Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Gynekomastie

(příspěvek číslo: 3099)
dne: 25.08. 2011

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda provádíte operaci gynekomastie. Popř. jaká jsou rizika při této operaci? A zda je možné u Vás zákrok uhradit pojišťovnou. Předem děkuji.

Dobrý den,
ano, jedná-li se o gynekomastii, tvořenou zvětšenou mléčnou žlázou, pak je úhrada léčby skutečně možná ze zdravotního pojištění- Asi nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 3098)
dne: 24.08. 2011

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli provádíte zvětšení rtů kolagenem. Děkuji Alena Wagnerová

Dobrý den,
ano, provádím, aůe kolagenové preparáty nepoužívám, používám látky na bazi kyseliny hyaluronové, čož považuji za modernější a lepší.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operacia nosa

(příspěvek číslo: 3097)
dne: 24.08. 2011

Dobry den pan doktor,chcela by som sa opytat na Vas nazor ohladne reoperacie nosa,som dva mesiace po plastike nosa a urobil sa mi na nose otok,moj doktor povedal,ze sa mu to nestalo este,aby nos takto zareagoval a navrhol mi,ze mi urobi plastiku znovu uz na buduci mesiac,chcela by som sa opytat,lebo mam strach,aby mi neznicil nos,lebo som niekde citala,ze sa robi reoperaci az nejak po pol roku.Mne pripada,ze mam nos uplne rovnaky ako pred operaciou ktora si myslim,ze sa nepodarila,tak sa takto vyhovara na nejaky otok,tak sa uz bojim znovu absolvovat operaciu u toho isteho doktora,ale ked som si uz za to zaplatila tolke peniaze a ziadna zmena,tak neviem.A este by som sa Vas chcela opytat,ze by som chcela uz navstivit solarium,ze po akej dobe po operacii je to mozne,lebo moj doktor mi povedal,ze len o tri mesiace,ale prave na tejto stranke som citala,ze ste pisal,ze je to mozne uz po par tyzdnoch nejak,tak moze mi to nejak uskodit.Dakujem za odpovede.S pozdravom

Dobrý den,
operace nosu jsou velice delikátní výkony nejenom vlastní technikou výkonu, ale i způsobem hojení. Já osobně bych s reoperací vyčkal minimálně půl roku od primární operace. Nevím sice jaký pohled na věc má Váš operatér, ale já osobně bych raději ještě vyčkal. Stejně mám i trošku odlišný pohled na solárium - mě skutečně nevadí a po 3 - 4 týdnech od operace v něm nevidím problém. Ale opět zdůrazňuji - jedná se o moje know-how, někdo jiný může mít jiný pohled na věc, ale já to vidím takto.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvažovat plastickou operaci prsů?

(příspěvek číslo: 3096)
dne: 23.08. 2011

Dobrý den,
ráda by se poptala na názor ohledně mého problému a jeho možné řešení. Jedná se o má prsa, nemám problém s velikostí, ale trápí mě jejich asymetrie, zdá se mi dost znatelná(viz. fota) a další problemem je jejich tvar - alá psí uši.Chci se zeptat jestli je možné nějaké řešení - ať už modelace nebo augmentace. Hodně zvažuju, že bych si došla na konzultaci, ale chtěla bych nazor zda vůbec vůbec má smysl zvažovat estetickou operaci. A jestli je můj problém řešitelný, mám jej řešit teď v mém věku(18 let) nebo "po dětech". Mockrát děkuji za odpověd E.F.- přikládám foto.
PS: jsem 157cm vysoká a nosím podprsenky 70E

1. foto
http://falkine.xf.cz/aug.jpg

2. foto
http://falkine.xf.cz/aug1.jpg

Dobrý den,
podobné problémy jako jsou ty Vaše má hodně žen. Já osobně nevidím problém vše vyřešit již nyní, tedy ještě před první graviditou a eventuálním kojením. Je Vám 18 let, vývoj prsů je tedy ukončený a rodinu založíte třeba až za 10 let a to je dlouhá doba... Myslím si aole, že zcela nejlepší by bylo se sít, vše společně promyslet a pak se erozhodnout. Kontaktujte mě, chcete-li, na mailu kydlicek@fnplzen.cz či č. 603838838 event. 603898514. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Blepharoplastika

