Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


uši

(příspěvek číslo: 1124)
dne: 19.03. 2007

Dobrý den, mám 4 letého syna a ten má odstáté jen jedno ucho. Chtěla jsem se zeptat od kolika let je možná dělat úprava.

Dobrý den !
Vzhledem k tomu, že operace probíhá v místním umrtvení a je proto nutná spolupráce dítěte, je nejlepší vyčkat doby, kdy dítě bude samo úpravu chtít a když si o ní samo řekne. Není vhodné dítě jakkoliv přemlouvat či uplácet, byť v dobrém úmyslu. Čistě z technického hlediska lze operovat od 6 let věku, ale nejčastějším věkem je období okolo 8 let. Do 10 let je operace hrazena zdravotními pojišťovnami.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


znaménko chirurgicky odstraněno

(příspěvek číslo: 1123)
dne: 19.03. 2007

dobrý den,před 6-ti týdny synovi bylo odstraněno znaménko v oblasti mezilopatkové části zad.Asi po 7 den mu vyndali stehy.Výsledky histologie byly vpořádku.Asi před 3 týdny se stehy začaly roztahovat až se vůbec nevytvořila jizva,ale má na zádech kolečko s živou tkání,chybí mu tam kůže!Po dobu hojení, mu rana mokvala.Podotýkám,že syn studuje a nosí na zádech batoh,který údajně neměl vliv na průběh hojení.Jinak ho to nebolí "pouze"mu tam chybí kůže.Děkuji za odpověď.Yvona

Dobrý den !
Bylo by určitě vhodné se obrátit na pracoviště, kde se operace prováděla a tam by se také melo zvážit, zda je stav vhodný ke konzervativnímu doléčení, nebo k opětovnému sešití. Ale žádný strach, to není nějaká dramatická komplikace a vše se jistě dobře doléčí, jen je třeba rozhodnout, jaký postup by byl nejvhodnější.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšeni prsou

(příspěvek číslo: 1122)
dne: 18.03. 2007

dobry den pane doktore
chtěla bych se jen zeptat na zmenšeni prsou jsem sice vysoka ale prsa mam č7 a když jsem dlouho v raci taky mě hodně boli zada ,dělam v restauraci a už mě někdy niči ty pohledy a jsem někdy až na dně z těch oči co nevěři že něco tak velkeho muže existovat..chtěla bych se s Vama poradit jsem už po dvou dětech a už neplanuju děti je mi 38 a nemužu si vzit na sebe nějake triko nic ,tak vas žadam o radu jak na ně...nejsem ale bohata a nemužu si tohle dovolit tak jsem se chtěla zeptat jestli to hradi v některych připadech pojištovna a ve kterych a co proto mam udělat ..mockrat Vam děkuji za odpověd

Dobrý den !
Rozumím Vám a chápu Vaše potíže. Zdravotní pojišťovny za zcela konkrétních podmínek operaci a všechny ostatní náklady hradí, ale je to trošku složitější. Bylo by proto vhodné, kdybyste mě navštívila v mé poradně ve Fakultní nemocnici Plzeň-Lochotín - nejlépe pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod ). Objednávat se nemusíte, ale je vhodné sestře oznámit, že jdete konkrétně za mnou. Pak se nemůžeme minout. Vše probereme a uvidíme, co se dá dělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšeni prsou

(příspěvek číslo: 1121)
dne: 18.03. 2007

dobry den pane doktore
chtěla bych se jen zeptat na zmenšeni prsou jsem sice vysoka ale prsa mam č7 a když jsem dlouho v raci taky mě hodně boli zada ,dělam v restauraci a už mě někdy niči ty pohledy a jsem někdy až na dně z těch oči co nevěři že něco tak velkeho muže existovat..chtěla bych se s Vama poradit jsem už po dvou dětech a už neplanuju děti je mi 38 a nemužu si vzit na sebe nějake triko nic ,tak vas žadam o radu jak na ně...nejsem ale bohata a nemužu si tohle dovolit tak jsem se chtěla zeptat jestli to hradi v některych připadech pojištovna a ve kterych a co proto mam udělat ..mockrat Vam děkuji za odpověd

