Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 904)
dne: 10.11. 2006

Vážený pane doktore,
je to necelé 2 roky, co jsem císařským řezem porodila dceru a po porodu mi zůstala nehezká vytahaná kůže na břiše, povolené svaly a ačkoliv jsem se opravdu snažila něco s tím provést, bohužel se mi nepovedlo dostat se do stejné formy jako před porodem.
Uvažovala jsem tedy o plastice břišní stěny, ale s manželem máme v plánu ještě jedno miminko, tak nevím jestli s tím nepočkat až po 2 porodu?Můj porodník mi řekl, že si myslí, že z důvodu jistých komplikací při prvním porodu bude i 2 porod císařským řezem, je to tedy ve stejném místě, kde by byla eventuální jizva po plastice, nevadí to nějak. A jak dloho po císařském řezu je možné zákrok podstoupit?
A ještě jednu otázku.Je tento zákrok nebezpečný?
Předem Vám velice děkuji za Vaši odpověď a přeji hezký den.

Kateřina M. 28 let

Dobrý den !
Pokud plánujeme druhé dítě v brzké budoucnosti, pak je určitě lepší břišní stěnu operovat až po porodu. Pokud ale chcete vyčkat ještě několik let, pak je to na Vás, do jaké míry je pro Vás tvar břicha stesující. Od porodu já doporučuji vyčkat minimálně půl roku.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 903)
dne: 10.11. 2006

Dobrý den pane doktore. Před třemi roky jsem podstoupila zvětšení prsou. Kůže i s bradavkou na jednom prsu mi však jakoby visí na implantátu. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné nějakou technikou toto opravit. Předem moc děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Ano, pokud prs nad implantátem poklesnul, je možné jej modelovat, tedy povysunot, přetvarovat tak, aby opět vypadal přirozeně. Implantát se odstraňovat obvykle nemusí. Je to výkon za cenu jizev, ale při určité míře poklesu není už jiná možnost.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení rtů

(příspěvek číslo: 902)
dne: 9.11. 2006

Dobrý den,
mám úzké rty,obzvlášť horní ret.Chtěla bych podsoupit chirurgické rozšíření retní červeně.Hledala jsem o tom různé informace na internetu,ale všude je jen napsáno, že se řez vede uvnitř úst a uvolněním a posunem vnitřní sliznice se zvětší retní červeň.Chtěla jsem Vás poprosit o nějaké bližší informace, jako kde se řez vede, jak je velký a jak se vlastně sliznice posouvá.
Děkuji Petra, Klatovy

Dobrý den !
I Vás bych odkázal na odpopvědi o několik otázek výše, kde se tomuto tématu věnuji. Představa V-Y posunu je pro laika velmi obtížná, i když se nejedná o nějaký komplikovaný manévr a je to tím, že nechirurgovi schází ta potřebná představivot, ale není to nic složitého.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


deformita ruky

(příspěvek číslo: 901)
dne: 8.11. 2006

Dobrý den, jsem po autonehodě, kdy mi auto přejelo ruku, byly rozdrceny měkké tkáně, přenášeli mi kůži ze stehen na ruku, paže je místy propadlá, biceps ze 2/3 chybí, rosah hybnosti se zlepšuje, dá se ruka nějak plasticky vyplnit, případně jak, silikonem...? Měla by případná operace vliv na hybnost? Děkuji Táňa

Dobrý den !
Chápu Vás, ale tady obzvláště platí, že bez důkladného vyšetření a osobního kontaktu nejsme se schopni pohnout z místa. teprve po zhodnocení stávajícího stavu a zvážení dalších možností je možné se vyjádřit k možnému efektu a eventuálnímu dopadu na hybnost a funkci končetiny.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění chloupků

(příspěvek číslo: 900)
dne: 7.11. 2006

Dobrý den, pane doktore, velice mě trápí to, že mi na horním rtu a na spodní straně brady vyrůstají chloupky, lze je nějak trvale odstranit?