(příspěvek číslo: 3095)
dne: 22.08. 2011

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda-li je nějaká, ať už určená či doporučená, věková hranice pro plastickou operaci očních víček. Je mi 21 let a dědičně mám horní oční víčka "spadlá". Mé oči působí stále velice unaveným a ospalým dojmem.
Déle by mě zajímalo, jak dlouho po operaci je možné normálně fungovat a nosit kontaktní čočky.

Děkuji.

Dobrý den,
kdepak, žádná taková hranice neexistuje, rozhodující je místní nález, tedy anatomické poměry na horních víčkách. Jinými slovy rozhoduje to, zda je, či není "co" operovat. Ve Vašem věku je to podmíněno geneticky, tedy vrozeně získaným tvarem horních víček a není to časté, nicméně na druhou stranu - není to vzácnost. Operovat tedy v zásadě můžeme, jedná se o operacoi v místním umrtvení, s týdenním hojením, což je doba, po kterou byste byla poněkud omezena a po které by kontaktní čočky nebyly vhodné.
Samozřejmě, podrobná konzultace je nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček


Přetočení implantátu

(příspěvek číslo: 3094)
dne: 22.08. 2011

Dobrý den, ráda bych věděla zda se může anatomický implantát po zvětšení prsu přetočit i po delší době cca rok...nebo jen v době rekonvalescence...předem děkuji za odpověď....Lucie S.

Dobrý den,
ano, v zásadě může k rotaci implantátu dojít kdykoliv. Je ale pravdou, že v prvních týdnech až měsících po operaci je to podstatně více pravděpodobnější než v období pozdějším.
Hezký den !
T.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 3093)
dne: 22.08. 2011

Dobry den, chcela by som sa opytat, po akom case od porodu, resp. ukonceni dojcenia je mozny zakrok - modelacia prsnikov, pripadne vlozenie implantatov. Resp. co je lepsie, ked prsia uplne stratili po porode pruznost, ci pomoze len modelacia alebo odporucate silik. implantaty, resp. ci sa robi aj modelacia + zvacsenie prsnikov, kolko dni na klinike si zakrok vyzaduje a pribliznu cenu, dakujem.

Dobrý den,
ptáte se na velice komplikované věci !:-) Pokud uvažujeme o operaci prsů, kde plánujeme zvětšení a modelaci, tak vždy máme na výběr z několika možností: obě operace provést v jedné době, či vše rozložit na etapy dvě. Obě možnosti mají své výhody a nevýhody, což se musí během konzultace velice podrobně rozebrat. Já osobně inklinuji spíše ke dvouetapovému postupu, tedy nejdžříve modelace, pak teprve s časovým odstupem zvětšení. Nejsem ale v tomto ohledu ortodoxní a dávám přednost přísně individuálnímu postupu. Těžko na tomto místě radit, asi nejdříve bychom se měli sejít vše velice, velice pečlivě probrat.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 3092)
dne: 22.08. 2011

dobrý den,chtěla bych se zeptat na fotografie před a po zvětšení prsou od vás.Jestli je někde najdu na vašich stránkách nebo až u vás při návštěvě.Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den,
ohledně fotogalerií mám jasné stanovisko - každá fotografie potřebuje nejdříve komentář, aby klientka viděla co vidět má, aby jí bylo jasné, proč byly použity zrovna takové implantáty, proč tudy a proč zrovna do této lokalizace. Operace prsů musí být velice individuální, žádná schémata a žádné šablony a toto vše se odráží i v mých fotogaleriích. Když uvedu nějaké fotografie, klientka uvidí jen hezká prsa, jen ty nejlepší, protože - kdo si dá na web něco jiného než to nejlepší ? Nikdo, takže já osobně nevidím fotky jako přínosné, vidím je spíše jako zavádějící a matoucí a proto je zde na webu také nemám. Ostatně např. v Německu je podobná reklama poměrně přísně regulována a já to považuji za správné.
Všechny informace včetně fotografií s komentářem se Vám dostanou během konzultace - tato je nezávazná a neplatí se.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 3091)
dne: 19.08. 2011

