Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


jizva

(příspěvek číslo: 1073)
dne: 24.02. 2007

Dobrý den,chci se zeptat jestli jde odstraňit jizva asi 2cm delky na tváři po tržné ráňe z jednim stehem po pádu ze schodu.Děkuji předem za odpověd.

Dobrý den !
Je mi líto, jizvu nikdy nelze odstranit, jen lze např. jizvu deformující nahradit kosmeticky více vyhovující. Bez jizvy to ale už nepůjde. Organizmus všechny tkáně ( kromě kosti ) hojí jizvou, což je tkáň histologicky odlišná od okolí, v tomto případě od kůže tváře a to se navenek vituálně musí projevit. Samozřejmě, je rozdíl, když je jizva široká např. 10 či 2 mm, je-li v úrovni okolí, či vystoupá, nebo jedná-li se o čárku nebo o "žebříček", jeli- aktivní, nebo vyzrálá... Tady tedy otázka nezní: lze-li jí odstranit, ale: lze-li stav zlepšit. To asi ano, to by nejspíše možné bylo, i když některé poúrazové jizvy jsou takové, že ani operací bychom nic nezískali... Nnení to tedy tak jednoduché jak by se mohlo zdát. Vše chce vidět, posoudit a promyslet.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika břišní stěny

(příspěvek číslo: 1072)
dne: 23.02. 2007

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda je dobré před plastikou břišní stěny zhubnout? Nebo to není potřeba? dekuji

Dobrý den !
Nunté to není, ale vhodné zcela určitě a pokud bych Vám mohl poradit, určitě to udělejte, je-li to možné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


malé stydké pysky

(příspěvek číslo: 1071)
dne: 23.02. 2007

Marie
chtěla bych se zeptat na zmenšení malých stydkých pysků. Překáží mi při sportování ale i při chůzi, kdy se nepřijemně třou o spodní prádlo. Hlavně mi vadí při jízdě na kole.
Provádíte tuto operaci a kolik by případně stála

Zde se nejspíše jedná o duplicitní dotaz, proto bych všechny čtenáře odkázal na odpověď k dotazu č.1070.
Dr.Kydlíček


malé stydké pysky

(příspěvek číslo: 1070)
dne: 23.02. 2007

Marie
chtěla bych se zeptat na zmenšení malých stydkých pysků. Překáží mi při sportování ale i při chůzi, kdy se nepřijemně třou o spodní prádlo. Hlavně mi vadí při jízdě na kole.
Provádíte tuto operaci a kolik by případně stála

Dobrý den !
I když se to nezdá, tento problém je poměrně častý a často činí velké potíže. Operace možná je a provádím jí a to jak v místním, tak i v celkovém umrtvení, ale vždy za hospitalizace - toto také nejvíce ovlivňuje cenu, na kterou se ptáte. Lze tedy ale počítat s tím, že bychom se pohybovali mezi 9.000,- - 18.000,- ( právě podle typu umrtvení ).
Celou záležitost je ale nutné řádně probrat, není to tak jednoduché jak se může na první pohled zdát.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstáté uši

(příspěvek číslo: 1069)
dne: 22.02. 2007

Mockrát děkuji za odpověď, ale ještě bych se chtěl zeptat jestli pojišťovna po 10 roku hradí zákrok aspoň částečně.

Dobrý den !
Nikoliv, nad 10 let věku žádná ze zdravotních pojišťoven výkon nehradí a to ani částečně.
Hezký večer !
Dr.Kydlíček


polanduv syndrom

(příspěvek číslo: 1068)
dne: 22.02. 2007

Také bych chtěl ještě jednou reagovat na toto téma, přesněji na příspěvek číslo: 1025. Je mi 30 let a s tímto problémem jsem osobně seznámen. Mám za sebou i pokusnou léčbu u prof. Ilizarova v Rusku. Musím říct, že ač se to jeví jako hadicap není to tak strašné jak vypadá v teorii. U hocha bych plastiku možná ani neřešil. V případě zodpovězení konkrétnějších dotazů přikládám svůj email mario6@email.cz

Dobrý den !
Mockrát Vám děkuji za příspěvek !!! Mám radost, když vidím, že toto fórum plní svoje poslání a že jsou mezi námi lidé, kteří neváhají druhému pomoci. Ještě jednou moc děkuji a přeji hodně štěstí !
Dr.Kydlíček


Odstáte uši 2.

