Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


zmenseni stydkych pysku

(příspěvek číslo: 195)
dne: 7.06. 2005

Dobry den, sice ten dotaz uz tady byl, ale chtela bych vedet, ta cena 14.000 za zmenseni stydkych pysku zagrnuje v sebe taky narkozu? i kolik bude stat zakrok z celkovou narkozou?a kolik gdyz to udelat ambulantne? Mockrat dekuji!!

Dobrý den !
Uvedená cena obsahuje ambulantní operaci v místním umrtvení,kontroly, převazy a léky proti bolesti. Pokud bychom operaci provedli v narkóze, pak je třeba počítat s hospitalizací, obvykle 1-denní. Kompletní cena by pak byla 20.000,-Kč, ovšem místní umrtvení je zcela dostačující.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 194)
dne: 7.06. 2005

Dobrý den.Chtěla bych vědět,zda se provádí úprava prsou bez silikonu a jiných "vycpávek".Je mi 29,mám dvě děti a vždy jsem mělá velká prsa.Po kojení sice velká zůstala,ale prázdná.Velice mi to vadí,moc se stydím kdekoliv jen svléknout do trička.Zajímá mě proto,zda se dá nějak odstranit zbytečná kůže a trochu prsa přizvednout.A zajímá mě samozřejmě i přibližná cena.Děkuji za odpověď.Veronika.

Dobrý den !
Problém, o kterém píšete je velmi častý. Změny v prsní žláze,tukové tkáni a kůži během gravidity a následného kojení jsou poměrně velké a jejich následky tomu také odpovídají - redukce tukové tkáně, přestavba mléčné žlázy a po předchozím zvětšení prsů jen částečná kožní retrakce, čili prsy jsou pak sice menší, avšak pokleslejší, dvorec s bradavkami je uložený níže než původně byl, s nadbytkem kůže, která postrádá původní elasticitu a často jsou i přítomné pajizévky - strie.Změnit tvar je možné modelační operací a pokud si klientka nežádá vysloveně zvětšení prsů,není nutné žádný implantát používat. Modelace využívá vlastní tkáně prsu.Operace je spojená s hospitalizací, cca 14-ti denním hojením, 4-5 týdenní rekonvalescencí a, samozřejmě, přítomností jizev. Bez těch to nejde.
Cena operace, 2-denní hopsitalizace, elastické podprsenky a léků proti bolesti činí pak 30.000,-Kč.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


odstranění lipomů

(příspěvek číslo: 192)
dne: 7.06. 2005

je mi 48 let a čím dál více se mi tvoří hlavně na předloktích a stehnech lipomy ve větším množství.lze je odstranit tak,aby byl kosmetický efekt co nejlepší ?

Dobrý den !
Lipomatóza, výskyt většího množství lipomů se řeší jejich odstraněním, což se bez jizev ale neobejde. Obvykle ale jizvy nejsou výraznějším problémem. Liposukci k odstranění lipomů je možné využít jen v přísně indikovaných případech.Operaci lze často provést i v místním umrtvení a ambulantně a je hrazena zdravotními pojišťovnami.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsu

(příspěvek číslo: 191)
dne: 6.06. 2005

Dobrý den.Po delším kojení mám jedno prso o dost větší než to druhé.Začínám dost často uvažovat o zmenšení prsu,ale mám dost velké obavy z jizev.Chtěla bych se zeptat kolik by stála operace jednoho prsu a jaké jizvy zůstanou.Děkuji a měj te se hezky.

Dobrý den !
Po kojení jsou prsy vždy změněné, což je vzhledem ke změnám, které probíhají v mléčných žlázách pochopitelné. Úprava tvaru a často i velikosti není nějaký technický problém, ale málokdy je vhodné operovat jen jeden prs. Sice se docílí jejich přibližné, nebo dokonce stejné velikosti, ale tvarově se liší, což také není přijatelné. Délka jizev je pak závislá po použité mětodě, ale většinou jsou jizvy delší, tedy okolo dvorce, svisle do podprsní rýhy a pak v ní. Jsou daní za přiměřenou velikost a hezký tvar prsů. Neexistuje v současnosti metoda, kdy jen s několikacentimetrovou jizvou prs zmenšit a zmodelovat. Taková metoda neexistuje a, myslím, že ani nikdy existovat nebude. Cena operace ( obou prsů ),dvoudenní hospitalizace a elastické podprsenky by v takovém případě činila 30.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dárek

