Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Rhinoplastika

(příspěvek číslo: 674)
dne: 13.05. 2006

Dobrý den, chtěla bych se zeptat koho jako odborník mi doporučujete na celkovou rhinoplastiku v Brně-rozhoduji se mezi doc.J.Válkem a Mudr.P.Holušou?Chápu, že nechcete žádnemu uškodit, ale jeden může být lepší na rhinoplastiku jiný na operaci prsou..Děkuji.

Dobrý den !
Teď mě dostáváte do prekérní situace. Oba jmenované kolegy znám totiž osobně a považuji je za odborníky na slovo vzaté. Jsem si proto naprosto jistý, že ať z nich zvolíte koho chcete, neuděláte chybu a budete s výsledkem operace spokojená.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 673)
dne: 12.05. 2006

Dobrý den pane doktore, hledáme plastického chirurga pro německé klienty. V případě zájmu prosím odepište. Děkujeme

Dobrý den !
Děkuji za nabídku, kontaktujte mě, prosím, na mém mailu 603 838 838.
Hezký den !
Dr.kydlíček


korekce vrásek - Lucie

(příspěvek číslo: 671)
dne: 11.05. 2006

Dobrý den,
zajímá mě korekce vrásek preparáty Hylaform, Hylane, Zyderm, konkrétně korekce vrásek mezi obočím a kolem očí. Jak se tento zákrok provádí, je nutné tento zákrok opakovat (mám na mysli jestli stačí ke korekci vrásky jedno "sezení" nebo se musí aplikovat přípravek víckrát za sebou). A jaká je cena tohoto zákroku-v ceníku uvádíte 1000,-Kč - ovšem bez ceny materiálu.
Děkuji Vám za odpověd
Lucie

Dobrý den !
V současnosti je na trhu velké množství tzv. výplňových materiálů, které se aplikují do vrásek jemnou injekční jehlou. Ne všechny vrásky a ne všichni klienti jsou k tomuto vhodní, proto je třeba postupovat přísně individuálně. Doba přetrvávání efektu je různá, od cca 3 měsíců až po léta, liší se složením, vlastnostmi a cenou. Ke korekci vrásky stačí jedno "sezení" a o tom, zda se látka musí aplikovat víceekrát za sebou rozhodne právě doba perzistence v tkáních, kterou výrobce uvádí. K ceně aplikace ( 500,- - 1000,-Kč ) se připočítává cena materiálu, která je různá.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 670)
dne: 9.05. 2006

Dobrý den, pane doktore.
Je mi 44 let,měřím 168cm a vážím 85 kg.Po 4 porodech mi zůstalo trochu více vytažené tučné břicho a problém mám i s tučnými stehny. Mám 10 let odoperovanou ledvinu a dělohu, nyní bez potíží.Chci se zeptat jestli větší jizvy na břiše nebrání odsátí tuku, anebo zda jsou i další případné zákroky v takovém případě komplikovanější.Děkuji Vám za odpověď.
Lída P.

Dobrý den !
Ve Vašem případě nebudou problémem ani tak prodělané operace, jizvy, věk apod., ale spíše nepříznivý poměr tělesné hmotnosti a výšky, tedy hodnota Body Maas Idexu ( BMI ), který konkrétně ve Vašem případě činí 31-32, což znamená obezitu. V takovém případě je vhodné v první řadě uvažovat o redukci tělěsné hmotnosti a teprve následně o kosmetických výkonech, které by celou léčbu završily a doladily. Vím, že to není příliš populární, ale dle mě je to medicínsky správně a hlavně, pro Vás prospěšné a efektivní. Pokud bychom se pustily do operování bez přípravy, kterou snížení tělesné hmotnosti je, pak by efekt nemusel splňovat Vaše očekávání.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposupce a cena

(příspěvek číslo: 669)
dne: 9.05. 2006

Dobrý den pane doktore,
je mi 25 let a jsem čtyři měsíce po porodu,zůstalo mi velké spodní bříško,i když se snažím na bříško cvičit,ráda bych se informovala o ceně a průběhu zákroku a době hospitalizace,dělá se liposupoce i ambulantně?Za dotaz velice děkuji Gabriela Mojžíšová

