Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Modelace ušních boltců

(příspěvek číslo: 359)
dne: 1.11. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli neni pozdě v 18-ti letech jít na tuhle operaci ze zdravotního hlediska?

Dobrý den !
Zdravotní pojišťovny hradí operaci odstálých ušních boltců do 10-ti let věku, pak jen, když se jedná o vrozenou deformitu.
Dr.Kydlíček


po augmentaci

(příspěvek číslo: 358)
dne: 31.10. 2005

Zravim PANE doktore!Jsem po operaci prsou,mam kulate impl.vel.3,s vysledkem nejsem vubec spokojena,na prvni pohled prsa vypadaji umela,jsou velmi kulata a rysuje se mi impl.,navic mam kazde jine proto musim jit znovu na zakrok!Proto uvazuji o vymene impl.za ANATOMICKE,chci se zeptat jestli s temito impl. budou vypadat prsa prirozeneji a budou do tzv.KAPKOVITEHO TVARU??a jestli jsou jeste nejake vyhody s temito impl.?predtim jsem mela prsa kulata-pevna.Predem DEKUJI ZA ODPOVED!!!

Dobrý den!
Tady je odpověď těžká, ke zhodnocení stavu bych potřeboval mít informací více a v optimálním případě i Vás vidět. Každopádně použití anatomických, kapkovitých implantátů má své zástupce i odpůrce a anatomické implantáty jako takové mají i své nevýhody, např. jeho rotace.Já osobně kapkovité implantáty trošku upřednostňuji, ale vždy je třeba postupovat přísně individuálně.
Dr.Kydlíček


Operace Prsu

(příspěvek číslo: 357)
dne: 31.10. 2005

Dobrý den,mám problém...Je mi 19 let a od svých 14 se velice trápím,jelikoz mi začala růst prsa..jenomže mi rostlo jen pravé a levé nic!Mam vyraznou asymetrii prsou o 2 cisla!Byla jsem na ruznych testech atd.a rekli ze je to normalni u nekterych zen!!ale delali mi jej tady u nas ve Frydku-Mistku a ja jim neverim!!Verim ze je to u nekterych zen normalni ale me to mensi leve prso velice boli..nevim co mam delat a navic plasticke chirurgie se bojim!Mit neco ciziho v tele..NEVIM..Prosim poradte mi nejakeho odbornika TREBA z ostravy Fakultni nemocnice!Velice dekuji...

Dobrý den !
Asymetrie prsů jsou do jisté míry opravdu fyziologické, avšak rozdíl prsů o 2 velikosti konfekce je přeci jenom trochu moc. Zde se dá směle uvažovat o nějaké korekci operací,ale jaké, to musí vyplynout z Vašeho vyšetření. Myslím, že v Ostravě se můžete obrátit na prim.MUDr.B.Vřeškého, který působí právě ve FN a je velmi dobrým odborníkem, kterému se můžete svěřit do péče.
Dr.Kydlíček


kruhy pod ocima

(příspěvek číslo: 356)
dne: 28.10. 2005

Dobry den, zajimalo by me prosim, jestli se daji nejak odstranit dedicne kruhy pod ocima, jestli to provadite a kolik by to priblizne stalo. Dekuji, Martin P.

Dobrý den !
Je otázka, co těmi kruhy pod očima míníte. Mohou to být tzv. tukové prolapsy,které lze s úspěchem operovat, ale může to být i větší koncentrace kožního pigmentu,kde se musíme obrátit např. na laserovou terapii. A, samozřejmě, může se jednat o kombinaci obojího, nebo dokonce ještě o něco jiného. Vím, že jento otrava, ale bez osobního kontaktu to nevyřešíme. Zde je vyšetření nezbytné, abychom se v situaci zorientovali.
Dr.Kydlíček


Jizvy po neštovicích

(příspěvek číslo: 355)
dne: 26.10. 2005

Dobrý den pane doktore,mám z dětství na tváři 2 jizvy po neštovicích o velikosti cca 0.5cm a chtěl bych se Vás zeptat,jakým způsobem by se daly odstranit a na kolik by operace vyšla. Předem Vám děkuji za odpověd

Dobrý den !
Jizvy po neštovicích bývají hluboké a zasahují do hlubších struktur kůže, proto je také jejich léčba obtížná. Pokud bychom jizvy nemohli odstranit tak, aby nová jizva zanikla např. v přirozené mimické vrásce, můžeme uvažovat o mechanickém broušení nebo o laserovém dermabrasingu. Cena operace je pak závislá na výběru metody, ale v případě dvou prvních metod bychom se pohybovali tak do 2.500,- Kč
Dr.Kydlíček


PRSA

(příspěvek číslo: 354)
dne: 25.10. 2005

Dobrý den pane doktore,
chtěla bych si u Vás v blízké době nechat zvětšit poprsí,ale jsem kuřačka,mohl by jste mi prosím napsat,jestli jsou na místě mé obavy z komplikací díky kouření?Děkuji Tereza.

