Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


kýla na břiše

(příspěvek číslo: 3014)
dne: 12.05. 2011

Dobrý den mám dotaz ohleně mé matky r.nar.1944 které se dělá opakovaně kýla na břiše,,nosí pás,,a bolí jí záda .P.doktorka jí doporučila plastickou operaci.Tak se ptám jestli tenhle zákrok děláte ?Pokud ano kolik hradí pacient popřípadě vojenská pojištovna?Děkuji.Danková

Dobrý den,
operace recividující kýly patří do péče chirurgovi. Léčba je plně hrazená ze zdravotního pojištění a obrátit se můžete na jakékoliv chirurgické pracoviště v místě bydliště, konkrétně zde v Plzni na chirurgickou kliniku či chirurgické odd. FN Plzeň. Žádný strach, uvidíte, že vše dopadne dobře.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3013)
dne: 10.05. 2011

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Nevím na koho přesně se obrátit. Mám po dvou porodech (císařským řezem) a zůstalo mi vystouplé bříško jako bych byla těhotná. Je tak vystouplé, že vidím jak pracují střeva. Je tedy vystouplé a tvrdé nad pupíkem. Pupík mám také vylezlý. Nevím zda to řešit přes plastickou chirurgii nebo chirurgii.Je to velmi nepříjemný pocit. Nemohu ležet ani na břichu jaký je to nepříjemný pocit.Mám 6 měsíců po porodu. Prosím poraďte! Děkuji

Dobrý den,
každopádně je nutné doplnit patřičná vyšetření a zjistit v jakém stavu tkáně přední stěny břišní jsou. Pak je teprve možné se rozhodnout pro nějaké řešení a to také rozhodne o tom, jaký obor a tedy kdo Vaší léčbu povede, zda plastický či všeobecný chirurg. Ale žádný strach, problémy podobného rázu mají ženy po porodech poměrně často.
Hezký den !
T.Kydlíček


ateromy

(příspěvek číslo: 3012)
dne: 10.05. 2011

Dobrý den, pane doktore,
na hlavě ve vlasech mám 3 ateromy, bylo mi řečeno, že je lze odstranit pouze chirurgicky. Chtěla jsem se proto zeptat, zda provádíte i zákroky tohoto typu.
Děkuji Pancová

Dobrý den,
ano a navštívit mě můžete ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.), kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Aterom je cysta a jediné možné řešení je její komnpletní odstranění. Nejedná se o komplikovaný výkon a není třeba mít nějaké obavy.
Hezký den !
T.Kydlíček


kýla

(příspěvek číslo: 3011)
dne: 10.05. 2011

Dobrý den mám dotaz ohledně mé matky které se opakovaně dělá kýla na břiše a bolí jí od toho záda ,,nosí pás,,.P.doktorka jí řekla ,že se to dá odstranit plastikou a proto se ptám jestli tento zákrok děláte ?Kolik by hradil pacien popřípadě vojenská pojištovna?Děkuji.Danková

Dobrý den,
operace recividující kýly patří do péče chirurgovi. Léčba je plně hrazená ze zdravotního pojištění a obrátit se můžete na jakékoliv chirurgické pracoviště v místě bydliště, konkrétně zde v Plzni na chirurgickou kliniku či chirurgické odd. FN Plzeň. Žádný strach, uvidíte, že vše dopadne zrčitě dobře.
Hezký den !
T.Kydlíček


horní víčka

(příspěvek číslo: 3010)
dne: 9.05. 2011

Dobrý den, je mi 56 let a chtěla bych si v letošním roce nechat u Vás opravit horní víčka. Slyšela jsem, že letní měsíce nejsou pro tyto operace vhodné, takže zřejmě připadá v úvahu podzim. Jak dlouho předem se mám tedy objednat na konzultaci? Je nutná hospitalizace? Děkuji Jarmila F

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Operace horních víček (blepharoplastika) je operace nezatěžující, prováděná v místním umrtvení a ambulantně, tedy bez hospitalizace. Samozřejmě, chladnější období roku jsou vhodnější pro každou operaci než letní období, ale ani léto nevadí. Operuji celoročně a nevidím nějaké rozdíly ve výsledcích či počtu komplikací. Pokud byste chtěla, sejdeme se a najdeme nějaké vhodné řešení. Kontaktovat mě můžete na tlf. č. 603 838 838 či 603 898 514 či mailu kydlicek@fnplzen.cz
Hezký den !
T.Kydlíček
Hezký den !
T.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 3009)
dne: 7.05. 2011

