Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 250)
dne: 28.07. 2005

Vážený pane doktore, mám prsa velikosti 75 D a vzhledem k tomu, že často sportuji tak mi občas přijdou na obtíž. Uvažovala jsem o mírném zmenšení, ale mám strach, protože jsem v jedné Vaší odpovědi četla, že nebudu moci kojit. Týká se to tedy i mého případu, kdy by nešlo o velký skok? Je mi 20 let a zatím jsem nerodila. Dále bych se chtěla zeptat jestli by tedy nebyla vhodnější modelace prsů. Zmenší se prsa opticky, když budou mít lepší tvar? Prsa mi v podprsenkách po stranách tzv. přetékají a bez podprsenky si nemůžu dovolit vyjít. Děkuji za Vaší odpověď. Klára B.

Dobrý den !
Řešení u Vás se vcelku nabízí - provést především modelaci se současným, ale ne nějak moc radikálním zmenšením prsů. V tomto případě by nejspíše bylo možné zachovat schopnost kojit. Samozřejmě, že o možném postupu by spolurozhodoval stávající tvar prsů a v neposlední řadě Váš názor na věc.Dle mě to je řešitelné poměrně dobře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček




cena

(příspěvek číslo: 249)
dne: 28.07. 2005

Dobry den chtěla bych se zeptak na kolik by mě vyšlo zvětšení prsou ze všim, mám menší dvojky a chtěla bych je zvětšit o dvě čísla. Předem děkuji Lucka

Dobrý den !
Cena je závlisla na typu implantátu, délce hospitalizace a značně elastické podprsenky. Nejnižší cena ( implantáty P.I.P.,1 den hospitalizace, podprsenka Anita ) je 46.000,-Kč. Při požití implantátů Mentor, Mcghan, či anatomických Laboratoires Eurosilicone, 1 den hospitalizace a francouzská podprsenka Z-Bra 53.200,-Kč.Neznamená, že nižší cena je i nižší kvalita a obráceně, jsou to prostě jiné materiály, ale o jejich použití rozhoduje mnoho faktorů.
Hezký den !
Dr.kydlíček


modelace,zvětšení prsu

(příspěvek číslo: 248)
dne: 27.07. 2005

Vážený pane doktore,
děkuji velice za Vaši odpověd.Určitě se u Vás zastavím na konzultaci.Děkuji Petra


modelace,zvetšení prsou

(příspěvek číslo: 247)
dne: 26.07. 2005

Vážený pane doktore,
děkuji,že odpovídáte zde na netu na problémy,které nás trápí.
Také jeden takový problém mám.Jedná se o modelaci popř.zvětšení prsou implantáty.Mám prsa jedničky,jsem delší dobu po porodu,což mi způsobilo,že moje prsa jsou povislá.Byla jsem již na dvou konzultacích.Jeden lékař mi doporučil modelaci,u jednoho prsa zmenšení,kvůli asimetrii a druhý lékař mi doporučil zároven při jedné operaci voperovat implantáty na jedno prso 240ml a na druhé prso 260ml.Prý kdybych podstoupila pouze modelaci,"moc by mi tam toho nezbylo":-).Nevim,co dělat,zda nevadí současně operace-modelace+implantát?A pak,bojím se narkozy,rodila jsem císařským řezem,při čemž jsem byla 4 dny v komatu (gestoza,preklampsie)Je tam riziko z narkozy?
Děkuji velice za Vaši odpověd.Petra z Rakovníka

Dobrý den !
Zdravím Vás ! Rakovník je hezké město, často tam jezdím.
Kombinace obou operací přichází do úvahy všude tam, kde je nedostatek tkáně prsu ( ať už žlázy nebo tkáně tukové ), ze které by se "nový" prs dal vymodelovat. Ne, že by to vůbec nešlo, ale nebylo by to "ono". Aby prs byl opravdu hezký a odpovídal soudobému vkusu ve střední Evropě, musí mít také nějaký objem a ten je možné doplnit právě implantátem. O tom, jak dlouhá to operace je, či jak rozsáhlý výkon to bude spolurozhoduje metoda modelace, kterou lékař použije. Možností je několik a její výběr ovlivňují mimo jiné anatomické poměry stávajícího prsu a Vaše tolerance k případným jizvám. Jinak kombinace těchto výkonů je poměrně běžná věc a není se třeba toho bát. Vaše zkušenost s narkózou po porodu je ovšem jiná záležitost. Estetickou operaci podstupují lidé zdraví, důkladně vyšetření a v době, kdy jsou v kondici. Já osobně nechávám případné rizikové pacienty ještě několik dní před operací vyšetřit anesteziologem, který si naplánuje eventuální přípravu či dovyšetření pacienta a vyjádří se k možnému riziku ( to je ale standartní postup všude, ne jen u mě ). Takže si myslím, že se bát nemusíte, ale že máte k operaci respekt je jen prospěšné.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 246)
dne: 26.07. 2005

