Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


luci

(příspěvek číslo: 518)
dne: 12.02. 2006

dobrý den..před 3roky jsem měla operaci slepého střeva a ještě dnes mívám veliké křeče.nevím jak se jich mám zbavit.byla jsem i u několik doktorů ale nic mi nezjistili..tak se ptám vás jestli by ste mi nemohl poradit jak se tech bolestivých křeči mám zbavit..byl by ste moc hodný.děkuji moc. přeji krásný zbytek dne bez starosti.

Dobrý den !
Na vině jsou nejspíše srůsty, které mohou podobné potíže způsobovat. Nejsem chirurg, zabývající se touto problematikou, ale doporučoval bych navštívit nějakého specialistu v tomto oboru.Je mi líto, ale nedokážu Vám pomoci.Já osobně bych se obrátil na prof.MUDr.V.Třešku,DrSc., přednostu chirurgické kliniky FN PLzeň, nebo prim.Dr.R.Sequense,PhD., působícího v nem. Pod Petřínem v Praze. Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsu

(příspěvek číslo: 517)
dne: 11.02. 2006

Dobrý večer pane doktore Asi před 3 měsíci jsem byla na zvětšení prsou(Mám inplantáty značky Mentor 350ml.) jsem spojená jizvy jsou malé pod prsním svalem i prsy jsou pěkné.A teď ten můj problém,cit v prsech je pořád takový malý(jakoby umrtvený hlavně kolem jizvy)i bradavky jsou málo citlivé.Prostě je to uplně jiné než před operací.Chci se Vás tedy zeptat zdali se To zlepší nebo už to tak zůstane,koncem února jedu na kontrolu ke svému lékaři a chtěla bych vědět názor i jiného lékaře.Děkuji za odpověď Pavla

Dobrý den !
To je zcela normální a obvykle podobné pocity postupně ustoupí a stav se znormalizuje. Příčinou je porušení nervových vláken zásobujících danou krajinou, což je nutné při operaci udělat, protože implantát je umístěn v místě, kde tyto vlákna probíhají. Nebojte, vše se upraví do normy, ale bude to chvilku ještě trvat. Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 515)
dne: 10.02. 2006

Dobrý den, chystám se na augmentaci prsou. Je mi 21 let,mám 1-2 velikost a ráda bych o něco větší prsa. Zajímali by mě 2 věci: a) jaký je Váš názor na augmentaci u takto mladých žen a b) otázka se týká komplikací po zvětšení, pokud by se musely implantáty vyndat (kvůli tvoření kapsule aj.) natrvalo, tělo by je prostě nesneslo, řekněme tak půl roku či méně po operaci, jak moc by byla prsa deformovaná a co by se s tím dalo dělat? Mockrát Vám děkuji za odpověď

Dobrý den !
Věk 21 let není nějak přehnaně nízký, v současnosti spíše obvyklý. Frekvence perikapsulární fibróy takového stupně, který nutí provést kapsulotomii a výměnu implantátu je poměrně nízký. Já osobně za celou svou kariéru mám 2 pacientky s takto vysokým stupněm fibrózy ( III. - IV.), takže i když takové riziko reálně existuje, není nijak vysoké ( některé prameny uvádí frekvenci všech fibróz 6 - 20 % ). Jaké změny by prs zaznamenal není jasné, záleží na kvalitě tkání, velikosti implantátu apod., ale vzhledem k obvyklým průběhům pooperačního období to je jen konstrukce, naštěstí vzdálená od reality. Hezký den !
Dr.Kydlíček


rty+brada

(příspěvek číslo: 514)
dne: 10.02. 2006

Vážený pane doktore, během následujícího roku bych měla podstoupit operaci s následným posunutím obou čelistí, jelikož mi kus (při pohledu z profilu) chybí. Mám tedy i tím větší nos od tváře ke špičce. Mám strach pouze z otoků, které by mohly po operaci zůstat. Sice nevím, zda se touto problemtikou též zabýváte. Ale pokud ne, zajímalo by mě, kde na internetových stránkách bych se mohla více dočíst. Dále mě zajímá, zda existují už nějaké operace svrchní kůže rtů, protože já si celý život koušku kůžičku na rtech a mám rty hodně zjizvené. Můj zlozvyk bohužel ale přetrvává a rty mám stále horší a horší... Děkuji za odpověď. Martina

