Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


modelace prsů

(příspěvek číslo: 638)
dne: 12.04. 2006

Vážený pane doktore, hned na úvod musím napsat že si velmi vážím možnosti zeptat se na Váš profesionální názor přes e-konzultaci. Je mi téměř 24 let a již několik roků uvažuji o možnosti nechat si upravit svá prsa.Přemýšlela jsem o silikonových implantátech ale později jsem objevila několik článků o modelaci prsou kterou lze provést zároveň se zmenšením.Nemůžu říct že by mě můj problém vyloženě trápil, jsem relativně spokojená s velikostí prsou i když jsou velká, ale už né tak s tvarem. A taky mám problémy se zády které mě trápí několik let.Ráda bych se zeptala zda je možné jen nepatrně zmenšit velikost prsou cca o 1 číslo a zároveň upravit tvar prsů. Dále zda u takovéto operace vadí že ještě nemám dítě a tudíž jsem nekojila. Je mi celkem jasné že pokud bych podstoupila operaci před těhotenstvím, tak se mi může změnit tvar prsů i pokud budou již upravené. Přibližnou cenu zákroku jsem si již přečetla na Vašich stránkách.Ráda bych znala Váš názor zda by jste mi doporučil modelaci nebo ne. Pokud by to bylo možné mohla bych zaslat fotografie, ale nevím zda by stačil jen pohled zepředu nebo jak bych to měla vyfotit. A ještě poslední dotaz, pokud by došlo na modelaci a zmenšení prsou kudy by byl veden řez a tutíž kde by mi zůstaly jizvy po operaci? Předem děkuji za Vaší odpověď. Nemusíte s odpovědí spěchat, dříve odpovězte raději těm který mají opravdu problém ať již zdravotní či psychický.s pozdravem Petra

Dobrý den !
Děkuji za dotaz, dotýkáte se v něm několika velmi citlivých a často diskutovaných problémů. Jednak je to otázka kdy operovat. Před či po porodu. To je sám osobě problém. Já osobně vždy respektuji právě osobu klientky. Pokud rodinu neplánuje v následujícím, řekněme roku, dvou letech, pak si myslím, že operace možná je. Vycházím totiž z toho, že pokud je pacientce např. jako Vám, tedy 24 let, tak chce mít tak důležitou krajinu jako jsou prsy pokud možno podle svých přání. Každý rok je pro ní proto dlouhý a já to chápu. Dalším problémem je kojení po operaci.Pokud chcete jen malé zmenšení, tak si myslím, že by ani nebylo nutné porušit mlékovody, čili pozdější kojení by bylo možné. Jiným problémem jsou ale jizvy. Těm se vyhnout nelze a podle anatomických proporcí stávajícího prsu se zvolí i patřičná operační technika, která pak určí délku a rozsah jizev. Váš návrh s fotkama je dobrý, pošlete mi snímek zpředu a z obou poloprofilů ajá Vám napíšu co si myslím a jak bych vše řešil.
Hezký den !
Dr.kydlíček



operace pohlavních žláz

(příspěvek číslo: 637)
dne: 11.04. 2006

Vážený pane doktore,
můj dotaz je velmi choulostivý, omlouvám se.
Rád bych se zeptal zda provádíte plastickou operaci - imlantáty varlat. A pokud ano kolik takový zákrok stojí peněz. Děkuji, Mikeš

Dobrý den !
Testikulární implantáty provádím, situace je zde však spíše než kosmetická zdravotní ( poúrazové stavy, vývojové vady, nádory apod. ), takže je třeba často vzít v úvahu více okolností, které další postup mohoui ovlivnit. Abych Vám mohl seriózně odpovědět, je třeba mít více informací.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bradavky

