Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


vypnutí břišní stěny

(příspěvek číslo: 930)
dne: 27.11. 2006

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda-li vypntí bříšní stěny je možno být hrazené pojišťovnou? Jsem po 2 cisařských řezech, pak jsem měla autonehodu, kde mi byla odstraněna slezina a dva roky poté jsem byla na opraci se žlučníkem. Moje břicho ná docela velký převisi i když pravidelně cvičím. Za odpověd předem děkuji.

Dobrý den !
Úhrada zdravotní pojišťovnou má svoje podmínky, ale přesně a seriózně se lze vyjádřit až po vyšetření a zhodnocení místního nálezu, takto bych Vás mohl splést a mylně informovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


"bělení očí"

(příspěvek číslo: 929)
dne: 27.11. 2006

Vážený pane doktore, tuším, že to asi nebude uplně přesně "to Vaše", nicméně týká se to estetiky. Je možné nějak "vybělit" oči ? Aby byly více jasné - bílé ? Moc děkuji

Dobrý den !
Kdepak, jak správně tušíte, asi Vám nepomohu, na to bych Vám spíše doporučil nejakého oftalmologa, ale mám za to, že to možné není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


redukcni mammaplastika

(příspěvek číslo: 928)
dne: 26.11. 2006

Preji hezky den! Je mi 22 let, radu let me nesmirne trapi ma prsa vel. 80 E-F, psychicky i fyzicky. Deti jeste nemam, ale planuji je do budoucna. Chtela bych se zeptat ohledne operace zmensovani prsou:
1. Jak velke je riziko, ze po pripadne operaci se casem prsy zdeformuji? Mam na mysli hlavne obdobi tehotenstvi a po nem. Vim, ze poklesnou, ale ptam se spis na nevzhledne tvarove deformity. Stava se to?
2. Jsou nejak nebezpecne leky na zastaveni laktace?
3. Jak dlouho po operaci muze clovek provadet aktivni sport (typu aerobic)?
4. Jen se chci ujistit - operace by prisla na maximalne 33.000, je to tak?
Mockrat dekuji za odpoved. Velmi si vazim Vasi prace a trpelivosti, kterou prokazujete tady na strankach. Anna

Dobrý den !
Vidím, že opravdu se snažíte získat maximum informací a to je dobře. Protože ale máte určitě vážný zájem o operaci, bylo by vhodné se raději sejít a vše v klidu a důkladně probrat ( zcela nezávazně a platit nebudete nic ). Informací, které byste totiž měla vědět je daleko více, což přesahuje možnosti tohoto fóra. Je-li to pro Vás tedy schůdné, ozvěte se mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz, či mobil 603 838 838 a dohodneme si schůzku.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 927)
dne: 25.11. 2006

Pane doktore, ráda bych se zeptala na životnost prsních implantátů.Je mi 42 a uvažuji o zvětšení.Paní doktorka Dušková uvádí na internetu dožití 6-8let u 50% žen.Dost mi děsí, že tak drahá operace je na tak krátkou dobu.Děkuji za odpvěď

Dobrý den !
Životnost implantátů je často diskutovaná otázka. Já osobně tvrdím, že: pokud je žena s operovanými prsy spokojena, při pravidelných kontrolách ( mammolog, sonografické vyšetření ) nejsou známky porušení implnatátů a nejsou přítomny žádné subjektivní potíže, pak není nutné implantáty měnit. Samozřejmě, jako každý materiál i implantát se časem unaví, ale žádný výrobce neudává nějaký interval či dobu, po uplynutí které je nutné implantát vyměnit. Svoje pacientky upozorňuji, že životnost je omezená, ale nestanovuji nějakou hranici, protože žádná taková nebyla exaktně a jasně stanovena. Nevím z jakých pramenů zmíněný údaj pochází, možná z nějakého závěru společnosti EQUAM, ale já jsem se s něčím podobným dosud nesetkal. Tím ale nechci říci, že neexistují, nebo že je to nějaká manipulace s čísly, to vůbec ne. Chci jen říci, že jsem trochu optimističtější.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 926)
dne: 23.11. 2006

Vážený pane doktore, rád bych se Vás zeptal na dva dotazy. (1) Je možné, upravit tvar čela ? Někde jsem četl, že to snad jde (profiplastika) a že je toto celkem nákladné...(2) Vyhlazení vrásek z čela je možné pouze "napnutím" stávající kůže nebo může byt použita kůže jiná ?....Děkuji.