(příspěvek číslo: 1067)
dne: 21.02. 2007

Dobrý den pane doktore,
chtěl bych se zeptat, zda-li se dá zmenšit míra odstátí uší uvazováním šátku nebo obvazu na noc. A jestli případnou operaci hradí pojišťovna. Je mi 15 let

Předem děkuji za odpověď

Dobrý den !
Tento dotaz je asi duplicitní, pokud ale ne, odkázal bych Vás na předcházející dotaz, kde jsme se tomu věnovali. Každopádně ale případná konzultace před 18. rokem věku musí proběhnout v přítomnosti zákonného zástupce, nejlépe někoho z rodičů. Je to poměrně časté a funguje to dobře, žádný strach !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstáté uši

(příspěvek číslo: 1066)
dne: 21.02. 2007

Dobrý den Pane Doktore,
Chtěl bych se zeptat, jestli by se dala mira odstati zmensit tim, ze bych na noc usi obvazoval hodne utahlym satkem. A jestli pripadnou operaci hradi pojistovna.

Predem dekuji za odpoved

Dobrý den !
Kdepak, ani šátkem, čelenkou či čímkoliv jiným se to nezvládne. Tvar boltce je dán tvarem boltcové chrupavky a ta má svůj tvar daný geneticky. Chceme-li tedy tvar boltce změnit, musíme řešit právě chrupavku a to lze zvládnout jen operací. Tento výkon plně hradí zdravotní pojišťovny u dětí do 10 let věku.


Esteticko-Funkcni Plastika obliceje

(příspěvek číslo: 1065)
dne: 21.02. 2007

Dobry den,
trpim Crouzonovym syndromem a s nim spojenymi deformitami. Jako dite jsem podstoupila kraniofacialni operaci, ale pak uz zadnou estetickou (nastesti muj defekt neni tak zavazny jako u nekterych jinych). Ted se u pana doc. Kozaka chystam na operaci obliceje - povysunuti horni celisti (Le Fort I osteotomie?) kvuli spatnemu skusu a protoze jsem odmitla monoblok, dostanu tvarove implantaty.
Jde sice hlavne o opravu defektu, ale ja bych z operace chtela vyziskat co nejvice a vypadat o hodne lepe. Myslite, ze by stalo za to, navstivit i estetickeho chirurga kvuli konzultaci, eventuelne zda by nebylo od veci, aby esteticky chirurg byl pritomny operaci?
Dale pak - daji se odoperovat ocni koutky? Mam bohuzel vnitrni koutky stocene nahoru a vypada to opravdu podivne :(

Mejte se krasne

Lenka z Prahy

Dobrý den !
Děkuji za dotaz. Chápu Vaší motivaci, Doc.Dr.Kozáka, CSc. znám a velmi si ho vážím. Je to skvělý chirurg a výborný člověk a určitě vše dobře dopadne a vy budete spokojená. Navštívit estetického chirurga je samozřejmě možné, případný estetický zákrok bych však s plánovaným výkonem Doc.Kozáka nespojoval, nepovažoval bych to za vhodné ( je to ale můj soukromý názor ), konečné a definitivní slovo by ale měl právě Doc.Kozák, kterému se s tím i doporučuji svěřit. Postavení očních koutků by korigovat šlo, to ano.
Hezký den a držím palce !
Dr.Kydlíček


krisitna

(příspěvek číslo: 1064)
dne: 21.02. 2007

dobry den,
chcela by som sa opytat ci robite aj zavacsovanie prsnikov...dakujem

Dobrý den !
Ano, tento typ operace provádím velmi často. Vždy je nutná podrobná, asi hodinu trvající konzultace, při které probereme vše, co klientka musí vědět. Máte-li zájem o spolupráci, kontaktujte mě, prosím, na tlf. č. 603 838 838 nebo na mailové adrese kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Poděkování

(příspěvek číslo: 1063)
dne: 21.02. 2007

děkuji za odpovědi na otázku číslo 1062, velice ocenuji tuto možnost konzulace. Budu uvažovat o plastice nosu a určitě se ozvu.

Dobrý den !
Děkuji za příspěvek, budu se těšit na případnou spolupráci !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika břišní stěny

(příspěvek číslo: 1062)
dne: 20.02. 2007

Je možné po plastice břišní stěny mít další dítě? jsou tam nějaká rizika? děkuji,
Ještě jeden dotaz chtěla bych plastiku nosu,ale mívám záněty dutin, došlo by k zlepšení ? A mohla by v tomto případě přispět pojištovna?

