Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Nepovedená operace zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 3121)
dne: 5.10. 2011

Dobrý den pane doktore Kydlíčku,byla jsem na zmenšení prsou pro bolesti zad.Operace dopadla hrozně,prsa jsou nyní tak malá k postavě,levé prso nekrotizace,pod prsy velké jizvy po roztrhání při trhání stehů/rok a půl vkládání tamponů do ran -desinfekce,prsa jsou ovislá, vypadá to jako prázdné pytlíky.Dá se po takové operaci ještě něco napravit?děkuji

Dobrý den,
jsem si jistý, že nejlepší by bylo se nejdříve sejít a teprve pak se rozhodnout co dál. Najdete mě ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, kde mám každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) poradnu pro podobnou problematiku.
Hezký den !
T.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 3120)
dne: 5.10. 2011

dobry den mam od narozeni nos jak skoba chtela bych kompletni plastiku nosu kolik se pohybuje prosim cena a doba hospitalizace v nemocnici a doba cekani predem dekuju

Dobrý den,
cena kompletní rinoplastiky včetně dvoudenní hospitalizace činí 29.000,-Kč. Čekací doba se pohybuje okolo 1 - 1,5 měsíce. Všemu ale musí předcházet velmi podrobná konzultace, při kteríé si vše vyjasníme a naplánujeme. Konzultace je nezávazná a neplatná. Domluvit si jí můžeme buď telefonicky na č. 603 838 838 či 603 898 514 či mailem na kydlicek@fnplzen.cz
Hezký den !
T.Kydlíček


JIZVA PO SLEPÉM STŘEVU.

(příspěvek číslo: 3119)
dne: 1.10. 2011

Dobrý den p.doktore chtěla bych se zeptat,jestli se u Vás provádí oprava jizev po slepém střevě,mám ji dost vpáčenou v břiše takže mi dělá nepěkný hrbol na břiše.Napište mi prosím jestli ano,jak se to provádí chirur...či leaserem+cenu.Děkuji mockrát.Romana.

Dobrý den,
ano, podobné operace také provádím a nejsou vůběc vyjíměčné. Postup je klasický, jizvu je třeba odstranit a vytvořit novou, lepší, kosmeticky přijatelnější. Velikost jizvy, její charakter apod. pak spolurozhodne o tom, zda bude možné vše provést jako ambulantní operaci v místním umrtvení, či výkon v celkové anestézii za hospitalizace, zda se bude jednat o operaci Vámi plně hrazenou, nebo hrazenou zdravotní pojišťovnou. Z těchto důvodů je nezbytné se nejdříve sejít, vše posoudit a pak se tozhodnout o dalším postupu. Navštívit mě můžete jakékoliv pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku.
Hezký den !
T.Kydlíček


aptos lifting

(příspěvek číslo: 3118)
dne: 29.09. 2011

Dobry den, chcem sa spytat, ci mate v ponuke aj aptos lifting konkretne spodnu cast tvare, ak ano ako dlho zakrok trva a aka je cena. Dakujem Emma.

Dobrý den,
Aptos systémem určitě myslíte postup, kdy se pomocí syntetických nití s jemnými háčky "povytahne" problémový oksek do žádané pozice. Dnes existují již modernější systémy, např. vstřebatelný Happy Lift, ale jedno zůstává stále - jedná se o metodu, která nemůže nahradit klasický lifting tam, kde pokles je již významný, elasticita a kvalita kůže je snížená. Z řečeného vyplývá, že tyto postupy se hodí u lidí, u kterých se syndrom stárnoucího obličeje (to je terminus technicus označující souhrn změn způsobených stárnutím)teprve rozvíjí, není příliš ppokročilý a kde můžeme ještě počítat s dobrou kvalitou a elasticitou kožního krytu.
Samotný výkon není nijak obtížný a komplikovaný, lze jej provádět v místním umrtvení, ale cena materiálu je poměrně vysoká. Často se tak stává, že kompletní cena výkon+materiál se rovná, nebo je dokonce vyšší než cena klasické operace.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstáté uši

