Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 3070)
dne: 15.07. 2011

Vážený pane doktore,ráda bych se informovala na možnost zmenšení/modelace prsou,kterou by hradila pojišťovna.Je mi 41 let a jsem 3 měsíce po stabilizaci páteře. Ráda bych se u Vás objednala na konzultaci. Děkuji Vám za Vaši odpověď Ivana

Dobrý den,
žádný problém, je to velice jednoduché - navštívit mě můžete jakékoliv pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN PLzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat a co by bylo nejlepší.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vlnění implantátu

(příspěvek číslo: 3069)
dne: 14.07. 2011

Dobrý den pane doktore, mám deset let implantáty pod prsní žlázou. Chtěla bych se zeptat, zda-li je možné při výměně vložit implantáty pod sval z důvodu vlnění implantátu, které se u mě objevilo.
Předem děkuji za odpověď. Blanka M.

Dobrý den,
vlnění implantátu není způsobeno implantátem vlastním, ale dochází k tomu v důsledku vazivové reakce ve tkáních okolo implantátu. Často se to projeví až po redukci tělesné hmotnosti, kdy ubyde tkáň prsu a vlnění se tak stane nápadnějším. V zásadě je možné implantát vložit do prostoru pod prsní sval, nicméně v této lokalizaci není implantát svalem krytý úplně, ale jen ze 1/3 či maximálně 1/2, takže se nabízí otázka, zda to má smysl. Je třeba postupovat ale přísně individuálně a s rozmyslem, ale já osobně dávám přednost implantát po uvolnění kasulace vložit do stejné lokalizace, protože v přesazení implantátu nevidím zvláštní výhody. Je to ale můj osobní názor a nedělám si patent na rozum.
Hezký den !
T.Kydlíček


odstranění jizev po opařenině

(příspěvek číslo: 3067)
dne: 13.07. 2011

Dobrý den,
mám dotaz ohledně dcery nar. 08.12.1993,která v roce 2002 se opařila vařící vodou na noze. Byla léčena na popáleninovém centru v Praze ve FN Královské Vinohrady. Úraz zanechal na noze jizvy většího rozsahu.Ráda by si nechala tyto jizvy odstranit. Chtěla bych vědět, zda tyto služby poskytujete a zda je nárok na tento zákrok přes ZP. A co potřebujeme k případné osobní konzultaci.

Děkuji Jana Kortusová
jana.kortusova@seznam.cz








































Dobrý den,
jizvy jsou častým problémem a plošné jizvy po opaření či popálení obzvláště. Zcela nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kdy mám poradnu pro podobnou problematiku. POdíváme se a uvidíme co by se dalo dělat. Případná léčba je plně hrazena ze zdravotního pojištění.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 3066)
dne: 13.07. 2011

Vážený pane doktore, předem mého dotazu Vám chci složit obrovský obdiv Vaší práce a ochoty odpovídat na dotazy nás všech. Díky této e-konzultaci jsem ve Vás našla důvěru, a proto se na Vás obracím s dotazem, zda-li je možné provést zvětšení prsou i přes nedomykavost chlopně? Ráda bych zvětšení prsou podstoupila u Vás cca. kolem ledna roku 2012,ale jelikož žiji ve Švýcarsku, ráda bych se s Vámi třeba i přes email domluvila na dalších postupech a bližších informacích. Chápu, že je to ještě daleko, proto na Vaši odpověď určitě nespěchám. Děkuji za Váš čas. Nikol

Dobrý den,
velice Vám děkuji !:-)
Ano, je možné operovat i v této situaci, podmínkou je ale souhlasné stanovisko Vašeho kadiologa. Kardiologové obvykle žádné výhrady nemají a jen doporučují prevenci bakteriální endokarditidy, což představuje podání antiobiotik, obvykle penicilinové řady, před a krátce po operaci.
Vše okolo operace si pak můžeme pohodlně dohodnout mailem - termín operace, nutná vyšetření, konzultaci, příjezd do Plzně apod. Nejlepší bude, když mě budete kontaktovat na mé adrese kydlicek@fnplzen.cz a řekneme si co a jak uděláme dále.
Ještě jednou Vám děkuji, těším se na spolupráci a přeji hezký večer !
T.Kydlíček


modelace prsou

(příspěvek číslo: 3065)
dne: 12.07. 2011

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na cenu modelace, kterou máte uvedenou, jeslti je započítána i anestezie.Ještě jeden dotaz, jak dlouho se čeká na operaci a jestli to zdravotní stav dovolí,mohu jít po jednom dnu domů?
Děkuji za odpověd
kackags

