Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


císařský řez

(příspěvek číslo: 387)
dne: 28.11. 2005

Váženný pane doktore, chtela bych vas pozadat o radu.před třinácti lety mi byl proveden císařský řez,zůstalo mi dost velke břicho a kdyz se podivam nebo si sahnu na jizvu tak je poznat na pohled i na dotek ze mam rozestup brisnich svalu.navic se mi zacala zvetsovst prava strana bricha nevim co to je a kam se obratit.

Dobrý den !
Přijďte mě navštívit do mé poradny ( je-li pro Vás Plzeň dostupná ) a to nejlépe v pondělí ( jakékoliv ) od 8,30 - 12,0 hod. ve FN Plzeň-Lochotín.Vše zvážíme a uvidíme jak bychom vše vyřešili nejlépe.
Dr.Kydlíček


zvacsenie prsov

(příspěvek číslo: 386)
dne: 27.11. 2005

Dobry večer mohli by ste mi odpotučit plastickeho chirurga v Prahe?Chcela by som si dat zvačšit prsia.Dakujem

Dobrý den !
Odkázal bych Vás na mohjí reakci na dotaz č.396, kde uvádím některé své pražské kolegy i s kontakty.
Dr.Kydlíček


jizva

(příspěvek číslo: 385)
dne: 23.11. 2005

Vážený pane doktore, před rokem jsem rodila císařským řezem a zůstala mi hodně ošklivá jizva, je rozlezlá a bohužel od pupíku dolů a né jak se dělává dnes běžně. Můj gynekolog mi poradil, ať si ji nechám vyříznout, prý to není žádný problém. Mohla bych mít pěknou tenkou jizvu s plastickým stehem a né ten žebřík, který mám. Můžete mi prosím napsat,zda-li je to skutečně možné? Předem mockrát děkuji za zodpovězení dotazu. S pozdravem Milena M. (29)

Dobrý den !
Ano, Váš lékař má pravdu. Operace to není těžká, hojení asi tak 14denní a celý výkon hradí zdravotní pojišťovna, takže určitě není nad čím přemýšlet.
Dr.kydlíček


Ucpaná tuková žláza

(příspěvek číslo: 384)
dne: 23.11. 2005

Dobrý den,asi před dvěma roky se mi udělala na tváři boule, která se neustále zvětšuje.Po konzultaci s dermatoložkou jsem se dozvěděla, že se jedná o ucpanou tukovou žlázu. Doporučila mi chirurgické odstranění. Chtěla bych se zeptat jestli existuje i jiný způsob odstranění, abych neměla na tváři jizvu. Jestli ne, jak dlouho se tedy jizva hojí?

Dobrý den !
Jedná se o aterom, který je nutno odstranit celý včetně pouzrda, čili bez jizvy to nejde. Bohužel.
Dr.Kydlíček


Odstranění chloupků

(příspěvek číslo: 383)
dne: 23.11. 2005

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda také provádíte trvalé odstranění chloupků v tříslech a v podpaží nějakou leaserovou anebo jinou metodou? A jaká by byla přibližná cena těchto zákroků? Děkuji Svobodová J.

Dobrý den !
Kdepak, laserovou medicínu neprovádím. Je určitě efektivní a účinná, ale pro mě málo invazivní... :-))) Doporučuji se obrátit na OFTA - Oční laserové centrum v Sokolovská ul. V plzni-Lochotíně, kde tyto výkony provádějí a, myslím, s velmi dobrými výsledky.Cenové relace ovšem neznám.
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 382)
dne: 22.11. 2005

Dobrý den, jsem nespokojená se svým nosem, je poměrně velký. Chtěla bych si ho nechat operativně zmenšit, můžete mi říct, jestli konzultace u Vás probíhá bezplatně? V opačném případě, kolik se platí?

