Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Nos

(příspěvek číslo: 409)
dne: 18.12. 2005

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak se dá lěčit červenání nosu?? Je mi 17 let ,je možné že to zmizí?

Dobrý den !
Musím říci, že nevím, ale asi nelze, nyní mi to známo. Lokální, místní zčervenání je dáno překrvením, na čemž se účastní řada látek působících na vlásečnice a jedná se poměrně složitý proces. Podobná situace je u ruměnce. Asi Vám nepomohu, je mi líto.
Dr.Kydlíček


zvetsovani rtu

(příspěvek číslo: 408)
dne: 18.12. 2005

dobry den pane doktore,chtela bych se zeptat zda je mozne provest jen nepatrne pozvednuti horniho rtu do pozadovaneho tvaru.tedy bez vyplne rtu.jaka metoda se pouziva,a jizvy,budou patrne?Take by me zajimalo,za jakou dobu se rty zbavi otoku a po jake dobe je mozno zapojit se opet do prace.dekuji a preji hezky den!

Dobrý den !
Přiznám se teď, že Vašemu požadavku trošku nerozumím. Ženy obvykle chtějí ret plný, širší, výraznější, ale Vy píšete, že jej chcete přizvednout. V první řadě bych uvažoval o lipofeelingu, tedy přenosu speciálně upraveného tuku do hranice retní červeně.
Hezký den !
dr.kydlíček


kosmetické výkony

(příspěvek číslo: 407)
dne: 17.12. 2005

Dobrý den. Mám na obličeji několik mateřských znamének, které by jsem chtěl odstranit nechirurgicky (laserem). Zajímalo by mne jestli po takovým zákroku mohou na obličeji vzniknout jizvy. A dále jestli taokvý zákroky děláte a popř. kolik by to stálo. Za odpověd předem děkuji

Dobrý den !
Pokud se jedná o mateřská, tedy pigmentovaná znaménka, tak laser nedoporučuji. Pigmentové útvary se často nechávají histologicky, mikroskopicky vyšetřit, aby se ozřejmil jejich typ a to po "odpaření" laserem nejde. Každopádně bych doporučoval kožní vyšetření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Změny prsů

(příspěvek číslo: 406)
dne: 14.12. 2005

Dobrý den, před čtyřmi lety jsem byla na zvětšení prsou, nyní mám ale dojem, že se mi zmenšila. Je to možné?Jsem osm měsíců po porodu, ale nekojila jsem a prsa mi při těhotenství nezvětšila.Nemůže mi unikat obsah implantátu? Děkuji za odpověd.

Dobrý den !
Pokud jsou prsy symetrické, tedy ani jeden z nich se nějak výrazně nezměnil, pak je implantát s největší pravděpodobností v pořádku. Problém asi bude ( asi ! ) v přirozených změnách v mléčné žláze, eventuálně v tukové vrstvě. Prsa nejsou statický orgán, ale velmi živá tkáň, která po celý život ženy prodělává různé změny. Doporučil bych Vám ale kontrolu Vaším plastickým chirurgem a já u svých pacientek trvám i na pravidelných kontrolách odborníkem-mammologem, jejiž součástí je i sonografické vyšetření, takžá mám o stavu prsu a implantátu přehled.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


propadlé tváře

(příspěvek číslo: 405)
dne: 13.12. 2005

Dobrý den, trápí mě vzhled mého obličeje. Mám celkově hubenou postavu a k tomu ještě navíc propadlé tváře pod lícní kostí, které se mi moc nelíbí. Cetl jsem někde na internetu, že by to mohlo jít poupravit budto vložením vlastní tukové tkáně zevnitř pod tváře (něco jako opak liposukce) a nebo nějak napnout pokožku v obličeji. Můžete mi prosím poradit, co by se s tímto dalo dělat, na kolik by to tak mohlo přijít. Velice děkuji za odpověd.

Dobrý den !
Lipofeeling, jak se jmenuje metoda, o které se zmiňujete je přenos vlastního, speciálně upraveného tuku, který slouží k vyplňování vrásek a různých nepravidelností. Samozřejmě, že metoda má svoje použití a není samospasitelná. Velmi hezké výsledky má kolegyně Doc.Dr.M.Dušková, CSc. a doporučil bych Vám se na ní s důvěrou obrátit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Změny po zvětšení prsu

(příspěvek číslo: 404)
dne: 12.12. 2005

Dobrý den, před 4 lety jsem si nechala zvětšit prsa, z nulek na jedničky ,do ted bylo všechno v pořádku, ale nyní se mi na jednom prsu udělali na omak takové jakoby varhánky a je to i trošku vidět na kůži, moje dr. říká, že se jedná o kapsulu,že to můžu ještě zkusit rozmasírovat a nebo pak chirurgická oprava. Co myslíte Vy?Jde skutečně o kapsulu nebo o zkrabatění implantátu? A jde to skutečně napravit i masáží?Děkuji za odpověd.

