Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


operace prsou a přední břišní stěny

(příspěvek číslo: 1148)
dne: 31.03. 2007

prosím o možnost získání více informací, třeba i v rámci konzultace přímo na klinice.Jsem vozíčkářka a mám velké bolesti zad z důvodu velikosti prsů hrudní a krční páteř, břicho po opakovaných operacích chirurgických a gynekologických, teď také po váhovém úbytku 35 kil. Děkuji

Dobrý den !
Bude naprosto nejlepší, když mě navštívíte v ambulanci oddělení plastickéchirurgie na FN Plzeň-Lochotín, stará budova, vchod B některé pondělí dopoledne ( objednávat se nemusíte ). Vše Vám vysvětlím a nějak to zvládneme, nebojte, vše dopadne dobře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce

(příspěvek číslo: 1147)
dne: 31.03. 2007

Krásný den, pane doktore, někde jsem četla, že po liposukci se sice přestanou zvětšovat tukové buňky v odsátých místech, ale rostu naopak jiné. Připadá mi jako blbost, že by se "to vrazilo" jinam, ale pro jistotu: co vy na to? Je to pravda? Díky.

Dobrý den !
Kdepak, podstata liposukce není zamezení růstu objemu tukových buněk, ale REDUKCE jejich absolutního počtu. Podstata nežádoucích boků, pneumatik, polštářů, či jak se jim různě říká je v tom, že v daném místě je oněch tukových buněk výrazně víc než v sousedství. Liposukce jejich počet zmenší odsátím, ale ty zbylé se, samozřejmě, zvětšovat mnohou dále, ale nevytvoří již onen polšrář. Máte ale plnou pravdu, nadbytek energie se skutečně "nevrazí" :-) do buněk uložených v jiných lokalitách. Tak potměšile rafinovaný zase organizmus není.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Sjögrenův syndrom

(příspěvek číslo: 1146)
dne: 30.03. 2007

Dobrý den, mám zohyzděný obličej otokem obou příušních žláz, na autoimunitním podkladě, Sjogrenův syndrom, velmi mě to trápí, esteticky i denními migrénami. Lze to operovat?

Dobrý den !
Těžko se vyjádřit konkrétně, k tomu by bylo vhodné se setkat a vše posoudit. Možná by mohla pomoci i fotografie včetně detailu. Zkuste mi jí poslat na adresu kydlicek@fnplzen.cz. Snad by se něco podniknout mohlo.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1145)
dne: 29.03. 2007

Dobrý den, mám jeden dotaz. Při výšce 159 cm a 47 kg mám velikost prsou E-F 70. Je mi 18 let a jak si jistě dokážete představit, mám problémy s bolestmi zad, s pohybovou aktivitou a kupováním prádla. Chtěla bych vědět, kdy hradí operaci pojišťovna a kdy si ji hradí člověk sám.
Díky, Markéta

Dobrý den !
Dokážu a chápu Vás. O účast zdravotní pojišťovny se musí žádat na základě neurologického, mammologického a, samozřejmě, i plastického vyšetření. Podmínka je, že je zde příčinná souvislost mezi zmíněnými potížemi a objemnými prsy, že se skutewčně jedná o tzv. gigantomastii, nikoli jen o objemné prsy ( hypertropfii ) a že byly vyčerpány konzervativní metody léčby bolestí zad včetně systematické rehabilitace. Na základě těchto okolností, kladných výše zmíněných vyšetření lze pak požádat zdravotní pojišťovnu o tzv. zvýšení úhrady. Podmínkou pak ale je, že se skutečně jedná o významné zmenšení, tedy radikální redukci prsů a ne např. o jejich modelaci, která by nemocné nakonec ani nepomohla.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Srovnání

(příspěvek číslo: 1144)
dne: 29.03. 2007

Pane doktore. Prosím Vás o radu. Již dlouho vybírám a pořád se nemohu rozhodnout. Jste z oboru, mohl byste mi prosím poradit, kterou kliniku a doktora bych měla upřednostnit? jsem z Brna. Moc děkuji