Děkuji za Vaši odpověď

Dobrý den !
T.č. je nejlepší metodou laserová depilace. Obvykle je třeba jí učinit ve dvou fázích, protože ne všechny cibulky chloupků se postihnou při prvním sezení a navíc mají poměrně dobrou regenerační schopnost, ale výsledky jsou dobré.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


skvrny na obličeji

(příspěvek číslo: 899)
dne: 7.11. 2006

Chtěla bych se zeptat, zda je možné bez jizev odstranit čtyři pigmentové skvrny na obličeji - na tvářích, o průměru asi 4 mm.

Děkuji

DFobrý den !
Lze to, pokud se ovšem nejedná o nějakou formu névu, tedy pihy. Existují depigmentační séra a masti, ale to patří do rukou zkušenému kožnímu lékaři.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika prstů

(příspěvek číslo: 898)
dne: 7.11. 2006

Dobrý den,pane doktore.
Je mi 20let a v 5letech jsem měla nehodu.
Skřípla jsem si dva prsty do výtahu(levá ruka-ukazováček a prostředníček).
Mám zdeformovaný nehty a bříška prstů,doktoři dělali co mohli,aby mi alespoň trošku prsty sešili,tak že nemám úplně celý bříška.Chtěla jsem se zeptat jestli se dělá i plastika prstů?A kdybych to podstoupila jestli se dělaj i jiný nehty,který by později i rostly.Pracuji jako kadeřnice,je mi nepříjemné když zákaznice koukaj na moje ruce a vydí ty dva prsty.Děkuji alespoň za nějakou radu

Dobrý den !
Snad by nějaké řešení bylo, ale musím Vás vidět a důkladně vše zvážit. Snad by nějaké zlepšení možné bylo, otázkou je, do jaké míry efektivní a zda-li to je vhodné. Chce to osobní kontakt, je mi líto, rád bych Vám napsal něco konkrétnějšího, ale poúrazové stavy a jejich řešení jsou tak rozmanité a individuální, že jejich řešení je vždy originální.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstranění znaménka v těhotenství

(příspěvek číslo: 897)
dne: 7.11. 2006

Dobrý den pane doktore,
v podpaží mám pihu či znaménko - vystouplé a zvětšující se. Kožní lékařka se vyjádřila, že je dobře, že jsem přišla a poslala mne na vyříznutí, kde jsem objednaná cca týden. S partnerem se však pokoušíme o miminko a je možné, že v den vyříznutí mohu být těhotná - tak 3,5 týdne od posledí MS. Mám obavu, aby zákrokem nebylo ohroženo zdravím mimča nebo moje. Na druhou stranu se také obávám čekat s vyříznutím delší dobu či celé případné těhotenství. Prosím, máte s tímto zkušenosti?
Předem děkuji za odpověď!

Dobrý den !
Obavy mít nemusíte, malý zákrok v místním umrtvení není rizikový a běžně se to dělá. Jen je třeba to oznámit lékaři, aby správně zvolil místní anestetikum. Pokud kožní lékař odstranění doporučí, je to jistě na místě provést a není se čeho bát. Držím Vám palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstáté ušní boltce

(příspěvek číslo: 896)
dne: 6.11. 2006

Pane doktore, můžete mi odpovědět na dotaz, i když nevidíte pacienta. Syn má odlišně odstáté boltce. Je možné je vytvarovat tak aby byli stejné nebo mezi nimi bude stále trochu rozdíl. Horní část jednoho ucha má vytvarovanou, ale spodní část boltce je více narostlá, druhé ucho odstává celé. Pokud bude možná odpověď, moc za ní děkuji.

Dobrý den !
Pokud se jedná jen o rozdíl v "odstávání" boltců a ne například ve tvaru jejich boltce, či o výrazný rozdíl velikosti, pak to není problém. Po modelační operaci se rozdíly odstraní tím, že se oběma boltcům vnutí stejný úhel ohnutí a stejná hloubka mušle. Není to komplikovaná operace, provádí se v místním umrtvení, ambulantně a do 10ti let věku je plně hrazená zdravotními pojišťovnami.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Vakcinace před augmentací.