Dobrý den !
Naskýtá se otázka, zda Jste vhodnou klientkou právě k liposukci. Po porodech bývají v této lokalizaci výrazné nejenom tukové polštáře, ale i velké nedbytky kožní a pak je liposukce třeba i zcela nevhodná, čili asi by bylo nejlepší Vás vidět, vyšetřit a vyjádřit se až potom, protože vše ostatní ( délka hospitalizace, rekonvalescence apod. ) se celkem výrazně liší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


úplné odstranění prsů

(příspěvek číslo: 668)
dne: 6.05. 2006

Dobrý den,
mám hrozné bolesti v prsou a uvažuji o jejich úplném odstranění. Děti mít nechci. Toužím po plochém hrudníku, jaký jsem měla po narození.
V naší rodině se též často objevuje rakovina prsu. Myslím že by to byla dobrá prevence. Nemusela bych nosit podprsenku, kterou nesnáším a v parném klétě mohla chodit jen v trenýrkách jako muži. Také by mne muži přestali sexuálně obtěžovat, protože se jim prsa u žen líbí. Je to vůbec možné? Díky za odpovědˇ. Zerlinna@seznam.cz

Dobrý den !
Cožpak o to, prsy zcela odstranit lze, technicky to problém není, otázka ale je, je-li to vhodné provést takto razantně.Jedná se o výkon nevratný, který mění formu a tvar hrudníku a ovlivňuje i psychiku, takže spíše nabádám k rozvaze.Každopádně je nutná podrobná konzultace, při které je nutné probrat celou dlouhou řadu podrobností. Bolesti prsů, mastodynie, jsou u žen poměrně časté a vždy velmi obtěžují, takže chápu, že situaci chcete řešit. Určitě by bylo vhodné se sejít a věc zvážit společně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


DOTAZ

(příspěvek číslo: 666)
dne: 6.05. 2006

Dobry den pane doktore Kydlicku,mam takovi problem a to je LIPOMATOZA po celem tele.Nas mistni pan doktor chirurg je velice dobry ale bohuzel nema tolik casu se venovat mim stale rostoucim bulkam.Proto bych se rad ukazal ve vasi ordynaci a nechal se vami prohlednout,a vy pak muzete zhodnotit v jakem casovem horyzontu se bulek mohu chirurgicki zbavit. Verim ze se domluvime na cene.Predem dekuji Tomas M. TACHOV

Dobrý den !
Lipomatóza js estav, kdy z ne zcela jasných příčin dochází k tvorbě tukových bulek, tzv. lipomů, které bývají ohraničené a odlišují se svým charakterem od okolí. Příčinná léčba neexistuje, situace se zatím řeší odstraňováním těch lipomů, které vadí funkčně či kosmeticky. Operace jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami; navštívit mě můžete v ambulanci, kterou mám pro podobná onemocnění každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 12,0 hod. ) ve FN Plzeň.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení nosu

(příspěvek číslo: 665)
dne: 5.05. 2006

Dobrý den pane doktore.
Už jsem se definitivně rozhodla pro plastickou operaci nosu (zmenšení). Chtěla bych se Vás zeptat, jestli během vašich ordinačních hodin bych mohla přijít k Vám do ordinace a domluvit si s Vámi nějakou schůzku, na které by jste mi něco o této operaci řekl a případně by jsme se domluvili na nějakém termínu operace.Mockrát děkuji.Martina Šamanová

Dobrý den !
Děkuji za důvěru ! Termín konzultace si můžeme dohodnout telefonicky ( 603 838 838 ), jedná se asi o hodinu a je třeba společně vše důkladně probrat a zvážit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace prsů

(příspěvek číslo: 664)
dne: 3.05. 2006

Dobrý den, byla bych moc ráda, kdyby jste byl schopen pomoci mi od problému, který má velký vliv na mou psychiku a intimní život.
Je mi 27 let, dosud jsem bezdětná.Mám příliš velké dvorce okolo bradavek a zajímalo by mne, zda je možné tuto estetickou vadu odstranit. A zda by tento zákrok nebyl riskantní vzhledem k tomu, že chci mít v budoucnu děti.Dá se odhadnout cena takového zákroku a doba prac.neschopnosti?
Předem moc děkuji za odpověď, Marie.

