Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


face lifting

(příspěvek číslo: 2808)
dne: 13.10. 2010

Pane doktore,
chtela bych Vas poprosit o informaci ohledne Face lifting.A sice jake jsou u vas cekaci lhuty a zdali poskytujete urcite cenove zvyhodneni napr. pri kombinaci- Face lifting + horni eventuelne i dolni vicka pri jednom zakroku.
Dale modelaci prsou + liposukci zevnich stran stehen mensiho rozsahu.
Dekuji za odpoved.
Volkova J.

Dobrý den,
čekací lhůty se nyní pohybují okolo 1,5 měsíce - nyní mám určitý prostor na přelomu listopadu a prosince. Pokud byste plánovala tak rozsáhlé operování jak píšete, určitě byste byla cenově zvýhodněna.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vhodné spodní prádlo

(příspěvek číslo: 2807)
dne: 12.10. 2010

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat zda je po zvětšení prsou možné nosit jakékoliv spodní prádlo (po celkovém zhojení) říká se že máme silikony přijmou za vlastní, ale již několikrát jsem se setkala s informacemi, že některé ženy prý již nikdy nemohou nosit např. kostice či push-upky(zejména u anatomů)...prosím o vysvětlení...děkuji

Dobrý den,
vždy záleží na individuálním pohledu chirurga na daný problém. Já osobně nevidím po 2 měsících od operace v kosticích či push-up podprsenkách žádný problém...
Hezký den !
T.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 2806)
dne: 11.10. 2010

Dobrý den,

zvažuji zvětšení prsou a snažím se získat maximum informací pro zvolení nejlepšího způsobu. Přeji si jen velmi malé zvětšení s co nejvíce přirozeným výsledkem (v současnosti mám velikost 0 a jsem relativně štíhlá). Byla jsem na konzultaci u dvou chirurgů na dvou odlišných pracovištích. Jeden doporučil anatomický implantát pod sval (pro co nejvíce přirozený efekt), druhý kulatý implantát pod žlázu(argumentuje, že ženská prsa jsou kulatá a že implantát pod svalem bude v budoucnu stále bolet). Z takto odlišných doporučení jsem, upřímně řečeno, trochu bezradná. Mohl byste mi prosím sdělit svůj názor na problematiku bolestivosti implantátu a tvaru?

Předem děkuji a zůstávám s pozdravem,

Jana Nová

Dobrý den,
z to, že se Vám dostává různých, často protichůdných informací si nic nedělejte. To je normální a neznamená to, že jeden, nebo druhý chirurg se plete. Kdepak, problém je jinde - v tom, že každý z nás má trošku jinou filozofii přístupu, jiné vidění problematiky, jinou zkušenost, erudici, pracuje na pracovišti s jinou tradicí apod. Já osobně inklinuji k anatomickým implantátům vloženým z podprsní rýhy pod velký prsní sval a pokud klientka nemá jiné představy upřednostňuji zcela přirozené, ale v tomto pohledu objemnější prsa... Mám k tomuto postupu svoje důvody a svůj názor mohu opřít o velké množství klientek a letitou zkušenost. Ale to samé mohou říci moji kolegové také - zkrátka každý vidí poblematiku z jiné strany, z odlišného úhlu, to ale neznamená, že nebudou mít skvělé výsledky. Oba je budeme mít, ale dostaneme se k nim každý jinak: já s "anatomem" uloženým pod svalem, kolega s kulatým implantáteem nad svalem...
Pokud se nemůžete rozhodnout pro toho či onoho lékaře a oba jsou atestovaní plasdtičtí chirurgové a certifikovaní estetičtí chirurgové s praxí, pak nemůžete udělat chybu a rozhodněte se podle dojmu, který si z konzultace odnesete.
A co se týče bolestivosti, tady je to jasné - uložení pod svalem je v prvních týdnech obvykle bolestivější, pak už žádné rozdíly mezi uložením pod a nad sval nevidím, - já :-)
Hezký den !
T.Kydlíček


Bioalcamid

(příspěvek číslo: 2805)
dne: 10.10. 2010

Dobry den, mela bych dotaz ohledne vyplnoveho gelu Bioalcamid. Pred 3 lety mi zvetsovali na jedne prazske klinice bradu - 3 ml Bioalcamidem. Po roce a pul gel zmenil tvar a ruzne se posunul. Nyni ho chci vyndat a bylo mi receno, ze to lze pouze chirurgickou cestou, ale ja si tim nejsem uplne jista. Udajnbe jsem jediny pacient s timto problemem, nicmene gel se opravdu posunul a je asymetricky. Muzete poradit? Vrele diky. ZM.