Dobrý den !
Páni:-), kouření je vrcholně nedravé!Již po jedné cigaretě můžete sledovat snížené prokrení dolní končetiny na půl hodiny. Kuřák má sníženou hojivost, obtížnější dýchání po probuzení z narkózy oproti nekuřákovi, takže je výhodou minimálně 5 dní před operací nekouřit ... Chápu ale, že pro opravdového kuřáka je to problém, takže operuji i nenapravitelné kuřáky,kteří kouří i den před operací, ale oba víme, že riziko problémů je zde vyšší.
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 352)
dne: 21.10. 2005

Dobrý den chtěla by jsem se zeptat jakého plast. chirurga by jste mi doporučil z Karlových Várů. Děkuji moc Hezký den M.

Dobrý den !
Ve Varech je situace poněkud nepřehledná, protože tam zajíždí několik kolegů z Prahy, ale přesně nevím kdo a kam. Jen tuším, že asi Dr.Záruba, či Dr.Hlava,ale blíže Vám neporadím.
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 350)
dne: 20.10. 2005

Dobrý den,jsem muž je mi 24 let a mám problém mám větší prsa než řada jiných chlapců,v mém věku,jednou jsem byl u doktora a tem mi říkal,že se to stává chlapcům v pubertě,že se jim zvětší žláza a zpět se nevrátí,říkal, že se to dá odstranit.chtěl jsem se zeptat jak náročné by to bylo a kolik by to stálo.děkuji za odpověď

Dobrý den !
Gynekomastie není tak vzácná jak by se mohlo zdát. Každopádně je nutné doplnit endokrinologické vyšetření, které by mělo vyloučit nějakou hormonální příčinu a sonografické vyšetření, které by mělo upřesnit její typ ( žláza x tuk ) - to také předurčí metodu operace ( odstranění žlázy x liposukce ).Pokud by se jednalo o gynekomastii žlazového typu, byla by operace hrazená zdravotní pojišťovnou, pokud by to byla gynekomastie tuková,pak by operace včetně 1-denní hospitalizace a elastického prádla stála okolo 25.000,-Kč.
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 349)
dne: 20.10. 2005

dobry den,pane doktore je mozne provest veskereredoperacni vysetreni u vas? nechce se mi u meho obvodniho lekare.dekuji predem za odpoved

Dobrý den !
Myslím, že by to po domluvě šlo.
Dr.Kydlíček


mateřská znaménka

(příspěvek číslo: 348)
dne: 20.10. 2005

Dobrý den,
na dekoltu se mi zvětšují a tvoří větší "pihy" asi mateřská znaménka. Chtěla bych vědět, zda se dají odstranit laserem a jak mám postupovat při jejich léčbě, je lepší nestátní zařízení, nebo plastická chirurgie státní? Děkuji.

Dobrý den!
Ve Vašem případě bych provedl nejdříve vyšetření kožní k upřesnění charakteru znamének a pak teprve metodu. Laseru bych se ale vyhnul, ten zaménko "odpaří" a vy už nikdy přesně nezjistíte, co to opravdu bylo. Dal bych přednost je odtranit klasicky, tedy vyříznout a histologicky ( mikroskopicky ) vyšetřit.Pokud se dodrží zmíněný postup, je pak jedno, zda zvolíte státní či nestátní zařízení.
Dr.Kydlíček


RE: příspěvěk 346

(příspěvek číslo: 347)
dne: 19.10. 2005

Dobrý den.
Děkuji velice za odpověď. Počkám tedy do konce roku a v lednu přijdu na konzultaci. Předpokládám, že to by měla být dostatečně dlouhá doba pro "normální" stav.
Zatím nashledanou


reoperace

(příspěvek číslo: 346)
dne: 17.10. 2005

Dobrý den p.doktore.
V prosinci r.2000 jsem podstoupila plastiku prsů ve FN na Lochotíně - i za Vaší spoluúčasti, z důvodů značné asymetrie prsů.Operace byla hrazena z části mnou a z části pojišťovnou. Nyní, mám stejný problém znovu, jen v opačném poměru. Pravděpodobně to souvisí s horm.antikoncepcí - již ji nesmím brát a nyní též s porodem - je tomu měsíc. Nekojím, nejde to. Je možné provést operaci znovu? Musela bych to hradit celé já - alespoň orientačně a kdy nejdříve po porodu je možné tuto operaci bezpečně provést. A při druhém dítěti, stalo by se to znovu? Je to opravdu značná asymetrie a neschová to ani vycpávka do podprsenky. A potom, je možné nechat si a za kolik u Vás odstranit jizvu po ileu - 12 stehů. Je po porodu roztažená až na 1cm do šířky. A kdy nejdřívě. Děkuji