(příspěvek číslo: 3117)
dne: 26.09. 2011

Dobrý den,
již od dětství mám odstáté uši, máme to v rodině. Ráda bych se zeptala, zda-li je možné provést konzultaci a operaci ve větším časovém rozmezí( např. půl roku)? Vzhledem k tomu, že studuji konzervatoř není vhodné koncertovat s dva týdny nemytými vlasy. Koncerty se mnohdy dozvídáme např. jen pár týdnů dopředu, byl by problém v takovém případě termín operace přesunout? Nejvhodnější by bylo jaro-léto 2012.
V listopadu mi bude 18 let, studuji v Plzni a na víkendy jezdím domů do Liberce. Cesta trvá okolo čtyř hodin(metro, MHD, dva dálkové autobusy). Je rozumné a možné po operaci odjet domů nebo je lepší zůstat v Plzni, než se mi uši zahojí?
Moc děkuji za odpověď.
Barbora

Dobrý den,
ano, je možné se sejít nyní a operovat v létě, např. o prázdninách. Cestovat sice v období po operaci můžete, v tom problém není, ale koncertovat asi skutečně nepůjde. Ne, že byste to nezvládla, to asi ano, ale budete mít uši zavázené (obvaz, event. šátek či čelenka), což bude zhoršovat sluch (přes obvaz se hůře slyší) a navíc to nebude možné zakrýt tak, aby to nebylo vidět. Je tedy rozumné si odělat 2 týdny volno, což je právě doba nutná ke zhojení. Pak se už vlasy mýt klidně mohou a nebude třeba žádný obvaz, takže uslyšíte již normálně.
Často se mi také muzikanti, kteří otoplastiku podstupují ptají, zda to neovlivní hudební sluch - neovlivní a operace boltců také nemá žádný vliv na sluch jako takový.
Hezký den !
T.Kydlíček


zlepšení vzhledu jizvy

(příspěvek číslo: 3116)
dne: 23.09. 2011

Dobrý den pane doktore,
asi před sedmi lety jsem byla na odstranění mateřského znaménka. Zůstala mi ošklivá jizva, kterou bych nyní chtěla vylepšit. Chtěla bych se zeptat, zda bych se k Vám mohla objednat na konzultaci. Děkuji za Vaši odpověď. Bára

Dobrý den,
žádný problém, navštivte mě nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problermastiku. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


vytahana kuze na brise

(příspěvek číslo: 3115)
dne: 22.09. 2011

dobry den ,chtela bych se zeptat co by stalo jiji odstraneni nebo jestli je jine reseni dekuji

Dobrý den,
není výjimkou, že stav kožnětukové vrstvy přední stěny břišní břišní je takový, že jediným možným řešením je abdominoplastika, která kožnětukovou vrstvu "vypne". Často je však nutné ošetřit i rozestup přímých svalů břišních (diastáza), který bývá nejčastěji způsobený graviditou. Kompletní cena operace včetně dvoudenní hospitalizace a elastického prádla činí 31.000,- - 32.000,-Kč, což upřesníme při předoperační konzultaci.
Hezký den !
T.Kydlíček


křivý nos

(příspěvek číslo: 3114)
dne: 22.09. 2011

Dobrý den, pane doktore.
Je mi 25 let a od dětství mám křivý nos (díky spolužákovi) a ještě k tomu širší :-( Naučila jsem se s tím žít, ale vadí mi, že se mi špatně dýchá (levou dirkou) Uvažuju o operaci a chtěla jsem se zeptat, zda-li existuje nějaká malá finanční pomoc z důvodu zdravotních. A zda-li cena 26 000Kč by byla i v mém případě, tj. když mám nos křivý a ještě širší. Předem Vám děkuji za odpověď, Pilná.