Dobrý den pane doktore, je mi 21let, jsem cca 1rok po porodu, a vzhledem k tomu že má prsa nebyla nikdy příliš velká a teď se ještě více zmenšila a hlavně stratila tvar - jsou hodně povislá a prázdná, čím dál vážněji uvažui o implantátech. Mám proto několik dotaů které mi mé rozhodování doufám usnadní. V budoucnu bych chtěla mít ještě další děti a proto mě zajímá zda nebude s implantáty problém při kojení, dále zda má prsa zůstanou i s implantáty citlivá, a nakonec zda budu moc i nadále, to znamená s implantáty sportovat - hraji lední hokej při kterém i když né tak často jako u mužů ale přesto dochází ke srážce s jinou hráčkou nebo hrazením hřiště. Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem Martina z Plzně

Dobrý den !
S prsními implantáty můžete zcela normálně žít, pracovat, sportovat, můžete rodit i kojit kolikrát chcete a implantáty Vám v tom vadit nebudou. Trošku ožehavý problém je změny tvaru prsů při graviditě a následném kojení ( to je ale normální ) a otázka citlivosti dvorců a bradavek, protože ta může někdy utrpět. Obvykle jen jednostraně, částečně a dočasně, ale možné to je.Jinou otázkou je, zda-li jsou Vaše prsy vhodné pro tento typ operace. Píšete, že jsou povislá a prázdná. Ano, někdy to možné je a problém ztráty tvaru a objemu je tím elegantně vyřešen, ale někdy to možné takto jednoduše není a pak přichází na řadu kombinace modelační operace se současným zvětšením. To jsou ale jen možnosti. Rozhodnout se pro to či onoje možné až po důkladném vyšetření a pohovoru.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


převislá kůže

(příspěvek číslo: 245)
dne: 26.07. 2005

Dobrý den,
chtěla bych poradit,pane doktore.Po porodech a pozdějším zhubnutí mi zůstal nepěkný kožní převis na spodní straně břicha.V poslední době mi působí nemalé zdravotní potíže.V těchto vedrech(a nejen v nich) jsem v místech kde se kůže ohýbá opruzena až do krve a neskutečně to bolí.
Slyšela jsem,že je možno tuto kůži odstranit ,a že to snad i hradí pojišťovna.Poraďte mi,co je na tom pravdy a co mám dále dělat.
Děkuji Berglová

Dobrý den !
Dle toho co píšete Jste vhodnou kandidátkou pro plastiku přední stěny břišní, tedy pro abdominoplastiku. Je to operace častá a podstupují jí často ženy po porodech, či po výrazném zhubnutí. Podstata operace je celkem jednoduchá - nadbytek kožnětukové tkáně se musí radikálně odstranit, přičemž je třeba počítat s jizvou těsně okolo pupku a v podbřišcích. Je to operace častá a její výsledky velmi dobré.
Úhrada zdravotní pojišťovnou je možná pouze v případech, kdy nadbytek kožnětukové vrstvy je spojen s výrazným, ale opravdu výrazným rozestupem svalů přední stěny břišní, který se dá považovat za kýlu. Druhou skupinou, které pojišťovny mohou operaci hradit je ohromný kožní nadbytek, který kryje např. horní čtvrtinu stehen, ale to asi nebude Váš případ. Takových žen je ale jen zlomek z těch, které trápí kožnětukové nadbytky na břiše.
Hezký večer!
Dr.Kydlíček