Dobrý den !
Zmenšení dvorců není nijak náročný výkon, lze jej provést ambulantnš, v místním umrtvení a je třeba počítat s 10 - 14denním hojením, kdy je vhodné trvale nosit elastickou podprsenku, nekoupat se ani nesprchovat, omezit větší fyzické aktivity, např. sport. Pozdější kojení je možné bez omezení a cena činí cca 9.000,-Kč ( upřesnil bych jí po vyšetření ).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění vrásek

(příspěvek číslo: 663)
dne: 2.05. 2006

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda odstranění vrásek a vypnutí povadlé pleti má nějakou věkovou hranici.
Mě je 39 let a po zhubnutí asi 10 kg se u mě objevily vrásky které mě trápí a i celkově povadlý obličej. Ještě jeden dotaz je možno oerace i na splátky?
Děkuji Jitka N.

Dobrý den !
Kdepak, věková hranice není dána ža tak věkem jako spíše zdravotním stavem. Odstranit vrásky však možné není, je možné spíše docílit toho, že nejsou tak výrazné, že jsou méně nápadné a viditelné. Jaké motedy či postupy se k tomu využijí je pak u různých klientů různé a je třeba postupovat přísně individuálně.
Hezký den !
Dr.kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 662)
dne: 30.04. 2006

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli máte smlouvu s vzp.
Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Nemám smlouvy s žádnou zdravotní pojišťovnou a ani je neplánuji uzavřít.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Plastická operace prsů

(příspěvek číslo: 661)
dne: 28.04. 2006

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda je nebo bude někdy v budoucnosti možné, zvětšení nebo úprava prsů vlastním tukem, nebo tkání, nebo jak bych to nazvala. Nerozumím tomu, ale jen mě to tak napadlo. Určitě bych chtěla po dětech upravit prsa, kdybych nebyla spokojená, ale byla bych raději, kdyby to bylo vlastním tukem nebo tak, než implantáty. Přece jenom jsem slyšela, že implantáty si musíte nechat po několika letech vyměnit a je to cosi cizí a takhle by to bylo vlastní a z laického pohledu i lépe vstřebávatelné, ne?! :O)
Moc Vám děkuji za odpověď. Přeji hezký den.

Dobrý den !
Metody zvětšování prsů vlastním tukem se již opustily před lety pro jejich neúspěšnost a velké množství komplikací. V současné době se používají implantáty ze silikonového polymeru plněné buď 0,9% roztokem NaCl ( USA ) nebo ( častěji ) silikonovým gelem ( zbytek světa ), což je lepší. Tak často zmiňovanou výměnu implantátů po x-letech jsem v žádném seriózním vědeckém zdroji nenašel a já osobně o výměně implantátů neuvažuji pokud prsy tvarově vyhovují, při sonografické kontrole nejsou známky např. jejich porušení apod.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 660)
dne: 28.04. 2006

Hezký den, mám dotaz na operaci nosu. v květnu jedu na dovolenou a někdy v červnu nebo v červenci by jsem chta podstoupit operaci nosu je to možné i po opálení nebo je lepší si obličej moc neopalovat, když počítám s tím, že chci podstoupit operai nosu.
děkuji za odpověd

Dobrý den !
V případě operace nosu to je celkem jedno. Pokud se volí klasický přístup, tak veškeré jizvy jsou až v nosních průduších, takže nehrozí jejich zvýšená pigmentace.Myslím, že se na dovolené nemusíte nijak omezovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Masaze, masti silikon

(příspěvek číslo: 659)
dne: 28.04. 2006

Dekuji ze perfektni odpoved k memu dotazu 648. Ono kdyz mi pani primarka pri odstranovani druheho znamenka na dotaz, co muzu pro prvni roztazenou jizvu udelat, ci masirovat, odpovedela: nic - dalsi prosim, zjistil jsem, ze se ptam na naspravnem miste. Jsem takovy pacient, ktery nechce nechat nic nahode, je ochotny na sobe pracovat a neflakat leceni a hodne se pta. Masaze provadim a na noc si davam samolepici silikonovy prouzek. Mam Contractubex a mesickovou mast s obsahem sadla. A tady je ma otazka. Pisete 5x10minut. Znamena to 5x denne 20 pritlaku po 30 vterinach? Je contratubex k necemu? Hodne se chvali obycejne sadlo. Je lepsi vic mazat a masirovat, nebo radej nechat silikon 23 hodin denne.
Na druhe jizve mam po vytahnuti stehu kruhovy stroupek 3x4mm. Jednou jsem to misto pretrel mesickovou masti jednou Contractubexem, ale myslim, ze to neni zrovna stastny napad. Osetrovat nejak zvlast? Moc dekuju za Vasi poradnu a praci, kterou delate. Ludek (pracujici v Praze, osetren na Bulovce, jinak z Moravy)