Dobrý den !
Otoky následují všechny úrazy a operace, protože otok je průvodním jevem hojení a až na výjimky je dočasný a odeznívá s postupným "uklidňováním" jizvení. Z otoků strach mít skutečně nemusíte. Hezký den !
Dr.Kydlíček


dodatek k dotazu 509

(příspěvek číslo: 513)
dne: 10.02. 2006

může mít případný zákrok požadavky na zákaz opalování?rád jezdím v létě k moři tak jakou dobu před tim zákrok provést?děkuji mnohokrát za odpověd

Dobrý den !
Oběcně každá aktivní, tedy zarudlá, zathlá a citlivá jizva by se měla chránit před sluncem a soláriem. Doporučuji krémy s vysokýmy UV faktory, např. 96. Kupují se v lékárnách a často se musí objednat. Firma Spirig je vyrábí a není pravda, jak jsem v jedné lékárně už slyšel, že neexistují.Pokud plánujete cestu na jih, pak bych doporučoval brzké jaro, nebo spíše podzim. Hezký den !
Dr.kydlíček


jizvy po akné

(příspěvek číslo: 512)
dne: 10.02. 2006

Dobrý den, je mi 27 a trápí mě jizvy po akné v oblasti ramenou, které jsou ve formě tvrdých, mírně zarudlých bulek velikosti hrášku. Mám šanci na jejich odstranění? Samozřejmě upřednostňuji co nejméně nákladné léčení. Děkuji za odpověď. Mirovský, Praha

Dobrý den !
Zdá se, že jizvy po akne, o kterých píšete jsou tzv. hypertrofické, čili zbytnělé a současně i aktivní. Co v také situaci dělat je poměrně komplikovaná otázka, na kterou neexistuje jednoduchá odpověď. Já osobně bych začal s léčbou konzervativní, tedy s intenzivními tlakovými massážemi, zesílenými nějakým místně působícím prostředkem, např. Dermatix gelem a teprve v případě neúspěchu byl uvažoval o razantnějším postupu ( kryoterapie, chirurgický výkon .. ). Je tedy nutné Vás vidět, udělat si obrázek o charakateru jizevnatého procesu a rozmyslet individuální postup. Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 511)
dne: 8.02. 2006

Dobrý den pane doktore, je mi 21 let a už dlouho se trápím. Mám každé prso jiné= jinak velké. Velikost se liší o 1 - 2 velikosti. Jsem z toho vážně moc zoufalá! Už dlouho sháním informace o plastické operaci. Četla jsem, že když bych si nechala větší prs zmenšit, tak by mi operaci zaplatila pojišťovna, ale později jsem se zase dozvěděla, že tomu tak není. Proto vás chci poprosit, abyste mi dal jasnou odpověď, jak to vlastně je. Předem Vám moc děkuji! Zdena

Dobrý den !
Asymetrie je stav, kdy se velikost prsů nápadně liší a často, jak píšete, i o 1 - 2 konfekční velikosti, takže stav je nápadný.Pokud se Vám zdá, že o účasti zdravotní pojišťovny píšu pokaždé jinak, tak se Vám to nezdá :-). Je to tím, že se mění přístup pojišťoven k tomuto problému a t.č. pojišťovny mají tendenci proplácení těchto operací zamítat. Proto jsem před několika měsíci psal něco jiného, než dnes. Dnes je situace poněkud složitější, ale platí, že revizní lékař zdravotní pojišťovny rozhodne, zda operaci pojiťovna zaplatí nebo ne. Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 510)
dne: 8.02. 2006