(příspěvek číslo: 190)
dne: 5.06. 2005

Pane doktore, kde pak je ten slíbený malý letní dárek? :-)

Vždyť je ještě jaro ! ...Ale už se na něm pracuje! :-)))
Hezký den. Dr.Kydlíček


malý, široký nos

(příspěvek číslo: 188)
dne: 27.05. 2005

Dobrý den. Mám širší nos, ale hlavně je hodně malý co do výšky. Nesedí mi žádné brýle, nemají o co se opřít. Byla jsem operována pro vv očních epikantů. Může to souviset? Lze můj nízký nos zvětšit? Vejdu se do 30tisíc

Dobrý den !
Váš problém řešit lze, ale není to jednoduché. Na rozdíl od operací, kdy se z nosu odstraňují kostní hrboly a zmenšují se chrupavky, u Vás asi bude nutné něco přidat. Užívá se obvykle vlastní chrupavky, či kost, méně syntetické materiály. Blíže se nelze vyjádřit, protože k tomu je Vás třeba vidět a celou záležitost dobře promyslet. Toté platí o ceně. Nerad bych se vymýšlel a dával Vám zavádějící informace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


tvar prsou

(příspěvek číslo: 187)
dne: 26.05. 2005

Dobrý den, nejsem žena, ale mám dotaz který se týká samozřejmě spíše ženy. S moji prtanrkou uvažujeme, že by si časem nechala zvětšit poprsí. Vím, že toto je od muže neetické, ale líbí se mi určité tvary poprsí a kdyby se přítelkyně rozhodla nechat si udělat tvary a velikosti podle mého gusta, tak nakolik je toto možné. Chápu, že první hledisko je velice důležité: musí se to líbit partnerce a musí to na ní psychicky působit blahodárně. Pokud je toto splněno, nakolik jste ochotni vyhovět požadavkům pacientek a jejich partnerů ohledně tvarů a velikosti poprsí. Jen pro úplnost dodávám, že partnerka měří 177 cm, má velikost prsou 1-2 a široká ramena. děkuji za dotaz. Marek

Dobrý den !
Mám z Vašeho dotazu radost, protože v něm berete ohled na Vaší partnerku a respektujete jí, což je v těchto případech nezbytné. Tvar prsů je ošemetná věc. Přítomnost prsních implantátů samozřejmě tvar prsů mění, často i výrazně a hrudník pak může skutečně vypadat hodně jinak než před výkonem. Vždy je rozhodující tvar a velikosti stávajícíh prsů, tvar hrudníku, muskulatura, podkožní tuk apod. momenty, které spolurozhodují o výběru implantátu. Implantát- jeho velikost a tvar pak hraje důležitou roli ve výsledném tvaru "nového" prsu. Ale... ale původní prs se nedá úplně zapřít, nedá se zcela změnit a tak jisté parametry prostě přetrvávají. Myslím tím např. vzdálenost mezi bradavkami, poměr ploch prsu apod. Takže kdybych to shrnul, ledacos lze, ale s ohledem na podmínky, které nám příroda diktuje.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


rejuvenace pleti

(příspěvek číslo: 186)
dne: 26.05. 2005

Pane doktore,přeji Vám krásný den.Mám dotaz ohledně rejuvenace pleti. Jde o laserové ošetření, při němž se obnoví kolagenová vlákna. Je možné u vás toto ošetření podstoupit, a jestli ne, tak mi prosím poraďte, kam se mám obrátit. Jsem z Plzně. A je možné spojit vyplnění rtů a zároveň výplň nosoretní rýhy.Tyto dva zákroky najednou.A ještě poslední dotaz: pro plastickou operaci např: horní víčka, zvětšení prsou atd.,jak velkým problémem je trombocytopenie(středně těžká).Když budete mít čas a odpovíte, budu moc ráda. Děkuji a hezký den přeji.