Dobrý den !
Ano, lze to, nějaká rizika s tím spojená nejsou, ale efekt operace tím může být do jisté míry zničen. Ale možné to je bez problémů a rizik.
Co se týče vazby rinoplastiky. Bylo by asi vhodné ORL vyšetření, protože častou příčinou těchto potíží bývá bočitost nosní přepážky a tím i průchodnost nosního průduchu. Toto ovšem nemá s úpravou zevní nosní pyramidy nic společného, takže zudravotní pojišťovny tento typ operace nehradí. Hradí jí pouze u výrazné poúrazové deformity nosu, která způsobuje funkčně významnou průchodnost nosního průduchu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Abdominoplastika

(příspěvek číslo: 1061)
dne: 20.02. 2007

Dobrý den,

ráda bych v nejbližší době podstoupila abdominoplastiku. Je mi 30 a mám po 2 porodech břicho ve velmi špatném stavu. Zatím ale nemám úplnou představu o tom, jak finančně to bude náročné (operace vč. všech dalších plateb - ubytování, narkozy, apod.), prosím tedy o zaslání ceníku tohoto zákroku. Dále mě zajímá, jestli jej provádíte automaticky s liposukcí nebo se musí připlácet zvlášť. A jaké jsou čekací doby na konzultaci a následně na samotnou operaci? Mohla bych také poprosit o zaslání nějakých fotografií Vámi provedených zákroků?
Děkuji.

Dobrý den !
Děkuji za mail a pokusím se vše shrnout přehledně. Tedy cena operace včetně 2denní hospitalizace, elastického prádla činí 30.000,-Kč, čekací doba na konzultaci je 2 týdny a na operaci 2 měsíce. Během konzultace probereme i zmíněné fotky, které ovšem vyžadují komentář. Operace se totiž neprovádí u všech klientek úplně stejně, ale individuálně se přizpůsobuje místním anatomickým poměrům, takže fotky by Vás v podstatě mohly mýlit. Pokud byste chtěla se sejít, kontaktujte mě na mailu kydlicek@fnplzen.cz nebo tlf. č. 603 838 838 a domluvíme si schůzku.
Hezký den !
Dr.kydlíček


operace horních víček

(příspěvek číslo: 1060)
dne: 19.02. 2007

Vážený,zajímala by mě čekací doba na operaci odstranění kožních řas horních víček.Moc děkuji a jsem s pozdravem.

Dobrý den !
Čekací doba je cca 1,5 - 2 měsíce, ale protože řada klientů v poslední době onemocněla, je ambulantní výkon v místním umrtvení možné provést i v kratším intervalu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Rada

(příspěvek číslo: 1059)
dne: 19.02. 2007

Dobry den,Pane doktore mate zkušenost s nějakou pacientkou,ktera byka na mammoplastice a potom měla dítě?Může prsní žlaza v těh. zase mohutně vyrost po zmen.prs.Díky

Dobrý den !
Ano, není to výjimka. V těhotenství zbytek prsní žlázy podléhá hormonálmím změnám, což se projeví na tvaru a objemu prsu. O tom jak moc rozhoduje více faktorů a změny jsou vždy individuální, obecně ale lze říci, že to prs nějak, více či méně, poznamená vždy.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Abdominoplsatika

(příspěvek číslo: 1058)
dne: 18.02. 2007

Dobrý den Pane doktore. Je mi 37 let a jsem po třech porodech. Hodně sportuji, dlouhou dobu již posiluji břišní svaly, ale na vytáhlé břicho mi to již asi nepomůže.Prosím o radu zda-li mám podstoupit abdominoplastiku. Děkuji za odpověd.

Dobrý den !
Tady je každá rada drahá. Záleží jen a jen na Vašem úhlu pohledu, na Vašem rozhodnutí, protože nikde a nikým není napsáno, že břicho, poznamenané graviditou a porodem se operovat musí. Jasné je, že cvičením se to nevyřeší, ani jiným konzervativním postupem. Nepomohou krémy a masti , takže pokud Vám stav vadí a chcete s ním něco dělat, pak zbývá jen operace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


asymetrie ňader

(příspěvek číslo: 1057)
dne: 18.02. 2007

Vážený pane doktore. Je mi 25 let a mám každé ňadro jinak veliké. Chtěla jsem se zeptat, pokud bych chtěla jedno ňadro o trošku zmenšit, aby byla obě na pohled stejná, jaká by byla tak zhruba cena zákroku. Víte, je to velice nepříjemné nejen při výběru podprsenky, žádná mi nevyhovuje, ale i v intimních chvílích na to musím pořád myslet. Předem děkuji za Vaši odpověď.

