Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


obřízka

(příspěvek číslo: 77)
dne: 10.2.2005

Vážený pane doktore.Provádíte obřízku?Jestli ano,tak jaká je přibližná cena.Je m i 28 let.Děkuji Michal

Dobrý den !
Ano, v některých ohledech patří do našeho obou, jindy zase spíše do urologie. Obřízka, pokud není provedena z důvodů např. náboženských, je pak hrazeno ze zdravotního pojištění.
Dr.Kydlíček


face lifting

(příspěvek číslo: 76)
dne: 8.2.2005

Pane doktore, je mi 50 let, za poslední půl rok jsem zhubla 10 kg, což se bohužel projevilo poklesem kůže okolo úst a br ady a zvrásněním obličeje.Mohu doufat, že se kůže "vstřebá"? Pokud podstoupím face lifting, jak dlouho vydrží podoba obličeje po zákroku? Děkuji Ivana

Dobrý den !
Poklud Jste zhubla ve Vašem věku, nelze již příliš spoléhat na elastické vlastnosti kůže. Zde si bohužel člověkmusí vybrat mezi event. nadváhou ( a plnými tvářemi ) a přiměřenou hmotnstí, ovšem na úkor obličeje. Face lift to může řešit, jak dlouho však přetrvá efekt je individuální a hodně to záleží na zděděných vlastnostech, změnách hmotnosti apod., ovšem bude trvat dlouho, než jeho efekt "odezní", řádově 5 - 15 let.
Dr.kydlíček


mirne krivej nos do strany

(příspěvek číslo: 75)
dne: 2.2.2005

CO se s tim da delat? da se to srovnat bez operace? Proste bez nejakych zadikalnejsich zakroku?

Dobrý den !
Asymetrie, deformita či jiné nežádoucí tvary nosní pyramidy je víceméně komplexní problém, jehož řešení se hledá mnohdy obtížně. Nelze se proto na tomto místě uspokojivě vyjádřit zda se "mírně křivý nos do strany" dá či nedá řešit méně radikálním výkonem. Někdy to skutečně lze, ale k tomuto rozhodnutí Vás musím vyšetřit.
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 74)
dne: 31.1.2005

vazeny pane doktore,
vazne premyslim o liposukci stehen a bricha.muzete mi prosim rict jake vysetreni musim podstoupit pred zakrokem? Jest e se chci zeptat zda byste vubec liposuk ci doporucil pri nasledujicich udajich - vyska 168,vaha 70kg - za posledni rok j sem zhubla o 7 kg,vek 26 let.
moc za cas
dekuji Ivana

Dobrý den !
Těžko rozhodnout o liposukci jen dle tělesných mír, nicméně Jste mladá a Vaše hmotnost a výška odpovídají průměru v populaci, proto si myslím, že by Jste vhodnou pacientkou byla. K definitivnímu rozhodnutí Vás však musím vidět. Před operací v narkóze je minimálně nutné vyšetření laboratorní, ale lépe i EKG a vyšetření interní.
Dr.Kydlíček


Úprava nosu

(příspěvek číslo: 73)
dne: 25.1.2005

Dobrý den, před rokem jsem měla nehodu, kdy jsem si zlomila nos. Vada není až tak znatelná, ale při důkladnějším pohledu je mírně doprava. J e možné toto vychýlení nějakým způsobem zkorigovat? Popř. zda se jedná o "jednoduchý" zákrok? Děkuji, Petra.

Dobrý den !
Operace nosu nejsou nikdy jednoduché, a to ani v tom případě, že nos je změněn úrazem jen lehce. Samozřejmě existují i výjimky, ale to takto nezjistíme. Obecně řečeno - ano, úprava je možná, je však nutné nos důkladně vyšetřit, a to i nosním lékařem, který posoudí stav nosní přepážky.Pak se lze vyjádřit k dalšímu postupu.
Dr.Kydlíček


Kojení po operaci prsou

(příspěvek číslo: 72)
dne: 22.1.2005

Dobrý den, před pěti lety jsem ze zdravo tních důvodů podstoupila plast.operaci gigantomastii. Teď jsem v osmém měsíci těhotenství a ráda bych se zeptala, jestli je v mém případě ko jení úplně vyloučené, případně jak to zjistit. Můj operatér mi řekl, že budu automaticky brát léky na zastavení laktace. Je to pravda? Děkuji Lenka

Dobrý den !
Kojení je po některých operačních technikách používaných pro modelaci a redukci prsu opravdu znemožněno, a to přerušením mlékovodů. Pokud Vás takto informoval operatér je to třeba brát vážně, protože on dobře zná metodu, kterou používá. Je pak nutné informovat svého gynekologa a on se postará o další.
Dr.Kydlíček


face-lifting

(příspěvek číslo: 71)
dne: 21.1.2005

Je mi 56 let a měla bych zájem o operační vypnutí obličeje. Napište mi prosím, zda se mohou tyto operace provádět i v létě a pokud ano, v jakém časovém předstihu bych vás měla kontaktovat. Děkuji.

