Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


prsa

(příspěvek číslo: 854)
dne: 6.10. 2006

dobry den pane doktore,chtela bych podstoupit modelaci prsu na vasi klinice.nemohu bohuzel zaplatit operaci najednou,jde to uhradit formou splatek?predem mnohokrat dekuji za vasi odpoved jarka

Dobrý den !
Ano, možné to je, při konzultaci Vám poskytnu veškeré možné informace ja se to dá udělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


3.otázky zmenš.prsou

(příspěvek číslo: 853)
dne: 6.10. 2006

Dobrý den pane doktore.
Mám jít na zmenšení prsou,veškerá vyšetření mám za sebou.Teď mi jen chybí vybrat si plastika,který provede zákrok.1.Uvažuji o Mudr. Vřeským,ale byl mi nabídnut i Třinec(nevím která nemocnice),mohl byste mi poradit?
2.A ještě se chci zeptat.Mám prsa č.8 a chtěla bych druhé dítě,ale problém je v tom.Kojení s takovými prsy je nemožné,aproto se ptám zda mohu mít dítě po operaci.
3. Mohu jít třeba na zmenšení i za rok.....aniž bych musela jít znovu na vyšetření.
Předem mockrát děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Pokud se rozhodujete mezi Dr.B.Vřeským, Dr.D.Raškou či Dr.R.Raškou, pak nemůžete udělat chybu. Jak prim.Vřeský, tak bratři Raškové jsou zkušení a dobří plastičtí chirurgové, kteří svojí práci umí a mají dobré výsledky. Těžko radit...Spíš bych se rozhodoval podle vzdálenosti od bydliště. Budou třeba kontroly, převazy a to může hrát svojí roli.
Kojení po zmenšení prsů možné obvykle není, druhé dítě mít ale klidně můžete, protože ihned po porodu se laktace hormonálně zastaví, zablokuje. Pokud se rozhodnete s operací vyčkat, pak je třeba patřičná vyšetření zopakovat - musí být aktuální.
Vše důkladně zvažte, promyslete a klidně navštivte všechna pracoviště, o kterých uvažujete. Vybrat si pak můžete podle dojmu, který si odnesete. Chybu udělat, podle mě, nemůžete.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Re:

(příspěvek číslo: 852)
dne: 6.10. 2006

Dobrý den,
je mi dvacet let a mám jeden prs větší než druhý (rozdíl je na první pohled patrný). Gynekoložka mi řekla, abych to nechala být, protože by se to mohlo srovnat mateřstvím. Ovšem já v dohledné době děti neplánuji.
Prosím Vás tedy o stručné vysvětlení, jak se tento problém odstraňuje...
Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Asymetrie prsů je velmi častá, snad se mi chce říci, že malá asymetrie je fyziologická. Pokud ovšem přesáhne určitou mez, stává se problémem. Obvykle se řeší zmenšením většího na objem menšího prsu, nekdy ale také obráceně, čili menší se zvětší. Velmi často se ale zasahuje na prsech obou - jeden se modeluje, druhý zvetšuje, či zmenšuje... Postup je vždy individuální a nelze paušalizovat, proto je nutné Vás vyšetřit a důkladně si o všem popovídat, řešení se pak samo nabídne.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


deformace rtů

(příspěvek číslo: 851)
dne: 6.10. 2006

Dobrý den, je mi 20 let a už od narození mi jde horní ret do strany, nejvíc to jde poznat když se usmívám. Dlouho jsem hledala odvahu s tím něco udělat možná taky proto že jsem se bála že to nepůjde zpravit. Věřím že mi poradíte "co s tím"
předem děkuji za odpověď Andrea

Dobrý den !
Z Vašeho popisu je jasné, že bez vyšetření, osobního kontaktu, minimálně pak fotky to nepůjde. Myslím, že nějaké řešení se najde, ale bez znalosti nálezu, tedy stavu Vašeho rtu to nejde.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Obočí

(příspěvek číslo: 850)
dne: 5.10. 2006

Mnohokrát děkuji za odpověď na příspěvek 842, svitla mi naděje. Pokud budu chtít další podrobnosti, popřípadě cenový odhad, atd...Tak to bych nejspíše měla zajít na konzultaci přímo k Vám?

Upřímné přání krásného dne.