Dobrý den

(příspěvek číslo: 244)
dne: 26.07. 2005

chci se zeptat jakou metodu pouzivate pri operaci vpacenych bradavek - uz jsem byla na dvou operacich a ani jedna mi nepomohla. Jedna byla provedena jako plastika za 7000,- a po operaci jsem nosila "kloboucky" z ustrihnutych injekcnich strikacek a druhou operaci hradila pojistovna a ta byla provedena jakoby "obnitkovanim a prositim" bradavky i dvorce. Pri ani jedne operaci pry nebyly naruseny mlekovody, ale zaroven taky zadna nepomohla - neznate nemocnici na Morave která se timto zabyva at uz se konecne muzu taky pred nekym vysvlect? Mockrat dekuji za odpoved. Lenka

Dobrý den !
Dotkla Jste se bolavého bodu. Vpáčené bradavky mohou být problémem. V zásadě existuje skupina metod, při kterých se mlékovody nepřerušují a pak skupina těch, kde ano. Jestliže Jste ještě nerodila, je jasné, že se nejdříve uvažuje o některém postupu ze skupiny první. Tyto operace jsou ale vždy zatíženy určitým procentem neúspěchu ( nutno ale říci, že ty ostatní také...). Může za to anatomie zkrácených mlékovodů, které bradavky vtahují pod okolní úroveň. I já nejdříve zkouším podobné metody, např. piercing a i já mám při těchto postupech určité procento neúspěchů. Ano,to je přirozené a normální. Ve Vašem případě bych začal uvažovat o postupu, při které se radikálně mlékovody přetnou,uvolní, což na jedné straně zvyšuje efekt operace, na druhé ale ztrácíte schopnost kojení. K takovému rozhodnutí je ale důležité důkladné vyšetření a osobní pohovor.
Na Moravě máte k dispozici řadu erudovaných kolegů a renomovaných pracovišť. Jste-li z jižní Moravy, můžete se obrátit na Kliniku plastické chirurgie v Brně na Králově Poli ( např. prof.Dr.J.Veselý, Dr.T.Mrázek, as.Dr.L.Dražan, aj - všichni jsou moc dobří ), na "střední" Moravě je to Olomouc ( např. prim.Dr.Hartl, Dr.Zálešák), na severní pak Ostrava ( prim.Dr.B.Vřeský ) nebo v Třinci Dr.D. Raška či Dr.L.Raška. A to jsem jmenoval jen namátkou kolegy, kteří mě napadli jako první. Všichni jsou dobří odborníci a můžete se na ně bez obav obrátit.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


opera bříška

(příspěvek číslo: 243)
dne: 26.07. 2005

Vážený pane doktore, manželka před měsícem absolovala kosmetickou operaci břicha (laicky-odstranění tukové tkáně se současným vypnutím kůže). Bohužel jí však "nový" pupík vytvořili o asi 3 cm od svislé osy těla což jí značně vadí. Chtěla by se zeptat, zda je toto po operaci možné i kdyby se chirurg snažil sebevíc ,nebo je to spíš jeho nepřesností? Jaké by bylo podle Vás řešení tohoto stavu?
Děkuji za Vaší případnou odpověď. Petr B.

Dobrý den !
V případě klasické plastiky přední stěny břišní, tedy abdominoplastiky se pupek jen uvolňuje od okolní kůže a podkoží, nikoli od spodiny, tedy od svalů a ponechává se na místě. Naopak vše okolo se"sesouvá" dolů, aby se stěna břišní vypnula. Lokalizace pupku se tedy nemění. Ale musím Vás uklidnit,měsíc po operaci je ještě doba velkých tkáňových změn, hojení, jizvení, otoků a překrvení, tkáňové konzolidace apod., takže dnes ještě nění dobrá doba hodnotit výsledek. Vím, že jsem Vás tím neuspokojil, ale ještě vyčkejte. Až dojde k "usazení" tkání, k jejich konzolidaci a vyzrání jizev, je možné Vaším lékařem výsledek společně výsledek zhodnotít. Teď je ale ještě brzy.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dárek

(příspěvek číslo: 241)
dne: 25.07. 2005

My už chceme ten letní dáreček ... prosím, prosím

Ale, ale. Jakpak to čtete ty moje stránky ! :-( Vždyť ten už tu dávno je ! S prvním letním dnem vstoupily v platnost "letní ceny". A, samozřejmě, nižší než ty původní! :-)))
Asi to vypadá jako letní výprodej v supermarketu, ale není. Je to prostě takový dárek. Dárek v podobě jiného ceníku, platného po celé astronomické léto.
Dr.Kydlíček


pory

(příspěvek číslo: 240)
dne: 24.07. 2005

Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je možné odstranit z obličeje pory.Jsou to hluboké jizvičky,ale zároven velice malé.Nevím jak se tomuto problému říká.Děkuji.