Dobrý den,
pan doktor je momentálně nepřítomen. Vašemu dotazu se bude věnovat po 8.11.2010.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den


Liposukce

(příspěvek číslo: 2804)
dne: 6.10. 2010

Dobrý den pane doktore, už jsem Vám posílala dotaz ohledně liposukce, ale na jednu věc jsem zapomněla. V polovině tohoto měsíce postupuji operaci varixů v oblasti lýtka. Do konce roku bych chtěla ale podstoupit i liposukci. Je to vůbec časově možné? Za jak dlouho bych po operaci tedy mohla podstoupit u Vás liposukci?
Předem děkuji za odpověď.
Hezký den. Lucie K.

Dobrý den,
ano, možné to je, odstup obou operací bych doporučoval tak 4 týdny.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace horních očních víček

(příspěvek číslo: 2803)
dne: 3.10. 2010

Bohužel jsem v přehledu operací nenašla operaci horních očních víček.Mám převislá horní oční víčka a dělá mě to smutný pohled,jde to odoperovat?Jak operace probíhá a kolik stojí?Děkuji vám za informace.Miluš

Dobrý den,
blepharoplastika je poměrně častá operace. Jedná se o výkon v místním umrtvení, ambulantní, který trvá méně než 1 hodinu. Bolestivý není, stejně jako není bolestivé pooperační období. Hojení trvá týden a je třeba počítat ještě s jedním týdnem na v střebání otoků a podlitin. Každopádně operaci musí předcházet podrobná konzultace, jejíž termín si můžeme domluvit buď mailem na kydlicek@fnplzen.cz nebo tlf. na č. 603 838 838. Položka v seznamu je, snadno se ale pořehlédne. Cena operace činí 9.500,-Kč.
Hezký den !
T.KLydlíček


Odstáté uši

(příspěvek číslo: 2802)
dne: 3.10. 2010

Dobrý den, je mi 13 let a mám hrozně odstáté uši. Nemohu si dát ani čelenku a ani pořádný culík. Nemůžu nosit naušnice a sem terčem posměchu. Hodně mi to vadí. Vím, že mi to pojištovna hradit nebude,ale mm strach jen z jediné věci. Můžou se mi po operaci uši vratit zpět? nebo mi muže odstavat ještě hůř a každé jinak? je to pravda?

Dobrý den,
nikoli, operace odstálých ušních boltců - otoplastika je založena na změně tvaru boltcové chrupavky. "Nový" tvar boltce je tedy trvalý, odstávat více než před operací je také nemožné, pokud se otoplastika provede jak se provádět má. Jiná věc je symetrie - 100% symetrie je u párového orgánu prakticky nemyslitelná,takže měřit boltce na milimetry znamená nějakou tu asymetrii určitě najít...
Hezký den !
T.Kydlíček


Prsní implantáty

(příspěvek číslo: 2799)
dne: 30.09. 2010

Dobrý večer, ráda bych se zeptala, jaký je rozdíl mezi implantáty a anatomickými implantáty? Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
ve tvaru - kulatý implantát má kulatou základnu a pravidelný tvar ve všech rozměrech, implantát anatomický má základnu nepravidelně ovoidní a stejně tak je nepravidelný i profil. To je základní rozdíl, dále by se toho ale dalo napsat ještě hodně, protože od tohoto faktu - rozdíly ve tvaru, se odvíjejí rozdíly další...
Hezký den !
T.Kydlíček


1378 dotaz

(příspěvek číslo: 2798)
dne: 29.09. 2010

dobrý den pane doktore,mám prosbu ohledně doporučení,či zamítnutí těhotenství,v příspěvku 1378 jsem psala,že mám za sebou 3 císaře a sterilizaci,je možné ještě v budoucnu těhotenství a případně co mi hrozí?Vím,že se asi divíte,ale prosím o odpověď.
martinaklocko@seznam.cz

