Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


obličejové implantáty

(příspěvek číslo: 959)
dne: 23.12. 2006

Dobrý den,

neznáte prosím odborníka na obličejové implantáty (z ČR). Děkuji.

Dobrý den !
Těžko radit, kdo z kolegů je ten pravý, ale jako první mě napadl as.Dr.T.Mrázek z brněnské kliniky plastické chirurgie. Vím ale, že se teď dopouštím prohřešku, protože kolegů, kteří se jim věnují je více, ale tento mě napadl opravdu ihned.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 958)
dne: 23.12. 2006

Pane doktore, jsem rozhodnuta pro operaci zvětšení prsou, jsem ale z Hradce Králové a nevím, na kterého chirurga se obrátit v lokalitě HK a Pardubice. Doporučil byste mi někoho?
Mnohokrát děkuji za odpověď a přeji pohodové vánoční svátky. Jana

Dobrý den !
Těžká rada, protože náš obor má v celosvětovém měřítku velmi dobrou úroveň a kolegů, kteří jsou velmi dobří v tom čemu se věnují je řada, proto, když budu jmenovat jen jednoho či dva, ublížím těm ostatním, kteří nejsou o nic horší, ale napadá mě jako první Dr.M.Šorma z Pardubic. Je to zkušený a dobrý plastický chirurg s velmi hezkými výsledky a profesionálním a hezkým přístupem ke klientům.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Poděkování

(příspěvek číslo: 957)
dne: 22.12. 2006

Dobrý den pane doktore, dovolte mi poděkovat za sebe, ale jistě i za všechny ostatní, kterým radíte. Vaše rada přes email mě psychicky uklidnila a pomohla.
Děkuji Vám a přeji hezké, klidné svátky a do nového roku všecko nejlepší a hodně zdraví.
Květa

Děkuji mockrát a i já přeji vše dobré, hodně zdraví, štěstí, lásky a úspěchů v celém novém roce Vám i všem návštěvníkům těchto stránek !
Dr.Kydlíček


plastika nosu - mladý chirurg

(příspěvek číslo: 956)
dne: 21.12. 2006

Dobrý den,
pane doktore, mám takový zvláštní dotaz. Ač jsem občas upřímná, až si škodím:-) raději se obracím dotazem na Vás než na doktora, u kterého bych si případně nechala dělat plastiku nosu. Jsem z Č. Budějovic a přímo ve městě je pravděpodobně jen jeden plastický chirurg. Podle fotky na internetu je ale až děsivě mladý, takže se docela bojím, že může mít málo zkušeností. Co myslíte, může být i mladý plastický chirurg stejně dobrý, jako starší kolega? Na druhou stranu mám pocit, že zrovna můj nos už horší být nemůže a s výsledkem bych tím pádem byla spokojená snad vždycky......

Děkuji Jana

Dobrý den !
Pokud se kdokoliv rozhoduje obrátit se na nějaké pracoviště, na nějakého lékaře, je vždy vhodné se seznámit s profesním profilem toho či onoho kolegy, podívat se na stránky odborné společnosti a ověřit si, zda je v seznamu registrovaných členů, podívat se jaké má vzdělání, dosavadní praxi, jaké jsou na něj reference apod. To platí obecně, u všech oborů. O tom, jak je kdo dobrý pak spolurozhoduje celá řada faktorů a kalendářní věk je jen jedním z nich a určitě ne tím hlavním. V Českých Budějovicích působí MUDr.L.Mařík, který je ale zkušeným plastickým chirurgem se širokým záběrem a dobrými výsledky. Pokud máte na mysli právě jeho, pak se nemáte čeho obávat, Jste v dobrých rukou a budete určitě spokojena.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 955)
dne: 17.12. 2006

pane doktore, mám asi poněkud neobvyklý dotaz - mám malá prsa, jedničky, a chtěla bych tak trojky. Chci se ale zeptat-aspoň podle mé skušenosti a skušenosti kamarádek máme pocit, že u malých prsou bývají čatěji ztuhlé bradavky než u velkých, což by u trojek asi vypadlao pK hrozně divně, změní sre to operací? děkuju za odpověď.