Dobrý den !
Pokud se jedná o rozšířené póry, tedy o texturu kůže pomeranřové kůry, pak to spadá do kompetence korektivní dermatologie, eventuálně kosmetické dermatologie, avšak pokud se jedná o jizvičky, např. po akne, pak do našeho oboru. A zde je každá rada trochu drahá. Každopádně je třeba to vidět. Některé jizvy, ty méně hluboké, "povrchnější" jsou snad ovlivnitelné dermabrazí - zbroušením, s těmi hlubšími je trápení větší. Ale jak jsem řekl. Je třeba Vás vidět, abych "nevařil" z vody.
Dr.kydlíček


liposukce břicha

(příspěvek číslo: 239)
dne: 24.07. 2005

Dobrý den,pane doktore!Chtěl bych se zeptat na liposukci břicha.Jsem 183cm vysoké postavy a vážím 67,7 kg.Dříve jsem byl aktivní sportovec a i nyní stále sportuji,ale mám stále trošku špekaté břicho.Ani různa cvičení nepomohla.Při dietě jsem jen vždy zhubnul o svalovou hmotu.Pokud bych podstoupil liposukci,tak bych rád věděl o kolik se to zlepší a zda je možné ty faldíky odstranit všechny a nebo o kolik %se to zlepší.Rád bych měl ploché břicho.Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.Váš čtenář Honza

Dobrý den !
Vaše potíže důvěrně znám osobně a chápu je ! Zaleží na několika momentech, které spolurozhodují o liposukci. Především záleží na poměru velikosti tukového polštáře k množství kůže, na kvalitě tkání, zejména na kožní elasticitě, na předpokládaném rozsahu liposukce a na Vašem věku. Teprve až si poskládáme všechny tyto momenty dohromady, lze se seriózně vyjádřit, zda liposuce možná je a jestliže ano, jak rozsáhlá a s jakým výsledkem asi můžeme počítat. K tomuto je však nezbytné Vás vyšetřit a důkladně si pohovořit. Momentů, které musíte vědět je spousta.
Dr.Kydlíček


Zvětšeni prsou

(příspěvek číslo: 238)
dne: 23.07. 2005

Dobry den. Jste asi jediny doktor se kterym lze konzultovat přes internet,zato vam děkuji. Mam navas dotaz ohledne zvetšeni prsou. Chtěla bych vědět jaky je vysledny rozdil při použiti iplantatu kruhoveho nebo anatomickeho. Jde nejak předběžně videt vysledek jak budou ma prsa vypadat po operaci? Mam menši dvojky a nedokažu si představit jak budou vypadat zvětšene o jedno nebo dva čisla. Dale bych se chtěla zeptat podle čeho nejlepe vibrat tu spravnou kliniku. Nebo jestly byste mi doporučil nejakou kliniku jsem z Karvinskeho okresu. Předem vam moc děkuji za odpověď Lucie

Dobrý den !
Díky dovoleným, volnům apod se k Vašemu dotazu dpstávám později, než bych chtěl, promiňte.
Tedy k věci. Zda-li jsou rozdíly mezi použitím anatomického či kruhového implantátu spolurozhoduje i tvar Vašich stávajících prsů. Já anatomické implantáty používám především tam, kde prsy jsou vyvinuté minimálně nebo tam, kde v důsledku porodů a kojení je naznačený jejich pokles, tedy, kdy jejich horní poloviny jsou prázdnější a objem prsů je soustředěn do poloviny dolní. V obou případech anatomický implantát vhodně doplní prs právě v horní části a celý tvar je ( podle mě !! ) přirozenější, než jaký by byl s použitím implantátu kruhového. Každý plastický chirurg má na věc trošku jiný názor, ale v zásadě se moc nelišíme.
Na severní Moravě je řada erudovaných plastických chirurgů s dlouhou praxí. Za všechny bych zmínil např. Dr.D.Rašku ze Třince nebo Dr.Vřeského z Ostravy.Na oba se můžete obrátit s důvěrou, jsou to zkušení lékaři.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace prsou

