každé pracoviště má jiné vstupy, náklady apod. což se pochopitelně odráží i na ceně.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2717)
dne: 14.06. 2010

Dobrý den,
chtěla bych časem podstoupit zmenšení prsou. Mám velikost 75 G. Chtěla bych poradit, jestli je vhodné podstoupit operaci před druhým dítětem nebo mám počkat až již nebudu chtít děti. Také bych se chtěla zeptat, jestli bych nejdříve neměla zhubnout, vážím 70 kg a měřím 170 cm. Ale u mě platí, že pokud zhubnu, tak mi stejně velikost prsou zůstává.Zajímala by mi také cena, kolik to přibližně stojí. Mnohokrát děkuji za radu

Dobrý den,
záleží kdy druhé dítě chcete. Pokud jej plánujete v horizontu 1 - 2 let, pak bych s operací ještě vyčkal, pokud ale chcete druhé dítě, dejme tomu za 3-5 let, pak bych se operaci nebránil. Je, samozřejmě optimální operovat na stabilní váze, tedy ne před redukcí tělesné hmotnosti, ale možné to je, problém by v tom být neměl. Kompletní cena operace (operace + dvoudenní hospitalizace + elastická podprsenka) činí 32.000,-Kč, podmínkou je ale důkladná konzultace.
Hezký den !
T.Kydlíček


Deformace lebky

(příspěvek číslo: 2716)
dne: 14.06. 2010

Vážený pane doktore,
chtěla bych se dotázat, zda je možné vyplnit či nějak "opravit" mezeru v lebce, která vznikla při operaci hlavy.
Z důvodů aneurysmat jsem podstoupila před dvěmi lety operaci hlavy. Čekala jsem zda se vznilá škvíra zmenší, ale bohužel se tak nestalo, naopak mám pocit, že se rozestoupila. Škvíra je celkem dost viditelná - v levé polovině čela.

Předem Vám děkuji za odpověď,

S pozdravem

Michaela

Dobrý den,
ano, dle mého názoru to možné je, nicméně problematika kosti v této lokalizaci patří sůpíše neurochirurgovi. Já osobně bych Vám radil vše probrat s Vaším operatérem, ten nejlépe ví jaké anatomické poměry v problematické místě panují a jaké řešení by mělo být to nejlepší.
Hezký den !
T.Kydlíček


modelace prsou

(příspěvek číslo: 2715)
dne: 12.06. 2010

Dobrý den,
vážně uvažuji o modelaci prsou (z finančních důvodů cca za 3,max.4 roky), ale zajímalo by mne, zda je možné na ni poprsí nějak předem připravit. Je mi 22 let, mám DM 1.typu, v 17. letech jsem porodila dítě a od té doby mám výrazně povislá a jakoby prázdná prsa s velkým množstvím strií. Velmi se stydím, poslední dobou i před svým partnerem. Existuje nějaký způsob či preparát, po kterém by se pokožka vypnula, aby po operaci prsa hned "nespadla" do původního tvaru? Běžné krémy zdá se nepomáhají :-) Předem velmi děkuji za odpověď i Váš čas.

Dobrý den,
je mi líto, ale hlavní roli hrají geny a životní styl ženy, neexistuje žádný seriózní přípravek, který by pokožku ovlivnil tak jak píšete, u komerčních preparátů, které na trhu jsou efekt nějak nevidím. Škoda, ale neporadím Vám, abych z toho měl dobrý pocit.
Hezký den !
T.Kydlíček


