Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Antispamová ochrana

(příspěvek číslo: 1027)
dne: 29.01. 2007

Těší nás Váš zájem o elektronické konzultace. Bohužel v souvislosti s touto službou, se v poslední době začaly stále častěji objevovat tzv. spam příspěvky odkazující zpravidla na erotické stránky.

Byli jsme proto nuceni zavést jednoduchou antispam ochranu při zápisu příspěvků do databáze, která Vás doufáme nebude příliš obtěžovat a přesto zabrání spamovacím robotům vkládat takovéto příspěvky.

Webmaster


orgazmus

(příspěvek číslo: 1026)
dne: 28.01. 2007

pane doktore chci se poradit zazila jsem pri styku velky orgazmus s muzem,ktery me vzrusuje,ale po orgazmu jsme objevily kapky krve .muze to byt z toho duvodu ze jsem kazdym dnem ocekavala prichod menstruace nebo cim to mohlo byt zpusobene,pri moceni po styku jsem citila bolest.

Dobrý den !
Nejsem asi ten správný odborník, jedná se spíše o problematiku, patřící kolegům z gynekologie, nicméně mám za to, že příčiny stavu mohou být celkem dvě: buď pozvolný nástup menstruace, nebo se jedná o známky zhmoždění vchodu poševního, čemuž by i odpovídaly bolesti při močení. Pokud by ale potíže přetrvávaly nebo se zhoršovaly, bude nutné navštívit gynekologa.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


polanduv syndrom

(příspěvek číslo: 1025)
dne: 27.01. 2007

Vážený pane doktore,14.11.2OO6 se narodil mé dceři chlapeček d-49 cm,váha 3.17.Až týdnu propuštění z porodnice jsme zjistily,že na levé straně chybí bradavka+dvorec.Po návštěvě dětské lékařky nám bylo řečeno,že chybí s největší pravděpodobností i prsní sval.Dcera se synkem byli odesláni na genetiku do Prahy Motola,kde po vyplnění rodového genet.testu bylo konstatováno,že genetická vada to není/dcera,které je 32 let,absolvovala i odběr plodové vody,z důvodů pouze 2 artérií v pupečníku.Testy byly v pořádku/.Závěr byl,že s největší pravděpodobností se jedná o následek prodělané nějaké virozy v těhotenství.Dále nemohli s určitostí říci prognozu pro chlapečka a na kontrolu je objednali až za rok.Od Vás bych laskavě potřebovala poradit,zda by nebyla vhodná nějaká fyzioterapie,cvičení a zda je možnost,plastickou chirurgií řešit tento handicap.
Nesmírně Vám budu vděčna,za radu,ale každý lékař řekne,že se stím nikdy nesetkal,až první dcera,která žije l8 let v Holansku,nám sdělila,že se zžejmě jedná o Polandův syndrom.
Děkuji předem

Dobrý den !
Děkuji za dotaz. Asi budete mít pravdu. Polandův syndrom by to být mohl, pokud se na tomto místě mohu vůbec takto vyjádřit. Jen krátké resumé: Jedná se vrozenou vývojovou vadu, poprvé popsanou studentem medicíny Polandem v r. 1841 v Londýně, různě postihující obvykle polovinu hrudníku, ale i třeba rameno a příslušnou horní končetinu, někdy se sdružující i s jinými vývojovými vadami; bývá jednostarnný, vzácně oboustranný a postihuje obě pohlaví. Jeho klinický obraz může být různorodý,individuální, vždy se ale týká vývoje žeberní stěny hrudníku, svalů jako např. velkého a malého prsního svalu, mezižeberních svalů atd., ale i kůže a podkoží, které bývají zeslabeny. Postižen je i aerolomammilární komplex, tedy dvorec a bradavka, které bývají nedostatečně vyvinuté a uložené nefyziologicky. Syndrom se projevuje vždy různě intenzivně a jeho četnost např. v jižní Americe je odhadována na 1/30000 novorozenců, tedy velmi nízká. Tolik teorie. K tomu, abych se vyjádřil by bylo třeba dítě vyšetřit, teprve pak je možné se i vyjádřit k případné léčbě. Myslím si ale, že není vhodné se do operování pouštět v dětském věku, jenže - bez vyšetření bych Vás mohl opravdu mylně informovat, takže máte-li zájem o spolupráci, bude nutné si domluvit schůzku.
Hezkýden !
Dr.kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 1017)
dne: 26.01. 2007