Dobrý den, pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu. V dětství jsem vypadla z kočárku a zlomila si nos. Na to se přišlo bohužel až po několika letech, když se objevily problémy s dýcháním kvůli posunuté nosní přepážce. V 17 letech jsem proto podstoupila operaci, při které mi přepážku srovnali. Operace byla kvůli srůstům docela komplikovaná, dopadla prý však dobře. Z estetické stránky ale spokojená nejsem, nos mám křivý a z každé strany vzhledově úplně jiný. Také ještě pořád pociťuji malé (ale permanentní) problémy s dýcháním - zdá se mi, že 1 dírka je méně průchodná než druhá. Chápu, že se tehdy jednalo pouze o odstranění zdravotních potíží, proto se teď obracím na Vás. Nyní je mi 23 let a chtěla bych nos srovnat a zmenšit (prý má po úrazu netypický tvar). Slyšela jsem ale, že druhá operace je obtížnější - je to pravda? Ještě by mě zajímalo, jaký zákrok považujete za méně bolestivější - úpravu měkkého nebo tvrdého nosu? Na Vašich stránkách uvádíte, že pooperační období je spojeno s "překvapivě malými bolestmi", já jsem to moje ale prožívala opravdu bolestivě!Mohlo to být kvůli tomu, že byla operace komplikovanější?Mohu snad doufat, že by to teď bylo lepší?Já vím, je to asi velmi individuální...Moc Vám děkuji za odpověď (Doufám, že optimistickou, protože se bych se s Vámi v brzké době ráda dohodla na konzultaci:-) )Daniela

Dobrý den !
Deformity nosu po úrazech a jejich korekce jsou obecně složitější než "běžné" rhinoplastiky. Musíte se totiž vyrovnávat se změněnou anatomií, s jinými poměry ve tkáních apod., ale jinak to je rhinoplastika jako každá jiná. Cíl je obvykle jasný - rovný, jemnější, ostřejší, symetrický nos, přiměřený ostatnímu obličeji. Z tohoto vyplývá, že osobní konzultace je nezbytná, dejte mě proto vědět na můj mail kydlicek@fnplzen.cz a domluvíme si nějaký termín. Hezký den !
Dr.Kydlíček


koleidní jizvy po akné

(příspěvek číslo: 509)
dne: 8.02. 2006

Dobrý den,je mi 21 asi v 15ti letech se mi začalo dělat akné na ramenou a zádech,a na levém rameni mi bohužel zůstalo 8 koleidních vystouplích jizev velikoisti asi 1x1 cm.Vyzkoušel sem laserové ošetření ale větší uspech nebyl.Provádíte tzv. vyříznutí jizev?a pokud ano kolik se pohybuje orientačně cena?nechci přesná čísla jen řádově..tisíce,desetitisíce?s problematikou jizev sem seznámen proto mne zajíma pouze jestli to jde a ta cena.dekuji Vam za odpověd

Dobrý den !
Jizvy po akne vulgaris jsou problém. Pokud bychom na zádech takovou jizvu odstranili, mohli bychom se dočkat jizvy, která s ohledem na charakater krajiny ( záda ) nebude o mnoho lepší, než ta, kterou máte nyní. Záda jsou nevděčná a na výsledné jizvě se podepisuje aktivita svalů, které prostě nijak nelze zklidnit. Ale vyjádřit přesně bych se mohl až po vyšetření. Okolností, které spolurozhodují je spousta. Hezký den !
Dr.kydlíček


gynekomastie

(příspěvek číslo: 508)
dne: 7.02. 2006

Je mi 32 let a mám gynekomastii. Před 3 lety jsem byl na endokrinologickém vyšetření. USG obou prsů: Bilat. pod mamilami je vytvořeno žlázové těleso částečně prostoupené tukovou tkání, bez patol. ložiskových změn. Můžete mi prosím říct o jaký typ gynekomastie jde a jaká operace je v tomto případě možná. Musel bych si operaci hradit sám nebo spolupracuje i pojišťovna. Četl jsem, že některé tyto operace pojišťovna hradí. Mnohokrát děkuji za odpověď

