Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Slepé střevo

(příspěvek číslo: 139)
dne: 25.04. 2005

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat,jestli provádíte, také operaci slepého střeva. Dosti často mě bolí a už jednou mi ho rozháněli. Ale neúspěšně. Bojím se svěřit do rukou lékařům v nemocnici. Raději si zaplatím odbornou péči. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,jsem asistentka pana doktora .Pan doktor operace slepého střeva neprovádí , tyto operace se ve FN Plzeň provádí na chirurgické klinice, ke dostanete veškeré informace o nadstandartní péči.Přeji hezký den


Asymetrie obliceje

(příspěvek číslo: 138)
dne: 25.04. 2005

Dobry den, chtel bych se zeptat, zda se v CR da operovat asymetrie obliceje - licni oblast. Sysel jsem, ze v USA se na to pouzivaji umele implantaty. Dekuji

Dobrý den!
Asymetrie obličeje je vždy problém, protože obličej má jemné tvary, formu, takže docílit symetrie je velmi svízelné. Různé implantáty se používají i v CR,v tom není potíž, ale i ony mají své nevýhody. Je proto nezbytné pečlivě posoudit míru asymetrie a zvážit možnosti dalšího postupu.
Dr.kydlíček


Valy stehen

(příspěvek číslo: 136)
dne: 25.04. 2005

Dobrý den! Ráda bych podstoupila operaci vnitřních valů stehen. V létě tam vzniká nepříjemný pocit tření a někdy je to i dosti bolestivé. Mám normální postavu,obezitou netrpím,jen mě trápí tato věc.Byla by možná operace liposukce? Pokud ano, kolik takový zákrok stojí? Děkuji za odpověď. Marie

Dobrý den, jsem asistentka pana doktora a dovolila bych si Vám odpovědět.Rozhodnutí zda valy stehen odstranit nebo podstoupit liposukci je možné po osobní konzultaci, obě varianty pan doktor provádí.Cena liposukce v celkovém umrtvení je dle rozsahu od 18tis., redukce kožních a tukových nadbytků je 30tis..Všechny ceny operací jsou uvedeny v ceníku operací. Přeju hezký den


Zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 135)
dne: 24.04. 2005

Pane doktore,chtěla jsem se zeptat, jak se provádí zvětšení rtů a na kolik peněz taková operace vyjde? Děkuji Hana

Dobrý den!
Zvětšení rtů je prostě problém. Metod sice existuje více, ale žádná není suverénní. Můžeme doplnit objem rtů použitím dočasných injekčních materiálů nebo speciálně upraveného vlastního tuku, operací zvětšit retní červeň,ne však její objem - to jsou nejčastější způsoby, které však každá má své nevýhody.Problematika rtů je ale delikátní záležitostí, protože rty mají jemné a individuální tvary, které jsou na zásahy velmi citlivé. Cena výkonu je ale odvislá od jeho typu, použité metody a eventuálního materiálu.
Dr.Kydlíček


Plastika prsou

(příspěvek číslo: 134)
dne: 22.04. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali se po plastice prsou nenaruší erotogenní body na prsou.

Dobrý den!
Ano, porušení citlivosti prsů a zejména dvorců a bradavek při zvětšovacích, modelačních a zmenšovacích operací je možné.
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 133)
dne: 22.04. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je pravda, že se při zvětšení prsou silikony musí po čase vyměnit a kolik by to stálo? Děkuji za odpověď Lucie

Dobrý den!
Pokud je prs zdráv, implantát neporušený a pacientka je s prsem spokojená, není to nutné.
Dr.Kydlíček


Kýla

(příspěvek číslo: 132)
dne: 20.04. 2005

chtela jsem se zeptat... 11.5. jdu na operaci s kylou a jeden muj znami mi rekl, ze po ni ni nebudu moct na slunicko? Je to pravda? dekuji z a odpoved Katka

Dobrý den!
Aktivní, čerstvá jizva se má proti slunci a soláriu opravdu chránit, např. proužkem náplasti, krémem s UV filtrem 100%, nebo prádlem.Jedná se ale jen o jizvu, ne už její okolí.
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 131)
dne: 20.04. 2005

Dobry den pane doktore jsem po třech detech a rada bych se zeptala kolik stoji zvetšeni prsou dekuji za odpověd.