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat co s prsy, která sice mají hezký kulatý tvar, ale nejsou pevná a trochu níže než by měla být.Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
pokud jsou Vaše prsa hezká, kulatá, ale s lehce naznačeným poklesem, pak v úvahu přichází buď stav tolerovat a nedělat nic, nebo je modelovat. Já osobně bych asi nedělal nic, každá operace totiž zanechá po sobě jizvy a ty by mohly být větším problémem než naznačený pokles. Ale třeba vidíte problém trochu jinak a dala byste modelaci přednost. Těžko radit na tomto místě, chtělo by to vidět a velmi, velmi pečlivě vše promyslet, abychom nenadělali nějakou škodu nepředloženým rozhodnutím.
Hezký den !
T.Kydlíček


Face Lift

(příspěvek číslo: 3008)
dne: 7.05. 2011

Chtela jsem se zeptat jestli take pouzivate jako soucast Face Lift Hyaluric acid nebo jine vyplne? Kdyz se kuze natahne to jeste asi neznamena, ze to vypada prirozene, protoze v urcitem veku ztracime plnost obliceje. Dekuji Mila

Dobrý den,
ano, máte pravdu. Face lift řeší pokles tváří a krku, nikoli primárně vrásky, o ty je třeba se postarat trošku jinak a třeba zrovna býplněmi. Ano, používám je a nejraději preparáty na bazi kyseliny hyaluronové.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 3007)
dne: 6.05. 2011

Dobrý den, pane doktore,
jsem jedna z Vašich (mnoha:) spokojených pacientek a tak se opět s důvěrou obracím na Vás. Chtěla bych se zeptat na abdominoplastiku, jaký postup byste mi doporučil. Je mi 27 let a před 14 dny jsem porodila 3. dítě. Ještě s manželem zvažujeme, že bychom si tak za 5 let ještě jedno dítě pořídili. Má tedy podle Vás smysl jít na tu operaci teď, když do budoucna další porod nemůžu vyloučit, nebo mám ještě těch pár let počkat? Dá se tato operace opakovat? Je nějaká doba, která by měla uplynout od porodu, po kterou to "břicho pracuje" a operace se nedoporučuje?
A ještě dotaz od manžela- dá se tento druh operace nakombinovat s liposukcí a zbavit se tak "pivního pupku"?
Děkuji předem za odpověď a zůstávám s pozdravem
R.

Dobrý den,
moc Vám děkuji za mily mailík !:-)
Pokud od porodu uplynuly teprve 2 týdny, pak doporučuji skutečně ještě vyčkat. Dejte tkáním čas tak 4 - 6 měsíců a pak se rozhodneme pro nějaký postup. Čistě teoreticky není problém operovat, i když v budoucnu uvažujete o dalším dítěti. 5 let je dlouhá doba a kdoví co se za tu dobu stane. A opět čistě teoreticky, není problém abdominoplastiku zopakovat, ale je to již obvykle obtížnější. Těžko radit, asi by stálo za to se za ty zmíněné 4 - 6 měsíců sejít a vše zvážit osobně.
Abdominoplastika se s liposukcí kombinovat dá, musí být ale jasné, že tvar břicha je skutečně dán podkožní tukovou vrstvou a ne obsahem nitrobřišní dutiny.
Velmi rád se Vám budu věnovat a když budete chtít přijet, rád se s vámi sejdu !:-)
Hezký den !
T.Kydlíček


zvacsenie prs a strie

(příspěvek číslo: 3006)
dne: 5.05. 2011

Dobry den pan doktor, perfektna "e-poradna", vela som sa dozvedela,kedze o augmentacii uvazujem a hladam na nete vsetko dostupne.Ale k mojej otazke .som po dvoch detoch, prsia mam velmi male, cize nie su ani ovisnute. Len mam na nich strie, ale nie zas nejaky extrem.Nie je to problem pri volbe velkosti z vasej sstrany?, myslim ci pokozka nemoze byt nejak oslabena kvoli striam, a tym padom by sa nemohli dat "vacsie " implantaty. Tam nemyslim samozrejme nic extremne, proste z A-ciek trebars mensie C-cka.
vdaka za odpoved,

dievcina zo Slovenska :)

