Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


liposukce

(příspěvek číslo: 275)
dne: 11.08. 2005

Dobrý den. Ráda bych se zeptala jaké druhy liposukce provádíte, slyšela jsem, že jsou různé typy. Mám takový problém. Před dvěmi roky jsem hodně zhubla a nyní přibírám mám spíše pocit že se nafukuju. Nabrala jsem nerovnoměrně a to břicho, boky a nahoře na stehnech. Pokud držím nějakou dietu zhubnu jinde. Mám problém ze štítnou žlázou /užívám euthyrox/ a k nějaké velké zátěži /cvičení a posilování/ bohužel k velké skolióze páteře není možné. Co by jste doporučoval. Nepřejídám se. Váha kolísá. Nyní mám 77 kg na 174 cm. Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Podstata liposukce je jen jedna, tedy redukce basolutního počtu tukových buněk a pak jen zálěží na způsobu redukce ( manuální, vibrační ultrasonická kanyla ), ale podstat je vždy táž. Držím se klasické manuální tumescentní lipopsukce, která je bejbezpečnější a nejefektivnější, i když pro operatéra fyzicky nejnáročnější.
Z toho, co píšete je jasné, že takto rozhodnout po dalším postupu není možné. Je nutné Vás důkladně vyšetřit a mít současně k dispozici i věškerou možnoéu dokumentaci o Vašem dosavadním stonání a léčbě. Po zvážení všech okolností je možné se pak rozhodnout co dělat dál.
Dr.Kydlíček


Jizvy na nohách

(příspěvek číslo: 274)
dne: 9.08. 2005

Mám ještě jednu otázku a to, jestli se musím do Vaší do poradny ohledně problémů s jizvami objednat předem? Mám to do Plzně docela daleko a Vy píšete, že je možné přijít jen každé pondělí dopoledne, tak se bojím, že by tam bude hodně pacientů. Děkuji Nikol

Dobrý den !
Objednávat se nemusíte, snad jen mě napište mail s několikadenním předstihem, abych třeba náhodou nebyl mimo nemocnici, ale jinak je skutečně možné se dostavit jakékoliv pondělní dopoledne 8,30 - 12,0 hod. Klientů mám v poradně vždy hodně, ale as tím se nedá dělat nic. Z mých skušeností ale vyplývá, že nejlepší doba je okolo 11.hod., kdy bývá volněji.
Dr.Kydlíček


Prevence rakoviny prsu

(příspěvek číslo: 273)
dne: 9.08. 2005

Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat na váš názor na ablaci prsů a jejich plastiku, jako prevenci rakoviny prsů. V rodině máme 100% úspěšnost onemocnění rakovinou (maminka se momentálně léčí po rakovině prsu) a vzhledem k tomu, že z rodiny velmi dobře znám i související následky, začala jsem o této možnosti, o které jsem se dozvěděla z tisku, vážně uvažovat. V mém případě by tento zákrok řešil i zmenšení prsů. Je mi 40 let a nemám v úmyslu mít ještě další děti. Děkuji moc za odpověď a přeji pěkný den. Lenka

Dobrý den !
Ano, preventivní operace tohoto typu se provádějí, pokud se zjistí významně zvýšené riziko vzniku zhoubného onemocnění prsu. Takovou diagnózu však stanovuje mammolog, který pak ve spolupráci s naším odd. provádí první část výkonu, tedy odstranění prsní žlázy a já, nebo někdo z mých kolegů pak následnou rekonstrukci prsu, čili náhradu odstraněné žlázy. Myslím, že tyto výkony jsou efektní a odůvodněné, ale je třeba, aby o tom rozhodl specialista na onemocnění prsní žlázy.
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 272)
dne: 9.08. 2005

Dobrý den, pane doktore!Je mi 22 let a rozhoduji se, zda-li si mám nechat provést liposukci. Již od dětství jsem sportovala a když jsem zhruba před 3 lety poprvé ozkusila posilovnu, zcela jsem tomuto druhu cvičení propadla. Zhruba rok jsem posilovala intenzivně 4x týdně a zbylé dny v týdnu ještě doma. Nikdy jsem ale nedržela dietu. Bohužel jsem musela podstoupit operaci ramene a tím mé cvičení na rok a půl muselo skončit. Jedla jsem stále stejně, ale začlo být vidět "nicnedělání". Už několikrát jsem chtěla opět začít, ale nemám vůli. Největší motivací by pro mne byla liposukce boků, popř. břicha...Nejsem silná, jsem "tak akorát", ale já se takto necítím dobře...Je pravda, že se na místech, kde byl odsát tuk, již nový nevytvoří?Poraďte mi, prosím...Předem Vám děkuji za odpověď. Z.H.