Dobrý den !
Neřekl bych, že ztuhlé, takto bych to nedefinoval, spíše u žen s objemnými prsy jsou dvorce širší a pokud žena kojila, tak jsou bradavky větší, což je pochopitelné. Pokud yse chystáte na zvětšovací operaci prsů, tak právě toto není nějaký závažnější problém, kterého byste se měla bát.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


těhot.

(příspěvek číslo: 954)
dne: 17.12. 2006

Pane doktore,prosím Vás co se stane s prsy v těhotenství po mamoplastice (4.měsíce).Děkují

Dobrý den !
Prsy v těhotensntví prodělávají velké změny, které se navenek projeví zvětšením objemu, zvýrazněním pigmentace dvorců apod., jakmile žena porodí a přestane kojit, prsy se obvykle zmenší, žláza se opět přestaví a navenek může dojít k nějakém poklesu prsů. Tak to probíhá obvykle. Jste-li po mammoplastice, tak záleží na více okolnostech, např. kolik žlazové tkáně prsy ještě obsahují, jak jsou veliké apod. Lze ale předpokládat, že k jistému pohybu objemu a tvarové změně ve smyslu poklesu dojít může, ale nemusí se jednat o změnu nějak dramatickou.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace dolních víček

(příspěvek číslo: 953)
dne: 17.12. 2006

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možná operace dolních víček jestliže mám vytetované oční linky. (pernamentní macke up), Může tím být více viditelná jizva?
Děkuji moc za odpověď.
Alena

Dobrý den !
Myslím, že nic, jizva je lokalizována cca 2-3 mm od okraje víčka, čili pod linkou a po obvykle nekomplikovaném zhojení není prakticky vidět.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce břicha

(příspěvek číslo: 952)
dne: 17.12. 2006

Dobrý den, je mi 42 let a nedokážu se přinutit pravidelně cvičit. Uvažuji o liposukci břicha, ale v jednom z Vašich předchozích příspěvků jste pacientce podobnou operaci nedoporučil právě vzhledem k věku.... Prosím, můžete mi napsat zda je v tom nějaký problém a jak dlouho po takovém zákroku trvá rekonvalescence.
Děkuji Zdenka R.

Dobrý den !
Věk je relativní hledisko a navíc každý chirurg jej vnímá odlišně. Já osobně posuzuji pacientky a krajiny po 40. roce věku přísněji, protože zde je kvalita tkání, hydratace, elasticita apod. již horší než např. u 25 letého člověka. Záleží tedy na individuálních vlastnostech organizmu a na anatomii lokality. Našli bychom tedy řadu pacientek, u kterých by liposukce břicha byla klidně možná s dobrým výsledkem, ale také řadu těch a třeba i mladších, kde bych liposukci nedoporučoval a museli bychom uvažovat např. o klasické abdominoplastikce. Nelze tedy generalizovat.
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 951)
dne: 15.12. 2006

Vážený pane doktore.
Mám dotaz ohledně liposukce. Je mi 25 let a již několik let se snažím zhubnout v okolí stehen a hýždí, bohužel bez výsledku nebo s výsledkem, který mým představám neodpovídá. Měřím 173 cm a během posledního roku se mi váha vyšplhala ze 61kg na 70 kg. Mám ze své postavy docela velký mindrák, proto vážně uvažuji o liposukci. Myslíte, že mi pomůže a mé pozadí se alespoň o pár cm zmenší?
Za odpověď mockrát děkuji
S pozdravem A. H.

Dobrý den !
Vyjádřila Jste své potíže poměrně přesně, takže si myslím, že Jste vhodná klientka k liposukci a efekt operace by Vám mohl přinést uspokojení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 950)
dne: 14.12. 2006

Dobrý den pane doktore myslíte že když má žena malá prsa a potřebovala by vyplnit horní část hrudníku že je vhodné zvolit ne anatomické ale kulaté s vyšším profilem?Nebo toto dokáží splnit i anatomické implantáty?Když se dají ty kulaté pod sval,je přechod viditelný?Víte mám namysli,aby to pak nebyly takové ohraničené kopečky.

