Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


acne

(příspěvek číslo: 778)
dne: 15.08. 2006

Dobrý den,zajímalo by mě,do jake míry a jakou nejlepší metodou je možné odstranit jizvy po akné,před dvěmi lety jsem měl velký problém s touto nemocí,mám zjizvený hrudník,kde některé jizvy jsou hlubší,trochu ruce a trochu také záda.Stál bych o odstranění jizviček na rukou a částečně i na hrudníku aspoň těch nejvíce viditelných.Hrudník je postižen cca z 10-15 procent.Také by mě zajmala orientační cena.Předem vám děkuji.

Dobrý den !
Jizvy jsou a budou problémem. T.č. neexistuje metoda, kterou by se daly jizvy "vymazat", "zmizet", či jinak učinit neviditelnými. Každá metoda se o to snaží, ale žádná není ideální. navíc jizvy po acne conglobata bývají hluboké a obtížně řešitelné. Takto se těžko vyjádřit, musím Vás vidět, pak lze z dostupných metod vybrat tu nejlepší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 777)
dne: 14.08. 2006

Dobrý den. Přemýšlím o plastice nosu. Můžete mi čistě nezávisle bez ohledu dobrých vztahů doporučit chirurga se kterým bych se mohl poradit? Jsem z Prahy. Předem děkuji

Dobrý den !
V Praze máte bophatě na vybranou, působí tam řada velmi dobrých estetických chirurgů. Namátkou, zcela náhodně a bez dlouhého přemýšlení mě napadá Doc.MUDr.M.Dušková,CSc. ( to za ženy ) a MUDr.D.Záruba ( za muže ). Ale výčet by mohl být dlouhý ( Doc.Tvrdek,Dr.Točíková,Doc.Měšťák,Dr.Vrtišková,Dr.Poláček...atd.) a myslím, že byste neudělal chybu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace prsů

(příspěvek číslo: 776)
dne: 13.08. 2006

chtěla jsem se vás zeptat na můj problém mám rozdílná prsa ve velikosti a to pravé asi o jednu velikost menší,lze toto odstranit a jaká je cena u tohoto zákroku velice děkuji za odpověď

Dobrý den !
Asymetrii prsů, která přesahuje esteticky tolerovanou míru, samozřejmě, provést lze. Obvykle se modelují prsy oba, přičemž jeden se ještě navíc trochu zredukuje. Někdy, u mladých klientek a prsů bez poklesu, ptózy, je možné operovat ( redukovat a modelovat ) jen prs větší. Cena operace je tedy závislá na typu a rozsahu výkonu, pokud bychom počítali s modelací obou prsech, což bývá obvyklé, s dvoudenní hospitalizací a elastickou podprsenkou, pak by cena činila 30.500,-Kč Kdbychom oba prsy zmenšovali ( jeden více a druhý méně ) a oba modelovali, pak by výkon byl trošku dražší, 31.500,-Kč. Cenu operace s případným zvětšením menšího prsu se však v této chvíli odhadnout neodvažuji, protože tyto operace jsou individuální, u každé ženy trošku odlišné, ale řekněme, že bychom se pohybovali okolo 40.000,- - 41.000,- Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prispevek 761

(příspěvek číslo: 775)
dne: 13.08. 2006

transsexual female to male. po operacich. dekuji za odpoved

Dobrý den !
Teď je to naprosto jasné. Navštivte mě v mé poradně, kterou mám pro podobnou problematiku každé pondělí ve FN Lochotín ( viz mapka ) v 8,30 - 11,30 hod. a společně se poradíme jak dál.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rhinoplastika