Dobrý den !
Liposukce znamená natrvalo pdstranit přebytečné tukové buňky, které svým nahromaděním v daném místě dávají vznik tukovému polštáři. Po jejich odstranění přítomné zbylé buňky mohou přibírat na objemu ( nemnoží se, nové již nevznikají ), čili krajina se opět může zvětšit, "spravit", ale nikdy již nevznikne onen původní tukový polštář. Proto je liposukce metodou konturování postavy, nikoli redukce tělesné hmotnosti. Je totiž obtížné plošně redukovat tukovou vrstvu tak, aby to bylo stejnoměrné a přiměřené. Jde to, ale ohraničené polštáře takto redukované mají větší kosmetický efekt. Pro definitivní rozhodnutí je vša nutné Vás vyšetřit a seznámit se ,co nejpřesněji, s Vašim očekáváním. Pak je možné se seriózně rozhodnout a poradit Vám optimální postup tak, abyste po případné operaci byla spokojená a svého rozhodnutí Jste nelitovala.
Dr.Kydlíček


Čelo

(příspěvek číslo: 271)
dne: 9.08. 2005

Děkuji, přesně tohle mám na mysli. V případě mého zájmu o tento zákrok, jakým způsobem mám postupovat. Musí se informovat praktický lékař? Kolik stojí tento zákrok? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Dobrý den !
Praktického lékaře informovat nemusíte, stačí si domluvit schůzku, na které Vás nejenom vyšetřím, ale vysvětlím Vám i možnostui, které se naskýtají a samozřejmě cenovou kalkulaci. Ta je totiž závislá na druhu použitého materiálu.
Dr.Kydlíček


Čelo

(příspěvek číslo: 270)
dne: 8.08. 2005

Dobrý den. Můj dotaz se týká nesrostlého čelního švu. Dá se tento problém, co se týká estetiky, nějakým způsobem řešit a jakým? Na čele je nepříliš výrazná, přesto viditelná prohlubeň. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Asi myslíte podobnou svislou rýhu ve středu čela jakou měl např. klasik českého divadla J.Höger ? Pokud ano, nejedná se o nesrostlý lebeční šev, ale mezeru, štěrbinu mezi dvěmi částmi čelního svalu. Výplň takového prostoru je pak možné provést syntetickými preparáty s různě dlouhým efektem či na jiném místě odebraným a upraveným tukem.
Dr.Kydlíček


Problémy po zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 269)
dne: 7.08. 2005

Dobrý večer,
V říjnu 2004 jsem si nechala zvětšit prsa MAMMAIRE Eurosilocone 250cc. V březnu tohoto roku jsem byla na dalším zákroku a to kvůli kompletní rotaci implantátu otočeného o 180 st. Implantát byl usazen do anatomické polohy. Před dvěma měsíci mě nastaly v obou prsou pichlavé bolesti a nahmatatelná hrana implantátu. Implantáty mám pod prsní žlázou. Po konzultaci mi byl doporučen další zákrok a to, źe by implantáty u obou prsů byly dány pod sval a nebo, aby jsem-si dala imlantáty kulaté. Nevím pro co se mám rozhodnou, ale udělala by jsem proto vše, jenom ať je to v pořádku. Trápím se kvůli tomu i v soukromém životě. Prosím o Váš názor. Ceny implantátu jsou velké a abych si každý rok platila nové se mi zdá zvláštní.
Děkuji za odpověď.
Alena 29r.

