Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Bolestivost prsni zlazy

(příspěvek číslo: 3510)
dne: 26.07.2016

Podstoupila jsem zmenseni prsou z cca c. 3 na cca c. 1, tedy nebyla provedena uplna mastektomie, ale bylo mi odebrano velke mnozstvi prsni zlazy a kuze (jedno prso v prumeru 170 gramu odebrano). Mastodynie se mi vyrazne zlepsila, tak o 80 procent, jsem jiz skoro pul roku po zakroku. Pisu tento svuj prispevek jen pro informaci, ze se mi konecne po cca 15ti letech povedlo sbolesti prsu radikalne zatocit, konzarvativni lecba mi napomohala vubec. Dekuji za pochopeni.

Dobrý den,
mastodynie muže představovat skutečný problém, který ženu obtěžuje a jeho řešení muže být problematické. Těžko na tomto místě rozhodovat o další léčbě, ale jedno je jisté - pouhého zmenšení žlázy bolesti nevyřeší. Zmenšení znamená, že část žlázy je v prsu ponechána a právě ta muže způsobovat další bolesti. Určitě by bylo vhodnější nejdříve zvážit vhodnou konzervativnější léčbu a teprve při jejím selhání uvažovat o tak radikálním řešení jako je operace.
Hezký den!
T.Kydlíček


Revmatoidní artritida a biologické léčba

(příspěvek číslo: 3509)
dne: 20.07.2016

Dobrý den,
manželka má diagnostikovánu revmatoidní artritidu a užívá biologickou léčbu ve formě infuzí.
Prosím o obecnou informaci, zda by i přesto mohlo být u ní provedeno odstranění převislého břicha.
Odstranění břicha by pro ní bylo velmi motivační pro snížení a udržení váhy, které by jí zásadně ulevilo na nemocné klouby.
Předem děkuji za odpověď
S.H.

Dobrý den,
pokud by ošetřující revmatolog, či internista neměl žádné výhrady, pak by operace možná byla. Každopádně se ale musíme sejít a pořádně vše zvážit.
Hezký den !
T.Kydlíček


Labioplastika

(příspěvek číslo: 3508)
dne: 14.07.2016

Dobrý den,
provádíte labioplastiku v lokální anestezii?
Děkuji.

Dobrý den,
ano, labioplastiku provádíme v místním umrtvení. Je to komfortní, nerizikové a v důsledku i levnější. Není důvod operovat v celkové anestézii.
Hezký den !
T.Kydlíček


Septorhinoplastika

(příspěvek číslo: 3507)
dne: 08.07.2016

Dobrý den, pane doktore, chtěla bych se zeptat, jestli provádíte také septorhinoplastiku s modelací měkké části nosu ( zúžení křídlových chrupavek a korekce kolumely). Pokud ano, je možná částečná úhrada zákroku pojišťovnou? Septoplastiku mám již schválenou.
Děkuji za odpověď, Lada

Dobrý den,
kombinace operace nosního septa a rinoplastiky jsou možné, ovšem já je provádím jen velmi nerad. Důvodem je fakt, že chci mít jistotu, že operace septa odstraní problémy s průchodností nosního průduchu a po kosmetické rinoplastice nebude mít klientka již žádné problémy v dýchání nosem. Druhým důvodem je sama kombinace výkonů. Rinoplastika je opravdu technicky obtížná operace a spokojovat tento výkon s operací septa, kdy je třeba velké nosní tamponády vidím jako zbytečné riziko pro výsledek estetické části výkonu.
Přeji hezký den !
T.Kydlíček


Diastaza

(příspěvek číslo: 3506)
dne: 02.07.2016

Dobrý den chtěla jsem se zeptat:Pokud mám diagnostikovanou diastázu na 2prsty břišní stěny a jsem 6let po 2. porodu,zda by se to cvičením spravilo,nebo budu muset jít na operaci.Před 3 roky mi vyoperovali pup.kýlu.Po porodu mám břicho dosti veliké,samou strii a velmi se za to stidím.k tomu mám problémy se zády,prý je to vše spojené s diastázou.Pokud by se muselo operovat hradí u vás abdominoplasiku při zdravotních problémech pojištovna MNV?Děkuji za odpověd Martina

Dobrý den,
je těžké Vám na tomto místě přesně odpovědět. Úhrada abdominoplastiky zdravotními pojišťovnami má svá přesná pravidla a k tomu je třeba Vás vyšetřit a vše si ujasnit. Asi nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace prsů

