Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Ventroplastika?

(příspěvek číslo: 2756)
dne: 29.07. 2010

Dobrý den pane Doktore
Chtěla jsem Vám již telefonovat ale nechci se unáhlit nebo tak nějak.Jsem po dvou porodech:kluk r.1999 51/4100g a kluk r.2009 51/4470g,oba normální cestou.Bohužel mi zůstala poporodní kýla a rozestup svalu..."břiš.kýla bez neprůch.n.gangrény (K43.9) diastáza přímých břišních svalů s výrazným vyklenutím břišní stěny v rozsahu od mečíku téměř k symphyse s pupeční kýlou.Břišní stěna v uvedeném rozsahu oslabena.Doporučená konsultace na klinice plastické chirurgie"....Kýla byla velikosti na prst cca 2cm a rozestup svalu velikosti na dlan,poslední kontrolu mi pan doktor řekl cca 14cm.Nosím břišní pás a jsem zoufalá,chirurg mi doporučil plastickou chirurgii ale na té mi řekli že jsem obj do FN tak jdu tam...vím že bude potřeba i rekonstrukce pupíku-neznám název a nerada bych běhala z operace na operaci.Prosím Vás o pomoc,radu,případně zda by bylo možné Vás kontaktovat,nevím jak nebo kde se vyřizuje posouzení na úkon hrazený zdrav.pojištovnou-neměl by v tom být dle pana doktora v mém případě problém,vypadám jako před porodem(i doktoři nevěřili...)Děkuji za jakoukoliv odpověd,s pozdravem Helena B.Brno

Dobrý den,
rád bych Vám řekl více, byl konkrétnější, ale nejdříve než Vám odpovím Vás musím vidět a vyšetřit Vás, nečrad bych si vymýšlel. Teprve po vyšetření , kdy vše zvážíme se mohu vyjádřit co by bylo nejlepší. Navštivte mě tedy v mé poradně, kterou pro podobnou problematiku mám každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce břicha

(příspěvek číslo: 2755)
dne: 28.07. 2010

Vážený pane doktore,
již od mládí mám problém s hromaděním tuku v partiích břicha a žaludku. S přibývajícím věkem, i když se snažím dodržovat zásady správné výživy. Ráda bych využila liposukční techniku, kterou nabízí vaše pracoviště. Je mi 44 let, leckde jsem se dočetla, že v tomto věku již není jistota, že se kůže po odsátí správně "přilepí" zpět. Jaký je Váš názor? Děkuji a přeji hezký den

Dobrý den,
vždy se musí postupovat přísně individuálně, nepaušalizovat. Záleží na mnoha faktorech, např. na předoperačních anatomických poměrech, kvalitě tkání, subjektivních představách o výsledku operace apod. Já osobně si netroufám Vám na tomto místě jednoznačně odpovědět, ale pravdou je, že ve věku nad 40 let je nutná zvýšená opatrnost. Pokud byste měla zájem bylo by asi nejvhodnější se sejít a vše posoudit.
Hezký den !
T.Kydlíček


plastika uši

(příspěvek číslo: 2753)
dne: 24.07. 2010

Dobrý den, pane doktore zajímalo by mne jestli provádíte také plastiku uší(odstávající uši) pokud ano přispívá nebo zcela hradí z.poj.?Kolik tato operace stojí? Děkuji za odpověd a přeji hezký den.
Vlášková 30let

Dobrý den,
ano, operace odstálých ušních boltců (otoplastika) provádím poměrně často. Jedná se o operaci prováděnou v místním umrtvení a ambulantně, která je hrazena zdravotní pojišťovnou pouze do 10 věku pacienta. Cena operace činí 9.500,-Kč, hojení trvá 2 týdny a komplikace se vyskytují zřídka.
Hezký den !
T.Kydlíček


konzultaceII

(příspěvek číslo: 2752)
dne: 24.07. 2010

Tak právě koukám na starší příspěvky a čtu, že zrovna 2.8 nejspíš nebudete ordinovat. Vím ale, že někdy po dohodě děláte i konzultace o víkendu, šlo by konzultaci kvuli rhinoplastice tedy naplánovat na sobotu 31.7. ve 12hod?
Jestě jednou děkuji za odpověď
S pozdravem Marie Šípková