Dobrý den !
Anatomické implantáty jsou výhodné, protože svým tvarem ideálně doplňují chybějící objem prsu. V této výhodě ale tví i jejich zásadní nevýhoda - protože je implantát anatomický, může se zrotovat. Proč se tak děje není úplně jasné, já si ale myslím ( jde o můj soukromý názor ), že na vině může být nedostatečné "vjizvení" tkáně prsu do struktury implantátu, který je hrubý, jakoby semišový a tím také nedostatečnému "ukotvení" implantátu ve správné pozici. S tím může být opravdové trápení a všichni, kdo používají tento typ implantátů tyto problémy znají.
Bolesti, o kterých píšete mohou mít různou příčinu, např. v obnově mezižeberní nervů, které se při operaci musí poranit, aby bylo možné implantát přesně umístit, ve tvorbě vaziva okolo implantátu apod. Zatím se ale neznepokojujte ! Organizmus potřebuje nějaký čas na zhojení a konzolidaci. Procesy, které probíhají ve tkáních mají přesný jízní řád a i když vše je individuální, přece jenom je třeba počítat s tím, že definitivní výsledek je možné zhodnotit určitě ne dříve než za půl roku po výkonu a protože se jedná o druhý výkon v témže místě, spíše ještě později. Procesy, které zde probíhají bývají totiž intenzivnější a delší než po operaci jedné.
Pokud bych měl věci shrnout - vyčkejte, zkuste ještě zmobilizovat trpělivost a pokud Vám Váš lékař radí nějaké např. masáže, či pravidelné kontroly apod., řiďte se jeho radami. Zcela jistě s Vámi celou situaci zhodnotí až bude čas a pak navrhne patřičné řešení - zmíněná výměna implantátu či změna jeho umístění jsou ale možnosti, které přichází v úvahu. Je však třeba vše pečlivě zvážit a posoudit nejen s ohledem na dosavadní průběh onemocnění, ale i na stav Vašich tkání.
Asi jsem Vám moc nepomohl, ale nedá se momentálně říci více, někdy je třeba vyčkat na vhodný okamžik, kdy se to správné řešení nabídne skoro samo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


augmentace prsou

(příspěvek číslo: 268)
dne: 7.08. 2005

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho by trvala operace od první konzultace (přibližně). A dále, jestli se každá konzultace platí zvlášť a přibližně kolik stojí. Samozřejmě mi jde o to, kolik si mam ušetřit. A poslední dotaz, cvičím profesionálně aerobik, tak zda není problém svalová hmota. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Čekací doba v letních měsících, kdy je trochu volněji je maximálně měsíc, později se prodlužuje, ale obvykle nepřesáhne 2 měsíce. Ale je to, samozřejmě, proměnlivé. Konzultace se v létě u mě neplatí a svalová hmota není problémem. Snad jen bychom pečlivěji zvažovali, zda implantát uložit pod, neboa nad sval, ale to není problém.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 267)
dne: 5.08. 2005

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat,kdybych si nechala zvětšit prsa,jestli je možné operaci zaplatit formou splátek?Prosím Vás o poskytnutí detailnějšich informací.Předem děkuji. Kristýna

Dobrý den !
Ano, lze to, realizuje se to přes Medifin ( divize Home Creditu ), který nabízí úvěry přímo pro podobné záležitosti. Služba je klienty hojně využívaná a podrobnosti se dozvíte na kontaktní telefonu, jehož číslo najdete v jedné příloze "Aktualit". Nejsem dealer této společnosti a tak nevím o těchto úvěrech nic moc víc, to si každý musí dojednat individuáně telefonicky se zmíněnou společností sám. Zde je ale možnost úvěru a splátek.
Dr.Kydlíček


Jizva po operaci!

(příspěvek číslo: 266)
dne: 4.08. 2005

Dobrý den, jako malá jsem byla na odstranění mateřského znaménka. Po operaci mi zůstala jizva, která sice dnes není příliš nápadná (má barvu mé kůže), ale je vidět!!! Jizvu mám na levém ňadru a má asi 7 cm, je tedy přímo v dekoltu, kde mi vadí...Jizva je asi 13 let stará! Chtěla jsem se zeptat, zda by bylo někerým způsobem možné tuto jizvu upravit tak, aby nebyla přiliš, pokud možno vůbec vidět a zhruba kolik by asi takový zákrok stál??? Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
S jizvami bývá potíž. Jádro problému spočívá v tom, že jizva je jiná tkáň. Jiná než okolní kůže. Lze to prokázat mikroskopicky i histochemicky. Nic naplat, organizmus se hojí, s výjimkou kosti, jizvami. Mohou vzniknout na plicích, srdci, játrech ..., prakticky všude. A všude jsou také vidět. Čili jizvu nelze učinit neviditelnou. Kosmeticky méně nápadnou ano, ale vždy, po celý život bude patrná.Druhá potíž je samotná lokalizace. Dekolt a krk jsou u žen z hlediska jizvení, problematické lokalizace. Takže, pokud bude Vaše jizva vhodná k nějaké úpravě, tak s cílem minimalizovat její nápadnost, ale nikdy nelze doufat, že zmizí úplně, že jí nebude vůbec vidět. To nelze. Kdybych našel takový způsob jak jizvu úplně zneviditelnit, Nobelova cena by mě jistě neminula. :-)))
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 265)
dne: 4.08. 2005