(příspěvek číslo: 774)
dne: 11.08. 2006

Pane doktore, je pravda, že při podstoupení rhinoplastiky by v době operace neměla být menstruace? A také je možné brát i v jejím průběhu antikoncepci nebo se musí vysadit?Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Dotýkáte se často konzultovaných a probíraných otázek, na které neexistuje jednoznačná odpověď. Stará klinická zkušenost radí operace v době menses odložit a argumentuje lehce zvýšenou tendencí k vyšší krvácivosti a komplikacím. Já osobně tuto zkušenost zcela jednoznačně potvrdit nemohu, proto jsem v této otázce benevolentněšjší, avšak je pravda, že po operaci je dost starostí o nos natož pak o zvýšenou hygienu při menses. Jiná je situace okolo antikoncepce. Užívání hormonálních antikonceptiv je spojeno s vyšším rizikem vzniku žilních trombóz a plicních embólií, což jsou život ohrožující stavy, které mohou vzniknout i v průběhu operace v celkové anestézii, kdy je proudení krve v žilách, zejména dolních končetin, výrazně změněno. Zvyšovat riziko těchto stavů sčítáním rizikových faktorů je zcela nevhodné, takže já u svých klientek požaduji antikoncepci vysadit. Konzultoval jsem celou záležitost s lékaři anesteziologické kliniky FN Plzeň, kteří jsou v této otázce naprosto ztriktní. Mohou existovat i jiné názory, ale tento je všeobecně uznáván a já myslím, že vše co omezí riziko operace je vhodné. Za zmínku stojí, že výjimkou je nitroděložní tělísko s pomalu se uvolňujícím, místně působícím hormonem, které výše uvedená rizika nemá.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastická operace stehen

(příspěvek číslo: 773)
dne: 11.08. 2006

Dobrý den,
je mi 44 let, mám tři děti. Celkově jsem poměrně štíhlá (182 cm/75 kg), pravidelně cvičím. Před cca pěti lety jsem absolvovala liposukci stehen, která se příliš nepovedla - zůstaly hrbolky. Navíc mám geneticky sklon k povolování kůže, což se v mém věku logicky začíná značně projevovat. Domníváte se, že by se problém dal odstranit liftingem stehen? Jizvy by mi nijak zvlášť nevadily, hojím se poměrně dobře a šortky do půlky zadku už ve svém věku nosit nehodlám :-) Případně, dal by se tento zákrok spojit s abdominoplastikou? Břicho je stejný problém, obzvlášť po třech dětech; netrápí mě "pneumatika", jen povolená kůže. Na náročnou rekonvalescenci po případné operaci jsem připravená. Díky za odpověď.

Dobrý den !
Myslím, že pokud místní podmínky, místní nález, tomu bude pžíznivý, tak by redukce valů stehen i abdominoplastika možné byly. Ženy bývají už obvykle dobře informovány a jejich indikace bývají často přiléhavé, takže, když to tak bude, proč. Potíž je v tom, že spojit oba výkony není vhodné. Sám o sobě jeden výkon je dost s přidávat k němu další je vysloveně nevhodné. Operace by byla vícehodinová, krevní ztráty vyšší, vyšší by bylo operační riziko a riziko různých komplikací. Kdepak, spojení obou výkonů nevidím jako vhodné, ale provést je zvlášť je možné bez potíží.
Oba výkony ovšem potřebují poměrně podrobnou konzultaci, takže bych se na tomto místě omezil jen na výše uvedené.
Přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 772)
dne: 10.08. 2006

Dobrý den, je mi 33 let a od doby, kdy mi vyrostla prsa mám jeden velký komplex. Vyrostla mi dost rychle, tak, že ani první podprsenky nestíhaly. Mám na nich od té doby strie a jsou to...jak to pojmenovat....no plandáky. V těhotenství před 10ti lety se mi zvětšila o 3 čísla, takže potom, kdy se vše vrátilo do normálu se prsa do původního stavu vrátit odmítla :-)). Rychle letící čas jim taky nepřidává, takže jsem se rozhodla, že s tím něco udělám. Zmenšit ani zvětšit je nechci, ale upravit alespoň tak, abych se nemusela stydět. Zajímá mě doba hojení a vlastně všechno, co bych o tom měla vědět. Mnohokrát děkuju...

Dobrý den !
Ano, z Vašeho dotazu jasně vyplývá, že v úvahu přichází modelace, při které se zmení tvar a částečně i uložení prsů. Využívá se vlastní tkáně, která se redistribuuje, tedy ze stávajícího prsu se "vymodeluje" prs "nový". Operace se provádí v celkové anestézii, trvá cca 2 hod., je spojená s hospitalizací cca 2-3 dny ( to je individuální ) a následným hojením 2 týdny. Máte-li tedy k dispozici 2 - 3 týdny dovolené, tak lze předpopkládat, že Vám budou stačit a pokud máte fyzicky nenáročnou profesi, tak byste mohla po 2 týdnech i do práce. Informací, které ale klientka musí vědět je daleko, daleko více, musíme mluvit o jizvách, jejich uložení, délce, ošetřování, o možných komoplikacích, o organizaci celé věci, takže konzultace je nezbytná. Máte-li o spolupráci zájem, ozvěte se mi na můj mobil 603 838 838 nebo na mail kydlicek@fnplzen.cz a najdeme termín konzultace, při které vše důkladně probereme.
Hezký den !
Dr.kydlíček


jazyk

(příspěvek číslo: 771)
dne: 10.08. 2006

prosim Vas molhi by ste mi odpoved na dotaz "jazyk" zaslat ne e-mail
giulio_martin@cenrtum.cz

