Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


oprava jizev po augmentaci

(příspěvek číslo: 3179)
dne: 5.01. 2012

Dobrý den, v roce 2009 jsem byla na augmentaci a odstranění přebytečné kůže kolem bradavek. Po operaci mi zůstaly ošklivé jizvy. Asi před rokem jsem u Vás byla na konzultaci a domluvili jsme si termín reoperace. Mezitím jsme se ale s manželem doholi na druhém dítěti, které je již na světě. Nyní běží kauza s implantáty PIP, které mám i já. Chci se zeptat jak dlouho po ukončeí kojení je možná operace a jestli by tedy nebylo dobré rovnou tyto implantáty vyměnit? Předem děkuji, pěkný den!

Dobrý den,
situace okolo implantátů P.I.P je poněkud nepřehledná a zdaleka ne vše co je možné se z médií dozvědět je pravda. Každopádně žádný strach, doporučené sledování mammologem a plastickým chirurgem je ale vhodné vždy (to ostatně doporučuji paušálně každé ženě), a tento odborník mimo jiné doplní i sonografické vyšetření. Pokud by implantát vykazoval nějaké kvalitativní změny (to se ale může týkat jakékoliv značky), pak není co řešit, pokud bude vše v pořádku bude záležet jen na Vašem rozhodnutí zda implantáty vyměnit či ponechat. Každopádně úprava jizev je možná i v místním umrtvení, ambulantně a je možné ji provést jakmile přestanete kojit.
Hezký den !
T.Kydlíček
Hezký den !
T.Kydlíček


augmentace použitými implantáty

(příspěvek číslo: 3178)
dne: 5.01. 2012

Dobrý den, nechala jsem si před rokem zvětšit poprsí implantáty zn. Mentor, nyní bych chtěla znovu na zvětšení- zvolila jsem tehdy malou velikost,ale je mi imlplantátů škoda- bylo mi řečeno, že na ně je doživotní záruka. Bylo by možné původní implantáty po sterilizaci znovu použít u kamarádky či sestry?

Dobrý den,
děkuji za zajímavý dotaz ! Asi Vás zklamu, ale použité implantáty nelze v žádném případě použít znovu. Prsní implantáty jsou vedeny jako materiál na jedno použití a jejich recyklace není přípustná.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 3177)
dne: 4.01. 2012

Dobrý den,hledala jsem zde příspěvky o liposukci,ale dotazy jsou starší a tak bych se vás chtěla zeptat jestli se změnily ceny za liposukci? Měla bych zájem o vice plošné odsání pokud by to bylo možné (břicho,stehna vnitřní i vnější)Je mi 28 let,výška 168cm a vážím 87kg a nedaří se mi zhubnout.Jsem 5 měsíců po porodu (nekojím),v těhotenství mi našli sníženou funkci štítné žlázy..nevím,jestli by to bylo překážkou k zákroku?Za vaši odpověď a radu budu moc ráda,pač mě to dost trápí a myslím,že tento zákrok je to co by mi mohlo pomoct citit se mnohem líp. Ješte jednou děkuji za odpověď :-)

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz ! Na prvním místě musím zdůraznit, že liposukce je metoda tvarování postavy (body contouring) redukcí místních tukových polštářů odsátím tukových buněk. Tedy nikoli plošného odsávání tukové tkáně jak se může zdát. Pokud se tento fakt nerespektuje, můžeme být s výsledkem liposukce nespokojeni, operace Vás nemusí uspokojit. Možná ale jen problematiku nešťastně popisujete a tukové polštáře vhodné k liposukci máte... Každopádně ale doporučuji nejdříve péči endokrinologa, který by zavedl adekvátní léčbu štítné žlázy, která metabolismus ovlivňuje zásadním způsobem. Pokud před liposukcí upravíte alespoň částečně tělesnou hmotnost, eventuální liposukce bude mít větší efekt.
Hezký den !
T.Kydlíček


Otoplastika

(příspěvek číslo: 3176)
dne: 4.01. 2012

Dobrý den, je překážkou modelace uší ulcerozní kolitida, resp. užívání imunosupresiv? Děkuji.

