Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


odstáté uši

(příspěvek číslo: 106)
dne: 23.03. 2005

Dobrý den, je mi 28 let a trápí mě odstáté uši. Chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat. Kde se přihlásit na konzultaci apod. Je nutno po zákroku být v pracovní neschopnosti? Díky za odpověď.

Dobrý den ! Konzultaci, kdy bych Vám vše důkladně vysvětlil a kde bychom mohli spolu i celou záležitost naplánovat si můžeme domluvit na tel. 603 838 838, event na mailu kydlicek@fnplzen.cz Dr.Kydlí ček


Dotaz

(příspěvek číslo: 105)
dne: 21.03. 2005

Dobrý den,
je mi 30 let a od mládí trpí m zvýšeným ukládáním tuku v oblasti prsou - což u muže působí poněkud neesteticky. Lze provést liposukci v této oblasti a pokud ano, jaká by asi byla cena takového zákroku?
Děkuji za odpověď.

Dobrý den!
Chápu, že tento problém Vás trápí. Je to způsobeno predilekcí ( předností ) v ukládání tukových zásobem organizmem v tomvo místě. Odstranění liposukcí je možné, avšak je nutné nejdříve doplnit sonografické vyšetření krajiny. V případě, že se jedná opravdu o tukový polštář, jeho odsátí by včetně 1-denní hosp italizace a elat. trika stálo okolo 26.000,- Kč
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 104)
dne: 18.03. 2005

Dobrý den,budu mít asi neobvyklý dotaz.Jsem jednou z těch,která má problémy se zčervenáním,v teple a v trapné situaci js em rudá jak rak.Je mi to nepříjemné a dost mě to otravuje.V Tv.novinách jsem zhlédla příspěvek,kde od tohoto problému pomohli přerušením jistých cévek.Je to možné a dělá se to i u nás? Popř. kde a za kolik.Děkuji

Dobrý den ! Odpověď je jednoduchá-pokud se jedná o ruměnec vyvolaný okolní teplotou či psychickým stavem, tak prakticky není možné jej výra zněji ovlinit. Jedná se o poměrně komple xní nervově-humorální reakci organizmu, která na cévním zásobení obličeje závisí jen částečně, takže není to tak jednodu ché, jak se může zdát. A asi by to i byla škoda, i kdyby to šlo. Ruměnec je typický jen pro člověka, jen člověk se červe ná a je asi i spefický pro Vás. Odlišujete se tímto a to je příznivé, nezaniknete v šedi okolního kolektivu a propůjčuje Vám jistou osobitos t. Netrapte se tím, vždyť to může být i hezké. Dr.Kydlíček


augmentace prsu

(příspěvek číslo: 103)
dne: 18.03. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se chirurgicky zvětšená prsa dají poznat na pohled a na dote k. Druhý můj dotaz se vztahuje k implantátům samým- jaká je jejich životnost?Musí se po pár letech vyměnit, nebo jsou "na doživotí"?
Děkuji

Dobrý den ! Správně indikované a provedené zvětšení prsů adekvátními prsními implantáty má za výsledek přirozený vzhled a pohmat prsů. tedy o existenci implant átů v prsu by měla hovořit jen diskrétní jizva. Co se týče ž ivotnoti implantátů, odkázal bych Vás na mojí dnešní odpověď jen asi dva dotazy výše. Dr.kydlíček


Jizva po modelaci prsů

(příspěvek číslo: 102)
dne: 18.03. 2005

Dobrý den, prosím Vás.lze odstranit jizva po modelaci prsů laserem a zda není na škodu navštěvovat solarium. Děkuji za odpověď.

Dobrý den ! Jizvy jsou trvalé, protože se jedná o odlišnou tkáň. Není to kůže, ale něco jiného, proto je textura a kolorit tzakové tkáně odlišný. Laser má velmi úzce specifikované využití a ani jím n ení možné jizvu odstranit. Zkrátka, jakmile jizva jednou vznikne, již nezmizí, bude jen více, nebo méně nápadná. Solárium a přímé slunce na jizvy jsou nevhodné, protože jizvu aktiv ují a hrozí i možnost jejího ztmavnutí, takže do konzolidace jizvy by se tyto ne měly slunci vystavovat ( ani soláriu ). Konzolidace jizvy je pak do značné míry záležitostí vnitřních mechanismů organizmu, avšak především masážemi a event. i nějakými mítními pr ostředky lze tento proces příznivě ovlivnit. Dr.kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 101)
dne: 16.03. 2005

Dobrý den! zajímalo by mne za jak dlouho se musí implantáty vyměnit.

