Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 544)
dne: 21.02. 2006

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na několik věcí. Je mi 23 a mam prsa velikost 80 F-G. Chtěla bych zmenšit prsa, protože mam zdravotní potíže. Bolí mě záda když stojím (třeba i 15 minut) na místě nebo když dlouho někde chodím. Slyšela jsem že zmenšení prsou hradí pojišťovna, pokud je to ze zdravotních důvodů. Chci se tedy zeptat, jaká vyšetření bych musela absolvovat. Děkuji za odpověď

Dobrý večer !
Situace okolo úhrady zmenšovacích operací prsů je t.č. poměrně nepřehledná. každopádně platí, že po našem, mammologickém a neurologickém vyšetření ( všichni pak se musí vyjádřit ke zdravotní indikaci kladně ) může klientka požádat zdravotní pojišťovnu o tzv. zvýšení úhrady, čili proplacení výkonu. Na revizním lékaři příslušné pojišťovny pak je rozhodnutí, zda ano či ne. Dříve byl přístup pojišťoven poměrně benevolentní, v poslední době však sleduji spíše tendenci podobné žádosti zamítat.
Hezký večer!
Dr.Kydlíček


modelace prsou před kojením

(příspěvek číslo: 543)
dne: 21.02. 2006

Dobrý den pane doktore,
je mi 28 let, miminko plánuji přibližně za 3-4 roky. V pubertě mi narostla prsa velikosti D-DD, kolem 20 let jsem zhubla 10 kg a zůstala mi prsa o něco menší, povislá, stav je od těch 20 let stabilní. Chtěla bych prsa menší, velikost B-C, představovala bych si odstranění přebývající kůže a zpevnění pomocí implantátu, nevím si však rady s termínem. Je lepší počkat těch několik let než otěhotním, porodím a odkojím? Kdyby se operace uskutečnila nyní, jaké komplikace mohou přijít s těhotenstvím? Strije v souvislosti se zvětšením prsů? Povadlá kůže po následném zmenšení po kojení? Jak by se pak možné potěhotenské komplikace daly řešit? Já bych raději podstoupila operaci ještě před těhotenstvím, a moc ráda si přečtu Váš názor. Kdybych se rozhodla počkat, je možné, že by se mi díky zvětšení v těhotenství víceméně vyplnila ta povislá kůže a zabránilo by to případnému vzniku strií? Děkuji Vám za odpověď.

Dobrý den !
Situace je naštěstí trošku jednodušší než jak jí nastiňujete v dotazu. Vaše prsy jsou objemné a Vy je chcete zmenšit a modelovat na velikost košíčku B-C podprsenky. To možné je a není třeba používat implantátu, protože se využije tkáň prsu. V tom je výhoda a problém zárověň. Po redukci je totiž velmi pravděpodobné, že nebude kojení možné. Říci to lze až po posouzení vašich prsů při vyšetření, ale obecně to tak bývá.Kdy operovat je těžká otázka, ale pokud Vám prsy přinášejí velké subjektivní potíže a problémy, tak si myslím, že čekat snad smysl ani nemá.Jak se prsy během těhotenství a kojení zachovají je další otázka, na kterou odpověď momentálně neexistuje, ale lze předpokládat, že vlivem hormonálních změn se výrazně zvětší a následně zmenší a to se, samozřejmě, na tvaru, textuře kůže apod. podepíše. Rozhodnutí o operaci je často souhrnem navzájem protichůdných úvah a vyznat se v tom a rozhodnout se správně bývá opravdu obtížné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace bradavek

(příspěvek číslo: 542)
dne: 21.02. 2006

Dobrý den.
Mám povadlá, mírně nesouměrná prsa a vpáčené bradavky. Jakmile je mi ale zima, bradavky se okamžitě objeví a tím se mi změní i tvar prsů. Jsou pevnější, kulatá a vzpřímená. Bylo by možné provést operaci tak, aby v tomto stavu zůstaly trvale? Kolik by to stálo? Měla bych stejné jizvy jako při běžné plastice prsů?
Děkuji