Labioplastika

(příspěvek číslo: 2714)
dne: 12.06. 2010

Dobrý den,
chtěla bych využít možnosti virtuální konzultace k tomuto zákroku, jelikož nežijeme v ČR, jezdíme sem pouze na prázdniny a svátky. Mohu se zeptat jestli je v ČR nějaká spodní věková hranice dívky, pokud se zákrokem souhlasí rodiče? Máme tento problém s "nadbytkem" u dcery, je ztoho docela neštastná, navíc ji to vadí i při sportu. Uvažujeme u ní o tomto zákroku ale raději bych byla kdyby jej podstoupila v ČR a to jak z důvodu nižší ceny tak i lepší komunikace a domluvy s lékařem. Chtěla bych se zeptat jaké jsou možnosti korekce a jestli je po zákroku možno dosáhnout sevřeného vzhledu genitálu ze kterého nic nevyčuhuje a jestli je při tomto zákroku možné provést i redukci kapličky nad klitorisem a případně jestli lze zmenšit i objem pysků velkých. Když se pro zákrok rozhodneme, kdo určí rozsah odstranění a tvar, respektuje pak plně chirurg přání klienta? Jak to je pak když se dívka dále vyvíjí "nový" tvar už zustane napořád a udrží se nebo je třeba pak v dospělosti provést ještě další korekci. Mluvila jsem u nás s matkou dívky která toto podstoupila jako hodně malá a ta mi doporučuje právě z důvodu předejdení další korekce v dospělosti úplné odstranění malých pysků a dotvarování té kapuucky. Je možné takto zákrok provést v ČR a jak se asi pohybuje cena tohoto zákroku. Jak dlouho po zákroku je možné podstoupit cestu letecky zpět do Států?
Mohu poprosit odpověď na mail
barca-mala@seznam.cz
Děkuji Malá

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru a za mail ! Konkrétní odpověď jsem Vám poslal na uvedenou mailovou adresu.
Pro ostatní návštěvníky fóra uvádím, že redukce malých labií často včetně předkožky klitorisu je stále častější výkon. Já osobně se operaci u dívek nad 16 let nebráním , protože v tomto věku má už většina pacientek koherentní a přesné představy o možnostech operace, komunikace s nimi bývá konstruktivní a k nějakému výraznějšímu vývoji zevního genitálu by už docházet nemělo. Obecně platí, že možnosti operace jsou hodně určeny anatomickými předoperačními poměry, jinými slovy je možné hodně změnit a udělat, ale ne vždy vše. Předpokladem je tedy pečlivá, podrobná konzultace, kdy se pacientka dozví vše potřebné a má také čas a prostor se na vše podrobně vyptat.
Hezký den !
T.Kydlíček


mateřské zanménko

(příspěvek číslo: 2713)
dne: 10.06. 2010

Dobrý den, naše dcera r.n.2004 má na stehně veliké ploché, středně hnědé,mateřské znaménko cca 8x5cm. Dcera už je teď ve věku, kdy se ptá, proč to má a ostatní děti ne a že se jí smějí. Chtěla jsem se zeptat, zdali se tak veliké znaménko dá odstranit tak, aby po něm nezůstala veliká jizva. A také, zdali tyto zákroky hrdí pojišťovny. Děkuji moc za odpověď. R. Chmelinová

Dobrý den,
pigmentový útvar vel. cca 8 x 5 cm se odstranit dá, je jen otázka jakým postupem, ale s jizvou počítejte, bez té to nejde. Asi nejlepší ale bude, když se dostavíte do dětské ambulance oddělení plastické chirurgie FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro některé úterý dopoledne (9-11,30 hod.). Podíváme se a uvidíme co se dá dělat. Objednávat se nemusíte a ani nějaké doporučení vhodné není.
Hezký den!
T.Kydlíček


Vhodný přístup

(příspěvek číslo: 2712)
dne: 10.06. 2010

Dobrý den, ráda bych se zeptala jak velký musí minimálně být prsní dvorec, aby byl při zvětšení prsů přístup přes něj vhodný. Dále by mne zajímalo kdy mám přibližně přijít na doplňující konzultaci, když bych chtěla zvětšení podstoupit v lednu příštího roku. Předem děkuji za Vaši odpověď a jsem moc ráda, že nám zde věnujete Váš čas. Jana P.