Dobrý den !
Začnu od konce. Jizvu možno spravit třeba hned a na úhradu Vaší zdravotní pojišťovny, to není problém. Pokud se týče asymetrie prsů, to je jiné.Operace možná je, ale ještě bych několik měsíců počkal. Mléčná žláza byla v těhotenství a po porodu aktivovaná a je nutné počkat až se "stabilizuje" a prs se ještě trochu změní.Pak operace možná je, ale co se týče úhrady, tedy kolik a jak, to bych si nechal až po vyšetření. Teď bych určitě nebyl objektivní. Pro podobnou problematiku mám poradnu každé pondělí ve FN Lochotín od 8,30 do 12 hod., objednávat se nemusíte a doporučení také nepotřebujete, jen řekněte sestřičce, že jdete konkrétně za mnou a nemůžeme se minout. Budu se těšit.
Dr.Kydlíček


Druhé zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 345)
dne: 16.10. 2005

Dobrý den p. doktore, před 1,5 rokem jsem podstoupila operaci zmenšení prsou. S efektem operace jsem vcelku spokojena, ale od doby operace se mi prsa stale zvetsuji, alespon dle velikosti podprsenky. Byla bych rada, kdybyste mi mohl tento jev vysvetlit a jeste bych se chtela zeptat, zda by bylo popripade mozne zakrok podstoupit znovu a jestli by se postupne zvetsovani zase opakovalo. Dekuji za odpoved a preji pekny vecer. Daniela z Pardubic

Dobrý den !
Každopádně doporučuji doplnit endokrinologické a mammologické ( Pozor, neplést s mammografií ! ) vyšetření, které by příčinu odhalit mohlo. Pak je možné o operaci vážně uvažovat. Je také možné, že všechna vyšetření budou zcela v pořádku ( což bych Vám přál ) a pak bych o operaci klidně uvažoval také, i když s jistou dávkou rizika recidivy.
Dr.Kydlíček


modelace prsou

(příspěvek číslo: 344)
dne: 16.10. 2005

Dobrý večer!Obracím se na Vás s dotazem,který mě již delší dobu trápí!Je mi 21 let a mám nesouměrná prsa.Zajímalo by mě,zda jde modelovat pouze jedno,do stejného tvaru s druhým prsem!Levé prso má měkčí strukturu,větší dvorec i bradavku než pravé.Také mě zajímá,zda by se cena zákroku nějak snížila když se jedná pouze o jedno prso!V dobře padnoucí podprsence se nic nepozná,ale necítím se prostě dobře!Předem děkuji Petra z Liberce

Dobrý den !
Asymetrie prsů je u žen do jisté míry zcela přirozeným stavem, avšak když je rozdíl prsů příliš velký, tak si může vyžadovat korekci operací. Operovat lze, ale k tomu, abych se vyjádřil k technice a k ceně ( eventuálně i ke zvážení úhrady zdravotní pojšťovnou ) Vás buď musím vidět, nebo alespoň vidět foto Vašich prsů ( pohled zpředu a obou poloboků ).
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 343)
dne: 16.10. 2005

Dobrý den pane doktore! O zmenšení prsů uvažuji už delší dobu, je mi 22let a mám prsa 85G. Chtěla bych znát Váš názor, kdy je nejvhodnější podstoupit zmenšení prsů. Dokud mají prsy trochu tvar nebo až budou "viset" úplně? Nebo až po dětech?
Také bych se Vás ráda zeptala, zda je pravda, že lze o úhradu této operace požádat pojišťovnu. Bolesti zad a krční páteře mám již několik let. Je nutné, abych navštěvovala lékaře s těmito problémy, aby mohly být pojišťovnou pro úhradu uznány?
Předem Vám děkuji za odpověď M. Soukeníková