Dobrý den !
Face lifting v létě provádět lze. Není to sice ideální doba, protože několik dní je nutný obvaz hlavy a to není ve vyšších teplotách letního počasí ani příjemné a ani prospěšné. Nicméně jsou profese, kde není možné si příliš vybírat, takže tyto výkony v létě provádím. Ke konzultaci a vyšetření je pak vhodné se dostavit s předstihem cca 2,5 měsíců.
Dr.Kydlíček


Odstranění mateřského znaménka

(příspěvek číslo: 70)
dne: 21.1.2005

Dobrý den, na noze mám velké mateřské znaménko a chtěla bych si ho dát odstranit . Ráda bych proto věděla, jestli tento úkon provádíte a jaká by byla asi tak při bližná cena. Pokud odstraňování znamének provádíte, ráda byc h také věděla, jak dlouho se čeká na provedení daného úkonu. Za Vaší odpověď pře dem moc děkuji.

Dobrý den !
Ano, takové výkony se provádějí, vždy však je nutné vyšetření kožním lékařem. S ním je pak vhodné se dostavit k domluvě na dalším postupu. Čekací doba se pohybuje okolo 2 měsíců a někdy je možná i úhrada operace zdravotní pojišťovnou.
Dr.Kydlíček


úprava nosu

(příspěvek číslo: 69)
dne: 20.1.2005

Dobrý den,
uvažuji o úpravě/zmenšení m ěkého nosu a zajímalo by mě, jak dlouho se po takové operaci nesmí opalovat a je stli je nějaké omezení při létání letadlem. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Úprava špičky nosu obvykle nevyžaduje žádnou jizvu a pakliže ano, tak jen krátkou na nosní přepážce. Není tedy nutné se slunce obávat a vyhýbat se mu, pokud se jizva ošetří krémem s vysokým UV faktorem. Samozřejmě, několik týdnů po operaci nejsou vysoké či nízké teploty ideální, ale výsledku neuškodí.
Dr.Kydlíček


Zmenšení nosu

(příspěvek číslo: 68)
dne: 15.1.2005

Jsem nespokojená s délkou a hrbolatým tvarem svého nosu,proto uvažuji o operaci.Mohl byste mi sdělit,jak dlouho po operaci je přibližně potřeba nosit dlahy či obvazy a za jak dlouho zmizí jizvy a otoky?Děkuji

Dobrý den !
Operace nosu, o kterou máte zájem je jedna z nejtechničtějších a také nejobtížnějších v estetické chirurgii. Provádí se v celkovém umrtvení a je spojena s 1 - dvoudenní hospitalizací a 14-ti denním nošením plastové nosní dlahy. Jak dlouho přetrvávají otoky a podlitiny je individuální otázka, obvykle to bývá 2 - 3 týdny. Pokud tedy chcete, aby to nebylo vůbec znát, je si třeba vyhradit 3 týdny. Otoky však přetrvávají o něco déle, ale ty uvidíte víceméně jen Vy; defenitivní výsledek ale, kdy tkáně jsou již klidné a zhojené očekávejte až po cca 5 - 7 měsících, první výsledek je však patrný již po oněch 2 týdnech.
Dr.kydlíček


Modelace prsů

(příspěvek číslo: 67)
dne: 15.1.2005

Dobrý den,
ve 26 letech jsem měla modelaci prsů(po porodu).Lze tuto operaci provést znovu? Je mi 54 let(mám velké problémy s koupí prádla a plavek),jak by se vedl řez-původní jizva je ve tvaru kotvy?Ještě prosím o sdělení,jak je dlouhá hospitalizace a pracovní neschopnost.Jak velkou finanční částku si mám připravit? Děkuji velice za odpověď a přeji hezký den.

Dobrý den !
Modelační operace jsou poměrně časté výkony, nikoli však jednoduché, o čemž svědčí počet metod a jejich variací. Píšete, že před lety Jste již podobný výkon prodělala, lze tedy očekávat, že máte jizvu o které píšete. I když byly vypracovány metody s kratšími jizvami ( nehodí se však pro každou pacientu a vždy ), asi bych uvažoval o využití jizev stávajících, tedy nové bych nepřidělával, ale nyní "vařím z vody", musím Vás vidět abych se rozhodl.
Cena výkonu odpovídá uvedenému ceníku ( 29.000,-Kč), doba hospitalizace cca 2 dny, hojení asi 14 dní ( vystavit pracovní neschopnot ale ve Vašem případě nelze ), ale pokud pracujete v kanceláři myslím, že delší rehabilitace ani není třeba.
Dr.kydlíček


Je mi 17

(příspěvek číslo: 66)
dne: 15.1.2005

Dobrý den,
chci se zeptat od jakého vě ku je dobré podstoupit kompletní plastiku nosu... Předem děkuji za odpověd.