Dobrý den,
pokud by se technicky vyřešilo to, že Jste již podstoupila sterilizaci, pak si myslím, že by Vám nehrozilo nic. Pomínkou je ale Váš zdravotní stav, samozřejmě. Soudě ale dle toho co Jste napsala, čistě hypoteticky, nevidím pro Vás žádné nebezpečí.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2796)
dne: 27.09. 2010

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnosti operativního zmenšení prsou, pokud možno s úhradou zdravotní pojišťovnou. Po 2 za sebou jdoucích graviditách se mi zvětšila prsa z velikosti 70C na 75E. Mám bolesti zad, zejména hrudní a krční páteře. Jak postupovat?
Děkuji za odpověď, s pozdravem Jana Švidberská

Dobrý den,
nejlepší by bylo, kdybyste mě navštívila nějaké pondělí dopoledne - kromě pondělí 25.10. a 1.11. (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro. Podíváme se a uvidíme co by se dalo dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


úhrada abdominoplastiky pojištovnou

(příspěvek číslo: 2795)
dne: 27.09. 2010

Dobrý den chtěla bych se zeptat na hrazení pojištovnou plastiku břicha pokud mám rozestoupené příčné svaly o 3-5cm.A břicho mě bolí při cvičení. Prakticky na břišní svaly žádný cvik nemohu dělat.Jsem na mateřské dovolené a nemohu si takový drahý zákrok dovolit.Dekuji za odpověd Krejčová Hana

Dobrý den,
problematika výkonů, u kterých úhrada zdravotní pojišťovnou je možná pouze za určitých konkrétních okolností je vždy složitá a abychom všem těmto podmínkám vyhověli, je nutné se nejdříve osobně sejít, vše probrat a zvážit zda právě v této situaci je úhrada reálná. Jinými slovy, neplatí automaticky, že je-li přítomná diastáza je úhrada jasná. Tak to není, podmínek je více.
Hezký den !
T.Kydlíček


protržený ušní boltec

(příspěvek číslo: 2794)
dne: 27.09. 2010

Dobrý den,
v 10 letech mi lékař propíchl ucho na náušnice hodně nízko, později jsem si musela nechat ucho píchnout znova výše,letos na jaře se mi 1 ucho roztrhlo, bez kapky krve, bez bolesti.Mám dotaz. zda by s tím šlo něco udělat.
Děkuji

Dobrý den,
asi nejlepší by bylo, kdybyste mě navštívila v ambulanci, kterou mám pro podobnou problematiku každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro.Podíváme se a uvidíme co se dá dělat - obvykle je řešení jednoduché a nekomplikované.
Hezký den !
T.Kydlíček


plastika zevního genitálu

(příspěvek číslo: 2793)
dne: 24.09. 2010

Dobrý den, mám problém který mě trápí od porodu mého druhého syna (3roky). Od porodu mám "natržený" malý stydký pysk, nechápu jak se to mohlo stát, ale už v porodnici doktoři předemnou něco tajili, nic jsem netušila a zjistila to až za hodně dlouho. Měla jsem strašné bolesti, ale myslela jsem že je to kvůli tomu, že jsem byla hodně šitá, bohužel tu bolest mi způsobovalo to natržení. Mojí gynekoložky jsem se na to ptala, ale ta se tvářila jakoby to bylo normální a tvrdila mi že to po porodu nemůže být.potřebuji poradit zda je možné to nějak"spravit", pobolívá mě to někdy dodnes a je mi to nepříjemné i v partnerském životě. Předem děkuji za odpověď. Markéta

Dobrý den,
nejlepší bude, když se setkáme a společně se dohodneme na dalším postupu - myslím, že řešení nebude ani komplikované ani pro Vás náročné. Kontaktujte mě na mailu kydlicek@fnplzen.cz, event. na tlf. č. 603 838 838 a domluvíme si setkání, při kterém vše důkladně probereme. Jsem si jistý, že řešení najdeme.
Hezký den !
T.Kydlicek


Liposukce

(příspěvek číslo: 2792)
dne: 23.09. 2010

Dobrý den, pane doktore, před létem jsem začala aktivně cvičit, i přes snahu, mi bohužel nějaká ta vrstva, polštářek tuku zůstal na vnitřní straně stehen a části boků,hlavně tam kde je to z jinak dobře padnoucích kalhot nejvíce vidět. Chtěla bych podstoupit liposukci a chtěla se zeptat zda se můžou odsát obě partie najednou či napřed jednu, čas na zotavenou a pak partii další?
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem Lucie K.