Dobrý den,
ano, cena operace zahrnuje i anestézii. Nezahrnuje hospitalizaci, jejíž délka je individuální a skutečně je možné druhý den jít domů, je-li vše v pořádku a nejsou žádné potíže.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dermabraze

(příspěvek číslo: 3064)
dne: 3.07. 2011

Vážený pane doktore,
provádíte u Vás i tento zákrok?
Děkuji za odpověď

Dobry den,
ano, provadim mechanickou dermabrazi. Indikace tohoto vykonu ale musi byt velice uvazliva.
Hezky den !
T.Kydlicek


Zvětšení varlat

(příspěvek číslo: 3063)
dne: 3.07. 2011

Dobrý den, dočetl jsem se, že jde zvětšim objem varlat pomocí silikonových injekcí. Provádíte i tento zákrok? Předem děkuji za odpověď.

Dobry den,
pokud vse funguje jak ma nedoporucuji Vam o necem podobnem vubec uvazovat. Tkan varlat je vysoce sofistikovana tkan a jakykoliv zasah pusobi rusive. Je mi lito, ale velikost varlat neni vubec dulezita, dulezita je funkce, pustte to z hlavy.
Hezky den !
T.Kydlicek


Operace nosu-rhinoplastika

(příspěvek číslo: 3062)
dne: 29.06. 2011

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat na celkovou cenu operace tvrdého a měkkého nosu včetně jednoho dne hospitalizace a celkové narkozy. Děkuji Linda

Dobrý den,
cena kompletní rinoplastiky s jednodenní hospitalizací činí 29.000,-Kč
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace/zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 3061)
dne: 28.06. 2011

Vážený pane doktore,ráda bych se informovala na možnost modelace/zmenšení prsou.Je mi 26 let,mám 1 miminko v budoucnu plánujeme mít i 2.Dle mého názoru mám na své tělo ( 163 cm - vel.58E)velká prsa,která mi způsobují bolest zad a hlavy.Kdybych chtěla podstoupit plastický zákrok mám počkat až po 2.miminku nebo se velikost a tvar prsou po operaci a porodu již nezmění?Je možné, aby část hradila ZP, když by byl zákrok "nutný" ze zdravotních důvodů.Děkuji Vám za odpověď.

Dobrý den,
rád bych Vám odpověděl přesně a konkrétně, ale ono je to složitejší víc než se zdá. Každopádně se musí jednat o gigantomastii, tedy o opravdu velká prsa, ze kterých je během zmenšovací, redukční operace odebráno alespoň 1600 g ( 2x 800 g). Určitě nejlepší by bylo sejít se a vše individuálně posoudit. Kromě pondělí 4.7. mě můžete navštívit jakékoliv pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku.Podíváme se a uvidíme.
Hezký den !
T.Kydlíček


Korekce rtů

(příspěvek číslo: 3060)
dne: 28.06. 2011

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jak probíhá úprava rtů. Nechci je zvětšit, mám drobný obličej a nevypadalo by to hezky. Jen by chtěla zvětšit horní ret, mám ho velmi úzký, při úsměvu téměř žádný. Chtěla bych jen trochu červeně.
Jak dloho zákrok trvá a jak dloho se to hojí?

Děkuji za odpověď

K.P.