Dobrý den,
operace nosu jsou velice delikátní operace. Jsem si jistý, že nejlepší by bylo se nejdříve sejít a teprve pak se teprve rozhodnout co dál. Najdete mě ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, kde mám každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) poradnu pro podobnou problematiku. Rozhodnutí o dalším postupu nebývá jednoduché, ale uvidíme co se dá dělat. Po vyšetření se samozřejmě vyjádřím i ke způsobu úhrady.
Hezký den !
T.Kydlíček


estetika

(příspěvek číslo: 3113)
dne: 21.09. 2011

Dobrý den,
před 4 dny jsem si způsobil poranění čela a nosu nárazem na tvrdou, celkem ostrou hranu.U lékaře jsem nebyl, na šití to není.Vypadá to však hrozně, stydím se chodit do společnosti a hojí se to velmi, velmi pomalu.Také mám obavy z případných následků, jizev apod., protože rána je přesně uprostřed hlavy a nosu.
Uměli by jste mi nějak pomoci?Popř. koho by jste mi doporučili, prostě co mám dělat...
Mám bohužel zaměstnání, které přímo vyžaduje "dobrý vzhled".
Předem děkuji za odpověď

Dobrý den,
nejlepší by bylo se sejít a pak se rozhodnout co dál. Najdete mě ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, kde mám každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) poradnu pro podobnou problematiku. Jsem si jistý, že vše dobře zvládneme.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvýšené ASLO a augmentace

(příspěvek číslo: 3112)
dne: 21.09. 2011

Dobrý den, momentálně mám po prodělanách hnisavých anginách zvýšené ASLO na 1440, citím se dobře, jen mě trochu trápí bolesti zad a únava. V nejbližších 3 měsících jsem u Vás chtěla podstoupit augmentaci. Momentálně však nevím, jestli budu muset nasadit další antibiotika (za dva týdny jdu opět na vyšetření krve). Bylo by zvýšené ASLo překážkou operace? Děkuji za odpoveď.

Dobrý den,
jsem rád, že mám Vaší důvěru, nicméně radím s operací v celkové anestézii vyčkat.
Nález ASLO znamená přítomnost protilátek proti povrchovému antigenu,který se nachází na povrchu bakterie beta hemolytického streptokoka skupiny A, C či G. Zvýšená hladina ASLO je důležitý diagnostický moment a nedoporučuji jej bagatelizovat. Prodělané angíny byly dozajista způsobené právě tímto betahemolytickým streptokokem a s operací doporučuji počkat až do normalizace stavu.
Rád se Vám budu věnovat a vše určitě dobře zvládneme, ale až později, až proděláte rekonvalscenci a Váš zdravotní stav bude naprosto v pořádku.
Kontaktovat mě můžete na tlf. č. 603 838 838 či 603 898 514 či mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
T.Kydlíček



oteklé oči

(příspěvek číslo: 3111)
dne: 18.09. 2011

dobrý den, pane doktore,
mám problém s převislými víčky a otokem očí, někdy menším, někdy větším. nenašla jsem více, jak jeden podobný dotaz,kde jste stejně paní doporučil osobní schůzku. chci se tedy zeptat, jestli mohu přijet kdykoliv v po dopoledne k vám na osobní konzultaci, anebo si musím domluvit konkrétní den a hodinu.velmi děkuji za odpověd.švátorová

Dobrý den,
ano, schůzka je nezbytná, protože není otok jako otok... Bohužel, často je vše složitější než se na první pohled zdá a přes mail lze skutečně řešit jen velmi typické a nekomplikované situace. Schůzku si můžeme domluvit na tlf. č. 603 838 838 event. 603 898 514 či na mailu kydlicek@fnplzen.cz. Sejdeme se, podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vyšetření

(příspěvek číslo: 3110)
dne: 18.09. 2011

Dobrý den,pane doktore.
Chtěla bych se Vás zeptat co se provádí při endokrinologickém vyšetření a co vše dokáže odhalit.Děkuji Vám za odpověd.Katka.

