Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


reoperace P.I.P

(příspěvek číslo: 3231)
dne: 18.02. 2012

Chtěla bych vědět pane doktore, jaké jste zaujal stanovisko co se týká pomoci při financování výměny implatů P.I.P u vašich pacientek, pokud se rozhodnou pro reoperaci. Děkuji Ivana

Dobrý den,
pan doktor je momentálně mimo nemocnici, vašemu dotazu se bude věnovat po 1.3.2012.
Děkuji za pochopení


dotaz

(příspěvek číslo: 3230)
dne: 17.02. 2012

Dobry den pane doktore,chtela bych se zeptat,kolik by stala operace hornich vicek obou oci i spodnich vicek obou oci.dekuji za odpoved Jirina

Dobrý den,
cena horních a dolních očních víček je 19 500,-Kč.
Přeji hezký den


Kryolipolýza a lipomy.

(příspěvek číslo: 3229)
dne: 16.02. 2012

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda může existovat nějaké riziko při kosmetické kryolipolýze v oblasti pasu, když se v tom místě vyskytuje lipom - již mi byly nějaké odstraněny, bohužel tvoří se další, zatím jen drobné. Děkuji předem za odpověď, přeji hezký večer.

Dobrý den,
pan doktor je momentálně mimo nemocnici, vašemu dotazu se bude věnovat po 1.3.2012.
Děkuji za pochopení


zmenšení nosu

(příspěvek číslo: 3228)
dne: 11.02. 2012

Dobrý den pane doktore,
je mi 19 let a mám už od dětství mindrák ze svého nosu. Mám ale jeden problém, můj otec prodělal před lety trombózu a já mám sníženou hladinu antitrombinu (57% - jsem schopna doložit výsledky z vyšetření). Je v mém případě operace možná?
Děkuji za odpověď.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Lucie

Dobrý den,
ano, operace možná je, ovšem je třeba se na ní důkladně připravit - pořádně klinicky interpretovat laboratorní vyšetření a pojistit se řádně nasazenou prevencí nízkomolekulárním heparinem v adekvátních dávkách (např. Fraxiperine, Clexane, Fragmin).
Hezký den !
T.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 3226)
dne: 11.02. 2012

Dobrý den pane doktore,
mám velká prsa, časté bolesti zad i hlavy.
V předchozích příspěvcích jsem se dočetla, že za určitých podmínek je možné podstoupit zmenšení prsů s úhradou ZP. Chtěla bych vědět, zda by to bylo možné i v mém případě. Mohu Vás navštívit s tímto problémem ve Vaší poradně v pondělí dopoledne nebo si mám sjednat termín konzultace telefonem nebo e-mailem?
Předem děkuji za odpověď
Hana

Dobrý den,
ano, operace zmenšení prsů je v indikovaných situacích na úhradu zdravotní pojišťovny možná. Je třeba se jen sejít a vše společně posoudit a zvážit. Navštivte mě v poradně, kterou pro podobnou problematiku mám v pondělí 5.3.11 dopoledne (8,30 - 11,30 hod.), žádný strach, uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3225)
dne: 11.02. 2012

Dobrý den pane doktore 16 ledna jsem u vás podstoupila abdominoplastiku s břichem je vše o.k ,ale asi před týdnem mě začla silně bolet hlava a záda trvá to do dnes ,byla jsem na neurologii a tam mi předepsali MYOLASTAN .Myslíte že ho mám užívat?Nebude to vadit na ty břišní svaly co jsou přišité? DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ Jana

Dobrý den,
děkuji !:-) Žádný strach, Myolastan používejte jak je třeba, nemůže Vám uškodit.
Držím palce ať se brzy uzdravíte a přeji hezký den !
T.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 3224)
dne: 10.02. 2012

Pane doktore,mam na vas dotaz..Jsem 11 mesicu po augmentaci prsou implantaty znacky Mentor,plnene fyziologickym roztokem o velikosti 625 ml...nahle se mi zmenilo leve prso,prijde mi takove vice splaskle a povadle a je mensi nez to druhe..Implantaty mam delane v USA..Myslite,ze je mozne,ze implantaty prosakuji??Nebo pricinou je hubnuti??Cvicim aktivne a dodrzuji jidelnicek..Dekuji za odpoved Adela

