Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


plastická operace nosu

(příspěvek číslo: 803)
dne: 31.08. 2006

Vážený pane doktore,
měla bych zájem o plastickou operaci nosu.
Bohužel jediný možný termín, který pro mě přichází v úvahu je ca. polovina prosince.
Vím, že termín je možno domluvit si při konzultaci, ale byl by tento termín reálný?
Dále se chci zeptat, zda provozujete konzultace také v sobotu.
Děkuji Janečková

Dobrý den !
Prosinec je velmi žádaný měsíc. Je to sice zvláštní, ale je. V polovině prosince, konkrétně ve středu 13.12. mám ještě jedno místo. Možné by to tedy bylo. Konzultace je ale nutná, protože operace nosu je velmi delikátní záležitost a Vy musíte vstřebat řadu informací. V sobotu konzultace poskytuji, ale není to pravidlo, musíme si to domluvit. Možné to ale je. Ozvěte se mi na můj telefon 603 838 838 a domluvíme si schůzku.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstranění mateřských znamének laserem

(příspěvek číslo: 802)
dne: 30.08. 2006

Dobrý den, pane doktore,
Chystám se na odstranění mateřských znamének laserem. Mám velice světlou pleť, a tak se mi (i přes používání krému z vysokým UV filtrem) vytvořilo spoustu takovýchto útvarů na obličeji a krku. Velmi mě to trápí. Konzultovala jsem tento problém s několika dermatology a bylo mi řečeno, že se jedná o útvary, které by neměl být problém odstranit laserem, že se rozhodně nejedná o zhoubné typy a histologie tedy není nutná. Zajímal by mne Váš názor.
Dále bych se chtěla zeptat, zda je možné, že po odstranění takovéhoto znaménka laserem (velikostí tak do 2-3 mm) může vzniknout jizva (podobná jako po neštovicích).
To co mám na obličeji a dekoltu jsou znaménka, pihy a pigmentové skvrny. Jak se liší odstranění jednotlivých útvarů? Děkuji moc za odpověď. Přeji hezký den.

Dobrý den !
Pokud se zkušený dermatolog k laseru vyjádří kladně, tedy zhodnotí névy jako naprosto benigní, pak se není čeho bát. Kožní lékaři, kteří se těmito útvary zabývají je mají "v oku" a lze se na jejich úsudek spolehnout. Laser je šetrný a, myslím, že není třeba se bát jizvy podobné těm, které vznikají po neštovicích a které vznikají jiným mechanismem.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Úprava genitálií

(příspěvek číslo: 801)
dne: 30.08. 2006

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde bych mohla podstoupit úpravu genitálií-liposukci pahorku, zmenšení obrovských velkých pysků a jednoho malého pysku. Píšete, že se tyto operace provádí spíš ojediněle, mně ale současný stav znemožňuje intimní život, některé druhy sportu a omezuje mě v oblékání. Pokud by to bylo možné, uvítala bych, kdyby jste mohl ve stručnosti popsat, jak se takováto operace provádí. Velice děkuji.

Dobrý den !
Rád bych Vám nastínil možný postup, kterým bychom stav nějak korigovali, ale, upřímně řečeno, neumím si Váš problém představit. Zbytnění malých stydkých pysků problém není, situace je ale jiná, protože se zmiňujete o velkých stydkých pyscích a pahorku. Anatomické poměry jsou proto složitější a je nutné mít proto představu přesnou. Asi by bylo nejvhodnější se setkat, vyšetřit Vás, vše zvážit, promyslet a optimální postup se již nabídne víceméně sám.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zhubnutí po liposukci

(příspěvek číslo: 800)
dne: 30.08. 2006

Dobrý den pane doktore. Velice mě trápí následující: měřím 170 cm, vážím 85 kg. Na tuto váhu jsem zhubla z 136 kg. Zajímalo by mne, jestli mohu podstoupit liposukci vnější strany stehen a redukci kůže stehen (vnitřní stehna) a paží a úpravu břišní stěny. Ráda bycj ještě zhubla tak 20 kg, ale současný stav je velmi náročný pro mojí psychiku. Hubnutí mi nyní jde už mnohem pomaleji, přesto že cvičím a dodržuji dietu, takže může trvat i dva roky, než se mi toto podaří zhubnout. Co se stane, pokud bych po provedené liposukci dále ještě zhubla? Chtěla bych liposukce využít k modelaci postavy, kodstranění tukových polštářů na výše popsaných místech, které mi "ruší celkovou-byť baculatou-siluetu". A odstranit nadbytečnou kůži-i za cenu, že budu muset poté co zhubnu dalších dvacet kg zákrok podstoupit znovu. Současný stav je pro mě psychicky neúnosný a v podstatě mě vyřazuje z normálního života. Přestože se fyzicky cítím skvěle, jsem zdravá atd. Moc Vám děkuji a přeji hezký den.