(příspěvek číslo: 237)
dne: 22.07. 2005

Dobrý den, příjemně mě překvapilo, že máte na Vašich webových stránkách konzultace. Mým problémem je velikost prsou - jedno prso mám větší a rozdíl je hodně vidět (nemůžu nosit tričko, letní šaty, plavky, atd.) a mám z toho stále větší psychické problémy, proto bych to chtěla co nejdříve nějak "srovnat". Byla jsem již před lety na konzultaci u jednoho plastického chirurga, ale v té době mi prsa ještě rostla (bylo mi 17-18), proto jsem operaci odložila a používala prozatím silikonovou "vložku" do podprsenky (případně do plavek), ale to není řešení napořád. Teď je mi 20 let a chtěla bych tenhle problém co nejdříve vyřešit. Mohl byste mi prosím napsat, zda by s tím šlo něco dělat a kolik by to případně stálo? Předem moc děkuji za odpověď!

Dobrý den !
Operace asymetrie ( nestejné velikosti prsů) jsou poměrně časté; normálně jsou prsy vždy různě veliké, ale pokud to nepřekročí "přiměřenou" míru, nevadí to. Pak již ano, což je asi Váš případ. Bude nejlepší, když to celé probereme, protože záleží nejenom na míře rozdílu velikosti prsů, ale i na jejich tvaru, vašemu osobnímu přání apod. A je jasné, že bez osobní konzultace Vám seriózně nejsem schopen poradit. Ozvěte se mě, máte-li zájem, na mail kydlicek@seznam.cz, nebo na tel. 603 838 838.
Dr.kydlíček


Jak na to?

(příspěvek číslo: 236)
dne: 22.07. 2005

Dobrý den.Je mi 25let.Chtěla jsem vědet co mám dělat s bříškem které mám po císařském řezu uplně zničené.Mám pocit jestli nemám porušené břišní svalstvo protože žádné cvičení nepomáhá.Snažím se o to už 4 roky.Mám ho celé uvolněné a převislé.Vím že se to dá řešit plastikou.Poradíte my tedy jako odborník jak postupovat a jaká je cena?A ještě jeden dotaz jestli jdou po mateřství prsa přizdvihnout a zformovat ale bez přispění inplantátu?A jaká je cena.Děkuji za odpověd

Dobrý den !
Vaše problémy jsou poměrně typické pro ženy po porodu či porodech. Gravidita a porod je prom organizmus ženy zátěží a vždy zanechá za sebou nějaké stopy. Někdy větší, jindy menší, ale vždy. Operace břicha a prsů tak, jak líčíte Vaše problémy jsou možné.
U břicha se obvykle jedná o odstranění nadbytku kožnětukové tkáně se současným "stažením" přímých břišních svalů k sobě ( tyto mají tendenci v těhotenství k rozestupu ).Cílem je vypnutá přední stěna břišní. Daní je ovšem jizva tánoucí se napříč podbřišky a jizva těsně okolo pupku. Výsledkem ja ale bříško, které není převislé a kdy kožnětuková vrstva kopíruje vrstu břišních svalů. Máte-li tedy svaly vysportované a jste-li štíhlá, máte pak reálnou naději na ploché až "vpadlé" bříško.
U prsů je situace jiná. Zde se nemusí použít implantáty, zde je nutné odstranit nadbytky kůže, vysunout dvorce s bradavkami a přeformovat prs tak, aby maximum jeho hmoty byl nad úrovní porsních rýh. Opět se to neobejde bez jizev, ale jaké to budou jizvy, to záleží na dané technice a její výběr zase na stávajícím tvaru Vašich prsů. Implantáty požívám jen někdy a vůbec to není nutné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bříško

(příspěvek číslo: 235)
dne: 22.07. 2005

Proč mě neodpovíte?