(příspěvek číslo: 631)
dne: 9.04. 2006

Vážený pane doktore, nejdřív bych Vám chtěla poděkovat za Vaše fórum.
Přečetla jsem si zpětně všechny příspěvky a mám k Vám co se týče mého problému několik dotazů: když odkazujete na piercing bradavky, provádí se v nějakém tattoo saloonu nebo u Vás? Moc nevím, jak bych to tam vysvětlovala...
Dámejste psal, že operace bradavek, pokud nejsou příliš vpáčené, ale spíše ploché, se dá provést najednou ambulatně, chtěla jsem se zeptat, jestli se tím dvorec jakoby ohraničí, tzn. jestli jizva vede okolo dvorce a bylo by možné zároveň s tím odebrat např. kus přebytečné kůže z prsu?
Ještě bych se ráda zeptala na přibližné cenové relace.
Velice děkuji za odpověď!

Dobrý den !
Vpáčené bradavky mohou být problémem. Jak správně píšete, je-li vpáčení mírnějšího stupně, zkouším piercing, teprve při jeho neúspěchu nebo v případě těžšího stupně vpáčení přichází v úvahu operace. Piercing není nic složitého, hodí se k tomu ( teď nevím, jak se tomu vlastně říká... náušnice asi ne, ta patří do ucha :-) ) rovná tyčinka např. z chirurgické oceli, která se zavede příčně při základně povytažené bradavky a nechá se cca 2 měsíce, oby došlo k projizvení okolí. Lze to udělat za několik minut, takže opravdu nic složitého a udělat to mohu já, žádný problém. Je ale nutné Vás vyšetřit, třeba nejste vhodnou pacientkou k piercingu a pak musíme najít jinou cestu. Upravit tvar a velikost dvorce současně lze, to problém není, ale je to za cenu jizvy, která jinkdy nezmizí, ale nemusí být nějak zvlášť nápadná, to je pravda. Piercing by Vás nic nestál, změnšení dvorců v místním umrtvení a ambulantně pak cca 3.000,-Kč. Ale jak jsem již napsal, osobní setkání je nezbytné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dr.Kydlíček - omluva

(příspěvek číslo: 629)
dne: 7.04. 2006

Vážení přátelé, klienti, dotazovatelé, zkrátka všichni, kdo se aktivně či pasivně tohoto fóra účastníte !
Jistě Jste si všimli prodlev mých odpovědí na vaše dotazy. Není to úmysl či něco podobného. V žádném případě toto fórum nezanedbávám, jen to zkrátka nestíhám. Pracovní vytížení v těchto týdnech je tak veliké, že den stačí jen k tomu, abych vyřídil ty nejakutnější záležitosti a povinnosti, které se na mě hrnou. K fóru se dostanu maximálně jednou denně a to ještě na pár minut a to nestačí, protože vaše otázky si vyžadují seriózní odpovědi a ty si zase žádají čas.
Každopádně na každou vaší otázku se dostanu ( doufám, že nejpozději o Velikonocích ), ale přece, kdyby nějaký problém opravdu spěchal, kontaktujte mě přímo na mém mobilu 603 838 838 a vše vyřešíme takto.
Děkuji za pochopení a těším se na tomto místě na brzké setkání !
Dr.Kydlíček


Liposukce - leky

(příspěvek číslo: 614)
dne: 31.03. 2006

Vazeny pane MUDr. Kdylicku,
rada bych se poptala jake leky (masti, gely, prasky) doporucujete pouzivat PRED a PO zakroku (liposukce), take se zamerenim na vyskytujici se otoky. Ktere predpokladam, ze trvaji jeste dlouho po zakroku. Popr. prosim o odpoved, jakym zpusobem se lze nejlepe na zakrok pripravit a jak nejlepe posutpovat pri hojeni, cim lze hojeni pomahat a naopak.
Velice dekuji za Vasi odpoved.
Ivana N.