PROSBA
Prosím všechny tazatele - rád odpovím na všechny dotazy jak mi to mé časové možnosti dovolí, ale fórum má význam jedině tehdy, pokud je odpověď k dispozici všem těm, kteří nějaké informace hledají, tedy zde na webu. Pokud bych jednotlivé odpovědi posílal na privátní maily, ztratilo by fórum smysl a vlastně by ani nevzniklo. Informace ryze osobní, samozřejmě, zde nikdy nebyly a nebudou.
Dr.Kydlíček


jazyk

(příspěvek číslo: 770)
dne: 10.08. 2006

zdravim Vas
chtel sem se vas zeptat ohledne operace jazyka
mam ho docela mohutny a docela dost mi v puse prekazi pri polikani hlavne jidla
take mi prekazi trochu pri mluve
podle meho je to problem z detstvi
myslim si, ze ho mam posety mekolika bradavickami

Dobrý den !
Mrzí mě to, ale asi Vám nepomohu, tato problematika patří do oboru stomatochirurgie. Obraťte se proto na Vašeho zubaře a on Vám poradí, kde podobné pracoviště máte hledat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


implantáty

(příspěvek číslo: 769)
dne: 9.08. 2006

Dobrý den, před třemi roky jsem si nechala zvětšit prsa. Jeden implantát mi praskl, nebyla jsem s tím sice na vyšetření, ale cítila jsem to. Po roce se mi kolem něj vytvořilo vazivo, takže už necítím žádnou unikající hmotu, ale je o trochu tvrdší. Na pohled ani pohmat mi to nevadí, není to tak markantní. Jen jsem se chtěla přesvědčit, že to je nezávadné a vydržím s tím ještě pár let, než se rozhodnu je vyměnit. Děkuji

Dobrý den !
Pokud máte podezření, že implantát praskl ( a stát se to může ), pak doporučuji vyšetření nukleární magnetickou rezonancí ( NMR ), které vedle vyš-etření sonografického ( USG ) objektivně zjistí a popíše eventuální porušení implantátu. Pokud se zjistí prasklý implantát, pak je na místě jej vyměnit v brzkém časovém horizontu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


rhinoplastika

(příspěvek číslo: 768)
dne: 8.08. 2006

Dobrý den, měla bych zájem o operaci měkkého nosu, tj jen zúžit špičku nosu( cca 1mm). Je toto náročná operace a dá se provést ambulantně? Musí se i po tom nosit dlaha a jak dlouho trvá rekonvalescence? A na kolik to vyjde? Děkuji

Dobrý den !
Nos je vždycky technicky náročná operace. Lze jí ale provést v místním umrtvení, ambulantně, dlaha nutná není a rekonvalescence trvá asi 2 týdny. Pokud se jedná jen o špičku nosu, operovanou v místním umrtvení, tak cena činí 14.000,-Kč
Hezký den !
Dr.Kydlíček


propadnutý hrudník

(příspěvek číslo: 767)
dne: 6.08. 2006

Dobrý den,
mám jeden problém s propadnutým hrudníkem.Nevadí mi to při žádném spotru. Ale je to neestetické. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli by s tím šlo něco udělat popřípadě na kolik by tento zákrok finančně vyšel.
Moc děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Nerad odpovídám tímto způsobem, protože tím tazatele neuspokojím,ale než se vyjádřím, musím Vás vidět. Posoudit stupeň deformity, rozumyslet si možná řešení apod. Bez osobního kontaktu to, bohužel, nepůjde.
Hezký den !
Dr.kydlčíek


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 766)
dne: 6.08. 2006

Dobrý den,
je mi 19 let a má velikost prsou je 5. chtěla jsem se zeptat, jestli bych mohla už v tomto věku podstoupit zmenšení prsou a co vše musím proto udělat a jak dlouho se hojí jizvy a zda-li, můžu hned po operaci chodit nebo ležet na lůžku. Mám problémy se zády a co se týče psychiky, tak se za své prsa stydím a dá se říci, že je nesnáším, takže by se mi jen touto operací přilepšilo. předem děkuji za odpověd