Dobrý den! Na Váš dotaz neexistuje jednoznačná odpověď. Je jasné, že implantáty nejsou na celý živo t, že mají svojí "životnost", ovšem nikde se nepíše jakou. Moje osobní zkušeno st je taková, že ani po 10-ti letech nej eví materiál nějaké výrazné, okem postřehnutelné změny, i když jsou v literatuře popsány.Klientkám v ždy říkám, že implantáty nemají životnost neomezenou a jejich výměnu doporučuji tehdy, když ženám v adí změněný tvar prsů, za který však obvykle zodpovídají změny v prsu samém než v implantátu. Dr.Kydlíček


VŠEM TAZATELŮM!!!

(příspěvek číslo: 100)
dne: 14.03. 2005

V týdnu od 14.3. do 20.3.2005 jsem na dovolené mimo republiku a nebudu tak moci reagovat na Vaše dotazy. Zodpovím je v nejbližší možné době po návratu. Děkuji za pochopení. Dr. Kydlíček

Byla zprovozněna upravená verze konzultací postavena na databázi MySQL. Využít tak nyní můžete fulltextového vyhledávání ve starších příspěvcích.
Webmaster


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 93)
dne: 8.03. 2005

Dobry den chtela bych se zeptat jaka vel.implantatu by byla pro veli.c.3!A jake je nejlepsi reseni rezu pro implantat,nechci aby jizva byla znatelna

Dobrý den !
Velikost implantátů se musí určovat přísně individuálně a nelze to brát schématicky. Rozhoduje především stávající tvar a velikost prsů, které toto do značné míry předurčuje. Velikost, která by Vám splnila Vaše přání bych pak mohl odhadnout až po té, co Vás uvidím a vyšetřím. Pak se mohu seriózně vyjádřit.
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 92)
dne: 7.03. 2005

Dobrý den, je mi 18 let, a chtěla bych se zeptat, jak dlouho trvá objednání na o peraci, a zda při první konzultaci s Vámi, mám mít nějaké vyjádření od lékaře o tom, zda mohu podstoupit zvětšení prsou. A ještě bych chtěla vědět Váš názor na plastiku v 18. letech. Děkuji

Dobrý den !
Pokud se týče zvětšení prsů implantáty, je vždy nutné vědět, v jakém¨zdravotním stavu prsy vlastně jsou. U 18-ti leté dívky lze předpokládat, že v dobrém, přesto je sonografické vyšetření před operací vhodné. Ke konzultaci však není nutné je přinést. 18 let je věk, kdy sice ještě nějaké změna na prsech očekávat můžeme, avšak jejich vývoj je ukončen a operace možná je. Je to však nutné pečlivě zvážit, individuálně rozhodnout a nejlépe spolu s rodiči. V zásadě platí - operace možná je, ale je nutné postupovat ještě obezřetněji než u starších klientů.
Dr.Kydlíček


operace břicha

(příspěvek číslo: 91)
dne: 5.03. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jizvu u pupíku. Jak moc je vidět a zda se tak dají odstranit i strie, které se mi vytvořily během těhotenství. Jsou v oblasti jen kolem pupíku a do stran nezasahují . Zatím mi všude nabízeli jen jizvu, která by vedla přes celé břich směrem dolů. Děkuji

Dobrý den !
Jizva kolem pupku a strie po porodu, to jsou problémy, které se obtížně řeší. Zde není možné cokoliv přesněji říci, aniž bych Vás nejdříve nevidě-je to nutné k rozvaze o možné operaci.
Dr.Kydlíček


ret

(příspěvek číslo: 90)
dne: 4.03. 2005

Dobrý den.Chtěla bych Vás požádat o informace spojené se zvětšením rtu pomocí proužku z Goretexu.O jaký materiál se jedná, kolik by takový zákrok stál, jak dlouho trvá rekonvalescence a jaká jsou rizika (četla jsem, že po úpravě rtu může zůstat i tzv. brnění nebo znecitlivění na kousku rtu). Vím, že jsou možná i jiná ř ešení, ale tyto metody mě odradily - např. vysunutí sliznice (možnost rozpité ko ntury rtu), kalogenový proužek (tuším, že to je kus hovězího)...Plnější rty se mi ale líbí, takže bych ráda zjistila něco o této možnosti. Mnohokrát děkuji.