Dobrý den !
Po operaci doporučuji k místnímu použití Viatromb Forte Spray gel, který je podle mě velmi účinný, možná i více než např. Liotom gel, Heparine AL Salbe, Auriderm XO, či Hirudoid mast. Celkově pak přichází v úvahu Phlogenzym kapsle.Zmíněné prostředky přispívají k rychlejšímu mizení otoků a podlitin, ale dle mě ne zásadním způsobem. Ten spočívá ve vlastnostech organizmu, v jeho imunitě. Stejné prostředky lze použít i před výkonem jako přípravu ploch k operaci, ale já to nedělám, protože jsem výraznější efekt neviděl. Rozhodně jsem po Phlogenzymu již opakovaně pozoroval ( a někteří moji kolegové také ) zvýšenou krvácivost.
Myslím, že nejlepší způsob přípravy k operaci je dobrý celkový zdravotní stav, dobrá hydratace a dokonalá informovanost.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 611)
dne: 31.03. 2006

Mám problémy s páteří a lékař mi doporučil vzhledem k nálezu na RTG zmenšení prsou. Bydlím v okrese Plzeň-jih a nevím na jakou instituci se obrátit. Děkuji za odpověď.
Bc. Miroslava Březinová
mail: mirka.b@centrum.cz

Dobrý den !
Situace okolo zmenšovacích operací je poněkud jiná, než byla v minulosti, poněkud složitější. Obecně se dá říci, že kritéria se značně zostřila a výběr pacientek, kterým je redukční operace prsů hrazena zdravotní pojišťovnou je poměrně přísný. Vyšetření a konzultace je nutná, při ní se pak rozhodne o eventuálních dalších, doplňujících vyšetření apod. Obrátit se můžete na nějaké oddělení plastické chirurgie, třeba i na naše a to v dopoledních hodinách ( 8 - 11,30 hod. ) kromě úterý.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 610)
dne: 29.03. 2006

Dobry den,mela bych zajem o tuto operaci,oblast hyzde a bricha.je mozne pri jednom zakroku odoperovat obe najednou?Na tento zakrok jel epsi chladnejsi pocasi?Kolik by stala operace hyzdi?Dekuji s uctou Vesela i.

Dobrý den !
Máte plnou pravdu. Chladnější počasí je pro liposukci vhodné, protože nošení elastického prádla v horku je nejen nepříjemné subjektině, ale i nahrává komplikacím. A protože elastické prádlo se nosí 10 - 12 týdnů, doporučoval bych takový zákrok podstoupit nejpozději začátkem dubna. Je to ale individuální, jsou profese, které prostě jindy než v létě nemohou a pak již záleží na káždém zvlášť. Kolik by výkon stál je těžká otázka - rozhoduje délka operace, která je zase přímo úměrná objemu problematických krajin. Lze předpokládat - velmi zhruba, že bychom se kompletně, tedy včetně elastického prádla a hospitalizace pohybovali tak do 27.000,-Kč. Ale je to jen odhad.
Hezký den !


nos

(příspěvek číslo: 609)
dne: 28.03. 2006

Dobrý den,
chtěla jsem se Vás zeptat na operaci nosu. Vím, že jste tu už mnohokrát odpovídal na podobné dotazy, ale asi potřebuji slyšet odpověd, která je přímo pro mě.
Mám zakřivený nos, je mi 24 let. Loni na horách jsem upadla a mám takový pocit, že jsem si ho trochu nakřápla, měla jsem otoky pod očima, bouli na nose a když jsem si na něj šáhla tak v něm křupalo- nikde jsem s tím však nebyla.
Nos jsem měla zakřivený již před pádem, ale od toho pádu mi občas bolí ( hlavně při velké zimě nebo při přechodu do tepla ) když dýchám pravou nosní dírkou a funím. Chtěla jsem se zeptat, zda by na tento druh operace bylo možno, čerpat třeba i nějaké dotace od pojišťovny. A také jelikož se mám v září vdávat, jestli mám s operací počkat po svatbě, nebo jestli by se to stihlo i před, aby nebylo nic poznat?
Předem moc děkuji za odpoveď a přeji mnoho úspěchů.
Milena