Dobrý den !
Chápu Vás, mám několik podobných klientů a vím, že to není jednoduché. Sice nevím odkud Jste, ale asi by bylo nejlepší se setkat osobně, zvážit možnosti, které máme, vše probrat a řešení se již nabídne. Rád bych Vám napsal více, ale bez znalosti konkrétnmích anatomických podmínek by to bylo vaření z vody.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace prsou

(příspěvek číslo: 799)
dne: 30.08. 2006

Dobrý den,pane doktore.V pondělí jsem u Vás byla na konzultaci ohledně nové úpravy prsou.Zapomněla jsem se však zeptat na cenu...
Děkuji za brzkou odpověď,kterou mi odešlete na mojí e-mailovou adresu:pavlamyslikova@seznam.cz
S pozdravem
Pavla Myslíková,Sušice

Dobrý den !
Ozvěte se mi, prosím, na můj telefon 603 838 838.
Dekuji a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 797)
dne: 30.08. 2006

Dpbrý den, pane doktore, ráda bych na vaší klinice podstoupila operaci zvětšení prsou. Mám však dvě malé děti, z toho menšímu je 20 měsíců.Operaci bych chtěla podstoupit co možná nejdříve, ale mám obavy z následné námahy, spojené s mými dětmi, např. nošení, proto se ptám, jak dlouho budu po operaci "mimo provoz". Děkuji za váš čas.Monika

Dobrý den !
Děkuji za dotaz. Jak byste byla dlouho "mimo provoz" :-) lze jen těžko říci, každý stoná poněkud jinak a také jinak rychle se rehabilituje. Já si myslím ale, že po 10 - 14 dnech se o domácnost již zcela normálně postaráte, plnou, tedy i opravdu velkou fyzickou zátěž však budete moci podstupovat až po 8 týdnech.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 796)
dne: 30.08. 2006

Dobrý den, vážený pane doktore,
mám jakoby rozdělenou nosní chrupavku na 2 části, celkově to vytváří dojem "rozpláclého nosu". Chtěl bych se zeptat, zda by se toto dalo napravit operací nosní přepážky (je mi 20 let).
Děkuji
Jiří Kuntoš, Praha

Dobrý den !
Spravit by se to nejspíše dalo, sice ne úpravou nosní přepážky, ale chrupavek nosního hrotu a křídel, ale nejspíše by to možné bylo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Poděkování

(příspěvek číslo: 795)
dne: 26.08. 2006

Pane doktore chci Vám moc poděkovat za Vaše rady a odpovědi. Určitě mluvím za mnoho dotazovaných, že si vašich e-konultací moc važíme. Ať se Vám daří!


Rhinoplastika

(příspěvek číslo: 794)
dne: 25.08. 2006

Dobrý den, za 14 dní jdu na celkovou rhinoplastiku /zúžení, zvednutí a odstranění hrbolku na nose/, takže se připravuji, že po operaci budu samá modřina. Na internetu jsem se ale dočetla, že existuje mast AURIDERM XO, která by měla otokům a popř. zanětům předcházet nebo lépe se po ní tyto otoky hojit. Cena se pohybuje kolem 600kč. Mohl by jste mi pane doktore něco k této masti blíže uvést? Má opravdu takové účinky, že pokud se používá předem preventivně, tak otoky nejsou tak silné? A také, jaké vy doporučujete pacientkám léky proti bolesti? Děkuji za Vaši odpověď.

Dobrý den !
Těžko říci.Příprava lokálními prostředky, konkrétně např. Auridermem XO je poměrně oblíbená a jejím cílem je minimalizovat otoky a podlitiny. Já osobně nevím, má-li tato příprava nějaké převratné účinky a výrazný efekt, já jej k předoperační přípravě nepoužívám, nicméně k pooperačnímu ošetřování ano a efekt mají, takže asi i před výkonem lze počítat s nějakým efektem. V tomto ohledu jsem poněkud konzervativní a možná i staromódní, ale přípravu krémy a mastmi nedělám. Léků proti bolesti je veliké množství. T.č. požívám Dexoket ( skupina nesteroidních antirevmatik, kam patří např. Brufen, Ibalgin, Indfometacin aj. ), jehož výhodou je velmi rychlý nástup účinku. Používám ale také Aulin, Nimesil, klasický Ibalgin, Paralen, Algifen méně často pak Tramal.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Lenka

(příspěvek číslo: 793)
dne: 25.08. 2006

Dobrý den, pane doktore, mám na Vás otázku. Ve svých třiadvaceti letech mám nezvykle pokleslé koutky úst, takže to z profilu nevypadá příliš hezky, jako kdybych byla kdoví jaký morous:-). Dá se to nějak řešit? Jaké jsou možnosti, obličej mám kulatý, nikterak propadlý, takže to nějak nechápu. Dá se to řešit také jinak než face-liftingem? Bez operace? Děkuji za názory a rady.