Dobrý den !
Vidím, že problematiku máte sestudovanou. Skutečně, je možné rty zvětšit vysunutím retní sliznice, injekcemi různých látek ( syntetické-polosyntet.-přírodní) které mají dočasný až trvalý efekt ( vše má ale i své nevýhody ),či implantací proužku Goretexu. Tento materiál určitě znáte z různých sportovních bot, oděvů apod. a skutečně rty mohou mýt porušenou citlivost, můžete v nich mít nepříjemné pocity, může být ve rtu pohmatově cítit. Nepovažuji toto za optimální řešení. Pro úplnost je třeba ještě zmínit lipofeeling, tedy zvěštšení rtů Vaším tukoem, který je nějak zpracovaný, avšak ani zde to není prosté komplikací a efekt není trvalý. Takže suma sumárum, vidíte, že zvětšení rtů je vždy kompromisem mezi chtěným a možným.
Dr.Kydlíčřek


odstáté uši

(příspěvek číslo: 89)
dne: 28.02. 2005

Dobrý den, je mi 15 let a chtěla jsem ze zeptat na problem o dstálých uší. Jestli bych musela v nemoc nici zůstat několik dnů, nebo jestli by mě pustili domů. Také jestli se to dělá pod narkozou a jak dlouho se nosí obvazy. Hrozně se nějaké operace bojím ale všechno lepší, než mít z uší mindráky. Doufám, že se ptám na správném místě. Děkuju moc. Pavla

Dobrý den, je mi 15 let a chtěla jsem ze zeptat na problem odstálých uší. Jestli bych musela v nemocnici zůstat několik dnů, nebo jestli by mě pustili domů. Také jestli se to dělá pod narkozou a jak dlouho se nosí obvazy. Hrozně se nějaké operace bojím ale všechno lepší, než mít z uší mindráky. Doufám, že se ptám na správném místě. Děkuju moc. Pavla


dotaz

(příspěvek číslo: 88)
dne: 27.02. 2005

Dobrý den, příští rok v srpnu mi bude 18 let.Chtěla jsem si zmenšit prsa. Mám při své výšce 163cm 110cm kolem prsou = D. Učím se na servírku a mám velký problém se zády a s oblečen ím atd. Chtěla jsem se zeptat jestli by operace nemohla proběhnout o něco dříve, již příští rok. Děk uji za odpověď.

Dobrý den !
Docela Vás chápu, objemné prsy jsou zátěží, které bývá pociťováno v zádech a je to vlastně zátěž, kterou nosíte s sebou stále, celý den. Zmenšení je ideální až po ukončení vývoje prsu, tedy po 18. roce věku, kdy se již neočekávají nějaké výrazné změny.Vždy je to třeba pečlivě zvážit, něboť ve většině případů je následně znemožněno kojení.
Dr.Kydlíček


zvetseni prsu

(příspěvek číslo: 87)
dne: 24.02. 2005

jaka velikost prsu je 250-300ccm dekuju

Dobrý den !
Nelze se jednoznačně vyjádřit, navíc Vašemu dotazu moc nerozumím, ale velikost cca 300 cc se asi tak rovná konfekční velikosti "C".
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 86)
dne: 23.02. 2005

Dobrý den, chtěla bych podstoupit operaci nosu, zároveň se zeptat, zda by tento zákrok mohl být splacen formou splátek? Jelikož mám tzv. orlí nos, tak bude asi potřeba zásahu do kostěnné části - chci se zeptat, kolik by přibližně asi tento zákrok stál. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Operace celého nosu, tedy kompletní rhinoplastika stojí 25.000,-Kč, včetně 2-denní hospitaizace pak 27.000,-Kč a je zde možnost splátek.
Dr.Kydlíček


Váčky na horních víčkách

(příspěvek číslo: 85)
dne: 22.02. 2005

Vážený pane doktore,
mám problémy s vá čky na horních víčkách. Několikrát do roka mám záněty, pálí mě a slzí obě oči. Zajímalo by mě, zdy by tyto problémy ustaly po operaci a kolik stojí tento zákrok.