Dobrý den !
Ano, to by možné bylo. Výběr operační metody však záleží na zcela konkrétních rozměrových parametrech prsu, což přímo ovlivňuje tvar a délku jizev. Každopádně a minimálně bych očekával jizvu dokola okolo dvorce, nejspíše i jizvu svisle dolů od dvorce do podprsní rýhy a třeba i v podprsní rýze, ale jak jsem napsal, teď se vyjádřit přesněji opravdu nemohu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 541)
dne: 20.02. 2006

Dobrý den, prostudovala jsem Vaše fórum, jsem zas o něco moudřejší a díky bohu (nebo spíš Vám) za tuto aktivitu!
A teď k mému dotazu, mám v plánu někdy po létě si nechat zvětšit poprsí,řeším to již delší dobu,moje prsa se mi líbila i líbí,ale jelikož jsem dost zhubla, zmenšil se i jejich objem což bych chtěla napravit a né to pořád dohánět prádlem, řešili jsem to i s partnerem a ten samozřejmě není proti:) Je mi 28 let a na jedné konzultaci jsem již v loni byla,kde jsem se orientačně informovala!Každopádně mám dotaz, jestli není problémem zvetšení prsou, když mám vpáčené bradavky,které bych zatím nijak upravovat nechtěla?A také jestli není třeba nějaké speciální vyšetření když měla babička rakovinu prsu?Trochu mě to straší!
Bylo by možno prokonzultovat moje přestavy po emailu, mám fotografie mně i mé přestavy,chtěla bych pořešit zda je to realné!Předem děkuji a jsem s pozdravem Dita

Dobrý den !
Děkuji za mail ! :-))
Vpáčené bradavky problémem nejsou a nemusí se ani řešit. Před každou prsní operací já vyžaduji vyšetření mammologické ( pozor, neplést s mammografií !), tedy vyšetření specialistou na prsní problematiku, který nechá provést i sonografické vyšeření. U klientek tak mladých jako Jste Vy je to naprosto dostačující a Vy opravdu nemusíte mít strach. Po operaci potom doporučuji následné sledování ve zmíněné mammologické poradně, takže si myslím, že se není čeho bát. V současné době NEJSOU žádné vědecké seriózní informace o příčinné souvislosti mezi silikonovým gelovým prsním implantátem a nádorovým, revmatickým, autoimunitním aj. onemocněním. Problematiku mailem probrat můžeme, žádný problém, pošlete mě na můj mail kydlicek@fnplzen.cz fotky zpředu, poloprofilu a profilu, abych si mohl udělat bližší představu a já Vám napíšu jak celou věc vidím.
Hezký den !
Dr.kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 540)
dne: 20.02. 2006

Dobrý den pane doktore ,chtěla bych se zeptat na pár otázek cose týče liposukce?Zajímalo bymě od kolika let je možné provádět tuto operaci,kolik by asi stála(oblasti břicha,hýždí,a stehen) a zda se tyti partyje se dají odoperovat v jedné operci,a jaké podmínky jsou zapotřebý k této operaci?
Děkuji předem za odpověď Míša 18

Dobrý den !
Hodně informací ohledně liposukce jsem popsal u dotazu č. 530 kam bych Vás odkázal. Jinak operovat lze u osob dospělých, což Vy už Jste v 18ti letech a cena by se pohybovala v závislosti na množství krajin, odsátého materiálu a délky operace okolo 25 - 27.000,- Kč. K tomu je pak nutné přípočítat ještě cenu hospitalizace a elastického prádla ( 2.000,- Kč ).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


úprava nosu

(příspěvek číslo: 539)
dne: 20.02. 2006

Dobrý den pane doktore,mám dotaz na plastickou operaci nosní přepážky,zda jeto náročná operace a za jakých podmínek je tato operace možná!Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Zde Vás zklamu. Operace nosních přepážek provádějí kolegové z ORL kliniky a i když vím jak se provádí, jak to probíhá apod., nejsem ten správný Vám podávat informace, o které byste se mohla opřít. Omlouvám se, ale raději se zeptejte lékaře, který to dobře zná a podá Vám vyčerpávající informace. Nejlépe Vašeho budoucího operatéra.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 538)
dne: 20.02. 2006

Dobrý den, pane doktore slyšela jsem o Vás jako kapacitě, bude mi 54 roků a mám nehezký nos takový bambulovitý a převislá oční víčka ( neustále mi slzí oči ). Dá se s tím v mém věku ještě něco dělat a kolik by to stálo peněz. Moc děkuji za odpověď. Dagmar Plzeň.