Dobrý den,
já osobně rty neoperuji často uváděným V-Y posunem, čili operací, kdy se z vnitřní plochy tru vysune sliznice, která ret rozšíří. Ret je vůbec problém s velmi jemnou a individuální strukturou. Někdy pomůže implantace Permalipu, ale... je to cizí těleso a ret má anatomické zvláštnosti, které mohou spoluzapříčinit, že Permalip se "protlačí" navenek. Těžko soudit, ale moc možností nemáme. Někdy doporučuji ret zvětši dočasným fillerem, kdy pak může klientka posoudit tvar a velikost rtu a když je spokojená a ret se jí líbí, můžeme ret zvětšit Permalipem, samozřejmě s vědomím všech rizik. Chce to velice opatrně posuzovat a zvažovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


augmentace a otoplastika

(příspěvek číslo: 3059)
dne: 23.06. 2011

Dobrý den, ráda bych podstoupila augmentaci prsou a přemýšlela jsem o tom, zda-li se takový zákrok dá spojit s přišitím odstátých boltců, abych měla vše hned za sebou. Trochu se sice obávám následného hojení, ale snad by se to dalo zvládnout. Když už, tak už...že :) Děkuji za odpověď

Dobrý den,
ano, to možné je. Otoplastiku, tedy operaci odstálých ušních boltců je možné provést v místním umrtvení jak bývá zvykem a pak teprve operovat prsa. Tímto neprodlužujeme narkźu, nezvyšujeme zátěž a rizika a současně nezvyšujeme cenu. Protože operace boltců není nijak rozsáhlý výkon, proto ani neztíží pooperační průběh a rekonvalescenci. Hojení obou operací trvá 2 týdny, takže to ani nijak pooperační období neprodlouží. Spojování operací nemám moc rád, ale zde by to možné bylo.
Hezký den !
T.Kydlíček


periareolární modelace+augmentace

(příspěvek číslo: 3058)
dne: 23.06. 2011

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak výrazně změní periareolární modelace cenu augmentace...Počítám tak předem s cenou, kterou máte zde uvedenou, ale jelikož jsem samostudující člověk a o operaci se informuji již hodně dlouho a moc se na ni těším, zjistila jsem, že budu i já tento druh modelace potřebovat. Trochu se obávám také opětovnému natažení dvorce a sploštění bradavky po čase...Vím, že detaily probereme na konzultaci, ale přesto bych byla vděčná za nějaké informace, ať k Vám jdu co nejlépe připravená. Děkuji za odpověď, s pozdravem Petra L.

Dobrý den,
periaerolární modelace je věc ošemetná a musí se o ní rozhodovat velice uvážlivě. Může pomoci, ale má svoje meze a je tak třeba rozhodnout, kdy cenu má a kdy ne. Pokud máte obavy o jizvy, opětovné "natažení" dvorce, tak jsou oprávněné. Nebývá to sice pravidlem, ale občas je možno se tím setkat. Cenu tento manévr neovlivní nijak, ale jak jsem naznačil, je třeba rozhodovat velice, velicve opatrně a uvážlivě. Vše ale probereme při konzultaci podrobně a ze všech stran, na tomto místě je ale obtížné podat nějaké info konkrétně, třeba nebude periaerolární excize vůbec potřeba.
Hezký den !
T.Kydlíček


břicho a nos

(příspěvek číslo: 3057)
dne: 23.06. 2011

Dobrý den , zajímalo by mne zda je možné podstoupit abdominoplastiku i rhinoplastiku najednou.Nebo nejprve břicho a pak nos? Děkuji předem za odpověď

Dobrý den,
ano, čistě technicky to problém není, jde to. Jiná otázka je, zda je to vůbec vhodné. Já osobně si myslím, že by bylo vhodnější to rozdělit na kroky dva, tedy nejdříve jedna a pak s časovým odstupem teprve druhá operace. Považuji to za vhodnější s ohledem na zátěž pacienta i s ohledem na rekonvalescenci po operaci, nicméně jak jsem už řekl, problém to není a možné to je.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 3056)
dne: 22.06. 2011

Dobrý den pane doktore,chci se zeptat za jak dlouho mohu být objednána na konzultaci s Vámi a kdy by následovala operace.Pracuji jako barmanka,kdy je možný nástup do práce,není to fyzická práce.Už jsem si s Vámi jednou psala,tak se omlouvám,že jsem se nezeptala hned,operace se bojím,neustále o ní přemýšlím,jsem z TC okresu,neměla bych to daleko.Děkuji za odpovědˇ.S pozdravem Mikotová šárka,Planá