(příspěvek číslo: 3505)
dne: 26.06.2016

Dobrý den pane doktore, jsem po několika těhotenstvích a dvou porodech. Vždy se mi hodně prsa zvětšily,mléka jsem měla na rozdávání,má prsa nebyla ani před těhotenstvím pevná, ted je mám ale hodně svěšená splasklá,dvorce mám propadlá,když si vezmu plavky musím tam tu kůži nasoukat a to mi dělá nad prsy viditelné faldíky,musím je tam prostě zmuchlat, nevím zdali by šlo prsa jen zvednout modelací,či je i zvětšit,to by jste asi musel vidět.Jde mi o to že má finanční stránka je omezená,jestli by šlo prsa zbavit přebytečné kůže udělat modelaci a za nějaký čas.. dát implantáty? Nebo to nelze a dělá se to rovnou? Asi by mi tam toho moc nezbylo ale je to pořád lepší než toto.Děkuji jana

Dobrý den,
potíže, o kterých píšete jsou velice časté a mnoho žen po opakovaných porodech a kojeních má stejné problémy. V zásadě lze konstatovat, že řešení, které jste uvedla jsou správná, jinými slovy je možné zvětšení prsů, jejich modelace i kombinace obojího, ale výběr správného postupuj do rozhodující míry určují anatomické poměry, tedy stav vašich prsů a také přání jak by prsy měly vypadat. V této chvíli je tedy třeba se sejít, podívat se a na základě aktuální situace probrat možnosti. Bez konzultace se tedy není možné seriózně rozhodnout pro individuálně správný postup.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zpevnění a dorovnání asymetrických prsů

(příspěvek číslo: 3504)
dne: 20.06.2016

Dobrý den, pane doktore.
Přemýšlím nad úpravou prsů, mám je asymetrické a menší. Nyní po třicítce se ztrácí výrazně pevnost. Ráda bych je pomocí implantátů lehce zvětšila, zpevnila a především dorovnala velikost, pokud to lze. Zajímala by mě doba hospitalizace (kvůli dovolené v práci, pracovní neschopnost asi není možné dostat ...) a po jaké době po propuštění z nemocnice mohu do práce opět nastoupit (nedělám žádnou manuální práci).
Další dotaz se týká vhodnosti zákroku ... je mi 33 a nemám zatím děti. Není lepší s tímto zákrokem počkat po dětech? Nebo jsou možné nějaké reoperace v případě např. pohnutí implantátů? Kolik potom reoperace stojí? Vydrží tyto implantáty celý život nebo je třeba je po několika letech vyměnit nebo vyndat?
Cena obou prsů tak, jak by bylo třeba je upravit v mém případě, je okolo 55 tisíc?
Velice děkuji.

Dobrý den,
velice rád bych Vám odpověděl jasně a konkrétně, ale je mi líto, bez znalosti anatomie vašich prsů není možné se seriózně vyjádřit, jaká metoda, jaký postup by bylo pro Vás ten nejlepší. Navíc se oprávněně ptáte na řadu souvisejících problémů, což přesahuje možnosti tohoto fóra. Za nejlepší vidím si domluvit schůzku a vše probrat osobně se znalostí anatomických poměrů vašich prsů a dalších nezbytných informací. Je mi líto, ale bez konzultace se nemůžu vyjádřit co bych Vám doporučoval za nejlepší postup.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšená prsní žláza

(příspěvek číslo: 3503)
dne: 14.06.2016

Dobrý den, od puberty zřejmě trpím lehkou gynekomastií, není skoro vidět...ale pravidelně cvičím, a když trochu shodím tuk, tak je vidět více. Občas mě kolem bradavek i lehce pobolívá, dřív jsem to neřešil ale poslední dobou co jsem přečetl pár článků jsem si toho začal hodně všímat a celkem mě to trápí i ze zdravotního hlediska. Chtěl jsme se zeptat jestli je u vás možné se nechat vyšetřit? Případně poradit zda bych si to měl nechat odstranit...předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,
gynekomastie, tedy zvětšení prsu u muže není zase tak řídká jak se může zdát. Určitě bych nejdříve doporučovat vyšetření v poradně pro nemocni mléčné žlázy (pozor, nejedná se o mammografii !!!)a následně i vyšetření endokrinologem. S výsledky obou vyšetření je pak možné se sejít a rozhodnout se pro nějaké vhodné řešení, které vyplynou právě ze závěrů obou uvedených vyšetření.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zimina