Dobrý den!
Cenu zvětšení prsů implantáty ovlivňují nejvíce právě ony implantáty - jejich typ a značka. Pokud bychom uvažovali o tzv. kulatých implantátech, tak by se cena operace včetně imlantátů, 1-denní hospitalizace a elastické podprsenky pohybovala mezi 48.000,- - 55.000,-Kč, u tzv. anatomických, kapkovitých imlantátů pak mezi 55.000,- - 69.000,-Kč.Implantáty se liší mimo jiné svým tvarem při stejném objemu, což dovoluje jejich individuální výběr.
Dr.Kydlíčerk


tattoo

(příspěvek číslo: 130)
dne: 19.04. 2005

Vážený pane doktore,
ráda bych Vás poprosila o radu. V mládí jsem si nechala vytetovat dost velký obrázek nad zadek, který jde až kolem pasu. Je nějaká šance, odstranit to, aniž by tělo bylo zdeformované a nepěkné?

Dobrý den!
Každopádně bych nejdříve doporučil konzultovat nějaké erudované laserové pracoviště a pokusit se tetováž odstranit takto. Léčba probíhá po etapách a ne každá tetováž tak řešit jde. Pokud nebudete vhodnou pacientkou, bude se pro Vás přijatelná léčba hledat obtížně, protože chrurgické odstranění je spojeno s jizvami.
Dr.Kydlíček


cena obřízky

(příspěvek číslo: 129)
dne: 19.04. 2005

Dobrý den pane doktore. Chtěl bych se Vás zeptat, kolik stojí obřízka, pokud k ní není žádná zdravotní indikace. Díky

Dobrý den!
V nístním umrtvení a ambulatně, což je možné, 9.000,-Kč.Samozřejmě, že výkonu musí předcházet důkladné vyšetření a pohovor.
Dr.Kydlíček


objednávací lhůty

(příspěvek číslo: 128)
dne: 17.04. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouhé máte objednávací lhůty.Objednám-li s e například na operaci augmentaci prsů měsíc předem (myslím od předoperačního vyšetření), stačí to, nebo jsou termíny obsazené na dlouhou dobu dopředu?A provádí se tato operace i v létě?Nemám kvůli práci moc jiných možností. Děkuji za odpověď

Dobrý den !
V průměru se objednávací doby pohybují okolo 2 měsíců. Např. dnes bych Vám mohl nabídnout polovinu června.I v létě lze operovat a i když to není optimální doba, je to možné.
Dr.Kydlíček


rty

(příspěvek číslo: 127)
dne: 17.04. 2005

Dobrý den, velmi děkuji za obsáhlé vysvětlení méhno dotazu na zvětšovení rtů. Odkázal jste mě na pražská pracoviště plastické chirurgie, vzhledem k tomu, že mám malé dítě, je to pr o mě složité. Chtěl a jsem se zeptat, zda uvažujete o pořízen í přístroje na úpravu tuku. Zajímalo by mě v jakém časovém horizontu s tímto p řístrojem počítate, či s ním vůbec počítát e a jaká cena je pro tuto metodu stanove na. Předem děkuji. Zdraví Simona Magdová

Dobrý den !
S lítostí mohu říci, že nepočítám s pořízením zmíněné aparatury. Je to drahý přístroj a jeho využití je poměrně omezené.Pacientů s podobným přáním jaké máte Vy je sice více, ale ne hodně. Zaplatil by se proto až po delší době.Ve velkých centrech, či na větších pracovištích se o zaplacení dělí více lékařů a mají to proto jednodušší.
Dr.Kydlíček


Keloidní jizva

(příspěvek číslo: 126)
dne: 15.04. 2005

Dobrý den,je mi 16let,o letních prázdninách jsem spadl a rozsekl jsem si nohu.Bohužel jsme to nenechali zašít.Vytvořila se mi dost velká keloidní jizva.Jsem sportovec,dost času trávím v bazénu,takže jsem v plavkách nebo v kraťasech.Dost se za tu jizvu stydím,když ji někdo vidí,tak většinou řekne:fuj!A to mi moc nepomůže,dala by se nějak ta jizva odstranit?Jestli mi někdo může odpovědět,tak prosím jak a kde by mi mohli pomoci.Dík