Dobrý den !
Děkuji za mail ! Tlakové masáže vypadají jako velmi primitivní opatření, ale v jejich jednoduchosti je síla. Tlak způsobuje dokrevnost jizvy, buňky jinak náročné na kyslík se "dusí", v tkáni jizvy vznikají tzv. katabolické pochody a mění se složení jizevnaté tkláně, což lze histochemicky sledovat. Je proto důležit na jizvu tlačit kontinuálně třeba minutu ( i déle ) a tlak s sněkolikavteřinovou pauzou na stejném místě opakovat. Pokud takto vydržíte masírovat 5 - 10 min a zvládnete to tak 5x denně, výsledek se jistě dostaví. Contractubex či Dermatix gel, Topigelové a jiné silikonové destičky svůj efekt také mají, ale chápu je jen jako doplněk základního postupu, kterým je právě tlaková masáž. Pokud se někdy jizvy promašťují je to proto, že tyo nemají mazové žlázy, přesušují se, svědí a tak se překrvují a aktivují. Sádlo se doporučuje především z toho důvodu, že neobsahuje parfémy, stabilitory a jiné látky, které mohou způsobovat alergie. Ať se se rozhodnete pro Contractubex, Dermatix nebo jen prosté vepřové sádlo, tak rozhodně nezapomínejte na masáže, které představují základ,který místní prostředky jen doplňují. Velmi vhodné je také chránit aktivní, čerstvé jizvy před sluncem, které může způsobovat zhnědnutí jizvy, které se pak řeší velmi obtížně. Ošetřování jizev musí být koncepční a systematické a také poměrně dlouhé - až do doby, kdy je jizva jemná, bledá, hladká a neboilestivá. Teprve potom je jí možnom považovat za vyzrálou, stabilizovanou a definitivní.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


po augumentaci

(příspěvek číslo: 658)
dne: 27.04. 2006

Dobrý den, jsem 3 měsíce po zvětšení prsů (řez pod prsem) a spodní část jednoho prsu mám stále necitlivou, což mi nevadí, ale když se dotknu bradavky a dvorce, cítím nepříjemnou tupou bolest. Je ještě šance na zlepšení, nebo se s tím budu muset smířit? Moc děkuji za odpověď. M.

Dobrý den !
Podobné potíže nejsou vyjímkou a obvykle s postupem času vymizí a stav se upraví, ale protože se jedná o nervová vlákna a jejich reparace je na rozdíl od jiných tkání velmi pomalá, je třeba ještě trocha trpělivosti, ale obvykle se vše upraví.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce břicha

(příspěvek číslo: 657)
dne: 26.04. 2006

Dobrý cen, pane doktore, chtěla jsem se zeptat, kde se stala chyba. Jsem přesně 12 týdnů po liposukci břicha. kterou jsem chtěla docílit alespoń o trochu plošší břicho(pas mám 85 cm,boky 95), ale i přes to, že jsem odnosila elastické prádlo poctivě 10 týdnů s tím, že jsem si ho nechala běhěm nošení i zúžit jsem nedosáhla žádné změny. Jsem z toho nešťastná a pokaždé, když si prohlížím na netu fotogalerie plastických chirurgů tak je mi do pláče. Vim že nejste můj ošetřující lékař a že tento dotaz neni asi to nejlepší pro tyto stránky, ale přesto bych chtěla znát váš názor. Děkuji Marta

