Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


asymetrie prsou - operace?

(příspěvek číslo: 3149)
dne: 21.11. 2011

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na možnost operace - mám levý prs od počátku vývoje prsou větší. Už v mládí mi byla nabízena operace z estetických důvodů. Měla jsem ale strach, nikdy jsem proto žádnou operaci nepodstoupila a psychicky jsem to celkem zvládala. V současné době je mi 58 let, přibrala jsem na váze i v prsou. Asymetrie tím více vyniká, ale hlavní důvod, proč bych nyní operaci, resp. zmenšení prsu ráda podstoupila je, že levý prs je velmi citlivý a často mě bolí. Žádný zvláštní patologický nález nemám. Doporučil byste mi tento zákrok podniknout a pokud ano, mohu se u vás objednat na vyšetření? Děkuji Vám za odpověď. Jalochová

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Operace možná je,žádný problém, musíme ale všechno důkladně probrat a zvážit. Kontaktujte mě proto na tlf. č. 603 838 838 či 603 898 514 či na mailu kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si schůzku.
Hezký den !
T.Kydlíček


Operace dolních víček, vyplnění vrásek

(příspěvek číslo: 3146)
dne: 20.11. 2011

Dobrý den,

ráda bych na Vaší klinice podstoupila operaci dolních víček, popř. i horních, které mám již 15 let po operaci, ale bohužel se oční přebytky vrací z důvodu dědičné dispozice.

Při této přiležitosti bych se chtěla zeptat na obličejové výplně, jejich cenu a dobu působení a dále informaci, zda jde možné provést výplně na celém obličeji popř. pozvednout obočí, které klesá operací horních víček.

Prosím o orientační cenu provedení injekčních výplní celého obličeje.

Moc děkuji za informaci a přeji hezký den,

Jana Sochorová
Praha


Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Operace možná je, musíme však velice pečlivě zvážit anatomické poměry, kvalitu tkání a odhadnout naše možnosti, jinak ale operaci nic nebrání. Z textu Vašeho příspěvku ale vyplývá, že byste upřednostnila spíše komplexní přístup k obličeji. Bylo by tedy asi vhodnější se nejdříve sejít, vše společřně promyslet a zvážit a pak se teprve rozhodnout. Kontaktujte mě na č. 603 838 838 či 603 898 514 či mailu kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si schůzku.
Hezký den !
T.Kydlíček


dva zákroky najednou

(příspěvek číslo: 3145)
dne: 15.11. 2011

Dobrý den pane doktore, je možné zároveň či v krátkém časovém úseku podstoupit liposukci boků, nohou a pak zvětšení prsou ? Děkuji za Vaši odpověd. S pozdravem Lucie Křepinská

Dobrý den,
děkuji za dotaz ! Slučování operací moc rád nemám,proto bych upřednostnil dva výkony v kratším časovém odstupu, to by neměl být problém.
Hezký den !
T.Kydlíček


omlazovací kůra

(příspěvek číslo: 3144)
dne: 9.11. 2011

Dobrý večer pane doktore. Rád bych své manželce udělal radost pod stromečkem a chtěl bych ji zaplatit omlazovací kůru obličeje. Ženě je 48 let. Chci se zeptat pokud tyto zákroky provádíte a v jaké cenové relaci se tyto zákroky pohybují. Poněvadž by to mělo být vánoční překvapení, tak se chci zeptat zda jste schopen dle zaslané fotografie přibližně udělat nějaké závěry co by to vše mělo obnášet. Děkuji za odpověď

Dobrý den,
tyto výkony provádím, situace kolem nich je ale složitější než se na první pohled zdá. Snad bychom to nějak vymysleli - kontaktujte mě na č. 603 838 838 či na mailu kydlicek@fnplzen.cz a pokusíme se to nějak zvládnout.
Hezký den !
T.Kydlíček


metacrill

(příspěvek číslo: 3143)
dne: 8.11. 2011

Dobrý den ,zajímalo by mne zda používáte Metacrill a jestli ano kolik by stálo zvětšení prsou a vytvarování zadku.Předem děkuji za odpověď

Dobrý den,
asi Vás zklamu, ale Metacrill nepoužívám, mám k tomuto materiálu výhrady a tak ani neplánuji s ním pracovat.
Hezký den !
T.Kydlíček


