Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


plastika nosu

(příspěvek číslo: 981)
dne: 9.01. 2007

Dobrý den chtěla jsem se zeptat od kolika provádíte plastiku nosu..moc bych chtěla mít menší nos ale je mi teprve 16.předem děkuju za odpověd

Dobrý den !
Já osobně rinoplastiky provádím od 18. roku věku, mám proto dobré důvody a i když vím, že někteří kolegové jsou shovívavejší, mám za to, že vyčkat do tohoto věku se vyplatí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace prsou

(příspěvek číslo: 980)
dne: 6.01. 2007

Dobrý večer! Pane doktore mám dotaz k příspěvku č.976 .O jaké hadičky se jedná, které se vyndavají 2 den po operaci prsou? Kamarádka podstoupila výše zmíněnou operaci, ale o hadičkách nic neví? Jedná se snad o stehy?? Děkuji za odpověd, Denisa

Dobrý den !
Jedná se o Redonovy drény. Já osobně je paušálně nedávám, záleží na více okolnostech zda je použiju nebo ne.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastická operace prsou.

(příspěvek číslo: 979)
dne: 6.01. 2007

Pane doktore,chtěla bych podstoupit operaci prsou,ale trpím silnými migrénami asi tak jednou za 14-dní.Beru při ní jen čípky na bolest.Mohlo by to být na překážku?Chtěla bych se také zeptat,proč se před operací, musí vynechat antikocepce.Je to nebezpečné?Děkuji V.H Plzeň

Dobrý den !
Migrény, i když se jedná o velmi nepříjemné stavy, by neměly být operaci prsů na překážku. Hormonální antikoncepce ve formě tablet statisticky zvyšuje riziko žilní trombózy a embólií a navíc mírně zvyšuje metabolickou zátěž jater. Totéž činí narkóza, čili není vhodné sčítat rizika. Neříkám, že není možné operovat s nevysazenou hormonální antikoncepcí, ale nechápu proč by se riziko nemělo alespoň snížit, když to možné je. Já na vysazení hormonální antikoncepce trvám, protože to vydím jako prospěšné pro klientku. Výjimku tvoří Mirena, u které podobné nežádoucí účinky odpadají.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


lokální anestezie a kašel

(příspěvek číslo: 978)
dne: 6.01. 2007

Dobrý den pane doktore,
chci podstoupit operaci očních víček, ale mám jeden dosti závažný problém - pokud jsem nervozní - začínám vždy kašlat-jedná se odlouhodobou záležitost a veškeré vyšetření(plicní, srdce, krev i alergické vyšetření, které jsem vloni prodělala) jsou OK.
Mám obavy z mého kašle při lokální anestezii. Můžete mi prosím dát informaci, jestli vůbec tento zákrok je u mě možný?
Děkuji Vám zdvořile za odpověď.
Květa

Dobrý den !
Asi by možný byl po nějakém medikamentózním zklidnění. Rozhodující je také, jak moc intenzivní to kašel je. Myslím ale, že operace vyloučená za jistých okolností není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


po peraci prsou...

(příspěvek číslo: 976)
dne: 5.01. 2007

V prve rade preji hezky odpoledne...Mela bych par dotazu tykajicich se zvetseni prsou...Jsem dva dny po operaci a dnes jsem mela sanci pri vyndavani hadicek videt vysledek..jsem spokojena ale ne tak docela...mozna je to tim ze jsou to jen dva dna po operaci,nebo se celkove uz nezmeni???Pripada mi jako by byly od sebe nebo co..taky mam obavy-pred davnem jsem vazila o deset kg vice a i prsa byly vetsi-ale po zhubnuti se zmensili a trosku spadly.Pred operaci jsem mela podprsenku 75a a nechala jsem si udelat 300ml..myslite ze je to dobry,nebo spise ne???Dekuji s pozdravem Monika