Dobrý den,
ano, obě partie je možné operovat v jedné době. Obecně ale doporučuji nejdříve zredukovat váhu na žádanou hodnotu a pak vše "doladit" liposukcí. Je to tak optimální, ale rozhodující je naše domluva při konzultaci.
Hezký den !
T.Kdlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2791)
dne: 22.09. 2010

Prosím o informace:
1. Jaká je cena DOŽIVOTNÍCH implantátů, samotná operace, konzultace i pobytu na klinice.
2. Vážím 62kg, prsa košíčku B, s objemem 75cm. Požadavek zvětšení na košíček C.
3. Forma úhrady. Záloha? Doplatek, možnost splátek?
4. Jaké jsou potřebné dokumenty k operaci?
5. Je možná konzultace přes internet (SKYPE) a kdy?
6. Jsou možné stehy vstřebávající, nebo musí být kontrola a vytažení stehů?
Prosím kontaktujte mne nejdříve na email fata@seznam.cz a pokud možno posléze na skype.
Děkuji a jsem s pozdravem.
Lenka Kucerova

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz! Protože jsem splnil Vaše přání a nejdříve Vám odpověděl na Váš mail, uvádím svojí odpověď i zde. Než Vám ale bod po bodu odpovím na Vaše dotazy musím zdůraznit, že nic, žádné elektronické médium Skype, email, facebook apod. nenahradí osobní setkání, rozhovor a klinické vyšetření. Konzultace je základ a výměna informací při ní hraje jen částečnou a často i podružnou roli. Zkrátka k estetické operaci musíme přistoupit se vší možnou opatrností a respektem a tak bych se konzultace s osobním setkáním nerad vzdával. Mám klienty z celého světa a i ti co cestují např. z Kanady celou operaci se mnou osobně konzultují alespoň den před plánovaným výkonem (pár informací si ale vyměníme mailem, nicméně zbytek pak už osobně). Není to z mé strany nějaká rigidita a neschopnost se přizpůsobit době, ale lpím na tom, že i estetická operace je medicína a k jako takové se musím také chovat.

ad 1. Doživotností se myslí životnost implantátů, nikoli Vaše. Já osobně používám nejčstěji anatomické implantáty Laboratoires Eurosilicone a kompletní cena operace včetně jednodenní hospitalizace a jedné elastické podprsenky činí 51.000,-Kč. Pokud bychom použili implantáty Arion cena by byla stejná, nu implantátů Mentor, Natrelle apod. výrazně vyšší, protože tyto implantáty jsou dražší. V kvalitě však nějaký rozdíl ale nevidím.

ad 2. Ne každá žena je vhodnou adeptkou augmentace, jsou i takové (a není jich málo), kde prostá augmentace možná není a prs se musí současně modelovat. K posouzení toho jak postupovat konkrétně u vás slouží právě vyšetření během konzultace, pro přibližnou předtavu ale postačí i fotografie zpředu a z profilu. Čistě vzato augmentace je poněkud složitější záležitostí a nelze jí redukovat pouze na konfekční velikost podprsenky.

ad 3. Placení probíhá při propuštění z hospitalizace, v hotovosti a najednou. Zálohy se neplatí, splátky po neblahých zkušenostech neposkytuji.

ad 4. Potřebné informace a pozvánku k operaci s nutnými předoperačními vyšetřeními dostane každá klientka při konzultaci, je možné však je poslat i mailem.

ad 5. Možné to je, ale konzultace v medicínském slova smyslu to není, jen předběžné poinformoívání o problematice. Opravdová medicína s dělá osobně a má to své důvody a význam, které zůstanou platnosti navždy ať se to může zdát sebedivnější.

ad.6. Znovu zrůrazňuji, jedná se o medicínu, nešijeme šaty, takže kontroly jsou minimálně vhodné, o jizvu je třeba pečovat, prsy občas zkontrolat. Tkáně po operaci prodělávají různé změny a je dobře je mít pod kontrolou.