Dobrý den !
Za jistých okolností lze ledacos, je zde však na místě se zeptat, zda je to vůbec vhodné, k tomu je ale třeba Vás vidět. Je mi líto, že Vám nemohu na tomto místě poradit konkrétněji, ale nedokážu si představit co bychom měli korigovat. Řešení vrásek je problematické vždy, obvykle se jedná o složitější, víceetapovou kůru, která může začínat chirurgickým výkonem a končit např. laserovým refreshingem či chemickým peelingem.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 925)
dne: 23.11. 2006

Dobrý večer pane doktore,chtěla bych se vás zeptat na pár věcí.Za měsíc jdu zvětšení prsou,měla jsem plné trojky a po dvou dětech mám tak 1,5,ne moc povyslé jen chybí objem.Doktor mi navrhl vložit implantát pod žlázu s tím že pod sval by mi ta volná kůže přes prso vysela.Zní to docela logicky ale já toto uložení moc nechci,slyšela jsem o častějších komplikacích a také je to na omak cítit což by mi docela vadilo.Také bych ráda větší velikost(cca 360ml)což by s uložením pod žlázu nešlo protože jsem docela hbená a prsa nemám"oplácané" tukem.Je toto uložení nezbytně nutné nebo by to šlo i pod ten sval když to budu chtít.A ještě jednu otázku:Jsem půl roku po kojení a doktor říkal op.lze klidně provést ,ale když si to prso zmačknu pořád mi z něj teče mléko tak nevím jestli to nevadí aby pak nebyl nějaký problém.Ráda bych slyšela ještě názor jiného doktora než to podstoupím,mám už z toho všeho noční můry.Mockrát děkuji za odpovědˇ.

Dobrý den !
Se závěry vašeho lékaře souhlasím i já. Pokud jsem si udělal dobrou představu, tak je uložení implantátu skutečně lepší pod žlázu, protože to dovolí lepší rozepnutí, přispůsobení prsu vloženému implantátu. Uložení pod sval mám sice raději, ale jsou situace, jako třeba tato, kdy je to nevhodné a kdy jednoznačně lepší ( z mého hlediska ) je uložení nad svalem. Lze od toho prstě čekat lepší výsledek. Daní za to je, že implantát není krytý tak silnou vrstvou kvalitní tkáně, kterou sval představuje, jenže u žen po dětech si často není možné svobodně zvolit postup, ale jen přijmout podmínky, které nám příroda diktuje. Ale nemějte strach. Nikde totiž není napsáno, že toto či ono je lepší než to druhé. Uložení pod svalem a pod žlázou je ve světových statistikách kařka stejně časté, takže vlastně i rovnocenné. Nebojte, Váš lékař jistě ví co dělá a postupuje po zralé úvaze, vždyť i on chce mít perfektní výsledek.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


velikosti

(příspěvek číslo: 924)
dne: 23.11. 2006

Dobry den,mam dotaz ohledne udavane velikosti imlantatu na americkych stankach,napr. 300cc.Kdyz mi pan doktor navrhne 300,tak cc nebo ml?Take nemam jasno s porovnanim velikosti u anatomickych imlantatu,napriklad 270 u anatomickych je u kulatych kolik?Dekuji

Dobrý den !
Ano je to vlastně jedno, zda je objem udaný v gramech nebo mililitrech. Každý estetický chirurg se snaží vystïhnout optimální velikost - objem implantátu, který hodlá použít a který má tímto také "v oku" a přitom si, třeba jako já, pomáhá při operaci zkušebním implantátem. Po určité době praxe již každý získá zkušenost a dokáže se přesně orientovat v objemu implantátů kulatých i anatomických. Samozřejmě, že porvnat to lze, ale estetika není přesná mechanika, takže já osobně to nedělám, i když si myslím, že odhad objemů v oku mám.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


nos

(příspěvek číslo: 923)
dne: 22.11. 2006

dobrý den. je mi 18 let a chci celkem podstatnou prekopávku nosu jde o to jestli by mi to za nejakých okolností neproplatila pojistovna.... jak to je s temi zakroky který se řadí do nepotřebných??