Dobrý den !
Asi Vás malinko zklamu, ale na to, abych se vyjádřil mám o Vás a o provedené operaci velmi málo informací, nicméně ještě nevěšte hlavu. Liposukce je poměrně razantní výkon, kdy se doslova vytrhávají buňky z podkožní tkáně, čemuž i odpovídá hojivý proces, který v dané lokalitě pak probíhá. Zde vidím onu záludnost. Navenek nic již příliš vidět, ale tkáně stále "pracují", upravuje se porušený krevní a mízní oběh, probíhá konzolidace jizev. Z těchto důvodů každému klientovi doporučuji nehodnotit výsledek operace půl roku, teprve pak je možné se k němu začít vyjadřovat. Stalo se mi nejednou, že očekávaný efekt se dostavil skutečně až po půl roce. Chápu Vás, znám to také, ale mějte ještě trpělivost. Pokud Váš lékař během operace docílil žádané kontury krajiny ( a já o tom nepochybuji ) a Vy Jste všechna doporučení pečlivě prováděla jak píšete, tak se výsledek prostě dostavit musí a je to jen otázka času.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


gynekomastie

(příspěvek číslo: 655)
dne: 26.04. 2006

uz od detstvi me trapi ginekomastie. Je mozna operace? kolik by stala a kolik casu je i s rekonvalescenci zapotrebi?Dekuji L.Mička

Dobrý den !
Gynekomastii řešit lze, je třeba navštívit endiokrinologickou ordinaci, kde se lékař vyjádří k charakteru gynekomastie, tedy co je její příčinou a to ovlivní další postup ( - metodu, event. úhradu zdrav. pojišťovnou). Klíčem je tedy endokrinologické vyšetření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


příspěvek č. 631

(příspěvek číslo: 650)
dne: 24.04. 2006

Vážený pane doktore,
vím, že teď máte velice málo času, ale chtěla jsem vás poprosit o odpověď na příspěvek č. 631, ráda bych se k Vám případně objednala na konzultaci a vše vyřešila do léta, pokud byste ještě měl volné termíny. Díky!

Dobrý den !
Konzultaci je asi lépe si domluvit telefonicky. Dejte mi, prosím, vědět na č. 603 838 838 a nějak to zvládneme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Jizvy a dalsi operace

(příspěvek číslo: 648)
dne: 20.04. 2006

Dobry den, muz 28 let. Muj dotaz je podobny dotazu 331. Po odstraneni znamenka (2x2mm) na hrudi se mi jizva po vytazeni stehu roztahla (10dni). To same cekam na rameni po zitrejsim vytazeni stehu i kdyz tam nechala stehy pani operaterka trochu dele - 14 dni - nebot sly vytahnout jenom tva stehy, treti byl ve strupu, tak mam vazelinu pod naplasti a jdu zitra na ten posledni steh. Moje otazka je: Proc, kdyz se jizva ve vetsine pripadu roztahne, se nezajisti misto lepe nez pouze stehy, ale treba jeste "maslickami", ktere lepi, ze sem se az divil. Jak by se pak dali delat velke plasticke operace, kdyz po odstraneni znamenka je problem nemit roztazenou jizvu? Zvazoval jsem odstraneni znamenka z tvare, ale radej budu chodit na pravidelne kontroly. Jak se postupuje v pripade, ze se znazite dosahnout neroztahnuti jizvy? Je rozdil mezi kozni(kde jsem) a plastickou ambulanci? Ono kdyz je to za darmo, tak by si clovek nemel stezovat, ale kdyz si nechate udelat chodnik a ten se propadne, tak je za to taky nekdo odpovedny. Docetl jsem se o prospesnosti tlakovych masazi na jizvu a zvazuji koupi silikonoveho kryti, ktere zplostuje jizvu (i kdyz se da predepsat, nepredpokladam, ze mi ji predepisou, na takovou "prkotinu"). Staci vazelina na mazani, nebo jsou masti se "skoro zazracnymi" vlastnostmi?
Dekuji za moznost se zde zeptat. Ludek

