Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Vpáčená bradavka

(příspěvek číslo: 878)
dne: 23.10. 2006

Dobrý den,
chtěla bych se informovat, jak přesně probíhájí předoperační vyšetření a samotná operace vpáčené bradavky. Docetla jsem se, že se v některých případech může jednat i o ambulantní ošetření. Mohl byste mi více popsat výše zmiňovaný zákrok. Mnohokrát děkuji za odpověď!

Dobrý den !
Já osobně chci mammologické vyšetření ( pozor, neplést s vyšetřením mammografickým ! ) a pokud je prs zdráv a mammolog operaci nezakáže, pak máme, dle stupně vpáčení a jeho charakteru, na výběr z několika metod. Operace lze provádět i v místním umrtvení a ambulantně, ale popsat výkon na tomto místě si netroufám. Obvykle klientce operaci nějak schématicky nakreslím, vysvětlím, tekže se stane pochopitelnou, ale obávám se, že bych Vás teď mohl nejenom splést, ale třeba i postrašit.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


dirka po piercingu

(příspěvek číslo: 877)
dne: 23.10. 2006

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda se da odstranit dirka ("tunel") po vyndanem piercingu z pupiku. Jakym zpusobem by se vykon provadel, kde a kolik by stal? A zustane tam najaka jizva? Dekuji Novotna

Dobrý den !
Dá, jednoduše to celé odstranit, vyžíznout. Jedná se o ambulantní drobnou operaci v místním umrtvení, po které zbyde drobná jizvička. Doba hojení se pohybuje mezi 8 - 10 dny a cena operace činí 700,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace víček nebo obočí?

(příspěvek číslo: 876)
dne: 22.10. 2006

Dobrý den, je mi 24 let a mám "zapadlé", malé a nevýrazné oči. Po přečtení článků o operacích víček, nevím, zda potřebuji právě tuto operaci, protože mi připadá, že mám spíše hodně "spadlé a pokleslé" obočí. Stále vypadám, že mám oči přimhouřené a nemůžu si ani oči pořádně namalovat, protože to není vůbec vidět a hned se mi stíny dostanou do ohybu oka... Můžete mi poradit, jestli je vůbec operace (jaká?) pro mě vhodná vzhledem k mému věku? Děkuji Krákorová

Dobrý den !
Správně Jste si všimla, oční víčka a obočí jsou spojené nádoby, že se obě krajiny doplňují a je nutné brát to v potaz. Ovšem...na pokles čela a obočí Jste příliš mladá, spíše se jedná o "takovou" anatomii - morfologii této krajiny. dalším momentem je Vaěe zmínka o zapadlých očích. tady se situace mírně komplikuje, protože neuváženým operováním bychom tento moment jen zvýraznili. Čili abych to shrnul - jistě je možné Vám nějak pomoci, jenže bez vyšetření a důkladného zvážení to není možné. Osobní konzultace je tedy pro rozhodnutí o dalším postupu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


info

(příspěvek číslo: 875)
dne: 21.10. 2006

dobry den. mam zajem o zvetseni prsu a jsem z okoli vrchlabi. doporucite mi nejakeho chirurga z tohoto kraje? dekuji.

Dobrý den !
Myslím, že nejbližší pracoviště je Ústav chirurgie ruky, kde se kolegové, plastičtí chirurgové, taktéž estetikou zabývají. namátkou mě napadá Dr.Fialová, Dr.Tylle. Klidně se obraťte na ně, určitě budete spokojená .
Hezký den !
Dr.Kydlíček


navazuji na prispevek 872 lipos. vnitrnich a vnejsich stehen

(příspěvek číslo: 874)
dne: 20.10. 2006

Dobre rano pane doktore,
chtela jsem vam jen moc, moc podekovat za Vase rychle a velmi potesujici odpovedi. Nedokazete si predstavit, jak jste me uklidnil. Pokud se cloved podrobuje takovemu zasahu, nevi do ceho jde a preje si, aby vysledek byl bez chyby:-) jeste jednou Vam dekuji, ze jste me zbyvil pochyb a trachu. Kdybych to do Plzne nemala tak daleko, urcite bych sla na kliniku k Vam. Preji Vam do budoucnosti vse Nej. Dekuji. Veronika