Dobrý den !
V Brně máte bohatě, bohatě na výběr mezi dobrými plastickými chirurgy a nemůžete chybovat ! Namátkou a jen opravdu náhodně bych jmenoval kolegy prof.J.Veselého, Dr.T.Mrázka, as.Dr.L.Dražana z kliniky plastické chirurgie nemocnice u sv.Anny, Dr.P.Holušu a Dr.Herzána, pracující ve svých praxích či Doc.J.Válku z kliniky Laurea. Tím jsem ale, zcela nechtěně, opomněl řadu vynikajících kolegů, jejichž práci znám. Tito mě jen napadli mezi prvními.
Hezký večer a držím palce !
Dr.Kydlíček


odstraneni strii

(příspěvek číslo: 1143)
dne: 28.03. 2007

prosim o radu jestli jdou strie na brise po tehotenstvi odstranit najednou nebo se musi dochazet casteji

Dobrý den !
Strie lze odstranit na břiše jen v rámci abdominoplastiky. Samostatné odstranění jako metoda cílená přímo na strie neexistuje.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


problém

(příspěvek číslo: 1142)
dne: 28.03. 2007

Dobrý Den, chtěla bych se zeptat od kolika let se dělá operace zvětšených malých pysků.

Dobrý den !
Já osobně doporučuji respektovat hranici 18 let. Je to můj osobní pohled na věc a mám pro něj dobré důvody.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


žíly

(příspěvek číslo: 1141)
dne: 28.03. 2007

Dobrý den pane doktore,
rád bych se Vás zeptal, zda je možné redukovat nějak žilnatění penisu, děkuji.

Dobrý den !
Já osobně bych Vám to nedoporučil. Penis je bohatě prokrvený orgán a žilní sytém má nějaký funkční smysl, do kterého bych neradil zasahovat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


příspěvěk 1126-znaménko

(příspěvek číslo: 1140)
dne: 28.03. 2007

Dobrý den pane doktore,byli jsme včera na výměně krytí a výměnu prováděla sestra,v ordinaci byl i lékař a tak jsem ho požádala,zda by to mohl zkontrolovat,jak se to hojí.Řekl mi, že on to nedělal,tak nemá důvod do toho zasahovat,což mě celkem překvapilo!Nakonec řekl, že by udělal novou resekci, hlubší a znovu sešil.Syn si to už nechce nechat znovu řezat a já mám taky obavy,aby se to opět neroztrhlo( je to mezi lopatkami).Tkáň je z části potažena povlakem,který se zatahuje do prostřed a je vidět ještě cca 1 cm živé tkáně.Myslíte,že se to zcelí celé?Jak to asi dlouho může trvat,než se rana uzavře?Neexistuje i nějaký účinější krytí,které bychom si eventuelně i zakoupili-mimo Mepitel?Záda má taky už od náplastí odrané.Zvažuji, že bychom navštívili chirurgické oddělení v Brně, jsme z JM a k Vám to máme bohužel daleko,což mě dost mrzí.Přesto Vám moc děkuji za konzultace,které jste mi poskytl.
Hezký den přeje Yvona.

Dobrý den !
Já osobně bych v tomto okamžiku vyčkal do úplného, spontánního zhojení, ke kterému by mělo dojít v horizontu 10 dní a pak bych se zaměřil na ošetřování jizvy. Teprve po zkonzolidování jizvy, jejím zklidnění je možné zvažovat o chirurgickém řešení. Tak bych to viděl nyní já, ale vycházím jen z omezených informací. Vše ale dopadne určitě dobře, nebojte !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Solarium po operaci.