Dobrý den,
děkuji :-). Pokud plánujete operaci podstroupit v lednu příštího roku, bylo by vhodné se sejít někdy v říjnu. Pokud budeme uvažovat o přístupu přes dvorec, pak velikost dolní poloviny obvodu, kde se provádí řez musí být v přímé úměře k předpokládané velikosti implantátu. Jinými slovy čím větší implantát, tím větší průměr dvorce musí být.Během konzulotace ale vše důkladně probereme a zvážíme, žádný strach, času na to bude hodně.
Hezký den !
T.Kydlíček


zesílení nohou

(příspěvek číslo: 2711)
dne: 8.06. 2010

Zdravím,chtěla bych vědět jestli je možné zesílení stehen i lýtek pomocí silikonových implantátů.Příteli je 33 let,pravidelně cvičí přesto nohy má stále abnormálně tenké.

Dobrý den,
možné to je, ale upřímně - nedělal bych to. Přítomnost cizího materiálu - implántátů mezi celodenně zatěžovanými svalovými vrstvami vidím jako nevhodné. Možné, ale nevhodné. Je to ale můj osobní pohled na věc, takže některý kolega by probldematiku viděl třeba jinak.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení lýtek

(příspěvek číslo: 2710)
dne: 8.06. 2010

Dobrý den pane doktore,
mám problém, který mě trápí již od mala. Jsou jím velmi objemná lýtka, z větší části tvořená svalem, nikoliv tukem. Chodím na pilates, o kterém se říká, že prodlužuje a zeštíhluje svaly, přesto uvažuji o plastické operaci. Ráda bych se zeptala, zda je to vůbec v případě lýtek možné, případně jaká je cena. Děkuji za odpověď a přeji pěkný den

Dobrý den,
je mi líto, ale asi Vám nepomohu. Pokud je objem lýtek tvořen skutečně svaly, nikoli tukem či otokem, lymfostázou apod., pak neexistuje možnost jak svalové vrstvy redukovat a přitom negatiovně nepostihnout funkci lýtkových svalů.
Hezký den !
T.Kydlíček


Keloidní jizva

(příspěvek číslo: 2709)
dne: 8.06. 2010

Dobrý den pane doktore , mám již asi 4 roky na levém rameni kožní výrůstek o velikosti (ploše) cca 1cm vystouplý asi 2mm nad povrchem kůže a je načervenalý. Dle mého názoru se jedná o keloidní jizvu , jsou nějaké možnosti jak onu jizvu odstranit nebo alespoň zamaskovat? Mohl bych Vás navštívit příští pondělí na konzultaci? Je nutné se závazně objednávat? Lukáš

Dobrý den,
jizva jako taková je vždy problém a pokud se jedná o patologické jizvení jako je hypertrofie či keloid, pak to znamená problém dvojnásobný. Dle toho co píšete se asi o keloid jenat nebude, spíše o hypertrofii (i když mezi oběma typy existují přechodné formy) a v tom případě by perspektiva byla optomističtější. Nicméně Vás asi na tomto místě zklamu, protože možností ošetřovat jizvu je více a abych Vám seriózně ploradil, bylo by vhodné jizvu vidět. Nicméně si na tomto místě mohu klidně dovolit Vám doporučit to, s čím péči o jizvy vždy začínám - tlakovými masážemi, které jsou ale účinné až tehdy, když se provádějí dostatečně intenzivně a dlouho. Tak tedy: jizvu několik měsíců 2x denně mýt, mechanicky čistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), možno použít i dle návodu Dermatix gel,Xeragel či Pro-Sil balzám + intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně ( tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min ), jizvu chránit před sluncem - vhodný krém s vysokým UV faktorem 50+ ( např. fi. Spirig,Bioderma ).
Pokud takový postup nemá efekt a nevede ke zlepšení je na místě navštívit specialistu a poradit se jak dál postupovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 2708)
dne: 7.06. 2010

Dobry den, chtěla bych se zeptat,jak by asi probíhala operace břicha, mam po porodu na břiše, hlavně v oblasti pupíku nařasenou kůži.Kůže jinak na břiše vytahaná moc není, spíš mě zajímá, zda jde vyretušovat to kolem pupku a v jake ceně cca.Mockrat děkuji za odpověd.