Aha..., zde došlo k duplikaci otázky :-) To se mi stává často.
T.K.


plastika oči

(příspěvek číslo: 1120)
dne: 18.03. 2007

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se dají odstranit i vaky pod očima, právě plastikou.Je-li to možné prosím odpovězte na email Megda@atlas.cz.Předem děkuji

Dobrý den !
Dají a je to poměrně často prováděná operace. Je třeba si vyhradit tak 10 dní volna, počítat, že bude nutné být v klidu a připravit se na operaci v místním umrtvení, což sice není žádné drama, nebolí nic, ale dotyky a manipulace cítit možné je. Podstata korekce je odstranit nejenom nadbytek kůže, ale i tukové lalůčky, které se do víčka protlačily z prostoru pod oční koulí. Technik na to je trošku více, ale to není teď důležité, důležité je, žer tímto je stav řešitelný. Informací, které ale klientka musí vědět je více, proto je nezbytné osobní konzultace a zhodnocení stavu. Výsledky ale bývají hezké a to je nejdůležitější.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Děkuji za Vaši opověď

(příspěvek číslo: 1119)
dne: 17.03. 2007

Moc Vám děkuji za Vaši odpověď (1108)! Červen mi asi taky víc vyhovuje. Vím, že to pro Vás musí být moc těžké, abyste posuzoval dva skvělé chirurgy a zároveň kolegy...ale já jsem asi maximalista, na operaci jsem si musela sama na brigádách vydělat a když už se pro ni rozhodnu, tak chci opravdu toho nej. V úvahu vzhledem k ubyvání atd. pro mě připadá pouze Praha nebo Brno, proto se neobracím třeba na Vás, ale musím říct, že si Vás nesmírně vážím, že takto elektronicky pomáháte řadě lidí, opravdu děkuji za každého! Když jsme byla na konzultaci u Doc. Války, tak mi řekl, že malý nos mi z toho asi udělat nepůjde, narozdíl od Dr. Záruby, který mi řekl několik možností. A dokonce vím, že Záruba umí dělat nosy mítrně do obloučku, což se mi mnohem víc líbí než nos rovný jak pravítko, což jsem taky někde viděla...No ale Doc. Válka se na nosy zase specializuje...Tak já fakt nevím, asi si budu muset hodit mincí...:-)

Dobrý den !
Děkuji za mailík ! :-) Já osobně si myslím, že nemůžete udělat chybu, nebojte se. Oba jsou opravdu dobří. Pokud se nemůžete rozhodnout a reference jsou stejně dobré na oba kolegy, dejte tedy na svůj ženský instinkt a zvolte si toho, který je Vám sympatičtější. Má to svůj důvod - s lékařem, který Vás bude operovat se budete setkávat opakovaně v horizontu např. jednoho roku a takový kontakt Vám musí být i lidsky příjemný. Ale jak už jsem napsal, nemůžete chybovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika nosu u muže

(příspěvek číslo: 1118)
dne: 17.03. 2007

Dobrý den, chystám se na operaci nosu a vím, že je to asi složitější u muže než u ženy, teda aspoň jsem to někde četl. Prý je těžké, aby nevznikl tzv. "zženštělý nos", je to pravda, že je to mnohem těžší? Mám nos orlí a dost velký, k tomu také křivý, což mi asi způsobuje špatný přepážka a tudíž i neprůchodnost v jedné dírce (tou nemůžu skoro vůbec dýchat). Chtěl bych se zeptat, jestli i plastický chirurg při korekci nosu může tuto přepážku odstranit a jestli je to technicky těžké? Nebo je lepší si to nechat udělat na ORL a pak jít teprv na tu plastiku? Nejvíc by mě zajímalo, jestli je možné, aby mi to hradila pojišťovna (myslím, kdyby mi to dělal plastický chirurg spolu s plastikou nosu) a jak se to vyřizuje? Slyšel jsem na to různé názory, někde, že to jde...ale také znám lidi, kteří ať dělali co dělali pojišťovna jim to neproplatila. Stála by jinak plastika nosu+přepážka více? Byla by to více komplikovaná operace a možnost většího rizika? Operujete i o letních prázdninách? Moc bych Vám byl vděčný za Vaši odpověď! Děkuji.