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! :-) Je to velice jednoduché - mailem (kydlicek@fnplzen.cz) či tlf. (603 838 838 či 603 898 514) si domluvíme konzultaci (třeba na příští týden) a když vše klapne jak má, můžeme tak za cca 3 týdny operovat. Konzultace je ale nezbytná, musíte se toho spoustu dozvědět a vše musíme důkladně probrat. Bezprostřední hojení trvá 2 týdny a po tuto dobu bych byl rád, kdybyste měla na sebe volno a nechodila do práce. Pak by to již možné bylo a jedimným výraznějším omezením by bylo nezvedat a nenosit těžké věci. Abdominoplastika je operace častá a není třeba se jí bát.
Přeji hezký den a těším se na spolupráci !
T.Kydlíček


Odstávající uši.

(příspěvek číslo: 3055)
dne: 20.06. 2011

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné ještě v srpnu provést operaci odstávajících ušních boltců u holčičky která jde od září do školy? Máte volný termín? Dcera s operací souhlasí. Děkuji.Pavel W.

Dopbrý den,
ano, možné to je, jedinou podmínkou je, aby slečna byla zdráva ale hlavně, aby to dítě SAMO chtělo. Jiné je to doma, kde dítě operaci často chce, protože nemá konkrétnější představu a jiné zde, v nemocnici, kde obvykle legrace končí... Odstálé ušní boltce jsou estetika u dětí a u zde platí to co u dospělých - pacient je ten hlavní a on výraznou měrou rozhoduje co se bude dál dít.
Asi nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30-11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Nadměrné pocení

(příspěvek číslo: 3054)
dne: 20.06. 2011

Dobrý den,
je mi 21 let a je to téměř 3/4 roku, co jsem se začala strašně moc potit - po rozchodu s přítelem. Nevím, jestli to s tím souvisí, ale mám za sebou kompletní vyšetření a mám všechno v pořádku - srdce, štítnou žlázu, ledviny, krev. Jsem z toho zoufalá, mám deprese, pocení se tím pádem zhoršuje. Co byste mi doporučil? Může mi pomoci hypnoterapie? A jaká je šance na úspěch?

Dobrý den,
těžkáý otázka a těžká odpověď. Já opravdu netuším co může být příčinou podobného problému a zda Vám hypnoterapie pomůže Vám může říci jen kolega. Bude určitě nejlepšíá se ho přímo zeptat. Buď mu napište na fórum, nebo mu zavolejte a dejte si s ním schůzku. Pokud to bude jen trochu možné, určitě Vám rád pomůže.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 3053)
dne: 19.06. 2011

Dobrý den,mám na své tělo velmi velké prsa a velice mě trápí bolest zad,je mi 30 let a mám jedno dítě.Delší dobu uvažuji o zmenšení,je možnost u Vás podstoupit operaci,kdyby mi to hradila pojišťovna(mvčr)? děkuji Agáta

Dobrý den,
ano, je to možné, situace je ale v podobných situacích poněkud složitější než se na první pohled zdá. Určitě nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a pokusíme se najít dobré řešení.
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace

(příspěvek číslo: 3052)
dne: 19.06. 2011

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je možné dělat modelaci na všech prsou?Prsa mám velikosti D, ale věkem a zemskou přitažlivostí už to není ono ;-)nechci implantáty, ale spíše zvednout a klidně můžou být menší. Plánuji operaci na zimu. A jestli jsem dobře četla stojí to kolem 30 tisíc.A ještě jak je to s hojením a jak a kde jsou jizvy. Děkuji