Dobrý den,
endokrinologie se zabývá žlázami s vnitřní sekrecí (štítná žláza, podvěsek mozkový, nadledviny atd.) a onemocnění těchto orgánů. Endokrinolog, tedy odborník na onemocnění žláz s vnitřní sekrecí pacienta klinicky vyšetří a dle závěru tohoto vyšetření doplní vyšetření funkce těch žláz, o kterých si myslí, že nefungují jak mají, což mívá dalekosáhlé důsledky pro metabolizmus a organizmus jako takový. Endokrinní soustava je složitý symfonický orchestr a když něco nefunguje jak má, vždy se to projeví tak, žese "hraje falešně", např. dochází k poruše růstu, hospodaření se sodíkem, glukózou apod.
Hezký den !
T.Kydlíček


omlazení obličeje

(příspěvek číslo: 3109)
dne: 14.09. 2011

Dobrý den ,je mi 47 let a chtěla bych podstoupit omlazení obličeje. Nemám žádné zkušenosti a ráda bych si nechala poradit, co je pro mne vhodné. děkuji

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz ! Omlazení obličeje, pokud to tak lze nazvat není jedna operace, jeden výkon či procedura, ale komplexní léčba, kde své místo má např. operace, často ošetření laserem, nebo výplň vrásek, někdy chemický peeling, občas použití nějakého preparátu botulotoxinu... Co je pro koho optimální a kdy je otázka velice individuální. Určitě by bylo nejlepší se sejít a vše důkladně probrat a zvážit. Ozvěte se mi, chcete-li na č. 603 838 838 či 605 898 514, nebo na mail kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si schůzku.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 3108)
dne: 11.09. 2011

Dobrý den,je mi 40let a ráda bych si nechala zvětšit poprsí.chci se zeptat jaká metoda je nejlepší.Zda pod prsem,bradavkou,či v podpaží.mám obavy,že poslední varianta je nejvíce riskantní z důvodu hojení.děkuji za odpověd,Renata

Dobrý den,
rozhodnout, zda v dané situaci by byl nejlepší přístup přes prsní dvorec, či z podprsní rýhy, zda by byl vhodnější implantát anatomický, nebo kulatý a jestli jeho uložení je příhodnější pod či nad sval je vždy možné až při konzultaci, kdy přesně víme s jakými anatomickými podmínkami musíme počítat a jaké představy klientka má. Všechny zmíněné přístupy jsou víceméně rovnocenné, záleží však na individuálních podmínkách, které rozhodnou o konkrétním postupu. Je tedy vhodné se buď osobně setkat, či alespoň mít k dispozici dobrou fotografii (zpředu a z profilu). Samozřejmě, podrobnou konzultaci nic nenahradí, ta je nezbytná, ale v první chvíli by pro předběžné rozhodnutí stačila i zmíněná fotografie.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3107)
dne: 11.09. 2011

Dobrý den pane doktore.
Mám na Vás dotaz ohledně několika operací. Plánujeme tedy ještě jedno miminko, ale přesto...při těhotenství jsem přibrala přes 30 kilo a za necelých 15 měsíců se mi to díkybohu podařilo shodit. Mám ale rozestup mezi svaly a zbytek bříška mi tak nějak nehezky visí, i když ,,špek,, to není. Dále bych měla také zájem o liposukci vnitřních stehen a bůčků,jak se toho na bocích dá chytnout a o liposukci břicha. Mě by zajímalo, dá li se abdominoplastika provést společně s liposukcí těchto partií a je-li při abdominoplastice ještě potřebná liposukce břicha a na kolik by takový zákrok vyšel? A co se týče implantátů, jaký je rozdíl mezi laboratoires eurosilicone a mentorem? A poslední dotaz, je lépe s tímto poškat po dalším děťátku nebo lze něco z toho provést už před ním?
Děkuji Vám mnohokrát za odpověď :-) hezký den.

