Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


vyrustek na kosti

(příspěvek číslo: 3204)
dne: 23.01. 2012

dobry den, chtela bych se zeptat, jestli je možnost odstraneni vyrustru na kosti jinak než operaci.... leiser a podobne... dekuji Kindlova

Dobrý den,
otázka jaký výrůstek myslíte, pokud máte na mysli např. tzv. ostruhu na patní kosti, pak je možné se pokusit o léčbu ozářením, pokud ale jde např. o výrůstek na kosti bércové (např.), potom je operace jedinou možností jak problém vyřešit.
Hezký den !
T.Kydlíček


zarostly nehet

(příspěvek číslo: 3203)
dne: 22.01. 2012

Dobrý den,mam přítele, kterému neustale i po chyrurgickém zákroku zarůstá nehet na palci u nohy, zajímá mě, zda děláte i operace s timto spojene a jaká je cena.Už mě nenapada nic jiného co by mu mohlo pomoci.Předem moc děkuji za odpověd.

Dobrý den, Jedná se o malý chiru
s nehtovými ploténkami bývá starost. Podstatou operace je zúžení nehtové ploténky tak, že se radikálně odtraní zarůstající okraj nehtové ploténky včetně nehtového lůžka. Doba hojení bývá 2 týdny, kdy je nutné o prst pečovat nosit jen lehkou obuv. Jedná se o malý chirurgický výkon, který by neměl představovat problém a který je chirurgickým ambulancím hrazen ze zdravotního pojištění.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 3201)
dne: 20.01. 2012

Dobry den, je mi 27let a od narozeni mam hodne krivy nos.. Lekar mi doporucil operaci nosni prepazky, kterou hradi pojistovna, chtela bych ale navic nos upravit, zmensit, narovnat a tak se chci optat, zda neco z toho plati taky pojistovna a nebo kolik bych platila za tyto vsechny zakroky naraz, dekuji:)

Dobrý den,
operaci nosní přepážky, septoplastiku, plne hradí zdravotní pojišťovny. Jedná se o zdravotně indikovaný výkon, který má za cíl zprůchodnit nosní průduchy. Jinou otázkou je operace tzv. zevního nosu, tedy úprava a zmenšení nosu. Tato operace je považována za výkon kosmetický a není proto zdrav. pojišťovnami hrazena vůbec. Oba dva výkony je sice možné udělat najednou, dělá se to, já to ale nemám rád a mám dobré důvody obě operace rozdělit na dva kroky. Pokud bychom tedy zvažovali cenu kompletní rinoplastiky včetně dvoudenní hospitalizace, pak by celková částka činila 30.000,-Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


Asymetrická prsa

(příspěvek číslo: 3200)
dne: 19.01. 2012

Dobrý den,
je mi 26 let a mám 3 děti. Prsa jsem měla vždycky větší - vel 85E a celkově jsem silnější postavy. Dá se říct, že těhotenstvím a kojením se mi prsa příliš nezměnila. Ale pravé mám evidentně menší (vždy jsem měla). Zároveň mě trápívají i bolesti zad. Zajímalo by mě, zda zákrok, kterým by se prsa upravila, může být hrazen zdravotní pojišťovnou? Děkuji za odpověď. Michala R.

Dobrý den,
situace s úhradou zdravotní pojišťovny není tak jednoduchá jak se může zdát. Splněny musejí být určité podmínky, které jsou víceméně jasně dány. Vyloučit úhradu zdravotní pojišťovny samozřejmě nelze, ale vyjádřit se mohu až poté co posoudím stav asymetrie, velikost prsů a Vaše představy o výsledku. Pak teprve je možné se vyjádřit k technice, postupu a úhradě operace.
Hezký den !
T.Kydlíček


vystouplé,svěšené břicho

(příspěvek číslo: 3199)
dne: 19.01. 2012

Dobrý den pane doktore, prosím o radu. Mám 4 děti, je mi 46 let, 2 porody normálně a 2 sekce, mám vystouplé, svěšené břicho, stydím se chodit mezi lidi, natož si vzít plavky, každý se ptá jestli nejsem opět v jiném stavu, mám bolesti v zádech, otékají mě prsty, v noci mě občas v břiše tak zabolí, zapálí, jako by se mi tam něco přetrhlo. Nevím jak si pomoci, již 3 roky cvičím a výsledek je znát jen minimální. Vážím 63kg, když zhubnu břicho stále zůstává. Přemýšlela jsem o liposukci, ale z fin. důvodů, zatím zamítnuto. Prosím o radu. Děkuji J.Mráčková