Dobrý den!
Asi Jste skutečně prodělala zlomeninu nosu a uváděné potíže jsou toho následkem. Operovat tak, aby "nebylo nic poznat" by se stačilo, v tom není problém, ale potíž asi bude v účasti zdravotní pojišťovny. Ta platí operace nosu pokud je tento úrazem výrazně ( ale opravdu výrazně ! ) zdeformovaný a je současně přítomna i významná porucha průchodnosti některého nosního průduchu.Existence zdravotní dokumentace o úrazu a jeho ošetření je s velikou výhodou.K účasti zdravotní pojišťovny se tedy na tomto místě opravdu vyjádřit nemohu. Ale operace jako taková možná je.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Věk pro zákrok

(příspěvek číslo: 608)
dne: 24.03. 2006

Dobrý den, za tři měsíce mi bude 18 let a ráda bych podstoupila liposunkci.
Potřebuji vědět, jestli ji můžu podstoupit (se souhlasem rodičů), přestože mi nebylo jěště 18 let.

Dobrý den !
Já osobně si myslím, že je vhodné ještě vyčkat těch nekolik měsíců. Samozřejmě, že souhlas Vašich rodičů bude s ohledem na jejich finanční účast asi nutný i potom, ale přesto, i když Jste takřka dospělá, ještě dochází k definitivnímu doformovávání postavy. V zásadě to tedy možné je, ale ještě bych vyčkal.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


křečové žíly

(příspěvek číslo: 607)
dne: 23.03. 2006

Pane doktore,chtěla jsem se zeptat jestli je možné odstranit jizvy po operaci křeč.žil a malé žilky.Pokud ano tak kolik taková operace stojí.Můžete mi prosím odpovědet na můj email? ticha.blazena@tiscali.cz
Děkuji Tichá

Dobrý den !
Jizvu jakou takovou nikdy neodstraníte. Může být jen více či méně nápadná, ale protože se jedná o jinou tkáň, je vždy rozeznatelná. Systematickou péčí o jizvy je ale možné jejich vzhled zlepšit výrazně. Odstranění drobných, tzv. metlicovitých žilek je možné laserem. Je to elegantní a přináší to dobré výsledky, ale tímto se já nezabývám. To patří některému laserovému centru, v Plzni např. OFTA, Sokolovská ul. 80.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 606)
dne: 23.03. 2006

Dobrý den pane doktore,

je mi 28 let a v pravém prsu mám malý fibroadenom. Chci podstoupit plastickou operaci prsou a chtěla bych se zeptat, zda v takovém případě vůbec mohu operaci podstoupit a pokud ano, zda silikony nemají pozdější negativní vliv na růst fibroadenomů apod. Děkuji a přeji hezký den! Gabriela

Dobrý den !
Je to individuální, ale já dbám na to, aby klientky před operacemi prsů podstoupily mamologické ( pozor, neplést s mamografickým ) vyšetření. Odborník na nemoci prsů, mammolog, či spíše mammoložka se pak vyjádří ke zdravotnímu stavu mléčné žlázy a ke vhodnosti operace. Já osobně nejsem mammolog, si myslím ale, že fibroadenom není překážkou, každopádně ale ( a to vím zcela jistě ) přítomnost silikonového gelového prsního implantátu nijak neovlivňuje vznik či rozvoj patologických procesů v prsu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


stydke pysky

(příspěvek číslo: 605)
dne: 21.03. 2006

mam takovy problem..mam male stydke pysky vetsi nez velke..to by nebylo tak hrozny ale oni trci ven tak 2 centimetry a nevypada to vubec pekne a navic to pri sportu)hlavne jizda na kole) hodne boli!chtela bych je operativne zmensit a chci se zeptat jestli to pujde kdyz mi je 14 let??chystam se to rict mamce tak nevim...dekuju za odpoved