(příspěvek číslo: 895)
dne: 6.11. 2006

Dobrý den. Mohu den před augmentací absolvovat očkování proti hepatitidě B?

Dobrý den !
Já bych to nedělal. Očkování, tedy vytvoření imunity proti zánětu jater(které se projevuje žloutenkou) spouští reakci organizmu, což operace také. Nevidím jako vhodné zátěž organizmu zesilovat. Myslím, že 2 - 3 týdenní odstup je vhodný.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Martina

(příspěvek číslo: 894)
dne: 5.11. 2006

Vážený pane doktore,dne 17.11.1989 lidé zvonili klíčema a těšili se na změny a ja ten den byla v nemocnici na operaci-odstranění levého ovaria.Se zánětem a teplotou a bolestmi jsem týden ležela na spartakiádním lehátku a tak jsem se na operaci už těšila.Doktorům jsem oddaně věřila.Z narkozy jsem se probouzela strašnou škytavkou a slovy toto bolí. Pooperační péče,proti té předchozí byla vynikající, ale bohužel, mé vysportované,ploché břicho se změnilo v nafouknutý pumlíč a trvalo dlouho než zplasklo a udělal se převis,píštěl atd.Pí.doktorka mi poradila novou operaci, ale když jsem si vzpoměla že bych znovu podstoupila tu bolest,odmítla jsem. Je mi teď 56 let, ale s mým břichem jsem se nesmířila, bylo by možné se spoluúčastí zdrav.poj. mé břicho vylepšit? Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Ve Vašem případě je nezbytné Vás vyšetřit a mít konkrétní představu, aby bylo možné se vyjádřit k optimálnímu postupu a vůbec možnostem, které se nám naskýtají. Zdravotní pojišťovny hradí úpravy jizevnatých deformit, tedy jizev např. přitažených ke svalové spodině, všelijak táhnoucích apod. Je ale nutná Vás vidět, určitě je ale nějaké zlepšení možné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 893)
dne: 5.11. 2006

Vážený pane doktore, doporučujete po liposukci vnější, vnitřní strany stehen a kolen tzv. válečkování (za jak dlouho po operaci). Myslíte si, že je vhodné začít chodit na přístroj Lymfoven (anticelulit. drenáže). Děkuji a zdravím Vás. Iva

Dobrý den !
Je to vhodné provádět. Masáže masírují stagnující lymfu a krev do vyšších etáží, což zmenšuje otoky a přispívá k dobrému výsledku operace. Nepovažuji to sice za zásadní, ale za vhodné ano. Začít lze prakticky kdykoliv je to subjektivně zvládnutelné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Vrásky

(příspěvek číslo: 892)
dne: 4.11. 2006

Krásný den, pane doktore, chtěla bych se zeptat na odstraňování vrásek výplňovými materiály. Je možné hned po zákroku odejít? Jsou po zákroku nějaké otoky, zčervenání apod, nebo není nic už druhý den poznat? Na jak dlouho by mně podobný zákrok "vyřadil" z normálního života? Děkuji za vaší odpověď i za tyto vaše e-konzultace.

Dobrý den !
Snad ¨nejdříve bych měl říci, že výplňový materiál neumí, nemůže vrásku odstranit. To je nemožné, on jí jen učiní méně nápadnou tím, že vrásku s okolním "terénem" srovná, snad by se dalo říci, že jí vyzvedne, ale vráska jako taková zůstává. Důležité je ale, že pak není již nápadná. Po aplikaci výplně ( jedno jakého druhu ), je nutné vždy počítat s místní reakcí, tedy drobným otokem a zarudnutím. Obvykle tato reakce ustoupí do 48 hod., ale dle mého není problém druhý den se nějak omezovat. Výkon je krátkodobý, průměrně trvá 15-20 min a odejít domů můžete ihned po něm.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 890)
dne: 31.10. 2006

