Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


redukce lícních kostí i u nás?

(příspěvek číslo: 3281)
dne: 4.05. 2012

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli se na našich plastických chirurgiích začnou provádět redukce lícních kostí a redukce čelisti, případně kdy? Pro ženy i muže s nevýraznými lícními kostmi se nabízí možnost voperování implantátu, i pro méně vyvinutou čelist je možné řešení pomocí implantátu, dále bradové implantáty, ale co je možné nabídnout pro ty, co mají od přírody moc výrazné, vystouplé a široké lícní kosti? Přece se to netýká jen etnik, jako jsou Korejci a další Asijaté. Případně by mě moc zajímalo, jaká klinika plastické chirurgie už toto nabízí. Předem moc děkuji za odpověď. Míša

Dobrý den,
cožpak o to, jde ledacos, otázkou ale je, zda je to vhodné, s jakými riziky je třeba počítat, s jakými časovými a morál ními nároky s také s jakou cenou... Osobně něvím na jaké pracoviště bych Vás měl odkázat, je mi líto, snad by bylo vhodné se obrátit naa Kliniku plastické chirurgie v Brně.
Hezký den !
T.Kydlíček


zmenšení prsu

(příspěvek číslo: 3280)
dne: 3.05. 2012

dobrý den mám velká prsa dali by se zmenšit bez operace?Mám E a i když jsem zhubla prsa prostě nejdou shodit.děkuji

Hezký den,
je mi líto, ale zmenšit prsa je možné pouze operací...Rád bych Vám poradil lépe, ale je to tak´.
Hezký den !
T.Kydlíček


cerstva jizva

(příspěvek číslo: 3279)
dne: 29.04. 2012

Dobry den vazeny pane doktore, dnes jsem si zpusobila trzne zhmozdenou ranu nad hornim rtem, celkem hlubokou, osetrena jsem byla na chir. amb. ale mam obavy z nasledneho vzhledu jizvy. Da se s tim, prosim, z Vaseho pohledu neco delat drive nez se jizva vytvori? Dekuji za odpoved.

Dobrý den,
o výsledné jivě spolurozhoduje řada momentů, např. mechanismsus poranění (řezná rána sklem, tržnězhmožděná apod.), směr rány, způsob ošetření, průběh hojení a následná péče po zhojení. Ze jmenovaného můžeme nyní ovlivnit pouze to poslední - péči o jizvu. Doporučuji péči dlouhodobou (měsíce) a systematickou (několikrát denně). Doporučuji jizvu 2x denně omýt, mechanicky očistit a po osušení buď zlehka promastit, nebo nanést např. balzám či gel s obsahem silikonu (např. ProSil, Xeragel) a jizvu trpělivě a důrazně masírovat cca 3 - 5 x denně 5 min (- tlak prstů bez púovrchového tření po dobu půl minuty opakovaně). Jizva by se také neměla vystavovat slunci, či soláriu.
Musím zdůraznit, že jizva je histologicky i histochemicky jiná tkáň než okolní kůže, takže vždy bude vidět. Záleží jen jak moc.
Hezký den !
T.Kydlíček


Křečové žíly

(příspěvek číslo: 3278)
dne: 24.04. 2012

Vážený pane doktore,

je mi teprve 26 let a trápí mě rok od roku zhoršující se křečové žíly. Tento typ operace jsem však u vás nenašla. Ráda bych podstoupila odstranění křeč. žil spolu s liposukcí hýždí a stehen dohromady. Je to u Vás možné?

Děkuji za odpověď, Zdenka H.