Dobrý den,
děkuji za dotaz ! Určitě se domluvíme, nejlepší ale bude, když se mi ozvete na můj mail kydlicek@fnplzen.cz či tlf. č. 603 838 838 a nějak to zvládneme.
Hezký den !
T.Kydlíček


kontrola

(příspěvek číslo: 2750)
dne: 22.07. 2010

Dobrý den , mám přijet na kontrolu po labioplastice, jezdím občas do Plzně ale nikdy mi to nevyjde na pondělí, je možné přijít na kontrolu jiný den než v pondělí? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
asi nejlepší bude, když se mi ozvete na můj mail kydlicek@fnplzen.cz nebo tlf. č. 603 838 838 a určitě se nějak domluvíme.
Hezký den !
T.Kydlíček


silikony pro štíhlé ženy

(příspěvek číslo: 2749)
dne: 20.07. 2010

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat zda i Vy již pracujete se silikony perthese sensitive, pokud ne proprosím Vás alespoň o Váš názor na tento typ například ve srovnání s eurosilikony...je tento druh implantátu nějak výrazně dražší? Děkuji za odpověď Lucie K.

Dobrý den,
používám implantáty Eurosilicone, protože je považuji za kvalitní, nepředražené jako některé jiné značky a mám s nimi dobré zkušenosti. Implantáty, na které se ptáte nepoužívám a ani to neplánuji. Ono ani tak moc nezáleží jaké implantáty použijete, ale jak operaci provedete, takže pokud mi něco nepřesvědčí, že jiné implantáty nabízejí klie ntce nějaké výhody nehodlám na tomto svém postoji nic měnit.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2748)
dne: 19.07. 2010

Dobrý den pane doktore,je mi 24 let a již nějakou dobu přemýšlím o zvětšení prsou.má prsa jsou tedy velmi malá podprsenka velikosti 70A pořád velká,takže myslím že to budou takové nulky ne-li menší.po kojení 13 mesíců ještě menší,a levé prso trošku vetší než pravé,jsem z toho zoufalá a stydím se,dá se vůbec s tak malými prsy něco dělat?prsní dvorec též není nějak veliký,kudy by se implantát zaváděl?nebudou prsa dělat neplechu,když plánujeme drruhé dítě?provádíte plastiku taky na splátky?finančně je to náročné.děkuji za odpověd

Dobrý den,
před každou operací je nutná podrobná konzultace. Při ní zhodnotíme stávající anatomickou situaci a z toho vyplývající možnosti. Na tomto místě je těžké, či spíše nemožné se seriózně vyjádřit konkrétně k Vaší situaci, to by Vás musel nejdříve vidět. Nicméně platí, že s implantáty můžete dělat zcela vše, tedy i rodit, kojit, sportovat apod.
Splátky,bohužel po neblahých zkušenostech již neposkytuji, ale mohu Vám zprostředkovat účelovou půjčku u Čs.Spořitelny.
Hezký den !
T.Kydlíček


Asimetrie

(příspěvek číslo: 2747)
dne: 16.07. 2010

Dobrý den, pane doktore.
Od puberty mi levé prso rosto více. Po kojení mé již 4 leté dcery mám prsa rozdílné o dvě, až tři velikosti. Chtěla bych prsa srovnat a upravit bradavky. Na kolik by operace přibližně vyšla, v jakém termínu by mohla být vykonána a jaká je rekonvalescence.
Děkuji, Jitka.