Dobrý den,
modelace, eventuálně modelace se zmenšením prsů jsou velmi časté výkony. Protože se ale jedná o výkon rozsáhlejší a delikátní je určitě nutné se nejdříve sejít, vše zvážit a promyslet a určitě najdeme vhodné řešení. Kontaktovat mě můžete na mailu kydlicek@fnplzen.cz či tlf. č. 603 838 838 či 898 514. Sejdeme se a uvidíme co by bylo nejlepší.
Hezký den !
T.Kydlíček


obřízka

(příspěvek číslo: 3051)
dne: 16.06. 2011

Dobrý den,je mi 44let a ze zdrav.potíží jsem absolvoval před 5lety obřízku.Náš intimní život se od té doby značně zhoršil,manželku při styku odírám,po konzultacích s lékaři jsem absolvoval laserové odstranění jizviček/opakovaně/,ale problém se nepodařilo vyřešit,je nějaká další možnost,jak postupovat z lékařského hlediska?Vím,že obřízka je nevratný proces,může však nějak pomoci plast.chirurgie?

Dobrý den,
pokud Jste prodělal obřízku a rezultují z toho problémy, pak se skutečně dostáváme do velice svízelné situace. Snad by stálo za prozkoumání proč vlastně jizvy způsobují taková poranění, když tkáně vchodu poševního či pochvy samotné jsou velice elastické a tolerují hodně velkou mechanickou zátěž. Jinými slovy, buď jsou jizvy po operaci skutečně tak zbytnělé nebo je problém jinde. Nevím, těžko radit na tomto místě bez znalosti konkrétní situace,ale ještě jsem se s něčím takovým nesetkal. Není problém se ale sejít, podívat se a vše zvážit, ale nyní opravdu netuším jak bych Vám mohl pomoci.
Hezký den !
T.Kydlíček


Perineoplastika

(příspěvek číslo: 3050)
dne: 16.06. 2011

Dobrý den , chtěla bych se zeptat, zda se na vaší klinice provádí i perineoplastika- úprava poševního vchodu. Po 3. porodu po zhojení porodních poranění vypadá můj poševní vchod neesteticky a způsobuje mi to i problémy při milování.Zajímalo by mě, zda se zákrok provádí v celkové narkóze, nebo zda to lze provést jen v lokální. Dále by mi zajímala i cena za zákrok. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
je mi velice líto, moc rád bych Vám pomohl, ale tato problematika leží mimo můj obor. Jistě existují kolegové, kteří se těmto problémům systematicky věnují, ale konkrétně nevím kam a ke komu bych Vás měl doporučit. Já osobně toto považuji již za hájemství gynekologů a maximum čemu se v této krajině věnuji jsou malá či velká labia. Dále již nepokračuji a myslím si, že k tomu, aby měl chirurg v dané problematice dobré výsledky musí se tomu také systematicky a intenzivně věnovat.Z toho důvodu se Vám omlouvám, rád bych Vám poradil, ale opravdu nevím jak.
Hezký den !
T.Kydlíček


tumescentní liposukce

(příspěvek číslo: 3049)
dne: 15.06. 2011

Dobrý dne chystám se na tumescentní liposukci bříška, chci se zeptat, zda po vysátí tuku, zůstavá povadlá kůže. Nebo zda můžou na odsátém místě zůstat nějako nesrovnalosti.
Měřím 160 cm a vážím 50 kg, bříško mám takové o něco větší k mé postavě.Díky Kamča

Dobrý den,
kdepak, kůže nesmí zůstat, jak píšete povadlá, to se nesmí stát. Pokud by byla reálná šance na tento nžádoucí výsledek, pak je vhodné spíše neoperovat. Podobně nerovnosti, i když u rozsáhlejších a objemově větších liposukcí se nerovnosti vyskytovat mohou. Nicméně to není Vaše situace,takže toho bych se nyní neobával
Hezký den !
T.Kydlíček


převislé podbříško

(příspěvek číslo: 3048)
dne: 15.06. 2011

Pane doktore,můj synek byl v dětství obézní, nyní má 17 let je z něho posilováním a dobrým stravováním šikovný kluk. Má však striemi povadlý podbříšek a nejde mu nijak se ho zbavit. Co ám poradíte? Děkuju za Váš čas

Dobrý den,
těžko na tomto místě soudit, i když jistou předtavu mám. Bylo by vhodné ho buď vidět osobně, nebo mít k dispozici alespoň pár fotografií, pak bych Vám poradit mohl, ale bez konkrétní představy je to prakticky nemožné.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 3047)
dne: 14.06. 2011

Hezký den, pane doktore,chci se zeptat, zda provádíte odsátí břišního tuku i v letních měsících a jstli máte nějaké podmínky pro liposukci jako takovou. je mi 41 let a vždy jsem sportovala, ale vzhledem k opotřebování plotýnek jsem nucena volit poslední možnost, abych se necítila tak špatně.Prosím i o orientační cenu- měřím 175cm, vážím 80kg.Dík.