Dobrý den!
Pokud se klient při konzultaci rozhodne provýkon a domluvíme si další spolupráci, tak jekonzultace zdarma, v opačném případě 200,-Kč.
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 380)
dne: 20.11. 2005

prosim kolik stoji modelace prsou a jaka jsou rizika,kdyz jsem prodelala operaci nezhoubneho nadoru pred 4 lety.je mi 42 let.pani vladenka dekuji

Dobrý den !
Cena modelační operace prsů, včetně dvoudenní hospitalizace a elastické podprsenky stojí 31.500,-Kč. Rizika operace prsů se minimalůizují tím, že KAŽDÁ žena před operací prsů musí prodělat minimálně sonografické vyšetření a je-li k tomu důvod ( a u Vás je) i mammologické ( pozor, neplést s mammografickým ! ) vyšetřením, kdy se specialista vyjádří jak ke zdravotnímu stavu prsní žlázy, tak ke vhodnosti výkonu. Takové vyšetření pak postaví mantinely, mezi kterými se potom pohybujeme. Ale abych Vás uklidnil, nějaký fibroadenom, nebo běžná cysta v prsní žláze nepředstavují nějaký závažnější problém, který by rizika nějak výrazněji zvyšoval.
Dr.kydlíček


Strie

(příspěvek číslo: 379)
dne: 20.11. 2005

dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli jde odstranit strie, aniž by po tom zůstaly nějaké jizvy.děkuji

Dobrý den !
Bohužel, t.č. neexistuje seriózní metoda, která by takto strie dovedla řešit.
Dr.kydlíček


piercing bradavky

(příspěvek číslo: 378)
dne: 19.11. 2005

Dobrý deň pán doktor.Chcem sa spýtať na pár otázok. Mám 20 rokov a od narodenia pravú bradavku mám vpáčenú - ale s tým som sa už celkom zmierila, ale ľavá je na tom o dosť horšie. Problém je v tom, že ľavú bradavku mám z polovice zapadnutú alebo ako keby vrastenú dnu. Nie je že by bola úplne necitlivá, ale pri každom podnete sa úplne vtiahne dnu až tak, že vytvorí jamku. Na pohľad je to strašné. Bola som aj u môjho lekára a ten mi povedal, že je to v poriadku, je to proste vrodené, ale kojiť zrejme nebudem môcť.Som naozaj rada, že som zdravá, ale z tej estetickej stránky mi to veľmi vadí. Viem, že operácie takéhoto typu sa robia skôr ženám, ktoré už nebudú kojiť a tiež by som radšej volila aj nejakú inú možnosť. Ale ja som skôr uvažovala o piercingu. Myslíte,že by sa to dalo? Píšem Vám aj preto, lebo u nás na Slovensku som písala viacerým lekárom, ale buď mi neodpísali alebo napísali, že sa tým nezaoberajú. Vy ste moja jediná nádej:)Alebo teda nepoznáte nejakého lekára zo Slovenska, čo sa týmto zaoberá. Ďakujem Vám za odpoveď.Pekný deň

Dobrý den !
Děkuji za dotaz a vezmu to od konce. Samozřejmě, že na Slovensku znám řadu vynikajících plastických chirurgů, protože máme společné kongresy a naše společnosti ( Česká a Slovenská společnost plastické chirurgie ) velmi úzce spolupracují a to je velmi, velmi dobře. V Bratislavě bych se např. obrátil na Doc.Dr.J.Fedeléše, Dr.P.Dráče, v Bánské Bistrici zase třeba na prim.Dr.J.Lehockého ... Prostě kolegů je u vás hodně a není problém na nějakého Vás odkázat.
Vpáčené bradavky jsou vždy problém. Obvykle bývají způsobeny zkrácenými mlékovody, které pak bradavku "drží" vpáčenou a tím jí mohou znemožnit i její funkci, tedy kojení. Řešit by se to tedy mělo. Ale jak. Zmíněný piercing je nejjednodušší, ale ne vždy tou nejúspěšnější metodou. Pokud to selže, je nutné zasáhnout radikálněji a právě na míře zkrácení mlékovodů záleží výběr optimální metody. Je tedy jasné, že je nutné Vás vyšetřit, posoudit stav a teprve pak se rozhodnout pro řešení.
Asi jsem Vás moc neuspokojil, ale osobní kontakt je v podobných případech nezbytný. Ale nebojte, když se obrátíte na erudované pracoviště plastické chirurgie, určitě vše dobře dopadne.
Hezký večer. Dr.Kydlíček


?