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Myslím, že zcela nejlepší by bylo sejít se, vše důkladně probrat a zvážit. Pokud si chcete domluvit schůzku, kontaktujte mě na mém mailu kydlicek@fnplzen.cz nebo na tlf. 603 838 838. Osobně se setkáme a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Hypospadie

(příspěvek číslo: 2707)
dne: 7.06. 2010

Dodrý den pane doktore.Mám dotaz ohledně hypospadie.Je mi 33let a prodělal jsem operaci hypospadie přibližně před 6-7roky.Můj dotaz se týka velikosti penisu,zda tato operace má nějaký vliv na velikost.Penis měří při ztopořeném stavu pouze 13cm a šířku má 3,8.Mám s toho velký komplex.Dá se s velikosti penisu v tomto věku něco udělat?Dále bych měl dotaz ohledně citlivosti.Při milování nemám problém dosáhnout orgasmu,ale při opakovaném styku cca po 1hod už ten problém je.Většinou orgasmu nedosáhnu vůbec nebo hodně těžko.Předem Vám moc děkuji za odpovědi a jsem s pozdravem.

Dobrý den,
velikost penisu je častý problém, ale jaksi zkrytý. Řada můžů považuje svůj penis za menší než jaký by si přála mít, ale málo o tom otevřeně mluví. S tím co udáváte se zařazujete do středoevropského průměru, takže není z čeho si dělat hlavu a to myslím zcela vážně. Komplexy prostě nejsou na místě. Operace, která by zajistila větší délku a šířku při erekci není t.č. k dispozici a prováděné metody prodlouží penis pouze opticky . Jinými slovy neexistuje t.č. metoda, která by topořivá tělesa prodloužila a rozšířila a současně nepoškodila jejich funkci.
Erekci lze bez nadsázky považovat za zázrak hydrodynamiky a dosahování orgasmu za složitý neuro-psycho-humorální proces. To co píšete je ale zcela pochopitelné a nejedná se o žádnou patologii. Po prvním orgazmu dochází ke zvýšení prahu neuropsychické dráždivosti, což se projeví delší dobou nutnou k dosažení orgasmu, tzv. latentnímu plató a někdy i k jeho nedosažení. S podobnými mechanismy se setkáváme i jinde a jindy, vždyť např. když si přivoníte k nějaké výrazné vůni je první vjem vždy nejsilnější, nejintenzivnější a podobné je to i u vnímání silného zvuku, první úder je vždy vnímán nejsilněji, nejnepříjemněji. U orgasmu je to velmi podobné ovšem s tím, že Vaše soustředění se na výkon může situaci ještě poněkud zhoršovat.Myslím, že si děláte starosti zbytečně, ale pokud by Vaše stresy a komplexy přetrvávaly bylo by vhodné navštívit odbornou sexuologickou poradnu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Abdominoplastika břišní stěny

(příspěvek číslo: 2706)
dne: 5.06. 2010

Dobrý den, chtěla bych se informovat o abdominoplastice břicha. Nemám a ani jsem neměla nikdy problémy s obezitou, ale před devíti měsíci jsem porodila dvojčata a do dnes más hrozné břicho, mezi přímé břišní svaly strčím dva prsty na šířku. Vás bych se chtěla zeptat, zda je tento zákrok hrazený pojišťovnou a zda by mi pomohl, abych se břicha zbavila. Mockrát Vám děkuji za odpověď, s přáním hezkého dne