Dobrý den pane doktore,

obracím se na vás s prosbou. Je reálné udělat liposukci vnitřních + zadních stehen +kolena +boky + zadeček a ještě nad zadečkem k pasu? Jedná se o velmi velkou plochu...
Lze toto operovat najednou?
A poprosím, jaká by byla cena tohoto zákroku?

Velmi děkuji. S pozdravem.

Anna

Dobrý den,
ano,je to možné. Je to větší rozsah operace, ale není to vyjímečné, dělá se to. Cena operace závisí do značné míry na objemu tkání, tedy na velikosti liposukce a tím i délky operace. Kdybych předpokládal, že Jste normostenická, tedy ani silná, ani hubená, něco mezi a máte jen nepatřičné tukové polštáře, pak by se cena včetně jednodenní hospitalizace a elastického prádla pohybovala okolo 29.000 - 31.000,-Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


Nasolabiální rýhy

(příspěvek číslo: 3090)
dne: 18.08. 2011

Vážený pane doktore, je mi 27 let a trápí mě hlubší nasolabiální rýhy, mám pocit, že obličej tak působí strhaněji a smutně. Ráda bych se Vás tedy zeptala, zda také provádíte výplně těchto rýh a v jaké cenové relaci se pohybují.
Předem děkuji za odpověď.
Šárka

Dobrý den,
ano, výplně vrásek provádím a to relativně často. Používám preparáty na bazi kyseliny hyaluronové se středně dlouhým poločasem a cena je přímo úměrná značce a množství preparátu a nejčastěji se pohybuje okolo 4.000,-Kč.
Hezký večer !
T.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 3089)
dne: 17.08. 2011

Dobrý den, je mi skoro 19 let a nemám vůbec žádná prsa, akorád už od mala jsem s růstem o něco pozadu, tak podle čeho poznám,že prsní sval užneroste a já tak můžu jít na operaci zvětšením? Díky za odpověď.

Dobrý den,
v 19 letech by už měl být růst ukončen, takže mám za to, že podstoupit zvětšení prsů augmentací implantáty klidně můžete.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3088)
dne: 10.08. 2011

Dobry den,mam na siji tzv.buvoli hrbDle sona to je tukove,prorostle a neni to ohranicene.Je to ve velikosti citronu.Da se s tim neco udelat?Dekuji.M.H.

Dobrý den,
promiňte, ale tento popisný termín jsem ještě neslyšel...:-)) Nejspíše se bude jednat o lipom, čili místní nahromadění tukové tkáně. Úplně nejlepší by bylo tedy se sejít a podívat se, řešení se obvykle nabídně už samo. Najdete mě jakékoliv pondělí dopoledne (8,30-11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně (vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 3087)
dne: 9.08. 2011

Dobrý den ráda bych se zeptala, jak dlouho trvá objednání u vás kdyby jsem chtěla kompletní operaci nosu,jestli nevadí že mám na něm červené žilky, je možnost udělat i zvětšení rtů když se děla i nos.Děkuji za odpověď

Dobrý den,
teď přes léto nejsou čekací doby dlouhé a "vejdeme" se do měsíce. Určitě nejlepší bude, když mě budete kontaktovat na mobilu 603838838 či 603898514 či mailu kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si schůzku, při které vše důkladně probereme a zvážíme. Červené žilky, o kterých píšete nevadí a současné zvětšení rtů je možné, ale jak jsem již napsal, vše musíme důkladně zvážit.
Hezký den !
T.Kydlíček


na splátky

(příspěvek číslo: 3086)
dne: 8.08. 2011

Dobrý den jde u Vás udělat splátkový kalendář?