Dobrý den !
Vaše dotazy vezmu od konce. Trombocytopenie nemusí být problémem, pokud není příliš těžká a testy krevní srážlivosti nevykazují přílišnou odlišnost od normy. K posouzení stavu slouží vyjádření Vašeho ošetřujícígho hematologa a laboratorní testy. Pokud vše dopadně příznivě, není to problém a operovat lze.
Laserové výkony neprovádím, protože vybavení je velmi drahé a vyžaduje i jistou specializaci a, navíc, pro mě jako pro chirurga to není "ono". Je to jistě hezký obor, ale já raději operuji. Operace také vidím u řady pacientů jako zásadní moment, na který pak mohou nasedat ony doplňující výkony, které celou záležitost jaksi "doladí", tedy např. zrovna laserový peeling či aplikace výplňových materiálů. Samotné aplikace výplní či laserování bez předchozí operace se také provádějí,ale je třeba vše pečlivě zvážit, aby se stanovil individuální postup s nadějí na optimální výsledky.Neexistuje žádné jednoznačné know how, které je jasné a až na výjimky se vždynabízí několik možných postupů. Máte-li proto zájem, můžeme se sejít, já Vám řeknu možnosti, které se nám naskýtají a Vy uvidíte, co by se Vám líbilo nejvíce.
Hezký víkend !
Dr.kydlíček


Zmenšení stydkých pysků

(příspěvek číslo: 185)
dne: 25.05. 2005

Chtěla bych se zeptat kde všede se tato operace provádí a kolik to asi stojí.Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Zmenšení malých stydkých pysků se provádí bežně, protože pokud jsou tyto větší, mohou přinášet dyskomfort nejenom kosmetický . Operaci lze provádět i v místním umrtvení a ambulantně. Je také třeba počítat s následnými otoky a podlitinami a, samozřejmě, s omezením fyzických aktivit v pooperačním období jako např. sportu v délce cca 3 - 4 týdnů.Cena operace činí 14.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


cena

(příspěvek číslo: 184)
dne: 24.05. 2005

kolik by stalo zvetseni prsu o jedno cislo??

Dobrý den !
Je jedno jak moc se prsy zvětšují, rozhoduje typ a značka implantátu, délka hospitalizace a typ elastického prádla. Lze tedy říci, že pokud použijeme tzv. kulaté implantáty značk P.I.P. ( francouzské ),hopitalizace trvá 1 den a použijeme české elastické prádlo, tak včetně analgetik pro pooperační období kompletní cena činí 45.600,- Kč. Pokud použijeme implantáty McGhan (UK) či Mentor ( USA ),tak 52.600,-Kč. U anatomických implantátů jsou ceny vyšší: s francouzskými Laboratoires Eurosilicone je cena 52.600,-Kč, s americkými Mentory 66.600,-Kč a se skotskými McGhany 72.600,- Kč. Každý prs vša vyžaduje něco jiného, takže až se určí optimální typ implantátu, lze si dohodnout jeho značku a pak se vše upřesní.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace prsou

(příspěvek číslo: 183)
dne: 24.05. 2005

dobry den.... ma prsa jsou moc daleko od sebe a bradavky mam dosti velike.... nakolik by me vysla operace..kdybych chtela oba tyto nedostatky upravit

Dobrý den !
Při modelaci prsů se mění jejich tvar a někdy i velikost. Je to větší operace v celkové anestézii a je spojená se 2-denní hospitalizací. Kompletní cena ( operace, hospitalizace, elast. podprsenka ) činí 30.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.kydlíček


diastaza

(příspěvek číslo: 182)
dne: 24.05. 2005

Dobrý den,bylo mi řečeno že mám rozestup břišních svalů,( diastazu) zajímalo by mě zda mám narok na operaci zdarma,nebo si jí musím uhradit sama.

Dobrý den !
Diastáza je u rodivších žen běžnou záležitostí a pojišťovnami je hrazená, pokud se jedná prakticky již o kýlu.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Mateřské znaménka

(příspěvek číslo: 180)
dne: 23.05. 2005

Dobry den, na zadech a pod prsama mam materska znamenka (vystouplejsi pihy) a chtela bych se zeptat, jestli je mozne jejich odstraneni bez zanechani jizev. Predem dekuji za odpoved.