Dobrý den,chtěl bych se zeptat kolik stojí operace nosu.Mám takový kulatý nos no prostě bambula a ještě navíc se mi při mluvení hýbou nozdry.Čím to může být?Dá se to operací odstranit?
Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Nos je nejenom anatomická, ale i funkční jednotka, která je spojena s okolními krajinami mimickými svaly ( m.procerus, m.nasalis, m.levator labii alaeque nasi ), čili, máte-li při mluvení živější mimiku, potom je možné, že tyto svaly pohybují nosními křídly, což se projevuje právě na nozdrách. Operace špičky nosu se provádí buď jako samostatný výkon, nebo současně s operací celého nosu - rozhodnutí je vždy na pečlivém zvážení. Pokud se jedná jen o špičku, pak výše ceny je odvislá od toho, zda se operuje v místním umrtvení a ambulantně, nebo v celkové narkóze a za hospitalizace. Celý nos operuji vždy v narkóe a za hospitalizace. Kdybych to tedy shrnul, cena operace nosu ať taková či onaká by se cenově pohybovala mezi 14.000,- . 27.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposupce

(příspěvek číslo: 889)
dne: 30.10. 2006

Dobrý den, ráda bych se zeptala na odsátí tuku v oblasti zad a stehen. Je mi 41 let a celý život se věnuji sportu. Netrpím tedy nadváhou, ale v poslední době se mi ukládá tuk v již zmíněných partiích. Ačkoliv jsem upravila jídelníček a zaměřila posilovací cviky na tyto partie, nemohu se "polštářků" zbavit. Je vhodná liposupce i v tomto věku? Děkuji za laskavou odpověď a přeji příjemný den Martina Horáková

Dobrý den !
Těžká odpověď. Věk je jen jedním momentem v rozhodování o vhodnodti toho či onoho operačního postupu, ve Vašem případě liposukce. 41 let není nijak vysoký věk pro liposukci, i když já jsem poměrně přísný a na přelomu 3. a 4. dekády věku již váhám. Pokud ale není plánovaná liposukce nějak příliš rozsáhlá, možná by asi byla. Otázkou ale zůstává, zda by Vám její efekt přinesl uspokojení, tedy spnil-li by Vám Vaše představy. To je ale na konzultaci a podrobné rozebrání celé záležitosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění strií

(příspěvek číslo: 888)
dne: 28.10. 2006

Dobrý večer chtěla bych se zeptat co obnáší a kolik stojí odtsranění stií a sešití břišních svalů a odstranění vytahané kůže po porodu.Děkuji s pozdravem Štěpánková

Dobrý den !
Konzultace s klientkou, která má zájem o operační vypnutí kožnětukové vrstvy přední stěny břišní, čili abdominoplastiky trvá okolo 45 min, což dokumentuje množství informací, kterými klientku zasypu. Vždy informuji o technice operace, očekávatelném výsledku, možných komplikacích, o hojení, pooperační péči, narkóze, organizačních věcech...Prostě o všem. Chci tím naznačit, že zodpovědět Vám co abdominoplastika obnáší je na tomto místě prakticky nemožné. Je to nemožné i z toho důvodu, že se s klientem bavíme o konkrétním břiše, o konkrétních podmínkách a situaci, čili nikoli obecně. Obecně mohu stanovit jen cenu, která je stále stejná, takže pokud je abdominoplastika spojená s dvoudenní hospitalizací, pak cena včetně elastického prádla činí 31.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 887)
dne: 28.10. 2006

Dobry den... chtela bych se zeptat jestli se da neco delat s asymetrickym oblicejem... kazdy ma asymetricky oblicej ja vim, ale moje leva strana je jina nez prava... dalni celist je od ucha delsi, leva polovina pusobi protahleji a neni tak hezka. preji hezky den