Dobrý den !
I když od vašeho dotazu uplynul skoro měsíc, pořád platí co nyní řeknu. - Klid, opravdu buďte klidná, tkáně budou ještě pracovat a celý pers se bude jaksi konzolidovat, "usazovat", formovat, nebo jak by se to dalo nazvat. Zkrátka budou ještě probíhat hojivé procesy, během kterých se prsy ještě busdou měnit, takže výsledek lze hodnotit nejdříve půl roku po operaciˇ. Buďtte ale klidná, vše dopadně dobře a Vy budete určitě spokojená. Ženy po operaci prsů velmi často reagují podobně jako Vy, ale po určitém čase, když dojde ke "konzolidaci" prsů jsou pak spkojeny.
Hezký den !
Dr.kydlíček


asimetrie

(příspěvek číslo: 975)
dne: 5.01. 2007

Dobrý den pane doktore,mám problém s asimetrií prsou a už dlouho uvažuji o plastice.Z vašich příspěvků jsem se dozvěděla,že je možné,aby operaci hradila pojištovna,pokud se větší prso zmenší na velikost druhého.Ale pokud by se prováděla ještě modelace,to už si hradí pacient sám nebo to také hradí pojištovna.Předem děkuji za odpověd

Dobrý den !
Ano, zdravotní pojištovna za zcela určitých a konkrétních podmínek operaci může hradit. Chci říci to, že ne každá asymetrie prsů je vrozenou vadou a tedy ne kažná asymetrie je pojištovnou hrazena, věc je poněkud složitější. K tomu, aby se bylo možné seriózně vyjádřit je Vás třeba osobně vidět, vyšetřit a vše důkladně probrat. Asi jsem Vás zklamal, ale bez osobního kontaktu se dále ve vašem případě nemůžeme dostat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 974)
dne: 5.01. 2007

Dobrý den,
je možné podstoupit liposukci s místním umrtvením místo celkové narkozy?
Děkuji
Lída z.

Dobrý den !
Je, ale já osobně provádím liposukce v místním umrtvení jen tehdy, pokud se jedná o výkon menšího rozsahu. Nevím jak kdo, ale já bych podobný výkon v lokální anestézii u sebe nechtěl, ale je to věcí každého klienta a každého lékaře jak se k problematice postaví.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Reoperace prsů

(příspěvek číslo: 973)
dne: 4.01. 2007

Dobrý den pane doktore.Mám pět let po zvětšení prsů a již několik měsíců pocituji,že mi jeden ztvrdl.Udělala se mi tam kapsula.Byla jsem u své lékařky co mě operovala(přístup z podpaží)a ta řekla pouzdro uvolnit operačně,ale s tím,že přístup bude z podpaží ale i ještě jeden řez pod prsem.To se mi nelíbí.Prsa mám i po zvětšení spíše menší a bylo by to vidět.Myslíte si ,že opravdu nejde operaci provést jenom z podpaží?Děkuji

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, ale k uvolnění, nebo odstranění vazivového pouzdra je potřeba dobrého přístupu a to z podpaží není možné. Pokud se k operaci rozhodnete jít, bez další jizvy, nejspíše v podprsní rýze se to neobejde.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 972)
dne: 4.01. 2007

Dobrý den,chtěla bych si nechat zvětšit prsa a ráda bych se zeptala,zda je možné,žádat uhradu po zdravotní pojištovně.Slyšela jsem,že pokud je kosmetická vada opravdu veliká,lze to, po posouzení odbornými lékaři a psychology.Já mám skutečně prsa číslo 0,takže si myslím,že se jedná o vrozenou vadu. Děkuji za odpověd.