Dobrý den !
V otázce jaké implantáty použít, zda kulaté, či anatomické, jaké ynačky, event. i jakého objemu neplatí žádné striktní pravidlo. Každý esetetický chirurg si vytvoří na základě svých zkušeností jakési osobní know-how, kterému důvěřuje a má s ním dobré výsledky. Nikdy však nelze říci, že objektivně můj názor je lepší než toho druhého, lze jen říci, že já bych to udělal tak a tak. Kdybych ale měl odpovědět přímo, tak já mám za to, že anatomické implantáty by byly vhodnější, ale jak jsem napsal, je to můj osobní pohled na věc.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


implantáty

(příspěvek číslo: 949)
dne: 13.12. 2006

Pene doktore, máte zkušenosti s implantáty od německé firmy POLYTECH SILIMED? Vím, že se u nás používají, ale moc se o nich nepíše jako o jiných firmách.Děkuji

Dobrý den !
Polytech Silimed jsou velmi dobré implantáty a patří mezi světovou špičku. Občas je používám a zkušenosti s nimi mám dobré. Malinký háček je jen v ceně - jsem přznivec anatomických implantátů a ty jsou i Polytechu ( stejně jako u McGhan, Mentor ) poměrně drahé. Pokud vím, dávají se hojně, ale u veřejnosti asi trošku stojí v "informačním stínu" značek jako je např. McGhan.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 948)
dne: 12.12. 2006

Dobrý den.Pane doktore,jsem z Třince a nevím si rady,kde podstoupit operaci.Chtěla bych někde v OV,to je ještě optimální vzdálenost,ale nevím jakého chirurga vybrat.Jednu kamarádku operoval Dr.Šamudovský ale v OV.Totiž přijel z Prahy.To je běžné?Vy taky jezdíte mimo své pracoviště?A jaké výsledky má pan Dr.Vřesovský?Kterého byste mohl doporučit.?Chci mít jistotu,že si vyberu chirurga a s dobrými výsledky.Pana Vřesovského jsem na internet.stránkách nemohla najít.Předem moc děkuji za odpověď.A příjemné prožití svátků vánočních a mnoho úspěchů v novém roce!!!!!!!

Dobrý den !
Děkuji za mail i za přání a i já Vám přeji hezké Vánoce, šťastný nový rok a hodně zdraví a štěstí !
Řada kolegů dojíždí na různá pracoviště a mají tedy více působišť. Já osobně pracuji jak ve fakultní nemocnici tak ve své praxi, kterou ale mám ve stejném místě, nemusím tedy nikam cestovat. Pokud Jste z Třince, tak mátě bohatě na vybranou. Obrátit se můžete přímo v Třinci na Dr.D.Rašku, nebo jeho bratra R.Rašku, oba jsou to velmi dobří plastičtí chirurgové. Prim.Dr.B.Vřeský pracuje ve Fakultní nemocnici v Ostravě a je to zkušený plastický chirurg s vynikajícími výsledky. Jmenuji ale jen ty, kteří mi napadají jako první. Klidně se jim můžete svěřit do péče, jistě budete spokojena, protože jsou to nejen dobří lékaři a dobří kolegové, ale seriózní lidé. Držím palce !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Lenka

(příspěvek číslo: 947)
dne: 11.12. 2006

Dobrý den Pane Doktore,dnes jsem se dozvěděla,že mi byla potvrzena uhrada operace zmen. poprsí.A chtěla bych se zeptat co všechno musí být v pořádku po zdravotví stránce.Mohl by třeba zanět zubů operaci zdžet?
děkuji

Dobrý den !
Určitě ! Jakýkoliv zánět je možným zdrojem infekce a tím i rizika. Pacient musí být před operací zcela zdráv, nesmí brát antibiotika nebo léky negativně ovlivňující krevní srážlivost. Rizika je třeba minimalizovat a zánět v ústní dutině rizikem je, je třeba proto vyčkat do plné úzdravy a výkon podstoupit potom.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsů u diabetičky

(příspěvek číslo: 946)
dne: 9.12. 2006

Dobrý den, pane doktore. Prosím vás, je možná plastická operace - zvětšení prsů - u diabetičky 1. typu? Děláte i takovéto operace? Mám dvě děti, mladší dceři je 1,5 roku. Je mi 31 let, není již pozdě? Myslím, jestli to není již zbytečné :-) Cukrovku mám dvacet let, insulin si aplikuji 4x denně.Předem vám děkuji za odpověď. Přeji příjemný den.