Vážený pane doktore, napřed bych vám chtěla moc poděkovat za vaše e-Konzultace, je to úžasná služba, určitě vás stojí spoustu času, ale velice ji oceňuji. A teď k dotazu: Vždy jsem měla perfektní štíhlou postavu, v poslední době mě ale moc trápí, že se mi nohy od kolen nahoru obalily trochu tukem, problém je hlavně vnitřní strana stehen a tukové polšářky nad koleny, ubrat bych ale chtěla i na vnější straně stehen a možná i na zadečku. Cvičení nepomáhá, ale není moc intenzivní, nemám pevnou vůli se přinutit cvičit. Ráda bych podstoupila liposukci a ctěla bych se zeptat, kolik by přibližně stála, jak dlouho se na zákrok čeká a za jak dlouho po něm budu fit tak, abych mohl normálně fungovat ve fyzicky náročnější práci - časté obchůzky,neustálý spěch někam, hodně toho denně naběhám. Zajímá mne také, jestli je nutná pracovní neschopnost a jak dlouhá, případně jak dlouho po zákroku přetrvávají bolesti. Pro úplnost uvádím, že mi je 32 let. Ještě jedno vám moc děkuji za vaši skvělou poradnu. Markéta

Dobrý den !
Děkuji za mail ! Pokud jsem vše správně pochopil, Jste mladá a štíhlá a Vás trápí mírná tuková adipozita stehen. Správně Jste poznamenala, že cvičení nemá na tukové polštáře žádný vliv a pokud něco, pak liposukce je řešením. Rozhodně by bylo vhodné se sejít, vše společně probrat, protože jak se zdá Jste pracovně vytížená a čas je pro Vás důležitý. Současně s řadou dalších momentů bychom upřesnili i cenu, kterou bych nyní odhadoval na 23.000 - 25.000,-Kč komplet ( tedy včetně hospitalizace a elast. prádla ). 4ekací doba se pohybuje mezi 1 - 2 měsíci, ale musím opět zdůraznit - toto jsou jen velmi všeobecné informace, vše bychom upřesnili při osobním setkání.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 1014)
dne: 26.01. 2007

Dobrý den, před cca 2 lety jsem avsolvovala permanentní mackeup, tetování dolních očních linek, které mi už tehdy byly vytetovány silněji, než bylo třeba... Nyní jsem po operaci dolních víček a linky se mi ještě více zvýraznily, rozšířily a navíc rozpily směrem dolů. Před operací jsem byla ujištěna, že s linkami nebude problém...
Prosím o informaci, je-li možné tuto situaci řešit - linky aspoň částečně ztenčit další operací , nebo laserem? Prosím info za jak dlouho po 1.absolvované operaci.
Děkuji Vám za odpověď. Květa

Dobrý den !
Operací to nepůjde, zkusil bych spíše laser, ale s odstupem několika měsíců od operace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


oční víčka

(příspěvek číslo: 1012)
dne: 26.01. 2007

Dobrý den, je mi už něco přez 70 let a mam problem s vičky, jsou už uplně pokleslá a vadí mi,ne z estetického hlediska,je to prostě nepříjemné.Chtěla sem se zeptat kolik by stála operace a kterou z nemocnic v Brně by ste mi doporučil.Přeji pěkný den,

Dobrý den !
Operace očních víček jsou časté. Já osobně bych se obrátil na Kliniku plastické a estetické chirurgie nem. u sv.Anny, kde je řada vynikající chirurgů. Ceny jsou lehce rozdílné, u mě činí cena např. 8.000,- Kč, ale jak je to v Brně opravdu nevím. Jsem ale přesvědčený, že velké rozdíly zde nebudou.
Hezký den !
Dr.kydlíček


prsa

(příspěvek číslo: 1011)
dne: 26.01. 2007

Dobrý den, mam pravdepodobne tukové polštářky v prsou a chtela sem se zeptat jestli dou odstranit přirozenou cestou, třeba cvičením nebo jestli neexistuje nejaké například prášky které se zaměřují právě na tento problém.Mohl by ste mi případně nějaké cviky doporučit? děkuji

Dobrý den !
Asi Vás zklamu, tablety ani cvičení Vám nepomohou. Pokud něco, tak operace... K přesnému a serióznímu vyjádření by ale bylo nutné vyšetření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Vpáčené bradavky

(příspěvek číslo: 1009)
dne: 26.01. 2007

Dobrý den,
měla jsem vpáčené bradavky a lékař mi poradil piercing. Sám mi jej provedl za částečného znecitlivění. Jedná se o tyčinku z chirurgické oceli. Jak poznám zda nebyly přerušeny mlékovody?Zatim mám piercing měsíc a mám prý počkat až se zajizvi a pak jej bude možné i vyjmout. Měla jsem vpáčení nižšího stupně. Co si prosím o tomto způsobu řešení vpáčených bradavaek myslíte? Děkuji s pozdravem Karolina