Dobrý den,
ničeho se nebojte, strie nejsou žádný problém a ani žádným nebezpečím v případě, že se pro augmentaci prsů rozhodnete. A ani si nemyslím, že by znamenaly nějaký kosmetický problém. Ničeho se nebojte, strie se sice neschovají, ale hezký tvar prsů a jejich větší objem strie jaksi "překryjí". Zkrátka na větším hezkém prsu budou patrná až na druhý, třetí pohled.
Ničeho se nebojte, držím palce a uvidíte, že vše dopadne dobře !
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace prsou

(příspěvek číslo: 3005)
dne: 2.05. 2011

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jelikož nemám žádne zkušenosti, a ani jsem se o modelaci prsou nikdy nezajímala, jak taková modelace probíhá, a zda to nebude vadit při kojení. Předem Děkuji na odpověď :)

Dobrý den,
modelace znamená přetvarování prsu. Jedná se o technickou operaci, při které se prs kompletně přeformuje. Cenou za změnu tvaru jsou ovšem jizvy, které nelze nikdy vymazat a zůstanou navždy, více nebo méně viditelné. Kojení možné je, toho se není třeba bát. Informací, které musíte vědět je spousta, konzultace, při které se vše důkladně probere trvá obvykle okolo hodiny, to dokládá, že informací, které musíte vědět je spousta.
Hezký den !
T.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 3004)
dne: 29.04. 2011

Dobrý den, pane doktore,
již dlouho přemýšlím o augmentaci prsou a nynější situace po ukončení kojení mě vybičovala. Ráda bych se vás zeptala, pokud je možná operace tak krátce po ukončení kojení. Nekojím měsíc a půl, ale mléko už se mi žádné netvoří. Druhé mimčo neplánujeme. Přečetla jsem mraky diskuzí s tím, že jsem byla přesvědčená o operaci v Praze na nějaké klinice, ovšem zkušenosti vašich pacientek mě naprosto strhly a já jsem přesvědčená o plastické operaci u vás. Prosím o radu jestli bych ještě do konce léta mohla mít termín operace. A ještě jeden dotaz, mám malé miminko, které se rádo mazlí a aktuálně má 10kg. Budu jí moci nosit po zákroku?

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru a za milý mailík! :-) S termínem operace si nedělejte starosti, to se určitě zvládne. Nejlepší by bylo, kdybychom se sešli, vše probrali, zvážili a naplánovali. Domluvit si schůzku můžeme buď telefonicky na č. 603 838 838 nebo 603 898 514 či mailu kydlicek@fnplzen.cz Co se týče schopnosti zvládat fyzickou zátěž po operaci, tak ta je velmi individuální, nicméně nebojte, miminko určitě budete moci nosit a zvedat tak po 7 - 10 dnech. Budu se tedy těšit na spolupráci !
T.Kydlíček


zvetšení prsou.

(příspěvek číslo: 3003)
dne: 27.04. 2011

Dobrý den.Pane Doktore Kydlíčku.Chtěla jsem se zeptat kolik taková operace stojí,a také jak běží soutěž s plastickou chirurgii,opár let mladší jestli vy tam operujete?Jemi 57let a prsa mám ochablá a jedničky po dětech a moc bich si přála větší prsa manžel pokukuje po takových to ženách,já mám strach aby jsme se kvuli tomuto nerozvedli.Moc by mně pomohla ta soutěž o pár let mladší ale nemohu najít dotazník,peníze na operaci nemám mám postiženého syna a tak jsem doma a manžel na uřadu práce.Předem vám moc děkují za odpověd a radu.Muj email janaotcenaskova@email.cz

Dobrý den,
operace, o které píšete samozřejmě provádím a to poměrně často, nicméně největší problém bude asi ¨ve financování operace. "O pár let mladší" je sice zajímavý pořad, ale podobný sponzoring já nedělám, to raději udržuji ceny operací trvale na nižší úrovni a nezvyšuji je. Rád Vám pomohu a když budete chtít, rád se s Vámi sejdu a pokusíme se najít nějaké vhodné řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 3002)
dne: 26.04. 2011

Vážený pane doktore,
měla jsem představu,že při váze 68kg a výšce 167 cm a věku 57 roků vyřeším své tuk. polštářky na břiše,bocích a vn.stránách stehen liposukcí.Ale pročítáním různých zde uvedených příspěvků zjišťuji,že byste mne vzhledem k věku asi ani neidikoval.Nebo nejsem zcela bez šance?
s pozdravem B.