Dobrý den,
není, pokud je Vaše onemocnění stabilizované, pak je možné otoplastiku podstoupit.
Hezký den !
T.Kydlíček


implantát

(příspěvek číslo: 3175)
dne: 4.01. 2012

Dobrý den,v roce 2008 jsem u Vás prodělala zvětšení prsou a nevím jaký implantát kapkovitého tvaru byl použit.Mohl byste napsat jaké od jaké firmy jste v té době používal,nebo si mám raději zavolat?Děkuji

Dobrý den,
rád bych Vám odpověděl přesně, ale nevím jak se jmenujete... Pokud mě ale moje záznamy neklamou, tak poslední P.I.P. implatát jsem použil někdy v polovině června 2007, předpokládám tedy, že Vaše anatomické implantáty budou Laboratoires Eurosilicone Vertex I Paragel 102N. Pokud chcete, sasmozřejmě zavolejte, rád Vám odpovím přesně.
Hezký den !
T.Kydlíček


SOLÁRIUM PO OPERACI

(příspěvek číslo: 3174)
dne: 4.01. 2012

DOBRÝ DEN PANE DOKTORE,PŘED DVĚMA MĚSÍCI JSEM U VÁS BYLA NA MODELACI PRSOU,TAK JSEM SE CHTĚLA ZEPTAT ZA JAK DLOUHO PO OPERACI JE MOŽNÉ ZAJÍT DO SOLÁRIA..TRPÍM V ZIMĚ NA EKZÉMY A SOLÁRIUM MI VŽDY POMOHLO..DÍKY ZA ODPOVĚĎ

Dobrý den,
žádný strach, klidně do solária můžete, doporučuji však zakrýt ještě aktivní jizvy a to buď krémem s UV faktorem 50+ či proužky náplasti. Pokud se rozhodnete solárkovat v podprsence, tak ani toto nemusíte.
Hezký den !
T.Kydlíček


OPERACE NOSU

(příspěvek číslo: 3173)
dne: 4.01. 2012

Dobrý den chtěla jsem se optat jakou máte zkušenost s operací nosu a hrazení částky od pojištovny. Je mi 26let v 10 letech jsem měla menší úraz nosu - cca.po dvou letech mi odebrali chrupavku. Mám orlí nos + špička nosu bez chrupavky mi uhýbá ( a taková celá gumová ) - tzn. křivej nos. Myslíte si, že pojištovna by přispěla nějakou částkou na zákrok ? Nejspíš bych chtěla nos zmenšit i narovnat
DĚKUJI ZA OPPOVĚD

Dobrý den,
perace nosu, zejména tzv. sekundární rinoplastiky, tedy reoperace a operace po úrazu jsou vždy velice delikátní výkony. Z toho co píšete mám za to, že u Vás to bude platit dvojnásobně, vždyť Jste prodělal úraz i operaci... Těžko na tomto místě neco slibovat, ale myslím si, že úhrada zdravotní pojišťovnou je reálná. Každopádně to chce osobní konzultaci, při které se vše musí vyjasnit.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3172)
dne: 3.01. 2012

Dobrý den,mohla bych přijít některé pondělí k Vám do poradny mezi 8.30h-11.30h na konzultaci o odstranění lipomu,nebo se musím objednat na konkrétní den a hodinu?Děkuji.Hodanová