Dobrý den,
nejspíše máte pravdu, skutečně je velice pravděpodobné, že selhal doplňovací ventil implantátu. To je slabina implantátů plněných fyziologicým roztokem. Nejspíše by pomohlo sonografické vyšetření či vyšetření magnetickou rezonancí, které by objektivně ukázalo úbytek objemu implantátu. Řešením je výměna implantátu a doporučoval bych implantát s obsahem silikonového gelu. Implantáty plněné FR je již víceméně opuštěná cesta.
Hezký den !
T.Kydlíček


horní víčka

(příspěvek číslo: 3223)
dne: 10.02. 2012

Vážený pane doktore
Jsem 3 týden po operaci horních víček, a začalo mě řezat levé oko, je to dost nepříjemné, byla jsem již dvakrát u očního lékaře, předepsal mi gelové kapky a ophalmo-framykoin, ale nic nezabírá, řekl mi jen, že nějaké změny na oku jsou. Asi bych měla opět navštívit svého operujícího lékaře, že? Myslíte, že se s tím dá něco dělat? Děkuji za odpověď.
S pozdravem a přáním hezkého dne
A. Ekrtová

Dobrý den,
operace očních víček, blepharoplastika, je pro oko zátěž. Sice se operují "jen"oční víčka a do spojivkového vaku a vlastního oka se nezasahuje, oko je však vystaveno řadě nepříznivých vlivů, např. ostrému světlu operační lampy nebo překrvení a otoku. Zánět spojivek, který nejspíše máte je pak možný následek nepříznivých změn a porušení rovnováhy, která na spojivkách obvykle panuje. Je to sice nemilé, ale stát se to může. Léčba takovéto komplikace patří skutečně očnímu lékaři. Váš chirurg by to vědět měl, rozhodující ale epro postup léčby je oftalmolog. Léčba některých konjuktivitid může být svízelná a časově náročná, ničeho se nebojte a při léčbě vytrvejte, opakované kontroly očním lékařem jsou určitě vhodné.
Hezký den a brzkou úzdravu !
T.Kydlíček


nagor vs eurosilicone

(příspěvek číslo: 3222)
dne: 10.02. 2012

Dobrý den, pane doktore, byla jsem již na dvou konzultacích u různých plastických chirurgů - v Praze mi byl doporučen implantát nagor pod žlázu a v Ústí n. Labem implantát eurosilicone také pod žlázu. Jak poznám, jaký je pro mě vhodnější a jaký si vybrat? Oba lékaři se mi zdáli jako profesionálové, tak nevim. Můžete mi poradit? Nebo preferujete úplně jiný implantát

Dobrý den,
obě značky - Nagor i Laboratoires Eurosilicone jsou dobré a často je používám. I cenově jsou velmi podobné, takeže já se při výběru mezi nimi orientuji spíše jejich tvarem. Pokud klientka si vyslověně přeje zvětšit prsa tak, aby byla naprosto přirozená, tak raději volím implantáty Nagor. Pokud chci doplnit horní poloviny prsů (např. po opakovaném kojení), ale tak, aby se přirozenost neporušila, volím Lab.Eurosilicone, protože ty jsou v horní třetině trošku plnější. Ale je to moje know-how, takže důvody výběru mohou být u jiných lékařů jiné. Kdybych to měl shrnout - neuděláte chybu ani v jednom případě.
Držím palce a přeji hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3221)
dne: 10.02. 2012

Pěkný den ...

rád bych se dozvěděl, zda je možné odstranit jizvy na obličeji , po silnem akné i když jsem ve věku 50ti let...

za odpověď Vám děkují s Pozdravem Pavel H
pdeakk@seznam.cz

Dobrý den,
věk v tomto případě roli nehraje. Zásadním momentem je ale charakter jizev. Po acne conglobata např. mohou být jizvy skutečně hluboké a postihují celou sílu kůže. Naše možnosti jsou ale omezené - ošetření laserem, chemický peeling, mechanická dermabraze. Povrchní jizevnaté změny lze těmito postupy velice dobře zmírnit, avšak výrazné jizevnaté změny se ovlivní jen částečně. Já osobně se tomuto nevěnuji, tato problematika povětšinou patří do péče korektivním dermatologům.
Hezký den !
T.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 3220)
dne: 9.02. 2012

Dobrý den, jsem týden po operaci, krásně se hojím, prsa začínají vypadat krásně a já se cítím naprosto skvěle. Pane doktore chtěla bych Vám a celému týmu oficiálně poděkovat za Vaši práci a všem ženám , které o tomto zákroku uvažují vzkázat, že pokud stále váhají, ať se určitě nebojí, protože to opravdu není nic hrozného a ten výsledek profesionála, kterým Vy opravdu jste, stojí za to! Děkuji a přeji, ať se Vám nadále tak daří!
PS: už se moooooooc těším na léto! :-)))))))

Dobrý den :-)
Velice Vám děkuji za moc milý mailík !! :-))
Přeji vše dobré a v létě jen krásně slunečné počasí ! :-)
T.Kydlíček


Operace horních víček

(příspěvek číslo: 3219)
dne: 8.02. 2012

Mám hodně povislá horní víčka.Je mi však již 76 let a kromě toho mám na levém oku totální glaukom(poúrazový).Byla by perace možná?