Dobrý den !
Jizvy jsou vždycky problém. Zmíněná nevyhovující jizva by mohla vzniknou i po chirurgickém ošetření, ale to je vedleší. Co s tím - nebudu se tajit, že, je-li to opravdu keloid a ne tzv. hypertrofická jizva, může být řešení svízelné. Takhle to ale nevyřešíme. Přijeďte se na mě podívat a protože je Vám 16 let, jak píšete, tak v doporovodu rodičů. Optimální doba je pondělí dopoledne (8,3O-12,0 hod.) ve FN Lochotín, vchod B,6. patro.
Dr.Kydlíček


ret

(příspěvek číslo: 125)
dne: 13.04. 2005

Dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o odpověď na příspěvek č. 97. Mnohokrát děkuji.

Dobrý den !
Zmíněnou operaci provádím, není to žádná novinka, ale příliš jí nemám rád - pouze zvětšuje retní červeň, ale nevyplňuje ji, takže efekt nemusí být dokonalý. Zmíněné potíže obvykle nejsou problémem, horší ale je, že retní červeň má velmi jemnou strukturu a její porušení operací může být pak někdy vnímáno jako nepřirozené. Ret je prostě problém a nemá ani jednoznačné ani jednoduché řešení.
Dr.Kydlíček


Břišní stěna

(příspěvek číslo: 124)
dne: 13.04. 2005

Dobrý den, jsem po porodu dvojčat, chtěla bych se zeptat za jak dlouho od porodu se doporučuje opera ce břišní stěny. Jak pozná laik jako já, že jsou přímé břišn í svaly rozestoupené jak uvádíte více ne ž 2-3cm a je to kýla.Děkuji

Dobrý den !
Není problém operovat např. již po půl roce od porodu, ale diastázu bych u Vás předpokládal. U rodivších žen je to přirozené.Opravdovou kýlu by Jste ale asi poznala bezpečně.
Dr.Kydlíček


Odstranění chloupků

(příspěvek číslo: 123)
dne: 13.04. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné odstranit chl oupky kolem bradavek, jak, za kolik. Jsem po porodu, další děti neplánujeme.Děkuji

Dobrý den!
Ve Vašem případě by byla nejlepší laserová depilace, tuto však neprovádím, ale je možné se obrátit na Laserové centrum OFTA v Sokolovské ul. v Plzni, kam je však nutné se telefonicky objednat.
Dr.Kydlíček


modelace prsů

(příspěvek číslo: 122)
dne: 11.04. 2005

Vážený pane doktore, chtěla jsem se vás zeptat na možnost modelace prsů včetně implantátů, zajímá mě, jestli je daný zákrok možný ještě před těhotenstvím a zda těhotenství celou změnu nějak "nepoškodí", myslím tím změny prsou během těhotenství a laktace.

Děkuji. Budková

Dobrý den !
Modelace prsů se současným zvětšením je možná i před těhotenstvím. Kojení je možné, ovšem tvarové změny během gravidity a následné laktace se mohou na tvaru prsu opravdu nepříznivě odrazit. O kolik a jak moc, to je individuální a nelze to předvídat. Každopádně to je možné.
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 121)
dne: 7.04. 2005

Dobrý den, chci se zeptat, zda je možné operovat široký nos. Foto bývají neprůka zná, protože jsou pouze z profilu, co jsem měl možnost vidět. Děkuji mnohokrát si brzkou odpověď.