Dobrý den !
Děkuji za pochvalu ! Co se týče očních víček, tam nespatřuji žádný problém. Nad 45 let věku se víčka operují hodně a výjimkou nejsou, samozřejmě, ani pacienti mladší. Navíc je to operace s velkým efektem, vděčná, kdy s minimálním časovým a morálním nasazením se docílí dobrého efekty a často i subjektivní úlevy. Otázka nosu je pak složitější, ale pokud se jedná jen o tzv. měkkou část nosu, pak by to nemusel být problém také. Cenu ovšem mohu upřesnit až po té, co si určíme zda se bude jednat o víčka horní, dolní, nebo obě a zda operace nosu bude spojená s celkovou narkózou nebo v místním umrtvení. Teď bych uváděl příliš velký rozptyl cen, který by ani neměl orientační hodnotu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsů

(příspěvek číslo: 537)
dne: 20.02. 2006

Je mi 30 let, čekala jsem až odkojím dětičky, nyní ještě kojím 18 měsíční holčičku. Jak dlouho po skončení kojení je možné zvětšení prsů? Děkuji Jitka

Dobrý den !
Já obvykle doporučuji 6 měsíců. Tuto dobu považuji za dostatečnou ke změnám, ke kterým dochází po ukončení laktace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 536)
dne: 20.02. 2006

Dobrý den, moc se mi líbí Vaše fórum a proto se na Vás obracím se svým dotazem. Začátkem března mám jít na zvětšení prsou (pod sval). Mám velikost 80B mírně povislá prsa a hrozí mi tzv. dvojitá prsa (oblouček a nad ním začíná prs). Mám z toho veliký strach, abych nemusela podstoupit následně plastiku. Nikde jsem nenašla na toto téma žádné informace ani foto. Můžete mi prosím poradit? Dále bych chtěla zhubnout cca 10kg. Jak se mění zvětšená prsa po zhubnutí? Je lepší zhubnout před zákrokem nebo až po něm? Moc Vám děkuji a přeji krásný den. Gábina

Dobrý den !
Je zajímavé, že tak závažného problému jako je tzv. dvojitá kontura se zatím nikdo nedotkl! Děkuji za dotaz, protože toto trápí všechny z nás, kdo se operativou prsů zabýváme. Ano, pokud má žena mírně pokleslé prsy, kdy se dvorec s bradavkou blíží úrovni podprsní rýhy, či když dolní polovina prsu je výrazně menší než horní, vždy je třeba na nebezpečí dvojité kontury myslet. Nutné říci, že když není tato kontura nějak výrazná, ne vždy to vadí a dá se to často doformovat prsním pásem, přikládaným na horní poloviny prsů. Pokud ovšem mám pocit, že by dvojitá kontura byla opravdu výrazná, pak volím raději zvětšení prsů se současnou modelací. Vždy, když získám pocit, že tento problém může vyvstat, důrazně na to klientku upozorňuji.Toto je moje know-how, vůbec si nedělám nárok na to, že mám pravdu, ale dělám to tak a osvědčilo se mi to. Pokud plánujete zhubnout, tak je třeba si uvědomit, že prs je tvořen především tukovou tkání a řada že udává, že jako první se jí zhubnou prsa. Je třeba tedy zvážit, zda by nebylo lépe nejdříve zhubnout.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bio-alcamid 1ml v horním rtu

(příspěvek číslo: 535)
dne: 20.02. 2006

Pane doktore, už jste mi jednou odpověděl a moc si toho vážím, ve středu to budou již 4 týdny, kdy mi byl bio-alcamid aplikován a výsledek stále ještě není dobrý.. Prosím-může se stále jednat o otok? nebo v této době to již není pravděpodobné? Ret působí stále jakoby předsunutě. Při stisknutí rtu mezi prsty je ret stále citlivý(bolestivý).. Lze v případě nutnosti bio-alcamid odstranit do původního stavu, nebo je to problém? Děkuji mockrát za odpověď