Dobrý den !
Myslím, žei ano, ale bez znalosti konkrétních anatomických poměrů bych celkem nerad "vařil z vody" a něco si vymýšlel. Je třeba Vás vidět a vyšetřit.Je mi to líto, ale více Vám na tomto místě poradit nemohu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Jizva po modfelaci prsou

(příspěvek číslo: 886)
dne: 28.10. 2006

Dobrý den,
na internetu jsem se dočetla, že existují přípravky na úpravu jizev po operaci. V mém případě se jedná o modelaci prsou, která mi byla provedena před třemi lety. Na jednom prsu je jizva sotva znatelná, ale na druhém je sice hladká, ale výrazně tmavá.
Opravdu se dá i po letech zesvětlit, pokud ano, co by jste mi doporučil z přípravek?
Mnohokrát děkuji za odpověd.

Dobrý den !
Jizvy jsou vždy problém, což dokumentuje pozornost, která se jim věnuje jak v odborném tisku, tak na kongresech. Péče o jizvu nikdy n emůže spočívat v používání nějakého gelu, masti či spreje, vždy se musí jednat o péči komplexní, cílenou individuálně, systematickou a dlouhodobou. Moji pacienti v mají v doporučení vždy napsáno: jizvy mýt, mechanicky čistit, po osušení promastit ( např. Indulonou ) nebo dle návodu nanášet Dermatix gel + intenzivně provádět tlakové masáže ( kolmý tlak prstů bez povrchového tření po dobu minim. půl minuty opakovaně - minimálně 5x denně po 10ti minutách ), jizvu neslunit ( chránit krémem s vysokým UV faktorem ( minim. 80 ). Pokud se během několika týdnů nezaznamená zlepšení morfologie jizvy, pak se musí postupovat dále, ale to už přesahuje rámec tohoto fóra.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Valy stehen

(příspěvek číslo: 885)
dne: 28.10. 2006

Vážený pane doktore,
je mi 38 let,56kg,160cm.Mám velice ochablou kůži na stehnech s patrnou celulitidou.Rozhodla jsem se pro plast.operaci.Byla jsem na konzultaci u MUDr.Šormy v Pardubicích,doporučil mi lifting kůže stehen a obrátit se na lůžkové pracoviště plastické chirurgie.Sdělil mi, že je nutná kratší hospitalizace,jelikož je to náročý zákrok,ohledně hojení jizev. Prosím,poradíte mi nejbližší dobrou kliniku,kde tuto operaci provádějí, mám hrozný strach ze špatného výsledku.
Velice děkuji, Dana Pardubice

Dobrý den !
Nejistota je v medicíně všudypřítomná.Vždy se totiž schází řada okolností, faktorů a momentů, které jsou mimo dosah lékaře či pacienta, kaže zaručit se za dobrý výsledek seriózní lékař nemůže nikdy. Samozřejmě, že předpokladem je mimo jiné ereudovaný lékař a renomované pracoviště. Trošku mě jen zaráží, že po konzultaci s Dr.Šormou sháníte kontakt na nějaké jiné pracoviště. Dr.Šormu považuji za zkušeného a dobrého plastického chirurga, takže pokud bych byl na Vašem místě já, volil bych jeho. Každopádně držím palce a ničeho se nebojte, vše dopadne určitě dobře !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Stehna

(příspěvek číslo: 884)
dne: 28.10. 2006

Dobrý den, zajímalo by mně, kolik by přibližně stála liposukce vnitřní strany stehen a oblasti nad koleny. Nemám problémy s nadváhou, ale v poslední době se mi ukládá tuk právě v těchto partiích, cvičení nepomáhá. Děkuji

Dobrý den !
Pokud se jedná jen tuto lokalitu, operovali bychom v celkové anestézii, pak by celková cena výkonu ( operace, 1denní hospitalizace, elastické kalhoty ) činila 20.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Výrazné vrásky