Dobrý den !
Ano, Vaše paní doktorka má pravdu, jedná se o kapsulaci okolo implantátu a masáže jsou první věcí, která se v takovýchto případech doporučuje. Proč však Jste byla 4 roky bez potíží a teď tyto starosti je otázka, na kterou nedovedu odpovědět, možná Jste i trochu zhubla, ale to na věci nic nemění. První bych zkusil masáže, pak eventuální chirurgické řešení. Ale nebojte, všechno dobře dopadne.
Hezký víkend !
Dr.Kydlíček


zvětšení respektive modelace prsů

(příspěvek číslo: 403)
dne: 11.12. 2005

Dobrý den. Ráda bych znala odpověď na otázku, zda-li se dají prsa zvětšit jiným způsobem než silikonovými implantáty. Například modelací, nebo použitím tukové tkáně získané z jiných partií v těle. Ráda bych totiž svá prsa vrátila na původní velikost před kojením. Mám dvě děti, a tedy za sebou i dvoje kojení. V průběhu laktace byla prsa o mnoho větší než před ní, ale ke konci kojení se hodně zmenšila a tuková tkáň z nich hodně ubyla. Nyní to snad není ani č. 1. Nyní jsem 1 rok po skončení kojení. Nemám zájem o silikonové vycpávky ani o drastické zvětšení, ale ráda bych dostla svá prsa na svou původní velikost, tedy cca č. 2. Je možné toho dosáhnout bez pomoci silikonových implantátů?

Dobrý den !
Je mi líto, ale jiná možnost zvětšení prsů než silikonovými implantáty ( ať už plněným gelem nebo tzv. fyziologickým roztokem ) vlastně není. Modelace je záležitost tvaru, nikoli objemu a jiné materiály se nevyužívají.Pokud chcete zvětšení o 1 číslo konfekční velikosti podprsenky, tedy z 1 na 2, pak nám nic jiného, než použít implantáty nezbyde.
Dr.kydlíček


Problém

(příspěvek číslo: 402)
dne: 11.12. 2005

Dobrý den, mám na Vás jeden závažný dotaz. Mám totiž velký problém s velikostí mých prsou. Jedno prso mám odlišné tvarem i velikostí a je to opravdu hodně poznat. Je mi 19 let a o plastice už uvažuji od puberty. Chtěla jsem se zeptat jestli bych musela podstoupit modelaci a zvětšení prsou zároveň? A na kolik by to tak přibližně vyšlo? Za případnou odpověd předem mockrát děkuji.

Dobrý den !
Asymetrie prsů je častý nález. Jedná se o stav, kdy prsy se výrazně liší tvarem a velikostí. To výrazně se pak rozumí více než o jednu konfekční velikost podprsenky. Při řešení stavu máme v podstatě dvě možnosti. Jednak větší prs zmenšit na objem menšího ( to je nejjednodušší způsob a zde by operace a celá léčba proběhla na úhradu zdravotní ppojišťovny. Nebo naopak, menší prs zvětšit na objem většího ( tehdy si operaci platí pacient sám ). Velmi často se vedle zvětšení/zmenšení oba prsy modelují. K rozhodnutí je ale nutné vyšetření a osobní konzultace, protože se jedná o záležitost delikátní a i kalkulace eventuální operace má více možností. Důležité je ale konstatovat,že stav se dá řešit a výsledky bývají velmi dobré.
Dr.Kydlíček