Dobrý den !
Estetické operace u mužů jsou odlišné než u žen. Ne technikami, ty jsou stejné, ani nějakou odlišností v reaktivitě, jak se občas tvrdí, ale v tom, že muž má stále vypadat jako muž, tedy nepřekorigovávat operovanou krajinu a nos má vypadat stále jako mužský nos. Není to neřešitelné, vyžaduje to ale skutečně určité nasazení. Ohledně Vašeho dalšího datuzu neexistuje jednotná odpověď. Já osobně dávám přednost nejdříve upravit přepážku, což skutečně provádějí lékaři ORL a pok po asi půlroční přestávce je možné korigovat i tvar a velikost zevního nosu. Ne, že by to nešlo najednou, ale toto já osobně považuji za lepší. Zdravotní pojišťovny hradí plně operaci nosního septa ( nosní přepážky ). Úpravu nosní pyramidy ( zevního nosu ) pojišťovny hradí jen tehdy, jedná-li se o poúrazovou deformitu ( úraz musí být řádně zdokumentován ), která je sama o sobě příčinou neprůchodnosti nosního průduchu. V létě operovat lze, ale není vhodné horké, parné letní počasí, kdy jsou pooperační otoky větší a větší je i riziko m ožných komplikací. Ale možné to je.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vitiligo

(příspěvek číslo: 1117)
dne: 17.03. 2007

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné nějak překrýt kůži nemocnou vitiligem, a to v genitální oblasti a v tříslech. Děkuji za odpoved

Dobrý den !
Nezlobte se, ale v tomto ohledu bych Vás odkázal do péče kožních lékařů. V posledních letech se objevily docela zajímavé novinky v řešení vitiliga, ale to vše musí zhodnotit zkušený dermatolog. Je mi líto, ale asi vám neporadím.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení prsů

(příspěvek číslo: 1116)
dne: 16.03. 2007

DOBRÝ DEN,CHTĚLA BYCH VÁS POŽÁDAT O RADU.JE MI 23 LET A MÁM VELIKOST PRSŮ 8.,DĚTI JSEM JEŠTĚ NEMĚLA,ALE JEDNOU BYCH CHTĚLA,ALE TAKÉ BYCH CHTĚLA PRSY ZMENŠI.SLYŠELA JSEM ,ŽE PŘI MÉ VELIKOSTI BYCH ZÁKROK MOHLA MÍT HRAZEN ZDRAVOTNÍ POJIŠTOVOU,ALE NEVÍM JAK NADÁLE POKRAČOVAT,NEVÍM KDE HLEDAT STÁTNÍ ZAŘÍZENÍ JSEM Z KARLOVARSKÉHO KRAJE.DĚKUJI

Dobrý den !
Začnu od konce. Jediným státním zařízením, ve kterém se zmenšovací operace prsů provádějí, je Oddělení plastické chirurgie FN Plzeň, kde také pracuji. Je tedy nutné se dostavit tam, nejlépe nejaké pondělí dopoledne 8,30 - 11,30 hod. ), kdy mám poradnu. Úhrada zdravotními pojišťovnami je sice možná, avšak za poměrně přísně stanovených podmínek. Sama o sobě je velikost prsů jen jedním z kritérií. Situace tedy není úplně jednoduchá, proto jsou osobní setkání, důkladný pohovor a vyšetření nezbytné. Objednávat se nemusíte a ani není třeba nějakých doporučení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Raidlová

(příspěvek číslo: 1115)
dne: 16.03. 2007

Pane doktore psala jsem Vam email,ohledne rtu,mela jsem vam zaslat foto,ale email mi nejde odeslat nejspis z duvodu plne schranky.dekuji Raidlová (vraidlova@seznam.cz)

Dobrý den !
Odpověď jsem Vám poslal na uvedenou mailovou adresu !
Děkuji a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


co jste si udělal :D

(příspěvek číslo: 1114)
dne: 16.03. 2007

Dobrý den pane doktore, rád bych se Vás na něco zeptal, můžete klidně odpovědět popravdě :D děkuji.