Dobrý den !
Z výsledku sonografie jednoznačně nevyplývá jaký typ gynekomastie máte, ale to jaksi nevadí, protože k tomu, aby operace byla hrazena zdravotní pojišťovnou se musí endokrinolog jednoznačně vyjádřit, že operace je indikovaná, tedy zdravotně podmíněná ( a samozřejmě i doložitelná patřičními vyšetřeními, která ale určuje on ). Je třeba tedy Vašeho endokrinologa navštívit znovu a požádat ho o vyjádření. Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce II

(příspěvek číslo: 507)
dne: 6.02. 2006

Vážený pane doktore, je mi 33 a jsem ve stejné situaci, jako kolega s příspěvkem 398. Několik let jsem byl ve středisku vrcholového sportu, a po ukončení kariéry se mi vše zformovalo do pěkného pupku. Mám sice svého "Káju" rád, ale už mi docela překáží. Po každém zhubnutí si však k pasu připnu další 2-3 kila. Po případné liposukci počítám s úpravou stravovacích návyků a pravidelným tréninkem. Rád bych Vás tedy požádal, zda bychom se na celou věc mohli podívat komplexněji a tímto Vás také poprosit o termín osobního pohovoru. Za odpověd předem děkuji. DF 604 230 787

Dobrý den !
Samozřejmě, osobní pohovor je nezbytný, protože problematika, o které píšete je složitá a řešení nebývá někdy úplně jednoduché. Napište mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz a dohodneme si termín konzultace. Hezký den !
Dr.Kydlíček


úprava zevního genitálu

(příspěvek číslo: 506)
dne: 6.02. 2006

Dobrý den, chtěla bych zjistit zda se u Vás tento zákrok provádí a pokud ano, tak jak je časově a finančně náročný. Děkuji

Dobrý den !
Ano, provádím jej a v poslední době stále častěji. Lze jej provádět v místním nebo celkovém umrtvení, ale vždy za hospitalizace. Cena operace v místním umrtvení s 1denní hospitalizací pak činí 14.000,-Kč, v celkovém umrtvení 19.000,-Kč. Hojení trvá 2 týdny, následná rekonvalescence ještě další 2 týdny. Hezký den !
Dr.kydlíček


zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 504)
dne: 6.02. 2006

Dobrý Den, kolik stojí orientačně zvětšení obou rtů.Mám velmi úzké rty, o kolik se dají zvětšit a jak dlouho trvají otoky. Děkuji předem za Vaši odpověď. Eva

Dobrý den !
Zvětšit rty lze buď operací, nebo výplňovými materiály. Každá metoda má svoje výhody a nevýhody, těžko rozhodnout, která zrovna je lepší. Rád bych Vám odpověděl přesně na Vaše dotazy, ale to je možné až po výběru konkrétního postupu a k tomu je třeba delšího povídání. Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika prsou

(příspěvek číslo: 503)
dne: 6.02. 2006

Dobry den,chtela bych podstoupit zvetseni prsou a jsem z Hradeckého.kraje.Mohl byste mi doporucit nejakeho opravdu dobreho plastickeho chirurga v Hradci Králové?dekuji Johanka

Dobrý den !
Ve Vašem kraji máte na výběr ! V Pardubicích např. Dr.M.Šormu, V Hradci Královém Dr.L.Pintéra nebo Dr.L.Kleina. A to jmenuju jen ty, kteří mě napadají jako první.Nemůžete udělat chybu. Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz II.