Možná se vám mohu zdát staromódní, ale jinak to dělat neumím a protože svůj postoj stavím na letitých zkušenostech ani nechci umět.
Hezký večer !
T.Kydlíček


tříselní kýla

(příspěvek číslo: 2790)
dne: 22.09. 2010

Dobrý den je mi 25let a v 8letech jsem byla na opera tříselní kýli,měla jsem malé komplikace s tím,že se mi nevstřebaly vnitřní stehy a lezly ven,tudíž mám jizvu nehezkou,provádíte i tento zákrok,aby jizva nebyla tak viditelná?děkuji3

Dobrý den,
ano, provádím, nicméně jizvu není možné "vymazat", jen ale nahradit jednu, kosmeticky nevyhovující druhou, méně nápadnou a kosmeticky přijatelnější.
Hezký den!
T.Kydlíček


posun implantátu

(příspěvek číslo: 2788)
dne: 21.09. 2010

Dobrý den, moje kamarádka má několik týdnů po augmentaci a viditelně se jí posunul jeden implantát ačkoliv dodržuje léčebný režim, tedy nosí kompresní podprsenku a pás. Domníváte se že by se situace měla řešit reoperací nebo spíše strháváním druhého implantátu do stejné výšky?
a pokud reoperace - Říkáte že reoperace je vhodná až po roce, myslíte že i v tomto případě je nutné čekat s reoperací tak dlouho?

Dobrý den,
mám za to, že není vhodné postupovat schématicky způsobem buď a nebo. Pokud se věci nevyvíjejí tak jak by se vyvíjet měly je to sice nemilé, ale řešení se najde vždy. Předně se musí respektovat fyziologie hojení tkání. To znamená, že několik týdnů až měsíců po operaci jsou tkáně překrvené a křehké a jakýkoliv operační zákrok má více rizik než operace provedená s dostatečným časovým odstupem nebo operace prvotní. Jak dlouhý tento odstup má být je ovšem jiná otázka. Nemáte pravdu v tom, že považuji rok za vhodný interval. To netvrdím a ani se tím neřídím. Tvrdím ale, že pokud je nutno reoperovat (a to se prostě stává, protože augmentace je pro tkáně násilí a implantát je pro organizmus cizí materiál) je vhodné vyčkat až tkáně alespoň trošku "vychladnou", tedy až ustoupí prvotní překrvení spojené s hojením a jizvy alespoň z části vyzrají. Pokud je tedy potřeba operovat, já osobně vyčkávám onvykle 4 - 6 měsíců (nikoli rok!). Promeškat se ovšem nedá nic, uspěchat ale ano. Po tuto dobu se žena o prsa stará masážemi, nošením elastické podprsenky a stabilizačního prsního pásu. Tímto se dá problém vyřešit a k operaci dojít často ani nemusí, je třeba ale být trpělivá, protože ke změnám nedochází rychle. Otázkou ovšem zůstává co způsobilo dislokaci implantátu ve vertikálním směru. Z mých zkušeností vyplývá, že obvykle to bývá perikapsulární fibróza. Ale to mluvíme obecně, víc se ale ostatně na tomto místě ani říct nedá.
Hezký večer !
T.Kydlíček


Zvětšení poprsí

(příspěvek číslo: 2787)
dne: 20.09. 2010

Dobrý den, přemýšlím o zákroku zvětšení poprsí, ráda bych si domluvila konzultaci, můžete mi prosím poslat nějaký nejbližší termín? Děkuji

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru! Asi nejlepší bude, když se mi ozvete na můj mail kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si přesný termín schůzky. Nyní bych to předběžně viděl na příští čtvrtek, 30.9. okolo 13 hod., ale jak jsem napsal, upřesníme si to na mailu.
Hezký den !
T.Kydlíček


brada

(příspěvek číslo: 2786)
dne: 20.09. 2010

Dobrý den, můžete mi prosím sdělit přibližnou částku při zmenšení brady (bez zásahu do čelisti)? Jaká je rekonvalescence? Děkuji Monika

Dobrý den,
asi Vás zklamu, ale k bližší představě bych potřeboval vidět alespoň fotografii zpředu a z profilu. Rád bych Vám poradil, ale opravdu na tomto místě nevím.
Hezký den !
T.Kydlíček


obřízka

(příspěvek číslo: 2785)
dne: 18.09. 2010

Dobrý den,
náš 5 letý syn nepřetáhne předkožku přes žalud. Už ve 2 letech mu dětská doktorka násilím přetáhla a od té doby se mu předkožka přilepila na žalud a nejde s tím nic dělat. Žalud má tak z 1 třetiny odkrytý. Nemá žádné záněty ani jiné komplikace, jen mu to nejde..Nevíme, jestli s růstem se mu sama odlepí, nebo je třeba tuto situaci řešit, dokud je ještě malý. V dospělosti by to mohlo být horší hlavně na psychiku a sexualitu. Máme obavy, že když půjdeme běžně na odlepení, bude to velice bolestivé a zalepení se mu může opakovat. Nechceme ho traumatizovat. Dostávám se k otázce obřízky, jestli by tato varianta byla šetrnější a možná i do budoucnosti dobrá. Nevíme, jak v tomto postupovat. Prosím o radu.
Děkuji
Petr

