Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


dotaz

(příspěvek číslo: 1201)
dne: 2.05. 2007

Dobrý den,pane doktore.Pracuji v prašném prostředí,chci se Vás zeptat jestli budu moci po operaci nosní přepážky nosit respirátor.Děkuji.

Dobrý den !
Ano, určitě můžete.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 1200)
dne: 1.05. 2007

Dobrý den, slyšela jsem, že když se dělá rhinoplastika u mladých lidí (18-25) může dojít i po operaci k opětnému růstu kostí. Je to pravda? A čím je to způsobeno? Je to potom vina mého chirurga nebo to ovlivnit vůbec nemůže? Chystám se za pár týdnů k Mudr. Zárubovi na tuto operaci nosu, takže se teď docela už bojím...Ještě by mě zajímalo, jaký máte názor na Wobenzym, jestli brát či ne nebo až po výkonu? Antikoncepci vysadit nemusím? Nemá vůbec vliv na operaci a pooperační období? Od kožní ještě beru na akné Zineryt, jakou dobu před operací ho mám vysadit? Jinak kosmetiku můžu normálně používat a až v operační den si mám obličej jen opláchnout vodou? Předem moc děkuji za Vaši odpověď!

Dobrý den !
Předně bzch zdůraznil, že každý z nás máme nějaké osobní know-how, kterému důvěřujeme a které vyplynulo z praxe. To co doporučuji já nemusí považovat kolega za vhodné, ale taková je již medicína. Já osobně Wobenzym před operací nemám rád, neboť jsem po něm opakovaně sledoval pozdní nkrvácivé komplikace. Antikoncepsi doporučuji 3 týdny před operací v narkóze vysadit, protože kombinace celkové anestézie a hormonálmích antrikoncepních takblet může zvýšit riziko hluboké žilní trombózy a plicní embolie. To samé platí o Zineritu - vysadit 3 týdny před operací. V den operace se na kůži nosu můžete chovat jako v jiných dnech, tedy normálně mýt a používat zvyklou kometiku.Vývoj obličejového skeletu, tedy i kostry nosu je v 18 letech prakticky ukončený, takže není pravda, že by po operaci došlo k nějakému opětovnému nárůstu kostí. Kolega MUDr.D.Záruba je zkušený a dobrý plastický chirurg, ničeho se nebojte a máte-li nějaké nejasnosti. klidně se na něj obraťte, určitě Vám rád vše vysvětlí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstranění jizev

(příspěvek číslo: 1199)
dne: 30.04. 2007

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jaká je úspěšnost odstraňování jizev laserem.Mám na zádech hodně starších jizev po odstraňování mateřských znamének a vypadají dost nevzhledně.Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Opakovaně na tomto místě zdůrazňuji sice tristní, ale zatím neotřesitelný fakt: jizvu nelze, opakuji NELZE ničím odstranit, vymazat ! To není možné, jizva je jiná tkáň než ty v okolí a je výsledkem reparačních pochodů v organizmu a je jedno, zda se jedná o kůži, sliznice, sval nebo mozek. Kromě kosti se vše hojí jizvou a ta je vždy více či méně vidět. Naší snahou je tedy, aby byla vidět minimálně, aby byla kosmeticky nenápadná. Laser je jedním z možností, ale nečekejte zázraky. Laserová dermabraze, tedy zbroušení má za cíl zmírnit rozdíly mezi jizvou a okolím. Navíc naděje, které se svého času do "laseru" vkládaly byly později zklamány. Ne, že by neměl žádný efekt, to ano, ale určitě nemá žádný převratný efekt, to určitě ne. Spíše je třeba jizvu posoudit, zvážit jak je jizva aktivní a dle toho pak postupovat. Neexistuje nějaký zaručený, rychlý a 100% úspěšný lék, metoda či postup. Vždy se jedná o komplexní, systematický a dlouhodobější proces ošetřování na jehož konci je jizva, která neruší a neomezuje funkci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


obličejové bradavice

(příspěvek číslo: 1198)
dne: 30.04. 2007

Dobrý den, chci se zeptat zda provádíte odstranění bradaviček z obličeje. Trápí mě už asi rok a pořád se toho nemohu zbavit. Děkuji.

Dobrý den !
Ano, provádím, je to velmi častý a běžný výkon.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Pigmentové skvrny

(příspěvek číslo: 1197)
dne: 29.04. 2007

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli se dají odstranit z objičeje pod nosem pigmentové skvrny.