Názor na odkaz 394

(příspěvek číslo: 401)
dne: 10.12. 2005

Vážená paní, vážený pane doktore, je to již rok, co jsem prodělala augmetaci prsu.Na tyto stránky jsem došla jen tak náhodou.....Nebyl to mindrák, dokazování si něčeho.Vždy jsem měla prsa tak něco mezi 1-2.Do toho 2 děti, kojení,kolísání váhy v těhotenství od 16-26 kg.Zvládla jem děti, zvládla jsem i zhubnout, ráda cvičím...Ale ani cvičením nedáme prsa dopořádku.Tak se sešel den se dnem a já po přemýšlení řekla: a proč bych nemohla mít prsa aspoň trošku stejná jako před dětmi, i když je mi 42? Jsem z Prahy, navštívila jsem kliniku na Emauzích.Jak říkáte Vy p.doktore, chce to osobní konzultaci a vědět co chcete.Já chtěla prsa dostat do "původního" stavu , pokud topůjde, né je zvětšit.Uspěla jsem,ta troška bolesti a disciplíny přinesla své ovoce.Mám opět něco mezi 1-2, kdo to neví tak nic nepoznal.Držela jsem se rady svého operatéra p. primáře, kdy i on řekl, že jsem opět jedna rozumná žena....Dále to komentovat a rozebírat nebudu.Je to na nás co chceme-rozumě, a také na lékaři.Se mnou si hezky pohovořil, důvěřovala jsem mu, nikdo nic neví a já jsem nesmírně spokojená.Vám p.doktore přeji hodně úspěchů a ženám, které se na Vás obrátí přeji soudnost a pak tu radost jakou mám já.Sluníčko


prsa

(příspěvek číslo: 400)
dne: 10.12. 2005

Dobrý den pane doktore,
chtěla bych si nechat zvětšit prsa mám velikost 75A-B podle značky prádla. Je mi 27 let a v létě plánujeme svatbu, tak jistě chápete, že se budu cítit lépe s větším výstřihem. :) Chtěla jsem se Vás zeptat, zda je operace vhodná před otěhotněním, dá se s "novými" prsy kojit a změní se jejich tvar? Můžete mi doporučit dobrou kliniku na severu čech?
Děkuji za Váš čas Adéla

Dobrý den !
Zvětšení prsů můžete podstoupit před otěhotněním zcela bez obav, protože iplantát nemá na na kojení žádný vliv. Jiná otázka je nakolik se tvar prsů po graviditě a následném kojení změní. To je otevřená otázka, na kterou není možné odpovědět zcela jasně. Ale pokud bych měl soudit dle mých pacientek, nejedná se o nějaké dramatické změny.
Koho bych Vám doporučil na severu Čech vážně nevím, tam je tak trochu vakum a vůbec nevím, jak to tam vyoadá. Snad právě proto hodně klientů mám např. z mostecka.
Každopádně Vám přeji ať všechno klapne!
Dr.kydlíček


Plastika prsu

(příspěvek číslo: 399)
dne: 10.12. 2005

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat po jaké době se musí vyměnit inplantát.

Dobrý den !
Patřím k těm estetickým chirurgům, kteří tvrdí, že pokud jsou prsy pravidelně kontrolovány mammologem ( odborníkem na onemocnění prsů ), ultrazvukem, nedělají žádné subjektivní potíže a objektivně se nemění, pak výměna implantátů není nutná.Nikde totiž není seriózně prokázáno, že ten či onen implantát je nutné po té či oné době vyměnit.
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 398)
dne: 10.12. 2005

Dobrý den pane doktore. Rozhodl jsem se už po několika letech neco s tím dělat. Jedná se mi o liposukci břicha a boků. Je mi 35 let výška 195 cm a považte 130kg. Nejsem vůbec žádný jedlík jak by se každému zdálo. Vrcholově jsem sportoval ( závodně plaval) do 25 let. Než tlustý jsem byl spíše vymakaný. Nechápu důvod, ale po ukončení aktivního sportu se mi po 30 roku začal tvořit tzv pupek. Sportu se věnuji i nadále a neholduji plným talířům. Spíše se mi zdá, že mě tento pupek je genetického původu, má ho můj děd i otec a prý je to normální. Podle mě není!! Žádám Vás o pomoc, rád bych co nejdříve s tím něco dělal, dosti mě to stresuje. Při vážení v lékarně je moje BMI 33 kg/m2 a norma je 20 - 24.9 kg/m2. Napište mi prosím zdali mohu u Vás podstoupit liposukci. Děkuji za pomoc. email: bob.rokl@seznam.cz

Dobrý den !
Myslím, že ve Vašem případě bychom celou zálěžitost měli posoudit komplexněji a neuvažovat jen o liposukci, proto bych Vám navrhl osobní konzulataci, kde bychom si mohli věc důkladně probrat a zvážit.
Dr.Kydlíček


Nefunkční konzultace

(příspěvek číslo: 397)
dne: 9.12. 2005

Omlouváme se za chvilkovou nefunkčnost stránky konzultace, která byla způsobena změnou nastavení na serveru poskytovatele webhostingu. V současné době je již možné standardně příspěvky procházet, zadávat nové příspěvky i využívat fulltextového vyhledávání.