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! Pokud Váš diabetes je dobře kompenzovaný, Váš diabetolog nebude mít proti operaci námitky a napíše nám, jak si představuje předoperační přípravu, pak si myslím, že by se zamýšlená operace mohla provést. Samozřejmě, je nutná opatrnost a obezřetnost, mít na mysli specifika diabetu, ale možné by to určitě bylo. Ve Vašem případě platí více než kdy jinde, že individuální přístup je podmínkou úspěchu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 945)
dne: 9.12. 2006

Předem vás pane doktore zdravím a mám jeden dotaz.Mám kamarádku,která nemá žádné prsa,její hrudník vypadá jak klučičí,strašně se k vůli tomu trápí,vycpává si podprsenku ale už toho má dost a chce jít na operaci.Ale problém je,že by chtěla trojky,protoze má na to stavbu těla.A teď ten můj dotaz.Je možné udělat i z ničeho najednou trojky?Jak se tam ten implantát může vlézt?S pozdravem vaše čtenářka e-konzultace.

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! Možnosti zvětšení prsů prakticky určuje organizmus sám. Pokud mají být "nové" prsy hezké, přirozené, musí se respektovat řada momentů, např. anatomické rozměry hrudníku, veliksot a tvar stávajícího prsu, kvalita tkání apod.Pokud se podmínky respektují a využijí se možnosti, které se nabízejí, pak lze očekávat velmi dobrý výsledek. Pokud se ale, řekl bych "příroda znásilňuje příliš", pak je riziko, že výsledek optimální nebude. Dalo by se řící, že prvními kritérii jsou harmonie a možnosti. Chci tím naznačit, že Vaší kamárádce lze určitě pomoci v jejím trápení, jen ta velikost ( "C") jaksi visí ve vzduchu. Třeba tro možné je, třeba a podmínky jsou pro takové zvětšení příhodné a pak by byl možný i žádaný objem, ale třeba ne a pak je nutné vše rozebrat ze všech stran a pečlivě zvážit. Na místě je osobní setkání, úplná informovanost a zvážení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce břicha

(příspěvek číslo: 944)
dne: 8.12. 2006

Dobrý den, mám zájem o liposukci břicha. Chci se zeptat na termíny ke konci roku 27.12-28.122006 Děkuji a těším se na odpověď

Hornová Lenka

lenkahorn@volny.cz

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, ale mezi svátky neoperuji. Některá zařízení operačního sálu prodělávají v této době různé opravy a revize a využívá se právě tohoto svátečního mezidobí, kdy zájem o operace bývá minimální.Je mi líto.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


malá spodní čelist

(příspěvek číslo: 943)
dne: 7.12. 2006

Dobrý den pane doktore,

je mi 21 let a mám od puberty mindrák z kulatého obličeje. Mám menší spodní čelist a to je důvod plnějších tváří, než bych si představovala. Myslíte, že by mi s tímto mohl někdo pomoci?

Díky Silvie

Dobrý den !
Nevím, opravdu bych Vám rád řekl něco veselejšího, ale nevím a dokud Vás neuvidím, ani se nemohu seriózně vyjádřit. Nějaké možnosti jsou, ale vždy je nutné je posuzovat s ohledem na konkrétní situaci. Chce to osobní setkání.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvetseni prsou

(příspěvek číslo: 941)
dne: 5.12. 2006

Dobrý den,jdu na zvětšení prsou a doktor mi doporučil dát kulaté implantáty pod žlázu,ale já myslela že pod žlázu se dávají anatomické aby nabyl vidět ten přechod.Chci se zeptat co si o tom myslíte vy?Děkuji za odpovědˇ.