Dobrý den !
Nikoliv, to nejde. Pokud se do tkáně zasáhne, vždy je výsledkem hojení jizva aprotože jizva je jiná tkáň než okolní kůže, je vidět. Otázka je, jak moc, ale je. Odstraňování laserem je sice možné, ale jen ve specifických případech, která zváží kožní lékař, ale já nejsem přílišným příznivcem jeho použití v těchto případech.
Dr.Kydlíček


operace prsou

(příspěvek číslo: 179)
dne: 23.05. 2005

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat na rozdíl mezi zmenšením prsou a modelací prsou.I co se týká jzev.Zajímá mě,zda jde provést jen řez kolem bradavky /u modelace/,pokud jsou prsa jen dlouha,ale bez objemu.Chápu,že pokud jsou příliš dlouhá,je potřeba více řezů.Pokud to jde jen kolem bradavky,jaká jsou kritéria?Vím,že je to individuální,ale přibližně?Děkuji

Dobrý den !
Dotýkáte se ožehavého problému. Jizvy u operací prsů jsou stálým problémem a všichni hledáme ideální operační postup, kdy s minimem jizev docílíme maximum efektu. Takový výkon ale zatím neexistuje. Je to atedy prosté, pokud chceme prs modelovat, musíme něco odstranit a zbytek vypnout. Tedy s jizvou jen okolo dvorce nevyjdeme, pokud se nejedná o specifickou situaci, kdy se doplní objem prsu implantátem a současně se nezredukuje okolí dvorce, což prs trochu zmodeluje. Ostatní metody mají jizvy delší a ty jsou sitovány nejen okolo dvorce a od něj svisle do podprsní rýhy, ale často i v ní. Kritéria, která spolurozhodují o výběru metody jsou např. objem prsu, velikost zamýšlené redukce, některé, přesně určené vzdálenosti apod. Ale jak správně píšete, je to individuální a důležitou roli hraje i klientovo přání, věk apod.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 177)
dne: 20.05. 2005

Dobrý den, nedávno jsem se dozvěděla, že impantát na zvětšení prsů se musí měnit jednou za deset až patnáct let. Chtěla jsem se informovat zda už nejsou nějaké nové prostředky na prodlouženíl.

Dobrý den !
Na toto se mě ptá řada klientek a, po pravdě řečeno, nevím, kde se tato informace vlastně vzala. Nikde není totiž napsáno, jak dlouhá je trvanlivost implantátu a kdy již podléhá únavě materiálu. Firmy také žádnou záruku na trvanlivost nedávají, takže kde se to vzalo opravdu nevím a i když je jasné, že že žádný materiál není věčný, tak já jsem žádné implantáty ještě z těchto důvodů zatím neměnil. Měnil jsem je, protože klientka byla po porodu, prsy změnily tvar, nebo si přály implantát větší, či menší, ale ne protože uplynula nějaká doba od operace.Ano, upozorňuji každou ženu před touto operací, že implantáty nejsou napořád, ale nikdy ne, že je budeme muset za tolik a tolik roků měnit. Vždy říkám, že při pravidelných kontrolách, zdravém prsu, neporušeném implantátu a absenci subjektivních potíží není nutné se do výměny, či odstranění implantátu nějak zvlášť nutit.
Hezký den !
Dr.kydlíček


UPOZORNĚNÍ

(příspěvek číslo: 176)
dne: 20.05. 2005

V příštích dnech, přesněji od dneška ( 20.5.05 ) do neděle ( 29.5.05 ) jsem mimo území ČR, proto se k vašim dotazům dostanu nejspíše až v pondělí 30.5.05, kdy je všechny zodpovím.
V příštím týdnu je také pro vás přichystán malý letní dárek. Přeji hezké počasí a těším se na shledanou !
Dr.Kydlíček


odpověď

(příspěvek číslo: 175)
dne: 19.05. 2005

Pane,doktore,děkuji moc za vaší rychlou odpověď a jsem si jistá,že Vás budu brzy kontaktovat,udělal jste mi ohromnou radost a moc se těším,jak mi vyspravíte to zničené bříško.Ještě jednou děkuji a mějte se krásně,JL


ještě jednou

(příspěvek číslo: 174)
dne: 19.05. 2005

Omlouvám se, ale k příspěvku č.150 /vrásky/ jsem nenašla odpověď /zda je vpichování - "částečné ochrnutí mimických nervů" /lepší řešení než operace vrásek a je-li možná operace pro všechny typy pleti. Děkuji ještě jednou. :-)

