Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


lebecni prekus dotaz

(příspěvek číslo: 169)
dne: 16.05. 2005

Chtěla jsem se zeptat jestli upravu lebecniho predkusu plati pojistovna ci ne a jestlize ne, tak kolik takova operace stoji. předem děkuji

Dobrý den !
Myslím, že závisí na míře předkusu, ale vzhledem k tomu, že se jedná o problematiku poněkud vzdálenou plastické chirurgii, nechci se vyjadřovat přesněji, aby Vás nepletl. Zcela nejlepší by bylo s obrátit na Vašeho stomatologa, nebo snad ještě lépe na ambulanci stomatochirurgického odd., kde Vám jistě řeknou více a přesnější informace.
Dr.Kydlíček


kojení

(příspěvek číslo: 168)
dne: 14.05. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik % žen může po zvětšení prsou normálně kojit? A kdybych si nechala zvětšit prsa a kojit bych nemohla, jak bych živila moj e dítě? Děkuji Tereza

Dobrý den !
Zvětšení prsů implantáty nijak schopnost kojit neruší ani neomezuje.Implantát je uložen až pod žlázou, nebo dokonce ještě hlouběji pod prsním svalem. Pokud nějaká žena přece měla s kojením potíže, rozhodně příčinou nebyl ani implantát ani operace.
Dr.Kydlíček


jizva

(příspěvek číslo: 167)
dne: 13.05. 2005

Dobry den,nechapu proc jste vyradil muj prispevek s otazkou,kolik by stalo nechat si odstranit jizvu po operaci slepeho streva,nejsem-li platce zdravotni pojistovny. Pravdepodobne se ta otazka svym obsahen a formou neslucovala s naplni tohoto webu.no tak to tu otazku asi polozim u ocniho. monika

Dobrý den !
Kdepak, dotaz jsem nevyřadil, nemohu to ani udělat, to může jen webmaster, který to však beze mě neudělá. Asi došlo k nějaké technické závadě, ale opravdu jse ho neodstranil.Úprava jizvy po operaci slepého střeva je častou operací a pokud to lze provést v místním umrtvení ( a to lze, pokud se nejedná o nějakou výraznou jizevnatou defomitu , tak by ambulantní operace stála 5.000,-Kč. Samozřejmě,že výkon v celkovém umrtvení s 1-denní hospitalizací by byla dražší, odhadem 15.000,-Kč.
Dr.Kydlíček


tvar obliceje

(příspěvek číslo: 166)
dne: 12.05. 2005

Slysel jsem, ze lekari nalezli zpusob mozne celkove zmeny obliceje, nebo jeho casti, coz do nedavna bylo nemyslitelne. Je to skutecne mozne. A na kolik by me to priblizne tak vyslo?

Dobrý den !
Kdepak, žádná převratná novinka se neobjevila. Pořád se jedná jen o stávající postupy a metody, které se však neustále zlepšují, ale nic v zásadě nového není. V různých časopisech je ale spousta článků se zavádějícími informacemi, takže to někdy může vypadat, že se něco nového objevilo, ale není tomu tak. Škoda.
Dr.Kydlíček


Plastická operace měkkého nosu

(příspěvek číslo: 165)
dne: 12.05. 2005

Dobrý den pane doktore, před 20-ti dny jsem podstoupila plastickou operaci na modelaci měkkého nosu. Dlahu již nemám..al e nos mi příjde pořád stejný! Jako bych na žádné operaci nebyla. Doktor co mne operoval říká,že výsledek bude vidět až tak za půl roku..ale mě se tomu nechce věřit! Existuje nějaký zákon na vrácení čá stky kterou jsem do operace investovala?Děkuji za odpověď a hezký den! Renata