Dobrý den !
Tady vstupujeme na tenký led osobních zkušeností...:-) Každý z nás, co provádíme estetické výkony máme nějaké své osobní know-how, které vyplyne z praxe a kterému věříme. A já jej tedy mám jako každý také, jenže v tom je právě ten zádrhel : nelze říci např. že anatomické implantáty jsou lepší než kulaté, či kulaté jsou lepší než ty anatomické. To říci nelze. Je možné jen říci: "Já si myslím, že tyto a tyto implantáty uložené tam a tam, tohoto a tohoto objemu, tím a tím přístupem jsou pro Vás v této chvíli podle mě to nejlepší..." Hloupé, že ? Chápu, ale to činí estetiku tak obtížnou. Jiný kolega by Vám možná řekl něco jiného a jeho vyjádření by bylo rovnocenné mému soudu.Říkal jsem na začátku, že se jedná o tenký led... Celý problém lze spíše chápat jako pohyb po hřišti mezi mantinely. Uvnitř můžete bruslit tak či onak, ale jen uvnitř, venku už ne. Ale abych Vám odpověděl konkrétně: Pokud tomu okolnosti přejí, já osobně dávám přednost anatomickým implantátům vloženým z podprsní rýhy pod velký prsní sval. Teprve pokud tento postup neshledávám jako nejlepší, uvažuji a kombinuji dále, tedy ne anatomické, ale kulaté implantáty, ne pod sval ale pod žlázu, nebo anatomické, ale pod žlázu apod. Tomuto postupu dávám přednost já. Nečiním si nárok na absolutní pravdu, na patent na rozum, ale dovolím si tvrdit, že mám s tímto dobré výsledky a spokojené pacientky.
Asi jsem Vás moc touto odpovědí neuspokojil, ale tak to, bohužel je, estetika pracuje nejen s objetivními rozměry jako jsou cm a g, ale i se subjektivními pojmy jako je harmonie, optimum apod. a to jí činí velmi obtížnou.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


korekce vrásek

(příspěvek číslo: 940)
dne: 5.12. 2006

Vážený pane doktore,

je mi 35 let a bohužel už se mi objevily vrásky pod očima. Ráda bych se zeptala,jestli je lepší k jejich zmírnění použít výplňový materiál či laser.Pokud výplňový materiál,jaký byste doporučil a jaká by byla cena? Moc vám děkuji za vaši odpověď. S pozdravem Vlasta

Dobrý den !
Těžko jednoznačně rozhodnout, ale pokud bych měl říci vlastní názor, tak si myslím, že laser je lepší na jemné, vláskovité vrásky. Pokud se jedná o vrásky hlubší, pak bych spíše užil vyplňový preparát. Obecně platí, že nejlepší výplní je vlastní tuková tkáň, ze syntetických pak preparáty kyseliny hyaluronové ( Matrodex např., ale je jich řada ). Výplně se mezi sebou liší nejen charakteristikami, ale i cenou. Zmíněný Matridex ( 1 ampulka = 1 ml ) i s aplikací stojí 3.200,- Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


pooperační jizva

(příspěvek číslo: 939)
dne: 4.12. 2006

Dobrý den,jsem měsíc po operaci štítné žlázy. Jizva se zprvu zdála pěkná,světlá.Teď po této době více červená a jako by začíná vystupovat.Je nějaký přípravek který by pomohl? Nebo snad nějaký plast.zákrok nebo to chce ještě čas? Předem moc děkuji za odpověď. S pozdravem Špačková Jana,Plzeň

Dobrý den !
Pokud Jste z Plzně jak píšete, bude úplně nejlepší, když mě navštívíte v poradně, kterou pro tuto problematiku mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) ve FN ( přesně podle plánku uvedeného zde na webu. Ošetřování jizvy musí být systematické a dlouhodobé, takže bych Vám vše raději vysvětlil osobně, když se to takhle nabízí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


rekonstrukce prsu

(příspěvek číslo: 938)
dne: 3.12. 2006

byl mi odejmut pravý prs , jsem po chemoterapii a ozářkách, chtěla bych rekonstrukci prsu, je to možné to provest do jednoho roku nebo doporučujete deší termín. Je tomožné na vaší klinice provést tuto operaci Děkuji zaodpověď
Radiměřská