Děkujeme za pochopení a za Vaši přízeň.
Webmaster


Doporučení

(příspěvek číslo: 396)
dne: 7.12. 2005

Dobrý den, i přesto, že bych velice ráda podstoupila zvětšení prsou u Vás pane doktore, tak je to pro mne dost z ruky. Mohl by jste mi proto prosím doporučit nějakého chirurga z Prahy? Uvažovala jsem o panu Dr.Měšťákovi. Děkuji Vám. Petra P.

Dobrý den !
Děkuji za dotaz i za důvěru! Doc.Dr.J.Měšťák,CSc. je velký odborník a s jeho volbou není možno než souhlasit, ale v Praze je řada kvalitních pracovišť a špičkových odborníků. Za všechny bych jmenoval např. Doc.Dr.M.Duškovou,CSc., předsedkyni Společnosti estetické chirurgie České lékařské společnosti J.E.Purkyně ( marketa.duskova@lf3.cunicuni.cz, tel.603 749 030), nebo Doc.Dr.M.Tvrdka,CSc., přednostu Kliniky plastické chirurgie FN Královské Vinohrady Šrobárova 50 (tvrdek@fnkv.cz, 267 163 030 ). Myslím, že ve výběru nemůžete pochybit a budete spokojená. Hodně štěstí a pěkný víkend !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 395)
dne: 7.12. 2005

Dobrý den pane doktore,

Na jedné tváři mám „bouli“, kterou lékaři specifikovali jako asymetrii obličeje. Neustále se mě někdo ptá, zda mě bolí zub, protože to právě pověstný otok při těchto problémech připomíná. Má plastická chirurgie na toto řešení? V případě že ano, v jaké cenové relaci by se přibližně mohl zákrok pohybovat?
Děkuji

Dobrý den !
Asymetrie obličeje je komplikovaná záležitost a komplikovaný bývá i přístup k jejímu léčení. Stav je třeba komplexně posoudit a na základě zhodnocení stavu je pak možné se vyjádřit k možné léčbě.Doporučuji se Vám obrátit na ambulanci Kliniky plastické chirurgie FN Královské Vinohrady, Šrobárova 50, Jste-li z Čech, nebo na ambulanci Kliniky plastické a estetické chirurgie nemocnice u Sv.Anny v Brně na Králově poli. Obě kliniky mají velkou zkušenost v léčbě podobných problémů, takže se nemusíte bát svěřit se jim do péče.
Dr.Kydlíček


názor

(příspěvek číslo: 394)
dne: 6.12. 2005

Vážený pane doktore,
na začátku bych Vám chtěla poděkovat za Vaše web.stránky, pomáhající (hlavně nám ženám) si odpovědět na otázku, zda ten jakýkoliv problém na našem těle je opravdu mindrákem či jen neodvádí pozornost od problému duše. Nebo naopak z Vašich odpovědí poznáváme, že neřešitelnost lze odstranit a že existuje člověk jako jste Vy, kterému lze se svěřit, že dokážete vysvětlit klientovi co ho čeká, a aby jeho očekávání nebylo nereálné. Než navštívím Vaši ordinaci, prosím o odpověď a Váš osobní a lékař.názor na augmentaci prsou.
I přesto, že jsem mamina, hrdá na školní výsledky svého dítka, žena, která ničí několikrát týdne tělo v posilovně a jejíž práce je i zároveň i koníčkem..... přesto někde tam v hluboko mé duše je již dlouhodobý mindrák, větší a větší, který již nezvládám. A protože nastal ten správný čas, kdy vím, že už další děti nebudou, rozhodla jsem se pro operaci.
Nemám strach z bolesti....bojím se o výsledek.Myslíte, že lze udělat výše jmenovanou operaci tak, aby byla v souladu s přírodou, aby okolním světem při pohledu či dotyku zůstalo tajemstvím? Mohou vůbec umělá prsa působit přirozeným dojmem, či se jedná o takové koule, které nikdy nemění tvar? Musím se přiznat, že mě velmo potěšil a pomohl k dalšímu kroku příspěvek č.367 ze dne 09.11.2005 od paní z Říčan..."Neváhejte trocha bolesti opravdu stojí to za to...při vhodné velikosti nikdo nic nepozná.
Škoda, že tu paní neznám, moc ráda bych poznala. Souhlasíte s jejím názorem pane doktore? Předem děkuji za odpověď.
Sára mm.sara@seznam.cz