Dobrý den,
pokud se neléčíte léky, které narušují krevní srážlivost, např. Acylpyrinem, Aspirinem, Anopyrinem, Warfarinem, Godasalem... apod., pak není Váš věk operaci na překážku a klidně můžeme operovat, žádný strach !
Hezký den !
T.Kydlíček


plastika nosu

(příspěvek číslo: 3218)
dne: 6.02. 2012

Dobrý den, před 8 lety jsem měla úraz nosu. Ikdyž se mi zlomil k lékaři jsem nešla. Poté mi vyrostl velký nos s hrbolem a ke všemu křivý. Někdy se mi těžko dýchá, ale moc časté to není, a také mám nos velmi citlivý. Při jakémkoliv menším bouchnutí mi teče krev. Chtěla bych se zeptat jestli je nějaká možnost aby zdravotní pojišťovna uhradila plastiku. Děkuji za odpovědi, Nashledanou

Dobrý den,
těžko na tomto místě rozhodnout, zda by operace na úhradu zdravotní pojišťovny byla možná. Nejdříve to chce se sejít, na nos se podívat, podívat se na eventuální dokumentaci, pokud Jste byla po úraze ošetřena a pak bychom viděli co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3217)
dne: 6.02. 2012

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda provádíte bandáž žaludku a jestli ano hradí tento zákrok pojišťovna?Děkuji za odpověď

Dobrý den,
bandáž žaludku neprovádí plastický chirurg, ta patří do rukou chirurgům všeobecným. Zde v Plzni se jí věnuje prim.Dr.V.Karnos z chirurgického odd. FN Plzeň-Bory. Klidně se na něj obraťte, má v tomto již dlouholetou praxi a určitě Vás poinformuje i o ostatním, nejenom o úhradě či o ceně operace.
Hezký den !
T.Kydlíček


oční vrásky

(příspěvek číslo: 3216)
dne: 4.02. 2012

DOBRÝ DEN CHTĚLA BYCH SE ZEPTAT JE MI 43LET A MÁM STRAŠNĚ VELKÉ VRÁSKY KOLEM OČÍ JDE TO ODSTRANIT,DĚKUJÍ

Dobrý den,
vrásky jako projev stárnutí tkáně obličeje nikdy neodstraníme. Existují postupy a metody, kterými je možné je zmírnit, ale nikoli vymazat. To, bohužel, zatím nejde, stejně jako délka efwektu těchto metod je omezená. Nejčastěji přichází v úvahu výplně vrásek různými materiály (fillery, např. preparáty s kyselinou hyaluronovou), chemický peeling, ošetření laserem apod.
Vždy je třeba situaci pečlivě posoudit, bez osobního vyšetření to nejde.
Hezký den !
T.Kydlíček


plastika uší

(příspěvek číslo: 3215)
dne: 1.02. 2012

Dobrý večer,chtěla bych zeptat.Asi před týdnem jsem nechala udělat plastiku uší své 7 let staré dceři..Ponevač se neutále trápila posměchu děti v kolektivu kolem sebe ..S prací lékaře ktery plastiku prováděl máme určité pochyby zdali je práce provedena správně,ponevač má každé ouško jiné,tedy jedno více odstálé a druhé oplně přilehlé.Lékař tvrdí ,že ouška nikdy nejdou udělat stejně a to se nám moc nezdá..Potřebovali bychom názor jiného odborníka a pokud možno co nejdříve provést úpravu oušek??Děkuji za na Vaší odpoved Evolett