Dobrý den,
z toho co píšete si myslím, že liposukce by řešením problému nebyla. Nejdříve bude nutné doplnit sonografické vyšetření svalové stěny břišní, abychom si udělali představu v jakém stavu břišní svaly po 4 graviditách vlastně jsou. Teprve se znalostí stavu je možné se rozhodnout jaké řešení by bylo možné, uvidíme. Na tomto místě je možné říci, že nějaká pomoc možná bude, ale přesně jaká a zda s úhradou zdravotní pojišťovny či ne, říci momentálně nelze. Při konzultaci a po vyšetření však bude jasno.
Hezký den !
T.Kydlíček


oční víčka

(příspěvek číslo: 3198)
dne: 19.01. 2012

Dobrý den, mám prosbu, v srpnu v r. 2011 jsem si nechala udělat u jiného plastického lékaře operaci spodních víček pro velké váčky. Po 3 měsících jsem při hodnocení výsledku byla nespokojena, jelikož vypadám skoro stejně jako před výkonem, je možno u Vás konzultovat můj stav a proč, popřípadě hledat řešení? Děkuji Bohmová

Dobrý den,
samozřejmě, konzultaci si můžeme domluvit na kydlicek@fnplzen.cz či na 6023838838 event. 603898514. Operace očních víček zdánlivě patří mezi výkony jednoduché,ale není tomu tak. Blepharoplastika v sobě skrývá nástrahy, kterým je třeba se vyhnout nebo a vzít je v patrnost.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zákrok

(příspěvek číslo: 3197)
dne: 17.01. 2012

Dobry den,mam dotaz,Je mi 29 let a mam problem z mužským přirozením kdy mě nějde přetahovat předkožka.Prosím o radu nebo jestly děláte tyto zákroky. Děkuji za odpověd

Dobrý den,
je mi líto, asi Vás zklamu, ale odkázal bych Vás na kolegy urology, kterým tato problematika patří. Nejedná se o výkon složitý a není třeba se ho bát.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsou.

(příspěvek číslo: 3196)
dne: 16.01. 2012

Dobrý den,
mám velká prsa - podprsenka 95D-E, jsem celkově silnější postavy. Nicméně poslední rok poctivě cvičím, kila jdou postupně (pomalu) dolů, prsa se mi bohužel nezmenšují. Trpím bolestí zad v oblasti mezi lopatkami. Je možno provést zmenšení prsů s úhradou od pojišťovny - plně či částečně, popřípadě co vyžaduje pojišťovna za vyšetření.
Stejný problém mám i s břichem, kde se mi nedaří hubnutí či zpevnění břicha. Lze i zde provést operaci s plnou či částečnou úhradou pojišťovny?
Děkuji.

Dobrý den,
nahoru to vždycky jde nějak dobře, dolů jdou však kila vždycky pomalu, důležité ale, že bojujete. Redukční, zmenšovací operace prsů možná je, stejně jako abdominoplastika, tedy operace kožnětukové vrstvy přední stěny břišní. Zda s úhradou zdravotní pojišťovny, či za Vaší přímou úhradu je otázka, na kterou Vám nyní nejsem schopný odpovědět. Jasno bude až po osobním vyšetření a posouzení stavu. Jasné ale je, že obě operace nelze provést najednou, musí se jednat o operace dvě. Bez osobní konzultace se tedy určitě neobejdeme.
Hezký den !
T.Kydlíček


Objednána na 5.3.2012

(příspěvek číslo: 3195)
dne: 16.01. 2012

Dobrý den pane doktore,jsem k Vám objednána 5.3.2012 na augmentaci prsů - moc se těším. Mám problém, tedy dotaz na Vás. O víkendu jsem přišla na své neplánované těhotenství, v pátek jdu na miniinterupci, jsem tak v 5.týdnu. Do 5.3.2012 stihnu být i po šestinedělí a tak se Vás ptám ,jestli se mohu dostavit na augmentaci, nebo ne. Nevím , jestli nastala nějaká změna uvnitř prsu. Děkuji za Vaši odpověď, doufám, že bude pro mne pozitivní. S pozdravem a přáním pěkného dne Lenka Makoňová

Dobrý den,
pokud vše proběhně bez problému tak, jak píšete, pak není třeba dělat nějaké změny a plán nemusíme měnit. Dejte mi koncem února vědět jak se Vám daří a zařídíme se podle aktuální situace.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 3194)
dne: 13.01. 2012

Dobrý den pane doktore, chci se zepatat,zda tumescentní liposukce je trvalá, myslím, zda tuk se do odsátých partií /břicho/ již nevrátí?a jak dlouho se musí nosit to prádlo, četla jsem 14 dní a někdy 3 měsíce. Děkuji za odpověď. Lenka Veselá