Povadlá prsa

(příspěvek číslo: 873)
dne: 19.10. 2006

Dobrý den,
mám prsa povadlá, velikost 75B, dvorce mi připadají velké. Po konzultaci mi bylo doporučeno 320ml pod žlázu. Vyřeší se tím povadlost? Jak by vypadala jizva v případě zmenšení dvorce? Děkuji

Dobrý večer !
Pokud Jste v péči erudovaného plastického chirurga a on po vyšetření navrhl tento postup, pak nemějte obavu, určitě ví co dělá a nenavrhoval by postup, o jehož efektu by měl pochybnosti. Jizva po zmenšení dvorce je uložena na hranici mezi dvorcem a okolní kůží, tuto hranici vlastně tvoří a pokud není klientka disponována k tvorbě zbytnělých či dokonce keloidních jizev, pak se v optimálním případě jedná o jizvu tenkou 1-2 mm, v úrovni okolní kůže, nejčastěji bledší než okolí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


navazuji na prispevek 867 lipos. vnitrnich a vnejsich stehen

(příspěvek číslo: 872)
dne: 19.10. 2006

Vazeny pane doktore,
velmi vam dekuji za Vasi promtni odpoved- prispevek 867. Moc jste me uklidnil a potesil, co se celkove narokozy tyce. Chtela bych se Vas jeste zeptat, pokud by jste provadel tumescentni liposukci zminovanych vnitrnich a vnejsich stehen v celkove anestezii, jak dlouhou dobu by operace trvala???Rada bych jen srovnala. Myslite si, ze je to v poradku, kdyby se tyto casti tela operovaly hodinu a pul??? neni to prislis kratka doba? na internetu jsem cetla, ze jen napousteni tumescentnim roztokem trva priblizne 20 min. Je to pravda.
Moc Vam dekuji za Vasi odpoved...

Dobrý večer !
Doba operace je různá, záleží nejen na zkušenosti, osobním stylu chirurga, použitém instrumentáriu, ale také na objemu a velikosti operovaných krajin. Pokud bych uvažoval o "průměrně" vyvinutých tukových polštářích, manuální liposukční kanyle střední velikosti a svému stylu práce, pak 90 minut je doba přiměřená a odpovídající. Žádný strach, nebojte se, Váš lékař by Vám určitě neříkal nepravdivé nebo zavádějící informace, protože by to stejně po operaci "prasklo".
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


augumentace

(příspěvek číslo: 871)
dne: 17.10. 2006

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné si nechat u Vás zvětšit prsa, i když se léčím na štítnou žlázu - beru denně 150 mg Letroxu - myslím ohledně narkozy apod.Jinak jsem po zdravotní stránce v pořádku.Prsa mám mírně povislá - po dvou dětech a chtěla bych je spíše upravit. Byla by možná konzultace i v odpoledních hodinách? děkuji za odpověd. Radka

Dobrý den !
Podstoupit operaci je možné, rozhodující je Váš zdravotní stav, takže v rámci předoperačního vyšetření je nutné doplnit i vyšetření endokrinologické. Ošetřující endokrinolog se pak vyjádří k plánované operaci a k eventuální předoperační přípravě. Moje zkušenosti jsou ale v tomto ohledu dobré a operace, pooperační průběh či hojení se nijak nelyší od klientek které se pro hypotyreózu neléčí. Myslím, že není důvod k nějakým obavám. Konzultace probíhají víceméně jen odpoledne, na termínu a hodině je pak možné se domluvit na mé mailové adrese kydlicek@fnplzen.cz či telefonicky 603 838 838.
Přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


hylaform nebo botox?