Dobrý den !
Zde je důležité vědět proč chcete operaci nosu a jakou máte představu, pak je teprve možné Vám odpovědět přesněji.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenš.prsů

(příspěvek číslo: 922)
dne: 22.11. 2006

prosím o odpověd-chci si nechat zmenšit prsa. je dáno nějaké maximum o kolik se dají zmenšit? děkuji

Dobrý den !
Nikoli, horní mez neexistuje. Prsy se prostě změnšují tak, aby nový prs byl hezký, přiměřený k hrudníku a aby zmenšení ženě vyhovovalo. Nějaké meze v tomto ohledu stanoveny nejsou.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz ohledně kontroly

(příspěvek číslo: 921)
dne: 21.11. 2006

Dobrý den,
pane doktore obracím se na Vás s dotazem ,jak často se chodí po operaci -augmentace na kontroly.Nechala jsem si u (osobně u Vás)zvětšit prsa.Bude to 2 roky,nemám žádný problém, ale nevím zda se chodí na kontoly jednou ročně,nebo se po zhojení už na kontrolu nechodí vůbec.A pokud ano,tak zda na mamologii,nebo plast.chirurgii.Děkuji za odpověd a přeji hodně spokojených pacientek, jako jsem já. Alena.

Dobrý den !
Kontroly jsou vhodné. Obvykle je to cca 5.7., kdy prsy zběžně zkontrolujeme zda je vše v pořádku, 14. pooperační den se odstraňují stehy, 3.-4. týden, kdy se zahájí masáže jizev a prsů, dále půl roku a rok po operaci. Následně pak 1x ročně. K tomu doporučuji absolvovat kontroly u mammologa. Je dobře, že Jste v pořádku, ale kontrolu bychom si dát měli. Napište mi na mail, nebo zavolejte a nějak to zvládneme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nos

(příspěvek číslo: 920)
dne: 21.11. 2006

Dobrý den, chtěl bych se zeptat u nosu typu ,,bambule" zda je úprava tohoto nosu efektivní?, někde jsem četl, že operace u těchto nosů nejni moc efektivní.A je tento zákrok hodně rizikový?(průměrně v %)Vím, že záleží přesně na tvaru nosu. Děkuji moc.

Dobrý den !
Vezmu to od konce. Riziková je každá operace, každý výkon s sebou nějaká rizika nese a operace špičky nosu také. Ne více než jiné výkony, ale nese. Efekt modelace tzv. měkkého nosu má, vždyť se mění vlastně anatomie chupavčité kostry nosu, je jen otázkou, zda dosažitelný výsledek je pro klienta uspokojivý, zda mu bude stačit, to je ovšem již věc druhá.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 919)
dne: 21.11. 2006

Dobrý den,velice bych stála o celkovou úpravu nosu.Je mi ale 15.Je to problém?

Dobrý den !
Myslím, že věk trošku problémem je. Není to sice někým direktivně nařízeno, ale obecně se uznává, že není vhodné rinoplastiku, tedy celkovou úpravu nosu provádět dříve než po 18. roce věku. Důvodů je sice více, ale pro mě je nejdůležitější to, že ještě není ukončen vývoj obličejového skeletu. Je mi líto, ale ještě budete muset počkat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace bradavek

(příspěvek číslo: 918)
dne: 20.11. 2006

Dobry den. Pred 4 lety jsem prodelala zmenseni prsou, bohuzel s nehezkym vysledkem. Bradavky jsou oramovany velice neestetickymi jizvami a vpacene dovnitr. Existuje moznost jak bradavky bez vetsiho rizika modelovat? Predem dekuji za pomoc

Dobrý den !
Možnost Vám pomoci zde je. Potíže zřejmě způsobilo nežádoucí jizvení, proto otevřenou otázkou je riziko operace. Pomoci Vám je určitě možná, ale nedokážu odhadnout do jaké míry byste byla s úpravou spokojená a jak moc velká rizika by byla s operací spojená. Chtělo by to vidět a vše zvážit velmi podrobně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zm. prsou