Dobrý den,
asymetrie je do jisté míry fyziologický stav, pokud ale je rozdíl objemu a tvaru prsů již výraznější, stává se to problémem, který je vhodné řešit. Přístupy k řešení musí být přísně individuální, proto je vhodné se sejít osobně a vše důkladně probrat. Ozvěte se mi proto na můj mail Kydlicek@fnplzen.cz či tlf. 603 838 838 a domluvíme si schůzku, při které vše probereme.
Hezký den !
T.Kydlíček


naplánování augmentace

(příspěvek číslo: 2746)
dne: 15.07. 2010

Dobrý den pane doktore,
rozhodla jsem se pro augmentaci. Jsem rok a půl po porodu, od května nekojím, prsa mám od skončení kojení stále stejná, slabé jedničky:-)). Jsem po 3 sekcích sterilizována a již nikdy kojit nebudu. Váhu mám už cca rok stejnou 60 kg/172 cm. Chci se zeptat, zda je možné u Vás absolvovat operaci nejpozději v druhé polovině října. Později už nemohu kvůli manželově pracovní vytíženosti a čekat do jara už nevydržím !!!
Předem Vám velmi děkuji za odpověď.

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru a za dotaz ! Myslím, že s termínem operace problém nebude. Určitě nejlepší bude, když se sejdeme, vše důkladně probereme, zvážíme a naplánujeme tak, aby se Vám to hodilo. Kontaktujte mně proto na mailu kydlicek@fnplzen.cz či tlf. č. 603 838 838 a najdeme nějaký vhodný termín konzultace.
hezký den !
T.Kydlíček


gelové implantáty

(příspěvek číslo: 2745)
dne: 13.07. 2010

Dobrý den , slyšela jsem o metodě zvětšení prsou - prý se střikuje gel injekční stříkačkou , v nemocnici zůstáváte jen 2 hodiny , zajímalo by mě zda je to pravda , pokud ano , kam bych se měla obrátit pro více informací - kde se to dělá , cena atd. Děkuji za odpověd

Dobrý den,
t.č. je jedinou všeobecně uznávanou a bohatě vyzkoušenou metodou zvětšení prsů jejich augmentace silikonovými gelovými prsními implantáty. Existují i pokusy se implantátům vyhnout, ale nejedná se t.č. o rutinní metody, takže já stejně jako většina estetických chirurgů vyčkává. S ohledem na onkologickou prevenci bych se bránil jakékoliv přímé aplikaci čehokoliv do prsu a tím i do mléčné žlázy.
Hezký den !
T.Kydlíček


Labioplastika

(příspěvek číslo: 2743)
dne: 10.07. 2010

Dobrý den pane doktore, rozhodla jsem se po několika letech k podstoupení labioplastiky - zmenšení malých stydkých pysků. Chtěla jsem se zeptat, jaká je nyní - v letních měsících, dlouhá čekací doba jednak na konzultaci i na operaci. Dále, jaká je aktuální cena této operace vč. lokální anesteze.

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru a za mail ! Během léta jsou čekací doby kratší, ale protože labioplastika není nijak dlouhý výkon, můžeme se na termínu konzultace a operace domluvit pružně tak, aby Vám to vyhovovalo. Kontaktujte mě na mailu kydlicek@fnplzen.cz nebo tl. č. 603838838 a domluvíme si termín osobní schůzky, kde vše probereme.
Hezký den !
T.Kydlíček


šourek

(příspěvek číslo: 2742)
dne: 8.07. 2010

Dobrý den pane doktore,
velice rád bych se Vás optal, zdali je nějaká finančně přijatelná možnost zvětšení šourku, mám namysli spíše jeho vyplnění kmenovými buňkami , nebo něco podobného.
V současné době jsem vyzkoušel srotální infuzi 5% glukozy, bylo to bezvadné, ale po 3 dnech to bylo vstřebané. Rád bych měl vzhled plného šourku nastálo.
Děkuji za odpověď. S pozdravem Tomáš

Dobrý den,
je mi líto, tyto výkony neprovádím, asi Vám ale nepomohu, protože ani nevím kdo z kolegů se tímto zabývá.
Hezký den !
T.Kydlíček


Pracovní doba během letních měsíců

(příspěvek číslo: 2740)
dne: 8.07. 2010

Dobrý den pane doktore,
sdělte mi,prosím, jak ordinujete během července a srpna. Mám na mysli pondělní ordinaci od 8,30 hod. do 11,00 hod. ve Faluktní nemocnci.
Děkuji za odpověď, Helena K.