Dobrý den,
je mi líto, ale splátky neposkytuji, omlouvám se, mám s nimi velice špatné zkušenosti. Mohu zprostředkovat půčku u Čs.Spořitelny, ale splátky nikoli.
Hezký den !
T.Kydlíček


Keloidní jizva po úraze.

(příspěvek číslo: 3085)
dne: 4.08. 2011

Dobrý den, dcera se ve 3,5 letech opařila vodou a po operaci při odběru kožní tkáně ze stehna jí zůstala keloidní jizva. Taktéž při náhradě kůže na hrudníku a v blízkosti podpaží zůstává zejména v podpaží jizva, která má při vztyčení paže tendenci ruku táhnout dolů. I když jsme měsíce a roky po úzazu místa denně promázávali, jizvy o mnoho nezměkly ani neustoupily. Můžete mně prosím sdělit, kdy by byla vhodná doba pro návštěvu plastické chirurgie alespoň na zmírnění poúrazových následků? Dceři je dnes 12 let a pocházíme ze Zlínského kraje. Mnohokrát děkuji za doporučení a zodpovězení dotazu. Milan S.

Dobrý den,
jizva je vždy problém a umí svého nositele pěkně potrápit. Problém je v tom, že jizva jako taková je jiná tkáň než je okolí. Jizvou se kromě kosti hojí vše - srdce, kůže, sliznice, mozek apod., je proto také vždy vidět, i když se jedná o tzv. fyziologické hojení. Vše se pak výrazně zhoršuje, když se jedná o hojení patologické, které představuje zbytnělé hojení, nebo hojení keloidní... Rád bych se s Vámi setkal, ale Jste z dálky, což je nepraktické, musíme najít nějaké jiné řešení. Myslím, že nejlepší by bylo, kdybyste navštívily kolegu MUDr.B.Zálešáka, primáře Oddělení plastické chirurgie FN v Olomouci. Je to zkušený a dobrý lékař, určitě Vám poradí a pomůže. Ničeho se nebojte, budete v nejlepších rukách a veškerá léčba je hrazená zdravotními pojišťovnami.
Držím palce a přeji hodně štěstí !
T.Kydlíček


liposukce paží

(příspěvek číslo: 3084)
dne: 4.08. 2011

Dobrý den pane doktore,mam docela tlustý paže a tím vypadám i objemnější než ve skutečnosti jsem. Proto bych se chtěla zeptat zda-li provádíte liposukci paží, kolik by to tak stálo a jestli jsou po zákroku viditelné jizvy. Děkuji za odpověď. Přeji hezký zbytek dne! Zuzana

Dobrý den,
liposukce paží možná je, je jen třeba velmi pečlivě zvážit, zda je vhodná vzhledem ke kvalitě a elasticitě kůže a s jakým efektem můžeme počítat. Paže jsou velmi bohatě zásobeny mízní tkání, kterou liposukce může více či méně poranit. Následkem mohou být různě intenzivní a dlouhé otoky, takže doporučuji opravdu vše promaslet !
Jizvy jako takové mají délku cca 5 mm, takže nejsou problém a cena operace závísí na typu narkózy a tím i případné hospitalizace. Je tedy těžké se vyjádřit přesně jak si přejete.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 3083)
dne: 29.07. 2011

Dobrý den pane doktore.Chtěla bych se Vás zeptat.Moje dcera je rok po zmenšení prsou.Měla problémy/ horečka,hnisavé rány o velikosti desetikoruny/ale vše po více jak půl roce zvládla.Řikala,že kdyby věděla co to bude obnášet asi by na operaci nešla.Je ale ráda,že má teď menší prsa a že to má za sebou.Protože se jí to špatně hojilo má pod prsama hrbolaté jizvy.Slíbili jí,že asi za rok jí to vyspraví do hladka,ale tento týden jí jedno prso bolelo a šla na sono,kde jí zjistili vodu v prsu.Tak jí udělali punkci a vodu odstranili.Je prosím po roce toto normální a může se to opakovat? Jaký máte názor na vyhlazení hrbolů pod prsama. Děkuji Vám za Váš názor. Maminka Anna