(příspěvek číslo: 870)
dne: 17.10. 2006

Je mi 31 let,a na cele mam hluboke mimicke vrasky.
Chtela bych se inf.jaky je rozdil mezi hylaform a botoxem a jaka metoda je ucinejsi pro me na vyhlazeni techto vrasek.Taky bych chtela vedet jaka cenova relace je mezi temito metodami.
dekuji ana

Dobrý den !
Rozdíl je zásadní. Zatímco preparáty botulotoxinu ( Botox, Dysport ) jsou určeny k ochrnutí těch svalů, které za vrásky zodpovídají ( např. u kořene nosu jsou to m.corrugator supercilií a m.procerus nasi ), pak Hylaform je preparát, zrčený k výplním, čili k "vyzvednutí" vrásky. Těchto výplňových preparátů je celá dlouhá řada, např. Matridur, Metridex, Viscontour, Dermadeep, Dermalive apod. a liší se svým složením, výrobcem, ale zejména dobou přetrvávání v tkáních ( = dobou efektu ) a cenou. Cena je pak určena typem výplně, značkou a množstvím, ale řekněme, že cenově začínáme od 2.500,-Kč při aplikace 1 ml ampulky. Na jak velikou plochu či na kolik vrásek tato ampulka však vystačí je již velmi individuální. K přesnějšímu posouzení je nutný osobní kontakt.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 869)
dne: 16.10. 2006

dobry den,je mi 27 let a mam 2 deti,chtela bych si nechat zvetsit prsa,mivala jsem trojky a ted mam jednicky.Chtela bych zpatky moji velikost.Chci se zeptat jaky je rozdil mezi vlozenim implantatu pod sval a nad sval.Jsem hubena 170cm/50kg a bojim se aby implantat nebyl videt.Jiz 3 mesice nekojim,za jak dlouho lze podstoupit operaci?Dekji za odpoved.

Dobrý den !
Pokud pominu osobní zaujetí pro tu či onu lokalizaci implantátu pak lze konstatovat, že spolurozhoduje tvar a velikosti hrudníku, kvalita a objem prsní žlázy, síla podkoží, vývin prsního svalu, míra fyzické záteže včetně sportu, typ implantátu a jeho velikost apod. Nikde není napsáno či rozhodnuto, která lokalizace je lepší, ale je zcela jasné, že individuální přístup je naprosto nezbytný. Přiznám se ale, že někdy váhám, ale jak jsem již naznačil, nikde není řečeno, že to musí být tak či onak. Co se týče odstupu od kojení, já doporučuji 6 měsíců. Očekávám, že dojde ke zklidnění procesů po ukončení laktace a prs se jaksi "stabilizuje".
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsů

(příspěvek číslo: 868)
dne: 16.10. 2006

Dobrý den,
jsem 7 týdnů po augmentaci prsů (pod sval,řez dvorcem) a zajímalo by mne,zda je třeba i takovou dobu po operaci nosit podprsenku i v noci a kdy budu moci obléknout podprsenku s kosticemi,slyšela jsem,že po zvětšení už ji nemohu nosit vůbec.
Děkuji mnohokrát za odpověď.

Dobrý den !
Zde se rady jednotlivých chirurgů liší. Já doporučuji nosit elastickou podprsenku víceméně trvale ( několikahodinové pauzy ale nevadí ) 2 měsíce, pak je možné již nosit podprsenku jakoukoliv, třeba s kosticemi, to je jedno, hlavně ale nějakou, protože podpora prsu zpomaluje jeho stárnutí. Na sport ale doporučuji adekvátní prádlo, tedy pevné a elastické.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce vnitrnich a vnejsich stehen

(příspěvek číslo: 867)
dne: 16.10. 2006

Dobry den vazeny pane doktore,
kolem Vanoc bych mela podstoupit tumescentni liposukci vnitrnich a vnejsich stehen na soukrome klinice v Ostrave. Zarazi me ale, ze tento druh operace nabizeji jen v celkove anestezii. Uvedeny duvod- celkove pohodli pacienta. Jiste, clovek nic neciti, probudi se a ma vsechno za sebou. Rada bych znala na tuto metodu Vas nazor. Neni to prilis nebezpecne. Dosud jsem slysela jen o tumescentni metode, tedy plosnimu umrtveni. Bojim se, ze ta celkova anestezie muze vyrazne komplikovat muj zdravotni stav...
Velice Vam dekuji a tesim se na Vasi odpoved.