Dobrý den,
obávám se, že máte pravdu. Ne, že by liposukce ve věku 57 let udělat nešla, šla by, nicméně elasticita a kvalita kůže již není na takové úrovni, aby byl výsledek po účinné liposukci optimální, tedy aby se změnšil tukový polštář a současně kůže pak byla vypjatá a rovná. Píšu záměrně účinné, protože tím myslím liposukci, jejíž efekt je viditelný, patrný. Zde narážíme na určité limity, kterými jsou nároky na výsledek operace versus možnosti tkání v konkrétním věku.
Hezký den !
T.Kydlíček


face lifting

(příspěvek číslo: 3001)
dne: 25.04. 2011

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat,zdali bych mohla podstoupit Face -lifting sliposuk.podbradku v měsíci září,kdy je třeba se objednat a kolik je celková cena i s hospitalizací u Vás .Děkuji IVana M.

Dobrý den,
děkuji za důvěru ! :-) Optimální by bylo sejít se tak začátkem června. To by bylo dost času na zvážení všeho a naplánování potřebných předoperačních vyšetření. Termín setkání si můžeme domluvit buď tlf. na č. 603 838 838 event. 603 898 514 či mailem kydlicek@fnplzen.cz. Sejdeme se a uvidíme co a jak uděláme.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rhinoplastika

(příspěvek číslo: 3000)
dne: 23.04. 2011

Dobrý den, je mi 20 let a chtěla bych podstoupit plastickou operaci nosu- tvrdé i měkké části. Chtěla bych se zeptat, zda jde operace provést i když mám rovnátka nahoře napevno? Rovnátka mám čerstvě(1měsíc).
Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
žádný problém, rovnátka nevadí a klidně se dá s nimi operovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Bolestiva vaginalni jizva

(příspěvek číslo: 2999)
dne: 18.04. 2011

Dobry den, po vaginalnim porodu syna 4,40 kg jsem mela provedeny nastrih hraze a jeste jsem "se natrhla", jizva ve vagine je cim dal vice bolestivejsi. Nyni, 3 roky od porodu, mi byly diagnostikovany 2 defekty v zadni stene pochvy, bolestivy posevni vchod a dalsi 4 bolestiva mista uvnitr, navic hypertonus svalu panevniho dna. Doporuceny jsou mi obstriky DepoMedrolem v celkove anestezii (s rizikem ze kvuli hypertonusu svalu budou obstriky delany "naslepo"). Zajima me jaky ucinek ma tato latka na jizvy. Existuje podle vasich zkusenosti nejake jine reseni? Dekuji.

Dobrý den,
DepoMedrol je lék s obsahem syntetického kortokoidu, jeho účinky na jizvy jsou katabolické, jizvy mění své histochemické složení, zmenšují se, oplošťují a ustupují.D Rád bych Vám poradil, ale tato problematika je výsostně gynekologická a tak by moje rady neměly valné hodnoty. Je mi líto, ale nemohu Vám pomoci, je mi líto.
Přeji hezký den a držím palce !
T.Kydlíček


labioplastika

(příspěvek číslo: 2998)
dne: 18.04. 2011

dobrý den,dozvěděla jsem se že provádíte labioplastiku,ale ne v celkové anestezii.
Dočetla jsem se,že se lokální anestezie v tomto případě nedoporučuje,jelikož dojde při napuštění operované oblasti k otoku a následnému zkreslení genitálií,což omezuje přesnost provedení....
injekce do těchto partií asi nejsou právě příjemné..proč tedy nepraktikujete celkovou anestezii?děkuji mašková

Dobrý den,
celková anestézie má svoje rizika, která nejsou malá, každé podání narkózy je si proto třeba důkladně rozmyslet a pokud je možné operaci provést v umrtvení místním, nebo kombinovaném, vždy by tento typ umrtvení mít přednost. Potud běžné platné a doporučené medicínské pravidlo. S podobnou situací se můžete setkat např. u operací odstálých ušních boltců, zejména dětstkých.
Přesnost provedení musí být v obou typech umrtvení naprosto stejná, v celkovém jako v místním a je pouze na chirurgovi, zda-li se s přítomností místního anestetika technicky vyrovná či ne. Moje klienty dostanou před operací premedikaci a na labia je s časovým předstihem aplikována anestetická mast. Z těchto důvodů jsem se ještě nesetkal s nějakou bolestivou reakcí ani při aplikaci místního umrtvení ani při operaci. Moje stávající know-how považuji za dobré, pacientkám vyhovuje a je bezpečné, to obojí je nejdůležitejší.
Hezký den !
T.Kydlíček


facelifting

(příspěvek číslo: 2997)
dne: 16.04. 2011

je mi 47 let a jiz nekolik let mi na oblicej viditelne pusobi gravitace-svesene tvare,koutky ust a mensi podbradek.Chtela bych se zeptat kolik by pripadna operace mohla stat a hlavne jak dlouho by vysledny efekt trval.Dekuji.