Dobrý den pane doktore.
Už od puberty jsem pociťovala že mám proti většině kamarádek menší prsa.S partnerem který je o deset roků starší jsem už tři roky,a i když mi tvrdí že muto nevadí tak vím že by byl rád kdybych měla větší prsa.
Je mi 20let a proto se už delši dobu rozhoduji zda podstoupit tuto operaci nebo né.Mám prsa velikosti č.1-2, a chtěla bych je mít větší.I když jsem četla skoro všechny vaše odpovědi ohledně zvětšování prsou, tak stále nevím.Stále by mne zajímalo jak budu asi po té operaci vypadat, proto mám na Vás tuto jedinou a promne rozhodujicí otázku. Jde nějak třeba na počitači vidět jěště před operací vysledek? Jde mi oto o kolik si je mám nechat zvětšít aby se mi to líbilo.Předem vám pane doktore moc děkuji za odpověď Mirka

Dobrý den !
Kdepak, věc je daleko složitejší. Já osobně počítačové animace považuji za poněkud problematické. Dopředu se neví, jakou kvalitu tkáně mají, jak vypadá prsní sval,jak žláza, jaké bude hojení apod. Myslím ale, že mohu na řadě fotografií řady prsů ( před a pod ) názorně změny ukázat. Řeknu Vám, s čím můžete či naopak s čím nemůžete počítat a tak se postupně dobereme ke konkrétnější představě. Já osobně i doporučuji klientkám, aby si donesly nějaký obrázek prsů, které se jim líbí a které by schtěly mít. Pak se vyjádřím, je-li možné tohoto výsledku docílit. Podle toho také zjistím, zda jsme si "rozuměli" a mluvili o tomtéž. Myslím si, že animace jsou sice efektní, ale trochu nepoctivé.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 264)
dne: 4.08. 2005

Mám veliký nos a mám hrbolek.Když si nechám svůj nos změnit budu mít jizvu?Jak velikou?Bolí to hodně?Dělá se to v celkové anestezii?Kolik to bude stát přibližně?Předem děkuji za odpověd.

Dobrý den!
Operace nosu je velmi delikátní a technická záležitost. Obvykle se operuje z nosních průduchů, tedy jizvy na povrchu nosu ýádné nejsou. Jsou v průduších, kde nejsou vidět a obvykle nevadí. Operace se provádí v celkové anestézii s 1 - 2 denní hospitalizací. Poopeační období není spojené s výraznějšími bolestmi, dokonce většina operovaných klientů i odmítá léky proti bolesti. I pro mě je to překvapení, ale operace nosu není příliš bolestivá. Pokud se jedná o úpravu celého nosu, tak kompletní, definitivní cena je 27.000,-Kč.
Dr.Kydlíček


NOS

(příspěvek číslo: 263)
dne: 4.08. 2005

Dobrý den, je mi 23 let a mám problém se svým nosem. Je velký a má nahoře hrbol. Velikost sama o sobě mi nevadí, ale nelíbí se mi ten hrbol - jde odstranit pouze ten nebo se operuje celý nos? Můj problém je také ten, že mám velmi mastnou pleť - nevadí to nějak operaci? A ještě - za jak dlouho po operaci se budu moci zapojit do běžného života? Děkuji za Vaši odpověď