Dobrý den,
během prázdnin až na pondělí 2.8. bych měl pravidelně ordinovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Kojení a contratubex

(příspěvek číslo: 2739)
dne: 7.07. 2010

Dobrý den, kojím a chtěla jsem se zeptat jestli mohu na jizvu na tváři používat dle návodu gel Contratubex. Bohužel jsem se zapomněla zeptat na plastice. Děkuji.

Dobrý den,
v dostupných informacích je jako kontraindikace užívání Contractubex gelu uváděna přecitlivělost na preparát, ovšem u gravidních a kojících žen je uvedena pozámka, že je to možné na doporučení lékaře...takže si můžeme vybrat. Já osobně bych s tím ale vědu nedělal a Contractubexc byl používal normálně, pokud se ovšem nejedná o nějak rozsáhlou jizevnatou plochu.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 2738)
dne: 7.07. 2010

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat za jakých podmínek tuto operaci hradí pojištovna jsem po dvou porodech,ten druhý před rokem dvojčata,císařským řezem.od prvního těhotenství mám 25kg nahoře(104kg),musím něco zhubnout a kolik.děkuji za odpoved.

Dobrý den,
úhrada zdravotní pojišťovny je možná pokud se jedná o venter pendulus s diastázou přímých svalů břišních, tedy o stav, kdy břicho "visí" přes třísla, podbřišky a kryje různě velkou část stehen a současně je objektivně prokázán rozestup přímých svalů břišních, který lze srovnat s kýlou. V takových situacích je úhrada zdrav. pojišťovny reálná. Pokud plánujeme redukci hmotnosti, pak bych doporučil, aby se tak dělo pod kontrolou lékaře.
Hezký den !
T.Kydlíček


odstranění lipomů

(příspěvek číslo: 2737)
dne: 2.07. 2010

Prosím můžete doplnit do ceníku kolik by stálo vypreparování všech lipomů ? Mám jich dost . Je možné jejich odstranění doplnit také nějakou jinou léčbou aby se zamezil , nebo alespoň spozdil jejich růst? Také mě zajímá Váš názor na neinvazivní liposukci,v souvislosti s lipomy (je to asi ultrazvukem , nebo tak nějak).
Děkuji

Dobrý den,
operace lipomů ve své praxi neprovádím, proto také není v ceníku tento výkon uvedený. Nejedná se o nějakou specializovanou operaci, takže je možné se obrátit prakticky na kteréhokoliv chirurga. Příčina tvorby lipomů je nejspíše genetická, takže odstraněním stávajících útvarů se nezamezí tvorbě lipomů nových. Nejčastěji se odstraňují exstirpací, tedy ostrým vypreparováním, méně často liposukcí. Neinvazivní metody vidím jako neefektivní.
Hezký den !
T.Kydlíček


Lipomy

(příspěvek číslo: 2735)
dne: 2.07. 2010

Dobrý den, mám problémy s lipomy. Mám je nejvíce na rukách , ale také po těle. Je sice pravda že mám nadváhu , ale jakmile shodím nějaké to kilo lypomy vystupnou a jsou velmi viditelné , to je sice "jen " estetické hledicko, ale některé mi opravdu překáží a někdy i bolí. Hlavně na předloktí. Nechala jsem si již dříve ty co mi nejvíce překážely odstranit , ale bohužel se mi udělaly nové. Je nějaká možnost jejich odstranění? Byla by to pero mě velká motivace shodit i nabytečnou váhu.

Dobrý den,
lipomatóza je stav, kdy se na různých lokalitách těla vyskutje vícde ohraničených tukových útvarů, tzv. lipomů. Příčina je nejspíše genetická, takže novotvorbu nelze odstraněním stávajících lipomů omezit a jedinou možností jak se lipomů t.č. zbavit je odstranit je. Většinou se nejedná o nějaký složitý výkon, takže obrátit se je možné prakticky na kteréhokoliv chirurga.Je mi líto, ale jiné možnosti léčby t.č. nemáme.
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace prsou

(příspěvek číslo: 2733)
dne: 29.06. 2010

Dobrý den pane doktore, mám na Vás dvě otázky.
1) Lze kojit po modelaci prsou?
2) Je možné provést opakovanou modelaci prsou, tj. např. znovu po deseti letech?