(příspěvek číslo: 376)
dne: 18.11. 2005

Vážený pane doktore , už od puberty jsem rozhodnutá nechat si zmenit tvar a velikost mého nosu má orlý tvar. Už jsem byla rozhodnutá, že operaci co nejdříve podstoupím. Můj partner mě od toho ale stále odrazuje . Tvrdí , že se ke mě hodí a jinou si mě neumí ani představit. Vážím si jeho názoru, já však se svým vzhledem nejsem spokojená. Zájímal by mě Váš názor co je tedy důležitější. To jak vidíme a vnímáme sami sebe, nebo to jak nás vídí okolní svět. Pokud se pro operaci rozhodnu budu spokojená, ale co můj partner? Předem děkuji za odpověd .
PS: pokud se někdy odhodlám, určitě navštívím pouze Vaši ordinaci. Dominika 23

Dobrý den !
Moc Vám děkuji za Váš mail a za důvěru, udělala Jste mě radost!
Podobné otázky řeší víceméně každý pár. Obvykle to bývají právě muži, kteří jsou jaksi konzervativnější ve vztahu k estetickým výkonům a věk, vzdělání apod. zde příliš nerozhodují. Lze se jenom dohadovat proč tomu tak je, ale každopádně tuto otázku si obvykle položí každý klient ( klientka), který o estetické operaci vážně uvažuje. Odpověd na otázku, kdo a čí názor je vlastně důležitější je překvapivě jednoduchá. I přes respekt k Vašemu partnerovi a to teď myslím v té nejobecnější rovině, je pro mě rozhodující VAŠE motivace, VAŠE rozhodnutí, VAŠE představy, VAŠE přání, apod. Zkrátka hlavní slovo má klient, nikoli jeho partner nebo doprovod, protože se jedná o jeho psychiku, o jeho duši, o jeho tělo. Tento postoj zachovávám i v případech zdánlivě absurdních, tedy např. u dětí ve věku 8, 9 let, které přivedou rodiče s přáním úpravy odstátých ušních boltců. Rodiče, babičky a jiní členové rodiny si často chtějí své potomky jaksi "vylepšit",aby vyhovovaly obecně platnému vkusu a to často bez ohledu na jeho vlastní přání. Stačí ale, když dítě řekne projeví nesouhlas a je po operaci. Pak nezbývá než se obrátit na jiného kolegu.( Nemusím ani dodávat, že mě pak nemají moc rádi ... :-) ) Ale nic naplat, Já přání svého klienta respektuji jak to jen jde, protože tady jde jen a jen o něj a o nikoho jiného. To je také důvod, proč první konzultaci rád absolvuji s klientkou mezi čtyřma očima, v naprostém soukromí. Často se totiž dozvím věci, které objasní skutečnou motivaci k operaci , ale které by v přítomnosti dalšího, byť blízkého člověka prostě nezazněly. Čili partněři stojí tak nějak stranou. Samozřejmě, když je mezi nimi soulad, je to lepší, ale pokud ne, Jste to Vy, kdo rozhodne. Partner pak má na vybranou. Buď Vás vezme takovou jaké Jste, byť s jiným nosem, nebo ne ... Ale tak to v životě chodí. A nejenom v estetické chirurgii a i když se to zdá být k těm partnerům kruté, není to pravda - je to jen jeden z dalších prubířských kamenů vztahu. Mluvím z vlastní zkušenosti, vždyť i já jsem partner.
Hezký víkend !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 375)
dne: 18.11. 2005

Dobrý den, chci se zeptat, zda se musí před plastikou nosu podstoupit ještě nějaká vyšetření?

Dobrý den !
Před rhinoplastikou je nutné běžné předoperační vyšetření, tedy zvyklé laboratorní testy, EKG a interní vyšetření. U kompletních rhinoplastik někdy požaduji i ORL vyšetření, abych měl bližší představu o nosní přepážce, sliznici nosních průduchů apod.
Dr.Kydlíček


náplasti

(příspěvek číslo: 374)
dne: 17.11. 2005

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Sháním náplasti na jizvu, které ochrání záření v soláriu.nemohu je sehnat. děkuji

Dobrý den !
Proti UV záření ochrání Vaší jizvu jakákoliv náplast, i zcela běžná. Používat můžete i krém s UV faktorem 96, které se dá v lékarně objednat. Možná spíše ale myslíte náplasti se silikonovým povrchem, které jednak jizvu chrání, jednak na ní pozitivně působí mimo jiné svým složením.Takové lze pak objednat v jakékoliv prodejně zdravotnických pomůcek. Běžně na skladě nebývají.
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 373)
dne: 17.11. 2005

Dobry den,pane Doktore
Chtela jsem se zeptat,jestli je riskantni dvoji zakrok tj. zmenseni dvorcu a zvetseni prsou.Byla jsem jiz v poradne a pan doktor mi rekl,ze pri tom nejhorsim pripade,by mi dvorce nazpatek neprirosla.Je to pravda ci nikoliv?A jaka jsou pro a proti,pro dvoji zakrok ci pockat na druhy ukon pozdeji.Dekuji Vam za odpoved!