1) Všichni se tady ptají, kdo je nejlepší na nos nebo na prsa atp..a Vy ochotně odpovídáte, tak mě napadá, jestli to nebude tak jako to bývá často v životě, že Ti nejlepší skrovně sedí v "koutě" a odpovídají na dotazy "ve velkém" a ti "jakože nejlepší" pro jistotu na sebe neuvedou ani e-mail :D Z toho plyne, že já už toho nejlepšího plast. chirurga našel :D

2)u kosmetických pracovníků, kadeřníků atp bývá dobrým zvykem, že na sebe hodně dbají, aplikují na sebe všechen svůj um, pak působí jako "mobilní výloha", jdete trendem podobným, tj aplikujete na sebe něco z kumštu plast. chirurgie.. nebo to vidíte jinak ? Spíše se řídíte heslem, že kovářova kobyla chodí bosa :D ?

Honza.

Dobrý den !
Děkuji za mail.
Rád bych Vám odpověděl, ale Vaší první otázce moc nerozumím a co se týče bodu 2, tak nevím, že by někdo z kolegů podstupoval nějaké estetické výkony. Já také ne. Proč to tak je, nevím, snad tím, že povětšinou jsou to muži a prooperovanost mužské části populace je u nás ve srovnání s např. Spojenými státy nesrovnatelně menší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Díra po piercingu

(příspěvek číslo: 1113)
dne: 16.03. 2007

Dobrý den. Nedávno jsem si vyndala piercing z obočí a mám v něm nevzhlednou díru. Chci ji odstranit. Zajímá mě, jestli to vůbec jde? A děláte to na vaši klinice? ještě mě zajímý přibližná cnea zákroku. Díky moc za odpověd. Pavlína

Dobrý den !
Ano, kanálek po piercingu odstranit lze, ale za cenu jizvy, která je asi o 1 - 2 mm delší než otvor po němm ale protože se jedná o obočí, tak by jizvička nemusela být nějak moc nápadná. Cena činí 700,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Kdo je lepší?

(příspěvek číslo: 1112)
dne: 15.03. 2007

Dobrý den, teď tady čtu dotaz, který jak vidím, tak nezajímá jenom mě. Taky se rozmýšlím jestli jít na operaci nosu k Doc. Válkovi nebo k Dr. Zárubovi a jsem na vážkách...Brno mám mnohem blíž, ale nechci vybírat podle toho. Myslím, že určitě musí být některý lepší, akorát já právě nevím který, tak mi poraďte, prosím...A vidít, že tu nejsem jediná, koho toto zajímá...A ještě jeden dotaz, když jsem si pročetla Vaše diskuze, tak jste psal Doc. Mudr. Válka Csc , pan doktor má i titul Csc? To jsem u něho nikde napsané neviděla...Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Odkázal bych Vás na odpověď k dotazu č. 1108, kde se tomu věnuji.
Ano, pan Kolega Válka je i CSc., což je logické, protože je to základní vědecká hodnost, na kterou teprve potom navazuje habilitace a udělení titulu docent.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


tmave kruhy pod ocima

(příspěvek číslo: 1111)
dne: 14.03. 2007

Dobry den pane doktore, je mi 28 let a uz od jak ziva mne trapi tmave kruhy pod ocima.(s velmi tenkou kuzickou).k jednomu prispevku jste odpovedel,ze se to da mozna zmirnit "laserovym refreshingem", tak jsem se chtela zeptat zda tuto metodu
u vas provadite?a kdyz ne, kam by jste mi doporucil, pochazim z Chomutova a pak jeste jeden dotaz, nechala jsem si vrasky od smichu a mraceni jiz 3x vyplnit kyselinou hyaluronovou, bouhuzel to dlouho nevydrzi za 4-6 mesicu jsou vrasky opet hluboke,je nejaka alternativa
ktera vydrzi dele??
dekuji za odpoved a preji hezky den, Michaela