Dobrý den !
Piercin je jednou z metod, které se používají při řešení mírnějších stupňů vpáčených bradavek. Já ho také používám a mám za to, že mlékovody výrazněji poraněny nejsou. Vlastně ani nemáme moc na výběr - piercing je tou neméně devastační metodou, kterou lze použít, všechny ostatní operace již mlékovody víceméně přerušují.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1008)
dne: 25.01. 2007

Dobrý den pane doktore,v roce 1995 jsem podstoupila operaci zvětšení prsů silikonovými implantáty McGhan.Implantáty jsou uložené nad prsním svalem.Chodím na pravidelná ultrazvuková vyšetření a dnes mi bylo zjištěno naprasknutí jednoho implantátu.Lékařka se domnívá,že je to únavou materiálu.Sama radí zatím nic nepodnikat a mám přjit na kontrolu cca za 2 roky.Udajně je běžné po cca 5 letech implantáty měnit.To jsem bohužel nevěděla.Je to opravdu tak? A v případě,že mi implantáty únavou materiálu prasknou co se stane?Co byste radil v mém případě?
Předem Vám velmi děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Já osobně si myslím, že pokud se zjistí porušení implantátu, má se tento prostě vyměnit za jiný. "Trvanlivost" implantátu je často diskutovanou záležitostí a já osobně nikde něviděl žádnou seriózní studii, která by tento problém mapovala a ze které by vyplývalo, že by např. po 5, nebo 10, či kolika letech se měl implantát vyměnit. Jasné je, že nic netrvá věčně a že i implantát se časem mění, ale nevím o žádném intervalu, po kterém by se implantáty musely měnit. Já osobně se orientuji dle výsledku pravidelných kontrol. Pokud já, mammolog a sonografista neshledává žádné nežádoucí změny v prsu, tak nevidím důvod implantáty měnit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Dotaz

(příspěvek číslo: 1006)
dne: 22.01. 2007

Dobrý den pane doktore,měla bych zájem o úpravu břicha.Jsem po 3 sekcích.Je možné hradit zákrok n splátky?Děkuji Švandová

Dobrý den !
Ano, možné to je.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


labioplastika

(příspěvek číslo: 1005)
dne: 22.01. 2007

Dobrý den, ráda bych věděla, jestli se také zabýváte labioplastikou? Na vašich stránkách se o tom nezmiňujete, takže předpokládám že ne, ale nemohl byste mi alespoň doporučit někoho jiného tady v Plzni? Děkuji.

Dobrý den !
Ano, provádím jí, i když v ceníku výkon nenajdete. Cena operace je závislá od typu narkózy a pohybuje se mezi 12.000 - 20.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace očních víček

(příspěvek číslo: 1004)
dne: 21.01. 2007

Dobrý den, za jak dlouho po operaci dolních a horních víček je možné považovat tvar jako definitivní? Může se jednat o týdny nebo je tvar víček "hotov" za několik dnů po operaci? Děkuji za odpověď . Kveta

Dobrý den !
Může se jednat o týdny, ale spíše o měsíce. Organizmus má svůj "jízdní řád" a ten není tak rychlý jak bychom si často přáli. Po zhojení pak dochází k jakési konzolidaci tkání, takže první hodnocení po jakékoliv operaci já osobně provádím až po půl roce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


kulturistika

(příspěvek číslo: 1003)
dne: 20.01. 2007

Vážený pane doktore,

dnes jsem v jednom magazínu o kulturistice přečetl toto:
"Chirurgicky dnes mohou lékaři dokonce zvětšit postavu člověka či upravit tvary " V časopise nejsou uvedeny žádné podrobnosti. Nevíte prosím blíže, co je v této oblasti možné ? Je mi zcela jasná, že poctivý trénink a náležitou životosprávu nenahradí nic, nicméně drobné korekce, jsou věcí jinou. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Máte naprostou pravdu a v poslední větě Jste to řekl zcela přesně. Korekce tvarů sice možné jsou, ale příroda si zase nenechá tak moc "foukat do kaše" jak novináři často píší. Já osobně podobné články beru se značnou rezervou.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšená prsa