Děkuji

Sochací Andrea

Dobrý den !
Odstranění kožně-tukových nadbytků pomůže vždy jak kosmeticky, tak i subjektivně. K seriózní odpovědi na Váš konkrétní dotaz, čili jestli pomůže operace od opakovaných zánětů, kterými trpíte, je třeba znát závěr vyšetření Vašeho očního lékaře, tedy jaké to jsou záněty, jak byly léčeny apod. Pak se mohu vyjádřit, ovšem odstranění obtěžujících nadbytků subjektivně pomůže vždy.
Dr.Kydlíček


Plastika nosu

(příspěvek číslo: 84)
dne: 22.02. 2005

Mám tzv. orlí nos, je mi zatím sedmnáct, ale rozhodla jsem s e jít až překročím osmnáct let na operaci..jenže po finanční stránce jsem na to dost bledě. Chci se zeptat, kolik by taková operace stála, a zda jeslti by to šl o i přes pojišťovnu? Děkuji (Lucccy@atla s.cz)

Dobrý den !
Myslím, že ano, ovšem než Vám cokoliv slíbím, je nutné Vás vidět, posoudit nejenom stav tzv. zevního nosu, ale i nosního septa, průchodnost průduchů apod. Máte-li zájem, dostavte se jakékoliv pondělí dopoledne ( s výjimkou 21.3. ) do ambulance plastické chrirurgie FN v Plzni-Lochotíně, mezi 8,30 - 12,0 hod.
Dr.Kydlíček


Odstrranění keloidní jizvy

(příspěvek číslo: 82)
dne: 20.02. 2005

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Jako malé se mi po očkování na rameni udělala boul ička se kterou jsem šla v 6 letech na odstranění. Bohužel se mi jizva roztáhla a vystoupila nad povr ch. Ve 13 letech ( dnes je mi 22let ) jsem absolvovala další operaci, která způs obila další zhoršení a to i přes řadu la iserů a injekcí na snižování. Jedná keloidní jizvu o velikosti 8x5cm. Jsem celý život zoufalá a nabízejí mi jenom klasické vyříznutí s minimální šancí na zlepšení. Moje kožařka mi doporučila po případném zákroku ruku asi tak na 3 měsíce zaf ixovat aby nedošlo k opakovanému rozšíře ní. Prosím poraďte, jak tento pro mě velký problém vyřešit. Předem děkuji za odpověd.

Dobrý den !
keloidní jizva je problém, se kterým se chirurgové potýkají všude na světě. Jedná se o atypickou formu jizvení a neexistuje univerzální účinný lék, či postup, který by toto řešil. Nějaké možnosti ovšem jsou a protože je to poněkud složitější povídání, dostavte se, máte-li zájem, přímo do ambulance oddělení plastické chirurgie FN Plzeň nějaké pondělí ( kromě 21.3.05 ) mezi 8,30 - 12,0 hod. a vše zvážíme.
Dr.Kydlíček


vpáčená bradavka u muže

(příspěvek číslo: 81)
dne: 20.02. 2005

pane doktore jsem muž a mám vpáčenou jednu bradavku četl jsem zde ,že je to mlékovody? ty prědpokládám nemám ,poradíte mi co s tím?

děkuji

Dobrý den !
Vpáčení bradavky u muže je vzácné, každopádně by Vás měl vyšetřit odborník na nemoci prsní žlázy, který funguje v každé větší nemocnici a často i privátně a s tímto vyšetřením se pak dostavit, budete-li mít zájem, do ambulance oddělení plastické chirurgie FN Plzeň-Lochotín, kde bychom věše zhodnotili. Optimální doba je pondělí ( kromě 21.3.05 ) od 8,30 - 12,0 hod.
Dr.Kydlíček


asymetrie prsů

(příspěvek číslo: 79)
dne: 12.2.2005

dobrý den, chtěla bych se zeptat, provádítě úpravu asymetrie prsů?Mám s tím velk ý problém.
Děkuji