(příspěvek číslo: 3502)
dne: 08.06.2016

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jestli je možné se ji vyhnout, pokud si v těhotenství budu břicho mazat....Mám totiž po 2 porodech a manžel tvrdí, že kdybych si břicho mazala, nestalo se to, že mám kůži kolem pupíku jako šarpej. Myslím si, ale že to tím není. Při prvních porodu jsem přibrala 28 kg a při druhém 23 a tolik elastická kůže asi není, aby se mi vrátila do původního stavu, proto mi zůstala kolem pupíku. Kolik taková plastika stojí a co je v ceně obsaženo či je třeba si ještě doplatit.
Moc děkuji za odpověď

Dobrý den,
myslím si, že máte pravdu. Promašťovat pokožku je sice vhodné, ale dle mě má zásadní význam vrozená, geneticky podmíněná elasticita a kvalita kůže na jedné straně a míra zvětšení plochy přední stěny břišní na straně druhé. Pokud jsou mechanické nároky na kůži příliš velké, dojde k pajizévkám, striím a kůže se skutečně již neretrahuje do původní formy. Řešení je často obtížné, někdy je možné pomoci klasickou abdominoplastikou, jindy to možné není a pak musíme hledat nějakou jinou cestu. Abych Vám mohl odpovědět na Váš dotaz ohledně ceny operace je nutné posoudit stav břišní stěny, z čehož pak vyplyne i řešení a výsledná cena. Za zmínku stojí i to, že je vhodné doplnit sonografické vyšetření přední stěny břišní, abychom měli představu, zda nedošlo ke vzniku nějaké kýly, či významného rozestupu přímých svalů břišních.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jana

(příspěvek číslo: 3501)
dne: 02.06.2016

Dobrý den,
od narození mám asymetrické rty. Hlavně tedy ten spodní. Na pravé straně mám jakoby tlustší kůži a tím pádem větší ret než na straně levé, bohužel mi to způsobuje "zdravotní komplikace"-často se mi stává, že se při jídle kousnu horníma zubama, kolikrát opravdu hodně - až do krve. Ráno se budím s obtisknutými zuby. Chtěla jsem se zeptat, zda-li je možné nějak kůži odstranit a zároveň srovnat asymetrii rtu a samozřejmě jaká by byla asi tak cena. Děkuji mockrát za odpověď.

Dobrý den,
ret má velice jemnou strukturu, která je vysoce individuální. Dokonce tak moc individuální, že podle otisku rtů by bylo možné člověka identifikovat, podobně jako u otisků prstů, proto je jakýkoliv operační zásah na rtech pečlivě zvažovat. Určitě nejlepší bude, když mě někdy navštívíte. Podíváme se a uvidíme, co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Emily

(příspěvek číslo: 3500)
dne: 27.05.2016

Dobrý den,
děláte také vypnutí krku?

Dobrý den,
ano, provádím, je ale potřeba podrobněji znát jednak Vaše představy a přání a jednak anatomické podmínky.
hezký den !
T.Kydlíček


Marcela

(příspěvek číslo: 3499)
dne: 21.05.2016

Dobrý den,
chtěla bych si u Vás nechat udělat plastiku horních víček. V předešlých dotazech jsem se dočetla, že je dobré si vymezit zhruba 14 dní po plastice. Chci se jen zeptat, zda se může operace provést kdykoli během roku nebo je třeba lepší, vynechá -li se léto? Jaká je cenová relace?
Děkuji a hezký den

Dobrý den,
ano, operace horních očních v íček je možná prakticky kdykoliv, tedy i v létě. 14 dní je ideální, i když si myslím, že týden je dostatčná doba na rekonvalescenci. Kompletní cena operace činí 11.000,- Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


Sarka

(příspěvek číslo: 3498)
dne: 15.05.2016

Dobry den, mam problem s velkymi prsy a chtely bych zmenseni hrazene pojistovnou, podle diskuzi ktere jsem cetla vim, ze je potreba to resit individualne, z nekterych diskuzi jsem i pochytila, ze pokud zmenseni hradi pojistovna nezahnuje se modelace prsu, rada bych vedela jak pra vypadahi po operaci bez modelace, pro srovnani.by treba stacilo zda je moznost nosit treba tricko bez podprsenky???