(příspěvek číslo: 1139)
dne: 28.03. 2007

Dobrý den pane doktore,
jsem 10 měsíců po operaci žlučníku a mám velkou jizvu - 22 stehů. Mohu již začít chodit do solaria?
Děkuji.
Matyášová
jmatyasova@ostrov.cz

Dobrý den !
Pokud je jizva bledá, není zarudlá, není citlivá na pohmat, je měkká, tedy úplně klidná, pak můžete chodit jak do solária, tak i na přímé sluníčko bez omezení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění jizev po akne

(příspěvek číslo: 1138)
dne: 27.03. 2007

Provádíte odstraňování jizev po akne formou dermabraze?Měla bych o tento výkon zájem,jaká je příprava a cenová relace?Pocházím z Valašska,jak často bych musela vaší kliniku navštívit?Děkuji

Dobrý den !
Ano, provádím dermabrazi, ale jizvy po akne bývají poměrně hluboké, často v plné síle kůže a dermabrazí se nedají zcela úplně opdstranit. Vzhledem ke vzdálenosti by jistě pomohla fotografie dané krajiny - přehledná a v detailu a já zvážím, co by se pro Vás dalo podniknout a s eventuálně jakým efektem a za jakou cenu. Pokud byste neměla tuto možnost. nevadí, napiště mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz a zkusíme to zvládnout jinak.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace horních víček

(příspěvek číslo: 1137)
dne: 27.03. 2007

Dobrý den pane doktore, moje maminka je 14dní po operaci hor. víček. Jedno oko má krásné skoro zhojené, ale to druhé má stále oteklé jak z vrchu tak i ze spodu.Dívá se v podstatě pouze malou škvírkou. Je moc nešťastná a chce se jí z toho brečet.Nikdo jí nedokáže říct čím se to mohlo stát a jek dlouho to bude mít v tomto stavu.Má strach, že jí tam něco mohli poškodit.Už vyskoušela snad vše, biotronovou lampu,obklady,kapky, masti, homeopatika, antibiotika a teď si koupila Wobenzim.Už při operaci cítila u tohoto oka každý vpich i šití.Oko se prý i špatně operovalo, kůže se špatně stříhala a nůžky se na ní lepily. Můžete mi prosím říct zda jste se s něčím takovým někdy setkal?Moc děkuji

Dobrý den !
Nebojte se, všechno dopadne dobře !!! Oční víčka mají poměrně složitou anatomii, jsou velmi bohatě zásobena jak krví, tak lymfou, z čehož vyplývají často intenzivní otoky, které mohou přetrvávat i delší dobu a to klientku, samozřejmě, trápí. Proč to vzniklo právě vpravo, zatímco levé oko je zcela v pořádku nemohu říci, stačí ale i větší podlitina v tkáních a vzniknou podobné potíže. Mohu ale slíbit, že se vše znormalizuje, i když to bude chvilku trvat. Chladné obklady, Wobenzym a místně i třeba Lioton gel 100.000 jsou učitě vhodné prostředky k urychlení konzolidace tkání a ústupu těchto nežádoucích potíží.
Nebojte, vše dopadne dobře, ale chvilku to potrvá.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


stav po operaci očních víček

(příspěvek číslo: 1136)
dne: 26.03. 2007

Dobrý den pane doktore, jsem 9 týdnů po operaci obou víček. Mám pocit, že operatér ubral více kůže, protože na dolních víčkách cítím neustálý tah a na pravém oku mám pocit sucha. Lékař mě ujišťuje, že mám být klidná a masírovat kůži jemně směrem nahoru. Můžete mi prosím říci, z vlastní zkušenosti, jestli se stav upraví, jestli je opravdu ještě krátká doba po operaci? Děkuji Květa

Dobrý den !
Nebojte se, žádný strach, to jsou zcela přirozené pocity, které vyplývají z procesu jizvení a konzolidace tkání. Tyto procesy jsou přirozené a nutné a obvykle netrvají kratší dobu než 6 mesíců, obvykle ale delší, proto všem klientům říkám, že definitivní, klidný a už neměnný výsledek lze očekávat nejdříve za půl roku po operaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenšení psrů

(příspěvek číslo: 1135)
dne: 25.03. 2007

Chtěla bych Vás požádat o radu:
je mi 23.let a velikost prsů je 75i,jsem vysoká 164cm a vážím 73kg.Ještě nemám děti.Mé poprsí mi je velkou překážkou.
Chtěla bych vědět ,jak je to se zmenšením prsů hrazené pojišťovnou,kolik bych si hradila sama,a kam bych se měla obráti,jsem z okolí Karlových Varů.
děkuji