Dobrý den,
samozřejmě, určitě přijďte a v recepci se po mě ptejte, žádný problém (vchod B, 6. patro).
Hezký den !
T.Kydlíček


diastáze břišních svalů a vpáčený hrudník

(příspěvek číslo: 3171)
dne: 3.01. 2012

Dobrý den,mé dceři je 16 měsíců a má vpáčený hrudník,mírně vystouplá spodní žebra a diastázy břišních svalů,
už na 6-ti měsících jsem o tom říkala dr.ten však měl názor,že až poroste,že se to zlepší,jenže teď mi příjde,že má žebra víc vystouplá,byla jsem na ortopedii a tam řekli,že to nic není,že se to stává,pak se změnil pediatr a dr.nám předepsala rehabilitace,kde řekli,že se mělo začít dříve,cvičím s dcerou posilování břišních svalů,ale pochybuju,že se zlepší vpáčený hrudník a vystouplá žebra,jaká je šance,že se to zlepší??
co jsem koukala na fotky po porodu,tak mi nepřišlo,že by dcerka měla hrudník tolik vpáčený a žebírka neměla vůbec vystouplá,tzn,že se to růstem zhoršilo,je šance na zlepšení?Foukáme na flétničku,zadýchaná není,intenzitu dechu má velkou,vydrží foukat dlouho bez nádechu
Děkuji L.

Dobrý den,
holčička je ještě hodně malá na nějaké závěry a skutečně se ledacos ještě může změnit, nicméně bych doporučil sledováni nejenom pediatrem, ale i dětským chirurgem. Rehabilitace je jistě užitečná a doporučuji v ní pokračovat, další vývoj však nelze odhadnout. Rád bych Vám řekl něco přesnějšího, ale bez znalosti konkrétní situace to nejde.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vyplnění po roštěpu

(příspěvek číslo: 3170)
dne: 29.12. 2011

Dobrý den,mám plastické operace po roštěpu rtu i patra. Jizvy nad rtem-pod nosem bývaly vypnuté, věkem /mám 40let/ se propadají. Ráda bych nějaké vypodložení ,nejlépe trvalé. Je k tomu schůdná cesta? Děkuji.

Dobrý den,
určitě nejlepší bude, když mě navštívíte nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro. Podíváme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


rhinoplastika

(příspěvek číslo: 3169)
dne: 29.12. 2011

Dobrý den pane doktore, už několik let uvažuji o operaci nosu. Konkrétně mám na mysli snesení hrbolu a úpravu širší špičky nosu. Nos je k obličeji příliš výrazný, chtěla bych ho "zjemnit". Je mi 39 let. Asi mi odpovíte, že nižší věk je pro jakékoliv pooperační hojení vhodnější a operaci bylo lepší řešit dříve. Další problém, kterého se při hojení obávám, je mastná pórovitá pleť a poměrně silná kůže v oblasti nosu. Jsou obavy ze špatného hojení a dobrého výsledku operace v mém případě na místě? A poslední dotaz. Jsem z Českých Budějovic, ale nemám problém na operaci někam do rozumné vzdálenosti dojet. Dáte mi doporučení na šikovného chirurga? Děkuji za Vaši radu. Lenka

Dobrý den,
buďte úplně klidná, 39 let není žádný věk a rinoplastika je klidně možná, žádný strach. Poněkud větší problém je silná, mastná a pomerančová pokožka, ale ne z hlediska hojení, spíše tím, že stírá jemné kontury špičky nosu. Ale i tak by neměla být rinoplastika problém, stejně jako České Budějovice, kde se můžete s důvěrou obrítit na Dr.L.Maříka, kterého najdete buď přímo v budějovické nemocnici, či v soukromém zdravotnickém zařízení v Hluboké nad Vltavou. Na Dr.Maříka se obraťte s důvěrou, je to dobrý chirurg a dobrý kolega. Určitě budete spokojena. Držím palce !
Hezký den !
T.Kydlíček


Otoplastika

(příspěvek číslo: 3168)
dne: 29.12. 2011

Dobrý den,
2. 11. 2011 jsem u Vás podstoupila Otoplastiku. 16. 11. jsem byla na vyndavání ztehů a ještě dneska mi z levého ušního boltce (zevnitř) kouká taková tmavě modrá až černá šňůrka - nejspíš zteh. Tak se chi zeptat, jestli se to samo vstřebá nebo jestli si to pinzetou mohu vyndat sama.
Jinak Vám chci popřát všechno nejlepší do nového roku.
Předem moc děkuji za odpověď.
Lenka