(příspěvek číslo: 502)
dne: 5.02. 2006

Děkuji za odpověď na můj dotaz číslo 468, a měla bych tedy ještě jednu otázku. Můžu už nyní (přesto, že jsem teprve tento týden přestala kojit) podstoupit u vás prohlídku, jaká modelace by byla pro mne možná, abych si nevytvořila vidinu, kterou nelze splnit. Nebo mi doporučujete počkat? Lenka K.

Dobrý den !
Myslím, že klidně můžete. Prsy se sice budou ještě měnit v souvislosti s následnými hormonálními změnami, ale lze se již v podstatě vyjádřit k možnému dalšímu postupu. K eventuální operaci by se ale mělo přistoupit nejdříve až s několikaměsíčním odstupem. Hezký den !
Dr.Kydlíček


gynekomastie

(příspěvek číslo: 501)
dne: 4.02. 2006

dobry den,jsem muz 27 let a mam gynekomastii,prosim o radu co s tim, pripadne jake jsou vyhlidky,jizvy atd. dekuji

Dobrý den !
V některém z předchozích dotazů jsem odpovídal na podobný problém. Gynekomastie je častá a může být způsobena ukládáním tuku, nebo zvětšením mléčné žlázy. Obě gynekomastie mají jiné řešení a jinak se k nim přistupuje. Pro Vás je nyní nezbytné navštívit endokrinologa, který Vás vyšetří a k charakteru gynekomastie se vyjádří. na základě jeho vyjádření je pak možné rozhodnout o dalším postupu. Blíže Vám neodpovím, protože kdybych měl odpovědět na všechjny alternativy, které se v léčbě nabízejí, určitě by to vydalo na malou brožůrku, ale až budeme vědět něco bližšího, nebude to problém. Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 500)
dne: 4.02. 2006

Dobrý den,chci Vás poprosit o radu.Jsem ze Zlína a chci si nechat udělat plastiku tvrdé i měkké části nosu a nevím na koho se v našem kraji obrátit.Mohl by jste mi doporučit nějakého plastického chirurga s Olomouce nebo Brna?Ve Zlíně se tato operace také provadí?Děkuji za odpověď,kdyby to k Vám nebyla taková vzdálenost,určitě bych si vybrala vás.Hezký den,předem děkuji.

Dobrý den !
Děkuji za důvěru a za dotaz !:-) V Olomouci a v Brně působí hodně dobrých estetických chirurgů a můžete si skutečně vybírat. Namátkou, ale opravdu namátkou uvádím např. prim.Dr.R.Zálešáka,kterého najdete ve FN přímo v Olomouci, v Brně zase třeba Doc.Dr.J.Válku,CSc. ze soukromé kliniky Laurea na Králově Poli nebo prof.Dr.J.Veslého,CSc., z kliniky plastické a estetické chirurgie Nem. u sv.Anny opět na Králově poli nebo na stejném pracovišti působícího as.Dr.L.Dražana či privátního Dr.P.Holušu ... A to uvádím jen ty, kteří mě napadají jako první. Neuděláte chybu a určitě vše dopadne k Vaší spokojenosti. Uvidíte, držím palce ! Hezký den !
Dr.Kydlíček


konzultace

(příspěvek číslo: 499)
dne: 4.02. 2006

Dobrý večer, pane doktore, prosím vás, kdy byste měl nejbližší možný termín konzultace? Chtěla bych se s Vámi poradit ohledně liposukce. Bylo by to možné v následujících 14ti dnech nebo se čeká déle? Děkuji za odpověď. Michaela

Dobrý den !
Máte štěstí, omluvila se mi jedna klientka, takže mám na Vás čas 9.2.06 ( čtvrtek ) ve 14 hod.Hodí-li se Vám to, dejte mi vědět na můj mail kydlicek@fnplzen.cz Hezký večer !
Dr.Kydlíček


zvětšení horního rtu

(příspěvek číslo: 498)
dne: 4.02. 2006

Dobrý den pane doktore, prosím o radu a zároveň lituji, že jsem si tuto diskusi nenašla o dva týdny dříve.. Před 10 dny mi byl do horního rtu aplikován bio-alcamid 1ml, jenže ret mám místo zdvižený-tak předsunutý a vypadá to jako bych byla oteklá (lidé se mě ptají proč jsem oteklá) a navíc jedna strana je oteklejší než druhá. Nevím zda se může ještě jednat o otok a také bych se chtěla zeptat jak je to s odstraněním zpět ze rtu-prý je to možné?? na dotek jsou rty stále boestivé nebo spíš citlivé.

