Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Horní ret

(příspěvek číslo: 221)
dne: 1.07. 2005

Dobrý den, pane doktore! Předem mého příspěvku bych chtěla ocenit vaší upřímnost v odpovědích, kde upozorňujete i na možná rizika jednotlivých zákroků. Zmiňujete se, že operace rtů je delikátní a trochu nebezpečná záležitost, neboť může výrazně změnit obličej. Nechala jsem si před dvěma lety 2 x zvětšit horní ret, a to kolagenovou injekcí (v domnění, že je to jediná existující metoda). Dodnes jsem si na svůj nový vzhled nezvykla a jsem spíše nespokojená, zejména proto, že nyní mám horní ret oproti spodnímu výrazně předsunutý. Navíc mám ustupující bradu, což výsledný efekt ještě zhoršuje. V současnosti docházím k názoru, že by mi vlastně stačilo pouze zvýšení retní červeně, nikoliv zvětšení objemu rtu. Ke své radosti jsem sice nedávno zjistila, že kolagenové zvětšení je prý dočasné, a zhruba do půl roku se kolagen vstřebá, ale mne ret po dvou letech ještě nijak nesplaskl. Chtěla bych se proto zeptat, zda-li k tomu ještě může dojít a v případě negativního výsledku, jestli existuje nějaká jiná možnost zploštění rtu. Za odpověď předem děkuji a přeji hezký den. Šárka

Dobrý den !
Kolagenové injekce jsou skutečně záležitostí několika měsíců, řádově asi tří, čtyř. Dva roky by spíše odpovídaly nějakému jinému materiálu.Byl to skutečně kolagen ? Lze ale také předpokládat, že opakované injekce do rtu mohou vyvolat změny podobné zánětu, které by pak mohly odpovídat za dlouhodobější nárůst objemu rtu, ale to je z mé strany teď spíše jen úvaha.Jestliže ale se jednalo skutečně o kolagen, bude tady každá dobrá rada drahá.Nejdříve bych ale radil si zjistit značku preparátu, který byl použit a pak bychom se mohli zamyslet co dál. Vím, že jsem Vás touto odpovědí asi neuspokojil, ale tato informace je zásadní a je nejdříve si v tomto udělat jasno.
Hezký víkend !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsů

(příspěvek číslo: 220)
dne: 30.06. 2005

Dobrý den, mám zájem o zmenšení prsů. Ráda bych se u Vás objednala ke konzultaci. Jaká lékářská vyšetření mám absolvovat a jakým způsobem se u Vás mohu objednat. Počítám s vlastní úhradou zákroku. Děkuji za odpověď Petra

Dobrý den !
Konzultace je nezbytná, protože věcí, které musíte vědět je hodně. Ke konzultaci žádné vyšetření nepotřebujete, stačí přijít a já Vám vše vysvětlím, nebojte.Ke konkrétní domluvě však navrhuji mojí mailovou adresu kydlice@seznam.cz nebo kydlicek@fnplzen.cz.Těším se na spolupráci a přeji hezký zbytek dne !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 219)
dne: 30.06. 2005

Dobry den Chcel bych vedet jestli pojistovna hradi operaci nosu (narovnani po uraze). Je to ted pro me esteticka prekazka v praci. Dekuji

Dobrý den !
Zdravotní pojišťovny hradí poúrazové operace nosu jen potud, pokud je deformita spojená s poruchou průchodnosti některého z průduchů. Toto musí být objektivně zhodnoceno ORL lékařem a o souhlas s operací je pak nutno žádat revizního lékaře příslušné zdravbotní pojišťovny.
Dr.kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 217)
dne: 26.06. 2005

Nezlobte že otravuju s tímto dotazem ale jako platstičtí chirurgové to budete určitě vědet pokud člověk má v nose nečistoty a nos ho svědí a nečistoty odstraní prstem nemůže se s nosem něco stát myslím tvarově nebo nějak poškodit díky za odpověd

Dobrý den !
Pokud není na nos uplatňováno nějaké násilí ( např. úraz ), tvar a velikost nosu se mění jen s věkem a nemusíte mít nějaké obavy.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rust kostry obliceje

(příspěvek číslo: 216)
dne: 25.06. 2005

Dobry den, v kolika letech konci rust kostry obliceje (lebky) u muze? Resp. jak moc se bude menit od 26 roku. Dekuji Vam za odpoved. Martin

Dobrý den !
Vývoj skeletu lebky končí okolo 18.-20. roku věku, další změny jsou pak již diskrétní a nelze je tedy "zvenku" pozorovat. Ve 26 letech a později tedy žádné změny na kostře již nezaznamenáte.
Dr.Kydlíček


strie

(příspěvek číslo: 215)
dne: 25.06. 2005

dobry den chtela jsem se zeptat jestli se daji odstranit stire vytvorene na vnitrni casti pazi, a pokud ano kolik by to stalo? a nechavato nejake jizvy?