Dobrý den !
Myslím, že svěřit se mamince je určitě vhodné. Chápu potíže, které to přináší, ale 14 let je ještě příliš nízký věk pro takový zákrok. Ještě bude docházet k růstu a dalšímu vývoji, který končí až okolo 18. roku věku, takže bychom se s případnou operací unáhlili. Ale potíže chápu, věřím tomu, ale je opravdu ještě brzy.
Hezký den !
Dr.Kydldíček


penis

(příspěvek číslo: 604)
dne: 20.03. 2006

Dobrý den.Mam na vás pane doktore trošku zvlaštní dotaz.Dá se chirurgicky prodloužit nebo rozšířit penis?Pokud ano,na koho se obrátit? Předem děkuji za odpověď B.L.

Dobrý den !
Ano, obojí možné je. Prodloužení záleží v uvolnění závěsu penisu ke stydké sponě, ale nejedná se o absolutní prodloužení, jen o jeho uvolnění, takže absolutní délka se nemění. Rozšíření je pak možné přenosem tukových buněk. Změny velikosti nejsou nijak dramatické, ale patrné ano.Já osobně se operativou penisu nezabývám, nemám k tomu sice racionální důvod, ale nedělám to.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


pupík

(příspěvek číslo: 603)
dne: 20.03. 2006

Dobrý den, moje dcera (15 let) si několik let stěžovala na velikost svého pupíku. Na prohlídce jí lékařka sdělila, že má rozšířenou břišní stěnu a že by jí to v těhotenství a při porodu mohlo dělat potíže. Doporučovala jí plastickou operaci, ale až prý tak za 2 roky. Máme to tedy nechat ty dva roky? Nebo jít někam na vyšetření? Děkuji za odpověd. Labudová

Dobrý den !
Myslím, že by vyšetření dětským chirurgem bylo na místě. Jedná se nejspíše o diastázu přímých svalů břišních s pupeční kýlou, ale teprve vyšetření vnese do diagnózy jasno a naznačí další postup. Patří to ovšem do péče specialisty a to je v tomto případě dětský chirurg.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 602)
dne: 19.03. 2006

Pane doktore,mám po císaři mužu podstoupit liposukci břicha a kolik by to stálo Prosím napište mi
na Konderlovai@seznam.cz
Děkuji

Dobrý den !
Liposukce po císařském řezu možná je, prodělaná operace sama o sobě nehraje roli, ale kalkulace ceny závisí na předpokládané délce operace, tedy jinými slovy, jak výrazně vyvinutá krajině se odsává. Jedná-li se o malý objem odsátého materiálu a výkon je krátký, pak by přední stěna břišní , včetně hospitalizace a operace stále 22.000,-Kč. Pokud by byly tukové polštáře vyvinutější a bylo by třeba zasáhnout i na bocích a bederních krajinách zad, pak by se cena lehce zvýšila.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce stehen

(příspěvek číslo: 601)
dne: 19.03. 2006

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat jak dlouho se po objednání na operaci čeká,a je dobré podstoupit tuto operaci pokud žena ještě nemá děti?Děkuji,Blanka.

Dobrý den !
Čekací dobu mám nyní 1,5 - 2 měsíce. Problém je ale, že se blíží teplé počasí, kdy s ohledem na nutnost nosit elastické prádlo jsou liposukce spíše nevhodné ( ale ne nemožné ). Ale jak už to bývá na jaře přicházejí různé virózy a tak se často nějaké to místo uvolní, což pak někdy pomůže čekací dobu výrazně zkrátit. Operaci můžete podstoupit bez ohledu na plánované, či prodělané těhotentví, to nehraje roli.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika nosu

