Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Veronika

(příspěvek číslo: 3495)
dne: 27.04.2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat v jakém cenovém rozmezí se pohybuje liposukce obou paží v lokální anestezii? Trápí mě tuk na pažích, celkově jsem zhubla 15kg a ještě tak 5kg chci zhubnout, myslíte, že je liposukce lepší až po zhubnutí nebo je možno jí provést už teď a pak ještě zhubnout? Kůži povolenou nemám. Děkuji za odpoveď.

Dobrý den,
liposukce paží se neprovádí často a není problém jí provést i v místním umrtvení a ambulantně. Pokud ale plánujete ještě další redukci tělesné hmotnosti, pak doporučuji ještě vyčkat a pustit se do toho až později. Navíc po liposukci je nutné nosit elastické návleky (cca 2 - 3 měsíce), což není v létě ideální. Pokud se k tomu odhodláte je nutné se sejít a vše společně probrat a naplánovat. Kontaktovat mě můžete buď mailem, nebo na některém z telefonních čísel.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jana

(příspěvek číslo: 3494)
dne: 21.04.2016

Dobrý den pane doktotre, platí stále pondělky pro konzultace? Děkuji :)

Dobrý den,
ano je to možné a dokonce i velice časté. Redukční operac e prsů jsou poměrně frekventovaný výkon. Navštivte mě nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme, co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jolana

(příspěvek číslo: 3493)
dne: 15.04.2016

Dobrý den,

již od puberty nemám hezká prsa - jsou nestejné velikosti a tvar je nepěkný (měkká, svěšená). Vzhledu prsů nepřispělo ani celkem razantní zhubnutí. Jeden prs má vel B/C a druhý E. Rozdíl je tedy dost patrný. Ráda bych podstoupila modelaci prsů. Nechci tento problém řešit silikonem, nechci mít v těle něco "cizího." Ráda bych velikost menšího prsu ponechala a upravila jeho tvar a větší pak vymodelovala (zmenšila) podle něj. Nevadí mi menší prsa, naopak :-) Je toto možné? S jakou investicí mám počítat při zmenšení a současně modelaci? Ještě bych ráda věděla, v jakém časovém horizontu vše proběhne, pokud nebude překážka ve zdravotním stavu (nepředpokládám ji)? Děkuji a přeji hezký den, Jolana

Dobrý den,
potíže, o který píšete jsou poměrně časté - nestejná velikost prsů, nevyhovující tvar daný jejich poklesem. Řešení, které navrhujete je reálné - prsa modelovat a větší zmenšit. To je skutečně možné a zdá se mi, že i nejlepší řešení. Jedná se o operaci v celkové anestézii, spojenou s hospitalizací cca 2 dny. Hojení trvá 10 - 14 dní a s plnou fyzickou výkonností je možné počítat za cca 3 - 4 týdny. Kompletní cena operace (operace + dvoudenní hospitalizace + elastická podprsenka) činí 35.000,- Kč, první volné termíny pro operaci mám koncem května (do léta ale budete OK). každopádně ale je podrobná konzultace nezbytná, domluvit si jí můžeme mailem, či přímo na č. 603 838 838, či 603 898 514.
Hezký zbytek dne !
T.Kydlíček


Lenka

(příspěvek číslo: 3492)
dne: 09.04.2016

Dobrý den,je možná úhrada zákroku zdravotní pojišťovnou pokud by byl zákrok shledán ze zdravotních důvodů? Děkuji

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz! Operace horních očních víček hrazené zdravotní pojišťovnou nemohou být prováděny plastickým chirurgem, ale pouze očním lékařem a to po schválení revizním lékařem příslušné zdravotní pojištovny na základě žádosti, kterou podává pracoviště, které operaci bude provádět.
Hezký den!
T.Kydlíček


Pavča

(příspěvek číslo: 3491)
dne: 03.04.2016

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na odstranění jizev u 10-leté dcery,které má od 3 let jizvy na čele po neštovicích.
Jedna jizva je vkleslá a druhá zase vystouplá a bělejší .
Jaká je šance na odstranění a jaký věk na odstranění je vhodný?
Děkuji za odpověď

Dobrý den,
jizvy po neštovicích mohou být problém, asi nejlepší bude, když se u mě někdy zastavíte, abychom zvážili možnosti léčby.
Hezký den!
T.Kydlíček