Dobrý den !
Bylo by vhodné Vás vidět, nebo alespoň mít k dispozici fotky v detailu. Velmi nerad bych si vymýšlel a mohl bych Vás i plést a to bych opravdu nerad.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Naevus flammeus

(příspěvek číslo: 534)
dne: 19.02. 2006

Dobrý den, pane doktore chtěla bych se zeptat na tzv. oheň. Syn se s ním narodil (03/05) i když ho u nás v rodině nikdo nemá. Skvrna má docela velké rozměry 5 x 8 cm a je umístěna na levém boku. Slyšela jsem, že je skrvnu možno odstranit. Chtěla bych se zeptat, zda by to bylo možné a zda by takovou operaci hradila pojišťovna. Děkuji moc za odpověď.

Dobrý den !
Nevus flameus je forma hemangiomu, kdy síť zmnožených a velmi drobných vlásečnich prostupují pokožkou a škárou. Výhledově by se stav mohl příznivě ovlivnit speciálním laserem, určeným přímo na tyto útvary ( vlastní jej kožní kliniky a specializovaná laserová pracoviště ). Zatím bych však vyčkal s nějakou léčbou a to s ohledem na možný vývoj névu a nízký věk chlapečka.Neuděláte však chybu, když névus ukážete kožnímu lékaři.
Hezký den
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 533)
dne: 19.02. 2006

Dobry den pane doktore,chtela bych se zeptat od jakeho veku provadite odstraneni asymetrie malych stydkych pysku.a jaka by byla priblizne cena.dekuji.

Dobrý den !
Lze operovat od 18ti let věku, tedy dosažení dospělosti a ukončení vývoje a to v místním umrtvení nebo v celkové narkóze, ale vždy s 1denní hospitalizací. Cena operace se pak pohybuje mezi 14.000,- - 19.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


LIPOSUKCE

(příspěvek číslo: 531)
dne: 18.02. 2006

SEM TŘI MESICE PO PORODU ZUSTALO ME HODNE KILO NAVIC, PRESTAVAM KOJIT ZA JAK DLOUHO BYCH MOHLA PODSTOUPIT LIPOSUKCI?DEKUJI ALICE

Dobrý den !
Kdepak, ještě je brzy, vím, že je to nepříjemné, ale ještě vyčkejte tak 3 měsíce, pak to bude dostatečný odstup od hormonálních a metabolických změn v těhotenství.
Hodně štěstí a zdraví !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 530)
dne: 18.02. 2006

měla bych několik otázek týkající se liposukce.Je pravda,že kombinujete tumescentní liposukci s celkovou anestezii.Četla jsem že to je nebezpečné.Jaké maximální množství tuku doporučujete odsát,aby to pro organismus nebylo nebezpečné?Kolik ploch?Je realné,že jste někomu odsál45OO ml tuku bez transfuze?

Dobrý den !
Liposukce je metoda tvarování postavy ( body contouringu ) redukcí tukových polštářů na základě zmenšení definitivního počtu tukových buněk jejich odsátím. To je princip. Tumescentní znamená, že podáváte do tkání pomocný roztok v množství, které se zhruba rovná objemu odsátého materiálu. Liposukce může být manuální, pokud používá operatér manuální kanyly, vibrační nebo ultrazvuková, pokud používá kanyly speciální. O velikosti liposukce spolurozhoduje např. délka narkózy, objem krevních ztrát apod. Já osobně používám to, co považuji za nejbezpečnější: manuální tumescentní liposukci v celkové narkóze. Hranicemi pro mě je 2,5 - 3 hod. trvající operace a pokud jsou krevní ztráty malé, tak 5 000 - 6 000 ml odsáté tkáně. Tak to dělám já, protože to považuji za bezpečné a efektivní. Z výše uvedeného pak vyplývá, že tumescentní metodu lze provádět jak v celkovém, tak v místním umrtvení bez jakéhokoliv rizika, protože se jedná o dva různé momenty. Estetickou operaci spojovat s krevní transfúzí považuji za zbytečné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


tukove srazeniny lipomy

(příspěvek číslo: 529)
dne: 17.02. 2006

pane doktore je mi 23 let a mam po tele srazene tukove bulky.stale rostou zajima me kolik asi stoji odstraneni a jestli neco hradi pojistovna.dekuji