(příspěvek číslo: 1002)
dne: 20.01. 2007

Přeji hezký den, již před 2 lety jsem byla u Vás na operaci zvětšení prsou, která jsou úžasná. Můj dotaz je ohledně solária. Musím si prsa ještě chránit v soláriu před zbarvením jizev? Děkuji za odpověď a mějte se moc hezky. Irena

Dobrý den !
Děkuji za mail, to už jsou 2 roky ? Letí to ale... Pokud jsou jizvy již bledé, jemné, nebolestivé, pak můžete zcela volně jak do solárka tak na sluníčko. Jisté riziko zhnědnutí jizev zde sice je, protože jizvy jsou jinou tkání než okolní kůže, ale myslím, že není příliš vysoké. Přeji hodně štěstí a budete-li mít čas a chuť, přijeďte na kontrolu !
Hezký den
Dr.kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 1001)
dne: 19.01. 2007

Dobrý den zajímalo by mě jestli se po liposukci břicha budu moci vrátit hned do prace (kadeřnice) a pokuď ne tak za jak dlouho?kolik tato operace stjí? a jestli nese nějaká rizika? a jestli nehrozí obnovení tukových polštařku ? děkuji za odpověď

Dobrý den !
Já bych volil tak týdenní rekonvalescenci, pak by návrat do práce možný byl. Obnovení tukových polštářů nehrozí a cena je kalkulována z rozsahu operace. Pokud jste jinak štíhlá, pak bych cenu výkonu včetně 1denní hospitalizace a elastického prádla viděl mezi 23 - 25.000,-Kč. Konzultace je ale nezbytká, informací, které musíte vědět je více.
Hezký den
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 1000)
dne: 19.01. 2007

Dobrý den zajímalo by mě jestli se po liposukci břicha budu moci vrátit hned do prace (kadeřnice) a pokuď ne tak za jak dlouho?kolik tato operace stjí? a jestli nese nějaká rizika? a jestli nehrozí obnovení tukových polštařku ? děkuji za odpověď

Toto je dotaz s pořadovým č. 1000 !!! To je skoro na nějakou oslavu, ale protože se objevil ve stejném znění hned 2x, odpověděl jsem tedy na druhé "vydání" - na č. 1001.
Dr.Kydlíček


korekce vrásek

(příspěvek číslo: 997)
dne: 18.01. 2007

Je mi 37 . Mám celkem hluboké vrásky vedoucí od nosu k ústům . Do jaké míry , s jakým efektem , na jak dlouho a "za kolik" lze toto zredukovat ? A co po zákroku - budu mít modřiny apod. a jak dlouho ? Je u vás tento zákrok častý ? Moc děkuji za případnou odpověď . M.

Dobrý den !
Ptáte se na ožehavý problém. K tomu, abych Vám odpověděl seriózně bach Vás, nebo vaše foto potřebopval nutně vidět. Řešení je několik, ale ani jedno enní jednoduché. Obávám se, že bez konzultace to nepůjde.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Pooperační ošetřování

(příspěvek číslo: 995)
dne: 18.01. 2007

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak mám ošetřovat jizvu po operaci. Momentálně používám Dermatix, ale prozatím nejsou vidět žádné účinky. Používám ho 2x denně. Mám ho kombinovat ještě s nějakou jinou mastí? Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Dermatix není sám o sobě samospasitelný. Péče o jizvu musí být komplexní, cílená a dlouhodobá. Já osobně vždy doporučuji začít masážemi a každý klient tedy dostane doporučení: "Doporučuji jizvu mýt, mastit např. Indulonou, možno ale užívat dle návodu 3x denně Dermatix gel, provádět intenzivně tlakové masáže: tlak prstů bez povrchového tření po dobu půl minuty opakovaně, nejlépe 5x10 min, chránit před sluncem ( krém s UV faktorem minim. 80 )."
Teprve pokud tento postup neuspěje, postupujeme dále a léčbu změníme, ale začí¨nám vždy takto. Toto je moje know-how, je dost možné, že jiní kolegové mají na věc jiný náhled, ale mě se toto osvědčilo.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Strie

(příspěvek číslo: 994)
dne: 17.01. 2007

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda lze odstranit strie, případně jakým způsobem a s jakým výsledkem. Děkuji

Dobrý den !
Strie jako takové odstranit nelze, neexistuje žádný spolehlivý postup, po které zmizí. Výjimkou je třeba operace břicha, kdy se odstraní celý kožní okrsek, kde jizvy jsou, ale jinak to možné¨není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Wobenzim

(příspěvek číslo: 992)
dne: 17.01. 2007

Dobrý den,
věnuji se sportu (asi tak 4krát týdně trénuji - fotbal), ale poslední dobou (poslední půlrok) se u mě začala objevovat svalová zranění (natažená třísla, stehenní svalstvo - přední, zadní).