Dobrý den !
Vydržte! Organizmus si s hojením dává na čas a 3 týdny je velmi krátká doba na hodnocení výsledku, zejména u tzv. měkkého nosu. V tomto období probíhají poměrně komplikované procesy, které jsou doprovázeny překrvením, otokem, jizvením a výsledek je těmito procesy zatím jaksi překryt. Nebojte, při modelaci nosu se vždy část chrupavek odstraňuje a zbylá část modeluje a tyto změny se vždy projeví až s časovým odstupem. Vyčkejte a vydržte to zatím nehodnotit a pokud by Jste nebyla s výsledkem spokojená i po půl roce, Váš lékař jistě najde vhodné řešení.Nemějte strach, všechno dobře dopadne.
Dr.Kydlíček


vnitrni ocni koutky

(příspěvek číslo: 164)
dne: 12.05. 2005

Dobry den,
chtel bych se zeptat. Zda-li je mozne modelovat vnitrni koutky oci.
Dale se chci zeptat je-li mozne snizit vysoke celo. Mate s tim nejake zkusenosti

Dobrý den !
Ano, obojí lze, ale u koutků je situace složitější. Vnitřní koutek má složitou anatomii a porušení zde uložených struktur, např slzných kanálků, je prekérní záležitostí, ale jde to. Samozřejmě, záleží také na tom, jaké jsou Vaše představy.
Dr.Kydlíček


horni vicka

(příspěvek číslo: 163)
dne: 12.05. 2005

Dobry den pane doktore,
Chtel bych se zeptat. Mam dost previslou kuzicku nad hornimi vicky. Zrejme vrozene. Chtel bych se zeptat. Zda li je mozne vyuzit tohoto nedostatku a nadbyt ecnou kuzicku vyplnit nejakou latkou a vymodelovat dle prani. Chtel bych dosahnout toho vysledku. Ze budu mit vyraznejsi okoli hornich vicek plus pripadna lecba hornich vicek s diky zatim

Dobrý den !
Pokud máte na horních víčkách kožní řasičky, způsobené absolutním nadbytem kůže víčka, je zcela nehodné je čímkoliv vyplňovat. Zvedač horního víčka je velmi jemný sval, který, je-li dlohodobě přetěžován, může v pozdějším věku podlehnout degenerativním změnám a to se může pak zase projevit neschopností víčko zvednout.Pak je omezeno zorné pole.Nežádoucí kožní nadbytky se obvykle odstraňují včetně tukové tkáně která bývá pod nimi.
Dr.Kydlíček


licni kosti

(příspěvek číslo: 162)
dne: 12.05. 2005

Dobry de vazeny pane doktore,
muj probl em spociva v tom, ze mam malo vyrazne li cni kosti. Dalo by se s tim neco udelat. Mel bych zajem jen o zvyrazneni licnich kosti bez tukovych polstaru. To jest jen zvyraznit kosti.
diky z a odpoved Pavel

Dobrý den !
Ano, používají se k tomu různé typy tvářových imlantátů. Není to častý výkon, ale možné to je.
Dr.Kydlíček


ještě jednou

(příspěvek číslo: 161)
dne: 12.05. 2005

ještě jsem si vzpomněla na jeden dotaz platí se u vás také konzultace?děkuji

Dobrý den!
Pokud si dohodneme spolupráci v nějakém blízkém horizontu, dejme tomu měsíc - dva měsíce,či je-li pohovor krátký ( např. 15-20 min), tak ne. V opačném případě je její cena 200,-Kč.
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 160)
dne: 12.05. 2005

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně zvětšování prsou.Už o tom týden čtu na onternetu takže vím rizika atp.,ale níže se zmiňujete o možnosti splátek,mohl by jste mi napsat zda se dává akontace,kolik je cca měsíční splátka.Začla jsem o zvětšení přemýšle t po kojení druhého dítěte,je mi 23let,před dětmi jsem měla C ale po kojení hrůza,asi víte co myslím pokud mám A tak je to hodně možná Bale prověšené.Chtěla bych se zeptat zda do letošního léta se to ještě dá stihnout.Také zda mám mít nějaké vyšetření než bych k vám šla atp.Děkuji..pokud můžete odpovědět mi na email budu ráda klaranetusilova@seznam.cz....předem moc děkuji

Dobrý den, jsem asistentka pana doktora a doufám, že odpověď pro Vás bude ještě aktuální.Splátky jsou možné, ale podrobné a kompletní informace Vám dá firma , na kterou Vám samozřejmě dáme kontakt.K první konzultaci nepotřebujete žádná vyšetření, ty by jste podstoupila až před případnou operací.Pokud máte zájem o konzultaci kontaktujte nás prosím na telefon 603 838838, domluvíme termín. Přeju hezký den


keloidni jizva

(příspěvek číslo: 159)
dne: 12.05. 2005

dobry den,myslite ze je mozne odstranit po sesti letech kel oidni jiznu po odstraneni materskeho znamenk,pouzivanim pripravku s velkym obsahem vitaminu E-napriklad CONTRACTUBEX gel. dekuji jana