Dobrý den !
Já provádím liposukci podobného rozsahu také v celkové anestézii. Pokud je klient zdráv, před operací je řádně vyšetřen a anestézii podává erudovaný anesteziolog ( a myslím, že o to nemusíte mít u ostravských kolegů strach
), pak není narkóza nebezpečnou záležitostí a Vaše obavy nejsou na místě. Já osobně bych u sebe také volil celkovou anestézii.
Držím palce a ničeho se nebojte !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsů

(příspěvek číslo: 866)
dne: 12.10. 2006

Vážený pane doktore,

Mohl byste mi doporučit některé zařízení v Praze pro provedení operace zvětšení prsů?

Předem děkuji za odpověď,
L. T.

Dobrý den !
V praze máte bohatě na vybranou - na Klinice plastické chirurgie FN KV ( Šrobárova 50 ) se můžete obrátit na přednostu Doc.Dr.M.Tvrdka,CSc. nebo na prim. Doc.Dr.A.Nejedlého,CSc., Doc.Dr.M.Duškovou,CSc., či as.Dr.P.Kletenského ( vybírám kolegy jen namátkou ).Z mimoklinických pracovišť bych zmínil Doc.Dr.Mešťáka,CSc. a Dr.Prose ze soukromé kliniky Esté na Příkopech, v Lékařském domě na Náměstí I.P.Pavlova můžete kontaktovat Dr.Poláčka ...opakuji, že uvádím kolegy jen namátkou, jak mi napadají, v Praze působí hodně zkušených estetických chirurgů, nemůžete chybovat.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsů - rizika

(příspěvek číslo: 865)
dne: 11.10. 2006

Vážený pane doktore,

Zajímalo by mě, zda jste se již ve své praxi setkal s případem, kdy měla pacientka po objektivně úspěšné operaci zvětšení prsů pomocí implantátů psychické problémy s přijetím této cizí hmoty ve svém těle, eventuálně zda nedošlo k problémům s akceptováním těchto „protéz“ u partnera některých pacientek.
Uvažuji o absolvování této operace a ráda bych zvážila všechna možná rizika. Je mi 38 let, jsem vdaná, matka jednoho dítěte (další potomky neplánuji). Manželovi mé velmi malé poprsí nikdy nevadilo a k mým úvahám o zvětšení zaujal diplomaticky neutrální postoj. Netrpím ve svém věku žádnými komplexy, mám tedy pro tuto operaci skutečně jen „estetické“ důvody. Současně bych chtěla znát míru rizika znecitlivění bradavek.

Předem děkuji za odpověď,
L.T.

Dobrý den !
Pokud je předoperační příprava pacienta důkladná, jsou vyjasněny a zodpovězeny všechny otázky, pak z toho nemusíte mít strach.Myslím, ale že pokud nějaké problémy se vyskytnou, pak to není z přítomnosti cizího materiálu v prsech, ale z velikosti "nových" prsů. Augmentace - zvětšení prsů není zase tak jednoduché jak se na první pohled zdá. Pokud se příprava nezanedbá, výsledky jsou dobré a klientky spokojené. Já osobně si pamatuji na 1 klientku, která se s novými prsy srovnávala obtížněji, ale jednalo se o trošku složitější problematiku, ne o "prosté" zvětšení prsů, takže se to dalo pochopit. Riziko poruchy kožního čití v oblasti bradavek a dvorců se nějak kvantifikovat nedá, jisté ale je, že toto riziko je reálné, i když se jedná většinou jen o částečnou a dočasnou poruchu kožního čití, která se často sama po čase upraví. Pokud jsou ale bradavky a jejich citlivost pro ženu důležitou nebo dokonce zásadní krajinou v intimním životě, pak doporučuji tuto operaci obzvláště pečlivě zvažovat. Jinak myslím, že riziko tohoto výkonu je srovnatelné s riziky jiných kosmetických operací prováděných na prsech.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


těhotenství

(příspěvek číslo: 864)
dne: 11.10. 2006

Dobrý den.Pane doktore mám za sebou všechna vyšetření ohledně zmenšení prsou (gigantomastie),ale začínám přemyšlet jestli není lepší mít druhé dítě a pak jít na operaci.S plastikem jsem ještě o tom nehovořila.Myslíta,že mi to také doporučí a budu muset uhradit všechna ta vyšetření,kdybych otěhotněla.Díky

