Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


aumentace

(příspěvek číslo: 2942)
dne: 1.03. 2011

Dobrý den pane doktore,
když plánuji zvětšení prsou někdy na podzim (tak říjen-listopad), kdy se mám objednat na konzultaci? Mohla bych přijít už teď v březnu? A ještě jedna otázka: dá se s implantáty spát na břiše? Nechci velké zvětšení, max. o 1 číslo. Děkuji za odpověď, Ivana

Dobr den,
pokud plánujete podzim, pak bych doporučoval sejít se tak začátkem července. Vše v klidu probereme, zvážíme a promyslíme. Ano, s implantáty se na břiše spát dá, s nim můžete bez obav dělat absoutně vše, žádný strach.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace horních víček

(příspěvek číslo: 2941)
dne: 1.03. 2011

Prosím o sdělení v jaké časové relaci proběhne vlastní operace od objednání. Děkuji. M.Ř.

Dobrý den,
operace horních víček je kratší výkon, proto čekací doba nebývá dlouhá. Teď v březnu jsou to 3 týdny, jinak obvykle 2 týdny.
Hezký den !
T.Kydlíček


implantáty 400ml

(příspěvek číslo: 2940)
dne: 28.02. 2011

Dobrý večer. Pane doktore. Chci Vás poprosit o radu. Jsem 3 týden po zvětšení prsou. Mám 158cm,50 kg,72cm pod prsy,po 2 kojeních, hodně vytahaná kůže. Na augmentaci jsem se těšila, ale teď jsem velmi zklamaná.Bylo mi vloženo 400 ml pod sval.Prsa jsem chtěla maxi dvojky. Trpím velkými bolestmi zad, kdy mi mrtví pravá ruka, migrény. Také tlak na hrudi. Ležet na boku, to nejde. Myslím, že tyto implantáty jsou k mé postavě hodně těžké a prsa mám pro mě nepřirozeně velká, jak 2 nafouklé koule. Bohužel ,jsem implantáty před operací neviděla, ani neměla tu možnost si vyzkoušet, jak budou na mě vypadat, jak jsou velké, či těžké. Asi to byla chyba. Před samotnou operací, už jsem byla uspaná, takže konzulatace na sále neproběhla. Jsem z toho nešťastná a myslím, že nejlepším řešením pro mě bude impl. vyjmout a tak se vyhnout i budoucím problémům se zády. No, myslím, že se mi uleví, než se trápit s tak velkými implntáty. Děkuji za Váš čas. Danka

Dobrý den,
augmentace je jen zdánlivě jednoduchý výkon, ve skutečnosti v sobě zkrývá řadu rizik a skrytých záludností.Velikost implantátů je jedna z nich. Problém se zpočátku tváří nevině - operatér zkušebním implantátem zjistí objem, který by prsu měl dodat, aby se prs vypnul a doplnil a pak vybere optimální tvar implantátu (profil). Může se stát, že ideální objem je právě 400 ml. Např. právě s tímto implantátem je prs plný, ale ani nepřeplněný nebo nedoplněný. Nicméně právě tento implantát může se jevit jako moc těžký a prsa příliš veliká. Kdyby ovšem operatér použil objem menší mohly by prsy zase být jaksi nedoplněné, což se může projevit propadem křivky nad dvorci. Někdy je to těžké přetěžké.
Jak ale konkrétně u Vás postupovat. V úvahu pčichází ještě vyčkat (to bych osobně radil), nebo vyměnit stávající implantáty za menší (což považuji za trošku nešťastné řešení, navíc bych s reoperací jěště vyčkal), nebo implantáty zcela a natrvalo odstranit (to se může udělat ihned).Jaké řešení by bylo nejlepší je možné říci až po vyšetření a důkladném zvážení všech okolností, teď však nabádám k rozvaze.
Hezký den !
T.Kydlíček


predoperacni vysetreni

(příspěvek číslo: 2939)
dne: 28.02. 2011

Dobry den,rada bych si u vas nechala provezt augmentaci.Reknete mi prosim jak se bych mela resit predoperacni vysetreni,kdyz bydlim v Mnichove.Musim k nejakemu ceskemu lekari,nebo se vysetreni provadi u vas?Muze byt provedeno vysetreni i den pred planovanym zakrokem?Dekuji za odpoved