Dobrý den !
Čas, kdy je již vhodné upravovat kosmeticky nos bývá námětem diskuzí, avšak nyní je obecně přijímán názor, že by to mělo být až po 18. rocě věku, kdy je již kostra obličeje dostatečně vyvinutá a osobnost vyzrálá, aby se mohla zodpovědně rozhodnout k takovémuto výkonu. Dříve to jde, ale spíše bych to nedoporučoval.
Dr.Kydlíček


Prosím o informace o laserovém ošetření keloidní jizvy

(příspěvek číslo: 65)
dne: 14.1.2005

Dobrý den,
prosím o informace o Laserovém ošetření a ceně tohoto ošetření.
Jsem po dvou operacích štítné žlázy (V.2004 a VI.2004) (duplicitní karcinom) a na krku se mi po druhé operaci udělala kel oidní jizva. Jizva je mírně vystouplá a načervenalá.
Byla by možnost tuto jizvu trochu vyhladit laserem? Je toto ošetření bolestivé? Nemůže mít další negativní vliv na diagnozu?
Mám doporučení od svého endokrinologa na laserové ošetření. Bylo by možné, aby ošetření hradila po jišťovna?
Prosím Vás o informace, co by se s jizvou dalo dělat, kolik návštěv by bylo potřeba a jak nákladné toto ošetření je.

Moc děkuji za informace.
Z.Vonášková

Dobrý den !
Problematika jizev je široká a obtížná a výsledky nebývají vždy optimálmí. každopádně laser jako takový je jen¨možný moment léčby, která musí být dlouhodobá a koncepční. myslím, že zahájit léčbu rovnou "laserem" není šťatsné, určitě stojí za to vyzkoušet jiné zvyklé postupy. Osobní kontakt je však nezbytný, nemusí se totiž jednat o keloid, může to být i tzv. hypertrofická jizva, kde je situiace poněkud jednodušší. Ale ať je to či ne keloid, vždy je třeba se připravit na "běh na dlouhou trať" a obrnit se trpělivostí.
Dr.Kydlíček


Odpověď všem tazatelům!!!!!

(příspěvek číslo: 64)
dne: 4.03. 2005

V souvislosti s aktualizací stránek vám odpovídám se zpožděním, omlouvám se za to, ale bylo to nezbytné ke zkvalitnění jejich funkce. Dnes se do odpovědí pustím a předpokládám, že každému během dnešního dne odpovím. Děkuji za pochopení a přeji hezký, snad jako včera slunečný den !
Dr.Kydlíčečk


Čekací doba na konzultaci a následnou operaci

(příspěvek číslo: 63)
dne: 13.1.2005

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na objednací termíny ke konzultaci na zvětšní prsou a v jakém časovém období probíhá následná operace.Když bych zvolila operaci na splátky¨tak mě z ajímá, jestli konttak na firmu Medifin učiníte sami.Děkuji

Dobrý den !
Čekací doby na konzultaci nejsou dlouhé, obvykle nejpozději následující týden po kontaktu s klientem se sejdeme, čili, pokud bychom spolu mluvili např. dnes, mohli bychom se sejít příští týden v úterý nebo čtvrtek. Na operaci se pak čeká něco málo přes měsíc a profinancování přes Medifin je možné, kontakt s ním však musí navázat klient sám, protože Medifin od něj potřebuje řadu informací. Kontakt s touto společností je jednoduchý, slouží k tomu bezplatná telefonní linka 800 113 113 a za rok aspolupráce se žádné problémy nevyskytly.
Dr.Kydlíček


Úpravy na stránkách

(příspěvek číslo: 62)
dne: 4.03. 2005

Proběhla optimalizace www stránek a v souvislosti s tím, nebylo možno zapisovat nové příspěvky do diskuse. Problém je již vyřešen a můžete dál pokládat Vaše dotazy. Děkujeme za pochopení. Webmaster


dotaz

(příspěvek číslo: 61)
dne: 4.1.2005

Máme dotaz - zdali je možné provést odstranění prsní žlázy a nahrazení implantát em z preventivního důvodu (pozitivní rodinná anamnéza Ca prsu).