Dobrý den !
Každopádně bych V ám doporučil kožní vyšetření. Zkušený dermatolog posoudí biologický charakter pigmentace a sám zváží, zsa by se spíše klonil k použití laseru či depigmentačního séra.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Saunování po operaci

(příspěvek číslo: 1196)
dne: 27.04. 2007

Dobrý den.Mám 4 týdny po abdominoplastice a chtěla jsem se Vás zeptat kdy mohu začít chodit do sauny a do solárka.Děkuji.Jana F

Dobrý den !
Saunovat se můžete klidně hned a opalovat na slunci či solárku také, ovšem doporučuji jizvy zakrýt buď oděvem, náplastí, nebo je ošetřit krémem s vysokým UV faktorem ( nad 90, vyrábí je fi Spirig ).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Korekce jizvy

(příspěvek číslo: 1195)
dne: 27.04. 2007

Dobrý den, jsem po operaci zlomeniny ruky, mám velkou jizvu ( 20 stehů) a potřebovala bych poradit, jakými přípravky mám jizvu natírat, aby byla co nejhezčí.

Děkuji Vám předem za Vaši odpověď.

S pozdravem Martina Erhartová
( martina.erhartova@seznam.cz)

Dobrý den !
Péče o jizvu musí být komplexní, systematická a dlouhodobá a neexistuje žádný nějaký jednoduchý, rychlý a 100% účinný postup. Já osobně bych doporučoval jizvu 2x denně omýt mýdlem, mechanicky očistit. po osušení dle návodu nanést vrstvičku Dermatix gelu a provádět intenzivní tlakové masáže ( kolmý, silný tlak prstů bez povrshového tření po dobu půl minuty opakovaně s několikavteřinouvou přestávkou ) 5 x denně 10 minut do doby, kdy jizva je již měkká, jemná, nebolestivá, bledá, zkrátka vyzrálá a klidná. Je vhodné jizvu neslunit ( chránit oděvem, náplastí, či krémem s UV filtrem na 90 firmy Spirig ).Tento postup obvykle uspěje, pokud ne, jsou ještě v rezervě nějké jiné možnosti léčby, ale bez osobní konzultace se to již neobejde.
Přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


Vrásky

(příspěvek číslo: 1194)
dne: 27.04. 2007

Mám hluboké mimické vrásky na čele, je mi jen 30, ale vrásky jsou opravdu hluboké. Zajímalo by mne, jaké jsou možnosti je zmírnit nebo odstranit, jak jsou efektivní a jaká by byla cena za zákrok. Děkuji za vaši odpověď.

Dobrý den !
Za optimální bych doporučil nějaký filler na základě kyseliny hyaluronové. Sice se jedná o časově omezené řešení ( cca 6 měsíců ), ale výsledky bývají hezké, Cena je závislá na počtu dávek ( 1 ml ampulka např. Matridex stojí včetně aplikace 3.200,- Kč ). Obvyykle stačí 1 - 2 ampulky.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


uzdička

(příspěvek číslo: 1193)
dne: 26.04. 2007

Hezký den přeji,mám na vás dotaz týkající se vrchního rtu resp. uzdičky.Při smíchu se mi horní ret dost vyhrnuje nad zuby,které mám od přírody vcelku malé a tak mi vadí,že jsou vidět docela hodně dásně (k poměru velikosti zubů).Tak jsem se vás chtěla zeptat,zda se tento problém dá nějak plastickou operací vyřešit,o jaký zákrok by šlo a určitě by mě zajímala přibližná částka za provedení.Moc děkuji za odpověď a přeji krásný den.Ala.

Dobrý den !
Rád bych Vám odpověděl, ale bylo by nutné Vás nejdříve vidět. popisujete svoje potíže sice přesně, ale je nezbytné se seznámit i s anatomickými poměry v okolí. Lituji, ale nerad bych Vám dával nějaké obecné informace a k těm konkrétním je třeba osobního vyšetření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Liposukce při zdravotních potížích

(příspěvek číslo: 1192)
dne: 25.04. 2007

Dobrý den. Vážně zvažuji podstoupení liposukce, trpím ale Leidenskou mutací. Je to kontraindikace?

Dobrý den !
Absolutní kontraindikace to není, ale impulz ke zvýšené opatrnosti určitě ano. V rámci předoperačního vyšetření je nutné vyšetření hemokoagulační, popřípadě hamotologické a patřičná prříprava včetně medikamentózní prevence trombembolických stavů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 1191)
dne: 24.04. 2007

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, už 3 krát jste mi operovali na prstu šlachy, po třetí operaci mám pořád hodně prst oteklý. Při poslední návštěvě mi Váš kolega řekl, že otok mizí i po půl roce. Je to reálné? Už ani nedoufám, že se to zlepší... S pozdravem pacientka ze Staňkova

Dobrý den !
Aha ! :-)) Zlepší se to, nebojte. Po úrazu a následných operacích jsou výrazné a dlouhodobé otoky zcela běžné a hovoří o probíhajícím hojení, či chcete-li konzolidaci tkání. Pokud jen prst oteklý, nemůžeme mluvit ještě o definitivním výsledku. Zatím bych do omrzení doporučoval cvičit a rehabilitovat. Zní to sice otřepaně, ale stále to má efekt, zejména když se tkáně ještě neusadily. Příště se ukažte u mě ! :-)) Zdravím Vás a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


vetsi zakrok

(příspěvek číslo: 1190)
dne: 24.04. 2007

Vážený pane doktore,

chci se zeptat, jestli je možné s využitím dnešní plastické chirurgie dosáhnout toho, abych se na někoho konkrétního podobala. Ráda bych takový komplexní zákrok u Vás podstoupila, pokud je to možné. Můj financni limit je 250tisic kc. Bydlím sice od Plzně celkem daleko ale to by mi nevadilo, Děkuji za odpoved, Jana.