Dobrý den,
žádsný strach, bude se jednat o zbytek vstřebatelného stehu. Stačí při mytí trošku "přitlačit" a po osušení trtošku promastit. Uvidíte, že se steh sám vydrolí. Pokud se chcete zastavi, žádný problém.
Hezký den !
T.Kydlíček


Mateřské znaménko

(příspěvek číslo: 3166)
dne: 29.12. 2011

Dobrý den, dcera má na pravé ruce mateřské znaménko ve velikosti 6 x 5 cm. Po vyšetření v kožní ordinanci v Ústí nad Labem jsme dostali doporučení do Prahy do nemocnice ve Vinohradech. Vše hrdí VZP, Jen jsem se chtěla zeptat jestli i odstranění znaménka provadíte a jak je to s úhradou. Teplice jsou pro nás blíž jsme z Děčína. Děkuji za info.

Dobrý den,
děkuji za dotaz ! Ano, provádím i tyto výkony a pokud se jedná o znaménko velikosti 6x5 cm jak píšete, tak předpokládám, že by úhrada léčby šla na vrub zdravotní pojišťovny. Protože Jste zdaleka bude nejlepší, když mi pošlete na můj mail (kydlicek@fnplzen.cz) několik fotografií (celek + detail) a naskenované kožní vyšetření a pokusíme se vše nějak zjednodušit, určitě to zvládneme.
Hezký den !
T.Kydlíček


implantát z kmenových buněk varlete

(příspěvek číslo: 3165)
dne: 28.12. 2011

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda by byl možný implamtát jednoho varlete pomocí kmenových buněk.Jedná se o 14letého chlapce.
děkuji Alena

Dobrý den,
je mi líto,ale nikoli,snaf v brzké budoucnosti,nyní ale ještě ne.Varle je komplikovaný orgán,takže nejde jen o vlastní tkáň.Pokud je ale ve skrotu jedno varle,funkčně to druhé plně zastoupí.
Hezký den!
T.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 3164)
dne: 27.12. 2011

Dobrý den mám povislá prsa vel.70B nejsou pevná velikost by vyhovovala ale chtěla bych je pevné.Kolik by stála operace?

Dobrý den,
modelace prsů jsou poměrně časté výkony jekichž c?lem je změna tvaru prsu,nikoli jeho velikosti. Kompletmí cena (oprace,dvoudrnní hospitalizace a elastická podprsenka činí 32.000,- kč. Samozřejmě,že důkladn? konzultace je nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček



fy. PIP

(příspěvek číslo: 3163)
dne: 26.12. 2011

Dobrý den
V květnu v roce 2006 mi u vás byla provedena modelace prsů s vložením implátátů. Z identifikační karty k implantátům jsem zjistila, že jsou od firmy PIP. Mám se čeho obávat? Děkuji Marková

Dobrý den.
ano. implantáty P.I.P. jsem používal,ale bylo to v době.kdy měly všechny certifikace a osvědčení v pořádku. takže se ničeho obávat nemusíte. Problémy s certifikacemi gelov? výplně začaly aż mnohem později. Bát se skutečně nemusite; navíc celý problém podle mě trošku zavání konkurenčním bojem...
Hezký den !
T.Kydlíček:


Labioplastika

(příspěvek číslo: 3162)
dne: 23.12. 2011

Dobrý den
Pane doktore je mi 16 let a mám nadměrně velké stydké pysky. Velice mi to překáží při běhu když se obléknu do plavek nebo do uplejšího spodního prádla. Mám neustále výtok a časté mykozy. Chtěla bych podstoupit labioplastiku. Je to možné ?