Dobrý den,
je mi líto, ale spojovat jakoukoliv jinou operaci s operací křečových žil je nevhodné, navíc každou operaci - žíly a liposukci by měl dělat jiný specialista (chirurg a plastický chirurg). Bylo by tedy nejvhodnější, kdybyste podsoupila nejdříve vyšetření flebologem (specialistou na žíly) a pak je možné se rozhodnout jak postupovat dále. Pokud by chirurg operaci žil viděl jako (zatím) nevhodnou,je možné se do liposukce pustit. Pokud by ale operace byla vhodná, pak doporučuji nejdříve operaci právě žil a s odstupem půl roku (a déle) provést liposukci. Taktobych to viděl jako nejvhodnější.
Hezký den !
T.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 3277)
dne: 24.04. 2012

Dobry den pane doktore,chtela jsem se zeptat jestli se u vas provadeji plasticke operace na splatky...Dekuji za odpoved Jana

Dobrý den,
je mi líto, asi Vás zklamu, ale po neblahých zkušenostech splátky neposkytuji. Mohu Vám zprostředkovat účelovou půjčku u Čs.Spořitelny, ale splátky ne.
Hezký den !
T.Kydlíček


operace pohlavnich organu

(příspěvek číslo: 3276)
dne: 22.04. 2012

Dobry den:
je mi 31 a sem muž a chtěla sem se optat kdybych se chtěla stat ženou co bych proto měla udělat a kolik by to tak stalo předem děkuji za odpověd s pozdravem a uctou ještě Milan :-)

Dobrý den,
první od čeho musíte začít je sexuologické vyšetření. Sexuolog Vás vyšetří a pokud se bude jednat o diagnózu transsexualismu, pak byste podstoupil poměrně dlouhou a komplexní léčbu, na jejímž konci by byla série plastických operací, které by změnu pohlaví dovršily. V takovémto případě by veškerá léčba včetně všech operací apod. byla hrazena ze zdravotního pojištění. Není to vzácné a i když to na klienta klade nemalé nároky, výsledek stojí za to a není se toho třeba bát. Pokud byste chtěl léčbu absolvovat v Plzni, je možné se obrátit na Doc.Dr.J.Berana,CSc., sexuologa a přednostu psychiatrické kliniky FN Plzeň, který by pak léčbu a vše s tím spojené vedl.
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace prsů

(příspěvek číslo: 3275)
dne: 22.04. 2012

Dobrý den,
je mi 25 let a trápí mě tvar mých prsů. Již od puberty byl jeden větší. K výraznému rozdílu došlo pře několika lety, kdy jsem přibralal výrazně na váze. Poté jsem o něco zhubla avšak velká asymetrie zůstala. Jeden prs má vel C a druhé E-F. Navíc nemají vůbec ideální tvar - prsy jsou povislé, měkké, zkrátka nepěkné. Je to pro mě velký problém hlavně v intimním životě. Ráda bych věděla, zda je možné modelovat bez použití implantátů - nerada bych měla v těle "cizí" věc. Od operace si neslibuji super pevné dokonalé poprsí, ale to, že budu konečně vypadat normálně, v tričkách nebude znát velký rozdíl a nebudu se stydět svléknout i u lékaře, protože prsa jsou prostě ošklivá :-/
Také by mě zajímalo, zda není problém operovat "silnější" ženu - mám 170cm a 90 kg, na této váze se držím delší dobu a bohužel to na výrazné zhubnutí v nejbližší době nevidím. Můj zdravotní stav je dobrý, před nedávnem jsem podstoupila prev. prohlídku - mám v pořádku tlak, cukr, cholesterol, před necelým rokem jsem byla na operaci a tedy EKG atp. bez potíží.
Děkuji, ŽANA

Dobrý den,

modelace prsů jsou časté výkony. Jejich cíl je jasný - změn tvaru (a někdy i velikosti) stávající prsů, které nemají požadované tvary. Implantáty se běžně nepoužívají a ani to nemám moc rád. Z toho co píšete si myslím, že modelace by u vás neměla představovat závažnější problém a to ani při Vaší Váze. Jistě, nadváha či obezita jsou rizikové faktory, ale s tím se musíme nějak vyrovnat.
Velice rád Vám pomohu, ale dříve než se rozhodneme pro nějaké řešení, měli bychom se sejít a vše pořádně zvážit a posoudit. K rozhodnutí pro individuálně optimální postup je nutné znát nejenom Vaše přání a představy, ale i stav prsů, anatomické poměry, zdravotní stav apod. Konzultace je tedy naprosto nezbytná a má klíčový význam.
Termín osobního setkání, konzultace, si můžeme domluvit buď takto, mailem, nebo telefonicky na č. 603 838 838 či 603 898 514, trvá okolo hodiny a neplatí se.
Přeji hezký den!
T.Kydlíček


Lipomatosa

(příspěvek číslo: 3274)
dne: 12.04. 2012

Dobrý den, mám tukové bulky v podkoží na stehnech,hornich končetinách břiše i zádech. Jak se jich zbavit. Děkuji Zdeněk H.