Dobrý den !
Začnu od konce. Pokud se zajímáte o úhradu zdravotní pojišťovnou, pak oddělení plastické chirurgie FN Plzeň, kde také pracuji je v západních Čechách jediným pracovištěm, kam se můžete obrátit. Přijeďtě bez objednání některé pondělí dopoledne ( 8,30 - 11,30 hod. ) do Fakultní nemocnice v Plzni - Lochotíně, Alej Svobody 80, stará budova, vchod B, 6. patro, kde je poradna a ohlašte se u sestry. Společně se vše zvážíme a poradíme se, co dál.
Hezký den !
Dr.Kxdlíček


opalování po plastice prsu

(příspěvek číslo: 1134)
dne: 24.03. 2007

Dobrý den,pane doktore!Měla bych na Vás malý dotaz.Byla jsem v říjnu minulého roku na zmenšení prsu a ráda bych se zeptala,za jak dlouho po operaci se můžu opalovat.Jsme celá rodina nudysti,tak jestli to bude možné.Moc děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek dne.Pavlína

Dobrý den !
Pokud jsou jizvy jemné, bílé, měkké, nebolestivé, tedy úplně klidné, pak se můžete opalovat bez omezení. Pokud jsou např. ještě zarudlé, tuhé a na pohmat citlivé či bolestivé, pak bych jizvy ještě kryl oděvem, náplastí, nebo krémem s vysokým UV faktorem ( nad 90 ), které vyrábí firma Spirig a lze si je objednat v lékárně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operacia psnikov

(příspěvek číslo: 1133)
dne: 23.03. 2007

Dobry den.Ja som zo Slovenska a odporucila mi Vas moja sestra,ktora zije uz niekolko rokov v Prahe.Mam problem s mojimi prsnikmi.Maju rozdielnu velkost a vzhladom na to,ze su male je to velmi vidno.Chcela by som to nejak plasticky upravit a mozno aj trosku,nie moc viditelne zvacsit.Mam 17rokov,v lete budem mat 18r.V tom obdobi by som rada plastiku uskutocnila.potrebujem vsak aspon priblizne informacie a rada by som vas o ne poziadala.Dakujem.Petra

Dobrý den !
Děkuji za důvěru ! Napiště mi na můj mail kydlicek@fnplzen.cz a já Vám pak nazpět pošlu všechny potřebné informace, které byste měla vědět a řeknu Vám také co dělat dál, jaká bude organizace apod. Ničeho se nebojte, klientek z větší dálky mám hodně a tento způsob funguje dobře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


reoperace nosu

(příspěvek číslo: 1132)
dne: 23.03. 2007

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se Vás zeptat na operaci měkké části nosu. Tento zákrok jsem již absolvovala v září-ne u Vás ale s výsledkem nejsem spokojena. Měla jsem malou bambulku a přála jsem si ji zůžit a nadzvednout-udělat trochu pršáček. Nos mám zůžený, ale ne tak jak bych si představovala a není vůbec do špičky, jak jsem si představovala.Navíc změna je opravdu minimální, ne že bych si přála aby každý poznal, že jsem byla na plastice, ale ničeho si nevšimli ani rodiče a i příteli se nos zdá stejný. Chci se Vás zeptat po jaké době je možná reoperace a kolik by u Vás takový zákrok v lokální anestezii stál. Nebo jestli myslíte, že by mělo cenu obrátit se na lékaře, který zákrok prováděl s žádostí o reoperaci, ačkoliv mi nic nezkazil, jen je změna opravdu minimální. Děkuji mockrát za odpověď a přeji pěkný den!