GELOVÉ NEHTY

(příspěvek číslo: 3142)
dne: 7.11. 2011

DOBRÝ DEN,JSEM K VÁM OBJEDNANÁ NA OPERACI A MÁM NEHTY NA RUKÁCH POTAŽENÉ PRŮSVITNÝM GELEM,TAK SE CHCI ZEPTAT JESTLI TO VADÍ NEBO NE..dĚKUJI ZA ODPOVĚĎ

Dobrý den,
gely nevadí, žádný strach.
Hezký den !
T.Kydlíček


implantáty

(příspěvek číslo: 3141)
dne: 5.11. 2011

Dobrý den pane doktore, měla bych 3 otázky ohledně augmentace:
1. Jestli jsou implantáty značky Mentor podle Vaší zkušenosti opravdu kvalitnější než např. Eurosilicone (trvanlivější, odolnější, s jejich použitím je méně pooperačních komplikací - kapsula, vrásnění...)
2. pokud se vytvoří kapsula, zda se se při reoperaci může po odstranění kapsuly použít ten samý impantát, který tam byl nebo se musí použít nový. Uvažuji, že bych si připlatila za opravdu kvalitní impl., ale kdyby se musel brzy měnit, to by mě asi zriunovalo...:)
3. Jestli po augmentaci - imp. pod sval - je možné už 3. den řídt a vykonávat domácí práce, pokud budou prsa pevně zavázaná? Nejde mi o bolestivost, ale měla bych strach z posunu implantátu.
Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký den

Dobrý den,
děkuji Vám za zajímavé dotazy a pokusím se je přehledně a jasněn zodpovědět.
1. Nemyslím si, že by implantáty značky Mentor byly kvalitnější než implantáty jiných značek. Nikdy jsem to neřekl a ani nenapsal. Implantáty Laboratoires Eurosilicone jsou s ostatními značkami srovnatelné a neexistuje žádný nezávislý arbitr (např. americká FDA, český SÚKL, mezinárodní IQUAM apod.), který by řekl, že tento a tento implantát je lepší a kvalitnější než jiný. NEEXISTUJE žádné takové vyjádření a vše co se na tento způsob objevuje je pouze a jenom vyjádření subjektivního názoru na tu či onu značku implantátu či součást reklamy.
V současnosti dávám přednost implantátům Nagor,Laboratoires Eurosilicone a Arion a nevidím žádné rozdíly v kvalitě implantátů, v ceně ovšem ano...
V minulosti jsem vystřídal implantáty mentor, Nagor, Natrell, Polytech Silimed, PIP, Polytech a znovu musím opakovat: rozdíly v kvalitě jsem neviděl a nevidím.
2. Pokud vznikne kapsula, která si operaci vyžádá (naštěstí to není časté), pak by se správně implantát měnit měl, nepovažuji to však za nezbytné, takže pokud to někdy (opravdu někdy) musím dělat, implantáty měním jen vzácně.
3. Stačí sportovní elastická podprsenka a pokud se bude jednat pouze o řízení auta a ně nějakou fyzicky nározčnou činnost, pak je rozhodně na místě spíše obava z bezpečnosti jízdy při pooperačních potížích než z posunu implantátu.
Přeji hezký den a pěkný zbytek víkendu !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 3140)
dne: 4.11. 2011

Dobrý den pane doktore, ráda bych věděla, zda je možné provést současně operaci pupeč.kýly s abdominoplastikou - můj problém s kýlou byl zaviněn tloušťkou - na operaci kýly jsem byla 2x. Nyní se mi konečně po letech podařilo výrazně zhubnout (-36kg) a ráda bych tedy své problémy s kýlou vyřešila už jednou provždy a navíc se i odměnila abdominoplastikou. Ráda bych také věděla, zda můžu doufat alespoň v částečnou úhradu od pojišťovny. Děkuji za odpověď, Hana

Dobrý den,
je mi líto, asi Vás zklamu, ale nepovažuji za vhodné spojovat operaci pupeční kýly a abdominoplastiky. Ne, že by to technicky nešlo, to by možné bylo, ale znamenalo by to možné poškození pupku, který by mohl v nejhorším případě i odumřít. Já osobně bych rozhodně doporučovat nejdříve spravit pupeční kýlu a teprve po zhojení a časovém odstupu alespoň 4 - 6 něsíců přikročit k abdominoplastice.
S úhradou zdravotní pojišťovny Vás asi zklamu také, je mi líto, ale nejspíše to zbyde na Vás, pojišťovny hradí abdominoplastiku jen zřídka a zcela v konkrétních situacích.
Hezký den !
T.Kydlíček