Dobrý den !
Určitě Vás nepotěším, ale tento typ operace je hrazen zdravotní pojišťovnou jen v případě ztráty prsu po nádorovém onemocnění či pro vrozenou vadu ( jako je např. Polandův syndrom ), nikoli pro stav, kdy mléčná žláza, komplex bradavka-dvorec vyvinuty jsou, avšak ne tak, jak odpovídá estetickým kritériím doby a místa. Asi jsem tvrdý na Vás, ale pokud Vaše prsy jsou velmi drobné, avšak mají to co prs mít má, pak se o vrozenou vadu nejedná.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 971)
dne: 4.01. 2007

Pane doktore, je mi 60 let ale cítím se na 40. Chtěla bych stále ještě dobře vypadat, ale trápí mně převislá horní oční víčka a vrásky na čele. Přemýšlela jsem o operativním řešení, ale celý život se mně dělají po jakémkoliv i drobném zákroku (např. odstranění pihy, bradavičky, gynekol. operace-tedy rozřezané břicho atd.) tak zvané keloidní jizvy (jestli to nazývám správně). Mám proto obavy jakoukoliv operaci z oboru estetické chirurgie podstoupit. Prosím, jaký na to máte názor, lze tomu co uvádím zabránit? Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Možná to nazýváte dobře, myslím si ale, že se spíše jedná o hypertrofickou, zbytnělou jizvu něž keloid. Komplikace tohoto druhu jsou sice na víčkách možné, ale velmi málo časté. Naštěstí, takže si myslím že to by nemusel být důvod plánovaný zákrok nepodstoupit. Samozřejmě, že prevence patologického jizvení je ale nutná, - jedná se především o tlakové masáže jizev na vnitřních i zevních koutcích a event. použití speciálních gelů jako je např. Dermatix gel.Mám za to, že při systematické péči by to nemusel být problém.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Augmentace

(příspěvek číslo: 970)
dne: 30.12. 2006

Zdravím Vás pane doktore
Chtěla bych se zeptat,můj sen je mít pěkná prsa velikosti 300-350ml.Myslíte,že při mých skoro žádných prsou je to reálné?Mám obvod hrudníku pod prsy 82cm,což je celkem dost a k mé celkové postavě už jen chybí ona vytoužená velikost.Myslíte,že by se mi jmenované "ml" vlezly pod kůži?Vlastně pod sval?Ještě od středu prsou k jejich konci mám 19cm.Taky celkem dost místa díky širšímu hrudníku.Je to rozhodující,nebo důležitější je to,jakou velikost má žena před operací?Jsem z toho zoufalá.Mám 24let a chci začít konečně žít a ne jen přežívat a závidět krásné dekolty jiným ženám.Prosím Vás napište co si o mém požadavku myslíte.Moc děkuji.A vše nej do Nového Roku.

Dobrý den !
Situace okolo prsů má více aspektů. Vždy trvrdím, že prvním momentem je přírozenost tvaru a teprve druhým objem. Já se vždy snažím implantovat tu velikost, při kterých je ještě prs zcela přirozený, tedy takový, že žena může chodit bez horního dílu plavek a nebudí nežádoucí pozornost okolí. Tedy prsy musí být přirozené a objemné, ale hlavně přirozené ( pokud si žena výslovně nepřeje jinak ). Váš požadavek nemusí být nutně nesplnitelný, okolností, které o tom rozhodují je několik, slíbit však dopředu něco nikdy nelze, ale po vyšetření se vyjádřit s určitou pravděpodobností možné je. Váš požadavek je logický, přejete si objemnější prsy, které by byly k Vašemu hrudníku adekvátní, je jen nutné zvážit všechny alternativy, ale k tomu je Vás nutné vidět osobně, vyšetřit, vše zvážit.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Plasticka operace

(příspěvek číslo: 969)
dne: 29.12. 2006

Vazeny pane doktore,
rada bych podstoupila operaci prsou - zvetseni. Rada bych se zeptala:
1. jak dlouho se ceka na termin zakroku od predoperacni konzultace.
2. Je mozne tento zakrot splacet pomoci kreditu ci se plati na miste v hotovosti.
3. Jsem nemecke narodnosti a bohuzel nerozumim zadne slovo cesky (tyto dotazy pise pritelkyne) - je u vas pritomny prekladatel
Velice Vam dekuji predem za zodpovezene otazky
S pozdravem Nicol (20)