Dobrý den,
operace tváří a krku, tedy face and neck lifting včetně dvoudenní hospitalizace stojí 32.000,-Kč. Délka efektu operace záleží zdaleka ne jen na operaci vlastní, ale i na životním stylu, pohybech tělesné hmotnosti, zdravotním stavu apod. Otázka efektu je komplikovaná, hodnocení délky není objektivní, je hodně určen nároky toho, který stav posuzuje. Já efekt vidím tak 5 - 7 let, nicméně i pak je tvář ve stavu lepším, než by byla bez prodělané operace.Hezký den !
T.Kydlíček


Abdominoplastika po dvojčatech

(příspěvek číslo: 2996)
dne: 14.04. 2011

Dobrý den,
při dnešní preventivní prohlídce jsem byla upozorněna, že vzhledem k vyhřezlým ploténkám bych měla více cvičit na břicho. Vzhledem k tomu, že jsem po porodu dvojčat (4 roky), mám břišní svaly přetrhané a cvičit mi díky tomu opravdu moc nejde. Zvažuji plastiku břicha. Ráda bych se zeptala, jestli takový případ - ze zdravotních důvodů či po vícečetném těhotenství, hradí pojišťovna.
Děkuji za odpověď, Bára š.

Dobrý den,
nejspíše myslíte rozestup přímých břišních svalů, diastázu, která je po graviditě u žen poměrně častá. Zde je otázka poněkud komplikovanější. Operace vlastní diastázy jako takové patří chirurgům, plastický chirurg tento problém řeší až v situaci, kdy se současně jedná o řešení nadbytku kožnětukové vrstvy přední stěny břišní, pak se obě problematiky řeší při jedné operaci. Jiná věc je úhrada zdravotní pojišťovnou. Pokud je diastáza velká a lze ji považovat prakticky za kýlu, pak úhrada zdravotní pojišťovnou možná je a vůbec nezáleží jak vznikla. Týká se však pouze této problematiky, již by se netýkala zmíněného kožnětukového nabytku, tedy abdominoplastiky v užším slova smyslu. Je tedy důležité posoudit stav vaší břišní stěny a pak by se i uvidělo jak postupovat dále. Bez osobního vyšetření se tedy neobejdeme.
Hezký den !
T.Kydlíček


bolesti prsů 2 měsíce po zmenšení

(příspěvek číslo: 2995)
dne: 14.04. 2011

Dobrý den,ze zdravotních důvodů jsem si nechala zmenšit prsa.S výsledkem jsem spokojená,jen se nemůžu zbavit bolestí v jizvách pod prsy a v prsou.Užívám Wobenzym,jizvy mažu a masíruju.Jak dlouho trvá hojení po větší redukci. Je vhodné podpořit hojení leisrem?
Děkuji za odpověď

Dobrý den,
to přejde, je to projev aktivity vyzrávajících jizev. Jakmile jizva vyzraje a bude již zcela klidná, přestane současně být i bolestivá a to jak na pohmat, tak i spontánně. Konzolidace jizev trvá minimálně půl roku, dle mých zkušeností ale obvykle daleko déle a rok není výjimkou. Proto se o jizvy starejte jako dosud, Wobenzym je sice dobrý a pomáhá,nicméně čas potřebný k maturaci jizevnaté tkáně stejně jako masáže jizvy nahradit nemůže. Vydržte a určitě se vše usadí a potíže zmizí.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 2994)
dne: 13.04. 2011

Dobrý den,
ráda bych si nechala zmenšit prsa a to z důvodů bolesti zad,nespavosti-prsa mě svou vahou "dusí".Kojila jsem 3 děti a každé cca 2-3 roky.Můj gynekolog (vím,že pro zdravotní poj.jeho doporučení není směrodatné),mi doporučil zmenšení prsou ze zdravotních důvodů-hrazené pojišťovnou.Podstoupila jsem vyšetření na mamografu a SONO u mammologa s výsledkem " LIPOMATOSIS MAMMAE COMPLETA,GIGANTOMASTHIA ".Ale prý musím ještě podstoupit vyšetření u neurologa.
Na doporučení spokojených pacientek, bych ráda podstoupila operaci u Vás.Jak mám dále postupovat?Mám se objednat u neurologa nebo se objednat u Vás na konzultaci?
Jakou máte čekací dobu na tuto operaci?
Děkuji za odpověď Martina