Dobrý den !
Oba problémy, o kterých se zmiňujete se řeší obtížně. Fillerů, výplnových nateriálů, které se aplikují do vrásek je celá řada a já osobně se řídím závěry posledního setkání společnosti EQUAM, které se tomuto věnovalo a kde se upřednoťňovaly právě preparáty na bázi kyseliny hyaluronové kratšího a středního poločasu. Vím, že doba 4 - 6 měsíců je krátká, ale tyto preparáty jsou zase spojeny s menším rizikem např. tkáňových granulomů, tedy nepříjemných perliček a zatuhnutí, které se pak obtížně řeší. Snad by za úvahu stál lipoffiling, tedy výplň vlastním tukem, ale protože se tomuto nevěnuji, neřeknu Vám seriózně o kolik je toto lepší než preparáty kyseliny Hyaluronové. Slyšel jsem však informace, které původní nadšení z lipofillingu výrazně ochlazovaly.
Co se týče dolních víček. Já laserovou terapii neprovádím, jsem chirurg a toto ponechávám těm, kteří se na toto specializují. Jedná se o použití speciálního laseru, tedy laseru přesně definované vlnové délky a energie paprsku, která kůži zasáhne v přesně definované hloubce a rozsahu a tím, po zhojení dochází ke změně kožní textury. Samozřejmě, že ani toto není řešení nastálo. Pro Vás by bylo nejlepší se obrátit na nějaké renomované laserové pracoviště. Kde konkrétne v severních Čechách takové pracoviště je nevím, proto bych Vás odkázal na pracoviště OFTA v Sokolovské ulici v Plzni - Lochotíně. Na internetu najdete webobou stránku včetně kontaktu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


miniliposukce

(příspěvek číslo: 1110)
dne: 14.03. 2007

mam problem nadbytku tuku v horni casti stehen - tzv."rajtky". jinak jsem velmi stihle a sportovni postavy. jelikoz sportuji profesionalne, nemohu si dovolit se po zakroku dlouho nemoct venovat sportu. chtela bych se tedy zeptat, jaka metoda liposukce by pro mne byla nejvhodnejsi a za jak dlouho po zakroku bych se opet mohla venovat sportu? dekuji

Dobrý den !
Já osobně upřednostňuji manuální tumescentní liposukci, která vyžaduje několikatýdenní ( 3 - 4 ) rekonvalescenci a 10 týdenní nošení elastického prádla. Pokud tedy profesionálně sportujete, tak je to nutné velmi pečlivě zvážit. Samozřejmě, že existují i jiné liposukční metody, spojené údajně s menšími pooperačními nároky, ale metoda, kterou používám já, tedy klasická metoda liposukce je dle mého stále nejúčinější a nejefektivnější, proto se těm ostatním nevěnuji.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


konzultace dle příspěvku 1070

(příspěvek číslo: 1109)
dne: 14.03. 2007

Dobrý den pane doktore, mám stejný problém jako paní nebo slečna Marie z příspěvku 1070 . Stále jsem oddalovala možnou pomoc a provést zákrok , ale teď už jsem rozhodnutá , že podstoupím snad malou operaci - zákrok, který mi pomůže nemyslet na ty nepříjemné denní pocity , které se s tímto problémem vážou a to nejvíce s přicházejícím létem .Prosím Vás moc o radu nejen z mé strany , ale hlavně pro mého muže, který nesouhlasí se zákrokem a obává se možných problémů po zákroku. Nemůže se stát , že po tomto zákroku znecitlivý a u mě se už nedostaví potěšení při milování ???? Kdyby odpověď zněla , že je to individuální u každé ženy a je to tak 50 % na 50 % , tak se snad nějak zařídím , aby mě to tak netrápilo a neobtěžovalo, protože bych byla z toho ještě víc špatná než do teď. Je mi 37 let a nemám děti , ale ještě se nevzdáváme a snad se nám to podaří. Možná mě z mého dotazu nepochopíte uplně jasně pane doktore a tak se budu příště snažit problém popsat přesněji a výstižněji .Také jsem o tom mluvila se svým gynekologem a ten mi říkal , že se tím skrácením vylepší citologie, jelikož je to stále drážděné spodním prádlem , při jakém koliv pohybu a po celé dny , tak to má i další ty nepříjemné dopady co pro nás ženy není vůbec milé , hlavně z té zdravotní stránky .Také říkal, že je to možné brát jako zdravotní problém z následkem dalších ,zhoršujících a nekončících návštěv u doktorů s tímto problémem a mohl by byt hrazený pojišťovnou . Prosím Vás pane doktore napište mi k tomu co nejvíce máte s tímto problémem zkušenností a zdali po zákroku nebudu ošizena moc o ženské pocity. Děkuji Vám moc pane doktore a těším se na odpověď . Přeji Vám mnoho úspěchů , hodně spokojených klientů a pevné zdarvíčko , to Vám přeje z Prahy Sluníčko .

