Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Zvětšeni prsou

(příspěvek číslo: 301)
dne: 1.09. 2005

Dobry den. Chtěla bych se vas zeptat po jak dlouhe době od operace mužu začit pracovat? V praci zvedam těžši předměty až nad hlavu. Dale se chci zeptat když jsem po teto operaci a nemohu pracovat dava se na tuto dobu nemocenska nebo si musim vzit dovolenou? Předem děkuji za odpověď Lucie

Dobrý den !
Kosmetické operace nemohou být spojeny s pracovní neschoností, není tedy možné Vám jí vystavit a doba, po kterou byste měla zachovávat klidový režim, tedy nezatěžovat horní končetiny těžkou prácí se pohybuje okolo 4 týdnů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


opalování

(příspěvek číslo: 300)
dne: 1.09. 2005

Dobrý den pane doktore.Chtěla bych se Vás zeptat a poprosit,zda mi můžete odpovědět na můj dotaz.Byla jsem u Vás na opetraci zvětšení prsů.Je to už tři měsíce.Nyní chci jet na dovolenou k moři a nevím čím si mám mazat prsa(napnutou kůži) a jizvy pod prsy.Nevadí nějak sluníčko na jizvy?Používá se normální opalovací mléko? Mám stále nosit náplasti na jizvách a zda už mohu chodit bez elastické podprsenky? Bojím se jestli se nemůžou potom prsa nějak prověsit.Děkuji mnohokrát za odpověd a přeji Vám krásný slunný den.Martina

Dobrý den !
Obecně platí, že slunce, nebo solárium na čerstvé jizvy vadí. Je třeba je chránit krémem s vysokým UV faktorem ( minim.80 ) event. přelepit proužkem náplasti. Jinak slunce na operovanou krajinu nevadí, lze ji tedy opalovat, ale je vhodné ji promašťovat a to jakýmkoliv mastným krémem. Bez elastické podprsenky chodit můžete, ale není vhodně chodit bez jakékoliv podprsenky (samozřejmě, že krátkodobě to možné je), protože prsy poklesnout mohou, ale to platí obecně i pro prsa bez jakýchkoliv implantátů, takže to není nic zvláštního.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika prsou

(příspěvek číslo: 299)
dne: 29.08. 2005

Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o poskytnutí trochu více informací k plastice prsou. Zajímaly by mě tyto věci:
- slyšela jsem o jakémsi bio gelu - je tím myšlen onen typ silikonu s gelovou výplní ?
- jak dlouho tento typ výplně vydrží ? - opět jsem slyšela, že se tento typ silikonu nemusí již nikdy vyměňovat.
- lze se silikonem kojit? Jak moc se změní poté tvar prsů?
- samozřejmě bych ráda, pokud se rozhodnu pro tento zákrok, abych neměla žádné jizvy - lze ještě vzniklé jizvy - např. v podpaží - poté nechat odstranit či nějak minimalizovat?
Předem Vám moc děkuji za Vaše za případné zodpovězení mých dotazů.
S pozdravem
P.P.

Dobrý den !
:-))) Odpověď na Váš dotaz by bylo opravdu dlouhé psaní a asi bych i na něco zapomněl, spíše bych Vám navrhl osobní setkání, kde bych Vám vše vysvětlil důkladněji.V případě zájmu mě kontaktujte na č. 603 838 838 nebo na mailu kydlicek@fnplzen.cz
Dr.Kydlíček


Cena

(příspěvek číslo: 298)
dne: 29.08. 2005

Dobrý den, můžete mi, prosím, prozradit cenu liposukce podbradku?! Děkuji Věra K.

Dobrý den !
Pokud bychom operovali v místním umrtvení tak by cena činila 8.000,-Kč.
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 297)
dne: 29.08. 2005

Dobrý den pane doktore.nevím kde a jak začít ale trápí mne stav mých prsou.Je mi 37 let a chtěla bych mít větší prsa (mám velikost 1).Již delší dobu trpím komplexem když všude kolem sebe vidím ostatní ženy jak se pyšní svými prsy.Záleží mi na tom abych byla stále přitažlivá pro svého partnera,který sice tvrdí,že mu má malá prsa nevadí,ale myslím si o tom své.Když jsme spolu s ním konzultovali možnost zvětšení mých prsou,tak byl s nadšením pro,proto se chci nechat operovat.Jen by mne zajímalo na jak vysokou finanční částku se máme připravit.Chtěla bych mít prsa velikosti C.Je-li to možné,sdělte mi prosím orientační částku související s výkonem a vším co je s ním spojeného.Děkuji moc za odpověď a přeji Vám aby jste i nadále rozdával štěstí všem ženám které mají podobné problémy.Jsem ze severní moravy,tak se ptám kterou kliniku byste mi doporučil.Ještě jednou moc děkuji za odpověď.Pavla