Veronika

(příspěvek číslo: 3490)
dne: 28.03.2016

Dobrý den ,
chtěla bych se zeptat jestli po operaci prsů (zvetšení) je potřeba chodit k vám na kontrolu každý rok a nebo stačí až třeba po dvou letech. Děkuji

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz! Po zvětšení prsů doporučuji pravidelné roční kontroly specialistou na prsní žlázu - mammologem. Součást vyšetření bývá pravidelně i vyšetření sonografické, kontrola u mě být nutně nemusí pokud je vše v pořádku.
Hezký den!
T.Kydlíček


Hana

(příspěvek číslo: 3489)
dne: 22.03.2016

Dobrý den,
je mi 54 let a chtěla bych podstoupit plastiku dolních víček. V listopadu 2013 jsem byla na operaci šedého zákalu na pravém oku, nevím, zda je to po tomto zákroku možné a po jaké době. Pokud ano, kdy se musím objednat, když bych na operaci chtěla jít v říjnu letošního roku a kolik tato operace u Vás stojí.
Děkuji za odpověď

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz! V této době již operaci dolních víček podstoupit klidně můžete. Jedná se o operaci v místním umrtvení, prováděnou bez hospitalizace. Kompletní cena činí 11.000, - Kč, osobní konzultace je však nezbytná, domluvit si jí můžeme buď mailem, nebo telefonicky, trvá asi půl hodiny a neplatí se.
Hezký den!
T.Kydlíček


Hana

(příspěvek číslo: 3488)
dne: 16.03.2016

Je mi téměř 66 let, provádí se operace víček i v tomto věku?
V roce 2000 jsem měla operaci víček horních, myslím že bych mohla podstoupit už i jejich novou operaci, pokud je to možné - nejsem-li na to již stará.
Provádí se prý i operace horních i dolních víček najednou.
Ještě bych chtěla vědět jak dlouhá je čekací doba na konzultaci a následně na operaci.
Děkuji

Dobrý den,
operace očních víček jsou velice časté výkony, které se mohou provádět i u starších klientek, ale stoprocentně platí, že si vždy zaslouží pečlivou předoperační rozvahu a opatrný přístup. Neznamená totiž, že když se jedná o výkon ambulantní a v místním umrtvení, že je to operace banální. Naopak, takže ano, operace očních víček u Vas možná nejspíše bude, ale musíme pečlivě posoudit anatomické poměry, kvalitu tkání, Vaše očekávání, představy o výsledku apod. než se rozhodneme pro konkrétní postup. Navrhuji tedy si domluvit konzultaci, osobní setkání, při které se rozhodneme pro další postup.
Hezký den!
T.Kydlíček


Monika

(příspěvek číslo: 3487)
dne: 10.03.2016

Dobrý den, mám dotaz . Jsem po 2 těhotenstvích - porod 2x císařským řezem.
Po druhém porodu jsem 2,5 roku . Dosud jsem pravidelně cvičila Pilates + cviky na Diastázu .
Buhužel, diastáza se již nezmenšuje a zůstala ve velikosti cca na 3 prsty /cca 6 cm/ . K tomu mi byla nyní diagnostikovaná kýla . Můj dotaz zní : je diastáza operabilní ? Hradí tuto operaci pojišťovna / nebo částečně/?. Nebo si jí musím uhradit sama . A cena ? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
potíže o kterých píšete jsou u žen po těhotenství a porodech velice časté. Diastáza přímých svalů břišních znamená jejich rozestup, což je následek přílišného vytažení při graviditě. Jedná se o stav definitivní, který se ž?dným cvičením nespraví a pokud je potvrzen, je možné, či spíše vhodné ji operovat. Operace vlastní diastázy je plně hrazena ze zdravotního pojištění a pokud není spojena s úpravou případného kožnětukového nadbytku přední stěny břišní, pak je obvykle řešena chirurgem. Každopádně je nutné doplnit alespoň sonografické vyšetření, aby se anatomické poměry mohly posoudit objektivně.
Hezký den!
T.Kydlíček


nuria

(příspěvek číslo: 3486)
dne: 04.03.2016

Dobry den, objevila jsem zde starsi prispevek, ktery je podobny memu problemu. Trpim velmi silnou mastodynii, ktera me omezuje v beznem zivote - sport, spani na brise, sex, celkove pohybovani se, proste prsa se otrasaji a boli .... vzhledem k tomu, ze mi na to nic od lekaru nepomohlo(leky, hormony atd), rozhola jsem se, ze bych to rada nejak vyresila po detech. Deti mam dve a dalsi neplanuju.