Dobrý den !
Vezmu to od konce. Myslím, že se nemusíte nějaké úhrady bát, k tomu není důvod, operaci, která enní zdravotně naprosto nutná, si pacient prostě může rozmyslet kdykoliv. To je jeho právo a dokonce i povinnost. Z toho strach mít nemusíte. Jiná je otázka, zda operaci podstoupit nyní, nebo až po plánovaném těhotenství. Zde bych se spíše orientoval podle míry fyzických, nebo psychických problémů, které Vám objemná prsa přináší. Pokud velké prsy pro Vás znamenají výrazný problém, pak bych nečekal. Po redukční operaci žena sice kojit nemůže, ale myslím, že za tu úlevu to stojí. Kojení má sice prvních 6 měsíců pro dítě velký význam, ale ne zase tak velký, aby byl vykoupen traumatem matky a to ať dušením nebo tělesným.
Asi by bylo nejlepší navštívit nějakého kolegu a problém s ním důkladně probrat, obvykle se řešení samo vynoří.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstranění pih

(příspěvek číslo: 863)
dne: 10.10. 2006

Dobrý den pane Doktore mám přítelkyni která by se chtěla zbavit pihy na čele dá se poznat jestli je rakovinotvorná ? Na klinice jí řekli že je to riskantní, ale před 5 lety jsem chodil k soukromému doktorovi který poznal zda jde o rakovinotvornou ale bohužel zesnul
Děkuji za odpověd Sucharda

Dobrý den !
Pokud se jedná o pihu, tedy kožní útvar s pigmentem, tak je vhodné navštívit kožního lékaře, který by po klinickém vyšetření měl typ pihy určit. Zkušený dermatolog rizikovou pihu pozná spolehlivě. Pokud jste na kožní klinice již byli, pak je vše v pořádku, jen nechápu vyjádření "riskantní" Odstranění kožního útvaru nemůže být riskantní, pokud se nejedná o rizika např. ze strany celkové anestézie u nemocného člověka. Pokud nejste zdaleka je možné mě navštívit v poradně, kterou pro tyto účely mám ve fakultní n emocnici každé pondělí dopoledne. Podíváme se a najdeme nějaké vhodné řešení.
Hezký večer!
Dr.Kydlíček


rhinoplastika

(příspěvek číslo: 862)
dne: 10.10. 2006

Dobrý den pane doktore,
chtěla bych se zeptat koho jako odborník mi doporučujete na celkovou rhinoplastiku v Libereckém kraji nebo co nejblíže. Je tady Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, klinika Sanus Hradec Králové a Dr.Šorma Pardubice. Komu bych se mohla bez obav svěřit.
Děkuji mockrát za odpověď.M.

Dobrý den !
Myslím, že máte na výběr. Kolegů, kteří jsou dobří a mají dobré výsledky je ve jmenovaných regiónech řada. Jen tak namátkou mě napadá Dr.L.Fialová či Dr.V.Tylle z Vysokého nad Jizerou či Dr.M.Šorma z Pardubic. Nemůžete ale udělat chybu a určitě budete spokojena.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


asimetrie prsu

(příspěvek číslo: 861)
dne: 10.10. 2006

dcera má asymetrii prsu, velkou, má 16 let, co máme udělat když chceme postoupit plastickou operaci prsu, kde se máme objednat a jaká vyšetření máme podniknout

Dobrý den !
Asymetrie se v nějaké míře více či méně vyskytuje tak často, že jí lze skoro považovat za normální nález. Pokud ale překročí určitou mez, znamená diskomfort pro ženu. Je Vám 16 let, prsy se ještě vyvíjejí a proto bych doporučoval ještě vyčkat do dospělosti. pak operovat lze, dříve bych se trošku zdráhal se do operování pouštět. Setkat se ale by bylo vhodné, bylo by jistě prospěšné posoudit nález, udělat si nějaký plán a na všem se domluvit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstraněni rozšířených pórů

(příspěvek číslo: 860)
dne: 9.10. 2006

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli odstraňujete rozšířené póry a male jizvy na obličeji?
Ondřej

Dobrý den !
Nikoliv, tato problematika patří do ranku korektivní dermatologie.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dítě pokousané psem

(příspěvek číslo: 859)
dne: 9.10. 2006

JIž před měsícem jsem se na Vás obracela s prosbou o radu ohledně mé dcerky, kterou pokousal pes v obličeji. Doposud jsem nedostala žádnou odpověď, což mě dost mrzí,ale jak je vidět, je mnohem důležitější odpovídat na otázky nových prsou a odsávání tuku. Ale asi si nedovedete představit, jak je matce, když vidí zjizvené své dítě.
Každopádně vám přeji mnoho úspěchů a spokojených dam s velkými prsy.