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! S Vámi zmíněným názorem souhlasím. Vždy ( ale to v estetické chirurgii platí obecně )nesmírně záleží na zhodnocení stavu a výběru správného postupu. Teprve potom přijde na řadu vlastní "manuální" práce - operace. Jinými slovy,nezáleží jen na vlastní operaci, ale i na tom, co probíhá před i po ní a co se tak často opomíjí: příprava klienta k operaci a jeho doléčení. Myslím, že pro ženu jsou prsy důležité v každém věku, takže úvaha jestli vůbec a jak prsy operovat musí být komplexní a důkladná.Každopádně, abych se mohl seriózně vyjádřit, jsou vyšetření a důkladná konzultace nezbytné.Podobné výkony nejsou vzácné a výsledky jsou, myslím, hezké.
Hezký víkend !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 393)
dne: 4.12. 2005

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik stojí liposukce břicha a vnitřní strany stehen. Je to můj velký mindrák a ráda bych se ho zbavila a hlavně napořád. Předem děkuji. Markéta, Jihlava

Dobrý den !
Záleží, samozřejmě, na velikosti, objemu krajin, ale předběžně bych cenu odhadl ( včetně elastického prádla a jednodenní hospitalizace ) na 27.000,-Kč.Samozřejmě, je to jenom odhad, při osobním setkání se vždy cena upřesní.
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 392)
dne: 2.12. 2005

Dobrý večer pane doktore, už delší dobu mám problémy s prsy. Je mi 19 let a mám velikost 75E, ale největší problém je v tom, že ty prsa jsou velmi svěšená a bez podprsenty nezvládnu tkřka nic, většinou v ní i spím. Byla jsem už na jedné konzultaci a pan doktor mi vysvětlil, že prsa neobsahují tolik tuku, ale mám zvětšeny žlázy, tak by se muselo zasahovat do nich a proto jsou prsa tak těžká. Chtěla bych se zeptat i na váš názor, mám z toho docela strach,hlavně z toho, že nebudu moct po porodu kojit a že se my problému mohou vrátit. Děkuji za odpověď

Dobrý den !
S prsy bývají problémy. Ve Vašem případě proto, že jsou objemná, těžká a nevyhovují jak váhou, tak svým tvarem. Redukční operace možná je. Jedná se o poměrně razantní zásah do anatomie prsu, při kterém se odstraňuje nejenom kožní nadbytek, ale i tuková a žlazová tkáň. Kojení v takovém případě je vždy problematické, spíše je vhodnhné s ním nepočítat a těsně po porodu laktaci hormonálně zablokovat. Je to sice nepříjemné, ale pokud Vám prsy přináší takové problémy jak o nich píšete, pak se snad vyplatí redukční operaci podstoupit.
Zda se stav může vrátit je opět problematický dotaz. Pokud se v prsu ponechá alespoň část žlázy ( a to se ponechává ), pak za určitých okolností opětovný nárůst prsů možný je.Sice ne do téže míry, ale ano.
Hezký večer!
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 391)
dne: 1.12. 2005

Dobrý den pane doktore,
vím, že nemáte moc času na své odpovědi, ale určitě co nejdříve odpovíte. Můj dotaz byl v př. č. 381 a nyní už mám sádru dole a ten můj nos mám skutečně trochu vychýlený. Dostala jsem náplastě, kterými si to mám přitahovat na druhou stranu a sádru samozřejmě dávat na noc. Doktor mi říkal, že je to tím, že mám ještě na té druhé straně docela otok, může to být hlavně tím? Když jsem si doma zkoumala tu sádru, tak mi přijde, že není zcela rovná, ale novou jsem nedostala, dali mi tu původní. Když mi doktor říkal, že každý nos po sundání vypadá hezky a až po ustálení jizev se může hodnotit, tak teď se bojim, abych ho neměla ještě horší než předtím. Děkuji za Vaše odpovědi!