Dobrý den !
Plně Vás chápu, prakticky každý člověk se snaží přiblížit svému ideálu. Operace prsů jsou velmi vděčné a výsledek je patrný ihned. Jaké jsou celkové náklady je různé, záleží na pracovišti. U mě se kompletní cena pohybuje mezi 46.200 - 53.200,-Kč dle značky implantátů a elastického prádla ( ale může se vyšplhat až na 72.000,-Kč ). Na severní Moravě je řada zavedených pracovišť, namátkou vybírám např. Dr.D.Rašku ze Třince nebo Dr.B.Vřeského z FN Ostrava, ale to jmenuji jen ty co mě napadli jako první. Nebojte se a klidně se na kolegy obraťte, určitě budete spokojená. Držím palce.
Dr.kydlíček


augmentace brady

(příspěvek číslo: 296)
dne: 29.08. 2005

Dobrý den, rád bych se zeptal na možnosti zvětšení brady. Nenašel jsem v ČR žádnou kliniku, která se tímto zabývá. Rád bych věděl, jak taková operace probíhá, jak je náročná a kolik asi stojí.
děkuji!

Dobrý den !
Tyto operace se provádějí sice méně často, ale není to žádná výjimka. Používá se silikonový materiál a nejčastěji se používá krátký řez pod okrajem brady. Je to operace delikátní, protože se musí implantát pečlivě vyměřit, objednat a navíc se jedná o obličej. Cena operace v místním umrtvení s jednodenní hospitalizací se pohybuje mezi 16 - 20.000,- Kč.
Dr.Kydlíček


Pihy a jejich odstranění

(příspěvek číslo: 295)
dne: 25.08. 2005

Prosím Vás, je mi 16 let a jsem světlejší tip a tedy mám problémy pihama.Šlo by tyto malé pihy odstranit be jizev? Děkuji

Dobrý den !
To je vždycky trochu problém. Lze to laserem, ale nejsem přívržencem tohoto postupu, protože pigment se tím odstraní a vlastní buňky zůstávají. Doporučil bych nejdříve vyšetření kožním specialistou a teprve pak uvažovat o možném odstranění nějakou vhodnou metodou.
Dr.Kydlíček


mohli byste mi pomoct

(příspěvek číslo: 294)
dne: 25.08. 2005

mam male prsa a chtela bych je zvecit tak o tri cisa.potrebovala bych nejake informace kde se to provadi jestli po tom nejsou viditelne jizvi v jakem meste se to provadi a celkovou cenu se vsim vsudi.dekuji na meail certofal zavnac .seznam cz janka

Dobrý den !
Ano, odpovím Vám na adresu: certofal@seznan.cz
Dr.Kydlíček


Čelo - poděkování

(příspěvek číslo: 293)
dne: 22.08. 2005

Milý pane doktore, děkuji za trpělivost při těch všech otázkách a hodně úspěchů. Z.


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 292)
dne: 21.08. 2005

je mi skoro 16 let a mám prsa velikosti D ale výšku jen 160cm a váhu 56kg. Připadá mi to moct a jsem zoufalá z toho že mi to vadí při běhu nebo při nakupování mám z toho deprese. Je možna operace. A prsa po tom vypadají dobře?

Dobrý den!
Ano, redukce možná je a prsy, myslím, jsou pak hezké. Doporučuji však ještě vyčkat až se prs zcela vyvine, tedy do dospělosti, protože se ještě dá předpokládat jeho růst a zvětšení.
Dr.Kydlíček


obočí

(příspěvek číslo: 291)
dne: 19.08. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jde upravit obočí?Nemám oblouk ale smeruje směrem dolu misto nahoru...možná by tomu pomohlo trošku vytažení čela, jestli to jde.A kolik by takový zákrok stál?Dekuji za Vaši odpoved a preji pekny den.