Dobrý den,
gravidita je pro přední stěnu břišní vždy extrémní zátěž, čemuž také často odpovídají změny, které jsou však vyjádřené individuálně a v různé míře - absolutní nadbytek kožnětukové vrstvy, rozestop přímých svalů břišních, pupeční kýla, strie. Postup musí být vždy individuální, protože různé jsou i představy klientek o možnostech operace. Ve Vašem případě by se úhrada zdravotní pojišťovnou asi týkala jen části operace a to sice té, která se bezprostředně týká diastázy, určitě by nehradila operaci celou. Ale berte moje vyjádření jen jako velmi, velmi předběžné, protože definitivně a závazně se mohu vyslovit až Vás uvidím osobně.
Hezký den !
T.Kydlíček


plastika lýtek

(příspěvek číslo: 2705)
dne: 4.06. 2010

Dobrý den.Chtěla bych si s vámi domluvit schůzku a dozvědět se podrobnosti ohledně plastiky lýtek.Už jsem vám psala e-mail,ale žádná odpověď.Mohl byste mi napsat na Marieprochazkovaaa@seznam.cz kdy by se vám to hodilo? Postavu mam jinak štíhlou,jenom ty lýtka mi to kazí.Nechci celý léto nosit kalhoty.Moc díky.

Dobrý den,
aha...tak to se můj mailík někam zatoulal, nevadí, napíšu Vám na uvedenou adresu.
Hezký den !
T.Kydlíček


vyjmutí implantátů

(příspěvek číslo: 2704)
dne: 2.06. 2010

Dobrý den,
prosím Vás o radu jak mám pečovat o prsy po vyjmutí implantátů, které tam byly pouze týden, ale i tak jsou prsy jakoby poloprázné.Mohlo dojít po tak krátké době již k úbytku mléčné žlázy nenávratně? Mám nosit stále sportovní podprsenku i na noc, nebo je lepší nechat prsy volně? Nepomohlo by prsy masírovat? Jsem nešťastná, augmentace pro mě bylo špatné rozhodnutí, i když jsem je zvažovala velice dlouho... Můj operatér už se mnou moc nekomunikuje, asi už pro něj nejsem porspektivní, proto se obracím na Vás.Děkuji.

Dobrý den,
k úbytku žlázy nedošlo určitě, na to byly implantáty v prsech příliš krátce. Prs samozřejmě trošku utrpěl, nicméně jestliže implantáty byly v prsech takto krátce, neočekával bych nějaké dramatické změny v jejich tvaru či velikosti. Nějaké ano, ale nikoli výrazné. Z mého pohledu není tedy třeba dělat nic zvláštního - kůži prsů okolo rány omýt, po osušení promastit nějakým mastnějším krémem, třeba Indulonou(cca 3 x denně), trvale nosit elastickou podprsenku (trvale - celý den i noc) a být trpělivá, protože změny budou přicházet pomalu a delší dobu.
Hezký den !
T.Kydlíček


komplikace po zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2703)
dne: 1.06. 2010

dobrý den,
mám 7 týdnů od operace zvětšení prsou pod žlázu 350ml prsním dvorcem.Po celou dobu jedno prso nateklé a velmi bolestivé,poslední týden se mi trhlinkou v jizvě objevuje velké množství tekutiny světle hnědé až žluté barvy bez zápachu.Bolestivost je větší, byla jsem na sono-vyšetření, ale žádný zánět mi nezjistili.Jezdím na kontroly k svému chirurgovi-tvrdí že je to reakce na implantát,dost mě tento stav obtěžuje, chtěla bych vědět Váš názor na tento problém děkuji

Dobrý den,
augmentace je pro tkáně prsu poměrně zatěžující výkon a protože tkáň prsu je velmi bohatě zásobená krevními a mízními cévami, poraní se i tyto anatomické ztruktury. Pokud se tedy ejedná o výpotek zánětlivého původu, což by Váš lékař určitě poznal, pak v úvahu přichází pouze sekrece tkáňového moku a mízy. Doporučuji trpělivost a vyčkat, protože je-li tomu tak, dojde postupně k projizvení tkání v okolí implantátu, k uzávěru zdroje tekutiny a k normalizaci stavu..
Hezký den !
T.Kydlíček