Prasa nemam velka, cca c. 3, ale mam je bohata na prsni zlazu. Neuvazuji o uplne mastektonii, ale o tom, jestli by ta prsni zlaza sla co nejvice ubrat, co nejvice redukovat, pak by bostli byly, ale byly by snesitelnejsi. Pochopeni jsem nasla snad jen u me gynekolozky, kterou s timto ""otravuji"" jiz cca 15 let, proste cele me plodne obdobi. Hormony mam v norme, vsechna vysetreni v poradku, mamologie vse v poradku.

Je tento zakrok mozny a myslite si, ze ma uvaha, kdyby se te prsni zlazy ubralo, je realna, ze by to malinko pomohlo. Dekuji za odpovev.

Dobrý den,
mastodynie muže představovat skutečný problém, který ženu obtěžuje a jeho řešení muže být problematické. Těžko na tomto místě rozhodovat o další léčbě, ale jedno je jisté - pouhého zmenšení žlázy bolesti nevyřeší. Zmenšení znamená, že část žlázy je v prsu ponechána a právě ta muže způsobovat další bolesti. Určitě by bylo vhodnější nejdříve zvážit vhodnou konzervativnější léčbu a teprve při jejím selhání uvažovat o tak radikálním řešení jako je operace.
Hezký den!
T.Kydlíček


lucie

(příspěvek číslo: 3485)
dne: 27.02.2016

dobrý den, kdybych si chtěla nechat zmenčit nos nebo nějaký jiný zákrok,musí se platit hotově ihned, nebo lze zaplatit po splátkách?děkuji za odpověď

Dobrý den,
jr mi líto, ale splátky po neblahých zkušenostech neposkytuji. Platba se provádí v hotovosti.
Hezký den!
T.Kydlíček


Marcela

(příspěvek číslo: 3484)
dne: 21.02.2016

Dobrý den,

mám dotaz ohledně zmenšení stydkých pysků. Kdy je vhodné o tomto zákroku přemýšlet? Vnitřní pysky mi vyčnívají ale při sportu a pod mi to nevadí, jen spíše z estetického hlediska a možná i hygieny. Děkuji za Váš názor

Dobrý den,
zmenšení malých stydkých pysků je stále častější výkon. Podmínky operace jsou poměrně prosté: dospělý věk, dobrý zdravotní stav, období mezi menstruací. Jiné podmínky tato operace nemá.
Hezký den!
T.Kydlíček


Jitka

(příspěvek číslo: 3483)
dne: 15.02.2016

Dobrý den pane doktore, provádíte také pozvednutí obočí bez zvednutí celého čela?

Dobrý den,
ano, tento výkon provádím, vždy je ale třeba velmi pečlivě zvážit anatomické poměry, vybrat optimální operační techniku a posoudit reálnost představ a přání klientky.
Hezký den!
T.Kydlíček


Věrka

(příspěvek číslo: 3482)
dne: 09.02.2016

Dobrý den, chci se zeptat zdali máte smlouvu s VZP. Chtěla bych podstoupit zmenšení prsou ze zdravotních důvodů. Popřípadě je možné se k vám objednat na konzultaci, kde bych se dozvěděla mé možnosti? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
ano, je možné podstoupit zmenšení prsů s úhradou zdravotní pojišťovny, má to ale přesná pravidla a jasné podmínky. Žádost k posouzení tzv . zdravotní indikace pak podává pracoviště, které operaci provádí, takže nejdříve je nutné se osobně sejít a teprve po vyšetření rozhodnout o dalším postupu.
Hezký den!
T.Kydlíček


Lenka

(příspěvek číslo: 3481)
dne: 03.02.2016

Dobrý podvečer,
mám jeden dotaz... lze provést operaci horních víček, když je mi pouhých 24 let? Mám to dědičné a přidává mi to roky...
Už jsem u Vás byla na Otoplastice a s výsledkem jsem spokojená, tak bych opět chtěla jít k Vám...
Moc děkuji za odpověď.
S pozdravem
Lenka

Dobrý den,
děkuji:-) Ano, je to možné. O tvaru horních očních víček rozhodují mimo jiné i vrozené vlastnosti. Možné to tedy je.
Hezký den!
T.Kydlíček