Dobrý den !
Ano, lze, vhodnou metodou je povytažení čela, tzv. forehead and brow lifting, avšak asi ne klasickým postupem, spíše as využitím menších řezů při tzv. endoskopickém liftingu.
Dr.Kydlíček


Tuková boule

(příspěvek číslo: 290)
dne: 19.08. 2005

Dobrý den, udělala se mi tuková boule na vnitřní straně stehna, uložna není na povrchu, ale ve tkáni. Byla jsem na chirurgii a na ultrazvuku, Bylo mi řečeno, že se jedná o tukovou bouličku, velkou asi 2-3 cm. Dočetla jsem se, že lze odstranit tzv. liposukcí a jizva je pak velmi malá a není třeba pracovní neschopnost. Pokud toto lze, zajímá mě, zda se po odstranění posílá tkáň na rozbor zda nemohla jít o něco jiného než o tukovou bouličku.
Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Zcela určitě je třeba Vás vyšetřit a postavit si vlastní diagnózu. Teprve potom se lze vyjádřit k operační metodě. Může jít o lipom, pak by liposukce mohla být metodou volby, nebo o mazovou cystu, kde však možná není. Ale to předbíhám.
Dr.Kydlíček


zmenšení malých stydkých pysků

(příspěvek číslo: 289)
dne: 18.08. 2005

Dobrý den, přečetla jsem si zde, že zmenšení malých stydkých pysků stojí 14,000.Docela mě to vyděsilo, protože jsem o tomto zákroku uvažovala...Slyšela jsem , že tento zákrok hradí pojišťovna, je to tak?Děkuji za Vaši odpověď.Veronika

Dobrý den !
Cena operace je vždy výsledkem poměrně složité kalkulace. V našem oboru zmenšení stydkých pysků pojišťovna nehradí podobně jako třeba operaci odstálých boltců a nahlíží na ní jako na kosmetický výkon.
Dr.Kydlíček


zilky nos

(příspěvek číslo: 288)
dne: 16.08. 2005

Dobry den. Pane doktore chtel jsem se zeptat na odstranovani krevnich zilek v oblasti nosu. Byl jsem uz vickrat na laseru a to nepomahalo. Da se to odstranit jeste nejakou jinou cestou napr. od vas plasticky? Dekuji

Dobrý den !
Otázkou je jaký laser to byl, zda opravdu ten, který je určený pro červené krevní barvivo a jaký je názor kožního lékaře na charakter pokožky Vašeho nosu. Jsou stavy, kde laser skutečně nepomáhá. Pokud by se ale jednalo o kožní cévní metličky a laser by byl speciálně určený pro tyto účely, tak myslím, že by to efekt mít mělo. Zvažovat se nějaká jiná lečba dá, ale v současnosti je laserová terapie těchto stavů na prvním místě.
Dr.Kydlíček


Čelo

(příspěvek číslo: 287)
dne: 16.08. 2005

Dobrý den, mám poslední dotazy: Jak se popisovaná "vada" jmenuje? Setkal jste se už někdy za své praxe s touto vadou a řešil jste ji operačně? Myslíte si, že pokud žena má tento problém / i když nikoli tak viditelný jako v případě zmiňovaného pana Karla Högra /, že by se měla snažit tento problém řešit ? Váš názor mne velmi zajímá.
Děkuji za odpověď a za Váš mimořádně solidní přístup k pacientům.
Z.

Dobrý den !
Ona to není vada, je to spíše jen taková anatomická zvláštnost a myslím, že nějaké jméno to ani nemá.
Já osobně bych jako nejlepší metodu zvažoval vyplnění oné vklesliny speciálně upraveným vlastním tukem, odebraným někde na jiném místě těla. Myslím, že efekt by mohl být ze všech možných postupů nejlepší. Problém je v tom, že nemám možnost tento výkon provést - nemám totiž k dispozici potřebnou aparaturu ( je nákladná a moc bych jí nevyužil. Pokusím se ale zjistit, jaké pracoviště jí má. Technicky to není výkon nějak náročný, ale musí k tomu být ono vybavení.
Dr.Kydlíček


Děkuji za odpověď.