Dobrý den !
Strie jsou vlastně jizvy, které vznikají při překročení elastických vlastností kůže, která vlastně popraská uvniř. Odstranit je lze jen tím, že se odstraní celý okrsek kožní kde se nacházejí. Z toho vyplývá, že jizva by byla dlouhá a, myslím, že nápadnější něž ony pajizévky. Je to nutné dobře zvážit !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 214)
dne: 23.06. 2005

Dobrý den: Mám dotaz. Do jaké míry je možná korekce měkké dolní části nosu? Dá se snížit nosoretní úhel a celkově nos vytvarovat jinak ?Mám tzv. pršák a měkká část je poměrně široká. Dá se nos ,,ohnout,, a vytvarovat také nosní dírky ? Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Měkkou část nosu upravit lze, ovšem vždy tak, aby byla v harmonii s částí tvrdou, tedy aby celý nos byl jednou kompaktní estetickou jednotkou,dominantou obličeje. Možnosti pravy zde jsou, jsou však současně omezené,protože si nelze na tzv. měkkém nose dovolit zase úplně vše dle libosti.Při konzultaci každému klientovi tyto možnosti vyložím, vysvětlím a on sám pak uváží, zda-li jej uspokojí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace prsů

(příspěvek číslo: 213)
dne: 21.06. 2005

Dobrý den :-)

mám velká prsa (G) při výšce 160cm. Nevadí mi však jejich velikost,jako "povadlost"po porodech. Lze i tak velká prsa operačně pozvednout - upravit tak, aby nepůsobili nepatřičně? je mi 41let. Kde by byly jizvy?

děkuji předem za odpověď Monika

Dobrý den !
Ano, zmenšovací a modelační operace je poměrně běžnou, častou operací, jejíchž výsledky jsou dobré. Tvar a velikost jsou přirozené, avšak jizvy jsou delší, i když ne tak dramatické jak by se mohlo zdát. Každopádně jsou daní za tvar a velikost. Bez nich to prostě nejde,je to taková daň. Jak probíhají je těžké popsat, ale mám, samozřejmě, fotky svých klientek, na kterých je můžu demontrovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace břicha

(příspěvek číslo: 212)
dne: 20.06. 2005

Dobrý den, měla jsem rakovinu hrtanu a jsem po totální laringektomii, je možné si nechat operativně odstranit přebytečnou kůži na břiše po dětech?
Děkuji Ivča

Dobrý den !
Ano,lze, je však nutné vyjádření Vašeho ošetřujícího lékaře ( včetně specialistů např. onkologů, krčařů apod. )k Vašemu zdravotnímu stavu. Pokud je Váš zdravotní stav dle provedených vyšetření dobrý, je možné tuto operaci absolvovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rhinoplastika - částečná či úplná anestezie

(příspěvek číslo: 211)
dne: 18.06. 2005

Dobrý den,
vážně uvažuji o kompletní Rhinoplastice. Již jsem se v tomto směru informoval a chtěl jsem se zeptat zda je možno tento zákrok provést pouze v lokální anestezii, i když je více stresující pro pacienta. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Já osobně bych tuto operaci v místním umrtvení absolvovat nechtěl. Je-li pacient před operací dobře vyšetřený a na ní připravený, není v současnosti narkóza nějakým zvláštním zatížením a rizikem.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Lipomy

(příspěvek číslo: 209)
dne: 16.06. 2005

dobrý den zajímalo by mě jaké jsou to ty přísně indikované případy nutné pro odstranění pomocí liposukce. Děkuji petr

Dobrý den !
Mezi lipomy jsou určité rozdíly. Některé je lépe odstranit klasicky - týká se to těch ostře ohraničených, jejichž hranice oproti okolí je zřejmá; u jiných je jaksi neostrá, setřelá, není dobře definovaná a zde je pak liposukce vhodnější.
Dr.Kydlíček


odstranění "vaku" po těhotenství

(příspěvek číslo: 208)
dne: 15.06. 2005

Dobrý den.
Po náročném těhotenství (dvojčata, preeklapsie) mi zůstal velký vak na břiše. Gynekolog mi řekl. že se ho zbavím pouze plastickou operací. Zajímalo by mě ale, kdybych k tomuto zákroku přistoupila, zda by při dalším těhotenství nehrozilo riziko poničení břicha a zda vůbec můžu po podobném zákroku o dalším těhotenství uvažovat. Děkuji