Účinnost použití Dermatixu po radikální mastektomii

(příspěvek číslo: 2702)
dne: 1.06. 2010

Dobrý den pane doktore, obracím se na Vás s následujícím dotazem. Dne 5. května 2010 mi byla provedena radikální mastektomii levého prsu, dále po pozitivní histologii spádové uzliny mi bylo dne 18. května odebráno dalších 12 uzlin. Zcela pravděpodobně bude následovat chemoterapie, popř. radioterapie. Na ošetřování jizvy mi byl doporučen Dermatix, nevím však, jestli jeho aplikace je vhodná před a při další léčbě. Dále bych Vás chtěla poprosit o Váš názor na ošetření jizvy nesoleným vnitřním sádlem. Velmi děkuji za odpověď. Zdraví Eva Tichá.

Dobrý den,
na jizvy můžete používat jakékoliv speciální masti či gely a to bez ohledu na důvod prvotní operace. Nicméně žádná mast, gel, či cokoliv podobného sama o sobě neučiní jizvu optimální. Jizva se liší od okolní tkáně zásadně a trvale, takže také vypadá poněkud odlišně od svého okolí. Neexistuje žádné jednoznačné a všeobecně platné know-how jak jizvy ošetřovat, vše je na osobní zkušenosti, ale já dávám přednost následujícímu postupu:
Doporučuji jizvu několik měsíců 2x denně mýt, mechanicky čistit, po osušení zlehka promastit ( např. Indulona, Nivea apod. ), možno použít i dle návodu Dermatix gel, Xeragel či Pro-Sil balzám + provádět intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně (tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min); jizvu chránit před sluncem - vhodný krém s vysokým UV faktorem 50+ ( např. fi. Spirig,Bioderma ).
Tento postup není samospasitelný a pokud nepřináší kýžený efekt je třeba jej modifikovat a různě individuálně upravovat. Jenom podotýkám, že doba vyzrávání jizvy je minimálně 6 měsíců, obvykle však déle, takže je třeba vytrvat.
Hezký den !
T.Kydlíček


modelace prsou

(příspěvek číslo: 2701)
dne: 31.05. 2010

dobrý den ,před měsícem jsem podstoupila modelaci prsou po velkém ubytku váhy ,prsa mi byla zmenšena ale stale mi přijde že jsou povyslá je možné že mě byla nevhodně vybraná zpevnující podprsenka nebo se prsa teprve vytvaruji .Bylo mi řečeno do pěti měsícu .Děkuji za odpověd.

Dobrý den,
měsíc je příliš krátká doba na hodnocení výsledku jakékoliv operace a na posouzení takového výkonu jakou je modelace prsů obzvláště. Tkáně se musí konzolidovat, takže dejte ještě organizmu s tkáním čas a výsledek zhodnoťte společně s Vaším operatérem až tak po 4 - 6 měsících, kdy i jizvy budou již konzolidovanější.
Hezký den !
T.Kydlíček


Ohryzek

(příspěvek číslo: 2700)
dne: 31.05. 2010

Dobrý den umíte zmenšit ohryzek? Mám nadměrně velký a dost mě to trápí ... A jestli to umíte tak kolik to tak stojí?? Předem děkuji

Dobrý den,
asi Vás zklamu, ale touto problematikou se nezabývám a abych byl upřímný, ani nevím na koho z kolegů bych Vás odkázal, je mi líto.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz lékaři