Dobrý den !
V 19 letech tuto operaci provést možné je. Prs je již dospělý a vyspělý, takže proč ne. Informací, které musí ale žena žena před zmenšovací operací vědět je celá řada ( běžná konzultace trvá okolo 45 min ), což jen podtrhuje sloitost celého výkonu. K celkovému posouzení je třeba Vás vyšetřit a vše pečlivě posoudit, zvážit a naplánovat. Co sde týče úhrady zdrav. pojišťovnami, tak v tomto ohledu bych Vás odkázal na mojí odpověď na dotaz č. 696, kde se tomu věnuji. V případě, že se nejedná o zdravotní indikaci a klientka si výkon hradí, je třeba počítat s cenou cca 32.000,-Kč. Myslím ale, že by bylo určitě přínosné se osobně setkat, máte-li tedy zájem, ozvěte se mi na můj mail nebo mobil a dohodneme si schůzku.
Hezký den !
Dr.kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 765)
dne: 5.08. 2006

Dobrý den, pane doktore mám problém s křivým a ještě orlím nosem. Ne, že by mně to tak strašně vadilo, dokonce, když jsem se vdala, skoro jsem na ten problém zapomněla. Ale teď po deseti letech manželství, když se třeba manžel na mě zlobí, říká mi: ty svině s křivým rypákem. Mám si nechat srovnat nos, nebo se rozvést? A neposílejte mě prosím do manželské poradny. Děkuji za odpověď :o)

Dobrý den !
Na otázku, zda raději podstoupit operaci nosu, nebo rozvod nejsem schopen odpovědět. Je jasné, že za potíže, kterými v manželství procházíte nos nemůže a proto si také myslím, že eventuální operace je také nevyřeší. Pokud Vám tvar nosu vadí zásadně, tedy vadí, protože je takový jaký je ( bez ohledu na okolí ), pak je možné se pro operaci rozhodnout. V opačném případě bych Vám operaci nedoporučoval, protože by nepřinesla žádaný efekt a Vy byste zbytečně investovala čas, peníze i morální nasazení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


kapsule

(příspěvek číslo: 764)
dne: 4.08. 2006

Dobrý den pane doktore jsem 5 měsíců po zvětšení prsou implantáty a obávám se, že se mi začala tvořit kapsule. Můj doktor je bohužel v této době na dovolené, mohu se Vás prosím zeptat jak se kapsule pozná. Já cítím zatvrdnutí ze spodní strany prsu jako kdybych nahmatala podlouhlou tvrdou bouli. Není to nijak citlivé na dotek. Předem Vám moc děkuji za odpověď Simona.

Dobrý den !
Kapsulace okolo prsního implantátu je nepříjemná záležitost. Ona vznikne, abych byl přesný, vždy, ovšem jen v určitém malém počtu klientek je pouzdro tak silné a jizevnatě aktivní, že činí problémy. Já osobně doporučuji svým klientkám prsy intenzivně masírovat: důrazné kruhovité pohyby s prsním implantátem ( ne tedy s prsem ), ve všech směrem, zejména pak směrem ke střední čáře na hrudníku opakovaně např. 5 - 10 minut 3 - 5x denně. Masáže se musí provádět intenzivně, dlouhodobě ( měsíce ) a systematicky a efekt lze očekávat až po týdnech. Jsou pochopitelně i klientky, u kterých tento postup selže a musí se operovat. Ale teď "vařím z vody", protože dokud Vás nevyšetřím, není se možné se k situaci seriózně vyjádřit, ale pokud bych zjistil náznak této komplikace, tak bych jako první masáže prsů opravdu doporučil.
Hezký den !
Dr.kydlíček


nadměrně velké stydké pysky

(příspěvek číslo: 763)
dne: 4.08. 2006

Je mi 15 a přivydělávám si prací modelky..akorát když předvvádím spodní prádlo nebo plavjky...hrozně se se stydím..stydím se kvůli svým malým paskům..které jsou zvětšené asi o 2 centimetry...strašně mě to štve....a bojáím se i s někým spát aby se mi nesmál...kdy mohu podstoupit operaci???,A jaká jsou ryzika??