Dobrý den !
Rizika výkonu, o kterém píšete nejsou vyšší než je běžné a provedl bych ho v jedné době bez větších rozpaků. V tom nevidím problém.
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 372)
dne: 16.11. 2005

Dobry den pane doktore,
chtela bych se informovat o operaci prsou(zvetseni a zmenseni dvorcu)chtela jsem se zeptat,jestli tyto dve veci se daji provadet najednou a jaka rizika podstupuji.Uz jsem se informovala a pan doktor mi rekl,ze pri tom nejhorsim pripade by mi dvorce opet nemusela prirust.Dekuji Vam za odpoved

Dobrý den !
Provést obě operace v jedné době není problém a často se to také dělá.Rizika, která Vás zajímají jsou pak stejná jako při běžném zvětšení prsů. Ze strany zmenšení dvorce může být problémem snad jen charakter jizvy (např. její pigmentace ). Pokud Jste vhodnou pacientkou ke zvětšení prsů, pak v tom nevidím problém, pokud ne, museli bychom zvažovat současně modelační operaci. To je sice větší výkon, ale jinak je to běžná operace.
Dr.Kydlíček


plastika mekkeho nosu

(příspěvek číslo: 371)
dne: 13.11. 2005

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda-li lze pouze pomoci modelace chrupavek a hrotu - mekke casti nosu- provest zuzeni nosu, zvednuti a zkraceni nosu? Byla jsem uz na rhinoplastice , ale nejsem spokejena, tak chci podstoupit jeste korekci mekke casti nosu. chci mit nyni uz zarucenou jistotu spokejenosti, tak Vas chci poprosit, zda-li neznate nejakeho odbornika na nosy v Brne? Chtela bych jit na konzultaci k doc. Valkovi, ale bohuzel nevim, jak je cenove dostupny? Predem Vam dekuji za kazdou informaci. Petra

Dobrý den !
Doc.Dr.J.Válka,CSc. je velký odborník na operace nosu, takže uděláte dobře, když se na něj obrátíte, navíc je to příjěmný člověk a dobře Vám poradí. Působí va soukromé klinice Laurea, v Brně na Králově poli a určitě mají i webové stránky s ceníkem, takže tam se můžete zorientovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika nosu

(příspěvek číslo: 370)
dne: 13.11. 2005

Dobrý den, v červnu se chystám na plastickou operaci nosu a protože jsem chtěla mít zaručen úspěch, rozhodla jsem se pro docenta Měšťáka, který je myslím v republice nejuznávanější. Mám již domluvenou konzultaci, ale pomalu uvažuji o tom, zda se nerozhodnout pro jinou kliniku. V jedné diskuzi se totiž objevil příspěvek ženy, která má s docentem Měšťákem dost špatnou zkušenost, popisovala jeho arogantní chování a došla k závěru, že příjemný je nejspíš pouze k celebritám a ne k obyčejným lidem. Samozřejmě po Vás nemohu chtít Váš názor na jeho přístup k pacientům i provedenou práci, ale zajímalo by mě, jestli si myslíte, že stejně dobrou práci mi (za levnější peníze) udělají i někde v mém regionu - Pardubickém kraji. Protože mě docela zaráží už jen cena konzultace - 600 Kč. A pokud si myslíte, že se nemusím bát svěřit se do rukou místním chirurgům, moc bych ocenila, kdybyste mi z Pardubického kraje nějakou kliniku doporučil. Předem moc děkuji za odpověď

Dobrý den !
Myslím si, že v republice za poslední léta vyrostla řada velmi dobrých plastických chirurgů, kteří estetické operace provádějí s vynikajícími výsledky. V pardubickém kraji, dokonce přímo v Pardubicích působí Dr.Martin Šorma, velmi šikovný plastický chirurg a příjemný člověk, na kterého se můžete obrátit opravdu s důvěrou. Já osobně bych absolvoval konzultace obě, tedy jak u Doc.J.Měšťáka tak i např. u Dr.M.Šormy a vybral bych si pak podle toho, jaký z toho získáte dojem.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenseni bradavek