Dobrý den,
děkuji za zajímavý dotaz ! Ano, je možné spojit liposukci břicha a abdominoplastiku včetně vyřešení rozestupu přímých svalů břišních, to možné je a dělám to. Jinou otázkou je spojení s liposukcí stehen, to bych zvažoval velice důkladně. Pokud by se jednalo o liposukci menšího rozsahu, snad by to možné i bylo, nicméně pokud by se jednalo o rozsáhlejší liposukci, pak bych zvažoval to celé spíše rozdělit na etapy dvě: ambominoplastiku s liposukcí břicha a liposukci stehen.
Zmíněné spojování výkonů čistě z technického hlediska možné je, nicméně roli zde hraje i celková doba operace, krevní ztráty, operační zátěž apod. Prvním momentem je Vaše bezpečnost, to hraje prim, ale k tomu je nezbytné se sejít a pěkně všechno si dát dohromady a důkladně zvážit. Ale jak jsem napsal, za jistých okolností to možné je a nebránil bych se tomu.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstranění velkého množství kůže

(příspěvek číslo: 3106)
dne: 10.09. 2011

Dobrý den

Je mi 25 let. Cca od šesti let, kdy jsem prodělal těžkou operaci pánve a dlouhou dobu byl upoután na lůžko, až do února 2010 jsem nezřízeně přibýval na váze, až jsem to dotáhl na 180 kg. Teď, cca po roce a půl se mi podařilo zhubnout na 80 kg, a samozřejmě mě velice trápí přebytečná kůže. Půl roku chodím do posilovny a snažím se zvětšením objemu svalů kůži napnout a celkem se to i daří (např. v pase jsem měřil 160 cm, nyní 80 a 60 cm kůže navíc nemám). Ještě to ale není ůplně ono, někdo říká, že v tomto věku mám šanci kůži vypnout jen cvičením, bez operace, někdo zase říká, že to určitě možné není. Už jsem celkem smířený s tím, že jednoho dne budu muset operaci podstoupit, ale samozřejmě bych byl radši, kdybych na ní nemusel. Zajímá mě váš odborný názor, jestli je to technicky možné v tomto věku přebytečnou kůži přirozeně zredukovat na normální stav nebo nikoli. Děkuji vám.

Dobrý den,
po tak výrazné redukci jako Jste prodělal Vy je nemožné, aby se kůže spontánně retrahovala. To proto, že elasticita má své omezené možnosti a ty se při takto velké redukci překročily. Ale nebojte, nějaké řešení Vaše situace má a nejste výjimka. Podobných pacientů je hodně a je to dobře, redukce váhy Vám zachránila život a zkvalitnila jej. Problémy, o který píšete nějak zvládneme, to se nebojte. Určitě nejlepší by bylo se ale sejít - navštivte mě nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme jaké řešení se nám nabídne.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 3105)
dne: 9.09. 2011

Dobrý den, je mi 57 let a ve svých 25 letech jsem absolvovala porod císřským řezem. V jizvě se mi objevila infekce a muselo dojít k reoperaci jak vnitřní tak vnější. Řez se zahojil obtížně, keloidní jizvou a nad ní zůstal trvalý převis pokožky. Postupem doby jsem přibrala na váze a převis se mi stále zvětšoval. Nedávno jsem zhubla a "prázdný pytlík" na břiše mě obtěžuje stále více. Nehledě na to, že při jakémkoli jojoefektu přiberu vždy na břiše, které visí stále níže až extrémně a začínají mne trápit bolesti zad a bolesti v podbřišku. Zároveň si při pohmatu nahmatám v podkoží tuhá ložiska a při zatnutí břišních svalů se mi vyklene břicho do špičateho tvaru. V současné době musím absolvovat kyretáž dělohy, uvažovala jsem o jejím odstranění, bude-li lékařský důvod. Chci tuto zdravotní komplikaci a neestetickou záležitost trvale řešit. Lze to spojit? Jaké pořadí případně zvolit. Je nějaká možnost platby pojišťovnou? Kolik by operace stála? Děkuji za odpověď. Helena

Dobrý den,
potíže, o kterých píšete jsou časté. Určitě je ale nutné Vás vyšetřit a doplnit alespoň sonografické vyšetření přední stěny břišní a ujasnit si, zda není někde nějaká kýla a zda je přítomný rozestup přímých svalů břišních event. jak výrazný je. Pak je možné se rozhodnout pro nějaké řešení. Tím řešením bývá obvykle abdominoplastika s eradikací, s odstraněním rozestupu přímých svalů břišních, diastázy.
Pokud myslíte spojení gynekologické operace a abdominoplastiky, pak musím říci, že to z čistě technického hlediska možné je, nicméně je to nevhodné a takové spojování výkonů jednoznačně nedoporučuji. Doporučuji nejříve zvládnout gynekologickou operaci a pak, s nějakým časovým odstupem je možné se vrhnout do abdominoplastiky.
K úhradě zdravotní pojišťovnou se mohu vyjádřit až po vyšetření a konzultaci, moc šancí bych tomu ale nedával.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rekonstrukce prsu po onko.operaci