Dobrý den !
Operaci podstoupit můžete prakticky již nyní, ale já bych spíše ještě rok - dva vyčkal, ale možné to je. Samozřejmě, že podmínkou je důkladný pohovor v přítomnosti alespoň maminky, protože v době, kdy ještě nejste plnoletá, o operaci spolurozhodují ( a z hlediska právního zcela rozhodují ) právě rodiče. Chápu, že v tomto případě Vám bude bližší asi maminka, takže bych volil právě jí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 762)
dne: 4.08. 2006

Dobrý den,je mi 17 a mám velká prsa C 85.Mám problémy se zády a někdy taky s dýcháním.Chtěla bych si nechat zmenšit prsa,ale nemám na to finanční prostředky.prosím poraďte mi,co mám dělat.Martasek.M@centrum.cz Předem děkuji za Vaši odpověď

Dobrý den !
Zmenšovací operace jsou časté a ani tak mladé dívky jako Jste Vy nejsou výjimkou. Má to ale malý háček. Počkal bych do plnoletosti, či přesněji řečeno na dobu, kldy bude vývoj prsu ukončen a prs bude, obrazně řečeno "dospělý", k čemuž dochází právě okolo 18. roku věku. Konzultaci a pohovor si ale můžeme dát již nyní, to je spíše prospěšné, protože budete mít více času si celou záležitost promyslet a zvážit. Termín si můžeme dohodnout po mobilu, nebo mailu, všechny kontakty na mě najdete výše a co se týče úhrady, tak to doporučuji se povívat na odpověď k dotazu č. 696, kde se tomu krátce věnuji.
Hezký den !
Dr.kydlíček


operace prsou

(příspěvek číslo: 761)
dne: 4.08. 2006

Dobry den, jsem ts ftm po operaci (asi 2roky). bohuzel vysledek neni takovy jak bych si predstavoval potreboval bych jeste upravit tvar (mam prebytky kuze) a zaroven zmensit dvorce. zajimalo by mne jestli mate skusenosti s timhle druhem operace. zaroven by me zajimalo jestli je mozny udelat najednou liposukci (boku,bricha a stehen) a vytvarovani prsou.predem dekuji za odpoved. d.

Dobrý den !
Zkratky jsou bolestí všech medicínských záznamů, neboť až na dvě, nejsou oficiální a všeobecně známé, dokonce pro jeden termín je zkratek i více; - co to je ts ftm ? Rád Vám odpovím, ale přiznám se, nevím na co se přesně ptáte.
Hezký den !
Dr.kydldíček


liposukce

(příspěvek číslo: 760)
dne: 4.08. 2006

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kolika místech (partiích těla) může být odsát tuk při liposukci v rámci jednoho zákroku. Předem děkuji za odpověď

Dobrý den !
Rozsah liposukce není striktně určen, ale každý operatér si hranice vymezuje sám. Počet krajin nerozhoduje, rozhodující nje délka výkonu, eventuální krevní ztráty, objem odsáté tkáně, takže spíše na počtu krajin záleží na rozsahu operace a k tomu je Vás nutné vyšetřit a vše důkladně posoudit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 759)
dne: 3.08. 2006

dobrý den,chci se zeptat co to znamená vysazování prsou z vlastní tkáně?tento zákrok provádí studio Freestyle v Plzni a jelikož jsem tento pojem nikde jinde neslyšela ani nečetla tak by mě dost zajímalo o co jde.mám v plánu si nechat zvětšit prsa a toto mi nepřipadá tak drastické jako implantáty,ale je to asi nesmysl...díky za odpověd Jitka

Dobrý den !
Upřímně řečeno, nevím co je myšleno "vysazováním prsu z vlastní tkáně", snad se jedná o modelaci, při které je prs "povysazen", ale ne zvětšen. Nevím, je mi líto, ale zatím jsem se v seriózním literatuře či na odborných kongresech s tímto nesetkal.( Napadá mě jediná operace,operace dle Longacre, která je již víceméně opuštěná a nepoužívala se z kosmetických důvodů.)
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


diabetes

(příspěvek číslo: 758)
dne: 2.08. 2006

Vážený pane, mám diabetes I. typu a Adisonovu chorobu.Užívám Hydrocortison a zústáva mi pigmentové zbarvení jizev. Chci se zeptat zda je díky těmto chorobám možná liposupce nebo jiné odstranění břicha.
Velice Vám děkuji za odpověď.
Liba