Dobrý den !
Děkuji za důvěru ! Vezmu to od konce. Německy hovořím, neříkám, že je to zrovna "hoch Deutch", ale mám hodně německých klientů už několik let. Čekací doba je asi 2 měsíce a plastby probíhají v hotovosti ( klidně je možné v eurech ). U klientů z dálky, tedy např. cizinců je možné si vše domluvit mailem.Klientka mi pošle na můj mail ( ydlicek@fnplzen.cz ) fotky ( nejlépe ve formátu JPG ) zpředu a z profilu a dohodneme si termín operace. Já zajistím hotel a klientka přijede den před plánovánou operací ( nejlépe již s předoperačními vyšetřeními - řeknu jaká ), vše důkladně probereme ( v němčině ) a druhý den budeme operovat. Je to vyzkoušený systém, který funguje a i když bych si to představoval poněkud jinak, je to s ohledem na často velkou vzdálenost bydliště od Plzně jediná možnost jak to udělat. Ideální je, samozřejmě konzultovat 1 - 2x minimálně 2 týdny před operací, ale to je často technicky nemožné. Máte-li zájem o spolupráci, dejte mi vědět a vše zvládneme k vačí spokojenosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace nosu

(příspěvek číslo: 968)
dne: 27.12. 2006

dobrý den, přenýšlím o plastické operaci nosu, jednalo by se spíše o chrupavcitou cast, ale nevim, to bych rada potom probrala s vami. chci se zeptat jak dlouho dopredu je potreba se domluvit na termínu operace. děkuji

Dobrý den !
Děkuji za důvěru ! Operace nosu jsou zložité záležitosti a podrobná konzultace je nezbytností. Ozvěte se mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz či mobil 603 838 838 a domluvíme si konzultaci, kde vše důkladně probereme a naplánujeme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


lipofilling

(příspěvek číslo: 967)
dne: 27.12. 2006

Dobrý den pane doktore, ráda bych si nechala zvětšit rtů vlastním tukem..nemůžu se ale nikde dočíst, jak dlouho efekt zvětšení vydrží alspoń přibližně..Většinou se dočtu, že je to individuální..Poradíte mi?Děkuji předem a nashledanou!

Dobrý den !
V případě použití vlastního tuku se jedná o transplantaci vlastní tkáně, čili by se logicky mělo jednat o trvalý efekt, ale vtip je v tom, že transplantaci některé buňky nemusí nepřežít, ty se pak rozpadají a následně vstřebávají a v tom je kámen úrazu. Efekt operace může trvalý skutečně být, ale může se jednat i o měsíce, v tom je ta individualita. Pokud bych ale uvažoval o použití nějaké výplně, tuk by byl na prvním místě.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 966)
dne: 27.12. 2006

dobrý den pane doktore,měla bych vážný zájem o zvětšení prsou,mohla bych si s vámi domluvit nějakou konzultaci?

Dobrý den !
Děkuji za důvěru, samozřejmě ! Dejte mi vědět na můj mail kydlicek@fnplzen.cz či na mobil 603 838 838 a najdeme nějaký vhodný termín schůzky.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace břicha

(příspěvek číslo: 965)
dne: 27.12. 2006

Dobrý den,mám dotaz.Je mi 18 let a mám po porodu pokleslé břicho a taky mi zůstaly dost boky.Je součástí modelace břicha i zmenšení boků?Děkuji za odpověď Zuzka

Dobrý den !
Standartně není, ale lze kombinovat klasickou abdominoplastiku s liposukcí boků.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vyhlazení vrásek

(příspěvek číslo: 964)
dne: 26.12. 2006

Dobrý den, měla bych dotaz. Trápí mě vrásky nad horním rtem a ráda bych si je nechala odstranit. Proto by mne zajímalo, jakým způsobem by to šlo provést, jak dlouho to vydrží a především cena zákroku. Děkuji.