Dobrý den,
podstatou liposukce je redukce počtu tukových buněk, jejichž počet je konečný (v dospělosti se již nemnoží). Zmenšením počtu tukových buněk v určité lokalizaci se tak docílí zmenšení tukového polštáře, tento polštář již nenaroste, pokud však přiberete na váze, zvětší se i buňky, které v operované lokalizaci zákonitě zbyly, spravíte se tedy i v odsátém regiónu, ale nevytvoří se již tukové valy a polštáře. V tomto ohledu je liposukce skutečně trvalá. Otázka nošení elastického prádla nemá jednu odpověď. Já osobně se držím klasického schématu a doporučuji 10 - 12 týdnů. Liposukce je ve své podstatě razantní výkon, po kterém následuje proces hojení a konzolidace tkání, který má svůj timming a který se nedá uspěchat. Tlak elasdtického prádla pak v tomto procesu hojení a konzolidace vidím jako prospěšný.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsu

(příspěvek číslo: 3193)
dne: 12.01. 2012

Dobrý den.Je mi 33 let.Asi před 10 lety jsem byla ve Vinohradské nemocnici na operaci zmenšení levého prsu,kterou jsem si hradila sama.Měla jsem ho tak o dvě čísla větší než pravé.Řekla bych,že se to paní doktorce moc nepovedlo,stále byl vidět rozdíl,ale už jsem s tim nic nedělala.Po letech se mi opět prso zvětšilo.chtěla bych se zeptat zda je to nějaká nemoc prsu(tenkrát mi řekli něco jako rychlejší stárnutí tkáně)a jestli by se dala operace provézt na pojišťovnu. Děkuji za odpověď. S pozdravem Petra

Dobrý den,
opětovné zmenšení a modelace prsu možná je, možná bude třeba k docílení symetrie provést i modelaci druhého prsu, uvidíme, ale z toho co píšete pochybuji, že by to bylo možné provést na úhradu zdravotní pojišťovny, ale to je můj názor z toho co píšete, třeba po osobní konzuotaci bude závěr jiný, na tomto místě je můj názor ale takový.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 3191)
dne: 10.01. 2012

Zdravím,mám plnoštíhlou postavu (spíše štíhlou),je mi 33let a ctěla bych zeptat jestli mám jít na liposukci před těhotenstvím,nebo až po. Zajímá mě jestli bych i po zákroku hodně přibrala v těhotenství. Děkuji Šťěpka

Dobrý den,
základní otázkou je, kdy chcete otěhotnět, pokud např. za rok, pak bych skutečně doporučil operaci odložit a podstoupit jí až po, pokud např. až za 5 let, pak bych jí podstoupil nyní. Váhové změny v těhotenství se nedají nijak přžedpokládat, do jisté míry se jedná o individuální reakci.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rozestup břišních svalů

(příspěvek číslo: 3190)
dne: 9.01. 2012

Dobrý večer pane doktore, chtěla jsem se zeptat, mám dvě děti a od porodu prvního ditěte mám pupeční kýlu a rozestup břišních svalů. Od druhého porodu uplynuli dva roky.Je tato operace na plastické chirurgii hrazená pojištovnou pokud se jedná o poporodní následky, pokud ne tak kolik stojí a jaká zůstává po zákroku jizva? Děkuji pěkný večer Šárka

Dobrý den,
pokud máte rozestup přímých svalů břišních a pupeční kýlu, pak je třeba další postup zvážit obzvláště pečlivě. Bez osobní konzultace to ale možné nené. Přijďte se se podívat na mě nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) do Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se a ubidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


prsni inplantaty

(příspěvek číslo: 3189)
dne: 9.01. 2012

dobry den,v roce 2003 mi byly voperovany prsni inplantaty INAMED CORPORATION referencni cislo 27-110211,byla bych moc rada kdyby mi bylo zdeleno o jakou kvalitu,zivotnost a vyrobce inplantatu se jedna a zda mi hrozi nejake nebezpeci.dekiji Vera H.