Dobrý den !
Myslím, že po důkladném zvážení výsledků pečlivého vyšetření Vašeho zdravotního stavu by nějaký výkon bylo možné provést. Schválně píši "nějaký", protože zatím nemám představu o našich možnostech, které vycházejí z místního nálezu a, samozřejmě, z Vašich představ a zdravotního stavu. Myslím ale, že by to možné bylo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace prsou

(příspěvek číslo: 757)
dne: 2.08. 2006

Dobrý den, mám malá prsa a moje sestra má zase moc velká, rozhodla se pro zmenšení, ze zdravotních důvodů. Mě je 32 let a dítě již mám, sestře je 37 let a děti má taky. Napadlo mě, čistě teoreticky, když je to moje sestra a má stejnou krevní skupinu, jestli by její vyjmuté nemohli transplantovat mě ( moc tomu nerozumím, ale myslím, že jde o odsátí tuku z prsou). Ani já, ani sestra netrpíme žádnou chorobou popř. alergií. Asi je to nesmysl, ale silikonu se bojím. Moc Vám děkuji za odpověď. M.

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, ale takto to není možné provést. Situace okolo tkáňových transplantací je daleko složitější než se na první pohled zdá a ke zvětšování prsů se ve světě ( a u nás ) nepoužívá t.č. jiný než silikonový materiál. Je mi líto, ale Vámi nastíněný postup je nemožný.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Úprava vnějších stydkých pysků

(příspěvek číslo: 755)
dne: 28.07. 2006

Dobrý den pane doktore, ráda bych věděla, jestli je možné vypnout kůži vnějších stydkých pysků, nebo je zmenšit a jakým způsobem se to provádí. A i cena operace by mě zajímala. Také bych ráda věděla, jestli je možné zmenšit vnitřní stydké pysky a cena této operace. A ještě zmenšení bradavek, jestli se provádí a cena oparace. Děkuji za brzkou odpověď.

Dobrý den!
Modelace malých ( vnitřní ) stydkých pysků je celkem běžná záležitost, která se provádí relativně často, ovšem Vámi zmíněná operace velkých ( vnějších ) stydkých pysků častá není. Po pravdě řečeno, operovat sice možné je cokoliv, ovšem právě v této lokalitě bych jakýkoliv zásah pečlivě zvážil, proto před přesnějším vyjádřením je třeba Vás vyšetřit, posoudit místní nález a zváit možné varianty postupu. Zní to možná dost obecně, ale jinak to ani nelze provést. Pokud si nedám do souvislostí tzv. místní nález, vaše představy a naše technické možnosti, tak není možné se k problému seriózně postavit. Poněkud jiná situace panuje např. u břicha, kde variabilita nálezů a postupů je relativně omezená, nebo u ušních boltců, ale ne v případě genitálu. Zde se bez vyšetření neobejdeme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Vpacene bradavky

(příspěvek číslo: 754)
dne: 27.07. 2006

Dobry vecer pane doktore,
opravdu velmi ocenuji,jaktady na techto strankach svymi radami pomahate! Prejdu k memu problemu-vpacene bradavky.Bylo to tady jiz probrano mnohokrat, ale stejne se musim zeptat,protoze ne na vsechny me otazky jsem zde nasla odpoved.
1.Pisete, ze je to vrozena vada.Me je ted 25 let a tento problem mam ale az tak posledni 3-4 roky, pred tim byly me bradavky naprosto v poradku-nevpacene...Je to mozne??? Beru kdyz je neco vrozena vada,ze je to jiz od narozeni...:) Jinak musim rici, ze moje matka ma tento problem take, ale myslim,ze s kojenim problemy nemela.Dale muze to souviset take s tim, ze moje prsa samozrejme temi roky trosku zmenila tvar-jsou ted celkem povisla....
2.Samozrejme vam asi nemusim vysvetlovat,jak me tento problem trapi, snad jen, ze od te doby-co se moje bradavky chovaji takto "nestandartne", jsem s nikym nespala, coz me velmi trapi, protoze jinak jsem dost atraktivni... Je to pro me opravdove trauma a uz opravdu nevim jak dal...
3.Dalsi vec ,na kterou jsem take jeste nenalezla odpoved je ta, ze to vpaceni se tyka pouze jednoho prsu, u druheho(praveho)se objevuje pouze obcas, tak by me zajimalo, co toto ovlivnuje-ze je to pouze obcas...
Jinak mira vpaceni u toho "horsiho" prsu asi nebude tak zla, protoze jsem tady cetla i prispevky nekterych zen, kdyz jim bradavka nejde vytahnout vubec, to u me neni problem, da se opravdu lehce povytahnout a narovnat, ale zase po nejake dobe se vrati opet na sve spatne misto... :(
4.Dalsi dotaz se tyka toho, jestli ma na vpaceni bradavek vliv, kdyz zena zhubne... mam totiz nadvahu asi dvacet kilo,( jinak prsa velkosti C), se kterou chci samozrejme take neco udelat,tak jestli kdyz dojde ke zhubnuti a prsa se zakonite zmensi,tak jestli tim padem ta vpacenost nezmizi, kdyz jsou pak prsa mnohem mensi...
Budu vam mnohokrat vdecna za vasi odpoved a jeste vice, kdyz mi poradite, jake reseni by se pro me hodilo.... jsem sice z Prahy (momentalne v Anglii), ale jelikoz se mi hrozne libi Vas pristp a jak se na techto strankach prezentujete, jela bych i na pripadny zakrok primo k Vam na kliniku...