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Ano, předoperační vyšetření se mohou udělat den před operací, nebo i v den operace, žádný problém. Vyšetření mají být aktuální, to jest nemají být starší než 7 - 10 dní. Všechna vyšetření se mohou udělat u Vašeho lékaře, nebo je můžeme doplnit i zde v Plzni. V případě, že dáte přednost první možnosti, tedy udělat je v Mnichově, pak Vám mailem pošlu konkrétní seznam toho co je třeba a Vy si je k operaci přivezete. Vše je otázkou domluvy a není to moc složité ani časově náročné.
Hezký den !
T.Kydlíček


po augmentacimodelaci

(příspěvek číslo: 2938)
dne: 28.02. 2011

Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat po jaké době asi mizne otok prsou po operaci jsem 4 dny prsa mam velmi nateklá a cítím tlak ,a také se chci zeptat jestli je normální že je mi špatně ,bolesti nějak velké nemám ,jen citím ten otok pmutí.Děkuji za odpověď Mirka.D

Dobrý den,
otoky ustupují obvykle pozvolna. Je zcela normální, že 4. pooperační den jsou otoky spíše velké, výrazné a nepříjemné. POcity pnutí jsou tedy zcela přirozené. Postupně, obvykle v horizontu 2 - 3 týdnů pak ustupují a zůstávají jen tzv. otoky zbytkové, které zcela zmizí po 6 - 12 měsících. Z mých zkušeností vyplývá, že pocioty "špatně" jsou dány spíše nízkým krevním tlakem a poměrně rychle samy ustoupí.
Hezký den !
T.Kydlíček


časový odstup od narkozy

(příspěvek číslo: 2937)
dne: 28.02. 2011

Dobrý den, chtěla bych podstoupit abdominoplastiku, ale čeká mě v dubnu gynekologická operace. Proto bych se chtěla zeptat, jaký interval mezi "narkozami" je vhodný, aby to nebyl příliš veliký nápor na organizmus.... a zda je vhodné toto vůbec podstoupit např. o letních prázdninách. Děkuji

Dobrý den,
dnešní narkózy jsou již velmi sofistikovanén a bezpečné, takže už odstup 1-2 týdnů je naprosto dostačující, nicméně pokud by gynekologická operace a abdominoplastika měli odstup dejme tomu měsíc, je to lepší. Pokud v létě nebudou tropická vedra, což obvykle nebývají není problém operovat. Já v létě operuji zcela běžně.
Hezký den !
T.Kydlíček


výplň ústních koutků

(příspěvek číslo: 2936)
dne: 28.02. 2011

Zdravím,mám pokleslé ústní koutky,chtěla bych výplň,jak to dlouho vydrží,cena za zákrok,je problém,když jsem kardiak?Jde to ambulantně?Čekací doba na zákrok??Jde to i trvale???Děkuji Ájina,

Dobrý den ,
pan doktor je v současné době mimo nemocnici, vašemu dotazu se bude věnovat po 20.3. 2011.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2935)
dne: 28.02. 2011

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak postupujete, pokud u pacientky po zvětšení prsou vznikne kapsula a je nutná reoperace? Někteří lékaři uvádí, že implantáty a operace je v takovém případě zdarma, tak by mě zajímalo jak je to u vás? Zda se hradí náklady na reoperaci? Děkuji za odpověď. Helena H.