Dobrý den !
Asymetrie prsů je častý nález u žen, vlastně pokud nepřesáhne určitou míru, tak jí lze považovat za normální stav. Pokud je ale tak výrazná jak píšete, pak se může stát problémem. Korekce stavu se může provádět přesně tak, jak píšete, tedy zmenšením většího prsu na objem toho menšího. Takto to lze ovšem provést jen tehdy, pokud není ten druhý, menší pokleslý. Pokud ano, pokud tedy je zde ptóza-pokles přítomná, pak nelze docílit dostatečně shodného tvaru prsů a je nutné modelovat prsy oba. Nejde tedy jen o objem, ale i o tvar. Cena celého výkonu pak záleží právě na tom, zda se výkon bude týkat jen jednoho, nebo obou prsů. Jen orientačně by se cena operace jednoho prsu ( včetně 1 denní hospitalizace a elastické podprsenky ) pohybovala okolo 20.500,-Kč, prsů obou pak okolo 29.500,-Kč
Hezký den !
Dr.Kydlíček


bradavky

(příspěvek číslo: 1056)
dne: 18.02. 2007

Dobrý den pane doktore,mám rozdílné bradavky,jedna je normální a druhá rozdvojená. A tak se chci zeptat zda by šla ta rozdvojená vymodelovat tak, abych měla obě bradavky stejné. Je mi 30 let. Renata

Dobrý den !
Ano, i když jsem Vás neviděl, myslím, že šla. K definitvnímu vyjádření je však nezbytné Vás vidět.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


polanduv syndrom

(příspěvek číslo: 1054)
dne: 16.02. 2007

chtela bych reagovat na jiz zminenou otazku na tohle tema.
Je mi 19 let a s timhle syndromem se potykam taky.Neni to nic hrozneho,rozhodne ne u chlapecka.U holky jsou ty prsa docela dulezita vec,takze je to horsi.Pred rokem jsem absolvovala plasticke operace a neni to nic co by se nedalo prezit.Jinak se to vyresit neda,ale u chlapecka bych si s tim opravdu nelamala hlavu.
Je to asi zvlastni,ale taky jsem se narodila 14.11 jen o nejaky rok drive. :-)

Dobrý den !
Moc děkuiji za příspěvek. Je vždycky dobře, když zazní názor i z druhé strany, v tomto případě od klientky, která má s Plandovo sy. a jeho léčbou osobní zkušenosti.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prsa

(příspěvek číslo: 1053)
dne: 15.02. 2007

Dobrý večer pane doktore,
moje sestra byla u Vás před rokem na zvětšení prsou.Má je úžasný(tiše závidím).Chtěla jsem se zeptat,zda provádíte tento zákrok i formou splátek.Děkuji za odpoved.
Simona L.

Dobrý den !
Děkuji za mail, kterým jste mě opravdu potěšila ! :-)
Ano, splátky možné jsou, ale je nutné se osobně setkat a celou věc důkladně probrat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Re:Zdurene bradavky

(příspěvek číslo: 1052)
dne: 14.02. 2007

Dobry den.Ohledne toho vysestreni na takovem sem nebyl protoze mi je 17 a nevim kde v mem okoli sou takovyle doktori a vsichni mi vravi ze je to normalni ze se to po puberte samo vrati.Napriklad byl sem u te doktorky co navstevujete kdyz dovrsite 17 let co vam bere krev a moc a vazi,meri,ste pred ni holy a ta mi na to nic nerekla takze nevim.Operaci nechci podstoupit,dalo by se to resit nejak inak ? napriklad kdyby to bylo tou mlecnou zlazou jak ste psal jak to jde odstranit ?okrem operativne. Dekuji.prijemny vecer.