Dobrý den !
Pokud budete chtít ke mě zajet, žádný problém, pro podobnou problematiku mám poradnu každé pondělí nod 8,30 - 12,0 hod.ve FN Lochotín ( přesně podle plánku ). Sice Jste se na to neptala, ale pokud se jedná o následek psoriázy, tak mám za to, že by případná operace měla být hrazena zdrav. pojišťovnou.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Kruhy pod očima

(příspěvek číslo: 849)
dne: 2.10. 2006

Dobrý den, je mi 17 let a mám kruhy pod očima, daly by se odstranit a není to brzo když je mi 17,
Předem děkuji za odpověd.

Dobrý den !
Kruhy pod očima mohou být způsobeny uložením pigmentu, nebo zvýšenou žilní kresbou, někdy otoky...prostě příčin je více a velmi těžko takto rozhodnout o optimálním postupu řešení problému. Samozřejmě, že Váš věk je poněkud nízký a já osobně u kosmetických operací považuji za vhodné alespoň 18 let. Bez vyšetření, tedy osobního setkání se ale neobejdeme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bricho

(příspěvek číslo: 848)
dne: 2.10. 2006

Dobry den
Pane doktore chtela jsem se zeptat zda je mozne me zpevnit bricho mam 3 deti a zustalo me volne svaly brisni je me 31 let a rada bych se opet nestydela za sve telo dekuji

Dobrý den !
Ano, Váš problém je typickým problémem žen po porodu. Samozřejmě, že čím více porodů, tím větší riziko, že problémy,o kterých píšete, vzniknou. Řešením bývá abdominoplastika, čili odstranění nadbytku kůže a podkožního tuku ( tedy jakési vypnutí přední stěny břišní ) a současně i eradikace rozestupu přímých svalů břišních, které se při mechanické námaze, kterým těhotenství skutečně je, velmi trpí. Jedná se o operaci v celkové anestézii, spojenou s hospitalizací a pozvolnou rekonvalescencí. Není se čeho bát, výkon je to častý, který klientkám přináší dobrý efekt a spokojenost a to i přes jizvy, které se ovšem skryjí popd spodním prádlem. Konzultace je ale nezbytná, protože informací, které mít musíte je hodně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstranění jizvy u kolene

(příspěvek číslo: 847)
dne: 2.10. 2006

Dobrý den,
byla bych neskutečně štastná ,kdyby se Vám podařilo odstranit mou jizvu u kolene/nebo alespoň zmenšit a zesvětlit-tak aby byla co nejméně patrná/
Stalo se mi to úrazem-sklem jsem se pořezala u kolene.Rána byla sešitá,ale mám pocit ,že je hodně široká .Za každou odpověď Vám dopředu děkuju a přeju hodně štěští ve Vaší práci.
S pozdravem Hanka Olomouc

Dobrý den !
Jizvy...jizvy jsou problém kdekoliv na světě, mohou zkazit dojem z jinak exelentně provedené operace a stačí jen, aby byl pacient jen tím "nešťastným" typem, který se prostě nejizví optimálně, kterému se nedělají "hezké" jizy. Situace je o mnoho složitější, ale snad by se našla pomoc jak to alespoň zlepšit.Máme zde na vybranou. Buď přímo v Olomouci navštívíte např. prim.Dr.R.Zálešáka, zkušeného a dobrého plastického chirurga, nebo mi na můj mail pošlete fotky Vašeho kolene s detailem na jizvu a já bych se pokusil najít něco, co by Vám pomohlo. Obě možnosti jsou reálné, zvažte to.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou a kojení

(příspěvek číslo: 846)
dne: 2.10. 2006

Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala,zda je zásadní rozdíl v tom,kudy je veden řez při augmentaci (podprsní rýhou,dvorcem,podpaží) a jeho vlivem na možnost kojení v budoucnosti?
Děkuji.

Dobrý den !
Žádný z používaných přístupů možnost kojit neohrožuje nebo nesnižuje, stejně jako uložení implantátu ( pod - nad prsní sval ). Kojení po augmentaci je klidně možné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 845)
dne: 1.10. 2006

Vážený pane doktore,slíbil jsem že se před konzultací u Vás ozvu,bohužel se mě do mého soukroumí nasoukali události se kterýma jsem nepočítal.Předpokládám ,že je vyřeším tento týden, ( jde o soudní jednání s mou bývalou ženou - peníze )Jakmile sprovodím ze světa tu trapnou záležitost ,okamžitě se ozvu na domluvení dalšího termínu.Zájem o zákrok na vaší klinice mám stále,na tom se nic nemění.Doufám ,že mou situaci pochopíte.
Děkuji Pilař Vladimír