Dobrý den,
srůst vnitřního listu předkožky na žalud, tedy synechie jak se tomuto přesně říká jsou u chlapců časté až by se dalo říct, že skoro normální. V 5 letech by ovšem už měl být žalud a předkožka zcela volné, protože se v raphe, tedy ve žlábku, hromadí mázek, který může způsobit zánět. Pokud se ve 2 letech věku synechie rozrušily přetažením (což je zvyklý způsob) bylo pak nutné zabránit recidivě srůstů opakovaným přetahováním předkožky několikrát denně po dobu alespoň týdne, později, v rámci hygieny denně. Pokud se tak nečinilo je jasné, že se stav zopakoval. Každopádně řešení jste nastínil a obě varianty možné jsou - rozrušení synechií či cirkumcize, obřízka. Z mého, plastického pohledu k obřízce existují celkem tři důvody: zúžení předkožky, náboženské přesvědčení a vlastní přání pacienta, synechie nikoliv. Sám bych ale osobně zvažoval co je pro dítě větší zátež, zda obřízka nebo rozrušení srůstů... Určitě nejlepší bude, když navštívíte nějakého urologa, nejlépe dětského, který věc s vámi probere a řešení se pak ukáže samo. V Plzeňském kraji se pak můžete obrátit na urologckou kliniku FN Plzeň-Bory, pavilo 22 přízemí vpravo.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšní prsou s fibromy

(příspěvek číslo: 2784)
dne: 16.09. 2010

Dobrý den pane doktore,

už nějakou dobu uvažuji o operativním zvětšení prsou. V jednom prsu mám ale fibrom 15 mm do cm od bradavky a v druhém pod bradavkou 3 mm. Zajímalo by mě, zda se v tomto případě zvětšení prsou nedoporučuje, nebo je nějaké omezení.

Velice děkuji za odpověď!

Hezký den!

Jana M.

Dobrý den,
já osobně před každou operací prsů vyžaduji mammologické vyšetření, tedy vyšetření odborníkem na nemoci prsu. On, mammolog prsy vyšetří klinicky, doplní vyšetření sonografické a někdy i mammografické a napíše závěr, ve kterém je jasně uvedeno zda možné operovat je či nikoli. Pokud mammolog uzná, že operace je možná tak z mé strany rozhodně nevidím důvod neoperovat. Jinými slovy - fibrózněcystická mastopatie, či vícečetné fibromy mě osobně při operaci nevadí, pokud nevadí mammologovi.
Hezký den !
T.Kydlíček


kruhy pod očima

(příspěvek číslo: 2783)
dne: 14.09. 2010

Dobrý den pane doktore,
chtěla jsem se zeptat,zda-li provádíte i lipografting.Četla jsem,že je to účinná metoda,jak na kruhy.Je mi 25 let,kruhy pod očima mám odmalička,poslední dobou pozoruji,že jsou tmavší a tmavší.Děkuji za odpověď.Pěkný den Zuzka

Dobrý den,
lopografting je metoda, při které se transplantují vlastní tukové buňky, odebrané na jedně lokalitě těla do lokality jiné. Vlastní technika není nijak mimořádně složitá, ale jako vše i toto má svoje nevýhody jako např. částečná či úplná resorbce transplantované tkáně. Potud lipografting. Možná kruhy pod očima řešit lipograftingem lze, nicméně já s tímto postupem v této indikaci zkušenosti nemám, proto Vám nedovědu, je-li to vhodný postup pro Vás.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenší poprsí