Dobrý den !
Jedná se o tzv. lipomatózu, tedy stav , kdy se různě na těle tvoří tukové útvary, lipomy. Příčinná léčba neexistuje, v úvahu přichází odstranění těch nejvíce obtěžujících útvarů.Zda v narkózě, či místním umrtvení, ambulantně nebo za hospitalizaci záleží na rozsahu, množství apod., ale nebývá to obvykle problém. Operace je hrazena zdravotními pojišťovnami kompletně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení nosu

(příspěvek číslo: 528)
dne: 17.02. 2006

Dobry den, chci se zeptat, zda je mozne zmensit nos jen upravou a zmensenim nosnich direk. Nos mam spise siroky. Hlavne kdyz se smeju, tak se rozplacne. Muzete mi tez prosim sdelit zhruba cenu? Velice dekuji za ochotu. Bednarova

Dobrý den !
Nos je jedna estetická jednotka s mnoha podjednotkami a složitými vztahy k okolí. Málokdy lze jedním dílčím výkonem změnit nevyhovující tvar či rušivé křivky. Obvykle je nutné zasáhnout do anatomie nosu daleko razantněji. Přímo nejsem schopen Vám odpovědět. Nos, celý obličej je třeba vidět a vše posoudit, tprve potom je možné se s opatrností vyjádřit. Operace nosu totiže nejsou technicky jednoduché a na vše může exisrovat více pohledů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 527)
dne: 17.02. 2006

Dobrý den pane doktore, mám menší problém.Je mi 18 let a už od puberty nejsem spokojená se svými prsy a pár let přemýšlím nad plastikou.Mám jedničky a chtěla bych si je nechat zvětšit o číslo.Ale je problém že můj přítel i mí známí mě od toho zrazujou že už to potom nebudu já,že ke mě větší prsa nesednou a bude to vidět a cítit i na dotyk.Je to opravdu pravda že by to bylo tak viditelné a nebo bych se s implantáty prostě nesžila?Na jednu stranu je chci strašně moc ale na druhou se bojím, aby po operaci bylo všechno v pořádku a neměla jsem s tím problémy.Mohl byste mi poradit zda si nechat dělat v tak ranném věku zvětšení prsou a nebo jestli jde jen o přežitek? Předem děkuju mockrát za odpověď. Veronika

Dobrý den!
Zvětšení prsů implantáty je častá operace a nic nenaznačuje tomu,že by se jednalo, jak píšete, o přežitek. Naopak, tato operace se pevně zabudovala do spektra estetických výkonů na celém světě a patří mezi nejčastější výkony. Provádět je jí možné od 18, ale podle mě lépe od 19-20ti let a rozhodnutí, zda operovat či ne, náleží pouze a jenom ženě, nikomu jinému, neboť se jedná jen o její tělo a její psychiku. Pokud je operace provedená s citem pro přiměřenost, vybere se odpovídající typ a velikost implantátů, pak není pravda, že laik snadno pozná, že prsy byly operovány.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení a modelace prsou

(příspěvek číslo: 526)
dne: 15.02. 2006

Dobrý den, chtěla bych se informovat na zmenšení a modelaci prcou. Zajímalo by mě, zda si lze určit o koolik prsa zmenšit a zda se výkon provádí i u pacientek, které ještě nerodily. Zdravotně mi ňadra nevadí, ale rozhodně lépe bych se cítila s o něco menšími, nebo alespoň pevnějšími ňadry. Dále by mě zajímalo, zda jsou jizvy po zákroku velké.