Radka

(příspěvek číslo: 3480)
dne: 28.01.2016

Dobrý den, chtěla bych absolvovat laserovou liposunkci břicha, je to možné u vás?Děkuju

Dobrý den,
děkuji za důvěru, ale já z dobrých důvodů používám klasickou manuální tumescentni liposukci. Nevyužívám žádné asistované liposukce (vibrační, ultrazvuková, laserová).
Hezký den !
T.Kydlíček


Jana

(příspěvek číslo: 3479)
dne: 22.01.2016

Dobry den pane doktore
Chtela bych se zeptat kolik by stala liposukce zad(takovych tech bochanku ve stejne vysce prsou),snad mi rozumite.Dekuji za odpoved

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz. Cena liposukce této lokality (tedy vlastně zad) by se pohybovala okolo 28.000,- Kč včetně jednodenní hospitalizace a kompresivního prádla. Liposukce této krajiny má svůj efekt nesporně, ale protože elasticita kůže má zde své hranice, je i jimi ovlivněn i efekt operace.
Hezký den !
T.Kydlíček


Otoplastika

(příspěvek číslo: 3478)
dne: 16.01.2016

Dobrý den, ctěl jsem se zeptat zda je možné operaci provést v celkové anestezii. Pokusili jsme se o operaci při lokálním umrtvení. Dcera se rozplakala a byla velmi neklidná, bojí se injekcí. Děkuji

Dobrý den,
obecně platí jedno zlaté pravidlo - pokud lze operaci pohodlně zvládnout v místním umrtvení, je celková anestézie vzhledem k možným komplikacím a rizikům kontraindikovaná, tedy nevhodná. Operace odstálých ušních boltců je ve svém důsledku estetický výkon u dětí, takže důraz na bezpečnost zde platí dvojnásobně. Pokud dítě nespolupracuje, bojí se apod. je tedy vhodné s operací vyčkat na dobu, kdy to možné bude. Jiný postup vidím jako medicínsky neoprávněný.
Hezký den !
T. Kydlíček


Kamila

(příspěvek číslo: 3477)
dne: 10.01.2016

Dobrý den, chtěla bych podstoupit zvětšení poprsí a chtěla bych se zeptat jak je dlouhá doba k realizaci plastiky? Dále bych se chtěla zeptat zda je možné zaplatit operaci na splátky.

Děkuji

Dobrý den,
pokud myslíte dobu mezi konzultací a termínem operace, pak je to celoročně cca 1 - 1,5 měsíce. Se splátkami je to ale jiné, je mi líto, ale splátky po neblahých zkušenostech neposkytuji.
Hezký den !
T.Kydlíček


lucina

(příspěvek číslo: 3476)
dne: 04.01.2016

Dobrý den, četla jsem pár údajů o modelaci nosu a narazila také na problém, kdy měla žena po operaci úplně stejný nos jako před ní. Naopak se pak ještě zhoršil, protože se začal jizvit...Má jen drobná změna nosu (třeba pouhá změna chrupavky) nějaký efekt? Nelze změnit nos od základů, vždy je třeba zachovat původní výraz obličeje, ale má smysl nechat si operovat pouze měkkou část nosu?
Děkuji za odpověď, pěkný den!

Dobrý den,
operace nosu jsou nejproblematičtější estetické výkony. Problém nespočívá jen v komplikované anatomii nosu, obtížnému operačnímu přístupu a celoživotnímu růstu nosu, který prodělává změny v průběhu stárnutí, ale i v tom, že nos vnímá jinak operatér, klient i jeho okolí. Pokud se všechny zúčastněné momenty shodnou, pak je to OK, nicméně stačí, aby okolí výsledek hodnotilo odlišně a už nastává problém, který je chirurgovi prezentován jako jeho selhání, ačkoliv to není pravda.
Ale k Vašemu dotazu. Ano, má, nicméně rinoplastika špičky nosu mění "jen" špičku nosu, neočekávejte změnu radikální, ale spíše delikátní. Nicméně je otázka, JAK změnu uvidíte po operaci Vy... Ale cenu to má.
Hezký den !
T.Kydlíček


ivana

(příspěvek číslo: 3475)
dne: 29.12.2015

dobrý den,
chci se zeptat, zda lze v dospělosti (32 let) provést plastiku nosu, při rozštěpu horního patra, v dětství a dospívání několikrát operovaném? děkuji