Dobrý den !
Děkuji za dotaz a přání ! :-)) Plně Vám rozumím, nebojte. Všechny ženy si tento výkon pečlivě rozmýšlí a Vy děláte dobře, když činíte stejně. Labioplastiky provádím a vždy se žen ptám do jaké míry jsou subjektivní pocity změněny či ovlivněny a dosud jsem nezaznamenal nějakou negativní změnu. Pokud žena psychicky trpěla, pak naopak došlo ke zlepšení prožitku odstraněním problému. Nic v medicíně nelze dopředu vyloučit, ale myslím, že ani u Vás by nemělo dojít k nějak významné změně citlivosti zevního genitálu. Samozřejmě, u žen, u kterých je hlavní nebo velmi významnou erotogenní zónou poševní vchod, tam je nutné výkon zvážit o to důrazněji. Samotného klitorisu se korekce malých stydkých pysků nedotkne, stejně jako velkých stydkých pysků. Po zhojení pak nejsou známky předchozí operace nijak výrazně patrné, naopak jsou velmi diskrétní.
Co se týče úhrady zdravotní pojišťovnou je situace trošku složitější, ale myslím, že s ohledem na Vaše chronické gynekologické potíže a konstruktivní přístup Vašeho ošetřujícího lékaře by byla situace řešitelná. Samozřejmě, že osobní setkání je nezbytné a pokud máte zájem, můžeme si jej dojednat, nejlépe mailem ( kydlicek@fnplzen.cz ). Poradíme se a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den a i já přeji hodně všeho dobrého !
Dr.Kydlíček


Plastika nosu

(příspěvek číslo: 1108)
dne: 14.03. 2007

Dobrý den, chtěla bych podstoupit plastiku nosu. Rozhoduji se jestli v červnu nebo v srpnu, protože jinak chodím do školy. V červenci se neoperuje, a v červnu bych požádala ve škole o uvolnění. Je tedy lepší červen nebo srpen? V září jdu do školy, tak mě by vyhovoval asi srpen, abych měla delší čas na zotavení a zvyknutí na můj nový nosík. Byla jsem už na konzultaci u 2 doktorů, ale nemůžu se stále rozhodnout ke komu. Rozhoduji se mezi Mudr. Zárubem a Doc. Válkem. Kterého si mám vybrat, kdo je lepší a který dělá hezčí nosánky? Prosím poraďte mi, já opravdu nevím, jak se mám rozhodnout, tak moc prosím...Kdo jiný mi může nejlíp poradit, než opravdový profík. Moc Vám děkuji za Vaši odpověď!

Dobrý den !
Já osobně zastávám stanovisko, že rozhodujícím momentem je počasí. Pokud bude chladné léto, nebránil bych se operaci nosu, pokud by byl horký květen, neoperoval bych. Ale to je můj postoj k tomuto, jinak já bych dal přednost červnu. Koho si vybrat...To je velmi, velmi těžká otázka, protože oba kolegy znám velmi dobře osobně, oba jsou vynikající plastičtí chirurgové s hezkými výsledky a navíc dobří kolegové. Ale Vy chcete jednoznačnou odpověď...Kdo tedy děla hezčí nosánky opravdu nelze rozhodnout, to nelze takhle říci, ale Doc.Dr. J.Válka, CSc. je služebně starší a je autorem hezké monografické učebnice o rinoplastikách...jestli Vám to pomůže...
Každopádně, neuděláte žádnou chybu ať se rozhodenete tak nebo onak a s výsledkem operace budete spokojena zcela určitě, stejně jako s profesionálním a lidským přístupem obou kolegů.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


ganekomastie

(příspěvek číslo: 1107)
dne: 14.03. 2007

Dobrý den pane doktore,
je možné odstranit zduřelou m. žlázu bez obvyklých vyšetření ?