Dobrý den !
Vrásky jsou problémem,kterému se nikdo nevyhne a velmi obtížně se řeší. Operace ( např. face lift, vypnutí čela )řeší především pokles a z toho vyplývající defiguraci tváří, úhlu mezi krkem a obličejem apod. a teprve na druhém místě vrásky.Tyto se vlastně odstranit nedají, kožní řasy se vypínají a vrásky "změlčují".Odstranit vrásky zcela a natrvalo je nemožné. Ani operace, ani tzv. chemický peeling, použití laseru, výplní vrásek či použití borulotoxinu ( Botox, Dysport )není dokonalé řešení. Ale abych Vám odpověděl - pokud se jedná o jemné, nehluboké vrásky např.okolo očí, tak je použití botulotoxinu asi vhodnější, ovšem je třeba počítat s efektem dočasným ( řekněme 3-6 měsíců ). Jednoznačná odpověď je těžká, ale jako chirurg dávám přednost operaci, následované "doladěním" např. zmíněnými postupy.Pokud je možné operovat, dávám tomu přednost.
Dr.Kydlíček


Modelace

(příspěvek číslo: 173)
dne: 19.05. 2005

Hezký den! Pane doktore, již delší dobu uvažuji o medelaci prsou. Ale částka za operaci cca. 30tis je pro mne dosti vysoká. Jsem schopná danou částku však splácet. Byla by tedy u Vás možnost splátek? Pokud ano, je zapotřebí nějaká "akontace" nebo jiné potřebné dokumety? Děkuji za odpověď. Jana

Dobrý den !
Částka uvedená v ceníku je strop, který nikdy nepřekročím. Tedy jedná-li se o operaci, u které lze předpokládat "hladký" průběh, což odhadnout lze, cena se snižuje, protože i náklady na ní jsou menší.Splátky možné jsou a obvykle se realizují přes Medifin ( Home Credit ), kde si lze domluvit akontaci, délku a výši splátek apod. Já nejsem dealerem, abych nevzbudil podezření ze "střetu zájmů", ale takto to funguje dobře a služba je často využívaná.Telefonické jednání se společností bývá hladké a bezproblémové. Čili, je nutné vyšetření, po kterém Vám řeknu vše potřebné.
Dr.Kydlíček


Podbradek

(příspěvek číslo: 172)
dne: 19.05. 2005

Dobrý den, prosím o možnosti řešení odstranění podbradku. Zda provádíte např. elektrolipolýzu či liposukci, případně jinou metodu. Předem Vám děkuji za čas, který věnujete mému dotazu a přeji pěkný den.
Vladimíra T.

Dobrý den !
Ano, tuto operaci provádím a,přiznám se, docela rád. Má to ale několik háčků. Předně je rozhodnujícím faktorem věk. Liposukce počítá s přirozenou elasticitou kůže a jejím "sražením",když se podkožní tuk odstraní.A to je závislé na věku. Nad 40. - 45. rokem věku to může již být problém. Tukové těleso je možné odtranit i klasicky,tedy jej vyříznout, ovšem ani zde podbradek nesmí být spojen s poklesem obličeje a krku. Pak se totiž nejedná jen o izolovaný podbradek, ale i o defiguraci podčelistního úhlu, způsobenou poklesem a nadbytkem kůže, což se ovšem řeší současně s face liftem.Při hledání optimálního postupu je pak nutné všechny tyto okolnosti vzít v úvahu.
Dr.Kydlíček


Mazání příspěvků...reakce na č.167

(příspěvek číslo: 171)
dne: 19.05. 2005

Dobrý den,
jako autor webu občas nahlédnu jestli vše funguje jak má. Původně jsem se ani nechtěl vyjadřovat, ale nerad bych, aby vznikla fáma, že se mažou příspěvky, které se tzv. "nehodí do krámu". Pravda je taková, že odstraňuji příspěvky na pokyny Dr. Kydlíčka, pokud se jedná o nějaké vulgární, spamm příspěvky (naštěstí je jich jako šafránu) nebo pokud se dotaz zduplikuje. Žádné jiné příspěvky neodstraňuji!!!