(příspěvek číslo: 369)
dne: 12.11. 2005

Dobry den,
mam velke bradavky a rada bych vedela, jestli se daji zmensit. Mam s nimi opravdu problemy. Jsou videt i pres spodni pradlo, jsou extreme zvetsene v chladu a kdyz ocekavam menstruaci, jsou jakoby otekle a navic velmi bolestive. Poradte prosim, jestli se da neco delat a kdyz ano, jak by to bylo s pripadnym kojenim v budoucnosti.
Dekuji za brzkou odpoved. Jana.

Dobrý den !
Zmenšení bradavek je malá operace prováděná v místbním umrtvení a ambulantně. Trošku problém je budoucí kojení. Při této operaci se totiž přeruší část mlékovodů a tyto pak zákonitě neplní svojí funkci.Naopak mohou způsobovat problémy tím, že nedrénují daný úsek mléčné žlázy. Doporučoval bych tedy buď operaci podstoupit až po kojení, nebo po porodu nekojit.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 368)
dne: 11.11. 2005

Za jak dlouho po ukončení kojení je možno podstoupit zmenšení příp. modeláž prsou? Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Já osobně bych doporučoval odstup 5-6 měsíců, který je dostatečný na zklidnění aktivované mléčné žlázy.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 367)
dne: 9.11. 2005

mám od roku 1995 provedeno zvětšení z podpaží implańtáty Siltex Low bleed gelfilled. Protože jsem velmi spokojená chtěla bych je "vlastnit" do smrti. je nutná výměna nebo vyndání?pravidelné kontroly na sonu jsou v pořádku.
Mimochodem vzkaz pro dámy! Neváhejte trocha bolesti opravdu stojí za to......při vhodné velikosti nikdo nic nepozná. Hodně štěstí
Alexandra 45 let Říčany

Dobrý den !
Já patřím do skupiny chirurgů, kteří implantáty mění pouze při potížích a při změnách tvaru prsů např. po výrazném zhubnutí či po kojení. Tedy, Jste-li s prsy spokojená, nemáte žádné problémy a pravidelné sonografické kontroly jsou také v pořádku, není důvod k výměnám implantátů. Často zmiňované výměny implantátů nemají oporu v seriózních vědeckých studiích a ani mi není známo, jak tato informace přišla na svět.:-) Děkuji za příspěvek !
Hezký den !
Dr.kydlíček


Modelace prsou

(příspěvek číslo: 366)
dne: 7.11. 2005

Dobrý den. Mám dotaz ohledně modelace prsou. Je mi 19 let, asi před dvěma lety jsem výrazně zhubla,ale zhubla jsem i v prsou, z velikosti F na D. Zajímalo by mě,od kolika let je možné operaci provést a jestli hrozí nějaká ryzika. Nejde ani tak o velikost, ta mě netrápí, jako o pěkná a pevná prsa. Také bych vás požádala o doporučení na pl. chirurga v Hradci Králové nebo Pardubicích. Předem mnohokrát děkuji

Dobrý den !
Protože Jste dospělá, můžete si o případné operaci již rozhodnout sama a ve Vašem věku jsou již prsy vyvinuté a pokud Jste hluboce přesvědčená o potřebnosti modelace prsů, není dovod jí odkládat. Konzultace je ale nezbytná, myslím, že se bez obav můžete svěřit do péče Dr.M.Šormy působícího v Pardubicích nebo Dr.Kleina z Hradce Králového. Oba jsou zkušení a velmi šikovní plastičtí chirurgové. Hodně štěstí.
Hezký den!
Dr.kydlíček


GYNEKOMASTIE

(příspěvek číslo: 365)
dne: 5.11. 2005

Dobry den, rad bych prosim vedel jestli odstranujete gynekomastii a kolik to pripadne stoji. Dekuji za odpoved, Martin ...