Dobrý den !
Rty jsou trošku problém, nejdříve je nutné zhodnotit lokalitu, posoudit kvalitu tkáně, charakter vrásek a pak se rozhodnout pro jedno z nabízených řešení. Upřímně řečeno, moc řešení nemáme, vrásky na horním rtu se vytvářejí v důsledku úbytku objemu horního rtu a poklesu kožní elasticity. Obvykle se nabízí doplění objemu např. vlastním tukem a zbroušení vrásek laserem, ale možné jsou i jiné postupy, ovšem k tomu je třeba Vás osobne vidět a vyšetřit.
Hezký den !
Dr.kydlíček


plastika pochvy

(příspěvek číslo: 963)
dne: 26.12. 2006

pane doktore,mam problem,který mě velmi trápí a nevím kam se s ním mám obrátit.Nikdy jsem neslyšela,že by měl někdo podobný problém.Od porodu druhého dítěte jsem v podstatě hez sexu a je to už osm let a to proto,že se mi pochva porody tak zvětšila,že svého partnera téměř necítím a myslím,že on je na tom podobně.Jsem z toho tak zakomplexovaná,že se sexu vyhýbam a to už se projevilo na našem vztahu tak,že už spolu téměř nekomunikujeme a jsme spolu víceméně jen kvůli dětem.Chhci se zeptat,zda existuje nejaká plastika pochvy,která by můj problém vyřešila.Je mi 35 let.Děkuji za odpověď.Monika

Dobrý den !
Asi Vás to překvapí, ale Váš dotaz zase není tak ojedinělý, řadu žen to trápí podobně jako Vás a přináší to do života závažné problémy. Pokud bych Vám měl nějak poradit, doporučil bych Vám péči gynekologa, do jehož oboru to to patří. Dejte mi vědět na můj mail kydlicek@fnplzen.cz a já se Vás pokusím nasměrovat na vhodné pracoviště.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 962)
dne: 25.12. 2006

dobry den pane doktore. chtela bych si u vas udelat termin konzultace. jedna se o liposukci boku, vnitrnich a vnejsich stehen. jsem 1,5 roku po porodu 21let 169cm a 77kg.od porodu az do ted jsem schodila 38kg ale s vahou uz se delsi dobu nehnu. nejsem tlusta jen me pozadi me trapi uz od puberty. zdedila jsem jej po matce. ziju v nemecku a na vanocich jsem v zittau. domu jedu prez plzen. kdybyste mel cas tento tyden je jedno ktery den ale nejpozdeji do soboty. v nedeli musim jit do prace v ingolstate.predem moc dekuji a na brzkou shledanou jana diesner :-)

Dobrý den !
Asi jsem se dostal k Vašemu dotazu pozdě, jak vidím... :-( Pokud máte zájem vše nějak dohonit, ozvěte se mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz.
Omlouvám se a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


operace rtů-tzv.srdíčka

(příspěvek číslo: 961)
dne: 23.12. 2006

Dobrý den pane doktore, mám na
vás dotaz ohledně rtů..mám je už operativně zvětšené augmentací..ale chybí mi tzv.srdíčko, mám je rovné..Četla jsem, že je možné ho vytvořit vyříznutím kůže nad rtem nebo ve rtu..nebo tetováním. Raději bych operaci, ale mám obavy z jizev. Máte zkušenosti s tímto výkonem a doporučil byste mi ho? Velice Vám děkuji za odpověď a přeji pěkné svátky.

Dobrý den !
Pokud bych Vám měl poradit, volil bych permanentní make up, tedy ne operaci, o které se zmiňujete. Jakmile se do kůže řízne, vznikne jizva s ní již nelze nic nikdy dělat, bude tam navždy a já si nejsem jistý, že to je zrovna to správné řešení. Dal bych přednost tetování.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


face lift

(příspěvek číslo: 960)
dne: 23.12. 2006

Dobry den,
jsem jiz starsi muz, ale mam male deti a tak uvazuji o face lift. Obavam se ale, ze jizvy ktere po operaci kolem usi zustanou budou snadno viditelne. Priblizne v jake vzdalenosti se vede jizva pred uchem?
Predem dekuji za laskavou odpoved.