Dobrý den !
Myslím, že mi teď trošku křivdíte. Otázky, na které odpovídám, volím víceméně náhodně, tak jak mi je program seřadí, nevybírám ty nebo ony, protože právě ty kosmetické nebývají zrovna ty nejjednodušší. Otázek je spousta, k tomu přichází množství emailových dotazů a tak snadno vznikne situace, kdy se prostě těžko odpovídá. Při plném pracovním vytížení je to někdy na hraně. Chci tím říct, že na Váš dotaz se nedostalo náhodou, nikoli úmyslně.Nejste sama, bohužel, ale snad se to časem zlepší.
Tedy teď k Vašemu dotazu. Jizva je tkáň histochemicky odlišná od kůže, sliznice, tedy je to tkáň jiného složení, je proto odlišná. Chci Vám tím naznačit, že t.č. neexistuje metoda, která by jizvy zcela odstranila, vyretušovala tak, aby nebyly vůbec vidět.To t.č. možné prostě není. Jizvy zůstanou, otázka ale je, jak moc budou viditelné. Vždycky je nutné stávající jizvy nejdříve zklidnit a teprve potom uvažovat o možné korekci operací. Opět zdůrazňuji, jizvy lze zlepšit, event. změnit jejich průběh, ale nikoli odstranit. Každý, kdo se tímto zabývá má své know how jak na ně. Já také, jenže k tomu je třeba posoudit charakter jizvení, stupeň aktivity, jejich průběh, morfologii apod. a k tomu je nutné osobní vyšetření. Pro tyto účely mám poradnu každé pondělí od 8,30 - 12,0 hod., kde je možné se setkat. Každopádně je ale nezbytné se připravit na koncepční a dlouhodobou léčbu, řádově měsíce.Jizvy jsou problémem kdekoliv na světě a jejich morfologie je závislá na velkém množství faktorů. Čili, chcete-li, navštivtě mě ve výše uvedené ambulanci a pokusíme se to nějak vyřešit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


výměna implantátů

(příspěvek číslo: 858)
dne: 8.10. 2006

Dobrý den, mám vložené implantáty pod svalem,přes bradavku, chci je nechat vyměnit za větší,chtěla jsem vědět, dá se teď implantát vložit pod žlázu nebo to musí být zase pod sval? Kdyby to šlo pod žlázu,neni to moc komplikované? Děkuji moc za odpověď

Dobrý den !
Implantáty vyměnit za větší nejspíše lze, otázkou je o kolik větší by měly být, protože prs sám stanovuje hranice, při kterých je výsledek přirozený a estetický. Pokud se týče uložení implantátů, zde bych jejich lokalizaci neměnil, myslím, že by to přineslo více škody než užitku. Je zde již vytvořená kapsa, prostor pro implantát a sval nad implantátem je již také částečně změněný, čili já bych jej tam ponechal.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 857)
dne: 8.10. 2006

Dobrý den,mám na prsou strie a po kojení je mám svěšená.Pane doktore,dají se modelací a následném vložení implantátu strie odstranit? Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.R.J.

Dobrý den !
Strie jsou všude a vždycky problém. Obecně lze říci, že pokud se nacházejí v místě, ktzeré se při operaci odstraňuje, pak by modelace mohla být řešením. K posouzení je však nutné vyšetření, při které se lze vyjádřit nakolik by modelační operace pomohla.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 856)
dne: 8.10. 2006

Dobrý den,mám na prsou strie a po kojení je mám svěšená.Pane doktore,dají se modelací a následném vložení implantátu strie odstranit? Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.R.J.