Ano, takovéto výkony se skutečně provádějí, ale jejich indikaci ( doporučení, nařízení ) provádí specialista na onemocnění prsní žlázy - mammolog, my pak, buďto sami, nebo ve spoluprácí s ním tuto operaci provedeme. Vše se musí pečlivě uvážit, není to tak zcela jednoduché jak se na první pohled může zdát, ale jde to.
Dr.Kydlíček


liposukce vnitrnich stehen

(příspěvek číslo: 60)
dne: 19.12.2004

dobryden, chtela bych se zeptat na liposukci vnitrnich stehen nahore u rozkroku. cvicim, snazim se t o shodit posilovanim, ale nedari se mi. myslite, ze je liposukce dobre reseni? Jak vychazi cenove konkretne lipos. techto partii? za jak dlouho po operaci bych mohla mit zase normalni zatez jako pred?(např. sport, posilovna, jizda na koni) je mi 18, jinak jsem pomerne stihla
Dekuji za odpoved

Dobrý den !
Toto bývá u žen problém. Schodit izolovaný tukový polštář není cvičením prakticky možné, protože se neprokázala vazba mezi funkcí svalů a nad ním uloženým podkožním tukem. Liposukce je možným řešením. Cena operace je kalkulovaná od velikosti liposukce, lze však odhadnout, že bychom se pohybovali do 25.000,-Kč s jednodenní hospitalizací. Doba hojení a rekonvalescence do doby, kdy je možné plné zatížení se pak pohybuje mezi 6 - 10-ti týdny.
Dr.kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 59)
dne: 16.12.2004

Akorát se chystám porodit druhé dítě a po kojení bych chtěla prsa zmenšit, zajím alo by mě, jestli i tento zákrok může být placen splátkami a hlavně - ceník se t ýká jednoho či dvou prsů? Děkuji předem Luňáčková

Dobrý den !
Cena operace je stanovena samozřejmě pro prsy oba, tedy pro kompletní operaci a hradit jí splátkami je možné.
Dr.Kydlíček


plastika nosu

(příspěvek číslo: 58)
dne: 16.12.2004

Výhledově plánuji operaci nosu (tvrdou část) a zajímalo by mě, zda je možno ji podstoupit v létě - kvůli hojení. Nemám jindy možnost-jsem učitelka. Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Léto sice není to nejvhodnější období, ale chápu Vás, že si nelze vybírat. Operovat nos je možné, léto na hojení nemá vliv, jen subjektivně je chladnější počasí příjemnější.
Dr.kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 57)
dne: 9.12.2004

Dobry den, rada bych podstoupila operaci nosu. Zajimalo by m e zda je mozne operaci stihnou behem 2 mesicu - leden - unor, pote odjizdim na 8 mesicu do jizni Ame riky a bojim se naslednych komplikaci, zejmena jestli nemuze uskodit zmena teploty.

Dobrý večer !
Operace nosu je velmi delikátní záležitostí, proto není vůbec vhodné s ní spěchat a dávat si nějaké termíny do kdy se musíte zahojit. Jistě, stačit v lednu - únoru se to dá dobře, ale nevím, je-li tento napjatý termín úplně vhodný, člověk nikdy neví, aale lze to.
Dr.Kydlíček


liposukce - splátky

(příspěvek číslo: 56)
dne: 29.11.2004

dobry den! mam zajem o liposukci ale nev im jestli tento zakrok delate i na splatky predem dekuji za odpoved

Dobrý den!
Ano, je to možné, pro podrobnosti mě můžete kontaktovat na mailové adrese, nebo na č. 603 838 838.
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 55)
dne: 23.11.2004

Dobrý dne! Chtěla bych se zeptat zda liposukci provádíte také nouvou tumescenční metodou? A kolik js e již těchto operací přibližně provedl? Děkuji Chvojíková

Dobrý den !
Tumescenční metoda není nic jiného, než použití směsi roztoků v množství rovnající se objemu odsátého tuku. Zní to možná složitě, ale je to jednoduché a neslyšel jsem, že by někdo tento roztok v nějakém množství vůbec nepoužíval.Plastickým chirurgem jsem od roku 1990 a mám jich odoperováno hodně. Kolik přesně, to Vám neřeknu, protože už to nepočítám.
Dr.kydlíček


boltce

(příspěvek číslo: 54)
dne: 20.11.2004

chtěla bych se zeptat jak dlouho se hojí přišití odstátých boltců

Dobrý den !
Hojení po operaci odstálých ušních boltců trvá 14 dní, během kterých je nutný buď obvaz, nebo elastická čelenka na boltcích.
Dr.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 53)
dne: 14.11.2004

Dobrý den,podstoupila jsem plasticou operaci nosu,ale bohužel se operace moc nepovedla a tak bych ráda věděla po jaké době je možné podstoupit operaci znovu.Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Operace nosu je velmi složitý výkon, možná nejtěžší estetická operace a určitě nejtechničtější. Po každé operaci a zvláště po rhinoplastice se tkáně vyvíjejí, usazují, mění se několik měsíců a je proto třeba vyčkat minimálně půl roku, než výsledek lze hodnotit. Dříve by se následné operace dělat neměly.
Dr.Kydlíček


<< < 128 / 131 > >>