Dobrý den,
pokud Jste moje klientka, mám všechny informace archivované, pak mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz pošlete Vaše rodné číslo a celé jméno, podívám se do archívu a řeknu Vám potřebné info. Inamed Corp. je název společnosti, potřebuji však znát více. Děkuji.
Hezký den !
T.Kydlíček


Znaménka

(příspěvek číslo: 3188)
dne: 8.01. 2012

Dobrý večer,mám na vás doporučení na odstranění znamének na obličeji,chtěla bych se zeptat jestli po odstranění zůstane jizva.Jedná se o znaménko nad horním rtem.Děkuji.Mrázová

Dobrý den,
jizvy zůstávají vždy, více či méně kosmeticky nápadné, je jen třeba zvážit, zda nejsou nakonec kosmeticky lepší než odstraněná zbnaménka. Osobně si ale myslím, že drobná jizva je menší zlo než často nápadný pigmentový útvar.
Hezký den !
T.Kydlíček


Implantáty

(příspěvek číslo: 3187)
dne: 8.01. 2012

Dobrý den. Mám od Vás implantáty od firmy IMPLANT MAMMAIRE v roce 2007 (březen). Chtěla bych se zeptat zda tato firma nemá závadné výrobky jako PIP.
Milena.J.

Dobrý den,
implant mammaire není označení firmy, ale francouzsky "prsní implantáty". POkud Jste moje klientka, pošlete mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz Vaše celé jméno a rodné číslo, podívám se do archívu a pošlu Vám potřebné info.
Hezký den !
T.Kydlíček


znaménko

(příspěvek číslo: 3186)
dne: 7.01. 2012

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,jestli odstraňujete znaménka i na pojišťovnu.Nemám to z hlediska krásy,ale toho,že zavazí...A pokud to na pojišťovnu nejde, kolik zákrok stojí.Jedno znaménko je na vedle nosu a druhé (takové to plandavé) na krku.Děkuji za odpověď.MŠ.

Dobrý den,
ano, je možná za určitých okolností i úhrada zdravotní pojišťovnou.Přijďte se na mě podívat některé pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) do FN Plzeň-Lochotín, vchod B, 6. patro a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3184)
dne: 6.01. 2012

Dobrý den,v roce 2008/12 jsem u vás byla na plastice prsou a bohužel nevím od jakého výrobce mám implantáty.Chodím na pravidelnou kontrolu k MUDr. Neprašové, mám zajít i k Vám na na kontrolu.Děkuji Fořtová Petra

Dobrý den,
nejspíše máte Laboratoires Eurosilicone (nemám ale nyní přístup do svého archívu, přesně bych Vám to řekl v pondělí), ale s jistotou vím, že P.I.P. implantáty nemáte. Předpokládám, že to bylo merito Vašeho dotazu :-) To, že chodíte k mammologovi je velice dobře, tak by to mělo být u všech žen a pokud byste si někdy udělala chvilku i na kontrolu u mě, budu rád.
Hezký večer a pěkný víkend !
T.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 3183)
dne: 6.01. 2012

Dobrý den, pane doktore chtěla jsem se zeptat, v lednu 2009 jsem byla na plastice prsou, tak jsem se chtěla zeptat zda nemám ty implantáty PIP, v lékařské zprávě nemám druh napsaný, tak se chci jen ujistit. Děkuji a přeji pěkný zbytek dne. Hanzlíková Ludmila.

Dobrý den,
ve zprávě nemáte žádné implantáty zmíněné, protože žádné nemáte. Jednalo se o operaci asymetrie prsů, kdy se jeden prs zmenšil a druhý modeloval, implantáty nebyly potřeba.
Hezký den !
T.Kydlíček


znaménko

(příspěvek číslo: 3182)
dne: 6.01. 2012

Dobrý den pane doktore,
jelikož mám s Vámi velmi dobré zkušenosti, co se týče mé otoplastiky, chtěla jsem se zeptat zda odstraňujete také znaménka. Jedná se o znaménko (světlou pihu) na nose. Byla jsem na odstranění jednoho znaménka na chirurgické ambulanci a protože mi zůstala nehezká jizva, ráda bych se obrátila s tímto znaménkem na Vás.
Předem děkuji za odpověď
Michaela T.

Dobrý den,
děkuji :-)) Žádný strach, navštivte mě nějaké pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve FN, podíváme se a uvidíme co se dá dělat, nějak to určitě zvládneme.
Hezký den !
T.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 3181)
dne: 6.01. 2012

Dobrý den pane doktore,
zajímalo by mě zda je možné při liposukci odstranit i křečovou žílu,nebo mam jít nejdříve na odstranění žíli a pak na liposukci.Kolik padtijí je možné při jednom zákroku odsát?
Moc děkuji za odpověď.
S pozdravem

Dobrý den,
rád bych Vám pomohl, ale křečové žíly neoperuji. Jedná se dnes již o samostatnou problematiku, která si vyžaduje svůj vlastní přístup. Já osobně bych doporučoval nejdříve vyřešit křečové žíly a pak se vrhnout do liposukce. Asi nejrozumnější by bylo navštívit nějakéjho odborníka (flebologa), který se touto problematikou zabývá cíleně. Pokud jste z plzeňska bylo by možné zaskočit na flebologickou ambulanci chirurgické kliniky FN Plzeň. Až budete mít po vyšetření dejte mi vědět a domluvíme se co a jak uděláme dál.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3180)
dne: 6.01. 2012