Dobrý den !
Ne. Pokud se jedná opravdu o keloidní jizvu, tak léčba je vždy svízelná a Contractubex, Dermatix apod. zde zcela selhávají.Jedná-li se o jizvu tzv hypertrofickou, tedy zbytnělou, je situace poněkud jednodušší, ale ani zde masti gely a krémy nejsu samospasitelné, ale jen jedním momentem komplexní léčby, v jejímž středu stojí tlakové masáže.
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 156)
dne: 10.05. 2005

Dobrý den pane doktore.poslední týdny stále přemýšlím o zmenšení prsu,je mi 31 let a mám dvě děti,nyní jsem na mateřské dovolené a už rok nekojím.O dalším těhotenství neuvažuji,při výšce 164 cm mám ve likost prsů 75F,je to pro mne veliká zátěž,zajímá mne kolik operace stojí aspoň přibližně,a zdali mohu zákrok podstoupit,když už nekojím.Zdali po operaci může dojít k zánětům či jiným problémům,a jestli ano,tak k jakým.Děkuji

Dobrý den !
Problémy s objemnými prsy jsou časté, zejména po dvou porodech spojených s kojením.Zmenšovací operace se snaží ubrat objem prsu a současně docílit pěkného tvaru.Jedná se o operaci střednho rozsahu, která není zatížena nějak výrazně vyšším výskytem komplikací. Cena včetně 2-denní hospitalizace a elastické podprsenky činí 32.000,-Kč a jedná se o konečnou částku.Operovat lze kdykoliv, nevhodné je horké letní období a současné užívání hormonální antikoncepce či léků jako např. Acylpyrin, Aspirin apod.Je to poměrně častý výkon.
Dr.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 155)
dne: 10.05. 2005

Chtěl bych se zeptat, mám větší - řekl bych protáhlejší nos s dost velkým hrbolkem (po úrazu), kdybych se rozhodl pro operaci o jakou operaci by šlo? A kolik by tato operace stála. ..předem děkuji za odpověď Lukáš H.

Dobrý den!
Jednalo by se o kompletní rhinoplastiku, tedy o výkon na chrupavčité i kostěné části nosu.Jedná se o výkon v celkové anestézii, spojený s 1 - 2-denní hospitalizací a 14-ti denním hojením, kdy je nutné nosit elastickou dlahu na nose a kdy ustupují podlitiny a otoky.Pooperační bolesti jsou minimální a taktéž komplikace jsou řídké.
Jinak se jedná o technicky náročný výkon a kompletní cena by se pohybovala mezi 28 - 29.000,-Kč.
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 154)
dne: 10.05. 2005

Dobrý den pane doktore mám takoví dotaz uvažuji o zvětšení prsou a ráda bych se zeptala jestli je pro mě ted vhodné jít na tuto operaci mám desetiměsičního chlapečka který vyžaduje dost pozornosti nej radši je u mě tak že ho pořád mám na ruc e vím že žena po této operaci by neměla nic zvedat děkuji za odpověd.

Dobrý den!
Myslím, že by to nebyl problém. Nošení břemen je sice nevhodné kdykoliv, ovšem kdy také budete mít tu možnost nic nezvedat...Jde o první týden, takže pokud Vám někdo pomůže, dalo by se to zvládnout i teď.
Dr.Kydlíček


lebeční předkus

(příspěvek číslo: 153)
dne: 9.05. 2005

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli jde nejak upravit lebeční předkus

Dobrý den!
Ano, lze jej upravit, ale touto problematikou se zabývá čelistní a obličejová chirurgie. Takže doporučuji se obrátit tam.Kliniky či oddělení tímto se zabývající jsou v každé velké nemocnici ( krajské, fakultní ).
Dr.Kydlíček


bradavky

(příspěvek číslo: 152)
dne: 8.05. 2005

Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat,zda se dají tvarovat bradavky a jak by byla náročná operace,mam je ploche a do tvaru,který se mi líbí reagují v případě zimy.Předem děkuji za informace,krasný večer Milena