(příspěvek číslo: 3104)
dne: 7.09. 2011

Dobrý den,
jsem po záchovné operaci prsu,parciální masektomie v 11/09,ozařování skončeno v 02/10,25 frakcí+8 frakcí do lůžka,prso je dost zajizvené.Mohu podstoupit plastickou rekonstruci?
Děkuji za odpověď

Dobrý den,
čistě z technického pohledu ano, nicméně potřebujeme ještě vyjádření ošetřujícího onkologa, který má de facto hlavní slovo. Pokud on nebude mít k plánované rekostrukci výhrady pak nic už nestojí v cestě rekonstrukce prsu, která je plně hrazena zdravotními pojišťovnami. Určitě nejlepší by bylo, kdybyste mě navštívila nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.)ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mím poradnu pro podobnou problematiku. Objednávat se nemusíte, vhodné by ale bylo s sebou vzít dokumentaci k Vaší léčbě a ještě před touto návštěvou si doplnit onkologickou kontrolu s aktuálním vyjádřením onkologa ke zvažované rekonstrukci.
Rekonstrukce prsu po onkologickém onemocnění jsou časté operace a lze je ve své podstatě považovat za integrální součást léčby.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 3103)
dne: 31.08. 2011

Dobrý den ,chtěla jsem se zeptat jak postupovat,když uvažuji o zmenšení prsou,a jestli zákrok hradí pojištovna,mám velikost75G,trpím bolesti hlavy a zad,a jedno prso větší než druhý,předem děkuaji za Vaší odpověd.Hana Strnadova

Dobrý den,
za jistých, zcela konkrétních situacích je nmožné, aby zmenšovací operaci prsů hradila zdravotní pojišťovna.Podmínek, které musí být splněny je více, ale ta hlavní je, aby se jednalo o gigantomastii, tedy skutečně velké prsy, nikoli jen velké. Konfekční velikost podprsenky není rozhodující, rozhodující je objem, množství tkáně, které se běhěm operace odstraní.
Zcela nejlepší by tedy bylo, kdybyste mě navštívila nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat. Objednávat se nemusíte, doporučení či jiná vyšetření nepotřebujete.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 3102)
dne: 29.08. 2011

Dobrý den,
před osmi lety jsem si nechala zvětšit prsa , v současné době uvažuji o výměně implantátů za větší . Bylo by možné operaci podstoupit u Vás i když první operace byla provedena na jiné klinice.
děkuji Abrahámová

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru !:-) Samozřejmě, to není problém, musíme se ale sejít a vše důkladně probrat. Termín schůzky si můžeme dohodnout mailem na kydlicek@fnplzen.cz či tlf. na č. 603 838 838 či 603 898 514. Sejdeme se, vše zvážíme a naplánujeme.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 3101)
dne: 28.08. 2011

Dobrý den, jsem tři měsíce po porodu, při kterém jsem byla nastřižena a sešita. Nevím jak se to stalo, ale na levé straně na konci labia mi zůstal viset takový oddělený střapeček asi 5mm dlouhý. Vím že se zabýváte pouze labioplastikou ale bylo by možné tento kousíček ambulantně oddělit a kolik by tento zákrok stál? Děkuji za odpověď