Mekci prso nez druhe

(příspěvek číslo: 3139)
dne: 2.11. 2011

Dobry den, jsem muž a je mi 20let. Uz asi mesic pocituju slabost na leve casti hrudi. Nejdriv jsem myslel, ze by mohla byt pricina u srdce resp. v srdci. Postupem casu jsem zjistil, ze se jedna o leve prso (kdyz jsem citil slabost, zkusil jsem to misto najit po hmatu a nasel jsem, je to nejspis prso). Kdyz polozim prsty na leve prso, trochu zatlacim a jakoby "masiruju", citim takovy hrbolaty povrch, jakoby to prso bylo slabsi oproti pravemu. Vlastne jako bych citil "zlazy". Kdyz toto provedu u praveho prsu, zda se tvdrsi, proste v poradku. Nejdrive jsem se bal, ze by se mohlo jednat o rakovinu, snad mam pravdu a neni tomu tak, jelikoz si nenahmatu zadnou bulku. Jedinou starost mi tedka dela, jestli to nemuze byt nejaky zanet ci neco podobneho. Tu slabost citim pul dne, vetsinou v pvrni polovine. Vetsinou se vyskytuje na stejnem miste, obcas je jinde. Zadna ocni deformace neni videt ani zadna vyrazka. Po opticke strance je vse v poradku, jen hmatatelnosti a pocitem slabosti. Dekuji za odpoved. S pozdravem a pranim hezkeho dne pan Richard.

Dobrý den,
rád bych Vám poradil přesně, ale nevím, co myslíte pojemem "slabost". Je jasné, že Jste si nahmatal prsní žlázu. Prsní žlázu mají obě pohlaví, tedy i muži. Pokud se Vám povede identifikovat "slabost" přesněji, mohli bychom se pohnout z místa.
Hezký den !
T.Kydlíček


plastika nechtového lůžka

(příspěvek číslo: 3138)
dne: 1.11. 2011

Dobrý den,
mám 15letého syna kterému opakovaně zarůstají necty na obouch nohouh.Chtěla jsem se zeptat na plastika nechtového lůžka leizrem, zda je lepší než klasický zákrok.Zda tuto operaci provádíte i u vás a kolik stojí. Předem děkuji za odpověd.
Naschledanou Jaroslava

Dobrý den,
pokud něco má opravdu pomoc, pak je to změna tvaru nehtové ploténky včetně nehtového lůžka, tedy klasická operace, která se poněkud něšťastně nazývá "plastika nehtového lůžka". S plastickou chirurgií tato operace však nemá nic společného, jen ten název. Doporučuji spíše tedy najít nějaké etablové pracoviště, kde by se tento menší zákrok udělal než zvažovat alternativní postupy jako se např. laser.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 3137)
dne: 1.11. 2011

Dobry den,je mi 35let a mam dve deti,obe jsem kojila neco pres jeden rok.Zustala mi mala a povisla prsa,proto bych si je rada nechala vzetsit.V soucasne dobe ziji s rodinou v Anglii a rada bych se zeptala,jestli bych se mohla s vami domluvit a objednat pres internet.Take bych rada vedela jak dlouho se ceka na operacni termin a jestli by vubec bylo mozne vse zvladnout behem jedne navstevy CR cca tydne nebo 14dnu.MOckrat dekuji Valentova

Dobrý den,
žádný problém, přes mail se to dá zvládnout poměrně dobře. Každopádně bych Vás poprosil o zaslání několika fotografií (zpředu a z profilu) na mojí adresu kydlicek@fnplzen.cz a já Vám pak napíšu, jaké možnosti se nám nabízejí. Od rozhodnutí o dalším postupu se pak všechno bude odvíjet dál. Tedy termín operace, doba hojení, rekonvalescence apod. Jen zcela obecně, bez znalosti konkrétních podrobností Vám mohu nabídnout první polovinu prosince, myslím, že 14 dní by mělo stačit.
Kontaktovat mě tedy můžete na mailu kydlicek@fnplzen.cz, či tlf. č. 603 838 838 či 603 898 514.
Hezký den !
T.Kydlíček


oprava labioplastiky

(příspěvek číslo: 3136)
dne: 1.11. 2011

Dobrý den ,cca. před půl rokem jsem podstoupila labioplastiku malých labií, ale jedno labio je jakoby jen poloviční-nesahá až k dolnímu otvoru, jako normálně a je více vystrčené ven, než to druhé-vznikl tam jakýsi pahorek a vipadá to velice nesouměrně.Prosím vás, jsou nějaké možnosti modulace, doplnění či podobně?Popřípadě kde se na takovéto věci specializují?Byla jsem na poměrně kvalitní klinice, ale výsledky jsem byla opravdu zděšena!Děkuji za odpověď