(příspěvek číslo: 883)
dne: 28.10. 2006

Krásný den, pane doktore, je mi 31 let a moc mně trápí výrazné mimické vrásky na čele a kolem očí. Na čele mám tři "příšerné rýhy", okolo očí začínají být patrné vějířky "od smíchu". Ráda bych je zmírnila a chtěa bych vědět, zda je vhodnější aplikovat látky jako je botox anebo spíš výplňové injekce. Jaká je přibliýná cena za vákon a materiál u vrásek obou očí a kolik by přibližně stálo čelo? Na webu jsem našla velmi rozdílné ceny, někde chtějí za botox při ošetření vrásek na čele 4 tisíce, jinde trojnásobek, jaká je cena alespoň orientačně u vás? Děkuji za odpověď- Monika

Dobrý den !
Mojí laxností jsou preparáty botulotoxinu ( Botox, Dysport ) stále v nabídce mých služeb uváděny, avšak v současnoti je již nepoužívám, mám k němu výhrady a raději používám výplňové preparáty. Jaký materiál je nejvhodnější je po letním zasedání společnosti EQUAM ( mezistátní společnost zabývající se prsními protézami, implantáty, implantacemi a také tkáňovými výplněmi ) v bavorském Regensburgu celkem jasné: za nejlepší je považován vlastní tuk, následně praparáty kyseliny hyaluronové ( spíše ty krátkodobé a střednědobé ), pak teprve ty ostatní.Já se tedy v praxi řídím tímto doporučením, které vzniklo na základě široké výměny názorů a zkušeností kolegů z mnoha zemí světa, nejen z Evropy. Cena zákroku je pak rozdílná od značky a typu použitého materiálu a, samozřejmě, i od použitého množství. Řádově bychom se ale pohybovali od 2.500,- Kč výše.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 882)
dne: 27.10. 2006

dobrý den,ráda bych znala váš názor.Je mi 36let,mám dvě děti ve věku 17a 14let,které jsem poctivě kojila cca10měsíců.Celý život závidím ženám s větším poprsím.Mně je velký i košíček podprsenky A.Před několika lety mi byl zjištěn v obou prsou zánět mléčné žlázy,při kterém mi při zmáčknutí prsou vytéká zelená tekutina.Mohl by jste mi říci,zda i v tomto případě doporučujete zvětšení?Mindrák mně provází celý můj život.děkuji

Dobrý den !
Před každou operací prsů doporučuji mammologické ( neplést s mammografickým vyšetřením ! ) vyšetření. Odborník prsy vyšetří, nechá provést také vyšetření sonografické, popřípadě, je-li to indikované i mammografické vyšetření a vyjádří se k vhodnosti operace. Myslím ale, že byste vhodnou klientkou být mohla, i když máte podobné potíže, jinou otázkou je ale to, zda jste vhodná právě k této metodě, zda by spíše nepřicházela v úvahu modelace prsů se současným zvětšením objemu. K tomu je ale nutné Vás vyšetřit a vše důkladně probrat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


piha

(příspěvek číslo: 881)
dne: 27.10. 2006

dobry den,
chtela bych se vas zeptat, ak roste piha?
Je zrejme nekolik ruznych typu,nedavno se mi objevila na hrudniku takova mala cervena skvrnka ,postupne se vybarvila do svetlejsi hnede...velikost asi pripinacku.mela bych se tim nejak znepokojovat?mam pocit,ze porad trochu se roztahuje..dekuji marketa.