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru! Pokud uvažujete o účasti zdravotní pojišťovny, pak bude nejlepší, když mě navštivte v mé poradně, kterou mám pro podobnou problematiku každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro. Podíváme se a uvidíme, zda stav lze označit jako tzv. gigantomastii a v případě, že ano, tak co udělat dále aby se věci hnuly tím správným směrem. Zatím žádná vyšetření a doporučení nepotřebujete, nejdříve se musíme sejít a pak uvidíme.
Hezký den !
T.Kydlíček


Augmentace prsou

(příspěvek číslo: 2993)
dne: 12.04. 2011

Dobrý den,
chtěla bych podstoupit augmentaci prsou-povolená prsa po 6letech kojení.
Termín operace z pracovních důvodů je možný nejdříve koncem června,ale na konec července mám plánovanou dovolenou u moře.Bude možné na dovolenou odjet a s jakými omezeními?Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Těžko na tomto místě přesně napsat co a jak bude. Rozhodující bude to, jak Vaše prsa po kojení vypadají, co se skrývá pod tím termínem "povolená", který uvádíte. Možná bude skutečně možné provést augmentaci, která vše vyřeší, možná budeme muset uvažovat o modelaci, či o kombinaci obou metod, uvidíme. Nejdříve se tedy musíme sejít a já Vám řeknu jaké jsou možnosti a co dělat dál. Konzultaci si můžeme domluvit na č. 603 838 838 či 603 898 514 či maliu kydlicek@fnplzen.cz. Sejdeme se a poradíme se co a jak uděláme.
Hezký den !
T.Kydlíček


JIZVA PO OPERACI

(příspěvek číslo: 2992)
dne: 10.04. 2011

Dobry den,jsem 20dni po operaci střev,chtěla jsem se Vas zeptat na nějaky přípravek(mast,naplast)pro zabránění rozjetí a ztvrdnutí jizvy.Děkuji Dobušová

Dobrý den,
péče o jizvu musí být komplexní, systematická a dlouhodobá, mastička, krém a podobné věci samy o sobě nestačí, o jizv u je třeba pečovat a to často řadu měsíců.
Péči o jizvu u svých pacientů obvykle zahajuji následujícím doporučením: několik měsíců jizvu 2x denně mýt, mechanicky čistit a po osušení zlehka promastit (např. Indulona, Nivea apod.), nebo použít i dle návodu Xeragel, Pro-Sil balzám, či Dermatix gel + provádět intenzivní a systematické tlakové masáže 3 - 5 x denně (tlak prstů na jizvu bez povrchového tření po dobu minimálně půl minuty s několikavteřinovou přestávkou opakovaně po dobu 5 - 10 min), jizvu chránit před sluncem krémem s vysokým UV faktorem 50+ (např. fi. Spirig,Bioderma). Samozřejmě, můžeme použít i silinové náplasti, kompresivní návleky apod., ale k tomu bych Vás už potřeboval vidět.
Nemyslím si, že výše uvedené know-how je vrchol toho co se dá ohledně jizev vymyslet, ale funguje to a tak se toho držím.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jizva po očkování

(příspěvek číslo: 2991)
dne: 10.04. 2011

Dobrý den, pane doktore. Je možné nějakým způsobem odstranit nebo alespoň výrazně zmenšit jizvu po očkování? Mám ji od dětství na rameni cca 4 x 2 cm. Jaká by byla případně šance na její odstranění a cena? Děkuji. Jitka

Dobrý den,
4x2 cm jedost, těžko něco slibovat, nejlepší by tedy bylo, kdybyste mě navštívila nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30 hod.) ve FN PLzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro. POdíváme se a uvidíme co sew dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Kozní útvary

(příspěvek číslo: 2989)
dne: 9.04. 2011

Dobrý den,
chtela bych se informovat o cene a terminu na chirurgické odstranení kozních útvaru.
Mám dva v obliceji, dva na noze a tri na ruce. Dají se odstranit vsechny pri jednom termínu, a jaká je cekací doba na termín?
Predem dekuji za odpoved.

Dobrý den,
ano, je možné odstranit všechny najednou, všechny při jedné operaci. Jedná se o malý výkon, čekací doba je méně než měsíc.
Hezký den "
T.Kydlíček


<< < 22 / 130 > >>