Dobrý den,
ano, máte pravdu, problematika zmenšení prsů ze zdravotní indikace vyžaduje individuální přístup, proto je třeba se dostavit, abychom všechno mohli důkladně probrat a promyslet. Zdravotní indikace má svá kritéria a podmínky.
Zmenšovací operace v sobě obsahuje jak zmenšení, tak modelaci prsů, naproti tomu modelační operace představuje pouze modelaci.
Trend nenosit podprsenku je specifikum českých žen. Ženy z jiných zemí, např. Francouzky, Italky apod. dávají přednost hezkému spodnímu prádlu, které současně prs "podpírá", takže nestárne tak rychle. Častá potíž Češek je, že si neumí vybrat správnou podprsenku a v obchodě jim málokdy dobře poradí.
Hezký den !
T.Kydlíček


Michaela

(příspěvek číslo: 3497)
dne: 09.05.2016

Dobrý den pane doktore,
před dvěma lety jsem byla na zvětšení prsou. Mám vloženy implantáty zn. Polytech pod prsní sval. Byla jsem u nejmenovaného kolegy, ke kterému jsem bohužel ztratila důvěru, proto se obracím na Vás. Pravý implantát mi po operaci ustoupil níže a do strany, pan doktor říkal, že se vše usadí, ale nestalo se tak.Vzniklo mi tzv. dvojité prso. Byla jsem na kontrole pouze jednou a vícekrát to prý není potřeba. Chtěla jsem se Vás pane doktore zeptat, zda-li by byla možná reoperace na Vaší klinice.

Děkuji za Vaš čas a Vaši odpověď. S pozdravem Michaela K.

Dobrý den,
určitě bude nejlepší, když se u mě zastavíte, abychom se na vše mohli společně podívat a poradit se o dalším postupu. Kontaktujte mě buď mailem, či na jednom z výše uvedených čísel a domluvíme si termín schůzky.
Hezký den !
T.Kydlíček


Nikola Dragounová

(příspěvek číslo: 3496)
dne: 03.05.2016

Dobrý den již několik let mě trápí jizva na bradě nejspíše po dosti nepovedeném zákroku. Asi v 15 letech se mi na bradě udělalo malé znaménko dost vystouplé proto mi ho kožní doktorka odstranila ale tak po měsíci se mi pod jizvičkou udělala boule a na kožním mě odeslali na chirurgii kde znova řezali. Měla jsem dva stehy a nezahojilo se to opravdu hezky. Je to dost viditelný jizva a ráda bych s tím něco udělala jestli to bude možné. Děkuji za odpověď Dragounová

Dobrý den,
jizva umí potrápit. Zastavte se u mě nějaké pondělí dopoledne (8,30 -11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Veronika

(příspěvek číslo: 3495)
dne: 27.04.2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat v jakém cenovém rozmezí se pohybuje liposukce obou paží v lokální anestezii? Trápí mě tuk na pažích, celkově jsem zhubla 15kg a ještě tak 5kg chci zhubnout, myslíte, že je liposukce lepší až po zhubnutí nebo je možno jí provést už teď a pak ještě zhubnout? Kůži povolenou nemám. Děkuji za odpoveď, Veronika

Dobrý den,
liposukce paží se neprovádí často a není problém jí provést i v místním umrtvení a ambulantně. Pokud ale plánujete ještě další redukci tělesné hmotnosti, pak doporučuji ještě vyčkat a pustit se do toho až později. Navíc po liposukci je nutné nosit elastické návleky (cca 2 - 3 měsíce), což není v létě ideální. Pokud se k tomu odhodláte je nutné se sejít a vše společně probrat a naplánovat. Kontaktovat mě můžete buď mailem, nebo na některém z telefonních čísel.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jana

(příspěvek číslo: 3494)
dne: 21.04.2016

Dobrý den pane doktotre, platí stále pondělky pro konzultace? Děkuji :)

Dobrý den,
ano je to možné a dokonce i velice časté. Redukční operac e prsů jsou poměrně frekventovaný výkon. Navštivte mě nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme, co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Jolana