Dobrý den !
Ve Vašem případě bych navštívil vašeho praktického lékaře, s problémem je ho nutné seznámit a on by Vás měl doporučit do endokrinologické poradny. Teprve po důkladném vyšetření a zvážení stavu je možné rozhodnout o dalším postupu. Obecně ale platí, že operace se zvažuje teprve tehdy, když jiný, efektivnější a méně invazivní způsob možný není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Bioalcamid

(příspěvek číslo: 1051)
dne: 14.02. 2007

Zaslal: út únor 06, 2007 1:39 am Předmět: pridani bioalcamidu


Dobry den, nechala jsem si aplikovat na jedno misto asi 1,5ml bioalcamidu, ale nejsem stale spokojena a chtela bych pridat na stejne misto jeste asi jednou tolik. Chci se zeptat, zda-li je to mozne, jestli se muze nechat aplikovat na stejne misto. Jestli nevadi, kdyz se napichne polstarek pod kuzi a prida se do nej. Jsou tam nejaka rizika? Prosim o odpoved. Dekuji a hezky den

Dobrý den !
Problematika výplňových materiálů se stává významnější kapitolou a problémem než jak se zdálo ještě před 2-3 roky. Já osobně tzv. fillery aplikuji až tehdy, když jsem si jistý, že chirurgické řešení problému možné není a požívám k tomu deriváty kyseliny hyaluronové se středně dlouhým poločasem, čili Bioalcamid ne. Mám proto svoje důvody. Obecně ale platí, že filler je možné doplnit do stejného místa a nějaká rizika z toho nevyplývají, čili je možné se obrátit na Vašeho lékaře s touto žádostí. Nevidím v tom problém.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 1050)
dne: 14.02. 2007

Dobrý den pane doktore,
je mi 35let a jsem půl roku po liposukci stehen, elast.prádlo jsem nosila 3měsíce. Kůže se mi nestáhla a je velmi volná, jakoby stařecká ochablá kůže. Vypadá to daleko hůře než před zákrokem, jsem z toho velice nešťastná. Prosím, dá se s tím něco dělat? Podstoupila bych cokoli. Jsem docela šíhlé postavy.
Děkuji za odpověď
Jaroslava, Ústí

Dobrý den !
Tady si asi korespondečně neporadíme. Pokud se nechcete z nějakého důvodu obrátit na Vašeho operatéra, můžeme se domluvit spolu, ale vidět to musím. Musíme si spolu popovídat, musím Vás vyšetřit a pokusímě se najít optimální řešení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zdurene bradavky

(příspěvek číslo: 1049)
dne: 13.02. 2007

Dobry den.Pane doktore ja sem muz. je mi 17 let a mam zdureny bradavky ked ich stlacim bo mi je zima su normalne ale pak zas vypukle...protoze vy jste odepsal a myslel ze jsem zena k predchozimu prispevku o tomhle..takze jde s tim neco delat ? mam to uz od 15 let ..pry je to nedostatkem androgenu bo ja nevim.dakujem.

Dobrý den !
Aha, nevsiml jsem si, že Jste muž, to se tedy omlouvám, to mě uteklo...:-(
Ve Vašem případě by bylo určitě vhodné doplnit sonografické a endokrinologické vyšetření ( které asi máte, píšete o androgenech ). V případě, že se prokáže zbytnění mužské mléčné žlázy, bylo by vhodné jí odstranit. V případě že žláza nebude zbytnělá, tedy hypertrofická, bylo by možné bradavky zmenšit, zredukovat tak, aby nepůsobily ty potíže, o kterých mluvíte. Základem tedy je pečlivé dovyšetření, pak je možná operace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Úprava nosu

(příspěvek číslo: 1048)
dne: 12.02. 2007

Vážený pane doktore,
je mi skoro 41 let, mám ukázkový orlí nos a již delší dobu uvažuji o tom, že bych postoupila plastickou úpravu nosu. Zajímalo by mi, zda můj věk má nějaký negativní vliv na průběh a výsledek zákroku. Zda i v tomto věku zákrok doporučujete. Dále bych ráda věděla, kdy by bylo možné si s Vámi domluvit konzultaci. Jsem z Plzně a přizpůsobím se.
Děkuji za opověď.

Dobrý den !
Děkuji za důvěru ! Váš věk není překážkou, to se určitě nebojte. Konzultace je ale nezbytná, protože informací, které vědět musíte je velké množství. Kontaktujte mě na mobil. č. 603 838 838, či na kydlicek@fnplzen.cz a nějak to zvládneme.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 96 / 130 > >>