Dobrý den,
labioplastika sice vypadá jako malý výkon, často se ale zapomíná, že krajina zevního genitálu je na jedné straně vystavena velkému tlaku infekcí a na druhé straně se jedná o velice křehké a silně prokrvené tkáně. Všechny tyto okolnosti dělají z labioplastiky výkon nejednoduchý. Asi by bylo vhodné nejdříve posoudit aktuální stav a cesta jak dál se nám pak nabídne víceméně sama. Schůzku si můžeme dohodnout na mailu kydlicek@fnplzen.cz či tlf. č. 603 838 838 či 603 898 514.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstranění znamének

(příspěvek číslo: 3135)
dne: 31.10. 2011

Dobrý den,provádíte i odstranění znamének po těle,mám jich asi sedm a některé mi vadí při nošení podprsenky. Mohla bych prosím vědět cenu a kdy bych se mohla objednat,pokud je odstraňujete.
Děkuji moc za odpověď.
Alena Maříková

Dobrý den,
žádný problém, kontaktujte nmě na mailu kydlicek@fnplzen.cz či tlf. č. 603 838 838 či 603 898 514 a domluvíme si další postup.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce obličeje

(příspěvek číslo: 3134)
dne: 30.10. 2011

Dobrý den pane doktore,
měla bych dotaz, zdali provádíte i liposukci obličeje a podbradku? A když, kolik by tato operace stála? Vím že konkrétně odpovědět nemůžete, ale potřebovala bych alespoň vědět kolik přibližně. Jednalo by se o odstranění tuku malého rozsahu. Děkuji moc za odpověď :) Sára

Dobrý den,
není problém udělat liposukci podbradku, nicméně liposukci tváří (i když se občas dělají)bych se tak trošku bránil. Důvodem jsou dlouhotrvající otoky a zejména citlivé nervové zásobení mimických svalů obličeje. Pokud bych se tedy do něčeho ze zmíněných výkonů pustil, pak je to lisopoukce podbradku. Jedná se o operaci vmístním umrtvení, ambulantní, tedy bez hospitalizace, s kompletní cenou 5.000,-Kč. Problémem je ovšem nutnost nosit elastický pás po bradou (optimálně alespoň 4 - 6 týdnů, - trvale !) a otoky, které mohou přetrvávat několik týdnů.
Hzký den !
T.Kydlíček


operace prsou - pooperační režim

(příspěvek číslo: 3133)
dne: 30.10. 2011

Dobrý den pane doktore,
chtěla bych se zeptat, jak dlouho po augmentaci se musí spát výhradně na zádech a kdy je možno se začít naplno věnovat běžným domácím pracem, úklidu a péči o dvě malé děti se vším všudy. A ještě jedna otázka - pracuji ve zdravotnictví a bylo by již po týdnu až 10ti dnech možno v práci provádět přesné výkony vč. drobných chirurgických (některé jsou v předkonu a s lehce nataženýma rukama)? Omlouvám se za tyhle hloupé otázky, ale potřebuji si nějak svůj režim po event. operaci naplánovat... Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den

Dobrý den,
každý z lékařů má své know-how, které se individuálně liší. Já osobně zvrdím, že "co nevadí, to je dovoleno", takže pokud Vám nevadí ležet na boku tak ležte, pokud zvládáte domácí práce bez potíží, tak je dělejte a pokud zvládáte práce v zaměstnání, tak klidně choďte do práce. Pokud by Vám něco z toho přinášelo potíže, tak s danou činností ještě počkejte pár dní, ale v opačném případě jinak žádný strach. Podotýkám ale, že jsou to moj názory a nemusí konvenovat s názory kolegů, kteří mohou mít odlišný pohled na věc.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dolíčky pod jizvičkami