Dobrý den !
Problém operací nosu je v tom, že nos je estetická jednotka, kde lze rozlišit několik podjednotek, které navzájem tvoří celek, čili jen zřídka je možné upravit špičku, nebo křídla apod. Pokud je Váš nos mohutnější a má centrální hrbol, myslím, že je nezbytné pro odstranění hrbolu operovat na celém nose,tedy provést kompletní rhinoplastiku. Mohu se plést, proto definitivní rozhodnutí musí padnout až po důklaném vyšetření a pohovoru.
Mastná, silná kůže s reliéfem tzv. pomerančové kůry problém je. Taková kůže je totiž silná, méně elastická, takže se novému tvaru a velikosti jen velmi neochotně přizpůsobuje a není obvykle schopna kopírovat jemné křivky a úhly chrupavek.
Do běžného života se pacient po operaci může zapojit již po 2 týdnech, ale spíše až po týdnech 3, kdy obvykle nejsou přítomny ani zbytky podlitin.
Dr.Kydlíček


keloidni jizva na brise 25cm.dlouha

(příspěvek číslo: 261)
dne: 1.08. 2005

pane doktore,mam 13 dceru,jako mala prodelala perf.tlusteho streva a zanet pobrisnice,pred 4 lety plastika zde v nemocnici v moste,obe jizvy keloidni,tak ze ta plastika byla knicemu,pred 3 mesici,dalsi perf,streva,a opet rozsahly zanet pob.a jizvu prodlouzili jeste o 5cm,nini je asi 25cm dlouha a keloid.opravdu hrozny pohled pro mou dceru,nemusim psat jak je nestastna,uz ani nesla na pooper.laser,protoze tenkrat po plastice byl k nicemu,myslite ze je nejaka sance tu jizvu uplne odstranit?dekuji za odpoved harangozova

Dobrý den !
K problematice jizev jsem se pokusil vyjádřit v odpovědi na předcházející dotaz ( č. 260 ). U Vás konkrétně budeme muset s ohledem na prodělané operace postupovat velmi opatrně, ale bez vyšetření se neobejdeme. Pokud máte i nějakou zdravotnickou dokumentaci o prodělaném stonání, jistě by bylo užitečné aby se ní lékař seznámil. Pokud Máte zájem se obrátit na mě, nejlepší doba je pondělí ( jakékoliv ) dopoledne ( 8,30 - 12,0 hod. ) ve FN Plzeň-Lochotín.
Dr.Kydlíček


Dotaz ke keloidnim jizvam

(příspěvek číslo: 260)
dne: 1.08. 2005

Vazena plasticka chirurgie! Pane doktore ja se k vam obracim s mym problemem keloidnich jizev na hrudniku , ktere me obtezuji obcas se vytvori dalsi lozisko, hlavne nejsou vubec pekne. Jsem muz a je mi 22let. Chtel bych se zeptat zda by to bylo mozno odstranit, bez vedlejsich problemu, protoze se to uz asi 4roky snazim lecit pomoci ruznych masti, dusikem, ale vzdy se to vrati do stejneho stadia. Prosim vas o radu a predem dekuji za odpoved. Juhanak

Protože se jizvám věnují tři po sobě jdoucí dotazy, odpovím souhrně a najednou.

Jizvy jako takové mohou být velkým problémem. Jizva sama je výsledkem reparačních pochodů organizmu, kterým se tělo snaží obnovit kontinuitu orgánu, v tomto případě kůže. O tom, jaká jizva vznikne spolurozhoduje charakter poranění, jeho lokalizace, způsob léčení, průběh hojení, následná péče a řada individuálních vniřních momentů - genetické předpoklady, vlivy hormonální apod. V tomto všem ( a jistě i v dalších momentech ) tkví příčiny toho proč někdo má jizvy jemné, bledé, měkké a kosmeticky nenápadné a jiný výrazné, často zarudlé, zatuhlé, bolestivé, které lze někdy hodnotit jako zbytnělé, jindy i jako keloidní.
Zhodnocení situace je důležité, protože to ovlivňuje další postup. Každopádně je péče o jizvy běh na dluhou trať. Musí být koncepčí a systematické. Možná se zdá, že jsou to jen fráze, ale přesně vím, o čem mluvím. Pokud má pacient jizvu s výraznou aktivitou,která se projevuje zbytněním, může intenzivní péče o ní trvat řadu měsíců.
Jizva vždycky vadí, někdy funkčně, jindy kosmeticky, ale vadí a její léčba je vždy problematická a často prubířským kamenem trpělivosti lékaře i pacienta.
S ohledem na výše uvedené je nezbytné důkladné vyšetření, zhodnocení a přísně individuální přístup !!!Je mi líto, ale podrobněji se nemohu vyjádřit, jizvy a jizevnaté plochy to svým charakterem prostě nedovolují.
Proto, máte-li chuť se do toho pustit, navštivte mě v poradně, kterou mám pro podobné pacienty každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 12,0 hod. ) ve FN.
Dr.Kydlíček