Dobrý den ,
pan doktor je v současné době mimo nemocnici, vašemu dotazu se bude věnovat po 20.3. 2011.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den


Nos

(příspěvek číslo: 2934)
dne: 27.02. 2011

Zdravím Vás pane Doktore.
Mám dotaz ohledně mého nosu. Před dvěma lety jsem podstoupil zmenšeni nosu na jedné klinice v Ústí nad Labem. Operace se nepovedla. Hned po sundání sádrové dlahy byl nos na jedné straně propadlý. Když jsem se o tom zminil paní doktorce, tak to vždy hned zamluvila a nechtěla o tom mluvit. Pokud vím tak mi vyndala křídla a snížila. Vyžádal jsem si od ní dokumentaci mého zákroku. V červnu minulého roku jsem podstoupil reoperaci nosu na klinice v Praze. Operace nebyla též uspešná. Bylo mi řečeno, že mám silnou kostru. Propadlina je o něco větší než byla. Na druhé straně mám vypouklou asi od jizev, které jsou zevnitř. Chtěl jsem se Vás zeptat pane doktore, je možný dát vše do pořádku, aby byl nos opět rovný a né propadlý. Neměl by se použít nějaký implantát, nemáte s tím nějaké zkušenosti. Už nevím kam bych se měl obrátit. Nedokáži se ani soustředit na práci, stále na to myslím. Také pracuji ve zdravotnictví. Jedné známé kamarádka si u Vás před nějakou dobou nechala upravit nos a byla nad míru spokojená. Pak u Vás ještě podstoupila operaci prsou. Pane doktore děkuji za opdpoved ješte jsem se chtěl zeptat co znamená korektní operace. S pozdravem Martin

Dobrý den ,
pan doktor je v současné době mimo nemocnici, vašemu dotazu se bude věnovat po 20.3. 2011.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den


asymetrie

(příspěvek číslo: 2933)
dne: 27.02. 2011

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když mám asymetrii prsou s rozdílem jednoho cisla. Levé prso mi nevyrostlo. Hradí něco pojišťovna (jsem u VZOP), když bych chtěla, aby byly obě dvě stejná?

Dobrý den ,
pan doktor je v současné době mimo nemocnici, vašemu dotazu se bude věnovat po 20.3. 2011.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den


vyjmutí prsního implantátu

(příspěvek číslo: 2932)
dne: 26.02. 2011

Vážený pane doktore,
děkuji Vám za Vaši podporu a odpověď k příspěvku 2923 a obracím se na Vás ještě jednou s žádostí o pomoc. Jsem 6 týdnů po augmentaci, s výsledkem nejsem vůbec spokojená a komplikovaný průběh ve mně vyvolává čím dál větší óbavy z dalších komplikací. Dokážete mi, prosím, řici jak by asi vypadala má prsa po vyjmutí implantátu cca 2 měsíce po augmentaci? Před augmentací jsem měla pevná prsa, vel. košíčku A. Pro zvětšení byl použit imlantát o objemu 290ml. Máte prosím zkušenosti s tvarem nebo vzhledem prsu po explantaci po tak krátké době? Budu ještě více zoufalá a budu si ještě více vyčítat, že jsem se rozhodla pro augmentaci?
Děkuji Vám moc za Váš přístup a Vaši poradnu, od mého lékaře se ničeho podobného nedočkám. Příjemná řeč s ním byla jen před operacím a k Vám to mám bohužel přes celou republiku.

Dobrý den ,
pan doktor je v současné době mimo nemocnici, vašemu dotazu se bude věnovat po 20.3. 2011.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den


Jizvy po zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2931)
dne: 26.02. 2011

Dobrý den pane doktore,

před 10 lety mi byla provedena ze zdravotních důvodů operace zmenšení prsou, jelikož jsem hodně sportovala.

Léčení jizev neproběhlo v tom nejlepším pořádku. Zmenšila se mi citlivost bradavek v pravém prsu, a občas i dnes to trochu bolí.
Jizva kolem bradavky a příčná jizva přes prso se téměř vyhladila a je vidět jen velice málo, ovšem jizvy pod prsem jsou tvrdé, vystouplé, v jednom místě mám dokonce kožní výstupek a jsou opravdu hodně vyditelné.

Chtěla bych se Vás zeptat na radu, zda-li by bylo možné odstranit tyto jizvy, aby nebyly tolik viditelné a zda-li by toto odstranění bylo operačně či finančně náročné.

Velice Vám děkuji za odpověď a přeji krásný den,
M.K.