Dobrý den,
chápu Vaše obavy, ale ještě vyčkejte. Týden po operaci jsou všechny operované tkáně oteklé, procházejí procesem hojení a konzolidace a výsledek ještě nelze hodnotit.
Protože stav nelze v současnosti považovat za definitivní, nedoporučoval bych boltce týden po operaci korigovat. Nyní, kdy jsou všechny tkáně prosáklé otokem, překrvené a křehké by byl jakýkoliv zákrok zatížen zvýšeným rizikem komplikací a neúspěchu. I když to může pro Vás znít podivně, doporučoval bych ouška nechat zhojit, zkonzolidovat a teprve s odstupem několika měsíců (obvykle doporučuji 4 - 6) vše zhodnotit a pak teprve zvážit reoperaci. Asi nebudete s mojí odpovědí spokojená, ale mějte trpělivost, v této situaci by mohl spěch víc uškodit než pomoci.
Hezký večer !
T.Kydlíček


plastika bradavky

(příspěvek číslo: 3213)
dne: 31.01. 2012

Dobrý den.Prosím Vás,v 17 letech(je mi 26 let),jsem prodělal chirugický zákrok v oblasti pravého prsu(odstranili mi tukový váček),při mé smůle přímo s bradavkou,což mě docela dost omezuje! Chtěl bych se zeptat jestli je možná rekonstrukce bradavky a co je pro daný zákrok třeba udělat.Předem Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
rekonstrukce bradavky možná je a jednalo by se u výkon hrazený ze zdravotního pojištění. Pokud chcete, můžete mě navštívit nějaké pondělí (s výjimkou pondělí 20. a 27.2.12) dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně, vchod B, 6. patro, kde mám poradnu pro podobnou problematiku. POdíváme se a uvidíme, co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


obarvená jizva po operaci krční páteře

(příspěvek číslo: 3212)
dne: 30.01. 2012

Dobrý večer,jsem 3 týdny po operaci krční páteře C5-6.Při odstraňování plast.stehu na přední straně krku,který byl modré barvy..bohužel přesný materiál nevím,mi v jizvě na cca 10cm zůstala modrá jizva.Zkoušela jsem čistit benzínem,alkoholem,peroxidem..bez úspěchu.Tam kde materiál použili se brání,že jim se toto nikdy nestalo a že v jizvě zůstal zbytek stehu.Po nezávazné konzultaci 3 chirurgů byl steh v porádku odstraněn,takže si modrou obarvenou jizvu vysvětluji pouze vadou materiálu a protože jsem mladá,řeším co dál.Co vy by jste doporučoval?Po zhojení seškrábnutí barvy a následná plastika?Zatím promazávam,masíruji a pečuji o jizvu co mi síly stačí .Děkuji za odpověď Michaela

Dobrý den,
co píšete je skutečně pozoruhodné a bez vyšetření se netroufnu k pigmentaci vyjádřit, nicméně doporučoval bych vyčkat kompletního zhojení a zkonzolidování jizvy za současné péče o jizvu a pokud by pigmentace přetrvávala, doporučoval bych jizvu odstranit i s pigmentem. Snad by přicházelo v úvahu i využití laseru podobně jako u tetováže, ale opravdu si bez vyšetření netroufnu vynášet definitivní soudy a nějaké rady.
Hezký den !
T.Kydlíček


Psrní svaly

(příspěvek číslo: 3211)
dne: 29.01. 2012

Dobrý den jsem muž je my 30 let...Chtel jsem se vás zeptat, mám vrozenou vadu po mojí babičce,nemoc se jmenuje myopatie, mam to jen u prsních svalů...testy my ukazaly že nemám vyvinuté velké prsní svalstvo,tudíž mám propadly hrudník...je možnost tento problem nejakým způsobem napravit...za odpověd vám velice děkuji...zdeněk

Dobrý den,
absence velkého prsního svalu vede pochopitelně ke změně tvaru hrudníku, který není tak klenutý a konturovaný jak by měl, ale propadnutí by to způsobovat nemělo. Je otázka, zda není absence velkých prsních svalů spojena i s deformitou hrudníku, tedy žeber. Nicméně jinou otázkou je, jak absenci velkých prsních svalů řešit. Jasné je, že jakoukoliv metodou normálního tvaru hrudníku nikdy nedocílíme. Míra asymetrie hrudníku však spoluurčí výběr metody. Moc možností sice nemáme, ale nějaké ano, k rozhodnutí o postupu je však dovyšetření nezbytné.
Hezký den !
T.Kydlíček


značky implantátů

(příspěvek číslo: 3210)
dne: 28.01. 2012

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, jaký je cenový rozdíl mezi jednotlivými značkami implantátů, se kterými pracujete. Uvádíte zde, že operace s Eurosilicony vyjde ze vším všudy zhruba na 51 000,-. Jaká by byla cena operace s implantáty Nagor, Mentor, Mcghan, Polytech či Arion? Jak má člověk poznat, jaká značka by pro něj byla nejlepší? Mockrát děkuji za odpověď.