Dobrý den,
ano, i v létě se liposukce provádí a není s tím nějaký problém. 41 let není sice žádný věk a liposukce se v tomto věku také běžně provádějí, ale k tomu, abych Vám fundovaně a přesně poradil bych Vás potřeboval vidět. Nejlépe osobně, ale stačily by i fotografie, kdyby to jinak nešlo. Na tomto místě bych si vymýšlel a mohl bych Vás informovat mylně to by nebylo v pořádku.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstranění jizev

(příspěvek číslo: 3046)
dne: 13.06. 2011

Dobrý den, trápí mě dosti viditelné jizvy po modelaci a zmenšení prsou, které jsou vystouplé nad povrch, široké a stále ještě červené. Jsem 7 měsíců po plastice. Chtěla bych se zeptat zda po takové době je možné ještě nějaké zlepšení jizev a zda se jizvy budou blednout. Pokud bych se rozhodla pro chirurgické odstranění jizev, tak co operace obnáší a kolik přibližně takové odstranění (korekce) stojí. Jsem z Plzně a vážně o korekci jizev uvažuji. Předem děkuji za odpověď. Petra W.

Dobrý den,
jizvy dovedou potrápit. Obecně jizva je tkáň sui generis, tedy vlastního původu, histochemicky a mikroskopicky odlišná od okolní tkáně a je jedno, zda se jedná o jizvu na sliznici, kůži, sklivci, srdci, svalu apod. Kromě kosti se každé porušení integrityorganizmu hojí jizvou. Tato tkáň v prvních měsících mění postupně své složení co do buněčné i nebuněčné složky až do chvíle, kdy se ustálí na určitém složení. Tento proces, říkáme tomu proces vyzrávání či maturace, se navenek projevuje postupmým vybledáváním, měknutím a tím i estetickým "mizením" jizvy. Když je jizva jemná, bledá, měkká a nebolestivá jedná se již o definitivní, dále neměnný stav. Problém je v tom, že tato doba je individuálně dlouhá, obvykle ale trvá cca 10 i více měsíců a v tom, že existuje řada odchylek od normálního průběhu.
Pokud Jste tedy po operaci 7 měsíců doporučuji ještě vyčkat a o jizvy se intenzivně starat. To především znamená je masírovat a třeba i aplikovat speciální silikonové náplasti či gely, nebo krémy. Teprve tehdy, když se jizvení zklidní je možné uvažovat o korekci jinak totiž riskujete, že výsledek bude horší než lepší. Pokud by se u Vás jednalo o atypické či vysloveně patologické jizvení (a to dle toho co píšete asi ne) byla by situace poněkud složitější.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsou ???

(příspěvek číslo: 3045)
dne: 12.06. 2011

Dobrý večer, mám dotaz, zda je možné u mě provést zmenšení prsou, když mi prsa narostla po užívání kortikoidů. Již je neužívám, ale léčím se s ulcerózní kolitidou již 9 let. Tato nemoc je "na furt". Zajímá mě, kdyby u mě došlo ke zmenšení a třeba po nějakém čase bych musela opět užívat kortikoidy, jestli by prsa opět narostla nebo jestli by to nějak jinak nevadilo?
Záda mě bolí mezi lopatkami opravdu hodně a ani masáže moc nezabírají, stále se krčím. Děkuji

Dobrý den,
ano, je možné prsa u Vás zmenšit a neměl by to být problém. Kdyby náhodou časem došlo k recidivě a opět se zvětšila, šlo by to zopakovat. Často se tak ale neděje.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 20 / 130 > >>