Dobrý den,
chápu rozladu Vaší dcery a i Vaše obavy. Na první pohled se musí zdát podivné, že pooperační období se takto komplikovalo a ještě podivnější musí být, že trable pokračují i po roce. Důvody, proč se čas od času takové věci dějí se skrývají ve vlastní podstatě operace a v anatomii prsu.
Prs má zvláštní anatomii, pod kožním krytemk se nachází vrstvy podkoží a hlouběji žláza, která se skládá ze žlazové tkáně, tukových lalůčků, mlékovodů,vaziva, krevních a mízních cév. Tato tkáň bývá velice citlivá na různé zásahy a manipulace, kterými operace bezesporu je. Operatér při reduikční operaci musí zmenšit objem prsu tím, že odebere všechny komponenty prsu, ale nzase tak, aby měl dostatek tkáně na "výstavbu" prsu nového. A to znamená pro prs velkou mechanickou zátěž, která je umocněná změnou anatomie při následné modelaci. Tuková tkáň je velice křehká a v pooperačním období časdto dochází k odumírání tukových lalůčků, které jsou během operace poškozeny, ale jěště několik dní i týdnů přežívají. V praxi se to občas může projevit tak, že se rány sice normálně zhojí, ale později se začnou objevjevovat píštěle, dutiny s olejovitým obsahem, tzv. olejové cysty, či dokonce okrsky odumřelé tkáně. Je to vždy nemilé a to jak pro pacientku, tak pro lékaře. Vyžaduje to často intenzivní péči, opakované kontroly, vyšetření a někdy i drobnou operaci, ale vše se nakonec zvládne, nebojte.
Kdybych Vám měl krátce odpovědět na Váš dotaz, tak musím říci, že ano, je to možné, stává se to a určitě to dopadne dobře, ale slečnu to může ještě trochu potrápit a až bude vše OK - a to bude, bude možné i upravit jizvy tak, aby byly esteticky optimální.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace nosu a solarium

(příspěvek číslo: 3082)
dne: 29.07. 2011

Dobry den pane doktore,chci se vas zeptat po jaky dobe po operaci nosa muzu navstivit solariu,dekuju.

Dobrý den,
solarium můžete navštívit prakticky ihned po zhojení, tedy po 2 - 3 týdnech po operaci, pro začátek bych však doporučoval použít nějaký krém s UV faktorem. Ale v zásadě je to možné.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dotaz na př.č.3074

(příspěvek číslo: 3081)
dne: 29.07. 2011

Dobry den,moc Vám děkuji za odpověd na muj dotaz,př.č.3074.Ještě bych chtěla doplnit info.že jsem nekuřačka,antikoncepci jsem nikdy neužívala,mam za sebou již 3 operace ledvin,3 porody a 3 plas.operace a nikdy žádný problém nenastel,až ted (před 2 lety) jsem prodělala plicní embolii a nikdo nedokázal určit příčinu.Až poté jsem šla na testy a mam tzv.heterozygotní mutaci F 2 protrombin 20210A,laidenskou mutaci a právě na tuto diagnozu bych potřebovala znát odpověd,zda je možna liposukce.Zřejmě to mám od narození a i když jsem prodělala již tolik zákroku,nikdy žádný problém nenastal,ale ted se už bojim,protože mi několik doktoru odmita jakykoliv zakrok udelat.Prosim poradte mi,mam už jen snít,nebo to mužu podstoupit?Moc děkuji za odpověd,Seidlová