Dobrý den,
děkuji Vám za zajímavý dotaz, dotýkáte se několika důležitých problémů. Pokusím se Vám odpovědět.
V ČR je k dispozici několik značek implantátů, které dodávají implantáty kulaté a anatomické různých rozměrů a objemů. Všechny tyto implantáty musí splňovat přesně stanovená kritéria, která osvědčují evropské a české certifikáty. Není tedy možné dovézt nějaké bezejménenné implantáty a ty používat, to možné není. Každý distributor musí se svým produktem absolvovat proces schvalování než jej může uvést do distribuce. Jakmile jsou implantáty nějakou dobu používány je možné užitečné informace o nich získat ze zpráv IQUAM (International Comittee for Quality Assurance, Medical technologie and Devices in Plastic Surgery, www.iquam.org). Na pravidelných sročních setkáních jsou národní zástupci seznámeni např. s podílem jednotlivých implantátů na světovém trhu, s informacemi o počtu komplikací apod. Systém jer tedy propracovaný, může ale selhat, jako třeba u P.I.P. implantátů...
Každopádně je ale nutné konstatovat, že NEEXISTUJE žádný nezávislý arbitr,žádná nezávislá organizace, ani státní, ani soukromá, která by editovala jakýsi top ten značek a určila, který je nejlepší a který je méně dobrý, u kterého je poměr cena:kvalita nejlepší a u kterého méně dobrý. Všechny názory na tu či onu značku či typ implantátu vycházejí z individuálních zkušeností plastických chirurgů a jsou předávány jyko soukromé názory. Jinými slovy, mohu si myslet a říkat, že ty a ty implantáty jsou nejlepší ze všech dostupných a distrubuovaných značek, protože s nimi mám dobré zkušenosti a výsledky, ale je to můj názor a kolegové mohou mít názor úplně jiný. Já používám především implantáty Nagor a Laboratoires Eurosilicone, protože jsem s nimi spokojený a vyhovují mým požadavkům.
Cena implantáu je kapitola sama o sobě a mám za to, že kvalitu nutně reprezentovat nemusí, stejně jako u jiného zboží. Já osobně žádné implantáty nikomu nevnucuji, jen nabízím. Nabízím ty, co považuji za vhodné, ale vždy zdůrazňuji, že každá žena může mít ten implantát jaký si přeje a o kterých slyšela dobré reference, ale musí počítat s tím, že se cena operace můžen změnit. Navrhuji, nevnucuji, s každou značkou je možné docílit dobrého výsledku.
Otázka ceny operace uvedené na webu je otázkou úplně jinou. Nekteří kolegové jí rozdělují na jednotlivé položky, já uvádím cenu celkovou a konečnou, se kterou můžete počítat.
Vlastní tvorba ceny je proces poměrně složitý, každý z nás máme trošku jiné vstupy a podmínky, což se do konečné ceny operace promítá. Já osobně věc vždy řeším tak, že doporučím tu či onu značku, kulatý či anatomický implantát a jsem připravený o věci diskutovat. Pokud žena chce značku jinou, žádný problém, zkalkulujeme cenu a má ho mít.
Pokud nejste spokojena s mojí odpovědí a ráda byste měla ve věci více jistoty tak mohu jen konstatovat, že já také. Myslím si ale, že se žádného toptenu implantátů jen tak nedočkáme, stejně jako ho nemáme např. u aut, mobilů či počítačů...
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 3209)
dne: 28.01. 2012

Dobrý den,chci se optat kolik by stála plastika břicha.Mám 3porody z toho 2císařem.Před 2lety jsem byla u vás na konzultaci ohledně plastiky,ale nebyla jsem rozhodnuta.Potřebovala bych ještě vědět za jak dlouho doporučujete po zákroku řídit,je-likož je to moje práce a za volantem jsem 12hodin denně.Předem moc děkuji Bobková Jiřina