Dobrý den ,
pan doktor je v současné době mimo nemocnici, vašemu dotazu se bude věnovat po 20.3. 2011.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den


Liposukce

(příspěvek číslo: 2930)
dne: 25.02. 2011

Vážený pane doktore, prosím o informaci ohledně podbradku. Je mi 58let.Byla by vhodná liposukce?
Jaké by bylo jiné řešení a jaká by byla orientační cena zákroku?
Děkuji a přeji hezký den.

Dobrý den ,
pan doktor je v současné době mimo nemocnici, vašemu dotazu se bude věnovat po 20.3. 2011.
Děkuji za pochopení a přeji hezký den


Modelace prsou - tv muž

(příspěvek číslo: 2929)
dne: 24.02. 2011

Zdravím,
můžu si nechat vymodelovat prsa (mám č.3) ikdyž jsem tv-muž ? děkuji za info na email :elpiko@machr.cz

Dobrý den,
ano, možné to je, postup a vše ostatní by bylo shodné s jakoukoliv jinou operací prsů.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 2928)
dne: 24.02. 2011

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda provádíte i liposukci v částečné narkóze.Dále, zda je možné vymodelovat "sloní nohy"-nad kolenama, pod kolena, pod koleny, trochu kotníky. A na kolik by to přišlo.
Děkuji moc za odpověď, Jitka M.

Dobrý den,
částěčnou narkózou můžete myslet buď tzv. analgosedaci, nebo místní umrtvení. Pokud je tomu skutečně tak pak ano, obojí využívám a rozhoduje pouze rozsah plánované liposukce. Pro opravdu rozsáhlé výkony je vhodnější narkóza.
Zda je liposukce konkrétně pro Bás vhodnou metodou či ne, eventuálně do jaké míry můžeme počítat s efektem a řadu podobných otázek vždy probereme během konzultace, bez které Vám nemohu seriózně říci mnoho. Obecně mohu konstatovat, že liposukce tyto možnosti má, je-li to ovšem reálné konkrétně u Vás mohu říci až se s Vámi osobně setkám.
Hezký den !
T.Kydlíček


transplantace obočí

(příspěvek číslo: 2927)
dne: 24.02. 2011

Prosím o sdělení, zda provádíte transplantaci obočí, ev. jaká by byla cena výkonu, nejednalo by se o celé pokrytí, ale ojed.místa.
děkuji za odpověď jilkova

Dobrý den,
popkud myslíte transplantaci vlasových cibulek do obočí, kde z nějakého důvodu došlo k jejich ztrátě (např. úraz) pak ano. Jako kosmetický, hrazený výkon to ale neprovádím.
Hezký den!
T.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 2926)
dne: 23.02. 2011

Dobrý den pane doktore,
dá se velikost prsou při operaci zvětšit jen o 1 velikost? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
ano, možné to je, v tom by žádný problém být neměl.
Hezký den !
T.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 2925)
dne: 23.02. 2011

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné provéct zvětšení prsou, když užívám antidepresiva. A ještě jeden dotaz, musí se po letech provádět reoperace nebo odstranění implantátů? Je mi 42 let a za 10-15 let už se mi na další operaci moc nechce. Nicméně malá prsa jsou můj velký mindrák! Děkuji za odpověď Loňková

Dobrý den,
žádný strach, žen, která berou dlouhodobě amtidepresiva a podstoupí estetickou operaci je více než byste řekla. Reoperace se provádějí pouze tehdy,je-li k tomu nějaký racionální důvod, např. když se při sonografickém vyšetření prokáží "únavové" změny. Pokud je vše v pořádku a pacientka je spokojená není třeba implantáty měnit nebo odstraňovat.
Hezký den
T.Kydlíček


liposukce stehen a boků

(příspěvek číslo: 2924)
dne: 22.02. 2011

Dobrý den,

ráda bych podstoupila liposukci stehen a boků, je mi 29 let měřím 165 cm a vážím 68 kg.
Chtěla bych vědět ,co vše musím před operací udělat,jíst... kolik by byla přibližná cena, kdy by byl možný nejbližší možný termín konzultace a operace??