Dobrý den !
Kožních útvarů je celá řada druhů. Některé jsou zcela neškodné a nádor z nich nikdy nevznikne ( např. intradermální névus, fibrom ), jiné jsou nebezpečné potenciálně a jistá pravděpodobnost zde již je ( napadá mě např. histiocytom ) a existují i takové, které představují již jasné riziko ( pigmentové névy s aktivní junkcí ). Zkušený dermatolog je dokáže odlišit a doporučí odstranění těch, které jsou aktivní a mohly by dát vzniknout zhoubnému nádoru z pigmentotvorných buněk ( malignímu melanomu ).Je dobré, když si každý hlídá své pihy, poplach je sice naštěstí v drtivé většině případů planý, ale maligní melanom je onemocnění tak závažné, že ostražitosti nezbývá nikdy.
Teď ale konec osvěty, konkrétně k Vám. Kožního lékaře bych navštívil, myslím ale, že se nemáte čeho bát. Ty opravdu nebezpečné pihy vypadají jinak - tmavě hnědé, takřka černé, ostře ohraničené, lesklé, v úrovni okolní kůže, bez chlupů. Váš popis je jiný, takže klid, ale přesto bych pro klid duše útvar kožnímu specialistovi ukázal.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


zmenseni prsou

(příspěvek číslo: 880)
dne: 25.10. 2006

dobry den,
prosim o informaci ohledne zmenseni prsou. Konkretne, zda se da pred operaci "dohodnout vysledna velikost". Nosila jsem bezne pradlo vel. 75E-F, v soucasnosti kojim, takze se prsa zvetsila na 80H. dlouhe roky se tesim, ze si necham prsa zmensit, cekala jsem, az odkojim. Ted tedy zacinam realne planovat operaci. Byla bych ovsem velice zklamana, kdybych se po operaci treba jen vratila na puvodni velikost. Vzdycky jsem touzila po standardnich 75B. Je to realne? zarucujete treba vy vysledek operace? dekuji

Dobrý den !
Ano, na velikosti prsů se dohodnout lze a také to vždy dělám, má to sice někdy různé háčky, protože ne všechny představy mých klientek jsou realistické ( většinou ale ano ). Nakonec se ale vždy sejdeme na vhodném řešení. Otázka opětovného nárůstu prsů je zajímavá. Já osobně jsem to již několikrát viděl ( ne ale do původní velikosti ) a vždy lze za tím tušit nějakou hormonální poruchu. Není to ale obvyklé. Vždy je třeba klientku důkladně vyšetřit a pak zvážit všechny možnosti, které se nám nabízejí. Výsledek, tedy navržený postup je pak víceméně společnou prací. Zaručení výsledku ... :-))) Promiňte mi ten úsměv, ale to není v medicíně prostě možné. A je mi to líto, protože by vše bylo lehčí a to jak pro nemocné, tak pro lékaře ! Bohužel ale nelze to. Seriózní lékař se Vám nikdy nebude za úspěch léčby či operace zaručovat, protože ve "hře" je spousta proměnných okolností, z nichž ani všechny neznáme. Alespoň já osobně se vyjadřuji spíše s jistou pravděpodobností či nepravděpodobností úspěchu, snažím se všechny dostupné informace a okolnosti vzít v úvahu a odhadnout možný průběh. Zmenšovací operace jsou ale časté a jsou s nimi dobré zkušenosti, žádný strach !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


restylane

(příspěvek číslo: 879)
dne: 24.10. 2006

dobrý den, četla jsem příspěvky o zvětšení rtů, nad kterým uvažuji. Předběžně jsem si vybrala metodu injekční aplikace restylanu. Na konzultaci jsem však ještě nebyla.Jaká jsou rizika u této metody? jaká je přibližná cena tohoto zákroku, pokud se jedná pouze o mírné vyplnění horního i dolního rtu?děkuji za odpověď

Dobrý den !
Odpověděl bych poněkud šalamounsky . cena, doba efektu a možné komplikacevyplývají z použitého materiálu. Materiálů k tomuto účelu ( zvětšení objemu horního rtu ) je na trhu řada a liší se svými vlastnostmi a cenou. Před aplikací takovéhoto materiálu je třeba si důkladně popovídat, protože každý výplňový materiál má svě pro i proti, žádný není ideální. Pokud se po vyšetření stanoví typ a předpokládané množství materiálu, který bude zapotřebí, pak je možné konrétně hovořit o rizicích. Je třeba Vás nejdříve vidět.
Hezký večer !
Dr.kydlíček


<< < 102 / 130 > >>