Dobrý den !
Ano, zmenšení a modelace prsů se provádí i u klientek, které rodinu teprve plánují. Na přibližné velikosti je se třeba dohodnout a, myslím, že jsme schopni být poměrně přesní. Rorsa, tedy délka jizev pak závisí na použité metodě a ta zase na zcela kontrétních rozměrech, které metodu vymezí. Jsou-li jizvy po té či oné metodě dlouhé a nápadné, nebo ne nakonec rozhodne klientka, tedy subjektivní pohled. Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rekonstrukcia prsnika

(příspěvek číslo: 525)
dne: 15.02. 2006

Dobry den, zaujimalo by ma, ci sa zaoberate aj rekonstrukcnymi vykonmi po ablacii prsnika. Pokial ano, poprosil by som vas o pribliznu cenu. Pokial nie , poprosil by som pripadne o nejaky kontakt na pracovisko ktore sa tym zaobera.... Dakujem

Dobrý den !
Ano, rekonstrukcemi prsu po ablacích a podobných operacích se zabývám systematicky. Tyto operace jsou hrazeny ze zdravotního pojištění v plné mířě, takže není nutné cokoliv platit.Jinak velkou tradici tyto operace mají kliniky plastické chirurgie v Praze na Vinohradech a v Brně na Králově Poli. Hezký den !
Dr.Kydlíček


Augmentace-operace

(příspěvek číslo: 524)
dne: 15.02. 2006

Vážený pane doktore, chtěla jsem se zeptat na tuto otázky: 2.března jde na operaci-zvětšení, můj lékař mi řekl, že není třeba vysadit antikoncepci, aby prý nedošlo k nějaké hormonální nerovnováze....můžete mi napsat k tomu Váš názor. Ve středu 1.března,den před operací,beru poslední tabletu a budu mít týdenní pauzu s tím, že mensrtuaci dostanu v pondělí 6.března 2006. Je to vůbec vhodné období pro operaci? Velice Vám předem děkuji, moc by jste mi pomohl...Veronika Novotná-Ostrava

Dobrý den !
Otázka antikoncepce je diskutovaným problémem a nejsou na ní zcela jednotné názory. Já se po poradě s lékaři Anesteziologicko-resustitační kliniky držím všeobecně známého faktu, že používání hormonální antikoncepce v tabletách zcela signifikantně zvyšuje riziko vzniku žilních trombóz, embolií, cévních mozkových příhod apod.vc souvislosti s celkovou anestézií, takže doporučuji svým klientkám tyto tablety minimálně 3 týdny před operací nebrat. Tím nechci říci, že Váš lékař Vám podává nepravdivé, nebo zavádějící informace, to nikoliv. Situace je totiž složitější a fakt, že vysazení antikoncepce není uvedena v tzv. doporučených postupech pro obor anestezie jen dokumentuje známý fakt, že se na danou problematiku můžete v medicíně dívat z více stran. Já se držím tohoto "plzeňského" zvyku a nemám s tím problém.Pokud začnete mentruovat třeba i první den po operaci, nic se neděje. Myslím, že z tohoto faktu nemusíte mít obavy. Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsů

(příspěvek číslo: 523)
dne: 15.02. 2006

Dobrý den pane doktore Kydlíčku.Mám k Vám pár otázek je mi 26 a 9 měsíců jsem kojila od té doby mám nulky psra a dost mě to trápí.Vyskoušela jsem různé tablety na růst prsů poněvadž je to pro mne dostupnější sortiment než implantáty.Ale nikdy mi nic nezabralo už jsem byla i u různých psychologů.A tak mne zajímá pokud too je opravdu pro tu ženu traumatizující zda to může hradit pojišťovna.Pak mám takový ještě jeden dotaz v prsu je tuková tkáň bylo by možné odsát někomu tuk a vstříknout ho do prsu mne nezáleží ,aby to prso bylo pěkné,ale abych nějaké měla ,protože je to docela drahá záležtost.Předem Vám děkuji za odpověď.Štíbrová Lidka

Dobrý den!
V současnosti je jedinou uznávanou metodou zvětšení prsů zavedení implantátů plněných silikonovým gelem, nebo tvz. fyziologickým roztokem ( USA ). Gelové jsou po všech stránkách lepší. Transplantace vlastního tuku se sice prováděly, ale byly opuštěny a dnes je již nikdo nedělá. Důvodem byly různé komplikace. Operace zvětšení prsů nehradí žádná zdravotní pojišťovna, je to považováno za ryze kosmetický výkon. Chápu sice, že je to finančně náročné, ale jiná cesta než přímá úhrada klientem t.č. neexistuje ( např. i formou splátek úvěrem u Medifinu - podrobnosti naleznete v aktualitách ). Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 522)
dne: 15.02. 2006