Dobrý den !
Chápu Vás.Odstranění znaménka je někdy u disponovaných jedinců, zejména pokud se jedná o mechanicky namáhané lokality např. o záda, následováno vznikem širší, kosmeticky nevyhovující jizvy. Mě se to stalo vícekrát a to jsem se snažil ( asi jako každý jiný lékař přede mnou ) najít nějaký způsob, jak jizvu zajistit a podpořit, aby zůstala jen čárkovitá, taková jakou jsem jí udělal. Marně. Prostě, sejdou-li se nevhodné okolnosti, výsledek nemusí být optimální a navíc zde hraje roli poměr délka-šířka jizvy a původní velikost útvaru ( původní malá piha - větší jizva ). U velkých operací se postupuje prakticky stejně, ale dle mého tam výrazně dominuje právě délka nad šířkou jizvy a tak to nemusí být výrazně nápadné, navíc pro klienta a okolí je přijatelné, že velká operace má za následek velkou jizvu. Potíž je v tom, že se sice snažíte použít netraumatickou operační techniku, kvalitní šicí materiál, optimální postupy ošetřování, ale v medicíně do hry vstupuje ještě něco dalšího, s čím sice počítáte, ale nemůžete to odhadnout úplně přesně, např. elasticita tkání, hojivost, kvalita novotvořeného vaziva apod. Snadno se pak stane, že i když děláte co můžete, jizva prostě nevypadá dobře a zkazí efekt jinak dobře odvedené práce. Tak to bohužel je na celém světě. Zatím. Rozdíly mezi ambulancemi lze zhodnotit až pokud se seznámíte se stylem práce konkrétního pracoviště, k tomuto se vyjádřit na tomto místě prakticky nelze, ale myslím, že v případě malých znamének žádné rozdíly nejsou. Zde není velký prostor pro odlišnosti. Po zhojení je péče o jakoukoliv jizvu vhodná ( to platí obecně ), ale nejdůležitejšími jsou tlakové masáže: kolmý tlak prstů bez povrchového tření po dobu půl minuty opakovaně denně, nejlépe 5x10 min. Jizvu je vhodné buď promašťovat ( Nivea, Indulona, Infadolan apod. ), nebo ošetřovat speciálními prostředky ( např. Dermatix gel , Topigel apod. ). Je vhodné jizvu neslunit ( krém s UV faktorem např. 96% ) a vydržet jí takto ošetřovat dokud nevybledne, nezměkne, tedy zcela nevyzraje. To může trvat různě dlouho, třeba i rok, ale obvykle na to stačí 3 - 6 měsíců. Vzhledem k tomu, že, jak píšete, Jste krátce po operaci, určitě Vám lékařka podobnou péči ještě doporučí, já to také dělám až s určitým odtupem ( cca 2 - 3 týdny ) od zhojení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


augumentace

(příspěvek číslo: 647)
dne: 20.04. 2006

Dobrý den! Chci se optat. Po jaké době je možno nosit podpr.s kosticí, byl-li veden řez bradavkou? A je pravda že by měla býti volnější, tedy o něco větší košíček, než aby prsa byla namačkána? děkuji moc za odpověď.Petirová

Dobrý den !
Elastická podprsenka musí být akorát, čili neškrtit, netěsnit, ale nebýt ani volná.Výběr vhodného elastického prádla je důležitý.Mírný tlak je vhodný, prsy musí být košíčkem podpořeny, ale opravdu jen mírný. Kostice nedoporučuji 8 týdnů
Hezký den !
Dr.Kydlíček


obřízka

(příspěvek číslo: 646)
dne: 19.04. 2006

Pane doktore, je mi 42 a i při erekci mi předkožka kryje žalud, což mi není příliš vítáno při sexu i hygieně. Existují nějaká zvláštní rizika operace či doporučení pro můj věk a způsob nebo typ obřízky ? Děkuji moc.

Dobrý den !
Kdepak, žádná omezení, zvláštní rizika nebo doporučení pro Vás neplatí. Ve Vaše věku nejsou žádná zvláštní opatření nutná.
Hezký den !
Dr. Kydlíček