Dobrý den !
Samozřejmě, život přináší často problémy, na které je nutné rychle reagovat. V pohodě ! Až to bude možné, dejte vědět a domluvíme si schůzku. Děkuji za zprávu a držím palce !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


striie

(příspěvek číslo: 844)
dne: 28.09. 2006

Dobry den, spíše dobrý večer mam 17.let a jsem 3.mesice po porodu muj narutek vahy byl obrovský celkem 40kg vazila jsem 85kg a pred otehotnenim 47 nyni mam 65.kg a mam po brise prsou stehen hyždi bokach neskutecne mnoho strii .A proto vas zadam jestli byste byl tak hodny a rekl mi jestli u vas odstranujete strie a kolik je u vas cena za tento zakrok dekuji

Dobrý den !
Strie jako takové se odstranit prostě nedají, není to t.č. možné, neexistuje takový postup, taková metoda, která by to umožňovala. Výjimkou je situace, se kterou se setkáváme například při operaci břicha, abdominoplastice, kdy se odstraní nadbytek kůže a podkoží a s tím současně i ty nešťastné pajizévky, ale léčba strií sama o sobě neexistuje.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


PRSA

(příspěvek číslo: 843)
dne: 28.09. 2006

Dobrý den pane doktore,
prosím Vás o konzultaci.Mám voperované implantáty o objemu 700 ml,osmý rok.Kůže na hrudníku samozřejmě povolila a chtěla bych podstoupit další zvětšení prsou pro vyplnění kůže.Jaké jsou možnosti,tedy největší velikost silikonových gelových implantátů,nebo existují-li ve Vaší praxi zkušenosti s tzv.doplňovacími imlantáty.

Dobrý den !
Konzultace ( máte naprostou pravdu ) je nutná. Podíváme se a zvážíme možnosti, které se nám nabízejí. Teď bych asi "vařil z vody" a trošku si vymýšlel, kdybych Vám navrhoval nějaká řešení. Ozvěte se mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz, nebo na tel. 603 838 838 a domluvíme si schůzku.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Obočí

(příspěvek číslo: 842)
dne: 27.09. 2006

Dobrý den pane doktore, mám na Vás zvláštní dotaz. Měla jsem velmi silnou lupenku v obočí a to mi vypadalo. Existuje nějaká metoda, která je podobná transplantaci vlasů? (transplantace obocí)??

Předem děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Transplantují se vlasy, které je ale nutné sestříhávfat nakrátko, čili Jste se strefila. Pokud byste měla husté a široké obočí na jedné straně, snad by šlo i využít toto, ale běžně se přenáší vlasy.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


PRSA

(příspěvek číslo: 841)
dne: 26.09. 2006

DOBRÝ DEN PANE DOKTORE,ZAJÍMALO BY MĚ JAKÝ JE ROZDÍL MEZI AMERICKÝMI A EVROPSKÝMI IMPLANTÁTY?V PŘÍPADĚ ŽE SI NECHÁM ZVĚTŠIT PRSA BUDE TO NA CELÝ ŽIVOT NEBO SE OPERACE MUSÍ OPAKOVAT?CO SI MYSLÍTE O SIL.IMPLANTÁTECH - SILTEX-MENTOR JSOU TYTO IM. AMERICKÉ NEBO EVROPSKÉ A JSOU KVALITNÍ?JAKÉ ZNAČKY DOPORUČUJETE VY?
DĚKUJI ZA ODPOVĚDˇ

Dobrý den !
V době globální vesnice je velmi těžké hovořit o amerických, fransouzských, skotských aj. implantátech. Ale rozumím Vám. Vám jde o kvalitu implantátů. Zde se ale dostáváme na tenký led. Nikde, v žádném časopise, učebnici, serveru a jinde nenaleznete jasné konstatování, že ty a ty implantáty jsou lepší nebo horší než ony či úplně jiné... Plastičtí chirurgové jsou pak odkázáni na své zkušenosti a na případné doporučení mezinárodní společnosti EQUAM, která se o implantáty a implantace programově zajímá. Pokud tedy jde o mé zkušenosti, pak já bez jakýchkoliv okolků nabízím impalantáty Laboratoires Eurosilicone a P.I.P. ( Francie ) a nemám pocit, že se dopouštím nějakého omylu. Mám je za dobré a kvalitní výrobky a to navíc za slušnou cenu. Říkám to proto, že nejsou tak známé a ta často jmenované jako třeba implantáty Mentor ( USA ) či McGhan ( UK ). Pokud bych pak měl citovat EQUAM, pak toto doporučuje Mentor, McGhan a PlytechSlimed. Tady je každá rada drahá, ale na Vašem místě bych dal na názor lékaře, kterému se svěříte do péče. On "své" implantáty zná, má s nimi nějaké zkušenosti a jistě by Vám nenabízel něco špatného, vždyť by byl sám proti sobě.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsou a těhotenství