Dobrý den !
Jedná se o problém anatomie v této komplikované krajině. Korekce možná je, ale možnosti nejsou nějak veliké. Já osobně mám poměrně dobré zkušenosti s výplňovým preparátem, který se vpíchně do koutku úst a do jeho okolí. Má to, samozřejmě, své nevýhody, ale to je spíš vhodné probrat osobně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dr. Pros

(příspěvek číslo: 792)
dne: 25.08. 2006

Chystám se na operaci zvětšení prsů, ale nemohu najít na které plastické chirurgii v Praze pracuje Dr. Pros. Prosím o bližší upřesnění, nebo o telefon na centrum objednávak. Vím, že není možné zveřejňovat telefon na konkrétního lékaře.
Děkuji předem Zdena

Praha 25.8.2006

Dobrý den !
Dr.Pros působí na soukromé klinice Esté a její webové stránky najdete velmi snadno včetně tam uvedených kontaktních telefonů. Objednávání je jednoduché a realizuje se přes recepci. Dr.Pros je zkušený a dobrý operatér, určitě budete spokojena.
Hezký den!
Dr.Kydlíček


odstranění jizvy

(příspěvek číslo: 791)
dne: 24.08. 2006

dobrýden, ve středu 16.8.06 mě kousl do obličeje leguán, mám sešitý horní ret a táhne se to do strany k začátku nosu, ač to vypadá, že se to hojí pěkně, trápí mě že mi bude chybět kouset ve rtu. Prosím vás o radu kdyby se asi tak mělo začít s odstraněním jizvy. dnes 24.8. jsem byla na vyndavání stehů, tak bych chtěla poradit kdy je asi tak nejvhodnější doba s nějakou estetickou plastickou operací. Je mi 25 let a na svůj vzhled dbám, moc vás prosím o radu. Děkuji

Dobrý den !
Zatím bych o korekci operací neuvažoval, spíše doporučuji minimálně půl roku jizvu intenzivně konzervativně ošetřovat, protože velmi často dojde k výraznému zlepšení a nějaká operace pak není nutná. Každopádně je ale vhodné se smířit s tím, že jizvu nikdo nikde neumí úplně vymazat, vyresetovat, nebo jak bych to řekl. Jakmile vznikne úraz, poranění, operace pak je jizva již natrvalo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Strie

(příspěvek číslo: 790)
dne: 24.08. 2006

Dobrý den. Pane doktore, prosím Vás, existuje nějaká metoda, jak odstranit strie?? Jsem 6týdnů po prvním porodu a mám na břiše a hýždích strie. Na hýždích by mě to tak nevadilo, ale na břiše ano. Je možné je nějak odstranit?? A jak a kolik to stojí?? Mockrát Vám děkuji za odpověď. Přeji hezký den. Havlová M.

Dobrý den !
Strie jsou vždycky problém, v jakémkoliv věku a kdekoliv. Neexistuje t.č. metoda, který by strie dokázala odstranit. Je mi líto, ale jedná se prakticky o jizvu, jen trošku jinou.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Narkóza

(příspěvek číslo: 789)
dne: 23.08. 2006

Dobrý den, pane doktore měla jsem k vám dotaz č.783. Děkuji za jeho rychlé zodpovězení. Ale myslela jsem jaký druh se při rhinoplastice používá, jestli narkóza s intubací, s maskou na obličej nebo s hrtanovou maskou? Děkuji za vaši odpověď . Zvonková

Dobrý den !
Jedná se o endotracheální kombinovanou anestézii, tedy dýchací cesty jsou zajištěny intubací průdušnice a anestetika se podávají jak venózně, tak inhalačně. Není zde nějaký podstatný rozdíl od anestézií při jiných operacích.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 788)
dne: 23.08. 2006