Dobrý den !
Ano, operace asymetrie prsů provádím, cílem je, pokud možno, dosáhnout symetrie ve tvaru a velikosti. Ne vždy to je možné zcela, ale prakticky vždy lze asymetrii výrazně zmenšit.
Dr.kydlíček


VZP

(příspěvek číslo: 78)
dne: 10.2.2005

Dobrý den, zajímalo by mě zda-li přijímáte pojištěnce VZP.Děkuji Kateřina

Dobrý den !
Vzhledem k zaměřenímé praxe na estetickou chirurgii, není spoluúčast zdravotních pojišťoven možná, ale protože současně pracuji i ve Fakultní nemocnici na oddělení plastické chirurgie, je možné řadu problémů řešit tam. Pokud tedy máte nějaký zfravotní problém, jehož léčba je hrazena Vaší zdravotní pojišťovnou, můžete mě navštívit tam - každé pondělí od 8,30 - 12,0 hod.
Dr.Kydlíček


obřízka

(příspěvek číslo: 77)
dne: 10.2.2005

Vážený pane doktore.Provádíte obřízku?Jestli ano,tak jaká je přibližná cena.Je m i 28 let.Děkuji Michal

Dobrý den !
Ano, v některých ohledech patří do našeho obou, jindy zase spíše do urologie. Obřízka, pokud není provedena z důvodů např. náboženských, je pak hrazeno ze zdravotního pojištění.
Dr.Kydlíček


face lifting

(příspěvek číslo: 76)
dne: 8.2.2005

Pane doktore, je mi 50 let, za poslední půl rok jsem zhubla 10 kg, což se bohužel projevilo poklesem kůže okolo úst a br ady a zvrásněním obličeje.Mohu doufat, že se kůže "vstřebá"? Pokud podstoupím face lifting, jak dlouho vydrží podoba obličeje po zákroku? Děkuji Ivana

Dobrý den !
Poklud Jste zhubla ve Vašem věku, nelze již příliš spoléhat na elastické vlastnosti kůže. Zde si bohužel člověkmusí vybrat mezi event. nadváhou ( a plnými tvářemi ) a přiměřenou hmotnstí, ovšem na úkor obličeje. Face lift to může řešit, jak dlouho však přetrvá efekt je individuální a hodně to záleží na zděděných vlastnostech, změnách hmotnosti apod., ovšem bude trvat dlouho, než jeho efekt "odezní", řádově 5 - 15 let.
Dr.kydlíček


mirne krivej nos do strany

(příspěvek číslo: 75)
dne: 2.2.2005

CO se s tim da delat? da se to srovnat bez operace? Proste bez nejakych zadikalnejsich zakroku?

Dobrý den !
Asymetrie, deformita či jiné nežádoucí tvary nosní pyramidy je víceméně komplexní problém, jehož řešení se hledá mnohdy obtížně. Nelze se proto na tomto místě uspokojivě vyjádřit zda se "mírně křivý nos do strany" dá či nedá řešit méně radikálním výkonem. Někdy to skutečně lze, ale k tomuto rozhodnutí Vás musím vyšetřit.
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 74)
dne: 31.1.2005

vazeny pane doktore,
vazne premyslim o liposukci stehen a bricha.muzete mi prosim rict jake vysetreni musim podstoupit pred zakrokem? Jest e se chci zeptat zda byste vubec liposuk ci doporucil pri nasledujicich udajich - vyska 168,vaha 70kg - za posledni rok j sem zhubla o 7 kg,vek 26 let.
moc za cas
dekuji Ivana

Dobrý den !
Těžko rozhodnout o liposukci jen dle tělesných mír, nicméně Jste mladá a Vaše hmotnost a výška odpovídají průměru v populaci, proto si myslím, že by Jste vhodnou pacientkou byla. K definitivnímu rozhodnutí Vás však musím vidět. Před operací v narkóze je minimálně nutné vyšetření laboratorní, ale lépe i EKG a vyšetření interní.
Dr.Kydlíček


<< < 127 / 130 > >>