(příspěvek číslo: 600)
dne: 18.03. 2006

Dobrý den. V červnu se chystám na operaci nosu u pana dr. Šormy v Pardubicích. Nyní jsem se ale dočetla, že právě plastika nosu je nejrizikovější a že jistý si chirurg může být až po tisícovce odoperovaných nosů. A já teď začínám pochybovat - co když to dr. Šorma nesplňuje? Co když má na kontě spoustu zkažených operací? Moc Vás prosím - nevíte něco o jeho úspěšnosti? Zda si myslíte, že se na něho mohu spolehnout. Také mě trochu zarazilo, že jsem nemohla vyslovit své přání ohledně tvaru nosu. Pan dr. mi ukázal jeden na obrázku. Bohužel se jeho tvar neshodoval s mou představou, ale když jsem řekla svůj návrh, pan doktor ho zavrhl. Snad ví, co dělá. Ale přece jenom - opravdu to ani nikde jinde nefunguje tak, že by chirurg při operaci přihlížel k přání pacienta? A prosím Vás - nevíte zhruba procento pokažených zákroků? (Samozřejmě myslím technicky, ne co se týče spokojenosti.) Předem moc moc děkuji za odpověď. Ať se Vám daří.

Dobrý den !
Nos je velmi delikátní, technická operace, ze které je třeba mít pořád respekt. Myslím si, že v medicíne obecně si lékař nemůže a nemá být ničím jistý, že vždy je třeba být ve střehu, vždy je třeba mít pochybnosti. Dr.M.Šorma je zkušený estetický chirurg a dobrý kolega, kterému se klidně a bez obav svěřte do péče. Máte-li nějaké nejasnosti, klidně si s ním dejte ještě jednu konzultaci a vše důkladně a opakovaně proberte. Nebojte se laickými slovy zeptat na úplně, ale na úplně všechno. Jistě Vám vše zodpoví a kdybyste měla pocit, že nějakému výrazu či formulaci nerozumíte a jsou nejasné, opět se ptejte. Platí obecně, že se při operaci kromě subjektivního přání musí lékař přihlížet i k individuálním anatomickým poměrům a kvalitě tkání.Pokud by měl Váš lékař pocit, že Vaše přání je nesplnitelné, těžko dosažitelné nebo dokonce nevhodné, jistě Vám to řekne, nebojte. Vzdělávání plastických a estetických chirurgů je v ČR řízeno naší odbornou společností, která dohlíží na kvalitu adeptů a to i později, v odborné dospělosti jsme pod kontrolou.Společnost plastické chirurgie na své členy dohlíží a já si myslím, že to je dobře, protože tak si obor udrží svojí úroveň a kvalitativně poroste. Chci tím říci, že styl práce se mezi námi moc lišit nebude. Takto jsme byli vychováni a takto se to obvykle dělá. Nebojte se ničeho, určitě vše dobře dopadne a Vy budete s výsledkem operace spokojená, budu Vám držet palce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Podekovani(příspěvek číslo: 547)

(příspěvek číslo: 564)
dne: 3.03. 2006

Vazeny pane doktore, dekuji za Vasi odpoved. Musim rici, ze jsem ponekud prekvapena, prijemne, z Vaseho pozitivni, citliveho, odborneho pristupu k zajemcum o chirurg.plasticky zakrok.
Musim rici, ze ac jsem z Brna, a je zde nekolik pracovist, ktere se teto tematice venuji, tak vstricny pristup se vidi malokdy.
O tom, az budu moci tuto plastiku podstoupit snim od puberty, protoze mi to prineslo nekolik problemu... a verte, budu rada pokud se budu moci obratit prave na Vasi kliniku. Dekuji. Renata