Dobrý den,
pokud je mutace F2 protrombin 20210A a Leidenská mutace přítomna ve formě heterozygótní, pak by operace nepředstavovala nijak výrazně zvýšené riziko a stačila by jen intenzivnější medikamentózní prevence. Pokud by ale tzv. trombofilní mutace byly přítomny v homozygótní formě, pak by riziko recidivy tromboembolické komplikace bylo vysoké a pak bych doporučoval od liposukce ustoupit.
Takže momentálně hlavním úkolem je zjistit v jaké formě se trombofilní mutace u Vás vyskytují. To rozhodne o dalším postupu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 3080)
dne: 27.07. 2011

Vážený pane doktore,
mám na Vás dotaz ohledně liposukce. Provádíte na klinice i tumescentní liposukci nebo klasickou liposukci pouze s lokální anestezií? Jedná se mi o stehna (hlavně vnitřní oblast, ale lehce i vnější a oblast nad koleny). Zároveň se chci zeptat na alespoň přibližnou cenu zákroku, abych měla nějakou představu, než bych se závazně objednala na konzultaci.
Děkuji za odpověď

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz, protože se v odpovědi mohu dotknout jednoho problému. A tím problémem je zmatení pojmů okolo liposukce, které se často opakuje.
Liposukce znamená odsátí tukových buněk. Nikoli rozpouštění ultrazvukem s následným vstřebáním rozpadových produktů (lipolýza), ale odsátí kanylou. Tato kanyla může být prostý nástroj ovládaný manuálně, což bývá nejčastější, nebo se může jednat o kanylu vibrační či ultrazvukovou. Liposukce se prakticky vždy provádí po infiltraci operované tukové tkáně pomocným roztokem - hovoříme o liposukci tumescentní. Tuto liposukci můžeme provádět buď v celkové či místní anestézii. Potud původní, klasické rozdělění liposukce. V současnosti se termín "tumescentní" často používá v trochu jiném smyslu a sice pro liposukci prováděnou v místním umrtvení.
Takže abych Vám ale odpověděl konkrétně - provádím manuální tumescentní liposukci a v případě, že se nejedná o plošně rozsáhlou operaci, tak v místním umrtvení. Pokud se jedná o rozsáhlejší výkon, je na místě operace v celkové anestézii. Záleží tedy na rozsahu operace, zda budeme operovat v místní či celkové anestézii. Pokud bychom tedy např. operovali v celkové anestézii a jednalo by se o vnitřní a zevní plochy stehen a o vnitřní plochy kolen a Jste např. plnoštíhlá, pak by cena včetně elastického prádla a jednodenní hospitalizace činila 27.500,-Kč.
Při konzultaci je třeba vše důkladně probrat a zvážit a trvá obvykle okolo 45 min. Termín event. konzultace si můžeme domluvit mailem na mé adrese kydlicek@nplzen.cz či tlf. na č.603838838 event. 603898514.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 3079)
dne: 26.07. 2011

Dobry den,jsem tri tydny po operaci nosu,akorat mi sundali sadru a naplaste,nos je uplne stejny jak pred operaci,hrbol mi tam zustal a nos mi pripada jeste vecsi nez predtim,ve stredu mam jit na kotrolu,protoze jsem jim rikala,ze by jsem to chtela reklamovat.Nevim co mi reknou,chci se zeptat je mozne udelat hned nejakou reoperaci,kdyz se to nepovedlo,kdyz to chci reklamovat.Dekuju

Dobrý den,
ničeho se nebojte a hlavně - zatím nic nehodnoťte! Operace nosu jsou velice komplikované a komplikované je také hojení a následná konzolidace tkání. Po operaci a bezprostřením zhojení dochází totiž k pozvolným změnám, kterými se měkké tkáně přizpůsobují novému tvaru a vyrovnávají se s prodělanou operací. Odpovídají tomu také naše klinicklé zkušenosti - po rinoplastice dochází ke změnám, projevující se tvarovými změnami v následujících 6, spíše však až 12 měsících, takže definitivní zhodnocení výsledku operace je možné nejdříve za půl roku. Chápu, že je to hloupá situace, ale uvidíte, že se tvar a velikost nosu bude pozvolna a pomalu měnit a třeba budete ještě nakonec s výsledkem spokojená.
Případná reoperace možná je, žýdný problém, ale rozhodně ne hned těď. Je třeba nechat tkáně "vychladnout" a pak teprve je možný nový zásah. Já osobně nedoporučuji do nosu zasahovat dříve než za půl roku.
Ničeho se nebojte a ještě vydržte, držím palce !
Hezký den !
T.Kydlíček