Dobrý večer!
Omlouvám se, že jsem Vám neodpověděl na dotaz první, ale skutečně jsem se v posledních týdnech nezastavil a než jsem se k netu dostal, Vy už máte dlahu dole. Operace nosu jsou problematické, technicky obtížné a svou povahou velmi delikátní výkony. Po operaci je třeba si na definitivní stav počkat, protože těsně po ooperaci se jedná jen o jakýsi výsledek předběžný,neboť tkáně jsou prostoupeny otokem, jizvy jsou aktivní a tkáně se postupně konzolidují. Píšu tak obsáhle proto, že v tomtom období není možné nos posuzovat a výsledek hodnotit !Definitivní tvar, velikost a kontury bude teprve nabírat, takže žádný strach, výsledek bude určitě dobrý a Vy budete jistě spokojená, nebojte se. Navíc, Dr. Záruba je zkušený estetický chirurg, žák Doc.Fahouna, nestora české estetické chirurgie, takže já jsem přesvědčený, že vše bude OK.
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 390)
dne: 1.12. 2005

Dobrý den pane doktore, zajímalo by mne, od kolika let je možné podstoupit liposukci břicha, hýždí a boků a jaké jsou ceny při menším rozsahu odsávání. Také by mne zajímalo, jestli jsou nějak viditelné jizvičky. Děkuji. Lucie 19 let.

Dobrý den !
Ve věku 19let to možné již je, cena operace závisí na objemu odsáté tkáně, ale pokud je,jak píšete menší, cenu bych odhadoval včetně 1denní hospitalizace a elastického návleku na 28.000,-Kč. Jizvy jsou malé, délky okolo 8 mm a jsou kosmeticky nenápadné.
Dr.Kydlíček


podbradek

(příspěvek číslo: 389)
dne: 29.11. 2005

Je možné provést odstranění podbradku ne odsátím tuku ale ultrazvukem? Za jakých podmínek? Jaká je cena

Dobrý den !
Myslíte nejspíše ultrazvukovou liposukční kanylu.Ano, to možné je, ale já k vibračním i ultrazvukovým kanylám mám výhrady, takže je nepoužívám a ani je nemám, takže Vám asi nepomohu. Ale jen abych to uvedl na správnou míru, všechny tři kanyly slouží k odsátí tuku. Rozdíl je jen v tom, že jedna je manuální, druhá vinrační a třetí si pomáhá ultrazvukem.
Dr.kydlíček


Operace Penisu??

(příspěvek číslo: 388)
dne: 28.11. 2005

Je možné opravit tvar žaludu penisu, protože v ranném věku jsem měl jistý úraz po kterém mi zůstala jizva na levé straně žaludu a vytváří mi celkem značnou nesymetrii??
Dekuji za odpověď.

Dobrý den !
Ano, za jistých okolností to jistě jde.
Dr.Kydlíček


císařský řez

(příspěvek číslo: 387)
dne: 28.11. 2005

Váženný pane doktore, chtela bych vas pozadat o radu.před třinácti lety mi byl proveden císařský řez,zůstalo mi dost velke břicho a kdyz se podivam nebo si sahnu na jizvu tak je poznat na pohled i na dotek ze mam rozestup brisnich svalu.navic se mi zacala zvetsovst prava strana bricha nevim co to je a kam se obratit.

Dobrý den !
Přijďte mě navštívit do mé poradny ( je-li pro Vás Plzeň dostupná ) a to nejlépe v pondělí ( jakékoliv ) od 8,30 - 12,0 hod. ve FN Plzeň-Lochotín.Vše zvážíme a uvidíme jak bychom vše vyřešili nejlépe.
Dr.Kydlíček


zvacsenie prsov

(příspěvek číslo: 386)
dne: 27.11. 2005

Dobry večer mohli by ste mi odpotučit plastickeho chirurga v Prahe?Chcela by som si dat zvačšit prsia.Dakujem

Dobrý den !
Odkázal bych Vás na mohjí reakci na dotaz č.396, kde uvádím některé své pražské kolegy i s kontakty.
Dr.Kydlíček


jizva

(příspěvek číslo: 385)
dne: 23.11. 2005

Vážený pane doktore, před rokem jsem rodila císařským řezem a zůstala mi hodně ošklivá jizva, je rozlezlá a bohužel od pupíku dolů a né jak se dělává dnes běžně. Můj gynekolog mi poradil, ať si ji nechám vyříznout, prý to není žádný problém. Mohla bych mít pěknou tenkou jizvu s plastickým stehem a né ten žebřík, který mám. Můžete mi prosím napsat,zda-li je to skutečně možné? Předem mockrát děkuji za zodpovězení dotazu. S pozdravem Milena M. (29)

Dobrý den !
Ano, Váš lékař má pravdu. Operace to není těžká, hojení asi tak 14denní a celý výkon hradí zdravotní pojišťovna, takže určitě není nad čím přemýšlet.
Dr.kydlíček


<< < 116 / 130 > >>