Dotaz

(příspěvek číslo: 558)
dne: 28.02. 2006

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat co je to analgosedace,jaký je rozdíl mezi touto a nebo celkovou anestezií?A také co je pro paciennta podstupující celkovou úpravu nosu lepší?Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Analgosedace je stav, kdy se nitrožilně podávají zklidňující léky ( pacient obvykle pospává )a analgetika a současně se operovaná krajina ještě "přimrtví" místním anestetikem. Výhoda je, že s klientem lze komunikovat a není třeba jej uvádět do regulérní hluboké narkózy. Já v analgosedaci operuji např. face lifty a jsem s tím spokojen. Samozřejmě, i tento typ umrtvení má svá omezení a situace, kdy použít nelze, či kdy bych ho použít nechtěl, ale v daných, indikovaných situacích je vhodný a dokonce i vhodnější než celková anestézie. Zda je to i u rinoplastiky, tak to Vám nepovím, protože jsem to nikdy nezkusil, ale před lety se nosy operovaly i v místním umrtvení, takže to žádná novinka není. Ale nemám s tím osobní zkušenost.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 555)
dne: 27.02. 2006

Dobry den pane doktore,
Chtela bych se zeptat, v cem spatrujete vetsi komfort jak pro pacienta, tak pro lekare pri liposukce provadene v celkove anestezii.

Ja jsem podstoupila dve liposukce v lokalni anestezii a komfort vidim v tom, ze muzu ihned po zakroku odjet domu, odpadaji dalsi financni naklady, celou dobou vim, co se se mnou deje, organismus neni tolik zatizen a urcite je toho vice.
Myslim se, ze i pro lekare je pohodlnejsi, kdyz pacient "spolupracuje" a polohuje se tak, aby mel lekar k nekterym mistum snazsi pristup.

Dale by me zajimalo, proc si myslite, ze hranicni vek je 45 let. Vim o velmi uspesne provedenych liposukcich i u vyrazne starsich zen.
Dekuji za odpovedi.
Katerina

Dobrý den !
Pokud máte takové zkušenosti, tak Vám je přeji, ale neuvedla jste poměrně zásadní věci: jak velká liposukce to byla, jak dlouho trvala, kolik krajin se operovalo. Pokud operujete totiž krajin více, výkon trvá déle a objem odsátého materiálu je větší, je podle mě celková anestézie skutečně komfortnější a s ohledem na toxicitu lokálního anestetika a tzv. maximální dávku léku i bezpečnější.Navíc ne každému pacientovi je místní umrtvení příjemné. Vyzkoušel jsem v tomto ohledu všechno a dávám přednost stávajícímu know-how. Jestliže na jiných pracovištích se to dělá jinak, neznamená, že jeden z nás je na omylu a druhý má pravdu, znamená to jen, že medicína je už taková a vždy nabízí více variant řešení jednoho problému. To platí i o věkové hranici liposukce. Mám již letitou praxi a v klientele i ženy nad 50 let, které u mě liposukci podstoupily s dobrým výsledkem, ale ... Ale kvalita tkání, elasticita a ostatní faktory jsou prostě jiné, obvykle horší než u mladších lidí a tento fakt se prostě musí respektovat, což ovlivní např. zrovna rozsah výkonu nebo výběr krajin. Rozhodně není situace okolo indikace liposukcí tak jednoduchá jak se laikovi může zdát a proto si každý operatér vytvoří nějaké hranice, postupy a kritéria, která sice nejsou dogmatická, ale která mu pomáhají vytvořit podmínky k dosažení optimálních výsledků. Já mám taková a t.č. nemám důvod je měnit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rty

(příspěvek číslo: 552)
dne: 27.02. 2006

Dobrý den,

měla bych prosím jeden dotaz, týkající se operaci rtů. Mám spodní část rtu hodně svislejší, který mi dělá smutný výraz v obličeji.

Chtěla bych se zeptat, zda by bylo možné chirurgicky odstranit tuto menší vadu - tím mám na mysli pouze spodní část rtu a kolik by tento zákrok přibližně stál?