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu při výběru operatéra na celkovou rhinoplastiku v Brně. Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Brno má několik pracovišť s erudovanými plastickými chirurgy. Obrátit se můžete na - vybírám namátkou jak mě to napadá - Dr.Dražana, Dr.Mrázka nebo prof.Veselého z Kliniky plastické a estetické chirurgie Nemocnice u Sv.Any nebo Dr.Holušu, Dr.Herzána či Doc.Válku. kteří působí ve svých privátních praxích. To vybírám kolegy jen náhodně a mohl bych určitě pokračovat dále Dr.Vokurkovou,Dr.Hrbatým... Určitě byste neuděláte chybu, když se obrátíte na kohokoliv z kolegů, jsou to erudovaní operatéři s dlouhou praxí ( ve všech jmenovaných případech jsou služebně starší než já ) a s výbornými výsledky.
Já osobně se často inspiruji pracemi Doc.Války či as.Dr.Dražana.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


abdominoplastika

(příspěvek číslo: 787)
dne: 23.08. 2006

Dobrý den pane doktore!
Je mi 40 let, výška 170 a váha 62kg.Mým problémem je,že po dvou dětech mám povadlé břicho.V posledních letech je to výraznější.Cvičení nepomáhá.Nemám nijak výrazný přebytek kůže.U operací břicha všude čtu,že se sešijou přímé břišní svaly,odstraní kůže a přešije se pupek.Chtěla bych se zeptat,zda se dělá i sešití břišních svalů s třeba malým odstraněním kůže?Jak vidím obrázky,jak se kůže natahuje až dolů a dělá nový pupek,tak u mě si myslím,že by se prostě pupek nenatáhl až k ochlupení,aby se mohl odstranit.Děkuji předem za odpověď. Dana

Dobrý den !
Ano, dělá se to, je to možné, jizva není pak uložena tak nízko, je výš, ale pokud to pacientce nevadí, je to možné takto udělat. Jen bych Vás malinko opravil - pupek zůstává na místě, uvolní se a stahuje se jen kožnětuková vrstva přední stěny břišní.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rozšířené a popraskané žilky

(příspěvek číslo: 786)
dne: 22.08. 2006

Dobrý den .Chtěla jsem se zeptat zda na vaší klinice odstraňujete také popraskané žilky v obličeji,a když ano kolik takový zákrok stojí.Jinak moc děkuji za tuto poradnu a hezký den.

Dobrý den !
Nikoli, tímto se nezabývám, to spadá do trošku jiného oboru. Doporučuji se obrátit na nějaké erudované laserové pracoviště, v Plzni je to např. kožní klinika FN Bory ( pavilon 22, laserová ambulance - pátek dopoledne nebo Oční laserové centrum OFTA v Sokolovské ulici ).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění převislé kůže břicha

(příspěvek číslo: 785)
dne: 21.08. 2006

Vážený pane doktore, tímto bych Vás chtěla požádat o sdělení, zda mohu podstoupit odstranění převislé kůže břicha, když jsem prozatím nebyla těhotná a těhotenství samozřejmě do budoucnosti plánuji. Faktem je, že jsem shodila více než 60 kg a tudíž kůže je velmi nevzhledná a působí mi psychické problémy. Rovněž, pokud by to bylo možné, bych chtěla požádat o možnost shlédnou nějaké fotky před a po zákroku tak, abych si mohla udělat názor a rozhodnout se pro případnou konzultaci. Děkuji, Kateřina, 31 let

Dobrý den !
Podstoupit abdominoplastiku samozřejmě můžete, i když Jste, jak píšete, ještě nerodila. Potíž v tom není a provádí se to. Ovšem ze všeho nejdříve doporučuji konzultaci, protože rozhodování o operaci je společné, tedy lékař-pacient a často je nutné mít k dispozici a vzít v úvahu řadu okolností čili já bych tento postup obrátil - nejdříve konzultace a pak fotky, které obvykle vyžadují komentář.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 784)
dne: 20.08. 2006

Srdečně Vás zdravím, v září mám dohodnutý termín na celkovou rhinoplastiku a při čtení jedné z vašich odpovědí mě zaskočilo, že by u této operace měla být vysazena antikoncepce, protože mě bylo řečeno, že to nutné není od mého operatéra. Děkuji

Dobrý den !
Otázky okolo antikoncepce nejsou jednoznačně řešeny v tzv. doporučených postupech, ale všeobecně je známo, že užívání hormonální antikoncepce zvyšuje riziko žilních trombóz a embólií. Kombinovat celkovou anestézii se svými riziky a další rizikový faktor, v tomto případě hormonální antikoncepci dle mě a kolegů z anesteziologicko-resuscitační kliniky FN Plzeň je nevhodné. Ovšem situace v medicíně není jednoduchá a tady začíná onen problém, který momentálně řešíte Vy. Každý operatér má své postupy, své závěry, svá doporučení apod., pro které má nějaké své důvody a také za svá rozhodnutí nese plnou odpovědnost. Já mám tento náhled na věc a mám pro něj své, dle mě rozumné důvody, Váš operatér věci vidí jinak a má pro to jistě také nějaké racionální argumenty a svůj postup vidí také jako rozumný. Mě tato rozdílnost nepřekvapuje, protože se s ní v medicíně běžně setkáváme, ale chápu, že Vás může zaskočit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Narkóza