(příspěvek číslo: 917)
dne: 20.11. 2006

jdu na oper. zmenš. poprsí.Chtěli jsme s manželem dítě,ale můj plastik mi řekl,že mi ji doporučuje co nejdříve,protože bych mohla mít potíže při gravitaci (druhe).Při rtg: skolioza hrudní pateře.Můžete mi prosím napsat,kdy po operaci může žena začít uvažovat o těhotenství.jake s tím mate zkušenosti.
děkuji mockrát

Dobrý den !
Myslím, že takový zcela bezpečný odstup gravidity od operace prsů je 6 měsíců pokud je hojení klidné a pooperační průběh standartní.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


DAGMAR

(příspěvek číslo: 916)
dne: 20.11. 2006

Dobrý den!
Chci se vás zeptat,jestli všechny pacientky co si u vas nechali zmenšit prsa dostali od ZP schvaleni.

Dobrý den !
Nikoliv, jen část klientek měly operaci hrazenou zdravotními pojišťovnami. Pokud se nejedná vysloveně o gigantomastii a pokud není přítomná jasná příčinná vazba mezi např. bolestmi zad a velikostí prsů, pak operaci pojišťovny nehradí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Agmentace prsou

(příspěvek číslo: 915)
dne: 18.11. 2006

Prosím o sdělění kolik u Vás na klinice stojí celková operace Agmantace prsou.Včetně pobytu na lůžku.Jsem z Prahy a ceny se zde velice liší, ale šplhají do astronimických částek.Již nyní jsem ve většině klinik za anatomické implantáty s operací a narkozou na 90.-ti tis.Je možné i u Vás se nachat operovat s tím, že vzálenost je více než 100km.Děkuji za odpověď.Alena

Dobrý den !
Děkuji za mail ! Cena je hlavně ovlivněna cenou implantátů. Já nejčastěji používám anatomické implantáty Laboratoires Eurosilicone 102 N ( ale i jiné ), se kterými operace včetně 1 denní hospitalizace a elastické sportovní podprsenky stojí 53.500,- Kč. Je to kompletní cena a klientka již nic dalšího nehradí. Pokud bychom použili např. kulaté implantáty od stejné firmy, či kulaté implantáty P.I.P. cena by poklesla na 46.500,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Obecně

(příspěvek číslo: 914)
dne: 18.11. 2006

Vážený pane doktore, mám na Vás dva dotazy, za jejichž zodpovězení děkuji.
1) Pokud přijdu za lékařem - umělcem, tedy plastickým chirurgem s přáním, aby on coby nejen doktor ale rovněž umělec navrhl sám případné zákroky, a to dle svého uměleckého citu. Je takový přístup "pacienta-zákazníka" možný ?..nebo je nutné vždy být konkrétní ve svém požadavku na výkon ?

2) Pokud by bylo možné postupovat podle bodu 1, ale ostatně i kdyby to možné nebylo - nemyslíte, že z hlediska estetického výsledku zákroku může záležet na pohlaví operatéra ? Konkrétně, doktor muž - pacientka žena a opačně ?
JM

Dobrý den !
Děkuji za zajímavý dotaz ! Odpověděl bych nejdříve stručně:
ad 1. Ano
ad 2. Ano :-))
Ale teď vážně. Stává se, že klint(ka) přijde nespokojená s určitou partií těla a s přáním změny. Obvykle svoje pocity velmi přesně popisují, což je dobře, protože to mě přivede k bližšímu pochopení její motivace. Já pak navrhnu co bych považoval jednak za možné, jednak za vhodné. Zdůrazňuji: MOŽNÉ a VHODNÉ - to jsou dvě různé věci. Ne vše, co lze dělat je také vhodné provést a tím se dostávám k bodu dvě. Jsem muž a i když se snažím o objektivitu, mám na věci náhled jako muž. Nelze jinak, toho se zbavit nemohu, nikdo se své pohlavnosti zbavit nemůže. Jenže to není tak jednoduché a jak se zdá. Do "hry" vstupuj mimo jiné i osobní vkus, věk a v době globální vesnice i geografický původ lékaře. Jinak vidí např. problematiku prsů např. padesátnice středoevropanka, jinak 30letý Brazilec...Samozřejmě, že lékaři mého oboru jsou formováni odbornou výchovou, studiem, sjezdy, kongresy, ale přesto...prostor pro osobní pohled zde je. A nelze jednoznačně říci tohle a tohle je tak a tak a hotovo. Nikoli, to si nemyslím. Je vhodné říci: :Já si myslím, že by bylo dobré tohle a takhle..." a potom SPOLEČNĚ s klientem dojít k řešení, které je INDIVIDUÁLNĚ NEJLEPŠÍ (!!!! ). Opět bych zdůraznil: společně a individuálně.
Nevím, zda jsem Vás uspokojil, ale Vaše dotazy jsou obtížné a dala by se z nich napsat přednáška. Snad jsem Vám ale odpověděl.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastická operace nosu