Mnohokrat dekuji !!!! Petra.S.

Dobrý den!
Děkuji moc za pochvalu!Měl jsem poslední měsíce velmi hektické a fórum jsem trošku zanedbával,ale snad srpen bude milosrdnější a celé to zpoždění doženu.
Vpáčené bradavky dokáží být pekelným problémem,který umí potrápit jak pacienta,tak chirurga.Platí ale již řečené - na vině je zkrácení mlékovodů,které,je-li výrazné,absolutní, projeví se jakmile se prsy vyvíjejí v období dospívání a je trvalé. Je-li však méně výrazné,řekněme relativní,může se toto zkrácení projevit jen někdy,např. menší mírou erekce bradavek, nebo právě při změnách tvaru prsu ( při jeho poklesu ). Stav bývá asymetrický,jedna strana je vždy horší než ta druhá. Významnější závislost vpáčení bradavky a tělesné hmotnosti jsem nepozoroval.
Chápu,že Vás tento stav trápí, prsa jsou významným estetickým znakem každé ženy a tak je zcela pochopitelné, že odchylku od běžného tvaru bradavky žena může nést velmi těžce. Řešením může být operace, která ale u těžších stupňů může zase znamenat ztrátu funkce bradavek,čili neschopnost kojit (těžší vpáčení to ale také neumožňuje ).
Nevím, zda-li jsemVám nějak pomohl, pokud ale jsem Vám neodpověděl úplně přesně, ozvěte se mi na můj mail a vš
se pokusíme nějak vyřešit.
Hezký den!
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 753)
dne: 26.07. 2006

Dobrý den.
Chtěla bych podstoupit liposukci břicha,boků,vnitřních stehen +podbradku.Je mi 30 let,162 cm a cca 59 kg.Jsou různé možnosti liposukce...nevím pro kterou se popřípadě rozhodnout.Kamarádka mi radí tumescentní liposukci,ale mně děsí to,že celý průběh budu sledovat atd.Asi bych radši podstoupila liposukci v celkové narkoze.Je to bezpečné?Mám 2 děti a mám strach.Jsem celkem zdravotně v pořádku.Můžete mi napsat cca cenu?Je možné všechny tyto partie odsát najednou?Prosím o odpověd na můj mail-marika.zikmundova@centrum.cz

Předem moc děkuji

Dobrý den !
Tumescentní liposukce je metoda zmenšení tukových polštářů odsátím tukových po předchozí infiltraci tkáně pomocným roztokem, přičemž objem použitého roztoku se zhruba rovná objemu odstraněné tkáně. Tolik stručná charakteristika, která ale nehovoří nic o tom, zda používáte manuální, vibračbní či jiné kanyly, operujete v celkovém či místním umrtvení, ambulantně, nebo za hospitalizace. Já osobně jsem zastánce tumescentní liposukce, prováděné manuální kanylou v celkové anestézii za krátkodobé, např. 1 denní hospitalizace.Rozsah operace záleží na délce výkonu, krevních ztrátách a objemu odsáté tkáně a každý chirurg si tyto hranice stanovuje poněkud jinak.Abych se mohl přesně vyjádřit k ceně, je třeba Vás vidět ( alespoň foto ), pak lze cenu kalkulovat přesně a závazně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 107 / 130 > >>