Dobrý den !
Ano, lze takový nos operovat, ovšem "míra" efektu nezávisí jen na zvolené metodě, ale i na velikosti a tvaru Vašeho stávajícího nosu, charakteru kůže apod. Možné to ale je.
Dr.Kydlíček


Cena

(příspěvek číslo: 120)
dne: 5.04. 2005

Dobrý den, já se chci jen zeptat, jak je možné, že u vás kom pletní operace nosu stojí 27 000,- Kč, když většina dalších chirurgů nabízí podobný zákrok v rozmezí od 18 do 21 000,-.Č ím si to vysvětlujete?Budu rád, když mi to objastníte.Děkuji

Dobrý den !
Odpověď je jednoduchá - ceny jsou smluvní.
Dr.Kydlíček


vyplnove materialy

(příspěvek číslo: 119)
dne: 5.04. 2005

Dobry den,cim se da nahradit chybejici chrupaka v nosu? Mam asimetricky nos a slysela jsem o kalogenovych iplantatech,ale jak dosahnout trvaleho efektu,kdyz se vse po nejake dobe ma vstrebat? Je snad u nosu nejaky rozdil? Jak se to tam muze casem uchytit? Nera da bych to podstupovala nekolikrat,kdyz nebude zadny vysledek.
Dekuji predem.Nina

Dobrý den !
Dotýkáte se velmi komplikovaného problému.Vždy je lépe pokusit se obejít bez náhrad a asymetrii vyřešit jinak např. modelací, ale pokud je třeba chybějící chrupavku přece jen nahradit, je lépe použít vlastní materiál, tedy chrupavku např. z nosního septa nebo boltce. Ale k posouzení je nutné důkladné vyšetření a vysvětlení situace.
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 117)
dne: 4.04. 2005

Dobrý dem chtěl jsem se zeptat,mám křivo u nosní chrupavku,a jednu nosní dírku větší než druhou,dá se s tím něco dělat.(o perovat).Jak dlouho trvá lečba?Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Operovat tuto asymetrii je jistě možné, ovšem úhrada zdravotní pojišťovnou se týká jen výrazných vrozených vad a poúrazových deformit.Doba hojení a rekonvalescence se pak pohybuje okolo 2 - 3 týdnů
Dr.Kydlíček


Modelace prsů

(příspěvek číslo: 111)
dne: 2.04. 2005

Dobrý den, jsem po modelaci prsů již půl roku, ráda navštěvu ji solarium, chtěla jsem se zeptat jestli mohu, když budu mít prsa chráněna třeba plavkami. Mockrát děkuji.

Dobrý den!
Ano, můžete, pokud jizvy chráníte prádlem, krémem v UV faktorem 100 ( tzv. sun block ), čí proužkem náplasti, můžete pobývat na přímém slunci i v soláriu.
Dr.Kydlíček


RTY!!!

(příspěvek číslo: 110)
dne: 31.03. 2005

Dobrý den, mám zájem o zvětšení rtu chir urgickou metodou. j ak uvádíte ret vypadá přirozene. co jsou nevýhody vzhledem k e vstřebatelným mater iálů. co vy doporučujete?Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Pokusil jsem se zodpovědět i na Váš dotaz, týkající se rtů v předcházejícím příspěvku, proto si Vás dovoluji odkázat tam.
Dr.kydlíček


rty

(příspěvek číslo: 109)
dne: 30.03. 2005

Dobrý den, pane doktore, nechala jsem si zvětšit rty prepará tem Viscontour, dok once 2x, snad jsem dobře nepochopila jaký účinek tento prepar át má. Jednou mi byl zákrok proveden dov nitř horního rtu, za týden do kontur hor ního rtu. Vždy se mi rty líbí 3 a 4 den po zákroku. Poté se mi zdá, že prepa rát nevydrží, tak jak si představuju. Zkrátk a vzhledem k tomu, že materiál není samozřejmě nejlevně jší, tak účinek není, jaký jsem si představovala. Můžete mi poradit, zda existuje něco trvalejšího, který by mi vydržel alesp oň 1 rok (ale bez operace). Ráda bych měla rty plné a smyslné. Předem děkuji. Simona Magdová