Dobrý den !
Ano, gynekomastie operuji, ale je nutné nejdříve podstoupit patřičná vyšetření ( endokrinologické a sonografické ), aby se zjistil charakter gynekomastie a ventuální příčina. Pak teprve je možné uvažovat o operaci, přičemž za kosmetickou se považuje ta gynekomastie, která je tvořená zbytněním tukového tělesa prsu.
Dr.Kydlíček


zvětšení rtu

(příspěvek číslo: 364)
dne: 4.11. 2005

Dobrý den, pane doktora zajímalo by me zda provadite zvetseni rtu chirurgickou metodou?
Mate zkusenosti se zvetsenim rtu silikonovym olejem? Docetla jsem se, ze je to permanentni metoda. Jsou nejaka rizika?
Dekuji Adela

Dobrý den !
Ano, provádím, ale, přiznám se, nemám jí rád. Zvětšování rtů pomocí polosyntetických materiálů provádím také, ale nejedná se o silikonový materiál, ale nejčastěji s loučeniny na bázi kyseliny hyaluronové ( ale existují i jiné látky, samozřejmě ). Situace okolo rtů je složitá a přesahuje rámec tohoto fóra, proto doporučuji osobní konzultaci.
Dr.kydlíček


obřízka

(příspěvek číslo: 363)
dne: 3.11. 2005

dobrý den
mám velký problém se sexuální výdrží!!
pomůže mi obřízka???
kolik stojí??
a kde se informovat?
děkuji
rehisek@seznam.cz

Dobrý den !
Kdepak, obřízka, obávám se, Váš problém nevyřeší. Zde se jedná jen o úpravu anatomie, nikoliv funkce, která je ( speciálně u sexuálních funkcí ) nesmírně složitá a komplexní.
Dr.Kydlíček


keloidní jizva

(příspěvek číslo: 361)
dne: 1.11. 2005

milý pane dr.,
před rokem a půl jsem si při sportu přetrhla achilovu šlachu. Bohužel se mi vytvořila keloidní jizva.I když je to na místě achilovy šlachy, přece jen je to na místě pro ženu velmi nepříjemném. Ve vyhledávači jsem si obdobné dotazy a odpovědi našla. Přesto prosím o odpověď co se dá s touto jizvou ještě dělat a hlavně hrozí-li nějaké další nebezpečí. Tzn. mám problémy s nákupem obuvi a mám obavy s možného poranění jizvy nošením obuvi (lodičky...). Ještě mám poddotaz, z dětství mám několik jizviček a žádná se nezhojila v keloidní jizvu.Ani posslední jizva (nástřih hráze po porodu se nezhojila do keloidní podoby,to byl cca rok a půl před zraněním).Vím, že už pravděpodobně příčinu vzniku nevypátrám, ale byla bych ráda, kdyby jste přece jen naznačil, nebo zkusil vysvětlit proč se keloid vytvořil. Myslím si, že genetický předpoklad se dá vyloučit(dobře zhojené jizvy z dětství i po porodu). Nezlobte se za můj zdlouhavý dotaz, ale ráda bych se dozvěděla více.Děkuji za Vaši odpověď.
Daniela

Dobrý den !
Každopádně je třeba odlišit hypertrofickou, zbytnělou jizvu, která je sice výrazná, klene se nad okolí, bývá zarudlá, zatuhlá a bolí,ale nešíří se za hranice původního poranění do okolí. To dělá jen keloid, který se odlišuje nejen makroskopicky, ale také histochemicky.Není to sice vyloučené, ale v této lokalizaci je pravý keloid velmi vzácný. Příčiny keloidu jsou dány především geneticky, vznik zbytnělé jizvy ovlivňuje mimo jiné typ a lokalizace poranění, přítomnost infekce apod.Zde je situace poněkud jednodušší, protože zbytnělou jizvu po její konzolidaci můžete odstranit a novou pak intentivně ošetřovat např. masážemi, zatímco keloid je léčitelný obtížněji,mimo jiné pak injekcemi místně působícího kortikoidu nebo zmrazením tekutým dusíkem, ale to teď vytrhávám z kontextu léčby.Je nezbytné nález posoudit a zvážit další postup.
Dr.Kydlíček


operace:

(příspěvek číslo: 360)
dne: 1.11. 2005

Chtěla bych se zeptat od kolika let se může podstoupit plastická úprava nosu?

Dobrý den !
Od 18-ti let je to možné, v této době je již vývoj obličejového skeletu dokončen a anatomické poměry obličeje prakticky definitivní.
Dr.Kydlíček


<< < 117 / 131 > >>