Jizvy na nohách

(příspěvek číslo: 259)
dne: 1.08. 2005

Dobrý den pane doktore, už jsem Vám jednou psala, ale asi jsem to špatně odeslala, tak to radši zkouším znovu. V roce 1992 jsem u Vás byla na prohlídce kvůli opařeným nohám (horkou vodou při inhalaci) a bylo mi řečeno, že se mám přijít znovu ukázat nejdříve po osmnáctém roce. Letos v červenci mi bylo 18, tak jsem si řekla, že to zkusím a zeptám se Vás, jestli by se s jizvami na mých nohách dalo něco dělat. Nemám zdravotní problémy, ale z estetického hlediska bych se jich chtěla alespoň částečně "zbavit". Myslím, že se asi stejně budete chtít podívat a teprve potom, mi řeknete co a jak, ale chtěla bych vědět v jaké cenové výši by se to přibližně pohybovalo a jaké mám šance...? Předem děkuji Nikol

Dobrý den !
K problematice jizev jsem se pokusil vyjádřit v odpovědi na následující dotaz ( č. 260 ).
O úhradu se nestrachujte, t.č. léčbu podobných stavů plně hradí všechny zdravotní pjišťovny.
Dr.Kydlíček


Poděkování

(příspěvek číslo: 258)
dne: 1.08. 2005

CHtěla bych Vám pane doktore touto cestou poděkovat za Váš úžasný operační výkon.Byla jsem u Vás na operaci zvětšení prsů a neuměla jsem si představit co to bude obnášet,co to bude nového pro mne,jak se budu cítit po operaci,zda nebudu mít výčitky a musím Vám říci,že vše předčilo mé očekávání.Jsem šťastná,spokojená a velmi sebevědomá.Cítím se úplně jinak než před operací.Vždy jsem toužila po tom,abych měla hezká a velká prsa a díky Vám je mám a je ze mě úplně jiný člověk. Musím říct,že jste vynikající plastický chirurg a kdybych se měla dnes znovu rozhodnout,šla bych to toho znovu,protože i co se týká vysoké ceny za výkon bebo bolesti po operaci,tak to za to stojí a moc.Všem ženám,které jsou nerozhodné bych chtěla říct,aby se nebály a šli do toho,protože za ten úžasný vysledek to stojí. Ještě jednou Vám moc a moc děkuji.Kolegyně z Plzeňské nemocnice Martina

Úplně se červenám, ale moc děkuji, opravdu moc. Dr.Kydlíček


Modelace prsou/everze vpáčených bradavek

(příspěvek číslo: 257)
dne: 1.08. 2005

Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, jestli je možné/rozumné provést najednou operaci vpáčených bradavek a modelaci prsu, když jsem ještě nerodila ani nekojila, ale v nejbližších 10-15 letech se k tomu nechystám:-) Je mi 21 let a tohle je věc, která mi vyrábí komplexy od puberty. Slyšela jsem, že se po operaci nedá kojit, ale podle rodinných zkušeností to s vpáčenými bradavkami taky neni zrovna med...Ještě připojím netaktní dotaz, jak moc by to zatížilo moji studentskou peněženku:-)
Děkuji moc za odpověď a přeji Vám krásný den!

Dobrý devčer !
Teď Jste trošku kousla do problému. Vpáčené bradavky u ženy, která ještě chce kojit je vždy problém. Vpáčení bradavek je totiž způsobeno zkrácenými mlékovody, které bradavky vtahují pod okolní úroveň. A v tom je také ten problém - pokud má být tato schopnost zachována, mlékovody se nesmí přerušit, proto se používají metody, které se snaží tento stav korigovat a mlékovody přitom ponechat průchodné. Metod je vypracováno několik, ale všechny jsou s ohledem na výše uvedené zatížený určitým procentem neúspěchu - recidiv. Skupina metod, při kterých se mlékovody radikálně přeruší je výrazně úspěšnější, ale pak zase není možné kojit. Máme tedy dilema jakou metodu zvolit, zejména pokud jsou bradavky opravdu vpáčené hodně. Pak totiž kojení je také problematické.
Modelace prsů je u Vás možná, to by nebyl problém, cena operace s 2-denní hospitalizací a elastickým prádlem by pak činila 30.000,-Kč.
Z výše uvedeného tedy vyplývá, že konzultace s Vámi je naprosto nezbytná k tomu, abych se mohl vyjádřit zda oba výkony spojit či ne a jaký typ eventuální operace vpáčených bradavek použít.
Dr.Kydlíček