Dobrý den !
Nikoliv ! Vždy je nutné vyšetření endokrinologické a sonografické. Příčina zbytnění mužské mléčné žlázy se musí zjistit než se přikročí k operaci. O té ostatně spolurozhoduje chirurg s endokrinologem.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Vrásky a kruhy pod očima

(příspěvek číslo: 1106)
dne: 13.03. 2007

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co mám dělat s vráskama a kruhama pod očima. Je mi sice teprve 19,ale opravdu mě to trápí. Vím, že co se týče těch kruhů, nemám je z únavy ani nevyspání. I když krémům a všem těmto přípravkům nevěřím, myslím si, že by zabrat snad mohli, hlavně vzhledem k tomu, že mám ještě mladou pleť. Chtěla bych znát Váš názor. Díky Lucie

Dobrý den !
Vím o čem mluvíte, opakovaně jsem kruhy pod očima viděl a nějak uspokojivě si to neumím vysvětlit. Snad to padá na vrub bohatého cévního a mízního zásébení. Možná. Vysvětlení je jedna věc, ale druhý je co s tím a to já, opravdu, nevím. Moc rád bych Vám poradil, ale všechno co mě napadá je jaksi "vaření z vody". Jiná kapitola jsou vrásky, zjřejmě, vzhledem k věku, jemné a nehluboké vrásky, proto tam bych v první řadě uvažoval o laserové rejuvejans. Snad by to mohlo ovlivnit i kolorit kůže a zlepšit právě zmíněné kruhy, ale tím si nejsem jistý. Každopádně bych zkusil navštívit nějaké renomované laserové pracoviště. Rád bych Vám poradil konkrétněji, ale opravdu, na toto odpověď nemám.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Eva

(příspěvek číslo: 1105)
dne: 10.03. 2007

Dobrý den, pane doktore, je dle Vašeho názoru možno částečně upravit vzhled mimických vrásek přípravkem StriVectin - SD? Tento krém byl původně určen na ošetřování strijí, ale má prý i efekt při ošetř.vrásek. Děkuji za názor.

Dobrý den !
Já osobně si myslím, že všechny krémy, masti a gely mají jen podpůrný efekt, že nikdy není možné vrásky odstranit, protože jsou projevem složitých procesů stárnutí. Jmenovaný přípravek sice neznám, protože se tomuto cíleně nevěnuji, ale předpokládám, že od ostatních, se kterými jsem měl možnost se seznámit se zásadně neliší. Čili myslím, si, že nějaké zlepšení čekat možné je, ale asi ne zásadní a trvalé. Záleží, samozřejmě, na Vašich konkrétních představách.
Hezký den !
Dr.Kydůíček


Výrůstky u očí

(příspěvek číslo: 1104)
dne: 10.03. 2007

Dobrý den, je mi 30 let, a u očí se mi dělají malé kožní výrůstky, vypadá to jako cancourek z kůže, visící na stopce. Vypadá to neesteticky, ale tvoří se to na spodní linii, na kůži těsně u oka. Existuje nějaká bezpečná metoda, jak tyto výrůstky odstranit? Děkuji

Dobrý den !
Ano, jednoduše odstříhnout, není se čeho bát.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


informace o operaci břišní stěny

(příspěvek číslo: 1103)
dne: 9.03. 2007

Ráda bych se iformovala o možnosti operace a vyztužení břišní stěny. Je mi 69 let, dříve učitelka tělesné výchovy/kromě jiného/. Po operaci zánětu appendixu loni v listopadu mám více vydutou levou polovinu břicha, Při kontrole v Praze na Karlově náměstí mi bylo řečeno, že je to již konečný výsledek, který se dá upravit jedině dietou. Zatím mám i méně cvičit, na lyže raději nejezdit. Začínám plavat, v plavkách je to vidět. Poradíte?
Olga Dašková, Praha