Děkuji za odpově´d
Alice Patová
Plzeň

Dobrý den,
z toho jak se ptáte :-) soudím, že nejlepší by bylo se sejít a vše společně probrat a zvážit. Informací, které musíte vstřebat je hodně, takže počítejte s cca hodinou. Během konzultace si určíme co bychom mohli operovat, kdy, kolik by to stálo apod. Rád bych Vám odpověděl nyní, ale prakticky nevím o Vás nic, takže bych Vás mohl plést a to bych nechtěl. Kontaktujte mě na č. 603 838 838 nebo mailu kydlicek@fnplzen.cz. Kontaktovat můžete také mojí asistenku a vrchní sestšičku v jedné osobe Bc.S.Galuškovou (603 898 514), která mě zastupuje v případě, že třeba operuji a nejsem on line. Žádný strach, ozvěte se a nějak to uděláme.
Hezký den !
T.Kydlíček


vyjmujtí implantátu

(příspěvek číslo: 2923)
dne: 22.02. 2011

Dobrý den pane doktore,
jsem 5 týdnu po augmentaci prsou, anatomický implantát Nagor 290 ml, pod sval. Již od třetího dne, kdy mi byly vytaženy dreny cítím v levém prsu značnou bolest. Prso je neustále v horním polu nateklé, má jiný tvar, než to prave "zdravé" a zdá se, že v horním polu začíná tuhnout. S výsledkem nejsem navíc vůbec spokojená, protože z pevných prsou velikosti A, mám prsa sice velká, ale po operaci mám pravou bradavku asi o 0,5 cm výše, než tu levou a dvorec také každý jiný. Pravý má oválný tvar a je velký, ten levý je přirozenější a tvar spíše kulatý. Z těchto několika důvodů, které mé psychice vůbec nepřipadaly bych chtěla prsní implantáty vyjmout. Zajímal by mě tedy Váš názor na stav prsou po vyjmutí, zdali je nutná modelace a zdali se dá při vyjmutí implantátu upravit tvar dvorce. Z následné modelace mám obavy, je mi 30 let, děti ještě nemám, ale po vzniklých obtížích bych se raději začala věnovat rodičovství!
Děkuji Vám moc za Vaši odpověď.

Dobrý den,
chápu, že Jste mrzutá, ale nevěšte hlavu. Augmentace je pro tkáně poměrně devastující výkon, od hrudní stěny a od hrudní kosti se musí uvolnit velký prsní sval, odpojit jej od malé prsního svalu a to může být pro tkáně i poměrně krvavá záležitost. Pokud je uložení implantátu pod prsní žlázou pak je nutné jí uvolnit zase od velkého prsního svalu, což je velmi podobné. Zkrátka drobná krvácení do okolí implantátu, do tkání, které implantát obklopují je zcela běžné stejně jako reakce tkání, projevující se otokem a třeba i určitou asymetrií tvaru a velikosti prsů. Ještě vyčkejte, prsy v pooperačním období procházejí změnami a nyní se zcela určitě nejedná o konečný tvar. Já v tomto období při podobných potížích doporučuji masáže prsů, eventuálně i nošení stabilizačního prsního pásu a k hodnocení výsledku společně s klientkou přistuopujeme až tak po 3 - 4 měsících. Vím, že je to pro Vás obtížné, ale doporučuji ještě vyčkat, tím se nic neztratí.
Pokud byste chtěla implantáty odstranit, žádný problém, to by bylo jednoduché, modelaci však nevidím vůbec jako nutnou. Píšete, že Jste měla velikost prsu košíčku podprsenky "A". Pokud je tomu tak, pak si myslím, že skutečně nemusíte mít z modelace nějaké obavy, ta určitě nutná nebude.
Pokud Vám mohu něco poradit tak vyčkejte, s rozhodnutí, nespěchejte a pokud byste chtěla, můžete mě navštívit a poradíme se na masážích a na zmíněném prsním pásu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2922)
dne: 22.02. 2011

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možná u Vás zvětšení prsou na splátky v případě, že jsem na mateřské?Bere se to jako pravidelný příjem?Děkuji