Dobrý den,
je mi líto, ale jedinou šancí je operace, při které se odstraní ty co nejvíce překážejí. Jinou léčbu t.č. nemáme k dispozici.
Hezký den !
T.Kydlíček


Oční víčka

(příspěvek číslo: 3273)
dne: 10.04. 2012

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné podstoupit operaci horních víček když má na nich pernamentní make-up. A zda-li se operuje i v letních měsících a jaká je nutná neschopnot. Děkuji, Sládková

Dobrý den,
ano, je to možné, permanentní make up nevadí a je to docela i časté. V létě se operuje jako v jiných měsících, žádný problém. Pracovní neschopnost není možné vystavit, ale klidový režim je určitě vhodný. Pokud pracujete v kanceláři je možné klidový režim, zkrátit na cca 4 dny, je ovšem nutné počítat s tím, že známky operace (podlitiny, otoky, náplasti) se jen tak lehce nezkryjí.
Hezký den !
T.Kydlíček


Plastika uší

(příspěvek číslo: 3272)
dne: 10.04. 2012

Dobrý den,
mám takový dotaz. S kamarádkou jsme se rozhodly společně podstoupit plastickou operaci uší. Chci se zeptat,jestli by byla možná operace už začátkem července.
Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
ano, žádný problém, začátek prázdnin je možný. Je třeba si ale domluvit další postup - nejlépe na mailu kydlicek@fnplzen. či tlf. 603 838 838 či 603 898 514.
Hezký den!
T.Kydlíček


Operace horních očních víček

(příspěvek číslo: 3271)
dne: 9.04. 2012

Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, kolik by stála operace horních očních víček (obě oči) a jestli se dá operace provést i v případě, že mám jedno víčko méně povyslé než to druhé...
Předem moc děkuji za odpověď.
Přeji pěkný den.

Dobrý den,
operace horních očních víček (blepharoplastika) nyné (po zvýšení DPH...) stojí 9.900,-Kč. Obě oči se operují najednou, ambulantně, v místním umrtvení a asymetrie, o které se zmiňujete je velice častá, takže by to neměl být problém. Konzultace, při které se vše důkladně probere je ale nezbytná.
Hezký den !
T.Kydlíček


výplňové trvalé materiály

(příspěvek číslo: 3270)
dne: 6.04. 2012

dobrý den, moc by mě zajímalo zda je možné vymodelovat výplňovým matriálem úúplně rovné boky a propadliny v kolenou a kolik by to asi stálo.
mockrát děkuji Martina

Dobrý den,
boky, pokud jsou rovné, by bylo asi lépe upravit lehkou liposukcí a co se týče kolen - pokud se nejedná o nějaké výrazné nerovnosti, snad by se dalo uvažovat o transplantaci vlastního tuku, čili lipoffilingu. To ale jen uvažuji, bez znalosti anatomické situace není možné se nějak seriózněji vyjádřit.
Hezký den !
T.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 3269)
dne: 6.04. 2012

Vážený pane doktore,
mám problém červenání obličeje. Vyzkoušel jsem již mnoho mastí a různých přípravků ,ani laser mi nepomohl (nemám rozšířené cévky). Červenání je vyloženě vyvoláno stresovou situací. Četl jsem, že v zahraničí umějí tento defekt vyléčit operativně
(endoskopická transthorakální sympatektomie). Chtěl bych se Vás proto zeptat, jesli tato operace může být skutečně tak účinná? Děkuji mnohokrát.