(příspěvek číslo: 913)
dne: 18.11. 2006

Dobrý den, chtěl by jsem se zeptat v kolika letech by se měla minimálně provádět plastická operace nosu u muže? Děkuji

Dobrý den !
Za dolní věkovou hranici pro rinoplastiku považuji 18 let a to bez rozdílu pohlaví.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 912)
dne: 17.11. 2006

Dobrý den,už delší dobu uvažuji o zvětšení prsou.příroda mě moc (skoro vůbec)noebdarovala.Je mi 21 let a tak by mě zajímalo zda se může podstoupit tato operace takhle brzy.A zda to bude nějak vadit v těhotenství a v kojení?

Dobrý den !
Ano, může, v 21 letech je již zcela vyvinutý. Veškeré aktivity jsou s implantáty možné, včetně kojení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 911)
dne: 17.11. 2006

Dobrý večer,
chtela jsem se zeptat zda pri velikosti prsou 75 E kvůli kterym me boli zada, pateř a hlava, delaj se mi modřiny pod lopatkama apod, zda je možne nechat si je zmenšit aby to hradila VZP? Je pravda jak jsem slyšela,že by mi museli odebrat z každyho prsa 1 kg? Dekuji a hezky víkend
sl.Lin

Dobrý den !
Pokud stav lze označit za gigantomastii, tedy velmi výrazné zbytnění prsů, který je v přímé a hlavní příčinné souvislosti s potížemi, tedy bolestmi zad a hlavy pak zde naděje na úhradu zdravotní pojišťovnou je. Není to sice tak jednoduché a přímočaré, je zde ještě více okolností, ale šance zde je. Pokud se jedná o gigantomastii, pak se skutečně musí odstranit z jednoho prsu více než 800 g, jinak by to nebyla buď gigantomastie nebo by se nejednalo o zmenšovací operaci. Ten údaj 800 g je dán arbitrárně, tedy domluvou a každé pracoviště si jej stanovuje trošku jinak. Na našem pracovišti je spodní hranice 800 g.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


korekce břicha

(příspěvek číslo: 910)
dne: 16.11. 2006

Dobrý den pane doktore, jsem dva roky po porodu mé dcery a nedaří se mi dát břicho do původního stavu. Je povyslé, vytahané a to nejhorší plné pajizévek - strií. Chtěla bych se zeptat, zda by se dalo s mím břichem něco udělat a pokusit se ho dát do původního stavu. Moc děkuji za odpověd.

Dobrý den !
Do původního stavu asi ne, tkáně prošly při graviditě změnami, které jsou nevratné, ale rozhodně stav zlepšit ( často výrazně ) lze. Řešením je abdominoplastika, která přední stěnu břišní vypne, a odstraní nadbytek kožnětukové tkáně. Upravují se i přímé břišní svaly, které bývají po těhotenství rozestouplé. O tom, kolik strií ale lze abdominoplastikou odstranit je možné se vyjádřit až po vyšetření. Tento výkon je častý a má dobrý efekt.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění strií

(příspěvek číslo: 909)
dne: 16.11. 2006

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné odstranit strie na břiše a jakým způsobem se to dělá..Děkuji