(příspěvek číslo: 840)
dne: 26.09. 2006

Dobrý den .Mám moc velké prsa 75 I,tak jsem nemohla kojit ani u prvního dítěte.Tak jsem se rozhodla pro zmenšení ze zdravotních důvodu na vel. B-C (plně hrazená pjišťovnou).Můžete mi říct po jaké době bych mohla po operaci uvažovat o těhotenství?

Dobrý den !
O těhotenství můžete uvažovat hjakmile se zahojíte, tedy po 2 - 3 týdnech, já bych ale doporučoval ještě několik měsíců, spíše však půl roku, vyčkat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


pupík

(příspěvek číslo: 839)
dne: 25.09. 2006

Dobrý den,
můj 15ti letý syn si jako malý tahal za pupík a nyní ho má povytažený. Uzlík má stále uvnitř kde má být, ale ,,trubka" mu kouká ven /jako když se punčocháče převrací naruby/. Dětská lékařka řekla, že má náběh na pupeční kýlu a že by to chtělo plastiku. Chci se zeptat, zda takový zákrok provádíte a jaká je cca cena či jej hradí pojišťovna.
Děkuji Vojáčková

Dobrý den !
Tyto operace patří do ranku dětské chirurgie a jsou velmi časté. Pupeční kýla se projeví záhy a její diagnóza není obtížná. je tedy třeba navštívit nějaké pracoviště, kde dětský chirurg působí. Výkony jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bricho

(příspěvek číslo: 838)
dne: 22.09. 2006

dobry den,je mi 39let,vaha 72kg,170cm,premyslela jsem o liposukci bricha,ale vzhledem k veku a take to,ze jsem 2 roky po porodu,tim se mi bricho dost uvolnilo, bych rada zas ploche bricho,prevs nijak zvlast velky nemam,prez to bych rada podstoupila operaci steny brisni,kdy se kuze stahne do podbrisku,trapi me jen ze mam osklivou jizvu po zlucniku a mit jeste jednu po brichem by se mi moc nelibilo,prosim o radu zda se da brisni stena stahnout ,tak aby jizva po zlucniku byla stazena az pod podbrisek tim by se udelal i novy pupik,dekuji a snad jsem to napsala alespon trochu srozumitelne,jestli mohu rada bych vam pro predstavu poslala foto bricha na mail,jeste jednou moc dekuji marie

Dobrý den !
Jizvy po předcházejících operací, pokud se ytto nalézají ve středním nadbřišku, či v podžebřích se stánout až do podbřišků nedají, alespoň jsem to ještě neviděl. Obvykle s vypnutím stěny břišní se stáhnout níž, to ano, ale tak daleko zase ne. Je mi líto. Abdominoplastika, čili operační vypnutí přední stěny břišní je operace častá, s dobrými výsledky a jizva v podbřišku se schová ve spodním prádle. Ale je tam, taž každý pacient musí pečlivě zvážit co mu vadí více - kožnětukový převis, nebo jizva.Je to individuální a radit se moc nedá. K snadnějšímu rozhodnutí by asi bylo vhodné Vás vidět osobně, nebo alespoň vidět fotky zpředu a z profilu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zpevnění prsou bez jizev

(příspěvek číslo: 837)
dne: 21.09. 2006

Dobrý večer, někde jsem četla o nové metodě plastické chirurgie - zpevňování tkání pomocí jakýchsi vláken, kterými se kůže jakoby prošije, konce se připíchnou a pod kůží se vlákna stáhnou jako síť a zvednou tak celou oblast. A prý to bude možné používat i pro prsa... Jak výhledově vidíte rozšíření této metody? A jsou v současné době způsoby zpevnění povolených prsou po dětech, je nějaká možnost kromě mamoplastiky? Té bych se opravdu bála, i když nová prsa bych potřebovala.