Dobrý den!
Ano, lze a pokud se nejedná vysloveně o vpáčené bradavky, nemělo by to představovat větší problém.Operovat by bylo možné i v místním umrtvení a ambulantně.Ovšem je třeba zvážit i možnost případné poruchy kojení po eventuální operaci.
Dr.Kydlíček


Cena

(příspěvek číslo: 151)
dne: 8.05. 2005

Je možné, aby kompletní rhinoplastika byla levnější než 27000 Kč? Četla jsem, že ceny jsou smluvní. Jak je to s cenou hospitalizace a dalších výdajů ve vaší ordinaci? Děkuji.

Dobrý den !
Ceny, tak jak jsou uvedené, představují strop, tedy horní hranici a definitivně se tato upřesní až po osobním setkání a vyšetření. Nižší být může pokud se jedná o nekomplikovaný nos, bez výraznějších asymetrií či deviací, např. septa a lze tak předpokládat neproblémovou operaci. Cena hospitalizace ( tuto určuje nemocnice, nikoli já ) je pak 1.000,-Kč Toto jsou pak veškeré náklady, žádné další nejsou.
Dr.Kydlíček


vrásky kolem očí

(příspěvek číslo: 150)
dne: 7.05. 2005

Přeji dobrý den, je mi 38 let a při sebemenším úsměvu se mi v okolí očí objeví desítky mimických /dědičné/poměrně hlubokých vrásek, které jsou výrazné i v klidu. Ve srovnání s mnohými ženami kolem 50let jsem na tom hůře. Připadá mi to škoda , byla jsem se poradit v laserovém centru u nás v Ostravě, odešla jsem nespokojena /během cca 30vteřin/s návrhem vpichování každých 6 měsíců. Mám pocit, že operace by byla dlouhodobě účinnější, jen nevím, je-li vhodná pro každého? /každý typ obličeje a pleti/?

Dobrý den !
Neví jak se to stalo, ale stalo se. Prostě jsem na tento dotaz neodpověděl a vracím se k němu až po upozornění jiné čtenářky, která odpověď zajímala.
Drobné vrásky obličeje, stejně jako pokles tváří, krku, čela souvisí s procesem stárnutí tkání a ten se, mimo jiné, projevuje i sníženým obsahem vody v tkáních, sníženou elasticitou a kvalitou. Zatímco zmíněný pokles lze řešit např. face liftingem, jemné vrásky jsou horší problém. Zde není jednoznačné doporučení a postup nakonec záleží i na osobě lékaře. Já osobně ( pokud to lze ) doporučuji operační výkon¨s následnými korekcemi. Často si myslím, že jedině takováto kombinace pospěje k uspokojivému výsledku. Z těch korektivních výkonů přichází v úvahu laserový refreshing, aplikace výplňových materiálů ( např. Hylaform, Viscontour, Dermadeep apod. ), aplikace vlastního tuku ( lipofeeling ), preparátu botulotoxinu nebo chemický peeling. Vždy však zdůrazňuji, že neexistuje obecné doporučení a ajednoznačně správné řešení. Vždy se musí zvážit více alternativ a do úvahy vzít i osobu klienta.
Hezký víkend !
Dr.Kydlíček


jizva

(příspěvek číslo: 149)
dne: 6.05. 2005

dobry den, chtela jsem se vas zeptat,zda se da delat neco s jizvou po operaci slepeho streva. operaci jsem prodelala ve dvou letech,ted je mi 26. jizva je 5cm dlouha a jakoby vcucnuta.predem dekuji za informace. krasny den monika :)

Dobrý den !
Úpravy jizev po operaci slepého střeva jsou časté a mají dobré výsledky. Výkon lze provést na úhradu zdravotní pojišťovny, obvykle v krátké narkóze a s nedlouhou hospitalizací.
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 148)
dne: 4.05. 2005

Myslel jsem tu nosní chrupavku(mám krivo u nosní kost),co rozdeluje nosní dírky-jednu mám vetsi nez druhou,jde to nejak operovat??Díky za odpoved.