(příspěvek číslo: 2782)
dne: 13.09. 2010

Dobrý den pane doktore,obracím se na Vás s velkou prosbou,týká se mé švagrové,je velice neštastná a já bych jí velice ráda pomohla,sama pracuji 30 let ve zdravotnictví a když vidím nezájem lékařů v našem okolí,proto jsem se odvážila napsat Vám o radu či pomoc.Bydlíme v Karlovarském okrese.Švagrová je velice drobné postavy a posledního půl roku se jí zvětšují prsa obrovskou rychlostí nyní č.7,prošly jsme mamologickou poradnou,endokrinologickou i gynekologickou poradnou a vyšetřením,nikde nic,připomínám,že
předminulý měsíc dobrala antibiotika pro zánět.Nyní je vše v pořádku,ale má problémy s páteří a jelikož pracuje v bance mezi lidmi je jí i trapné vystupování mezi lidmi,takže maskuje jak se dá,takže i psychické problémy.Samozřejmě přistoupíme na vše co je potřeba i osobní konzultaci u Vás za kterou bychom byly strašně vděčné.Velice se omlouvám ,že otravujeme ,zatím mnohokrát děkujeme za Váš čas,který věnujete svým pacientům a věříme ,že i my budeme patřit mezi Vaše vděčné pacienty.s pozdravem Štěpánová

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! S tím, o čem píšete jsem se již několikrát setkal - pomalu, ale vytrvale rostoucí prsy bez zjevné příčiny a bez zjištěné endokrinní poruchy, které dělají svým nositelkám zhoršující potíže. Myslím, že ale zcela nejlepší bude, když se za mnou vypravíte. Podíváme se, zvážíme možnosti a určitě najdeme nějaké vhodné řešení. Poradnu pro podobnou problematiku mám každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro. Vezměte s sebou všechna již provedená vyšetření, jinak nic nepotřebujete a ani se nemusíte zvlášť objednávat. I pokud nezjistíme příčinu potíží a bude se jednat o gigantomastii je úhrada zdravotní pojišťovnou velmi pravděpodobná.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2781)
dne: 12.09. 2010

dobrý den,chtěla bych se zeptat, kdy je nutné se objednat ke konzultaci,pokud bych chtěla podstoupit zvětšení prsou. A druhý dotaz..zda při sexu lze partnerem po hmatu rozpoznat,že se jedná o implantáty.Děkuji

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Sejít se můžeme např. tento čtvrtek, 16.9.10 v 15 hod., počítejte tak s hodinou, je třeba vše důkladně probrat, zvážit a promyslet a to si nějakou chvilku vyžádá. Pokud se vše zhojí jak má, nejste extrémně štíhlá pak by pohmat prsů měl být zcela fyziologický a implantát těžko zjistitelný pohmatem.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operace vytazeni cela

(příspěvek číslo: 2780)
dne: 10.09. 2010

Dobry den,dotazuji se jmenem sve kolegyne,ktera neni Ceska,ale rada by si u nas chtela nechat upravit celo. Zda se ji,ze ma na nem hodne vrasek i kdyz je ji teprve 30 let. O jakou operaci se vlastne jedna,kolik operace stoji a jak je casove narocna.Dekuji Renata

Dobrý den,
forehead and brow lifting, jak se v anglické literatuře vytažení čela a obočí nazývá je metoda vhodná u klientů, u kterých již došlo k poklesu horní poloviny obličeje, tedy čela, obočí a kořene nosu, což se projevuje především zvýrazněním kožních nadbytků na horních víčkách (zejména v zevních polovinách) a na kořeni nosu. Vrásky se samozřejmě také zmnožují a prohlubují, ale to není to hlavní. Hlavní je pokles. Zdá se mi, že 30 let je pro tuto operaci trošku brzy a nadto pouze vrásky (bez poklesu tkání čela a obočí) nejsou správnou indikací k takové operaci, nejsou důvodem k takto rozsáhlému výkonu.Pokud tedy paní trápí pouze vrásky, pak je na místě spíše zvažovat alternativní řešení - výplně vrásek fillerem, použití preparátů botulotoxinu, chemický peeling, ošetření laserem, popřípadě kombinace těchto metod. Pokud by přeci jenom byl přítomný pokles tkání čela pak bych uvažoval spíše než o klasickém liftingu o použití endoskopické metody či použití materiálu jako je Happy lift či Aptos systém. Těžko ale na tomto místě rozhodnout přesně a korektně, určitě by pomohlo, kdyby mi Vaše přítelkyně poslala pár fotografií, které by mi pomohli k alespoň přibližné představě.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 30 / 130 > >>