Dobrý den,
ano,labioplastika je možná i v tomto věku,jen při konzultaci musí být přítomen rodič,nejlépe maminka.Možné to ale je,žádný problém.
Hezký den!
T.Kydlíček


opakovaná augmentace

(příspěvek číslo: 3161)
dne: 21.12. 2011

Dobrý den pane doktore,
v červebci jsem podstoupila augmentaci,z velikosti 75A mám niní 75D, v pravém prsu přidáno 450 ml, v levém 500 ml. Mé přání je zvětšit celkově o cca 800 ml. S odvedenou prací jsem zpokojena a o zvětšení jsme rovněž s mím lékařem hovořila a přibližně domluvila další zákrok, přez to se obracím na vás. Operaci jsem podstoupila v Brně a bydlím u Chebu, po zkušenosti s několika hodinovým cestováním bych raději zvolila operatéra přeci jen blíže. Samozřejmě má každý jiný názor na další operaci jakou si přeji, proto se ptám na váš názor a zda ji bylo možné ji u vás podstoupit.
Moc Vám děkuji za odpověď...Stefani

Dobrý den,
děkuji Vám za důvěru!Možné to je,jen si musíme vše důkladně probrat - konzultaci si můžeme domluvit na mobilu 603838838a 603898514 či mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den!
T.Kydlíček


Kryptochorismus

(příspěvek číslo: 3160)
dne: 18.12. 2011

Dobrý den pane doktore,chtěl jsem se zeptat zda nesestouplé varle v mládí,které bylo operováno až v mojich 20ti letech mohlo mít nějaký vliv na vývoj penisu ,co se týče velikosti.Podotýkám že jsem ve svých 20ti letech podstoupil i operaci hypospadie,která se tedy dle mého názoru moc nepovedla.Dnes je mi 35 let.Moc Vám děkuji za odpověď.Jirka.

Dobrý den,
nikoli,nesestouplé varle neovlivní velilost penisu. Hypospádie může představovat problém,zejména v těžších stupních,kdy velikost penisu do jisté míry ovlivnit může.
Hezký den!
T.Kydlíček


Odstranění ochlupení

(příspěvek číslo: 3159)
dne: 16.12. 2011

Dobrý den.Chtěl bych se Vás zeptat.Všimnul jsem si,že provádíte i odstranění ochlupení.Je mi 25let a rád bych se zeptal,na kolik by tento zákrok přišel.Předem díky za odp.

Dobrý den,
kdepak, to musí nýt omyl, depilace neprovádím a ani jsem nikdy neprováděl. V současnosti je svrchovanou metodou pro odstranění ochlupení ošetření speciálním laserem, často několikaetapové. Obraťte se proto na nějaké renomované laserové centrum.
Hezký den !
T.Kydlíček


Výplň vrásek

(příspěvek číslo: 3158)
dne: 16.12. 2011

Dobrý den,mám prosbu. Chtěla bych se optat na možnost výplně vrásek. Je mi 32 let a začínám mít výrazné nosoretní rýhy-vrásky a taktéž mezi obočím. Je vhodná výplň? Jaká je přibližná cena a jak dlouhá je čekací lhůta na zákrok.
Předem moc děkuji za odpověď.

Dobrý den,
k výplní vrásek, tzv. fillingu používám preparáty na bazi kyseliny hyaluronové. Jsou to preparáty bezpečné s minimem komplikací a středně dlouhým efektem (řádově 6-8 měsíců). Existují i preparáty s efektem delším, musíme ale u nich počítat s jistými nevýhodami, proto raději zůstávám u střednědobých materiálů. O vhodnosti tohoto postupu se ale musíme společně poradit při konzultaci.
Čekací doba dlouhá není, řekněme okolo týdne a cena se pohybuje dle aplikovaného množství, pokud použijeme jednu ampulku (1ml), což obvykle bohatě postačuje, pak cena činí 4.000,-Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rozestup a možná kýla