Dobrý den !
Strie jsou problémem všude a vždy. Situace řešení má tedy, pokud se strie nacházejí na kůži uvolněné, pokleslé kožnětukové vrstvy přední stěny břišní, tedy v lokalitě, která se při této operaci ( abdominoplastice ) odstraňuje. Pokud se nachází např. ve středním nadbřišku, tak odstranit obvykle nejdou. Chce to ale znát konkrétní situaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


povadla prsa

(příspěvek číslo: 908)
dne: 15.11. 2006

Dobry den pane doktore, mam dlouholetý psychicky problem z mych velmi povadlych prsou 75_E
Bohužel na nakladnou finančni operaci nmam prostředky a chtela jsem se zeptat na možnost navštěvy psychiatra a na jeho zakladě a doporučení eventualnim mit možnost hrazeni operace zdravotní pojištovnou, zcela nebo jen zčasti. Stydím se převlekat na veřejnych sportovištích, nemiluju se s pritelem, a mam z toho depresivní stavy. Dekuji za radu, Havlíčková (zajem bych mela o modelaci prsou)

Dobrý den !
Podmínky, za kterých lze prsy operovat na úhradu zdravotní pojišťovny jsou přesně určeny.
Pokud jsou Vaše prsy výrazně zbytnělé a stav lze označit jako gigantomastii, pak situace řešení má a je zde možnost, že operace bude za určitých okolností hrazena zdravotními pojišťovnami. Není to automatické a jsou zde ještě nějaké jiné podmínky, ale tato možnost zde je. Pokud Vaším problémem je a priori tvar prsů, jejich poklesnutí a nejedná se o gigantomastii, pak se jedná o operaci estetickou, nikoli indikovanou zdravotně a takový výkon pojišťovny nehradí. Vždy se musí postupovat individuálně a vzít v úvahu ještě řadu dalších okolností.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení horního rtu

(příspěvek číslo: 907)
dne: 13.11. 2006

dobrý den,nejdříve Vám chci poděkovat za Vaše e-konzultace, jsou opravdu pro nás pacienty velmi zajímavé a poučné.Teď k mému problému,mám zájem o zvětšení horního rtu tzv.V-Y posunem.Jedna moje známá si to nechala udělat a její rty vypadají velmi přirozeně a z jejího původně nehezkého úzkého rtu(horního)je teď krásně přirozeně plný(nijak přehnaně uměle vypadající) sexy ret.Chtěla bych se zeptat na princip této operace,jen vím, že se nařízne vnitřní sliznice rtu a pak se"nějak neúplně sešije", alespoň tak mi to ta známá vyprávěla.Děkuji za odpověď Renata

Dobrý den !
Děkuji za poděkování a za dotaz ! Rozšíření retní červeně se dá provést několika způsoby, operace je jedna z nich, ta "služebně" nejstarší. Provádí se za pomocí vysunutí sliznice vestibula dutiny ústní, tedy sliznice ústní strany rtu a to manévrem, který se nazývá V-Y posun. To je technika posunu tkáně, která se využívá běžně, v tomto případě k posunutí tkáně. Jizvy po zhojení prakticky vidět nejsou, sliznice rozšíří retní červeň a výsledek může být dobrý. Píši záměrně může, protože záleží na počátečních anatomických poměrech, kvalitě tkání, hojení apod., protože ret má nejenom rozměr ( šířku), ale i objem a v tom se může skrývat ta potíž. Operace může červeň rošířit, ale ne vyplnit (!). Pokud si tedy klientka přeje plné, široké rty, pak doporučuji buď kombinovat rozšíření rtu s výplní ( nejlépe vlastním tukem ) či ( pokud ret není vysloveně úzký, tenký ) jen vyplnit. Opatrný postup a zvážení věšech možností je důlěžité, protože ret je jemná, velmi individuální struktura a nevhodně naplánovaný zákrok může působit rušivě.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


posun horniho rtu

(příspěvek číslo: 906)
dne: 12.11. 2006

Chtela jsem se zeptat, zda provadite i operacni posun horniho rtu (pro jeho opticke zvetseni) a pripadne kolik tato operace stoji. Lze po ni i navic aplikovat injekcni implantat pro zdurazneni efektu plnych rtu? A kolik stoji material?dekuji za odpoved.

Dobrý den !
Odkázal bych Vás na výše zodpovězený dotaz. Doplnil bych jen, že cena materiálu začíná od 2.000,-Kč. Obecně jsou doporučovány preparáty krátkodobé a střednědobé na bázi kyseliny hyaluronové ( srpnové zasedání EQUAM ), nebo ještě lépe transplantace vlastního tuku.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 101 / 130 > >>