Milá Moniko, pokud byste zachovala trochu chladnou hlavu a podívala se na předchozí stránku (dole odkaz dalších 10 příspěvků), tak byste tam jistě Váš příspěvek s číslem 158 našla a nemusela bezdůvodně navozovat atmosféru jakési cenzury na tomto webu.
S přáním hezkého dne

Webmaster


operace břicha

(příspěvek číslo: 170)
dne: 17.05. 2005

Vážený pane doktore,zdravím Vás.Podrobně jsem pročetla všech ny příspěvky a Vaše odpovědi a to vše mě tak nadchlo,že nemů žu jinak,než se zeptat také.Mám po těhotenství opravdu velmi zničené břicho a sp oustu let se odhodlávám k nápravě.Problém myslím bude ve "stáří" strií,po porodu jsem již 21 let,myslíte,že by se mi dalo pomoci?Děkuji

Dobrý den !
Já myslím, že ano. Vůbec není totiž rozhodující, jak dlouho Jste po porodu, ale jak břicho vypadá,jaké jsou možnosti, jaké Vaše představy, jaký je Váš zdravotní stav apod. Toto vše a mnoho jiného se musí při konzultaci posoudit a stanovit pak individuální postup,který by měl vést k úspěchu - Vaší spokojenosti.
Dr.Kydlíček


lebecni prekus dotaz

(příspěvek číslo: 169)
dne: 16.05. 2005

Chtěla jsem se zeptat jestli upravu lebecniho predkusu plati pojistovna ci ne a jestlize ne, tak kolik takova operace stoji. předem děkuji

Dobrý den !
Myslím, že závisí na míře předkusu, ale vzhledem k tomu, že se jedná o problematiku poněkud vzdálenou plastické chirurgii, nechci se vyjadřovat přesněji, aby Vás nepletl. Zcela nejlepší by bylo s obrátit na Vašeho stomatologa, nebo snad ještě lépe na ambulanci stomatochirurgického odd., kde Vám jistě řeknou více a přesnější informace.
Dr.Kydlíček


kojení

(příspěvek číslo: 168)
dne: 14.05. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik % žen může po zvětšení prsou normálně kojit? A kdybych si nechala zvětšit prsa a kojit bych nemohla, jak bych živila moj e dítě? Děkuji Tereza

Dobrý den !
Zvětšení prsů implantáty nijak schopnost kojit neruší ani neomezuje.Implantát je uložen až pod žlázou, nebo dokonce ještě hlouběji pod prsním svalem. Pokud nějaká žena přece měla s kojením potíže, rozhodně příčinou nebyl ani implantát ani operace.
Dr.Kydlíček


jizva

(příspěvek číslo: 167)
dne: 13.05. 2005

Dobry den,nechapu proc jste vyradil muj prispevek s otazkou,kolik by stalo nechat si odstranit jizvu po operaci slepeho streva,nejsem-li platce zdravotni pojistovny. Pravdepodobne se ta otazka svym obsahen a formou neslucovala s naplni tohoto webu.no tak to tu otazku asi polozim u ocniho. monika

Dobrý den !
Kdepak, dotaz jsem nevyřadil, nemohu to ani udělat, to může jen webmaster, který to však beze mě neudělá. Asi došlo k nějaké technické závadě, ale opravdu jse ho neodstranil.Úprava jizvy po operaci slepého střeva je častou operací a pokud to lze provést v místním umrtvení ( a to lze, pokud se nejedná o nějakou výraznou jizevnatou defomitu , tak by ambulantní operace stála 5.000,-Kč. Samozřejmě,že výkon v celkovém umrtvení s 1-denní hospitalizací by byla dražší, odhadem 15.000,-Kč.
Dr.Kydlíček


<< < 124 / 130 > >>