Mám modelaci cca 6 let, výsledek neměl chybu, ale předpokládám, že po současném těhotenství (a případném kojení, pokud to vůbec půjde) budu opět mít prsa jak kokršpaněl uši. Takže mám v plánu jít do toho pak znovu, jen nevím, jestli lze modelaci udělat víckrát než jednou. A pokud to je možný, pak by byly jizvy na tom stejným místě jako ty současný nebo by byly i nějaký další?
Děkuji Vám za odpověď

Dobrý den,
hodně záleží na použitémetodě a na aktuálních anatomických podmínkách. Pokud anatomická situace v době, kdy se rozhodujeme o modelační operaci vyhovuje metodě, která byla použita poprvé, pak není problém jí použít opět. Konkrétně, pokud byly Vaše prsy modelovány metodou tzv. vertikální mammoplastikou, pak je možné jí použít opět pouze tehdy, pokud to tvar prsů dovoluje, pokud nikoli, je nutné použít některou z klasických metod, které mají jizvy již trochu jiné. Čili je možné použít stejnou techniku, ale slíbit to nejde. Nicméně žádný strach, gravidita a kojení nějaké změny na prsech zanechá, ale nemusí se vždy jednat o změny dramatické, které si vynutí novou operaci.
Zda je možné kojit či ne opět záleží na tom co a jak se dělalo. Já se snažím schopnost kojit zachovat, takže by s tím problém být neměl žádný.
Hezký den !
T.Kydlíček


rostlý nehet u palce pravé hohy

(příspěvek číslo: 2732)
dne: 28.06. 2010

Dobrý den chtěl bych se zeptata jestli provádite operace zarostlích nehtů ? už mě to trápí skoro třetí rok . Byl jsem m s tim na chirurgii a tam mě poslali na strhnutí nehtu . Tak jsem ten zákrok podstoupil a abych pravdu řek tak je to spíš horší než lepší nehet je opět zarostlý. Někde jssem se dočet že tyto operace provádí na "plastice" pomocí laseru. Kolik by byla přibližná cena ? Děkuji za odpověď ..

Dobrý den,
operace chronicky zarostlých nehtových plotének není nic těžkého, provádí se ambulantně a v místním umrtvení. Jedná se o metodu klasickou, která mění anatomické poměry, laser zde považuji za nesmyslný.
Já osobně se tomuto cíleně nevěnuji, je mi líto, asi Vám moc nepomohu, ale je možné se obrátit na chirurgické odd. FN Plzeň-Bory (bývalá VN).
Hezký den !
T.Kydlíček


Ušní lalůček

(příspěvek číslo: 2731)
dne: 27.06. 2010

Dobrý den,mám dotaz zda je u vás možné nechat si zašít,poté znovu propíchnout dirku na náušnici a kolik by to stálo.Zatáhla jsem si nechtíc silou za náušnici při česání a nyní po zahojení mám na levém ušním lalůčku dirku cca 4mm.Děkuji Vám za odpověd Tomanová M.

Dobrý den,
ano, možné to je, dírku je třeba vyříznout, zašít, nechat zahojit a zkonzolidovat a později teprve udělat nová piercing. Cena operace činí 1.000,-Kč, navštívit mě můžete nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dotaz - plastika boků

(příspěvek číslo: 2730)
dne: 27.06. 2010

Zdravím pane doktore, nejsem začátečník v plastických operacích, ale také již mám na to věk. Dospěla jsem k názoru, že bych potřebovala odstranit kožní řasy na bocích. I když celkem úspěšně zredukuji váhu, tak mi zůstávají převisy na bocích, tak jako jsem to měla na spodním břichu, které jsem si nechala asi před deseti lety odstranit i s plastikou břišní stěny. V současné době jsem na redukční dietě a poté bych si ráda nechala upravit boky tak, aby byly bez kožních převisů. Můžete mi prosím sdělit, zda je takovýto druh operace možný?
Děkuji Vám velice pěkně za čas a snad i za odpověď.
S pozdravem: vladkak@centrum.cz