Dobrý den !
Strie jsou vždy problém a na prsech obzvlášť. Pokud se nacházejí na místech, která se při operaci odstraní, pak by modelace prsů mohla být řešením.Pokud se však nacházejí na místech, která leží mimo operační pole, pak situace asi řešení nemá. Je mi líto, ale na strie, stejně jako na ostatní jizvy se ještě nenašla metoda jak se jich zbavit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmena tvaru nosu, rty

(příspěvek číslo: 855)
dne: 7.10. 2006

Dobry den,

muj dotaz je ponekud delsi, ale byla bych rada za odpoved, moc by jste mi pomohl.

Chtela bych zmenit tvar nosu. Trapi me tvar meho nosu z profilu "tzv. boss". Neni prilis velky, ale kazdopadne bych jej chtela odstranit. Druhy problem meho nosu je, ze jde mirne doleva (nasledek sportu).
Dale bych se chtela informovat na docasne zvetseni rtu. Jak dlouho zvetseni vydrzi? Take jsem slysela, ze pri tomto zvetseni rtu je poznat, ze ret neni prirozeny. Videla jsem vysledek operace zvetseni rtu vysunutim vnitrni sliznice a rty byly pekne jako prirozene.

Chtela bych se zeptat jaka by byla v mem pripade priblizna cena operace nosu a rtu jednou ci druhou technikou a kterou z technik zvetseni rtu doporucujete (soumerne zvetseni horniho i dolniho rtu) + hospitalizace. Pracuji v rodinnem hotelu jako servirka a chtela bych vedet za jak dlouho bych se mohla vratit ke sve praci, popripade kdy bych mohla zacit pracovat treba jako pokojska, nebo pomahat v kuchyni, kde bych nemusela byt v kontaktu s klienty.

Bydlim ve Francii a chtela bych se nechat operovat u nas v CR. Je to vubec mozne z ohledem na dalsi kontroly? Pripadne jak dlouho bych musela v CR zustat nez bych se vratila do Francie.

V momentalni dobe jsem tehotna a dceru cekame v lednu 2007, bude-li to mozne chtela bych kojit minimalne 6 mesicu. Je mozne provest operaci kdyz budu kojit? Nebo je lepsi pockat az kojeni ukoncim?

Kdybych se rozhodla podstoupit operaci u vas, bylo by mozne se nejak dohodnout, abych nemusela do CR cestovat vickrat?

Velice Vas prosim o odeslani odpovedi na e-mailovou adresu: cieslarova.marcela@centrum.cz

Predem dekuji za odpoved

S pozdravem

Marcela Cieslarova


Dobrý den !
Asi bych vzal vše od konce. každopádně bych doporučoval ukončit kojení a pak operovat. Ne, že by to vůbec nešlo, to ono zase jde, ale nepovažuji to za nejvhodnější.
Operaci podtoupit v Čechách není problém, jen je třeba zde zůstat alespoň pár dní, pak je možné se na kontrolu dostavit k Vašemu praktickému lékaři, nebo k všeobecnému chirurgovi, není-li v místě možnost navštívit nejakého kolegu zu oboru či ORL specialistu. Další péči si můžeme řídit mailem, to není problém.
Operace nosu je věc delikátní, stejně jako vlastní nos, o čemž hovoří i délka konzultace, která trvá obvykle 1 hod. Možné to ale je. Bydlíte-li a pracujete-li v zahraničí, je možné tuto konzultaci provést den před plánovaným výkonem, současně doplnit předoperační vyšetření a druhý den operovat.
Jiná je otázka současné operace rtu. Zde se názory liší. Řada kolegů se tomu nebrání, já trošku váhám. myslím si totiž, že změnou tvaru a velikosti nosu se změní i estetika krajiny a proto bych ret korigoval až s ohledem na "nový" nos. Myslím tím operaci rtu, která je nevratná, pokud by se jednalo jen o zvětšení rtu nějakou vstřebatelnou výplní ( např. Matridex ), pak se to provést může, proptože tento materiál se časem úplně vstřebá. U operace je ale situace jiná.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 854)
dne: 6.10. 2006

dobry den pane doktore,chtela bych podstoupit modelaci prsu na vasi klinice.nemohu bohuzel zaplatit operaci najednou,jde to uhradit formou splatek?predem mnohokrat dekuji za vasi odpoved jarka

Dobrý den !
Ano, možné to je, při konzultaci Vám poskytnu veškeré možné informace ja se to dá udělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 103 / 130 > >>