vrásky nad horním rtem

(příspěvek číslo: 256)
dne: 1.08. 2005

Dobrý den. Je mi 52 let a mám následkem přehnané mimiky poměrně hluboké vrásky nad horním rtem.Ráda bych se dozvěděla, zda existuje způsob jejich odstranění nebo alespoň zmenšení bez aplikace syntetických preparátů, např. pomocí laseru (jako jizvy) a kolik by výkon stál. Děkuji.

Dobrý den !
Tyto vrásky vznikají při úbytku svalové a podkožní tkáně procesu stárnutí a někdy se jim říká "kuřácké". Jejich řešení je často obtížné, protože chybějící objem rtu spojený s poklesem elasticity kůže je problémem těžko řešitelným. Pokud se tedy chcete vyhnout vplňovým materiálům, zbývá pak jen zvážit zbroušení kůže mechanickou diamantovou bruskou, nebo moderněji speciálním laserem , či popužít tzv. chemický peeling, který bývá velmi účinný. Jedná se o použití speciální, přesně definované směsi, kterou se kůže doslova kontrolovaně poleptá. Po jejím zhojení pak takto ošetřené lokality postrádají ony jemné vrásky, kůže je vypjatější.
Tyto metody neprovádím. K mechanickému broušení jsem skeptický, nelaseruji, protože se od chirurgie vzdaluje a chemický peeling je to samé; není to chirurgie a tak to přenechávám jiným. Kdo provádí onen chemický peeling nevím, ale to neznamená, že v ČR takové pracoviště není ! Laserovou medicínu pak provádí např. Oční laserové centrum OFTA v Plzni-Lochotíně, Sokolovská ul., kam je ale třeba se objednat předem ke konzultaci.
Dr.Kydlíček


Cerveny nos

(příspěvek číslo: 255)
dne: 30.07. 2005

Dobry den, da se neco delat s cervenym nosem?
Dekuji, Jana P.

Dobrý den !
Záleží na tom, proč je kolorit kůže nosu takový. V některých, přísně definovaných případech by se mohlo uvažovat i o použití laseru, ale to předbíhám a věc bývá složitější.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


ja a muj nos

(příspěvek číslo: 254)
dne: 30.07. 2005

dobry den . rad bych se zeptal jestli je mozne zabrousit vystupek kosti na nosu ktery vznikl po jeho zlomeni . dekuji

Dobrý den !
Pokud Vám vadí jen kostní výstupek, její nerovnost, je to tak možné provést i bez dalších, daleko složitějších výkonů.
Dr.Kydlíček


zmenšení nebo tvarování prsou

(příspěvek číslo: 253)
dne: 30.07. 2005

Dobrý den, je mi 34let a jelikož jsem dost přibrala zvětšili se mi i prsa, která jsou velikosti D-E. Trpím častými bolestmi zad, krční páteře a stydím se za tyto povislá prsa. Jáká je možnost zmenšení či vytvarování prsou?Je možné o, aby tento zákrok hradila z části zdravotní pojišťovna? Mám pojišťovnu 222 (ČNZP)
Děkuji

Dobrý den !
Operace velkých a pokleslých prsů je častý výkon. Při něm se část tkáně prsu odstraní a ze zbytku se vymodeluje "nový" prs. O kolik se prs zmenší je vždy na domluvě s klientkou. Metod je sice více, ale všechny dávají víceméně stejný tvar a délku jizev a stejné mají i to, že pokud se jedná opravdu o zmenšení prsů, není pak kojení již možné.Výsledky bývají velmi dobré.
Zdravotní pojišťovny výkon hradí jen za přesně definovaných okolností a její hlavní podmínkou je, že se musí jednat o gigantomastii, tedy o velmi velká prsa a kdy objem převažuje nad jejich poklesem. Podmínek je sice více, ale tato je hlavní. Dle mých zkušeností je gigantomastií minimálně. Ostatní lze označit spíše jen jako zbytnělé prsy. V tomto momentě dochází s pacientem často k nedorozumnění. Na velikost prsů se totiž pacient a lékař často dívají často odlišně.Pacientky často označují prsy jako ohromné,gigantické,lékař jen jako zbytnělé, hypertrofické.Objektivním měřítkem může pak být hmotnost odstraněné tkáně, které se pak z jednoho prsu může pohybovat nad úrovní 1000 g.Ale to jen naznačuji problematiku věci, momentů, které spolurozhodují je totiž daleko více a musí se posoudit individuálně.
Dr.Kydlíček