Dobrý den !
Vedou těsně okolo boltce, těsně při jeho bazi, takže viditelnost jizev je minimální. Samozřejmě, když se budete pozorně dívat, tak je uvidíte, ale v běžném životě nápadné nejsou.
Hezký den !
Dr.kydlíček


obličejové implantáty

(příspěvek číslo: 959)
dne: 23.12. 2006

Dobrý den,

neznáte prosím odborníka na obličejové implantáty (z ČR). Děkuji.

Dobrý den !
Těžko radit, kdo z kolegů je ten pravý, ale jako první mě napadl as.Dr.T.Mrázek z brněnské kliniky plastické chirurgie. Vím ale, že se teď dopouštím prohřešku, protože kolegů, kteří se jim věnují je více, ale tento mě napadl opravdu ihned.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 958)
dne: 23.12. 2006

Pane doktore, jsem rozhodnuta pro operaci zvětšení prsou, jsem ale z Hradce Králové a nevím, na kterého chirurga se obrátit v lokalitě HK a Pardubice. Doporučil byste mi někoho?
Mnohokrát děkuji za odpověď a přeji pohodové vánoční svátky. Jana

Dobrý den !
Těžká rada, protože náš obor má v celosvětovém měřítku velmi dobrou úroveň a kolegů, kteří jsou velmi dobří v tom čemu se věnují je řada, proto, když budu jmenovat jen jednoho či dva, ublížím těm ostatním, kteří nejsou o nic horší, ale napadá mě jako první Dr.M.Šorma z Pardubic. Je to zkušený a dobrý plastický chirurg s velmi hezkými výsledky a profesionálním a hezkým přístupem ke klientům.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Poděkování

(příspěvek číslo: 957)
dne: 22.12. 2006

Dobrý den pane doktore, dovolte mi poděkovat za sebe, ale jistě i za všechny ostatní, kterým radíte. Vaše rada přes email mě psychicky uklidnila a pomohla.
Děkuji Vám a přeji hezké, klidné svátky a do nového roku všecko nejlepší a hodně zdraví.
Květa

Děkuji mockrát a i já přeji vše dobré, hodně zdraví, štěstí, lásky a úspěchů v celém novém roce Vám i všem návštěvníkům těchto stránek !
Dr.Kydlíček


plastika nosu - mladý chirurg

(příspěvek číslo: 956)
dne: 21.12. 2006

Dobrý den,
pane doktore, mám takový zvláštní dotaz. Ač jsem občas upřímná, až si škodím:-) raději se obracím dotazem na Vás než na doktora, u kterého bych si případně nechala dělat plastiku nosu. Jsem z Č. Budějovic a přímo ve městě je pravděpodobně jen jeden plastický chirurg. Podle fotky na internetu je ale až děsivě mladý, takže se docela bojím, že může mít málo zkušeností. Co myslíte, může být i mladý plastický chirurg stejně dobrý, jako starší kolega? Na druhou stranu mám pocit, že zrovna můj nos už horší být nemůže a s výsledkem bych tím pádem byla spokojená snad vždycky......

Děkuji Jana

Dobrý den !
Pokud se kdokoliv rozhoduje obrátit se na nějaké pracoviště, na nějakého lékaře, je vždy vhodné se seznámit s profesním profilem toho či onoho kolegy, podívat se na stránky odborné společnosti a ověřit si, zda je v seznamu registrovaných členů, podívat se jaké má vzdělání, dosavadní praxi, jaké jsou na něj reference apod. To platí obecně, u všech oborů. O tom, jak je kdo dobrý pak spolurozhoduje celá řada faktorů a kalendářní věk je jen jedním z nich a určitě ne tím hlavním. V Českých Budějovicích působí MUDr.L.Mařík, který je ale zkušeným plastickým chirurgem se širokým záběrem a dobrými výsledky. Pokud máte na mysli právě jeho, pak se nemáte čeho obávat, Jste v dobrých rukou a budete určitě spokojena.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 99 / 130 > >>