Dobrý den !
10 dnů je ještě doba, kdy se tkáně vyrovnávají s cizorodým materiálem a to se často projeví otokem, překrvením, nerovnostmi apod. Ještě vyčkejte a nepropadejte panice. Já někdy radím provádět lehké masáže v místech, které jsou oteklejší, nebo zatuhlejší ve snaze aplikovaný materiál ve tkáních jaksi "rozprostřít".Potíže by měly postupně odeznít, ret se zkonturovat a tak by se měl dostavit konečný žádaný efekt. Kdybyste ale i nadále nebyla s výsledkem spokojená, pak nezbývá nic jiného než navštívit Vašeho lékaře. Ten přesně ví kam, kolik a co aplikoval a jistě by Vám adekvátně poradil. Hezký den !
Dr.Kydlíček


hypospadie,mikropenis

(příspěvek číslo: 497)
dne: 4.02. 2006

Vážený pane doktore.Obracím se na Vás s otázkou týkající se hypospadie, mikropenisu. Můj syn se narodil s touto vrozenou vadou, jedná se o hypospadii penoskrotální.V současné době synek podstoupil již druhou operaci, při níž se mu včera pokusil plastický chirurg vytvořit novou močovou trubici.Jak pevně doufám, neobjeví se žádné komplikace a močová roura bude plně funkční.Očekáváme bohužel ještě další, následné operace.Můj dotaz spíše ale směřuje k velikosti penisu.Mému synovi jsou 4 roky a jeho penis je někdy velký jen 0,5-1cm, jindy 1,5-2,5cm.Jinak je plně funkční, při erekci se zvětšuje.Lékař mě uklidňuje, že vše by se mohlo zlepšit s příchodem puberty a "nástupem hormonů".Mě by přesto zajímalo, jak se dá tento problém léčit.Ať už léčbou hormonální, či chirurgickou.Případně jaké pracoviště byste mi doporučil ke konzultaci, a také v jakém věku syna?Myslím, že syn si v životě ještě dost vytrpí, a já bych mu chtěl zajistit co nejlepší podmínky k tomu, aby jednou mohl vést plnohodnotný sexuální život bez přehnaných komplexů.Děkuji za vyčerpávající odpověď.Matějovský, Brno

Dobrý den !
Situace okolo hypospádií je nesmírně složitá. Pracoviště, na které působím se hypospádiemi cíleně zabývá, takže přesně vím, o čem mluvíte. Předně bych Vás rád uklidnil. Až se dokončí rekonstrukční operace, bude penis bez funkčního omezení a obvykle nebývají přítomné ani nějak výrazné morfologické odlišnosti od penisu bez hypospádie, takže si nemyslím, že by Váš syn nutně musel celoživotně trpět.Moji pacienti vedou plnohodnotný život bez nějakých omezení a myslím si, že tak bude i u Vašeho syna. Rekonstrukčních operací je celá řada, což dokumentuje složitost situace a je normální, když operací je více. Cíl je jasný: fyziologicky vyhlížející a fungující genitál. Otázka velikosti penisu je samozřejmě jiná věc. Pokud zjistím, že zevní genitál je výrazně, zdůrazňuji výrazně odlišný od vzhledu a velikosti genitálu obvyklého pro daný věk, pak doporučuji endokrinologické a někdy i genetické vyšetření s cílem objasnit příčinu stavu.Ve 4 letech je na nějakou medikamentózní terapii dle mě opravdu brzy a souhlasím s Vaším lékařem, že v prepubertálním a zejména v pubertálním období se situace výrazně změní. Myslím, že nejlepší by bylo se poradit s operatérem a ošetřujícím pediatrem, ale já osobně ( a nedělám si ambice na to, že mám pravdu, ale dělám to tak ) bych endokrinologické vyšetření a zhodnocení stavu vývoje genitálu doporučil. Situace by se tím hodně vyjasnila. Držím palce a ničeho se nebojte. Dobře to dopadne. Hezký den !
Dr.Kydlíček