Dobrý den,
operace nosu u klientka s vrozenou rozštěpovou vadou je vždy problém. Je to proto, že odlišný embryonální vývoj mění anatomii a následný vývoj nosu. A celou problematiku ještě zhoršují předcházející rekonstrukční operace, nicméně pokusit se o nějaký úspěch - zlepšení určitě můžeme.
Hezký den !
T. Kydlíček


Martina

(příspěvek číslo: 3474)
dne: 23.12.2015

Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat, zda je možné provést předoperační vyšetření před augmentací prsou přímo na Vaší klinice, např. spojit to s úvodní konzultací, abych nemusela na vyšetření k obvodnímu lékaři. Obvykle to znamená několikahodinové čekání mezi nemocnými a to mne zrovna neláká. Podotýkám, že jsem úplně zdravá, sportovkyně, po 3 odkojených dětech, věk 36 let, 170 cm, 56 kg.
Děkuji.

Dobrý den,
předoperační vyšetření je naprosto nezbytné a jeho význam nelze podceňovat. Zde jej však provést možné není, proto mám na pozvánce kontakty kolegů, na které je možné se obrátit a objednat se. Je mi líto, ale jednodušeji to udělat není možné. Vyšetření totiž musí být aktuální, tedy ne starší než 7 - 10 dní, takže provádět je ihned po konzultaci by znamenalo také brzy operovat. Situaci řeším tak, že při konzultaci klientce dám kontakty na patřičná pracoviště, kde se může na vyšetření objednat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Petra

(příspěvek číslo: 3473)
dne: 17.12.2015

Dobrý den,

lékaři mně diagnostikovali malou pupeční kýlu po porodu a navrhli mne řešit ji klasickou operativní metodou (prý půlkruhový řez pod pupíkem na čtyři stehy). Jelikož už mám jizvu po císařském řezu - na jedné straně hypertonickou, mám strach ze vzhledu další jizvy. Nebyla by proto lepší laparoskopická metoda nebo by velikost a vzhled jizev po vpichu vyšel nastejno?... Děkuji za odpověď.
Petra

Dobrý den,
přednost bych dal laparoskopické operaci. O metodě však nakonec rozhoduje operatér ve spolupráci s Vámi, ale já bych volil takto.
Hezký den !
T.Kydlíček


Kristyna

(příspěvek číslo: 3472)
dne: 11.12.2015

Dobry den pane doktore,
premyslim po porodech o plastice bricha a prsou.Chtela jsem se Vas zeptat,kterou operaci je lepsi zvolit jako prvni.Jestli plastiku prsou nebo bricha.
A jeste mam jeden dotaz.Zda by se pripadne daly udelat tyto dva zakroky najednou.
Predem Vam dekuji za odpoved.
Kristyna

Dobrý den,
pan doktor je momentálně mimo nemocnici, ale pokusím se vám odpovědět. Oba výkony pan doktor provádí, který zvolit jako první je čistě na vaši volbě, ale bohužel oba dva současně neprovádíme s ohledem na jejich náročnost a s tím spojená rizika. Pokud by jste měla zájem o konzultaci s panem doktorem, prosím kontaktujte telefon: 603 838 838
Děkuji a přeji hezký den Galušková (asistentka)


Jitka

(příspěvek číslo: 3471)
dne: 05.12.2015

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se Vás zeptat,zda je možné provést labioplastiku s příspěvkem,nebo plným hrazením od pojišťovny,pokud je to ze zdravotních důvodů a lékař by mi to "napsal".Z estetického hlediska jsem si na to za ta léta už zvykla a mému muži se to dokonce líbí,ale nemohu pořádně jezdit na kole,nosit krajkové prádlo,je to velmi nepříjemné i pokud mám těsnější kalhoty a o hygieně ani nemluvím.Vím,že plastičtí chirurgové tuto operaci v rámci hrazení ZP neprovádějí,ale zajímalo by mě,jak je to např.ve vaší nemocnici. Děkuji a s pozdravem Jitka

Dobrý den,
potíže, o kterých píšete jsou velice časté a také se stále častěji řeší operací - labioplastikou. Potíž je jen v tom, že plastická chirurgie tuto operaci považuje za kosmetickou a je proto plně hrazena klientkou. Úhrada zdravotní pojišťovnou přichází v úvahu na nějakém gynekologickém pracovišti, nevím však zda není nutný předchozí souhlas revizního lékaře patřičné zdravotní pojišťovny. Je mi líto, ale asi Vám nepomohu.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 4 / 11 > >>