Dobry den, cetl jsem jiz prispevky tykajici se zde liposukce, ale jen bych se chtel zeptat jestli cena 22.000 je vseobecne za liposukci celeho bricha nebo kolik by pripadne mohla stat liposukce casti tzv.pneumatiky o rozmerech 4cm(pri zmacknuti 2ma prsty) krat 18 cm..Dekuji moc, student, 20 let

Dobrý den !
To se nedá takhle říci, vždy záleží na počtu krajin, předpokládanému objemu odsávané tkáně a tím i délce výkonu. K přesnému určení ceny je nutné vyšetření. Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce tumescentní

(příspěvek číslo: 521)
dne: 14.02. 2006

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli provadíte tumescentní liposukci, jestli ano tak kolik by asi tak stal zakrok - boky, bricho, stehna a zadek je mi 18 měřím 165cm a vážím asi 72kg. Dekuji predem za odpoved Listonova

Dobrý den !
Ano, provádím, tumescentní liposukce je ptrakticky nejběžnější způsob liposukce, používá se na celém světě a jen to tak učeně zní. Píšete o 4 krajinách, čili při průměrně vyvinutých krajinách bychom se pohybovali s cenou operace včetně 1 denní hospitalizace a elastických kalhot okolo 28 - 30.000,-Kč Je to ale jen hrubý odhad a záleží na mnoha dalších okolnostech. Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstate usi

(příspěvek číslo: 520)
dne: 13.02. 2006

Dobry den. Chtel bych se zeptat jestli existuje nejaka operace na odstate usi. A kolik by pripadne ta operace asi tak priblizne stala. Predem dekuji za odpoved.

Dobrý den !
Samozřejmě a několik, které mají však stejný princip - přetvarovat chrupavku a pozměnit rozměry jednotlivých anatomických podjednotek na boltci. Operace se provádí nejčastěji jako ambulantní, v místním umrtvení a stojí 8.000,-Kč. Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 519)
dne: 13.02. 2006

dobry den pane doktore. na zacatek bych vam rada podekovala za zpusob jakym vedete toto forum a jakym odpovidate na dotazy, clovek citi duveru a opadava z neho strach. mela bych nekolik otazek ohledne terminu a cekacich dob. v soucasne dobe pracuji v zahranici a na konci brezna chystam konecny navrat do ceske republiky kde si budu hledat novou praci a rada bych pred jejim zacatkem zvladla zvetseni prsou, jelikoz me priroda obdarila velikosti 0 a moje sebevedomi tim ponekud trpi. proto bych se rada zeptala jak dlouho trvaji predoperacni vysetreni a jaka je priblizna cekaci doba na samotny zakrok. dale bych se take rada zeptala jestli je nutne predem vysadit antikoncepci kvuli operaci a jestli ano tak jak moc dopredu. predem dekuji za odpoved a preji krasny den

Dobrý den !
Děkuji za dotaz a pochvalu ! :-)) Čekací doby se pohybují okolo 2 - 2,5 měsíce, čili v tomto okamžiku mám ještě asi dvě místa v prvních 10 dnech dubna, pak až v posledním dubnovém týdnu. Předoperační vyšetření jsou poměrně podrobná ( včetně vyšetření samotných prsů ) a to se po předchozí dolmuvě dá zvládnout za 1 - 2 dny. Hormonální antikoncepci je opravdu vhodné vysadit ( zvyšuje riziko trombóz a embólií ) minimálně 3 týdny před výkonem. Jestliže klientka je zdálky, třeba ze zahraničí, dá se celá záležitost dá vyřešit poměrně elegantně: pošle mi na mail ( kydlicek@fnplzen.cz ) dvě fotky ( zpředu, z poloprofilu ), já jí napíšu co doporučuji, jak celou záležitost vidím a odešlu jak pozvánku a všechny ostatní informace.Pak stačí, aby klientka přijela k osobnímu pohovoru den před výkonem a vše doladíme. Lze to takto udělat. Pochopitelně, pro mě je lepší, když paní přijde, popovídáme si, já jí dám patřičné informace atd., ale když je někdo z dálky, je možné to udělat i takto. Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 111 / 130 > >>