Dobrý den !
Modelační operace prsů po porodech a kojení, ale i po výrazném zhubnutí je operace častá. A jako každá operace, i tato zanechává po sobě jizvy, bez nich operace prostě možná není a je jedno, jedná-li se o zvětšení implantáty, nebo modelaci. Jizva je prostě nutná daň operace a rozhodující je spíše než její existence její morfologie a uložení, tedy to, kde se nachází a jak vypadá. Jenže...jizva je jizvou vždy, a protože vadí i když je velmi diskrétní, je snaha vyvinout metodu, která by se bez jizev obešla a byla by současně rychlá, bez rizik, levná a bez komplikací...prostě ideální. O metodě, na kterou se ptáte jsem zatím neslyšel ( myslím tím seriózní zdroje, nikoli časopisy či noviny ), ale protoýže podobný postup se vyvinul ke korekci poklesu tváří tak předpokládám, že by se mohlo jednat o analogii. Ale nevím o tom nic víc, opravdu, jen bych ale poznamenal, že pokud je pokles prsů opravdu výrazný, kůže je ve velkém nadbytku, tak pochybuji, že nekdy se vyvine metoda, která by nepočítala s jejím odstraněním.
Hezký den !
Dr.kydlíček


augmentace+těhotenství

(příspěvek číslo: 836)
dne: 18.09. 2006

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali máte zkušenost s klientkami, které si nechali zvětšit prsa a po nějaké době byli těhotné.Jaké je procentuální zastoupení těch, které museli na rekonstrukci a jaké těch, které s prsy nemuseli nic dělat? Díky moc!

Dobrý den !
Zkušenosti mám dobré. Prsy projdou při těhotenství a při kojení celou řadou změn, které se na jejím tvaru a velikosti víceméně nějak odrazí ( což je značně individuální ), ale počet žen, které pak nebyly spokojeny se svými operovanými prsy je velmi malé. Prsy s implantáty se totiž chovají dost přirozeně, přirozeně stárnou a mění se, což je v naprosté většině klientek přijímáno jako pozitivní.
Hezký den !
Dr.kydlíček


plastika prsou

(příspěvek číslo: 835)
dne: 18.09. 2006

slyšela jsem, že při chron. žloutence se plastika prsou neprovádí je to pravda? Děkuji

Dobrý den !
Záleží na funkčním stavu jater. Tedy vždy je nutné doplnit hepatologické vyšetření a získat vyjádření odborníka k zamýšlenému výkonu. Problém dle mého není ve vlastní operaci či v implantátech jako v celkové anestézii, která jaterní parenchym zatěžuje. Neříkám, že to nejde, tvrdím jen, že se musí provést patříčná vyšetření, zvážit funkční stav jater a předpokládanou metabolickou zátěž.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 834)
dne: 17.09. 2006

Dobrý den pane doktore, zajímalo by mě jaký máte názor na Dr. HRbatého z kliniky Laurea. Chci si nechat zvětšit prsa po kojení, je mi 25 let a už nejsou pevná. Kam mi umístí implantáty? Pod sval nebo pod žlázu, když mám 168/49kilo? chodím 3krát týdně do posilovny, děkuji, Lucie

Dobrý den !
Kolegu Hrbatého znám a myslím si, že je to dobrý operatér a zkušený lékař. Plastickou chirurgii dělá déle než já a léa působil na Klinice plastické a estetické chirurgie nemocnice u sv.Anny v Brně. Jaké implantáty kolega Hrbatý požívá, či kam a kudy je vkládá operavdu nevím, klidně se mu ale svěřte do péče, určitě budete spokojená s výsledkem i s péčí.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


Asymetrie licni kosti

(příspěvek číslo: 833)
dne: 17.09. 2006

Dobry den,

Zajimalo by mne jestli je mozne v CR podstoupit operativni zlepseni symetrie licnich kosti. mam pomerne netypicke licnni kosti vystouple do stran, coz samo o sobe neni prilis esteticke nicmene daleko vice mne trapi fakt ze leva lice je mirne vetsi nez prava. Existuje v CR vubec nekdo na koho se lze obratit?

Dekuji.