(příspěvek číslo: 783)
dne: 20.08. 2006

Dobrý den, chci se Vás zeptat jaký druh narkózy se používá při rhinoplastice? Děkuji, Zvonková

Dobrý den !
Já kompletní rhinoplastiku operuji v celkové anestézii, operace špičky nosu lze provádět v místním umrtvení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 782)
dne: 17.08. 2006

Dobrý den,pane doktore
Ráda bych si nechala zmenšit prsa mám 75 E a opravdu mi to už dlouho trápí, navíc mám bolesti zad a krční páteře, vadí mi při sportu,atd. Je možno u vas provest zakrok na splátky? Děkuji za odpoved Havlíčková Linda, Plzeň
mail: LINDA.CAT@seznam.cz

Dobrý den !
Objemná prsa dělají podobné potíže, to je často vidět a redukční operace také velmi pomohou. Ano, lze je provádět na splátky, je to možné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


č.772

(příspěvek číslo: 781)
dne: 15.08. 2006

Děkuji za odpověď na dotaz č.772. Přeju krásný den


plastika prsou

(příspěvek číslo: 780)
dne: 15.08. 2006

Dobrý den,
jsem 6 měsíců po zvětšení prsou (pův.velikost 75A. implantáty 210 ml- nyní 75B, 165 cm, 50kg). Jsem stále nespokojená, prsa se mi zdají malá a hlavně jsou velmi od sebe. Chci se zeptat, zda je možné podsoupit zákrok znova, a za jakou dobu vzhledem k tomu, že narkoza je zdraví a především pro mozek škodlivá. Také by mě zajímalo, zda je možné je dát víc k sobě, pokud budu mít větší implantáty. moc mě to mrzí, připadá mi, že jsem peníze "vyhodila" zbytečně. Děkuji za odpoveď

Dobrý den !
Další operaci v celkové anestézii po 6 měsících provést možné je, v tom problém není, implantáty vyměnit za větší, eventuálně jiný typ možné také je ( pokud jsou ovšem příznivé "místní" podmínky ), otázkou ale zůstává co s uložením prsů na hrudníku, tedy s tím, že se Vám zdají být daleko od sebe. Zde totiž má augmentace poměrně omezené možnosti, prs má nějaké poměry ploch, určitou anatomii, lokalizaci na hrudníku a také anatomické vztahy k okolním krajinám a v tom je zakopaný pes. K tomu, aby se lékař mohl seriozně vyjádřit je nutné osobní vyšetření a konzultace, bez toho se není možné pohnout z místa.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


konzultace

(příspěvek číslo: 779)
dne: 15.08. 2006

Dobrý den, pane doktore měl byste volný termín na konzultaci předposlední týden v srpnu pro 2 osoby?. Ohledně úpravy horních víček a liposukce.
Děkuji za odpoveď. Mazancová

Dobrý den !
Myslím, že v pátek 29.9. před polednem bych čas měl, ale nevím to ještě zcela určitě. Prosím, zavolejte mě na č. 603 838 838 po 1.9., kdy to již budu vědět přesně a domluvíme se.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


acne

(příspěvek číslo: 778)
dne: 15.08. 2006

Dobrý den,zajímalo by mě,do jake míry a jakou nejlepší metodou je možné odstranit jizvy po akné,před dvěmi lety jsem měl velký problém s touto nemocí,mám zjizvený hrudník,kde některé jizvy jsou hlubší,trochu ruce a trochu také záda.Stál bych o odstranění jizviček na rukou a částečně i na hrudníku aspoň těch nejvíce viditelných.Hrudník je postižen cca z 10-15 procent.Také by mě zajmala orientační cena.Předem vám děkuji.

Dobrý den !
Jizvy jsou a budou problémem. T.č. neexistuje metoda, kterou by se daly jizvy "vymazat", "zmizet", či jinak učinit neviditelnými. Každá metoda se o to snaží, ale žádná není ideální. navíc jizvy po acne conglobata bývají hluboké a obtížně řešitelné. Takto se těžko vyjádřit, musím Vás vidět, pak lze z dostupných metod vybrat tu nejlepší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 106 / 130 > >>