Dobrý den !
Ano, skutečně, úprava přední stěny břišní je operací možná a je možné i další těhotentví, ovšem je zde riziko, že efekt operace bude následující graviditou přece jenom poněkud setřen. Jak moc to bude, to se nedá nikdy předjímat, ale není problém dle situace podstoupit ještě úpravu nově vzniklého kožnětukového nadbytku.Vše ovšem závisí na elasticitě tkání, velikosti gravidity apod.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


Pourazova korekce nosu

(příspěvek číslo: 207)
dne: 15.06. 2005

Dobry den, po kontusi nosu mam v prave casti zrejme uvolnene vazivo a pri urcitych pohybech v nose neprijemne "preskakuje" chrupavka, coz me neustale nuti ke drazdeni nosu. Je mozna chirurgicka naprava?
Dekuji

Dobrý den !
Asi ano, je však důležité si utvořit obrázek o škodách, které úraz způsobil a o anatomických změnách, které tímto nastaly. Myslím ale, že by to neměl být závažnější problém.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


ucho

(příspěvek číslo: 206)
dne: 14.06. 2005

Dobrý den potřebuju se zeptat jestli by se dokázalo vytvořit úplně nové ucho? nevím z čeho, ale jestli to vůbec jde?Ale by vypadalo jako druhé! a jestli dokážete vyrovnat tváře jednu mám menší a druhou větší a srovnat rty jsou křivě na jednu stranu!? Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Na jeden dotaz je to hodně problémů!Ale popořadě. Rekonstrukce boltce se provádí, jedná se o víceetapovou rekonstrukci, nejčastěji s využitím žeberní chrupavky, místní kůže ( tedy v místě předpokládaného nového boltce ) a kožního transplantátu přeneseného z jiné části těla. To je nejčastější postup. Nikdy ale nelze vytvořit boltec, aby nebylo vůbec poznat, že není "původní". Ale lze to.
Na ostatní Vám nejsem schopen t.č. odpovědět, pokud Vás nevidím. Rozhoduje např. míra asymetrie, abych se mohl vyjádřit, je-li možné Vám účinně pomoci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 205)
dne: 13.06. 2005

Dobrý den pane doktore, myslíte že v mém věku 53 let mohu ještě uvažovat o tomto zákroku?
Děkuji za odpověď. Zdraví Dana

Dobrý den !
Pokud je místní nález příhodný pro tento typ operace a Váš celkový zdravotní stav není na překážku operaci v celkové anestézii, není abdominoplastika ve Vašich 53 letech žádný problém a ani není v tomto věku nijak výjimečným výkonem, spíše naopak.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 204)
dne: 13.06. 2005

Dobry den! Mam nehezke tukove polstarky v oblasti podpazdi (ve predu mezi prsem a ramenem). Chtela bych vedet kolik by stalo jejich odstraneni, jak se provadi a kolik to stoji. Dekuji za odpoved.

Dobrý den !
Otázka je, zda-li to nejsou přídatné mléčné žlázy, protože tukové polštáře, i když se zde mohou vyskytovat,nejsou v této lokalizaci typické. Vyšetření ( i sonografické ) je proto nezbtyné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


výrůstek

(příspěvek číslo: 203)
dne: 12.06. 2005

Dobrý den! Na základní škole jsem byla očkovaná a v místě vpichu mi vyrostl na rameni asi tak tri cm velký výrůstek.Někdy svědí.Chodila jsem s tim na injekce po kterých to trochu zesvětlilo ale spíš zvětšilo.Chtela bych se zeptat jestli s tim nejde něco udělat třeba vyříznout.Děkuji

Dobrý den !
Jedná se některý typ abnormální, patologické, jizvy, např. jizvy hypertrofické. Řešení takového problému může být i komplikované, proto Vám neporadím žádný postup, protože v takovém případě se konzervativní léčba obvykle kombinuje ( masáže, lokální prostředky - např. speciální masti, či gely, léčba chladem, tzv. kryoterapie apod. ).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 202)
dne: 10.06. 2005

Dobrý den zajímalo by mě za jak dlouho je možné jít na operaci , myslím tím jestli jsou nějaké čekací doby. A kdy je nejvhodnější, slyšela jsem že na podzim a nebo v zimě Děkuji moc za odpověď

Dobrý den !
Ano, nejlepší období je podzim a jaro, ale je-li chladnější léto, tak ani tehdy to není problém.Nevhodné je období horka. Čekací doba je okolo 3-4 týdnů od konzultace. Někdy ale i dříve, když klient, který má termín operace dřívější například onemocní, což se stává. Pak to lze uspěchat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu 3

(příspěvek číslo: 201)
dne: 10.06. 2005

Dekuji Vam mockrat za vase vyjadreni.


operace nosu 2

(příspěvek číslo: 200)
dne: 9.06. 2005

Takze clovek nevi doceho jde.? Jak bude vypadat..jesli mu to vubec pomuze...