povislá prsa

(příspěvek číslo: 645)
dne: 19.04. 2006

Dobrý den, tady Lucka z Olomouce. Jsem rok a půl po porodu, má prsa jsou velikosti asi 3, ale strašně povislá. Když si lehnu na záda a chytnu se za bradavky, tak tahám jen vytahanou kůži. Jsem z toho dost zoufalá, proto vás prosím o radu, jestli by bylo možné zvednout má prsa i bez implantátů nebo jestli by se tím má velikost nějak změnila? Také by mě zajímalo jak se tyto operace nejčastěji provádějí, kudy vedou jizvy, kolik to stojí a jestli byste mi mohl doporučit nějakého odborníka z Olomouce. Předem moc děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Modelační operace jsou časté zrovna z důvodů, o kterých píšete. I když je metod více, asi se pro Vás bude hodit technika s výslednou jizvou ve tvaru kotvy, čili obloukovitá jizva v podprsní rýze, kruhovitá okolo dvorce a svislá od dvorce do podprsní rýhy. Tvar prsu po modelační operaci je sice hezký, kapkovitý, ale velikost je přeci jenom zmenší. Důvodem je to, že tkáň prsu se shromáždí do menšího objemu. Rozdíl to sice není nějak výrazný, ale je.Jinak to nejde, pokud nechcete žádné, ani malé zmenšení, pak byb bylo třeba uvažovat o doplnění objemu prsu implantátem.
V Olomouci máte na vybranou, jen namátkou uvádím prim.Dr.R.Zálešáka z FN nebo Dr.Hatla.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


problém s hojením po augumentaci

(příspěvek číslo: 643)
dne: 18.04. 2006

Dobrý den,mám dotaz.Dnes jsem 7 den po augumen.Pod žlázu,bradavkou - 200cc.První tři dny byli relativně skoro bez bolesti, která se ale objevila 4 den a stále trvá.Mám zarudlou horní polovinu prsou,která reaguje bolestivě na dotek.V noci musím ležet v polosedě,protože jinak to bolí.Ibubrufen na noc mi nezabírá.Je toto ještě normální průběh?Děkuji za odpověď.Ilona 38roků.

Dobrý den !
Pokud nemáte teploty a potíže jsou oboustranně přibližně symetrické, tak si myslím, že na podobné trable nárok máte. K přesnějšímu zhodnocení je ale nutné vyšetření, kdy zkušený chirurg stav dokáže zhodnotit a odlišit např. počínající zánět o bolestivějšího pooperačního průběhu. V této chvíli si ale myslím, že normální průběh to je.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 642)
dne: 14.04. 2006

Dobrý den.
Pane doktore chtěla bych se zeptat na operaci nosu.
Mám velký nos po matce,ale bude mi v květnu už 41 let a operaci vzhledem k mému zaměstnání by bylo nejvhodnější podstoupit pro mě bez problémů jen od června do poloviny srpna.
Mám naději, že i v tomto věku by byla naděje provést operaci a i během těchto uvedených termínů.
/ Bude třeba úprava velikosti a tvaru- po jak dlouhé době po operaci mohu nejdříve nastoupit do zaměstnání,aby to nebylo hodně nápadité/.
Děkuji za odpověď.
J. V. Plzeň

Dobrý den !
Myslím, že operace u Vás možná je a že možný je i termín, o kterém se zmiňujete. K rekonvaklescenci je třeba počítat minimálně 2, ale lépe 3 týdny během kterých dojde ke zhojení včetně vstřebání podlitin a otoků.Pak je možné nastopit bez obav do zaměstnání a věnovat se všem zvyklým aktivitám.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 639)
dne: 13.04. 2006

Dobrý den. Mám dotaz ohledně operace nosu. Chtěla bych si nechat operovat špičku nosu. Je to velmi měkká část nosu a chtěla bych ji pouze trochu zkosit. Všude se dočítám, jak je operace nosu náročná, že se při rekonvalescenci musí dlouhou dobu nosit dlaha a vyskytují se i otoky. Vždy se ale jednalo o popis celkové rhinoplastiky i s úpravou kosti. Byl by zákrok měkké části také tak složitý ? Jak dloho bych muselanosit obvaz a jak dlouho bych měla otoky ? Děkujiiii

Dobrý den !
Podstatou operace měkké části nosu je změna tvaru a velikosti chrupavek, které tvoří vlastně jakousi chrupavčitou kostru. Co do rozsahu je to pochopitelně výkon menší a dá se provádět i v místním umrtvení. Dlahu není třeba nosit, místo ní užívám proužky fixační náplasti a to na cca 10 - 12 dní. Otoky a podlitiny jsou menšího rozsahu a hojení je rychlejší. Operace je to ale delikátní, protože jednak se zde pracuje s jemnými chrupavkami tloušťky 1-2 mm a navíc je třeba, aby špička nosu s kostěnou částí nosu byl v harmonii. Celkově bych dopdoručil si vyhradit tak 2 týdny, po této době jižnebude nikomu nic nápadné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 109 / 130 > >>