(příspěvek číslo: 3493)
dne: 15.04.2016

Dobrý den,

již od puberty nemám hezká prsa - jsou nestejné velikosti a tvar je nepěkný (měkká, svěšená). Vzhledu prsů nepřispělo ani celkem razantní zhubnutí. Jeden prs má vel B/C a druhý E. Rozdíl je tedy dost patrný. Ráda bych podstoupila modelaci prsů. Nechci tento problém řešit silikonem, nechci mít v těle něco "cizího." Ráda bych velikost menšího prsu ponechala a upravila jeho tvar a větší pak vymodelovala (zmenšila) podle něj. Nevadí mi menší prsa, naopak :-) Je toto možné? S jakou investicí mám počítat při zmenšení a současně modelaci? Ještě bych ráda věděla, v jakém časovém horizontu vše proběhne, pokud nebude překážka ve zdravotním stavu (nepředpokládám ji)? Děkuji a přeji hezký den, Jolana

Dobrý den,
potíže, o který píšete jsou poměrně časté - nestejná velikost prsů, nevyhovující tvar daný jejich poklesem. Řešení, které navrhujete je reálné - prsa modelovat a větší zmenšit. To je skutečně možné a zdá se mi, že i nejlepší řešení. Jedná se o operaci v celkové anestézii, spojenou s hospitalizací cca 2 dny. Hojení trvá 10 - 14 dní a s plnou fyzickou výkonností je možné počítat za cca 3 - 4 týdny. Kompletní cena operace (operace + dvoudenní hospitalizace + elastická podprsenka) činí 35.000,- Kč, první volné termíny pro operaci mám koncem května (do léta ale budete OK). každopádně ale je podrobná konzultace nezbytná, domluvit si jí můžeme mailem, či přímo na č. 603 838 838, či 603 898 514.
Hezký zbytek dne !
T.Kydlíček


Svobodová Lenka

(příspěvek číslo: 3492)
dne: 09.04.2016

Dobrý den,je možná úhrada zákroku zdravotní pojišťovnou pokud by byl zákrok shledán ze zdravotních důvodů? Děkuji L.Svobodová

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz! Operace horních očních víček hrazené zdravotní pojišťovnou nemohou být prováděny plastickým chirurgem, ale pouze očním lékařem a to po schválení revizním lékařem příslušné zdravotní pojištovny na základě žádosti, kterou podává pracoviště, které operaci bude provádět.
Hezký den!
T.Kydlíček


Pavča

(příspěvek číslo: 3491)
dne: 03.04.2016

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na odstranění jizev u 10-leté dcery,které má od 3 let jizvy na čele po neštovicích.
Jedna jizva je vkleslá a druhá zase vystouplá a bělejší .
Jaká je šance na odstranění a jaký věk na odstranění je vhodný?
Děkuji za odpověď

Dobrý den,
jizvy po neštovicích mohou být problém, asi nejlepší bude, když se u mě někdy zastavíte, abychom zvážili možnosti léčby.
Hezký den!
T.Kydlíček


Veronika

(příspěvek číslo: 3490)
dne: 28.03.2016

Dobrý den ,
chtěla bych se zeptat jestli po operaci prsů (zvetšení) je potřeba chodit k vám na kontrolu každý rok a nebo stačí až třeba po dvou letech. Děkuji

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz! Po zvětšení prsů doporučuji pravidelné roční kontroly specialistou na prsní žlázu - mammologem. Součást vyšetření bývá pravidelně i vyšetření sonografické, kontrola u mě být nutně nemusí pokud je vše v pořádku.
Hezký den!
T.Kydlíček


Hana Kuncová

(příspěvek číslo: 3489)
dne: 22.03.2016

Dobrý den,
je mi 54 let a chtěla bych podstoupit plastiku dolních víček. V listopadu 2013 jsem byla na operaci šedého zákalu na pravém oku, nevím, zda je to po tomto zákroku možné a po jaké době. Pokud ano, kdy se musím objednat, když bych na operaci chtěla jít v říjnu letošního roku a kolik tato operace u Vás stojí.
Děkuji za odpověď

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz! V této době již operaci dolních víček podstoupit klidně můžete. Jedná se o operaci v místním umrtvení, prováděnou bez hospitalizace. Kompletní cena činí 11.000, - Kč, osobní konzultace je však nezbytná, domluvit si jí můžeme buď mailem, nebo telefonicky, trvá asi půl hodiny a neplatí se.
Hezký den!
T.Kydlíček