(příspěvek číslo: 286)
dne: 16.08. 2005

Ještě bych se chtěla vrátit k předchozímu dotazu.Myslíte tím, že pokud by se poloha bradavky po piercingu ustálila, dala by se pak naušnice vyndat aniž by se bradavka vrátila zpět do původního vpáčeného stavu?Nebo už by naušnice musela zůstat na stálo?
A ještě bych se chtěla optat, pokud se přeruší mlékovody jen v jednom prsu a druhé je schopné normálního kojení, asi i tak je nutné tvorbu mléka po porodu hormonálně zastavit?
A co se týká vpáčené bradavky, můj gynekolog mi na to radil bradavku jakoby manuálně povytahovat, že i to by mohlo trochu pomoci, ale zatím mi nepřijde, že by to mělo nějaký efekt.
Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Pokud dojde k projizvení v místě zavední piercingu, mělo by to situaci vyřešit a bradavka by se po jeho odstraněním neměla opět zatáhnout. Ale stává se to, metoda nemusí být úspěšná. Pokud ale hormonálně zastavíme tvorbu mateřského mléky, laktaci, pak v obou prsech.
Dr.Kydlíček


vpáčené bradavky

(příspěvek číslo: 285)
dne: 16.08. 2005

Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně vpáčené bradavky.Četla jsem si předchozí otázky a odpovědi na toto téma a v jedné z nich se zmiňujete o tzv. piercingu, nevím přesně co si pod tím představit a kolik tento zákrok stojí?Jsem zatím bezdětná tak mi asi nezbývá než operace nějakou metodou bez přerušení mlékovodů, jelikož mi tento problém trápí již dlouhá léta chtěla bych to už konečně začít nějak řešit, proto jsem taky moc ráda, že jsem narazila na Vaše stránky.A ještě mi není jasné, pokud bych podstoupila účinější zákrok s přerušením mlékovodů tak jakým způsobem se pak při kojení mléko z prsu vůbec dostává?Nebo se už pak v prsu vůbec netvoří?
Děkuji velice za odpověď.

Dobrý den !
Piercing znamená, že se do základu povytažené bradavky zavede rovná náušnice. Snad i existují speciální přímo určené pro piercing do bradavek. Nevím sice, kde je ale lze sehnat, ale existují různé obchody s těmito věcmi, protože některé ženy si piercing zde nechají provést z kosmetických důvodů. Originální popis metody počítá trochu s jiným materiálem, ale to je nakonec jedno. Důležité je piercing nosit několik týdnů, aby se nová poloha bradavek ustálila. Výkon to je jednoduchý a náklady na něj by se rovnaly jen použitému materiálu, řádově stokoruny ( cca 200 - 300 ,- Kč ). Pokud by se mlékovody přerušily, pak by se tvorba mateřského mléka musela hormonálně zablokovat ihned po porodu. V tomto případě je pak nutné svého gynekologa o všem informovat.
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 284)
dne: 14.08. 2005

Dobry den,v unoru pristiho roku dovrsim osmacteho roku ... samozrejme kdyby jste me prohlidl, a uznal jste, ze bych operaci mohla podstoupit - za jak dlouho bych mohla na operaci jít? Víte nechci už dál čekat .. navíc mě čeká letos maturita, a když by se to povedlo, chtěla bych to mít za sebou ještě před maturitou ... zda by to bylo mozne. Za odpoved predem dekuji. Natálka

Dobrý den !
Obvyklé čekací doby jsou 1 - 2 měsíce, čili pokud se setkáme např. v únoru, tak bychom operaci mohli provést např. dubnu.Nebyl by to problém.
Dr.Kydlíček


modelace prsu

(příspěvek číslo: 283)
dne: 14.08. 2005

dobry den, po porodu a hlavne kojeni se mi "vyvesila" prsa. Je mozne tento problem resit jen modelaci prsu bez silikonu? Kolik cca takova operace stoji? Diky za odpoved Lucie

Dobrý den !
Ano, lze prsy modelovat a při tom nepoužívat implantáty, je to dokonce častější než prsy modelovat a současně je zvětšit.Cena operace, 2-denní hospitalizace a elastického prádla činí 31.500,-Kč.
Dr.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 282)
dne: 13.08. 2005

Dobrý den. Mám tzv. orlý nos , chtěla bych se zeptat jak obtížná by byla jeho operace a do jaké míry je možné změnit jeho tvar.Při pohledu ze předu jsem s tvarem v podstatě spokojená horší je to z profilu. Jak moc by zmenila operace muj obličej ze předu? Existují nějaká rizika? A kolik by tato operace stála. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Kompletní operace nosu je považována za netechničtější estetický výkon. Při operaci v narkóze je gteřbaa změnit anatomické poměry na chrupavčité i kostní části nosu a tím změnit celý jeho tvar. Obvykle změny en face jsou podstatně menší než z profilu, ale je jasné, že nějaké být musí. Hospitalizace trvá obvykle 2 dny, pooperační období není kupodivu spojené s nějakými výraznějšími bolestmi, ale je třeba nosit na nose dlahu 2 týdny, takže doba bezprostředního hojení trvá 2 - 3 týdny. Pak může klient jít např. do zaměstnání bez obav z modřin, otoků apod. Cena operace a hospitalizace činí 27.000,-Kč. Takto ovšem není možné postihnout celou šíři problematiky estetických operací nosu. O celé "věci" je třeba důkladně promluvit, podívat se na nějaké fotky, vše společně zvážit. Na tomto místě bych se mohl dopustit zjednodušení, která by Vás pletla. Máte.li tedy o operaci vážný zájem, můžeme si domluvit nezávaznou konzultaci a pak uvidíte.
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 281)
dne: 13.08. 2005