Dobrý den !
Situace je poměně nepřehledná a pokusím se to shrnout. Objemné prsy mohou být buď zbytnělé,hypertrofie, nebo výrazně zbytnělé, giantomastie. Mezi oběma stavy není přesná hranice, ale po letech praxe to máte v "oku". Gigantomastii spojenou s neurologicky léčenými bolestmi zad je možné operovat na úhradu zdravotní pojišťovnou, ale je nutné, aby se opravdu jednalo o redukci, čili z každého prsu se odstranilo např. 600 g tkáně ( což je už obejektivní parametr ) a prs se zmenšil, nejen modeloval.Operovat lze v kterémkoliv věku, pokud jsou potíže opravdu velké, tak není na porod a následné kojení dle mého názoru třeba čekat.Stávající tvar prsů nemá na eventuální výkon ždný vliv.
Dr.Kydlíček


odstate usi

(příspěvek číslo: 342)
dne: 14.10. 2005

Dobry den p.doktore.Chci se Vas zeptat jest-li jste jiz slysel o odstraneni odstalych usi neoperacnim zpusobem,jde o tak zvanou upravu sp.nitemi.Ja jsem mela moznost tento zakrok sledovat na programu nasich nemeckych sousedu.Zakrok trval ca.90min,vykonavan Mudr.Waldemarem Merckem, vysledek byl skvely.Sama trpim timto problemem a rada bych tento zakrok podstoupila,ale zatim se mi nepodarilo u nas najit kliniku,ktera tento zakrok vykona.Velice dekuji za kazdou informaci.

Dobrý den !
O zmíněné metodě jsem na našich kongresech a seminářích ještě nic nezaslechl. Pokud se ale metoda osvědčí na větší sestavě pacientů, bude jistě prezentována, ale jsem trochu k ní trochu skeptický. Cílem je změnit tvar chrupavky, který udává tvar boltci a ten je třeba změnit často poměrně radikálně. Každopádně 90 min je ale dlouhá doba a průměrně lze boltce operovat pod hodinu, doba hojení je 14 dní tak jako tak, takže výhody mě zatím unikají, ale třeba se pletu a jsem zbytečný skeptik. Přiznám se ale,že nevím.
Dr.Kydlíček


jizva pryč

(příspěvek číslo: 341)
dne: 13.10. 2005

Na břiše mám jizvu po slepém střevu a vůbec se mi nelíbí. Kolik by stálo uplné odstranění? Prostě chci mít zase hezké bříško.Iveta, 17

Dobrý den !
Žádný problém,jizvu možno zlepšit, operace je plně hrazena zdrav.pojišťovnou. Je ale třeba vás vyšetřit a rozhodnout o dalším postupu.
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 340)
dne: 12.10. 2005

Dobrý den, zajímala by mě celková cena liposukce břicha, boků a hýždí - v jedné Vaší odpovědi jsem četla zhruba 27 tisíc, ale nebylo mi jasné zda je to cena za jednotlivé partie nebo za vše dohromady. Je možné provést liposukci všech těchto partii současně, nebo je třeba více zákroků? Děkuji Iva 26 let

Dobrý den !
To je cena za všechny lokality. Absolutní výše je pak závislá spíše na rozsahu liposukce, tedy délce operace než na počtu krajin. K upřesnění ceny je samozřejmě nutná konzultace, ale zhruba takto se to pohybuje.
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 339)
dne: 11.10. 2005

dobry den,pane doktore doporucil by ste mi nejakou klinku a konkretne doktora v Brne!budu vam vdecna za odpoved

Dobrý den !
Ojoj !:-))) To bude těžké, protože v Brně je řada dobrých plastických chirurgů a těžko vybrat jednoho. Snad za všechny bych jmenoval prof.Dr.Veselého,DrSc., Dr.T.Mrázka, Dr.L.Dražana,PhD.( všichni pracují na Klinice plastické a estetické chirurgie nemocnice u sv.Anny na Králově poli ) nebo Dr.Holušu či Dr.Herzána ( ti pracují ve svých zařízeních, ale adresu neznám ). A to jmenuji jen ty, kteří mě napadají jako první, mohl bych ještě dlouho pokračovat, např. Doc.Dr.J.Válka,CSc.z Kliniky Laurea ... Máte opravdu široký výběr a nemůžete udělat chybu.
Dr.Kydlíček


po augmentaci

(příspěvek číslo: 338)
dne: 10.10. 2005

Dobry den Pane doktore! Jsem mesic po operaci prsou,mam kulate impl.vedena z podpazi, momentalne mam kazde prso jine a moje doktorka mi rekla znovu na operaci-neni mozny jiny zposob?muzete mi rict co s tim?jeste mi rekla ze impl.jsou hodne velke...Kdyz mi davali po operaci podprsenku tak si myslim ze mi vybrali spatnou velikost-malou a kdyz jsem prisla po tydnu na kontrolu tak mi ji hned dali pryc at chodim bez ni,a prave tady si myslim ze vznikla ta odchylka....prosim muzete mi napsat VAS nazor na celou moji situaci?jsem z toho dost spatna ze bych musela jit znovu na operaci...Predem MOC DEKUJI ZA ODPOVED!!!