Dobrý den !
Nevím, zda-li myslíme teď oba stejný stav, ale mám za to, že ano. Pokud se tedy shodujeme, pak se skutečně jedná o okrskovité vyklenutí přední stěny břišní, které není způsobeno kýlou ani rozestupem svalů, ale poruchou inervace, tedy jakousi svalovou obrnou. Pokud se jedná o toto, pak je zde pomoc skutečně obtížná, ale třeba se pletu a jedná se o něco jiného. bylo by to třeba vidět a posoudit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


pigmentace

(příspěvek číslo: 1102)
dne: 8.03. 2007

Dobrý den,
mám dotaz ohledně pigmentace, teda vlastně nevím přesně, jestli se jedná o pigmentaci. Mám přes celou zadní část stehna hnědý flek, doktorka na kožním mi řekla, že je to znamínko a že se mám vyhýbat slunci. Ale docela mi to vadí, nemůžu si dát ani kraťase, abych si nepřipadala divně. Zkoušela jsem i solárium, ale stejně to šlo pořád vidět. Dá se to prosím nějak odstranit?
Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Pokud o něčem, pak bych uvažoval o depigmentaci laserem, ale všechno má svůj háček. Za prvé se musí vyjádřit někdo, kdo s tímto typem laseru pracuje, zda je to technicky možné, za druhé by se měl vyjádřit kožní lékař, zda je to vůbec vhodné. Ne každý pigmentový útvar je totiž k laserové terapii vhodný. Bez důkladné konzultacre a pozitivního vyjádření kožního lékaře bych se do toho na vašem nepouštěl i kdyby to bylo technicky sebejednodušší.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Po operaci nosu

(příspěvek číslo: 1101)
dne: 8.03. 2007

Dobrý den,
jsem cca 4 měsíc po operaci nosu tvrdé části.
Udělala jsem si nedávno pár fotek (pro porovnání, dělám to skoro každý měsíc :-)) a tvar - hlavně špička, se mi zdá trošku jiná, horší. Tak mám z toho trošku smíšené pocity :-( Jinak masírovat, masíruju pořád (i když už ne tak vytrvale jako na začátku). Myslíte, že se mi tvar ještě změní ... mám na mysli, jestli ho budu mít zase užší - hlavně u té špičky? Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Ještě nehodnotit a nefotit se ! :-) Nos po operaci prodělává řadu změn ( tkáň se musí konzolidovat ) a i když Jste 4 měsíce po operaci, je to příliš krátká doba na zhodnocení výsledku, věřte mi. Definitivní výsledek teprve přijde, ale později a postupně. Dříve jsem doporučoval vyčkat půl roku, nyní ale mluvím o roku. Tkáně nosu ještě "pracují", vždyť se jedná o poměrně rozsáhlý výkon. Fotky si nedělejte, to nemá smysl, v tom je rinoplastika pro klienta náročná. Ale nebojte, uvidíte, že vše dobře dopadne.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Drobné bílé váčky pod dolními víčky

(příspěvek číslo: 1100)
dne: 8.03. 2007

Dobrý den, mám dotaz ohledně odstranění drobných bílých váčků pod dolními víčky. Nejdou vymáčknout a nejsem si jistá, jakého jsou původu. Mám jich pod každým okem několik. Je mi 50 let, jsem zdravotní sestra a vím, že to není následek vysoké hladiny cholesterolu. Žádám vás tedy o radu, jak se těchto nevzhledných "bradaviček" zbavit. Zbytečně mi přidávají léta.

Dobrý den !
Někdy je sice hladina cholesterolu a krevních tuků v normě a přesto se tvoří tzv. xantelasmata. Myslím si tedy, že to xantelasmata budou a jedná se o nitrokožní usazeniny především cholesterolu. Odstranit je lze chirurgicky ( místní umrtvení, ambulantně ) a nebývá to nějaký zvláštní problém, pokud se nejedná o rozsáhlé, splývající plochy. Za některých okolností lze zvažovat i úhradu zdravotní pojišťovny.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 94 / 130 > >>