Dobrý den !
Jeje, pokud jsem nějaký dotaz přeskočil tak se omlouvám. Teď v létě jsem občas i mimo možnost se připojit na web, takže intervaly odpovědí mohou být i delší a když se pak k připojení dostanu, začínám od těch jednodušších dotazů, ale připomeňte se mi o jaký dotaz šlo, samozřejmě, že Vám odpovím. Děkuji a omlouvám se, nebyl to záměr.
Dr.kydlíček


korekce brady

(příspěvek číslo: 234)
dne: 20.07. 2005

Dobrý den, trápí mě dosti hluboká rýha uprostřed brady. Lze tuto vadu odstranit a jakým způsobem? Můžete mi,prosím, úvést orientačně cenu zákroku? Děkuji za odpověd a zdravim
Petra

Dobrý den !
Tak zde je situace složitá, je zde několik možností, ale žádná není ideální. Můžeme použít výplňové preparáty, které se jindy aplikují do vrásek, můžeme operovat, ale bez toho, aniž bych Vás vyšetřil se nemohu vyjádřit. Snad by stačila i fotka, kterou byste mě poslal(a) na mail, ale bez konkrétní představy to nejde, to bych si vymýšlel.
Dr.Kydlíček


symetrie - oční víčka

(příspěvek číslo: 233)
dne: 14.07. 2005

Dobrý den.Mám určitou asymetrii dolních očních víček.Levé spotní víčko je poněkud propadlé, pravé je naprosto v pořádku.V posledních měsících jsem na tomto místě pociťoval nepříjemný tlak, který mě omezoval např. v učení.Byl jsem jsem s tím u svého doktora i na očním, ale bez výsledku.Chtěl jsem se zeptat,jestli je možné toto operovat a jeslti by to odstranilo výše uvedený problém.Děkuji.

Dobrý den !
Nevím jak bych měl začít, protože k vyhodnocení mám hodně málo informací. Váš problém je asi komplexnější a nebude se týkat jen víčka. protože studujete, budete tedy asi mladší člověk a u těch tzv. se tukové prolapsy do víček běžně nevyskytují.Navíc nebolí, netlačí. Soudím, že problém bude tedy jinde a asi komplexnější. Máte-li zájem, navštivte mě v poradně ve FN Plzeň ( každé pondělí 8,30 - 12,0 hod. ), kdy se nad možným řešením zamyslíme.
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 232)
dne: 11.07. 2005

Milý pane doktore, velice mne zaujaly Vaše upřímné odpovědi a proto bych se i já ráda na něco zeptala. Je mi 22 let a už příští rok v únoru bych moc ráda podstoupila operaci zvětšení prsou. Nebudou mi pak implantáty vadit v těhotenství? Děkuji Vám za odpověď a možná příští rok nashledanou...Kristýna

Dobrý den !
Implantáty těhotenství a následnému kojení nevadí, stejně jako nevadí při jiných činnostech, např. sportu. Druhá věc je, jak se změny prsní žlázy v tomto období na prsech odrazí, tedy jak se prsy tvarově změní, ale to je vždy a je to přirozené.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 231)
dne: 11.07. 2005

Uvažuji o zmenšení prsou, ale trpím před menstruací napětím v prsou i se mi mírně zvětší. Nevadí nějak tento problém po operaci a při hojení. A ještě jeden dotaz. Mohl byste mi vysvětlit, proč se po změnšení nedá již kojit. Děkuji.

Dobrý den !
Pokud se jedná o zmenšovací operaci, tedy o výkon, kdy se z jednoho prsu odstraní např. 500 g tkáně, tak je nutné přerušit mlékovody. Toto přerušení pak pozdější kojení znemožňuje a i když existují různé studie, které ukazují, že i po této operaci jisté procento žen kojí, nadále platí, že kojení je znemožněno.
Problém citlivosti a bolestivosti prsů před menses je běžný a není operaci na překážku.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


rty

(příspěvek číslo: 230)
dne: 9.07. 2005

Dobrý den Pane doktore,měla bych zájem o zvětšení rtů,chtěla bych pouze lehce přizvednout horní ret,jakou metodou by jste zákrok prováděli a jaká je přibližně jeho cena.Děkuji s pozdravem Andrea

Dobrý den !
Operace rtů je trochu problém. Je třeba rozlišit zvětšení retní červeně a zvětšení objemu rtu. Obvykle ženy chtějí obé a tak se dostáváme do problému. Zvětšení červeně je možné např. operací, ale ret se tím nevyplní, je jen větší, ale nikoli objemnější, plnější. K tomuto je třeba využít nějaký výplňový materiál a zde mohou nastat potíže - jaký, je jich řada. Situace je tedy komplikovanější, než se na první pohled zdá, proto bych nerad vynášel nějaké definitivní soudy, aniž bych Vás napřed viděl.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 229)
dne: 8.07. 2005

Dobry den, chtel jsem se zeptat -zda je mozne korigovat/vyplnit horejsi cast nosu (mezi celem a nosem) a zaplnit tak "jamku" pomoci nejakeho "materialu"- a zda je to bezne? Dekuji.