Dobrý den,
je mi líto, asi Vás zklamu, ale operace na splátky po bneblahých zkušenostech neprovádím. Mohu Vám ale zprostředkovat půjčku u Čs.Spořitelny, kterou moje klientky poměrně často využívají. Konzultace ohledně půjčky je bezplatná a ani za zprostředkování se nic neplatí.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 2921)
dne: 22.02. 2011

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli je u vás zákrork možný platit na splátky.chtěla jsem se konkrétně zeptat na provedení zákroku jak je v ceníku za 51000.předem děkuji

Dobrý den,
je mi líto, asi Vás zklamu, ale operace na splátky po neblahých zkušenostech neprovádím. Mohu Vám ale zprostředkovat půjčku u Čs.Spořitelny, kterou moje klientky poměrně často využívají. Konzultace ohledně půjčky je bezplatná a ani za zprostředkování se nic neplatí.
Cena 51.000,- Kč je cena konečná a úplná, je v ní nejenom operace a anatomické implantáty, ale i jednodenní hospitalizace a jedna elastická podprsenka.
Hezký den !
T.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 2920)
dne: 21.02. 2011

Dobrý den pane doktore, je pravda, že po dětech se dávají implantáty po žlázu a před nimi pod sval?A neklesají implantáty pod žlázou rychleji než pod svalem?Děkuji

Dobrý den,
názory na to, kdy implantáty uložit pod žlázu či pod sval se poněkud liší, nicméně jedno je jasné: o lokalizaci implantátů rozhoduje řada momentů a okolností, např. tvar prsu, míra jeho poklesu, síla podkoží a velikost prsní žlázy, typ plánovaného implantátu, míra plánovaného zvětšení a v neposlední řadě názor operujícího chirurga. Uložení implantátů nijak neovlivňuje stárnutí prsu a jeho pokles, stejně jako vzhled prsu. Troufám si říci, že je-li prs operován s cílem dosáhnout přirozeného vzhledu prsu současně s přiměřeným zvětšením NESMÍ být pohledem jasné jaký implantát byl použit a kam se vložil. Jediné co se může zjistit je kudy se uložil - to prozradí jizva a i na to se názory poněkud liší.
Na okraj jen poznamenávám, že implantát není svalem krytý úplně, ale jen v rozsahu horní třetiny až poloviny v určité závislosti na velikosti implantátu. Příčinou tohoto je vlastní anatomie vwelkého prsního svalu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 2919)
dne: 21.02. 2011

Dobrý den,jsem 3 roky po zvětšení prsou.Byle jsem maximálně spokojená,ale po porodu jsem hodně zhubla a hodně se mi zmenšily.Jsem rok po porodu.A jedno je dosti viditelně menší.Tuším,že mi odpovíte,že mám jít za svým plastikem,ale chtěla jsem ze zeptat,jestli by to šlo u vás.Chodím pravidelně na sono a je vše v pořádku.Děkuji Němcová

Dobrý den,
kdepak, máte špatné tušení :-) Vážím si Vaší důvěry a samozřejmě budu rád, když se na mě obrátíte. Určitě nějlepší bude, když se setkáme a vše společně probereme a zvážíme. Konzultaci, která je nezbytná a bude trvat okolo hodiny si můžeme domluvit mailem na kydlicek@fnplzen.cz či na mém mobilu č. 603 838 838. Kdybych náhodou nebyl on line, což se někdy stává je možné kontaktovat i mojí asistentku a vrchní sestřičku v jedné osobě paní Bc.S.Galuškovou.
Hezký den !
T.Kydlíček


cena konzultace

(příspěvek číslo: 2918)
dne: 21.02. 2011

Dobrý den, pane doktore, nikde jsem na Vašich stránkách nenašla, zda poskytujete konzultace zdarma, nebo jestli jsou placené. Děkuji. Chylíková

Dobrý den,
asi to tam skutečně není :-) Konzultace se neplatí. Nejsou zahrnuty v ceně eventuální operace jak se občas klientky domnívají, prostě se neplatí :-)).
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 25 / 131 > >>