Předem děkuji za odpověď. Ivana

Dobrý den !
Je mi líto, ale nerozumím výrazu "svislejší". Je možné mě na mail kydlicek@fnplzen.cz poslat foto ve fotmátu JPG a pak bych se mohl přesněji vyjádřit, takhle opravdu nevím a nerad bycj si vymýšlel.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz z oblasti augmentace rtu

(příspěvek číslo: 549)
dne: 27.02. 2006

Dobry den pane Kydlicku, Chtela bych vas poprosit jestli byste mi nemohl poradit nejakeho dobreho specialistu v oblasti augmentace rtu v praze a okoli. predem dekuji za zodpovezeni dotazu. Dekuji ze jste tu pro nas,moc si toho vazime.

Dobrý den !
Mohl bych Vám doporučit řadu kolegů, ale první mě napadá kolegyně paní Doc.Dr.M.Duškové,CSc. Je to zkušený plastický chirurg s dlouhou praxí, s vynikajícími výsledky a navíc je to příjemná a šaramantní dáma. Určitě budete spokojená ! Hezký den a držím palce !
Dr.Kydlíček


Rhinoplastika

(příspěvek číslo: 548)
dne: 23.02. 2006

Dobrý den,na podzim chci podstoupit plastiku nosu,ale mám velký strach z narkózy,proto jsem se chtěla zeptat jak dlouho trvá zákrok kost. i měkké části nosu a jestli je riziko narkózy větší,když mám nízký tlak?
A't se Vám daří.
Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Děkuji ! :-))
Kompletní rinoplastika obvykle trvá 60 - 90 min a z narkózy strach mít nemusíte, ani z vašeho nižšího tlaku. Před operací se obvykle doplňují různá vyšetření, která odhalí možné rizikové faktory, ale protože Jste mladá, spíše potvrdí to, že riziko je velmi nízké a nějaký přemrštěný strach na místě opravdu není.
Hezký den a ničeho se nebojte !
Dr.Kydlíček


Bradavky

(příspěvek číslo: 547)
dne: 22.02. 2006

Dobry den, procetla jsem si Vase forum... a chtela jsem se zeptat konkretne zda je mozno ambulantne zmensit dvorce a upravit vpacene bradavky a s jakou pribliznou cenou pocitat?Dekuji mnohokrat.

Dobrý den !
Ano, to lze, ambulantně a v místním umrtvení, ale ..¨. Ale situace okolo vpáčených bradavkách je složitá. Příčinou bývají zkrácené mlékovody, které mammilu vtahují pod okolní úroveň a zabraňují přirozené erekci. Je popsáno několik metod, což jen dokládá, že ani jedna z nich není svrchovaně nejlepší, ale každá má nějaké mínus. Největším problémem je možné přerušení mlékovodů a tím ztráta schopnosti kojit. Existují na druhé straně metody, kde se mlékovody nepřerušují, ale ty zase, dle mých zkušeností, nejsou tak úspěšné. Záleží také na míře vpáčení, tedy na míře zkrácení mlékovodů. Cena zmenšení dvorců a vpáčené bradavky je odvislá od zmíněné míry vpáčení ( pokud by bylo takové, že dosud nekojící ženě znemožní kojit, tak bych to ani nepovažoval za výkon kosmetický, ale zdravotně indikovaný, který by měla hradit zdravotní pojišťovna ), ale předpokládejme, že ne a pak bychom se pohybovali mezi 4 - 8.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 546)
dne: 21.02. 2006

Dobrý den,nevím jestli odpovíte na tento asi neobvyklý dotaz,ale skusím to.Jsem hodně štíhlá,ted řeším prsa,alenejvětší trauma mám z vystouplých,kostnatých kolen.Asi se s tím nedá nic dělat,že?Je mi 38 let.Děkuji za případ.odpověd.Ilona

Dobrý den !
Musím říci, že mi nic kloudného nenapadá, ale pokusím se něco vymyslet, či sehnat nějaké informace. Kontaktujte mě na mé mailové adrese tak za týden !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 110 / 130 > >>