Dobrý den !
Samozřejmě, problematikou rekonstrukcí prsu po nádorovém onemocnění se zabýváme a tyto výkony provádíme. Podmínkou rekonstrukce je ale příznivé vyjádření onkologa, který Vás má v péči. On nám výkon buď povolí, nebo nedoporučí. Metod rekonstrukce prsu je více a vždy se musí přihlížet ke kvalitě tkání, místním anatomickým podmínkám atd. Bylo by proto vhodné, kdybyste mě navštívila v poradně, kterou mám každé pondělí dopoledne ( 8, 30 - 11, 30 hod. ) ve FN v Plzni - Lochotíně ( přesně dle mapky uvedenou v kontaktech ) a o všem se poradíme. Bylo by vhodné ale mít s sebou ono onkologické vyjádření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění převislé kůže břicha

(příspěvek číslo: 937)
dne: 2.12. 2006

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda by bylo možné operovat ženu, které je 77 let,měří 158 cm a váží 93 kg, má převislý vak na břiše a nedaří se jí zhubnout a díky nadváze začíná mít vážné problémy s chozením. Jak dlouho trvá čekací doba. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Operace, o které se zmiňujete je poměrně častá, zde je však handicapem Váš věk a s ním spojená rizika. Tím ovšem nechci říci, že to možné není, jen je třeba najít onu zlatou střední cestu. Myslím tedy, že by bylo vhodné mě navštívit v poradně, kterou mám každé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. )ve FN Plzeň - Lochotín ( přesně dle mapky, uvedené zde na webu ). Probereme možnosti a pokusíme se celý problém vyřešit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika břicha

(příspěvek číslo: 936)
dne: 1.12. 2006

Dobrý den
chtěla jsem se zeptat na cenu a jestli je možná i třeba částečná úhrada pojišťovnou při úpravě břicha. Jsem po 3porodech během 4let, po 2laparoskopických operacích a teď jsem znovu těhu.. Po předchozích porodech mám dost povolené břišní svaly s následnou náchylností kýly - musím nosit stáhnuté břicho, abych vůbec mohla chodit... Jelikož jsem na MD, tak na plnou cenu abdomioplastiky(?) nemám, ale částečně bych mohla. Děkuji předem za jakoukoli odpověď.

Dobrý den !
Ano, to možné je. Pokud je přítomná diastástáza výrazná, takže se dá spíše uvažovat o kýle, pak tuto operaci skutečně zdravotní pojišťovny hradí všetně hospitalizace. Vlastní vypnutí kožnětukové vrstvy přední stěny břišní pak jen pokud se jedná o tzv. venter pendulus, doslova přeloženo visící břicho, ale to asi není Váš případ.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika pochvy

(příspěvek číslo: 935)
dne: 30.11. 2006

Dobrý den pane doktore,
chtěla bych se Vás zeptat, zda je možná plastika poševního vchodu - po porodu. (pro znovunabytí sebevědomí a kvalitního pohlavního života).
Můžete mi prosím sdělit, zda tuto operaci provádíte, kolikadenní hospitalizace je nutná a kolik stojí?
Děkuji! L.N.

Dobrý den !
Je mi líto, ale asi Vám nepomohu. Tato problematika již patří kolegům gynekologům a já bych si nerad vymýšlel a dával Vám nějaké třeba zavádějící informace, takže bych Vás spíše nasměroval na nějaké erudované gynekologické pracoviště.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 934)
dne: 30.11. 2006

Dobrý den, jsem 7 týden po operaci nosu. Chtěla bych se zeptat, zda je možné už provozovat sport (např. aerobik)? Děkuji Lucie

Dobrý den !
Ano, bez omezení, jen ale dávejte pozor na nárazy a údery třeba míčem, které by mohly mít neblahé následky.
Hezký den !
Dr.kydlíček


<< < 100 / 131 > >>