Jen co se uzdraví jedno, přihodí se druhé. U žádného odborníka jsem s tím nikde nebyl, ale chtěl bych se zeptat, zda si nemyslíte, že by to mohlo být nedostatkem nějakých vitaminů ?

Pokud ano, tak co si myslíte u užívání wobenzimu? Neboť mi jej hodně lidí doporučuje, ale četl jsem o tom, že na někoho nemusí vůbec působit, což by bylo dosti prodělečné vzhledem k tomu co stoji :-)

Děkuji za odpověď.

M.S.

Dobrý den !
Wobenzym a Phlogenzym jsou dobré léky,ale myslím si, že Vás před poraněním z tak rizikového sportu jakým je fotbal, neochrání. Jsou to enzymatické prepáraty, které se, mimo jiné, užívají po úrazech a operacích, podstata Vašich potíží je totiž fotbal, nikoliv Váš organizmus. Je mi líto, ale neznám fotbalistu, který by se nestěžoval podobně jako Vy. Potíž není ve Vašem těle, ale v tomto sportu.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 991)
dne: 17.01. 2007

Dobrý den, chtěla bych odstarnit tukové polštářky v oblasti boků, peřsněji nad hýžděmi( tento problém bývá čato u mužů) pravidelně cvičím,ale tato oblast zůstavá nedotknutelná a kazí celkový dojem z postavy, postava je pak asymetrická.Chtěla jsem se zeptat jaká metoda by byla vhodná k odstranění a zda by byl pak nějaký problem v případě otěhotění a přirozeného zvýšení hmotnosti, je mi 27 let, zatím bezdětná.Děkuji Stronišová M.

Dobrý den !
Liposukce, jiná metoda prakticky nepřichází v úvahu. Jedná se o absolutní redukci počtu tukových buněk, které se již nenamnoží, takže pokud se někdy zpravíte, bude se to dít bez tvorby öněch polštářů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 990)
dne: 16.01. 2007

Chci se zeptat,zda po domluvě s lékařem,nemusí být úplné umrtvení,a ten den po zákroku odejít.Děláte operace i o víkendu?

Dobrý den !
Liposükci v místním umrtvení provádím jen potud, pokud se nejedná o větší objemy a plochy, pak je ambzulantní výkon možný; oíkendu neoperuji.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


úprava prsou

(příspěvek číslo: 989)
dne: 16.01. 2007

Vážený pane doktore, mám jedno prso větší než druhé a dost mě to trápí. Chtěla bych se zeptat, kolik by stála úprava jednoho prsu a zároveň, jak se zhruba tento zákrok provádí. Děkuji.

Dobrý den !
Děkuji za mail, asymetrie je častý a do jisté míry normální nález u ženy. Vždy je třeba posoudit, zda je vhodná úprava jen jednoho, nebo obou prsů. Možností je tedy více, proto bych Vám ještě neodpověděl na druhou polovinu dotazu, k tomu Vás musím vidět a vyšetřit.
Hezký den!
Dr.Kydlíček


jizvy po liposukci

(příspěvek číslo: 988)
dne: 16.01. 2007

Dobrý den,
pane doktore chtěla bych se zeptat jestli po liposukci břicha zůstávají jizvy,popř. jak velké a ve kterých částech břicha. Jaká je cena liposukce břicha? Děkuji

Dobrý den !
Jizvy jsou malé, délky cca 5-8 mm, obvykle buď v pupku, nebo ve středním podbřišku při hranici pubického ochlupení, eventuálně na bocích, odsávají-li se i tukové polštáře v oblasti bederní. Počet a uložení jizev záleží, podobně jako cena na rozsahu a objemu ploch. Obvykle ale jizvy bývají 3 a cena se pohybuje mezi 23.000 - 25.000,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


komplikace

(příspěvek číslo: 987)
dne: 16.01. 2007

Pane doktore chtela bych se zeptat, pred rokem a pul jsem byla na zvedseni prsou, po deseti mesicich jsem otehotnela a po dalsich sesti o dite prisla uz jsou to 4 mesice a ja mam porad bolesti v prsouch je to normalni? Dekuji za odpoved.

Dobrý den !
Určitě by byla vhodná kontrola mammologem, tedy odborníkem, který se prsy zabývá a také Vaším plastickým chirurgem. Myslím si, že Vámi popisované potíže nic neznamenají, ale já podobné kontroly považuji za vhodné vždy.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 98 / 131 > >>