Dobrý den !
V estetické chirurgii se nelze vyjadřovat exaktně, jen přibližně. I kdyby bylo možné zcela přesně nasimulovat výsledek a přesně jej splnit, bylo by subjektivní vnímání výsledku v reálu nakonec stejně jiné, protože něco jiného je obrázek vidět a něco jiného je skutečnost. V tomto vidím další úskalí tohoto postupu. Klienta je nutné spíše spravit o možnostech operace, o jejích omezeních, připravit jej na možný výsledek a takto připravený člověk obvykle přijme výsledek velmi dobře. Možná by se mnou každý nesouhlasil, ale myslím, že je to takhle upřímnější.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 199)
dne: 9.06. 2005

Dobry den chci se zeptat zda delate predbezny nahled ( pomoci pc) jak bude vypadat finalni podoba nosu. Dekuji za odpoved

Dobrý den !
Ne, nedělám. Myslím si totiž, že jedna věc je klientovi ukázat předběžně možný výsledek, ale druhá věc je tento závazek opravdu splnit. A to není často ani jednoduché a někdy ani možné. S PC takto nepracuji. Spíše ukáži modelové výsledky, vysvětlím individuální možnosti a situaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 198)
dne: 8.06. 2005

Dobrý den mám nos jak bambulku a chci ho zmenšit. Podobný jako měla Machálková před operací ale ta ho měla ještě trošku do strany. Je to možné a kolik by to stálo? děkuji

Dobrý den !
Operace tzv. měkkého nosu je možná, jedná se o úpravu chrupavek, formující nosní hrot a křídla, čímž se mění i velikost a tvar špičky nosu. Úprava musí být přiměřená,úměrná ostatním částem nosu a i když ji,lze provést v místním umrtvení, komfortnější je operace v celkém anestézii, spojená s 1-denní hospitalizací. Cena ambuklantní operace v místním umrtvení činí 14.000,- Kč. V narkóze a s hospitalizací 21.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 197)
dne: 8.06. 2005

Dobrý den, mám úzké rty a chtěla bych je trvale (pokud to jde) zvětšit, třeba i chirurgickým zákrokem. Jaká je nejleší metoda a jaká by byla přibližně cena. Děkuji.
Eva

Dobrý den !
Pokud bych mohl na něco upozornit, řekl bych - na rty pozor! Pozor, protože dokreslují svým tvarem a objemem obličej a hrají i důležitou roli v sex apealu a jakákoliv změna subjektivně vnímaná jako negativní i při jinak dobrém výsledku operace je velmi nepříjemná a obtížně napravitelná. Operace tedy existuje, počítá s využitím tkáně vnitřní plochy rtu, ale jedná se jen o zvěšení retní červeně, nikoli i o zvětšení jeho objemu ! Proto se často i kombinuje s aplikací výplňových materiálů a permanentním makeupem. Osobně tento výkon nemám moc v lásce, ale provádím ho. Jeho cena činí 12.000,-Kč a lze jej provést i v místním umrtvení a ambulantně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 196)
dne: 8.06. 2005

Milý pane doktore,velice Vám děkuji za Vaší rychlou odpověď.Veronika


zmenseni stydkych pysku

(příspěvek číslo: 195)
dne: 7.06. 2005

Dobry den, sice ten dotaz uz tady byl, ale chtela bych vedet, ta cena 14.000 za zmenseni stydkych pysku zagrnuje v sebe taky narkozu? i kolik bude stat zakrok z celkovou narkozou?a kolik gdyz to udelat ambulantne? Mockrat dekuji!!

Dobrý den !
Uvedená cena obsahuje ambulantní operaci v místním umrtvení,kontroly, převazy a léky proti bolesti. Pokud bychom operaci provedli v narkóze, pak je třeba počítat s hospitalizací, obvykle 1-denní. Kompletní cena by pak byla 20.000,-Kč, ovšem místní umrtvení je zcela dostačující.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


<< < 123 / 130 > >>