Dobrý den,
pokud Jste řidička z povolání, pak bych doporučoval určitě 3 týdny na zhojení a rekonvalescenci. To v případě, že řídíte osobní auto, či pick up, pokud jezdíte s nákladním autem, kde musíte manipulovat s plachtou, či stranicemi spod., pak bych uvažoval spíše o 4-5 týdnech.
Hezký den !
T.Kydlíček


odstranění pooperačních zjizvení

(příspěvek číslo: 3208)
dne: 27.01. 2012

Dobrý den pane doktore,
v září 2010 jsem podstoupila u Vás ve FN v Plzni operaci vyjmutí plicního tumoru. Měla jsem pooperační komplikace, musela jsem být operována znovu, 2x hrudní sání a pod. Zůstalo mi pod levým prsem, v podpaží a v zadní části zad 5 nevzhledných jizev. Je mi 40 roků, trápí mě to. Umíte mi u Vás i s tímto problémem pomoci, pokud ano, v jakých cenových relacích se tento zákrok přibližně pohybuje, je potřeba zákroku v narkóze? Děkuji za odpověď, Blahoutová Zdeňka z Chebu

Dobrý den,
určitě Vám v nějaké míře pomoci můžeme, je však nutné se sejít a na jizvy se pořádně podívat; je však nutné počítat s tím, že žádnou jizvu nikdy nevymažeme, "nevygumujeme", jen nahradíme jizvu kosmeticky nevyhovující jizvou méně nápadnou. Zda by eventuální operace proběhla v narkóze či v místním umrtvení je otázka otevřená, kterou rozhodneme až dle předpokládaného rozsahu a náročnosti operace. Veškeré náklady na léčbu budou hrazeny ze zdravotního pojištění, budete mít nárok i na pracovní neschopnost.
Hezký den !
T.Kydlíček


Rekonstrukce prsu tram lalokem a následné těhotenství

(příspěvek číslo: 3207)
dne: 25.01. 2012

Dobrý den,
příští měsíc jsem objednána na rekonstruci prsu pomocí tram laloku (po úplné ablaci). V dalších letech plánuji těhotenství. Ráda bych se informovala zda vůbec a případně v jakém časovém horizontu je těhotenství možné. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
z hlediska rekonstrukce prsu žádná omezení pro Vás neplatí, klidně můžete otěhotnět a laktaci ve druhém, zdravém prsu těsně po porodu zastavit hormonálně (o to se postará gynekolog). Jinou otázkou je Váš celkový zdravotní stav, což je otázka pro onkologa, ke kterému nejspíše občas docházíte na kontroly, ale protože svolil s rekonstrukcí prsu mám za to, že je dobrý a tak si myslím, že ani zde by neměl být problém. Chce to ale ještě zvážit a na rozhodnutí nespěchat ! Každopádně odstup 1 - 2 let bych viděl jako minimální.
Hezký den !
T.Kydlíček


stav po operaci kýly pupeční

(příspěvek číslo: 3206)
dne: 25.01. 2012

Dobrý den,chci se zeptat,jsem skoro měsíc po operaci kýly a pořád mám ránu po operaci otevřenou z ca 10 cm mám ca 3 cm otevřené a nesrostlé,chodil jsem na převazy obden a doktor mi řekl,že infekce už nehrozí a mám si to mýt borovou vodou.Chci se zeptat jestli by nebyl vhodný náplas´tový steh aby se to zcelilo a konečně zhojilo,už mě to začíná trápit a jsem pořád omezený.Měl jsem supraumbilikální kýlu.Děkuji za odpově´d

Dobrý den,
pokud dojde po operace k infekci v ráně, může být hojení dlouhé a nepříjemné. Ano, tzv. resutura, či stažení okrajů rány náplastí možné jsou, ale je třeba zvážit, zda je to vůbec vhodné. Rád bych Vám poradil, ale bez znalosti místního nálezu a event. kultivačního vyšetření stěru z rány se nemohu přesněji vyjádřit, je mi líto.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 3205)
dne: 23.01. 2012

Dobrý den, pane doktore, můj dotaz se týká zmenšení prsou. Jsem štíhlá, ale prsa mám 70E. Je mi 58 let. Provádíte u takhle starých pacientek tento typ operace? Slyšela jsem, že prý ne. Pokud ano, můžete mi napsat jaký máte termín operací a co všechno musím před operací absolvovat?
Děkuji Daňková3

Dobrý den,
starých? :-) 58 let přece není žádný věk a pokud nějak vážněji nestonáte, např. se srdcem, pak není problém operovat. Redukční operace prsů je výkon časdtý, musíme se ale na něj dobře připravit. Prvním krokem je důjkladná konzultace, musíme zvážit stav Vašich prsů, Vaše představy a naše možnosti. Teprve pak je možné uvažovat o termínu operace. Mimo jiné se také dozvíte jaká vyšetření jsou nezbytná a jaká vhodná. Prvním krokem je tedy konzultace, ta je základem dalšího postupu.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 14 / 130 > >>