Dobrý den,
děkuji Vám za zajímavý dotaz ! Jsem poněkud na rozpacích jak Vám odpovědět, protože i když tuším jaké přání máte, nemám konkrétní představu a nerad bych Vás mystifikoval a tzv. "vařil z vody". myslím, že nejlepší by bylo sejít se a vše posoudit osobně, třeba nějaké řešení najdeme. Kontaktujte mě mailem na kydlicek@fnplzen.cz nebo na č. 603 838 838 event. 603 898 514 a dohodneme si nějaký termín konzultace.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2729)
dne: 27.06. 2010

Dobrý den,ráda bych u Vás podstoupila operaci prsou někdy v říjnu tohoto roku. Kdy by byla vhodná doba na konzultaci? Mám celkem pevné poprsí, ale s jeho velikostí nejsem úplně spokojena. Děkuji za odpověď Věra

Dobrý den,
myslím, že nejlepší by bylo sejít se nyní, v červenci, abychom měli čas si všechno dobře promyslet, připravit a naplánovat. Kontaktujte mě na mém mailu kydlicek@fnplzen.cz nebo mobilu 603 838 838 event. mojí vrchní sestru 603 898 514. Sejdeme se, vše důkladně probereme a zvážíme.
Hezký den !
T.Kydlíček


PLASTIKA MALÍČKU

(příspěvek číslo: 2728)
dne: 27.06. 2010

Dobrý den chtěla bych se zeptat na plastiku malíčku na noze.Syn měl úraz a musely mu amputovat malíček na levé noze.Chtěla bych vědět jaká je možnost aby se mu nechala udělat plastika malíčku a jaká je přibližná cena děkuji za odpověď. M.J

Dobrý den,
pokud jsem Vám dobře porozuměl, uvažujete o rekonstrukci - vytvoření nového V. prstu na noze. Pokud tomu tak skutečně je, musím Vás zklamat. Malík na noze je z hlediska funkce prakticky 100% postradatelný, jeho absence nemá negativní funkční následky a jakékoliv snahy jej rekonstruovat by přinesly pacientovi větší trable než možný užitek. Možností jak rekonstruovat prst je několik, nicméně prakticky vždy se jedná o prsty ruky, naopak noha je možným zdrojem prstu, který se mikroskopicky přenáší na ruku po ztrátě třeba palce ruky. Jinými slovy, obětuje se prst na noze, aby se vytvořil prst na ruce, která má samozřejmě přednost. Abych vše ale shrnul - doporučuji věc neřešit, chápu sice Vaše pocity, ale věřte, že výsledek by za potíže spojené s léčbou rozhodně nestál.
Hezký den !
T.Kydlíček


Face lifting

(příspěvek číslo: 2727)
dne: 26.06. 2010

Dobrý den, chtěla bych v listopadu podstoupit Face lifting. Někdy okolo 8.11.2010 . Můžete mi , prosím ,sdělit, kdy bych se tak k Vám měla objednat na konzultaci. Děkuji předem za odpověď. Blanka V. Hezký den

Dobrý den,
myslím, že nejlepší by bylo sejít se právě nyní, v červenci, abystě měla čas se na vše řádně připravit. Kontaktujte mě na mém mailu kydlicek@fnplzen.cz event. mobilu 603 838 838 a dohodneme si nějaký vhodný termín osobního setkání.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 2726)
dne: 24.06. 2010

Dobrý den pane doktore,chci se zeptat jestli opravdu laserová liposukce vypne ochablou kůži na těle.Děkuji

Dobrý den,
s tímto typem liposukce nemám zkušenosti, ale to co jsem zatím viděl z jiných pracovišť mi nijak zvlášť nepřesvědčilo.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 32 / 131 > >>