Dobrý den !
Ano, korekce tvaru nosu, kdy je třeba naopak něco někam dodat, doplnit se provádějí a tyto výkony nejsou nějakou vyjímečností. Použít lze např. Vaší chrupavku z nosního septa, nebo boltce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


ucho

(příspěvek číslo: 226)
dne: 7.07. 2005

Dobrý den mám menší problém , připadá mi , že mám jedno ucho odstáté a mám z toho mindráky, nemůžu nosit ani culík. Mohl byste mi nějak poradit?

Dobrý den !
Úpravy boltců, kdy jeden nebo oba boltce odstávají od hlavy a tak ruší konturu hlavy jsou zcela běžné a časté. Operace počítá s modelací boltcové chrupavky, tedy se změnou jejího tvaru, čímž se tento problém odstraní. Operaci provádím v místním umrtvení, ambulantně a je spojená se 14-ti denním hojením, kdy je třeba nosit obvaz či elastickou čelenku. Vzhledem k tomu, že tento výkon často absolvují i děti do 10 let věku, lze to jistě zvládnout bez větších potíží.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


NOS

(příspěvek číslo: 225)
dne: 3.07. 2005

Dobrý den. Čeká mne operace nosu. Jde o bazaliom. Jeilkož se prý jedná o rakovinu, musí mi lékař odstranit část nosu a tváře. Prosím, jaké mám vyhlídky ohledně vizáže a vyléčení?

Dobrý den !
Zde je problematika zcela jiná než u operací kosmetických. Na prvním místě je zvládnout nádorové onemocnění, tedy odstranit nádor v celém rozsahu i s tzv. bezpečnostním tkáňovým lemem ať to napáchá škody na vizáži jaké chce. Bazaliom je nádorové onemocnění a i když prakticky nemestazuje, nepřenáší se do vzdálených uzlin a orgánů, může se chovat, zejména na hlavě, velmi nebezpečně. Takže nejdříve odstranit, mikroskopickým vyšeřením se přesvědčit,zda je nádor odstraněný celý ( tyto momenty jsou zcela prioritní ) a pak teprve zvažovat stránku estetickou. Individuální přístup je nutný, ale myslím, že se nemusíte bát. Úspěšnost léčby je vysoká a následnými operacemi lze škody na vizáži minimalizovat. Buďte klidný, vše se určitě zvládně k Vaší spokojenosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


UPOZORNĚNÍ

(příspěvek číslo: 224)
dne: 2.07. 2005

Od 2. do 6. července jsem mimo dosah internetu, proto všechny vaše dotazy zodpovím až po svém návratu, ve čtvrek 7.7.
Děkuji za pochopení. Dr.Kydlíček


uprava prsou

(příspěvek číslo: 223)
dne: 1.07. 2005

dobry den,mela bych zajem o modelaci prsou(jak rikame na morave tak trochu je mam jak krnov bruntal=uhel jejich rozestupu je pravy az tupy),z mych dosavadnich informaci jsem vydedukova, ze se to asi bohuzel neobejde bez implantatu, jelikoz je mam i mala.kolik by pak asi stala modelace + ty nejmensi implantaty?take by me zajimalo, zda jdou upravovat i bradavky.take si uvedomuji, ze mozna bude problem v mem veku-22,ale na druhou stranu uz nevim,jak jinak to resit.predem dekuji za odpoved.hanka

Dobrý den!
Váš dotaz je zajímavý, ale abych Vám mohl kvalitně odpovědět, musím Vaše prsy nejdříve vidět. Vyřešit by se to dalo fotkou ve formátu JPG zaslanou na můj mail kydlicek@fnplzen.cz. Pak bych se vyjádřil přesně a odpověděl bych Vám i na všechny ostatní dotazy. Teď bych si trochu vymýšlel a to bych Vás mohl také informovat mylně a to bych nerad.Na Moravu přeji hezký víkend !
Dr.Kydlíček


<< < 122 / 130 > >>