Dobrý den, chtěl bych podstoupit operaci měkké a tvrdé části nosu, větší nos s hrbolem, můžete mi prosím sdělit celk. cenu tohoto zákroku. Děkuji za odpověď. Pavel

Dobrý den,
operace nosu, rinoplastika je vždy velice delikátní výkon, jeho kompletní cena (operace + dvoudenní hospitalizace) činí 30.000,-Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


oprava jizev po augmentaci

(příspěvek číslo: 3179)
dne: 5.01. 2012

Dobrý den, v roce 2009 jsem byla na augmentaci a odstranění přebytečné kůže kolem bradavek. Po operaci mi zůstaly ošklivé jizvy. Asi před rokem jsem u Vás byla na konzultaci a domluvili jsme si termín reoperace. Mezitím jsme se ale s manželem doholi na druhém dítěti, které je již na světě. Nyní běží kauza s implantáty PIP, které mám i já. Chci se zeptat jak dlouho po ukončeí kojení je možná operace a jestli by tedy nebylo dobré rovnou tyto implantáty vyměnit? Předem děkuji, pěkný den!

Dobrý den,
situace okolo implantátů P.I.P je poněkud nepřehledná a zdaleka ne vše co je možné se z médií dozvědět je pravda. Každopádně žádný strach, doporučené sledování mammologem a plastickým chirurgem je ale vhodné vždy (to ostatně doporučuji paušálně každé ženě), a tento odborník mimo jiné doplní i sonografické vyšetření. Pokud by implantát vykazoval nějaké kvalitativní změny (to se ale může týkat jakékoliv značky), pak není co řešit, pokud bude vše v pořádku bude záležet jen na Vašem rozhodnutí zda implantáty vyměnit či ponechat. Každopádně úprava jizev je možná i v místním umrtvení, ambulantně a je možné ji provést jakmile přestanete kojit.
Hezký den !
T.Kydlíček
Hezký den !
T.Kydlíček


augmentace použitými implantáty

(příspěvek číslo: 3178)
dne: 5.01. 2012

Dobrý den, nechala jsem si před rokem zvětšit poprsí implantáty zn. Mentor, nyní bych chtěla znovu na zvětšení- zvolila jsem tehdy malou velikost,ale je mi imlplantátů škoda- bylo mi řečeno, že na ně je doživotní záruka. Bylo by možné původní implantáty po sterilizaci znovu použít u kamarádky či sestry?

Dobrý den,
děkuji za zajímavý dotaz ! Asi Vás zklamu, ale použité implantáty nelze v žádném případě použít znovu. Prsní implantáty jsou vedeny jako materiál na jedno použití a jejich recyklace není přípustná.
Hezký den !
T.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 3177)
dne: 4.01. 2012

Dobrý den,hledala jsem zde příspěvky o liposukci,ale dotazy jsou starší a tak bych se vás chtěla zeptat jestli se změnily ceny za liposukci? Měla bych zájem o vice plošné odsání pokud by to bylo možné (břicho,stehna vnitřní i vnější)Je mi 28 let,výška 168cm a vážím 87kg a nedaří se mi zhubnout.Jsem 5 měsíců po porodu (nekojím),v těhotenství mi našli sníženou funkci štítné žlázy..nevím,jestli by to bylo překážkou k zákroku?Za vaši odpověď a radu budu moc ráda,pač mě to dost trápí a myslím,že tento zákrok je to co by mi mohlo pomoct citit se mnohem líp. Ješte jednou děkuji za odpověď :-)

Dobrý den,
děkuji Vám za dotaz ! Na prvním místě musím zdůraznit, že liposukce je metoda tvarování postavy (body contouring) redukcí místních tukových polštářů odsátím tukových buněk. Tedy nikoli plošného odsávání tukové tkáně jak se může zdát. Pokud se tento fakt nerespektuje, můžeme být s výsledkem liposukce nespokojeni, operace Vás nemusí uspokojit. Možná ale jen problematiku nešťastně popisujete a tukové polštáře vhodné k liposukci máte... Každopádně ale doporučuji nejdříve péči endokrinologa, který by zavedl adekvátní léčbu štítné žlázy, která metabolismus ovlivňuje zásadním způsobem. Pokud před liposukcí upravíte alespoň částečně tělesnou hmotnost, eventuální liposukce bude mít větší efekt.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 15 / 130 > >>