Hana Vrbová

(příspěvek číslo: 3488)
dne: 16.03.2016

Je mi téměř 66 let, provádí se operace víček i v tomto věku?
V roce 2000 jsem měla operaci víček horních, myslím že bych mohla podstoupit už i jejich novou operaci, pokud je to možné - nejsem-li na to již stará.
Provádí se prý i operace horních i dolních víček najednou.
Ještě bych chtěla vědět jak dlouhá je čekací doba na konzultaci a následně na operaci.
Děkuji

Dobrý den,
operace očních víček jsou velice časté výkony, které se mohou provádět i u starších klientek, ale stoprocentně platí, že si vždy zaslouží pečlivou předoperační rozvahu a opatrný přístup. Neznamená totiž, že když se jedná o výkon ambulantní a v místním umrtvení, že je to operace banální. Naopak, takže ano, operace očních víček u Vas možná nejspíše bude, ale musíme pečlivě posoudit anatomické poměry, kvalitu tkání, Vaše očekávání, představy o výsledku apod. než se rozhodneme pro konkrétní postup. Navrhuji tedy si domluvit konzultaci, osobní setkání, při které se rozhodneme pro další postup.
Hezký den!
T.Kydlíček


Monika Cibulová

(příspěvek číslo: 3487)
dne: 10.03.2016

Dobrý den, mám dotaz . Jsem po 2 těhotenstvích - porod 2x císařským řezem.
Po druhém porodu jsem 2,5 roku . Dosud jsem pravidelně cvičila Pilates + cviky na Diastázu .
Buhužel, diastáza se již nezmenšuje a zůstala ve velikosti cca na 3 prsty /cca 6 cm/ . K tomu mi byla nyní diagnostikovaná kýla . Můj dotaz zní : je diastáza operabilní ? Hradí tuto operaci pojišťovna / nebo částečně/?. Nebo si jí musím uhradit sama . A cena ? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
potíže o kterých píšete jsou u žen po těhotenství a porodech velice časté. Diastáza přímých svalů břišních znamená jejich rozestup, což je následek přílišného vytažení při graviditě. Jedná se o stav definitivní, který se ž?dným cvičením nespraví a pokud je potvrzen, je možné, či spíše vhodné ji operovat. Operace vlastní diastázy je plně hrazena ze zdravotního pojištění a pokud není spojena s úpravou případného kožnětukového nadbytku přední stěny břišní, pak je obvykle řešena chirurgem. Každopádně je nutné doplnit alespoň sonografické vyšetření, aby se anatomické poměry mohly posoudit objektivně.
Hezký den!
T.Kydlíček


nuria

(příspěvek číslo: 3486)
dne: 04.03.2016

Dobry den, objevila jsem zde starsi prispevek, ktery je podobny memu problemu. Trpim velmi silnou mastodynii, ktera me omezuje v beznem zivote - sport, spani na brise, sex, celkove pohybovani se, proste prsa se otrasaji a boli .... vzhledem k tomu, ze mi na to nic od lekaru nepomohlo(leky, hormony atd), rozhola jsem se, ze bych to rada nejak vyresila po detech. Deti mam dve a dalsi neplanuju.

Prasa nemam velka, cca c. 3, ale mam je bohata na prsni zlazu. Neuvazuji o uplne mastektonii, ale o tom, jestli by ta prsni zlaza sla co nejvice ubrat, co nejvice redukovat, pak by bostli byly, ale byly by snesitelnejsi. Pochopeni jsem nasla snad jen u me gynekolozky, kterou s timto ""otravuji"" jiz cca 15 let, proste cele me plodne obdobi. Hormony mam v norme, vsechna vysetreni v poradku, mamologie vse v poradku.

Je tento zakrok mozny a myslite si, ze ma uvaha, kdyby se te prsni zlazy ubralo, je realna, ze by to malinko pomohlo. Dekuji za odpovev.

Dobrý den,
mastodynie muže představovat skutečný problém, který ženu obtěžuje a jeho řešení muže být problematické. Těžko na tomto místě rozhodovat o další léčbě, ale jedno je jisté - pouhého zmenšení žlázy bolesti nevyřeší. Zmenšení znamená, že část žlázy je v prsu ponechána a právě ta muže způsobovat další bolesti. Určitě by bylo vhodnější nejdříve zvážit vhodnou konzervativnější léčbu a teprve při jejím selhání uvažovat o tak radikálním řešení jako je operace.
Hezký den!
T.Kydlíček


<< < 3 / 130 > >>