odstranění jizev po opařenině

(příspěvek číslo: 3078)
dne: 26.07. 2011

Dobrý den,
mám dotaz ohledně dcery nar. 08.12.1993,která v roce 2002 se opařila vařící vodou na noze. Byla léčena na popáleninovém centru v Praze ve FN Královské Vinohrady. Úraz zanechal na noze jizvy většího rozsahu.Ráda by si nechala tyto jizvy odstranit. Chtěla bych vědět, zda tyto služby poskytujete a zda je nárok na tento zákrok přes ZP. A co potřebujeme k případné osobní konzultaci.

Děkuji Jana Kortusová
jana.kortusova@seznam.cz

Dobrý den,
k osobní konzultaci nepotřebujete nic, veškeré náklady na léčbu jsou hrazeny ze zdravotního pojištění, v tom problém není. Problém se zkrývá jinde a sice ve vlastní podstatě jizev. Jizvu nikdy neostraníte, lze jen dosáhnout, že je méně kosmeticky nápadná, či je někdy možné jí nahradit jizvu kosmetickou přijatelnější. Ale nebudeme předbíhat. Navštivte mě nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uzvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 3077)
dne: 21.07. 2011

Dobrý den chtěla bych podstoupit plastiku špičky nosu.Mám ale široký i kořen nosu tak nevím zda to bude možné pouze zmenšit špičku.Špička je široká stejně tak jako horní ret.Změní se nějak okoli kolem rtů?

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz ! Velmi rád bych Vám poradil konkrétně a individuálně, ale vím toho o Vašem nbosu příliš málo, abych to mohl udělat. POšlete mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz pár fotografií Vašeho nosu a já Vám pak napíši svůj názor na rinoplastiku a možný další postup.
Jen zcela obecně lze říci, že nos musí působit vyváženě, harmonicky a tedy kořen nosu a špička musí být v jisté rovnováze. Okolí rtů se rozhodně nezmění.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení lýtek

(příspěvek číslo: 3076)
dne: 21.07. 2011

Dobrý den, mám takový dotaz.

Mám problém, který mě trápí od mala,Jsem štíhlé postavy,vysoká 182cm a přes lýtka mam pouhých 32cm. Je možnost postoupit zákrok,kde by tuk z břišních partii byl přemístěn do oblasti lýtek ? (místo silikonových gelových lýtkových implantátů)
Předem moc děkuji za odpověď.

Dobrý den,
děkuji za zajímavý dotaz ! Lýtka bývají trošku problémem. Transplantace vlastního tuku možná je, ale ne v tak velkém měřítku jak navrhujete. Pokud by mělá mít operace efekt musí být translantace tukových buněk skutečně objemná a to není vhodné. Je mi líto, ale pokud něco, pak bych doporučil maximálně gelové silikonové implantáty, ale abych byl upřímný, spíše bych nedoporučoval ani to. Lýtka mají poměrně komplikovanou anatomii svalů, jejichž funkce je zcela zásadní a tak bych spíše doporučoval jejich funkci nijak neohrožovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


RE:Plastika bradavek

(příspěvek číslo: 3075)
dne: 20.07. 2011

Važený pane doktore Kydlíček, na operaci s gynekomastií jsem ještě nebyl,myslel jsem tím tedy kolik by stála u Vás, kdybych si celou operaci hradil sám,děkuji, Melíšek

Dobrý den,
pokud se jedná pouze o bradavky, pak by kompletní cena činila 3.000,-Kč, pokud by se jednalo o bradavky a současně o dvorce cena by byla vyšší.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 19 / 131 > >>