Dobrý den,
víte, zde narážíme na problém. Ono je možné cokoliv, je jen otázka, kde leží hranice kam až zajít. Sympatická inervace má svojí funkci a i když je možné zmíněnou sympatektomii endoskopicky udělat, je určitě na místě zvážit, zda červenání v obličeji je tím správným důvodem proč se k tomu odhodlat. Já osobně si myslím, že ne.
Je mi líto, asi jsem Vás zklamal, ale tak tuto problematiku vidím já.
Hezký den !
T.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 3268)
dne: 4.04. 2012

Dobrý den, dnes mi byla diagnostikována pupeční a supraumbilikální kýla včetně rozestupu břišního svalstva. Chci se zeptat jestli by šlo sloučit vše do jednoho zákroku spolu s abdominoplastikou. Přeji si konečně pěkné bříško. S jakou cenou můžu přibližně počítat? Děkuji

Dobrý den,
děkuji za zajímavý dotaz ! Ne, že by to nešlo, operovat umbilikální a supraumbilikální kýlu se současnou abdominoplastikou a diastázou přímých svalů břišních. Čistě technicky to jde, ale nedoporučuji to. Při operaci pupeční kýly a současné abdominoplastice hrozí poruchy prokrvení pupku a to již visím jako zbytečné. Doporučuji nejdříve vyřešit obě kýly a pak se teprve soustředit na abdominoplastiku.
Určitě jsem Vás zklamal, ale to se stává poměrně často. Laik nevidí a nemůže vidět rizika a možné komplikace postupu, který se na první pohled zdá být logický. Je však na místě mluvit především o rizicích a komplikacích, protože ty nám mohou pěkně zatopit a zničit výsledky jinak dobře provedené operace.
Hezký den !
T.Kydlíček


Vrásky

(příspěvek číslo: 3267)
dne: 4.04. 2012

Vážený pane doktore, chtěla bych si nechat odstranit vrásky v obličeji ale léčim se s hypofunkcí štítné žlázy. Četla jsem, že u autoimunitních onemocněních nedoporučují botox nebo jiné výplně co Vy na to :-)Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
preparáty botulotoxinu (Botox, Dysport) nemám moc rád a proto ho takřka nepoužívám.Z konkrétních důvodů dávám přednost výplňovým preparátům na bazi kyseliny hyaluronové. Hypofunkce štítné žlázy, byť na základě autoimunitní thyreoiditidy by neměla být na překážku.
Hezký den !
T.Kydlíček


pokožka obličeje

(příspěvek číslo: 3266)
dne: 4.04. 2012

Vážený pane doktore.Po úraze obličeje došlo k dráždění trojklaného nervu a mírného otoku levé tváře.Na tomto místě se po letech vytvořila zluštělá tkáň.Lze poškozenou pokožku zachránit a vrátit do normálu.Jirka

Dobrý den,
rád bych Vám poradil a pomohl, ale tento problém patří spíše do kožního lékařství než do plastické chirurgie. Nějaké zlepšení by se docílit určitě mohlo, těžko však uvažovat o návratu do předchorobí. Já osobně bych uvažoval např. o chemickém peelingu či laserové dermabrazi, nicméně bych Vám doporučil se o problému poradit s korektivním dermatologem.
Hezký den !
T.Kydlíček


modelace kolen

(příspěvek číslo: 3265)
dne: 3.04. 2012

Dobrý den pane Kydlíček,
chtěla jsem se zeptat zda děláte i modelaci kolen a pokud ano,tak s jakými výplňovýni implantáty pracujete a kolik by zákrok stál?
Mockrát děkuji za odpověď

Dobrý den,
rád bych Vám poradil nějak konkrétně a konstruktivně, ale netuším jakou modelaci máte na mysli, jaký výsledek byste si přála. Určitě by to chtělo problematická kolena nejdříve vidět.
Hezký den !
T.Kydlíček


penis

(příspěvek číslo: 3264)
dne: 2.04. 2012

Dobry den chtel bych zvetsit penis a kolik me to bude stat a jaky jsou rizika?dekuji za odpoved