(příspěvek číslo: 3132)
dne: 25.10. 2011

Dobrý den,
pane doktore, v polovině září zaútočil kocour na mou pětiletou dceru a na tváři ji zůstaly 2 hluboké (0,5 cm dlouhé) škrábance. Nejprve mi dětský lékař radil, ať „to nechám být, že je malá“, z vlastní iniciativy jsem ji začala mazat před 2 týdny Hemagelem, nyní jsem zakoupila Dermatix. Škrábance už nejsou tak moc ošklivé jako na začátku, ale když se dcerka usměje, zůstávají ji pod nimi „dolíčky“. Mám strach, aby ji to nezůstalo navždy. 3x denně masíruji (pouze stlačím, uvolním). Nevím, jestli mám po každé masáži opět ošetřit Dermatixem? Mohu pro ni udělat ještě něco více?
Předem velice děkuji za odpověď, Knesplová

Dobrý den,
neexistuje žádný gel, mast, či krém, který by sám o sobě jizvu změnil tak, aby zmizela, či stala se kosmeticky naprosto nenápadnou. Jizva vyžaduje komplexní, systematickou a dlouhodobou (měsíce) péči. Předně jsou nutné tlakové masáže: tlak prstů bez povrchového tření po dobu půl minuty s několikavteřinovou přestávkou po dobu minuty opakovaně, minimálně 5 x 10 minut denně. Dermatix gel, Contractubex gel apod. jsou doplňky masíží, stejně jako např. Topigel destička. Ať ale budete dělat co budete dělat počítejte s tím, že jizva je jiná tkáň než je její okolí a tak více či méně bude vidět vždy a všechna ta péče jako jsou masáže, krémy a gely apod. mají sloužit k tomu, aby se jejich nápadnost minimalizovala.
Hezký den !
T.Kydlíček


objednací termíny

(příspěvek číslo: 3131)
dne: 25.10. 2011

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakou máte objednací lhůtu na zvětšení prsou a kolik je před tímto zákrokem potřeba vyšetření? Pokud bych chtěla na operaci např. koncem ledna, kdy nejpozději mohu přijít na konzultaci. Děkuji za odpověď

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru! Objednávací lhůta je nyní 1 - 1,5 měsíce, pokud tedy zvažujete termín operace v lednu příštího roku, pak by bylo ideální se setkat někdy v polovině listopadu. Termín setkání si můžeme dohodnout buď telefonicky na č. 603 838 838 či 603 898 514, nebo mailem na adrese kydlicek@fnplzen.cz Informací, které musíme probrat je hodně, takže počítejte s cca hodinou.
Hezký den !
T.Kydlíček


Konzultace

(příspěvek číslo: 3129)
dne: 23.10. 2011

Dobrý den, ve starších příspěvcích jsem se dočetla, že poskytujete každé pondělí konzultace, platí tato infomace?A je tedy možné přijít bez objednání? Předem děkuji

Dobrý den,
ano, v pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) mám poradnu ve Fakultní nemocnici v Plzni - Lochotíně, vchod B,6. patro. Jedná se o poradnu pro kontroly a problematiku zcela či z velké části nekosmetickou, tedy především s rozměrem zdravotním. Pokud se Vám nějaké pondělí dopoledne hodí, klidně přijďte, bez objednání a bez doporučení, žádný problém, je jen třeba se ohlásit v recepci a sestřičce říct, že jdete za mnou, nemůžeme se minout.
Hezký den !
T.Kydlíček


blepharoplastika

(příspěvek číslo: 3128)
dne: 18.10. 2011

Dobrý den, chtěla bych se objednat na blepharoplastiku horních víček. Prosím o sdělení
datumu konzultace (nejraději ÚT, ČT, PÁ po 14,00
hod., jinak se samozřejmě přizpůsobím).

Děkuji, Hauerová

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru ! Nabídnout bych Vám mohl již tento čtvrtek,20.10.11 ve 14,30 hod., kde se mi uvolnilo místo. Konzultace trvá asi půl hodiny a musíme při ní probrat vše co s operací souvisí. Najdete mě ve Fakultní nemocnici v Plzni - Lochotíně, vchod B, 6. patro, dveře s nápisem "serkretariát". Kontaktovat mě můžete na tlf. č. 603 838 838 či 603 898 514 či mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den a těším se na spolupráci !
T.Kydlíček


bradavičky

(příspěvek číslo: 3127)
dne: 18.10. 2011

Dobrý den,
prosím o sdělení, zda provádíte odstranění bradaviček z očního víčka, popř. orientační cenu, jedná se o 2 "úzké cca 5 mm vysoké" bradavičky. Děkuji za Váš čas. JK