Dobrý den !
Nebuďte z toho smutná, to se jistě vyřeší. Jednak je ještě velmi brzy na definitivní závěry a jednak i kdyby se konzervativním přístupem stav nevyřešil a bylo nutno operovat, jistě by pak výsledek byl uspokojující. Nebojte se nic. Estetická chirurgie je ve svém základě dost zálusná, ale nakonec vše dopadne dobře, i když je někdy třeba operovat více než jednou. Budu Vám držet palce a nebojte se, vše nakonec bude OK.
Dr.Kydlíček


Palce u nohou

(příspěvek číslo: 337)
dne: 9.10. 2005

Dobrý den pane doktore. Měl bych dotaz i když si nejsem úplně jistý, jestli spadá do plastické chirurgie. Již od mládí mě trápí zarůstání nechtů u obou palců nohou. V posledních letech jsem byl 2x na chirurgii a tam mi "zaživa"ustřihli kus palce a měl jsem zase na pár let klid. Ale v poslední době mě tento problém trápí znovu, ale chci nějak tutu nepříjemnou situaci vyřešti jednou provždy. Poradí te mi?Děkuji J.

Dobrý den !
Patří to do oboru plastické rekonstrukční ( tedy opravdu ne plastické estetické ) chirurgie. Řešení není příliš obtížné, je ale třeba navštívit ambulanci odd. plastické chirurgie FN Plzeň-Lochotín v ambulantní dny, tedy kromě úterý každý den 8,30 - 12,0hod. Objednávat se nemusíte a nemusíte mít ani nějaké doporučení.
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 336)
dne: 8.10. 2005

Dobrý den, pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné zkrátit nos, mám ho příliš dlouhý a trochu křivý, chrupavku ale nemám až do konce nosu, asi tak necelý 1 cm před koncem špičky nosu. Co se potom s tou přebývající kůží dělá? Děkuji Vám.

Dobrý den !
To je velmi obsáhlý dotaz a myslím, že bez osobního vyšetření Vám nejsem schopen seriózně odpovědět. Asi bych doporučil doplnit nosní vyšetření, posoudit stav nosní přepážky a pak opatrně zvážit kompletní rhinoplastiku. Ale jak říkám, bez toho, aniž bych Vás viděl nelze nic přesnějšího říci.
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 335)
dne: 7.10. 2005

Dobry den.Mam prsa č.1-2 a chci se vas zeptat o kolik čisel najednou se da při prvni operaci prsa zvětšit.Je to něčim omezene? Děkuji za odpověď Ester

Dobrý den!
Záleží na současné tvaru a velikosti prsů a, samozřejmě, kvalitě tkání. Možnosti jsou poměrně široké, ale nemůžeme např. vážně uvažovat o vel. podprsenky E, F apod. Vše má své meze a prsa také a je vhodné je respektovat.
Dr.Kydlíček


operace prsů na splátky

(příspěvek číslo: 334)
dne: 7.10. 2005

dobrý den.kolik by se mělo platit měsíčně za zákrok?děkuji

Dobrý den !
Operace na splátky se realizuje prostřednictvím společnosti Medifin ( divize Home Creditu ), kde se na bezplatné info lince 800 113 113 můžete doptat na podrobnosti půjčky. Nejsem jejich dealer čili neznám podrobnosti, ale služba je hodně využívaná, takže to asi klientům vyhovuje.
Dr.Kydlíček


PRSA

(příspěvek číslo: 333)
dne: 7.10. 2005

Dobrý den pane doktore,chtěla bych se Vás zeptat,jak probíhá předoperační vyšetření u Vás a jak dlouho poté následuje samotná operace prsou...zvětšení pomocí implantátů.Měla bych ještě jeden dotaz na Vás,v ceníku uvádíte cenu implantátů,je to cena jednoho kusu nebo páru?Děkuji..
Tereza

Dobrý den !
Cena operace obsahuje operaci jako takovou a cenu celého páru implantátů. A protože inmplantáty různých firem mají různou cenu, jde tato cena také odlišná. Seznam předoperačních vyš. dostane každý klient a doplní si jej sám, nejlépe u svého praktického lékaře, protože ten jej dobře zná, ale není problém to zvládnout i jinde. V případě prsů je to vždy i sonografické a mammologické ( pozor, neplést s mammografickým vyš.! ) vyš. Čekací doba je pak 1,5 - 2 měsíce.
Dr.Kydlíček


<< < 118 / 131 > >>