Dobrý den,
ano, je to možné a určitě se nebudse jednat o žádný velký výkon, ze kterého byste měla mít obavy. Musíme se ale nejdříve sejít - termín schůzky si můžeme dohodnodut mailem na kydlicek@fnplzen.cz či na č. 603 838 838 či 603 898 514.
Hezký den !
T.Kydlíček


jizvy po operaci prsou

(příspěvek číslo: 3100)
dne: 25.08. 2011

Dobrý den pane doktore,
jsem po operaci prsou (po zmenšení)již rok a 3 měsíce. Jsem velmi spokojena s velikostí a tvarem, ale po operaci mi zůstaly velmi patrné jizvy. Když jsem byla na poslední kontrole, lékař se k jizvám nevyjádřil, pouze mi doporučil navštívit mammologa. Nevím tedy, jestli je normální, že po tak dlouhé době po operaci jsou jizvy dost výrazné nebo mám mít ještě trpělivost a nechat tomu čas. Také jsem se chtěla zeptat, jestli je možné jizvy odstranit u Vás.
Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den,
bohužel jizvy představují někdy skutečný problém, na který je si třeba dávat pozor. Ale nebojte, je to normální a stává se to. Způsob jizvení je dán především geneticky, ale je také ovlivňován dalšími faktory, jako je např. lokalizace jizvy či mechanismus jejího vzniku. Já osobně doporučuji o jizvy vždy pečovat velice intenzivně a systematicky. Asi ale nejlepší bude, když se sejdeme a podíváme se co by se dalo dělat. Kontaktujte mě na kydlicek@fnplzen.cz či 603838838 event. 603898514 - domluvíme si termín schůzky, na které vše probereme a uvidíme co se dá dělat a co by bylo nejlepší.
Hezký den !
T.Kydlíček


Gynekomastie

(příspěvek číslo: 3099)
dne: 25.08. 2011

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda provádíte operaci gynekomastie. Popř. jaká jsou rizika při této operaci? A zda je možné u Vás zákrok uhradit pojišťovnou. Předem děkuji.

Dobrý den,
ano, jedná-li se o gynekomastii, tvořenou zvětšenou mléčnou žlázou, pak je úhrada léčby skutečně možná ze zdravotního pojištění- Asi nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 3098)
dne: 24.08. 2011

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli provádíte zvětšení rtů kolagenem. Děkuji Alena Wagnerová

Dobrý den,
ano, provádím, aůe kolagenové preparáty nepoužívám, používám látky na bazi kyseliny hyaluronové, čož považuji za modernější a lepší.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operacia nosa

(příspěvek číslo: 3097)
dne: 24.08. 2011

Dobry den pan doktor,chcela by som sa opytat na Vas nazor ohladne reoperacie nosa,som dva mesiace po plastike nosa a urobil sa mi na nose otok,moj doktor povedal,ze sa mu to nestalo este,aby nos takto zareagoval a navrhol mi,ze mi urobi plastiku znovu uz na buduci mesiac,chcela by som sa opytat,lebo mam strach,aby mi neznicil nos,lebo som niekde citala,ze sa robi reoperaci az nejak po pol roku.Mne pripada,ze mam nos uplne rovnaky ako pred operaciou ktora si myslim,ze sa nepodarila,tak sa takto vyhovara na nejaky otok,tak sa uz bojim znovu absolvovat operaciu u toho isteho doktora,ale ked som si uz za to zaplatila tolke peniaze a ziadna zmena,tak neviem.A este by som sa Vas chcela opytat,ze by som chcela uz navstivit solarium,ze po akej dobe po operacii je to mozne,lebo moj doktor mi povedal,ze len o tri mesiace,ale prave na tejto stranke som citala,ze ste pisal,ze je to mozne uz po par tyzdnoch nejak,tak moze mi to nejak uskodit.Dakujem za odpovede.S pozdravom

Dobrý den,
operace nosu jsou velice delikátní výkony nejenom vlastní technikou výkonu, ale i způsobem hojení. Já osobně bych s reoperací vyčkal minimálně půl roku od primární operace. Nevím sice jaký pohled na věc má Váš operatér, ale já osobně bych raději ještě vyčkal. Stejně mám i trošku odlišný pohled na solárium - mě skutečně nevadí a po 3 - 4 týdnech od operace v něm nevidím problém. Ale opět zdůrazňuji - jedná se o moje know-how, někdo jiný může mít jiný pohled na věc, ale já to vidím takto.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 18 / 130 > >>