Dobrý den !
Operace nosu jsou vždycky záležitost delikátní a platí pravidlo, že je lépe nos "podoperovat" než "přeoperovat". Pokud uvažujete o reoperaci, pak se na Vašeho lékaře obraťte a nic se nebojte. Určitě se na Vás zlobit nebude, proberete vše spolu a uvidíte, jaký bude mít názor. Pokud se rozhodnete k němu nejít, samozřejmě, že ke mě jít můžete, žádný problém ! Cena ambulantní operace měkké části nosu v místním umrtvení pak činí 14.000,-Kč. Vše dobře zvažte a když budete chtít, ozvěte se mi na můj mail či mobilní telfon.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


miniliting

(příspěvek číslo: 1131)
dne: 22.03. 2007

Dobrý den,dozvěděla jsem se,že se provádí také minilifting.Je mě 50 let a v zimě chci tento zákrok absolvovat.Provádíte jej také vy? Co přesně to znamená a jaká je přibližně vaše cena? Děkuji Libuše

Dobrý den !
Ano, provádím, prakticky se jedná o lifting, zaměřený jen na tváře, tedy ne na zvyklou oblast tváře, úhel pod bradou a krk, ale jen menší, méně razantní výkon, spojený s menšími nároky na klienta a s kratší jizvou. Cena miniliftingu by včetně 2denní hospitalizace činila 25.000,- Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Po operaci nosu

(příspěvek číslo: 1130)
dne: 22.03. 2007

Dobrý den, chystám se na operaci nosu a zajímalo by mě, jestli je možné, abych třeba za 3 dny na vyndání tamponády jela metrem a tramvají? Vím, že to záleží hodně na mě, ale zajímá mě, jak se k tomu stavíte ze zdravotních důvodů (přece jenom budu pořád ještě dýchat jen pusou). Vím, že lidi budou asi dost čučet, ale na to se budu muset povznést, nic jiného mi nezbyde. A ještě se chci zeptat, je možné si dát na oči slun. brýle? Myslím, jestli to vůbec bude na nose sedět, když tam bude ta sádra...Moc děkuji za Vaši odpověď!

Dobrý den !
Ano, myslím že by v tom neměl být problém. Rozhodně ne zdravotní. Ty brýle jsou dobrý nápad, budete mít otoky a oči bývají citlivější. Držím palce !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


příspěvek číslo: 1101

(příspěvek číslo: 1129)
dne: 22.03. 2007

Děkuji Vám za Vaši odpověď. Snažím se už nos nekontrolovat, ale nedávno jsem narazila na kamarádku, která je také po operaci nosu, a ta mi bohužel moc nepotěšila... Je rok po operaci a prý měla několik měsíců po operaci stejný pocit, nos se jí sice změnil ... ale tak, že se jí zdá, že má špičku stejnou, jako před zákrokem. Začíná mi to zase vrtat hlavou :-(

Dobrý den !
Kdepak...nekotrolovat, neproměřovat, nesrovnávat...:-)) Ještě vyčkejte a nenechte se vyvést z míry. Každý člověk je jiný, každý stoná a hojí se jinak. Buďte klidná a dejte tomu čas.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


odpověď 1126

(příspěvek číslo: 1128)
dne: 21.03. 2007

Dobrý den pane doktore, chci Vám moc poděkovat ze Vaši rychlou reakci na dotazy.Moc mi to pomohlo.Na Vaše rady jsme dali a dostavili jsme se na chirurgii, zrovna tam byl i lékař,který mu zákrok dělal, tak rozhodl, že to bude léčit krytím "Mepitel" a máme chodit 1x týdně na přelep.Byl z toho zcela překvapený co se stalo.Já jsem si taky myslela, že odstranění znaménka, nemůže být žádný problém,ale stalo se.Jen mi není jasné, proč došlo k roztažení(či roztržení) po odstranění stehů?Nosil sice na zádech batoh, ale to jsem s nima konzultovala a bylo mi řečeno, že to nevadí.Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.Yvona

Dobrý den !
Proč došlo k takovému problému je vždy obtížná otázka a ne vždy je jednoduché na ní odpovědět. Bylo by třeba se seznámit s podrobnostmi, abych se mohl nějak, alespoň přibližně, vyjádřit. Každopádně je dobře, že je syn v odboné péči a věřím, že teď už bude vše probíhat klidně.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Modelace prsů