gynekomastie

(příspěvek číslo: 496)
dne: 3.02. 2006

Zdravím. Můj manžel má gynekomastii a chtěla bych vědět, kolik stojí její odstranění. Mě osobně nevadí, ale vím jak tento problém mého muže trápí. Je mu 32 let a podle endokrinologického vyšetření je v pořádku. Nevím ani, co přesně se při tomto zákroku dělá. Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Pokud se jedná o gynekomastii na základě zmnoženého tuku v prsu, tedy nikoli o zvětšenou mužskou mléčnou žlázu a je to takto endokrinologem uzavřeno, pak se stav nejlépe řeší liposukcí a tomu i odpovídá ostatní okolnosti. Tedy cena včetně elastického trika a 1denní hospitalizace pak činí 25.000,-Kč. Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace prsu

(příspěvek číslo: 495)
dne: 3.02. 2006

Dobrý den, chtěla bych získat informace o délce rekonvalescence po modelaci prsu. Moje zaměstnání totiž vyžaduje každodenní zvedání více kilogramů. Je možné popřípadě vystavit pracovní neschopenku. Děkuji předem za odpoveď.Hezký den

Dobrý den !
Myslím, že by bylo dobré při Vaší profesi počítat tak se 3 týdny, ty obvykle stačí. Pracovní neschopnost Vám ale vystavit nemohu, tato možnost u estetických operací není. Hezký den !
Dr.Kydlíček


Cena liposukce

(příspěvek číslo: 494)
dne: 4.02.2006

Dobrý den, pana doktore, mohl byste mi odhadnout cenu za liposukci břicha, vnějších a vitřních stehen a kolen? Děkuji za odpověď. Michala.

Dobrý den!
O ceně rozhoduje nejenom počet odsávaných lokalit, ale i množství odsáté tkáně. U Vás bych se pokusil cenu odhadovat na cca 26 - 27.000,-Kč plus 2.000,-Kč ( elastické prádlo a jednodenní hospitalizace, celkem tedy 28 -29.000,-Kč, ale může to být méně, pokud se jedná o malé tukové polštáře.
Hezký den!
Dr.Kydlíček


Choulostive

(příspěvek číslo: 493)
dne: 3.02. 2006

Dobrý den. Měla bych zajem o zmenšení malých stytkých pisků, jak z estetických, tak z praktických důvodů. Váš ceník tento zákrok neobsahuje, provádíte jej? Je možný tento zákrok provést ambulantně? Děkuji.

Dobrý den ! Tuto položku tam musím doplnit, protože výkon provádím a je stále častější. Cena je odvislá od typu narkózy. Při místním umrtvení činí 14.000,-Kč, v celkovém pak 19.000,-Kč, ale vždy s jednodenní hospitalizací, nikoliv ambulantně. Hezký den ! Dr.Kydlíček


Plastika nosu

(příspěvek číslo: 490)
dne: 1.02. 2006

Dobrý den!Mám výrůstek na nosu a chtěl bych ho odstranit,chci se zeptat,jestli to může být,když mi je teprve 15 let.Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Je mi líto, ale ještě budete muset 3 roky vyčkat. Je vhodné počkat až na dokončení vývoje obličeje. Ve Vašem věku ještě dochází ke změnám v proporcích, takže razantnější výkon nyní vhodný není. Hezký den!
Dr.Kydlíček


<< < 112 / 130 > >>