Dobrý den !
Ano, jde, ale situace u nosu je nesmírně komplikovaná a na tomto místě ji nelze rozebírat do detailu.Je nutné nos vyšetřit a posoudit místní nález,z toho lze pak vyvodit nějaký závěr, tedy návrh nějaké ventuální operace.
Dr.Kydlíček


Úprava břicha

(příspěvek číslo: 147)
dne: 4.05. 2005

Dobrý den, jsem 9 měsíců po císařském řezu a mám problém převislé břicho nad jizvou. Jak by byla náročná operace, zda toto hradí zdravotní pojištovna. Děkuji za odpověď

Dobrý den!
Zdravotní opojišťovny hradí jen úpravy vlastní jizvy a pokud se problém týká také dolní poloviny, nebo dokonce celé přední plochy břišní stěny, tak jen za přísně specifikovaných okolností. Operace pak patří mezi středně náročné výkony.
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 146)
dne: 3.05. 2005

Dobrý den mám křivou nosní chrupavku,dá se nějak operovat.Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Udělal jsem si představu, že asi myslíte chrupavku nosního hrotu, špičky nosu. Toto operovat lze, ale bez přesnějšího určení asymetrie, tzn. jedná-li se jen o nosní chrupavku, nebo i přepážku apod., nelze nic přesnějšího říci. Abych Vám poradil, musím Vás vidět.
Dr.Kydlíček


liposupce

(příspěvek číslo: 145)
dne: 30.04. 2005

vazeny pane doktore,uz delsi dobu uvazuji o odsati podkozniho tuku .mnoho jsem se o tomto vykonu jiz dozvedel ,ale never im v to ze po odsati se uz nikdy tukova vrstva neobevi,samozdrejmne pokud se clovek bude trochu hlidat.mohl by jste mi prosim objasnit jaktoze uz k tomu nedojde.dekuji za odpoved

Dobrý den!
Liposukce je redukce absolutního počtu tukových buněk, takže znovuuložení tuku je možné jen ve zbylých buňkách. O to zde ale ani nejde.Jde o to, aby se v inkriminovaném místě nevytvořil opět tukový polštář, tzv. pneumatika,galuska či jak jej lidé nazývají. A protože nahromaděné buňky, které jsou za to zodpovědné jsou již pryč, tukový polštář se neobnoví, ale ukládání zde možné je, jenže již jaksi "proporciálně".
Dr.Kydlíček


Reoperace

(příspěvek číslo: 144)
dne: 28.04. 2005

Vážený pane doktore, jsem po blepharopla stice horních víček v r. 1995, zdá se mi, že kůže znovu polevuje a malinko padá, i když už bez tuko vých prolapsů. Zárověň uvažuji i plastice spodních prolapsů (je mi 49). Je možno řešit oba problémy v jedné době, nebo je třeba dvou oddělených zákroků? Zřejmě bude zapotřebí osobní konzultace, přesto možná můžete jednoz načně odpovědět. Děkuji a zdravím.

Dobrý den !
Změny, které popisujete mohou spadat na vrub nejen změnám na horních víčkách, ale i díky poklesu čela. Zde je třeba důkladného určení příčin stavu,protože řešení obou zmíněných problémů je odlišné. Přirozeně, obvykle se obě příčiny kombinují. Kombinace operace víček, popřípadě čela a dolních víček možné ale je.
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 143)
dne: 27.04. 2005

Blíží se léto, čas na koupání. Přemýšlím o zvětšení (spíše o doplnění po kojení) prsou. Dá se tato o perace ještě stihnout, nebo raději až po letní sezóně? Jak d louho po operaci by se pacient neměl koupat v bazénu, příodním koupališti nebo u moře? Pokud by se o perace do léta ještě dala stihnout, máte ještě volné termíny . Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Ano, stihnout se to ještě dá,ale musíme si pospíšit. Doba, po kterou je nevhodné se koupat se kryje s dobou hojení, čili 2-3 týdny. Pak to možné je prakticky bez omezení.Máte-li vážný zájem, ozvěte se mě co nejdříve na tel. 603 838 838 a zkusíme to nějak zvládnout.
Dr.Kydlíček


<< < 125 / 131 > >>