je mi 17ct a chtěla bych kompletně předělat nos na to aby vypadal normálně. Jeden muj doktor mi řekl že operace je možná až po 19ctym roce. je to pravda?
BTW: jak dlouhá je čekací doba na takovou operaci?

Dobrý den !
V estetické chirurgii se jen obtížně hledají nějaké přesné hranice a omezení. To se týká i věku v případě operací nosu.Pokud se tedy týká mě, já bych vyčkal do 18. roku věku, kdy se již předpokládá ukončení vývoje obličejového skeletu a pak bychom o operaci mohli uvažovat vážně. Před 18. rokem ne že by to možné absolutně nebylo, ale nepovažuji to z více důvodů za vhodné. Čekací doba se pohybuje t.č. mezi 1 - 2 měsíci od konzultace.
Dr.Kydlíček


rty

(příspěvek číslo: 280)
dne: 13.08. 2005

Dobrý den prosím kolik stojí zvětšení horního i spodního rtu? děkuji.

Dobrý den !
Zvětšení rtů je vždy problém. Obvykle tím klientky myslí docílit plnějších, smyslnějších rtů s rozšířenou retní červení. To bývá ale problém. zatímco rozšířit retní červeň operací lze ( ale nemám jí moc rád, často ruší přirozenou retní konturu ), zvětšit objem lze pouze za pomocí nějakého materiálu. Tím může být nějaká látka podaná injekcí ( kolagen - Zyderm, Zyplast, preparáty s kyselinou hyaluronovou - Hylaform, Viscontour apod., či syntetické látky na jiném základě )anebo na jiném místě odebraný a speciálně upravený tuk. Všechny výše uvedené metody mají své pro a proti, přičemž největším proti je dočasnost synytetických preparátů a někdy i implantovaného tuku a nestejnoměrnost vstřebávání. Cena se pak odvíjí od metody, stejně jako možné komplikace. Věkové omezení zde není, ale u kosmetik trvám na plnoletosti.
Dr.kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 279)
dne: 12.08. 2005

Dobrý den můžu se zeptat jaký je nejblišší termín operace nosu? Myslím tím do jednoho měsíce nobo 6 týdnů. Děkuji K.

Dobrý den !
Úplně nejbližší termín mám 19.8., kdy mě onemocněla jedna klienta, další snad by mohl být 31.8. a pak až 16.9.
Dr.Kydlíček


rty

(příspěvek číslo: 278)
dne: 12.08. 2005

Dobrý den,chtela bych si nechat zvětšit rty...je mi osmnáct let tak by mě zajímalo,jestli na tento zákrok nejsem mladá.Na zvětšení rtů mi velmi záleží.Děkuji Tereza

Dobrý den !
Podívejete se, prosím, na odpověď ke příspěvku č. 280, kde jsem se snažil odpovědět současně na oba dotazy.
Dr.kydlíček


zvětšení prsů

(příspěvek číslo: 277)
dne: 11.08. 2005

Dobrý den, pane doktore jsem rozhodnutá, že se pokusím ukončit své letité trápení a nechám si u Vás zvětšit prsa.Problém je, že jsem dosud nenašla vhodný termín a jediný, který v dohledné době připadá v úvahu je 27.12. :-) Čili můj dotaz zní, zda přichází v úvahu, že budete operovat i mezi svátky.Děkuji a přeji Vám krásné dny.Martina

Dobrý den !
Já bych klidně operoval, kdyby to bylo technicky možné, ale oddělení, na kterém jsou moji klienti hospitalizováni je přes svátky uzavřeno ( 22.12.05- 2.1.06 ). Proto termín 27.12. je nemožný, nejbližší k tomuto termínu je 21.12.05 nebo 4.1.06. Rád bych Vám vyšel vstříc, ale nejde to.
Dr.Kydlíček


<< < 120 / 130 > >>