(příspěvek číslo: 1127)
dne: 20.03. 2007

Dobrý den, je mi 23 let a již od puberty se velice trápím kvůli nesouměrnosti mých prsou. Mám malá prsa ( 75A ), což by mi nevadilo, ale levé prso mám o hodně menší než prso pravé. Rozdílná velikost je znatelná na první pohled. Je to pro mě opravdu veliký problém, který mě trápí již moc dlouho. Rozhodla jsem se tedy, že bych ho ráda vyřešila pomocí plastické chirurgie. Proto bych Vás chtěla poprosit o radu a také se zaptat jak drahá by operace, podle Vašich odhadů, mohla bým.
Mnohokrát děkuji, Veronika Fialová

Dobrý den !
Asymetrie je do jisté míry fyziologický stav. Pokud ale přesáhne určitou mez, lze jí považovat za vrozenou vadu. Je tedy Vás třeba vidět, vyšetřit a zvážit, zda Vaše asymetrie je ještě estetickým či zdravotním problémem. Další postup se řídí tímto závěrem, stupněm a charakterem vady. Řešení je více a k nalezení optimálního postupu je třeba vše promyslet.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odpověď 1123

(příspěvek číslo: 1126)
dne: 19.03. 2007

dobrý den pane doktore, moc Vám děkuji za odpověď k dotazu 1123, ale přesto bych Vás chtěla ještě popropis o váš názor k jaké variantě byste se přikláněl vy?To znaménko bylo větší,takže má kolečko cca o 2cm bez kůže.Vypadá to opravdu nehezky a taky mám strach,aby se to dohojilo.
Moc děkuji za odpověď.Yvona

Dobrý den !
Copak o dohojení, rána se při dobře zavedeném ošetřování dohojí, ale bylo dobře , aby to lékař viděl. Někdy je možné takový defekt i sešít. ne vždy, ale někdy to možné je, ale tro musí posoudit lékař. Proto by bylo vhodné se někam na chirurgické pracoviště dostavit, aby se stanovil optimální léčebný postup.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 1125)
dne: 19.03. 2007

Dobry den, chtela jsem se zeptat, je mi 18 let a delam modeling, neustale mam problem s pribivajicimi a ubivajicimi centimetry v oblasti hyzdi, nejde sice o nic horentniho, ale prece jen kvuli me praci mi to cini problem. chtela jsem se proto zeptat jestli by byla liposukce techto mist adakvatnim resenim a nebo by jste mi poradil neco jineho. Mnohokrat Vam dekuji za Vasi odpoved

Dobrý den !
Liposukce vyřeší mítní nadbytek tukových buněk, čili tukové polštáře ( u žen zejména na zevních plochách stehen, u mužu v pase ), nikoli ukládání tuku do tukových buněk. I po liposukci se operované krajiny mohou "zpravit", ale nevytvoří již onen polštář. Ptáte-li se, zda je možné liposukcí omezit zvětšování objemu stehen, pak musím odpovědět, že ne, to nejde. Pokud chcete zmenšit objem stehen, pak ano, možné to je.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


uši

(příspěvek číslo: 1124)
dne: 19.03. 2007

Dobrý den, mám 4 letého syna a ten má odstáté jen jedno ucho. Chtěla jsem se zeptat od kolika let je možná dělat úprava.

Dobrý den !
Vzhledem k tomu, že operace probíhá v místním umrtvení a je proto nutná spolupráce dítěte, je nejlepší vyčkat doby, kdy dítě bude samo úpravu chtít a když si o ní samo řekne. Není vhodné dítě jakkoliv přemlouvat či uplácet, byť v dobrém úmyslu. Čistě z technického hlediska lze operovat od 6 let věku, ale nejčastějším věkem je období okolo 8 let. Do 10 let je operace hrazena zdravotními pojišťovnami.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 93 / 130 > >>