(příspěvek číslo: 3156)
dne: 15.12. 2011

Dobrý den, mám po porodu dvojčat rozestup a možná kýlu, mohu přijít na konzultaci 2.1.2012, jsme na stejný den objednána na sono ve FN. Kdo rozhoduje o úhradě operace ZP? Děkuji Kája

Dobrý den,
ano, můžete mě navštívit v poradně, kterou mám každé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro. Podíváme se a uvidíme. Během konzultace se obvykle rozhodne op dalším postupu. Řečeno velmi obecně - plastický chirurg diastázu řešit umí a řeší jí, ale pouze tehdy, když současně řeší i nadbytek kožnětukové vrtsvy přední strěny břišní. Pokud se jedná pouze o diasdtázu, či dokonce kýlu a nemusí se řašit i zmíněný kosmetický problém, pak situaci řeší chirurg. To si ale všechno ještě řekneme.
Hezký den !
T.Kydlíček


fibroadenom

(příspěvek číslo: 3155)
dne: 9.12. 2011

Dobrý den pane doktore jsem u vás objednaná na leden abdominoplastika.Chtěla jsem se zeptat zda nebude vadit ,že mám v prsu fibroadenom. Děkuji za odpověď Jana

Dobrý den,
fibroadenom v mléčné žláze je poměrně častý a rozhodně při plánované abdominoplastice vadit nebude, nemusíte se bát.
Hezký den !
T.Kydlíček


Druhá operace

(příspěvek číslo: 3154)
dne: 8.12. 2011

Dobrý den, mám jeden dotaz... Asi před měsícem a půl jsem byla na Otoplastice. Jedno ouško je nádherné, ale to druhé se mi moc nelíbí, přijde mi pořád docela dost odstáté. Chtěla jsem se jen zeptat, zda je možné provést ještě jednu operaci toho jednoho ucha, po jaké době od první operace a kolik by to stálo. Předem moc děkuji za odpověď.
Pěkný den

Dobrý den,
otoplastika je pro boltec poměrně razantní výkon. Zasahuje se ne obou kožních plochách, na chrupavce, mění se anatomie. Bezprostřední hojení sice trvá 2 týdny, ale konzolidace, či chcete-li rehabilitace tkání často až půl roku. Doporučuji vyčkat, tkáně procházejí změnami a vše se ještě bude měnit. Samozřejmě ale, že vždy se dá ještě ledacos "doladit", ale nedoporučuji to dělat dříve než tak 5 - 6 měsíců po prvotní operaci.
Hezký den !
T.Kydlíček


rozestouplé břiční svaly

(příspěvek číslo: 3153)
dne: 7.12. 2011

Dobrý den pane doktore,
po porodu druhého dítěte mám rozestouplé břišní svaly - při zatnutí břicha vleže se mi nad pupíkem vytvoři asi 8 cm dlouhá a 2 cm široká prohlubeň. Zároveň mám v malé oblasti kolem pupíku strie - též následky těhotenství. Jsem štíhlé postavy. Bylo by možné sešít břišní svaly a případně zároveň odstranit oblast kůže se striemi? A doporučoval by jste tuto operaci, pokud je problém pouze kosmetický a zatím mi nepřináší žádné zdravotní problémy. Druhé dítě se mi narodilo před třemi měsíci a další už neplánujeme. Jak dlouho mám počkat,než bych na operaci šla?
Děkuji Vám.

Dobrý den,
ano, operaci bych doporučoval, protože diastáza přímých svalů břišních se může při tělesné zátěži (např. při cvičení) zhoršovat. Z tohoto důvodu bych viděl operaci jako prospěšnou, i když Vám stav potíže nedělá. Během klasické ambdominoplastiky se pak řeší nejenom nadbytek kůžnětukové vrstvy přední stěny břišní, ale i právě zmíněný rozestup přímých svalů břišních.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 16 / 131 > >>