(příspěvek číslo: 2699)
dne: 28.05. 2010

Dobrý den pane doktore,obracím se na Vás ještě jednou s žádostí o pomoc, přičemž Vám předem velice děkuji.Jsem po vyjmutí implantátů (240 ml). Měla jsem je jak níže píšu 6 týdnů. První pohled na můj hrudník po vyjmutí implantátů byl žalostný. Má nynější prsa se ani zdaleka nepodobají těm přírodním původním. Zbyla mi tam en plochá zcela nepatrna a nenasahatelná prsíčka s vytahanou kůžičkou. Nyní jsem stažená obvazama a za čtyři dny budu nosit cca 3 měsíce upínací minibolérko. Nevíte kam se mohly má prsa za tak krátkou dobu po augmentaci ztratit. Je možné že ještě dostanou původní tvar a velikost??A případně za jak dlouho přibližně??Kdy budu moc nosit pusch-up podprsenku a bude vůbec ještě na čem??MOc děkuji za odpověď , jsem zoufalá a velice si vážím Vaší internetové poradny!Kéž by takových lékařů bylo víc a kéž by jste nebyl tak vzdálený od mého bydliště.Děkuji

Dobrý den,
děkuji za milý mailík ! Prsy vždy více či méně ugmentací utrpí, nicméně ještě vyčkejte a nepropadejte panice, tkáně se musí konzolidovat, musí se "vzpamatovat" po tom všem čím si prošly a Vy Jste ještě po operaci krátce. Počkejte alespoň 2 - 3 měsíce a uvidíte jaké změny bude prs vykazovat v objemu a tvaru. Těžko říci jaký nakonec bodou mít trvalý tvar a velikost, nicméně jedno je, bohužel jisté - neexistuje postup, kterým se by se dal vrátit předoperační stav, je mi líto.
Hezký den !
T.Kydlíček


Protažení obličeje

(příspěvek číslo: 2698)
dne: 27.05. 2010

Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat, zda-li je možné nějakým způsobem zúžit kulatý obličej. Děkuji za informaci.

Dobrý den,
opticky zúžit obličej do jisté míry lze, nikdy se ale nejedná o jeden jednoduchý výkon, ale o řadu změn a drobných kroků. Asi by bylo nejvhodnější začít změnou líčení, účesu a pak pokračovat dle konkrétních anatomických poměrů třeba zvýrazněním brady či lícních kostí implantátem apod. Zkrátka nejedná se tedy o nic jednoduchého a ani krátkého a postupovat se musí přísně individuálně, žádné jednoznačné doporučení či postup neexistuje.
Hezký den !
T.Kydlíček


vetsi prsa

(příspěvek číslo: 2697)
dne: 26.05. 2010

dobre ranko pane doktore ,prosim vas pred kojenim jsem mela plne dvojky.pri kojeni po dobu 1,5roku.jsem mela velke petky.po skonceni mam jen kuzi vytahanou se strijemi,bez niceho,uvazuji o operaci imlantatu. jsem na tom po psichicky stance spatne. stydim se i pred vlastim partnerem. i sama pred sebou.nemam reseni.chela bych zpet sva prsa . dekuji snad me uspokojite.nashledanou lucie.3

Dobrý den,
Váš problém je mezi ženami poměrně častý, ale jeho řešení není však vždy jednoduché. Ne každá žena je totiž vhodná ke zvětšení prsů bez současné modelace, někdy se tyto operace prostě musí kombinovat, protože prosté zvětšení by řešení problému nepřineslo. O tom, zda je lepší augmentace či augmentace+modelace rozhodují anatomické pomery prsů, z čehož vyplývá, že konzultace je naproto nezbytná. Setkání si můžeme domluvit buď telefonicky (603 838 838) nebo mailem (kydlicek@fnplzen.cz). Podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 2696)
dne: 25.05. 2010

Dobrý večer.Mohla bych si u Vás domluvit schůzku.Mám za sebou tři těhotenství z toho dvakrát jsem rodila císařem.Po porodech mi zůstala hodně vytahaná kůže.Bylo by možné si domluvit s Váma termín a poradit mi.Předem moc děkuji Bobková Jiřina

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Termín konzultace si můžeme upřesnit nejlépe mailem (kydlicek@fnplzen.cz). Sejdeme se, vše probereme a zvážíme a eventuálně i naplánujeme.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 33 / 130 > >>