Zvětšeni prsou

(příspěvek číslo: 252)
dne: 29.07. 2005

Dobrý den chtěla bych se zeptat kdy je nejlepší podstoupi operaci v letě nebo v zimě.Za odpověd předem děkuji Lucka

Dobrý den !
Pokud není parné počasí jako např. nyní, je to jedno, ale já bych osobně dal přednost jaru a podzimu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 251)
dne: 29.07. 2005

Dobrý den. Jsem po léta zvyklá mít postavu 90-60-90 a v posledním roce jsem bohužel trochu přibrala. Není to tragédie, nicméně velice mi to vadí (nejsem na to vůbec zvyklá). Chci se zeptat, co by asi tak stála liposukce, když mé současné rozměry jsou 91-66-96, příp. ještě drobná liposukce kolen. Pokud bych již dále nepřibírala, zůstane mi po liposukci bříško ploché a stehna bez celulitidy?Děkuji.

Dobrý den !
Jsem poněkud nějistý jak mám odpovědět ! :-)))
Liposukce je metoda konturování postavy, tedy vhodná všude tam, kde překáží a přebývá nějaký ten tukový polštář, mísní nahromadění tuku. Nehodí se, pokud se jedná o jeho plošné uložení, které nemá jasnější hranice. Obvykle se může jednat u polštáře na vnitřních plochách stehen, na bocích, pod pupkem apod.Tam lze liposukci úspěšně použít. V případech opačných, tedy tam,kde podobné ohraničené "usazeniny" tuku nejsou je tato metoda na zváženou. Pokud máte na bříšku nějaké takové adipozitum, tedy tukový polštář, pak se po lposukci již obnovovat nebude a bříško má šanci zůstat ploché. Píši to schválně takto nejistě, protože o kontuře břicha spolurozhoduje i tuk uvnitř dutiny břišní a stav svalové vrstvy. A co se týče celulitidy, tak zde je situace ještě složitější. Ze zkušeností je ale zřejmé, že plochy po liposukci jsou daleko méně postihovány těmito změnami než před ní. Ale otázka změn označovaných jako celulitida je daleko složitější a jednoznačně odpovědět tedy nelze.
Cena výkonu by pak byla odvislá od rozsahu operace, její délky a počtu krajin. Sice teď trochu střílím naslepo, ale odhadoval bych to tak na 26.000 - 27.000,-Kč kompletně, tedy opace, hospitalizace, elastické prádlo. Ale je to jen hrubý odhad.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 250)
dne: 28.07. 2005

Vážený pane doktore, mám prsa velikosti 75 D a vzhledem k tomu, že často sportuji tak mi občas přijdou na obtíž. Uvažovala jsem o mírném zmenšení, ale mám strach, protože jsem v jedné Vaší odpovědi četla, že nebudu moci kojit. Týká se to tedy i mého případu, kdy by nešlo o velký skok? Je mi 20 let a zatím jsem nerodila. Dále bych se chtěla zeptat jestli by tedy nebyla vhodnější modelace prsů. Zmenší se prsa opticky, když budou mít lepší tvar? Prsa mi v podprsenkách po stranách tzv. přetékají a bez podprsenky si nemůžu dovolit vyjít. Děkuji za Vaší odpověď. Klára B.

Dobrý den !
Řešení u Vás se vcelku nabízí - provést především modelaci se současným, ale ne nějak moc radikálním zmenšením prsů. V tomto případě by nejspíše bylo možné zachovat schopnost kojit. Samozřejmě, že o možném postupu by spolurozhodoval stávající tvar prsů a v neposlední řadě Váš názor na věc.Dle mě to je řešitelné poměrně dobře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček




<< < 121 / 130 > >>