Dobrý den !
Váš a následující dotaz, které se týkají rtů jsou poněkud svízelnější než jiné, proto poněkud obšírnější odpověď.
Rty mají velmi jemné, individuální kontury a svojí velikostí, tvarem a objemem tvoří s okolím estetickou podjednotku obličeje. Zvětšení rtů je tedy nutné pečlivě zvážit, aby se klient nezbavoval individuality a uniformě nepodléhal tzv. westernizaci vkusu nabízený médii.
Cest ke splnění Vášeho přání je několik. Nejčastější v současné době je zvětšení objemu pomocí různých injekčních preparátů ( Hylaform, Hylan, Dermalive, Viscontour apod. ), které mají obvykle velkou nevýhodu v krátkodobosti svého účinku. Vyrábějí se i preparáty s účinkem dlouhodobým ( roky ) a údajně i trvalým, avšak nejsou na trhu příliš dlouho a naše zkušenosti s nimi jsou tedy poměrně krátkodobé a nemohou proto ještě potvrdit informace výrobce a navíc jsem i rozpačitý s jejich efektu po např. 15 letech.Druhou možností je operace.Z operačních technik je nejjednodušší augmentace - implantace proužku Goretexu do rtu, který tím objemově naroste. Goretexový materiál je drahý a proužek může být někdy ve rtu hmatný, což bývá nepříjemné, rty jsou velmi citlivé.Operace, o které se zmiňujete v dotazu, tedy výkon, při kterém se sliznice vnitřní plochy rtu vysune poněkud ven, což retní červeň vysune, je další možností. Zvětšuje se zde ale jen červeň rtu a tedy vlastní objem ( tedy jeho plnost ), se nezměnění.To je velká nevýhoda této metody a právě nedostatek objemu rtu je někdy problémem, který ženám vadí.Podle mě je nejvýhodnější metoda, kdy speciálně upravený tuk z jedné lokality tela se injekčně vpraví do rtů, které tím nabydou na objemu a současně se zvýrazní i jejich tvar. Tato metoda je v současnosti asi nejlepší a i když i ona má své nevýhody a možné komlikace, lze ji považovat za nejúpěšnější. Chyba ovšem je, že přístrojové vybavení, nezbytné k úpravě tuku zatím nemám k dispozici, takže momentálně je pro mě nedostupná. Provádí jej některé pražské pracoviště, tuším že Gyncentrum ( Doc.Dr.Dušková, CSc., jinak též klinika plastické chirurgie FN Král.Vinohrady Praha), ale s určitostí to nevím, za dotaz to ovšem stojí.
Kdybych Vám tedy měl poradit s čistým svědomím, že Vám radím to nejlepší, co na rtech t.č. estetická chirurgie dokáže, odkázal bych Vás právě na autotransplantaci tuku. Může se zdát, že tím trochu mluvím proti sobě, což je i pravda, ale ve Váš prospěch a to považuji za hlavní.
Dr.kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 108)
dne: 29.03. 2005

Dobrý den, je mi 24 let a mám velikost prsou F. Mám dost velké bolesti zad a za krkem. Chtěla bych se zeptat jestli po zmenšení prsou může žena kojit a kolik taková operace stojí a kde se u nás provád í. Jak dlouhá doba je rekonvalescence. Dále bych se chtěla zeptat jestli nějakou část hradí pojištov na a která.
Za odpověd Vám moc děkuji.Čechová

Dobrý den! Toto je poměrně častý dotaz. Objemné prsy bývají obtěžující svojí vá hou, samozřejmě objemem a i potížemi s konfekcí. Metody používaná ke zmenšení a modelaci prsů však počítají s přerušením mlékovodů, takže po zdější kojení bývá znemožněno.Operace je spojena s hospitali zací cca 3 dny, 2 týdenním hojením a rekonvalescencí celkem cca 3 týdny, takže eventuální vyřazení z práce je okolo 3 tý dnů. Další období již není spojeno s nějakým výraznějším omezením fyzických aktivit. Cena operace činí 29.000,-Kč plus hospitalizace a elastické prádlo a eventuální účast zdravotní pojišťovny má přísn á a jasně stanovená pravidla. Aby se dalo posoudit, zda se jedná o estetickou, či zdravotní indikaci je nutné Vás vyšetřit. Nestačí, když ošetřující praktický lékař či někdo jiný napíše k tomuto doporučení, protože celá záležitost je o mno ho komplikovanější. Ale žádné obavy, hranice mezi estetickou a zdravím je zde po měrně přesně daná a lze se na to spolehnout. Každopádně ale platí, že osobní kontakt, vyšetření a důkladná konzultace je zde k nezaplacení, protože zásah do prsů je zde razantní, nevratný a je jej nutné pečlivě zvážit. Dr.Kydlíček


<< < 126 / 130 > >>