Dobrý den,
neexistuje žádná účinná metoda jak zvětšit a současně prodloužit penis, aby byl tento současně i plně funkční. Lze penis operovat, aby byl ve visu lehce delší, ale to neovlivňuje jeho absolutní délku při erekci.
Hezký den !
T.Kydlíček


Zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 3263)
dne: 31.03. 2012

Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik stojí zvětšení rtů, mám úzký horní i spodní ret. Děkuji, Lucie

Dobrý den,
pokud máte na mysli zvětšení rtů výplňovým materiálem,např.preparátem na bazi kyseliny hyaluronové, pak záleží na množství a značce preparátu. Obvykle se ale pohybujeme mezi 4.500,- - 8.500,- Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


plastika stehen

(příspěvek číslo: 3262)
dne: 25.03. 2012

Dobrý den chtela jsem se zeptat kolik tak přibližně stoji plastika vnitřní strany stehen dekuji Jindřiška

Dobrý den,
myslíte zmenšení valů stehen, čili odstranění kůže a podkožního tuku, nebo liposukci vnitřních ploch stehen ?¨
Hezký den !
T.Kydlíček


poděkování a dotaz

(příspěvek číslo: 3261)
dne: 22.03. 2012

Děkuji,pane doktore,za odpověď ohledně mořností opravit jizvu pod spodním rtem. Ráda bych se s Vámi poradila osobně,je-li to možné.Ráda bych věděla,zda mohu navštívit Vaši ordinaci.Děkuji JM

Dobrý den,
navštívit mě můžete jakékoliv pondělí dopoledne (8,30 - 11,30 hod.) ve Fakultní nemocnici v Plzni-Lochotíně (vchod B,6. patro), kde mám poradnu pro podobnou problematiku. Podíváme se uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
T.Kydlíček


Povadla kuze

(příspěvek číslo: 3260)
dne: 20.03. 2012

Dobry den,ma 38 let,jsem exematicka,ale dvacet let nemam zadne potize.V obliceji a na krku me behem posledniho roku hodne povadla kuze,nevim si s tim uz rady.Chtela bych poradit nejaky zakrok,nevim na koho a kde se muzu obratit.Dekuji.

Dobrý den,
určitě by bylo ideální se sejít a podívat se co je vlastním problémem. Těžko na tomto místě soudit, 38 let není žádný věk, ale vše se musí posuzovat individuálně. Osobní konzultaci vidím jako nezbytnou, máme-li se rozhodnout jak dál.
Hezký den !
T.Kydlíček


Modelace prsů

(příspěvek číslo: 3259)
dne: 15.03. 2012

Vážený pane doktore.

Po úbytku váhy mně značně povisla prsa. Je mi 51 roků a jsem diabetička na lécích. Mohu podstoupit modelaci prsů?
Děkuji

Dobrý den,
ano, pokud je Váš diabetes dobře kompenzován a dobře se na operaci připravíme, neměl by to být problém.
Hezký den !
T.Kydlíček


úprava ušních dírek

(příspěvek číslo: 3258)
dne: 15.03. 2012

Dobrý den,

ráda bych se informovala zda provádíte úpravu zvětšených ušních dírek ? Případně za jakou cenu, jaký je zhruba postup a jak dlouho zhruba probíhá hojení ?

předem děkuji za odpověď

Dobrý den,
ano, to není problém. Staré, deformované dírky se musí odstranit, vyříznout a pak vše sešít. Po zhojení a konzolidaci jizev se může píchnout nová náušnice. Kompletní cena za 1 lalůček činí 900,-Kč.
Hezký den !
T.Kydlíček


Víčka

(příspěvek číslo: 3257)
dne: 15.03. 2012

Dobrý den,
zhruba před 5 leti jsem podstoupila operaci dolních víček(dědičné váčky).Nyní se mi stav vrátil. Je možné bez problémů tuto operaci opakovat?
Děkuji předem za informaci a Váš čas.

Dobrý den,
ano, možné to je, i když je to již technicky výkon o něco obtížnější a delikátnější než operace první, ale jde to bez problémů.
Hezký den !
T.Kydlíček


<< < 12 / 130 > >>