Dobrý den !
Myslím, že možné to je. Přiznám se, že to není úplně častý problém, ale taková je medicína. Já osobně bych se obrátil na as.Dr.T.Mrázka z Kliniky plastické a estetické chirurgie nemocnice u sv.Anny v Brně. Je to dobrý plastický chirurg se zkušenostmi v této krajině.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 832)
dne: 17.09. 2006

dobrý podvečer,
moc děkuji za rychlou odpověď!no vídíte úplně jsem na to zapomněla, pocházím z pardubického kraje. a ještě jedna otázka jsou implantáty trvale nebo se musí po 10letech vyměnit? děkuji!!!!

Dobrý den !
Pokud Jste z pardubicka, můžete se obrátit na Dr.Šormu, který působí přímo v Pardubicíc a je to zkušený a dobrý operatér. Otázku výměny implantátů si každý lékař řeší po svém, já osobně implantáty neměním pokud se nevyskytují žádné potíže a pravidelné sonografické kontroly neukazují na nějaké změny v integritě implantátu. Ale chápu, že někteří kolegobvé výměnu doporučují, přece žádný materiál, ani implantát není mechanicky neunavitelný.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 831)
dne: 17.09. 2006

zdravim..rada bych jeste k dotazu 828..Dekuji za odpoved pani asistence,ale i kdyz pan doktor tenhle typ implantatu nepouziva,rada bych znala jeho nazor,jestli je tenhle typ implantatu o tolik bezpecnejsi,o kolik je drazsi.Moje matka zemrela na rakovinu prsou 6 let po odstraneni leveho nadra a nikdy podobnoy zasah nemela.Jestli se rozhodnu pro vyleseni vzhledu augmentaci,rada bych mela vic informaci a nazor pana doktora Kydlicka,jak vidim v tomhle foru,je dost uznavany...dekuji moc za odpoved a preji vam krasny den ze zamori..Ludmila

Dobrý den !
Trošku se zpožděním se dostávám k Vašemu dotazu. Moje asistentka se pokusila na Váš dotaz odpovědět, protože jsem byl v zahraničí a nechtěl jsem fórum ponechat bez odpovědí. Saline implants, čili silikonové implantáty plněné 0,9% roztokem NaCl ( chloridu sodného, tedy kuchyňské soli ) se v Evropě prakticky nepoužívají. Oproti implantátům plněným kohezivním silikonovým gelem nemají žádnou výhodu. V USA se používají proto, že federální úřad pro kontrolu léčiv užívání gelem plněných implantátů sice nezakazuje jak se často traduje, ale nedoporučuje, takže si je jen málokdo dovolí použít...Paradoxem je, že v Santa Barbaře se vyrábějí implantáty Mentor, velmi kvalitní a dobré, které tvoří světovou špičku. Abych ale odpověděl přímo. Po 28 letech používání gelem plněných implantátů NEJSOU k dispozici žádné seriózní vědecké informace, které by svědčili o příčinné vazbě mezi silikonovým materiálem a poruchou zdraví, ať se jedná o nádory, nebo revmatické, alergické, autoimunitní aj. nemoci. Pokud v prsu, který byl zvětšen implantátem vznikne nádorové onemocnění, pak to - dle současného stavu poznání - není vina imaplantátu. Vzniknout ale může, proto já osobně trvám na opředoperačním mammologickém vyšetření včetně vyšetření sonografem a, v indikovaných případech dle rozhodnutí mammologa, i mammografickém vyšetření. Trvám také na to, aby byla žena trvale mammologem sledována ( obvykle 1x ročně ). Není to z obavy o bezpečnost implantátu, jen chci, aby klientka byla pod odbornou kontrolou.Gelové implantáty jsou považovány za výhodnější, neboť mají údajně menší procento tzv. perikapsulární fibrózy, lepší kosmetický efekt a neuniká z nich solný roztok, což se u "vodních" někdy děje. Cena je vyšší, to ano, ale myslím, že to stojí za tu investici.
Hezký de !
Dr.Kydlíček


jizva na čele

(příspěvek číslo: 830)
dne: 17.09. 2006

Dobrý den
Mám po úrazu jizvu na čele ,která není vystouplá ,ale je propadnutá a ještě na jedná straně jizvy je boulička.Jaká je možnost volby léčby při těchto jizvách ? Laser ?
Děkuji za odpověď Honza

Dobrý den !
Jizvu by chtělo vidět. Jizvy jsou vůbec problém a je nutné postupovat individuálně. Jisté je jen jedno, laser hraje v péči o jizvy okrajovou roli...
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 104 / 130 > >>