Dobrý den,
ano, provádím i tyto malé výkony a to v rámci své praxe ve Fakultní nemocnici v Plzni. Přijďte, nejlépe nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) - vchod B, 6. patro, podíváme se a něco vymyslíme. Je to drobnost, takže buď by cena byla vysloveně symbolická, nebo dokonce žádná.
Hezký den !
T.Kydlíček


Odstáté uši

(příspěvek číslo: 3126)
dne: 17.10. 2011

Dobrý den, rád bych se objednal na konzultaci přišití ušních boltců. Je nutné se na konzultaci objednat? Děkuji za odpověd David Pour.

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru! Konzultace vhodná je, musíme při ní důkladně probrat vše co s operací souvisí. Pokud se Vám to hodí , můžeme se sejít již tento týden, naqpř. v pátek 21.10.11 v 11 hod. a najdete mě ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, dveře s nápisem sekretariát. Kontaktovat mě můžete na tlf. č. 603 838 838 či 603 898 514 či mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Těším se na spolupráci a přeji hezký den !
T.Kydlíček


implantáty a elektroléčba

(příspěvek číslo: 3125)
dne: 14.10. 2011

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda půl roku po augmentaci(kulaté Mentory 150ml pod svalem),mohu s implantáty absolvovat elektroléčbu??(bolesti pohybového aparátu)Mohu absolvoval rentgeny,magnetickou rezonanci, magnety,nahřívání,laser,lymfatické masáže či infrasaunu, elektroléčbu??
Co se s implantáty nesmí??
Je nějaké omezení? Mohu absolvovat pobyt na rehabilitační klinice a musím tamějším lékařům říkat o implantátech. Moc děkuji za odpověď. Vážím si Vaší ochoty poradit.

Dobrý den,
prakticky nejste omezená, s implantáty můžete dělat vše, tedy i kompletní rehabilitace, které potřebujete.
Ničeho se nebojte, žádný strach.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3124)
dne: 11.10. 2011

Dobrý den,dá se odstrnit Lipom v lokální anestezii?Kolik přibližně stojí zákrok.Děkuji.H.S.

Dobrý den,
pokud se nejedná o nějak rozsáhlý lipom, pak je operace v místním umrtvení možná. Obvykle je operace lipomu hrazena zdravotními pojišťovnami, takže si myslím, že byste platit neměla nic.
Hezký den !
T.Kydlíček


konzultace

(příspěvek číslo: 3123)
dne: 10.10. 2011

Dobrý den mohla bych k vám přijít na konzultaci některé pondělí bez objednání?Abdominoplastika.Jana

Dobrý den,
ano, žádný problém, klidně mě navštivte nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni, Alej Svobody 80, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu. Podíváme se, vše zvážíme a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Úprava jizvy po SC

(příspěvek číslo: 3122)
dne: 9.10. 2011

Dobrý den, jsem po 2 císařských řezech, jizvy se mi v obou případech zhojily velmi pěkně...trápí mi ale ,,důlek" po prvním SC...břicho mám ploché, nemám rozestup břišních svalů...v podbřišku mám ,,důlek" po prvním SC (jizva pod kůží) a pod ním asi 2 mm jizvu po druhém SC...je možné toto nějak chirurgicky upravit...nebo setkal jste se se situací kdy na žádost pacientky plánovaně u 3 porodu toto přímo na sále upravili? Laicky mám představu, že ty staré jizvy vyříznou a udělají prostě jen jednu :o) Doufám, že jsem situaci popsala srozumitelně :o) a tímto předem děkuji za odpověď....Lucie S.

Dobrý den,
žádostmi o účasti plastického chirurga při operacích jiných odborníků se setkávám poměrně často, nikdy ale není odpověď jednoduchá. Já osobně bych úpravu jizvy při porodu císařským řezem neviděl jako vhodnou, spíše bych dal přednost o jizvu ihned po zhojení adekvátně systematicky a dlouhodobě pečovat. Korekce možná je, ale doporučoval bych jí provést až při eventuálním neúspěchu konzervativního postupu. Asi nejste s mojí odpovědí spokojená, sle není výjimkou, kdy se medicínský pohled liší od pohledu pacienta.
HJezký den !
T.Kydlíček


<< < 17 / 130 > >>