Dobrý den !
Ano, do jisté míry to možné je, otázkou ale spíše je, zda to je vůbec vhodné, vždyť tím, že se stylizujete do jiné osoby pozbýváte svojí vlastní identitu a jedinečnost ! Ve Spojených státech je to častější než v Evropě. Nezlobte se, já osobně jsem ale k podobnému přání poměrně kritický. Sice Vám rozumím a chápu Vás, ale nepovažuji to za vhodné. Krása lidského rodu je v rozmanitosti, individualitě a mnohosti a tím, že na sebe vezmete větší či menší část morfologie někoho jiného, ztrácíte sama sebe. A to není zcela určitě dobře.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


stav po liposukci

(příspěvek číslo: 1189)
dne: 24.04. 2007

Jsem asi 10 dnů po liposukci břicha(horní+dolní oblast). Vím, že je to dosti krátká doba na hodnocení, ale výsledky nejsou vůbec znatelné. Vzhledem k velmi dobré elasticitě kůže ( dle názoru lékaře vykonávající zákrok),se domnívám, že odsátí něco málo přes 500 ml tuku je dosti málo. Jaké bývá zhruba optimální množství a je možno provést tzv. "opravu"?

Dobrý den !
Ještě vyčkejte. V tkáních po liposukci je množství otokové tekutiny, takže výsledek opravdu hodnotit nelze. A nelze jej hodnotit ani po měsíci či po dvou. Já vždy zdůrazňuji, že konzolidační a hojivé procesy trvají minimálně 6 mesíců a teprve po této době je možné výsledek hodnotit. Termín "optimální množství" nemá v estetické chirurgii smysl. Vše je individuální a vše je zasazeno do složitého lega mnoha okolností. Kde pro jednoho je 500 ml odsáté tkáně směšně málo je jinde pro jiného klienta přehnaný výkon... Oprava možná je, toho se nebojte. Spíše Vám doporučuji se s Vašimi pochybnosti svěřit Vašemu operatérovi, uvidíte, že vše dobře dopadne.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Komplikace po operaci očních víček

(příspěvek číslo: 1188)
dne: 24.04. 2007

Dobrý den pane doktore, po operaci očních víček (horních i dolních najednou) mám neustále silný tah na dolním víčku, oko po ránu slzí, občas zhoršené vidění a v pravé polovině hlavy mám tlumené trhavé bolesti. (3 měsíce po operaci).
Co mám dělat v případě, že bylo opravdu ubráno více kůže a tkáně? Mám přisuzovat tlumenou a trhavou bolest ještě hojení ? Děkuji Vám za odpověď.

Dobrý den !
Nemyslím si, že bylo odstraněno větší množství tkáně než bylo třeba. Vašew potíže spíše vyplývají y procesu jizvení v podkožních vrstvách tkáně. Pooperační tkáňová konzolidace může trvat 6 a více měsíců a během této doby jsou pocity napětí, tahu, bolesti, většího či men šího otoku, pnutí apod. běžné. Asio byste měl bavštívit Vašeho operatéra a on Vám jistě doporučí způsob konzervativního ošetřování, které proces konzolidace může urychlit a Vaše potíže zmenšit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotvarování lýtka

(příspěvek číslo: 1187)
dne: 23.04. 2007

Moje dcera měla v 8 měsících operaci na prodloužení achylovy šlachy. Od narození měla pes equinovarius (?) na pravé noze. Chtěla jsem se zeptat jestli je možno v dospělosti dotvarování lýtka plastickou operací. Její teprve 7 let, ale už se zajímá co s tím.
Děkuji za odpověď Markéta Koukolíková

Dobrý den !
Ano, t.č. to lze za pomoci silikonovým gelových lýtkových implantátů.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


E-MAIL

(příspěvek číslo: 1186)
dne: 22.04. 2007

dobry den,zacatkem cervna jsem k vam objednana na plastiku nosu a chtela jsem se zeptat,jestli nevadi,ze beru LIPOXAL-doplnek sravy na odbouravani tuku a jestli je nutne par dni pred operaci tyto prasky vysadit?dekuji LENKA

Dobrý den !
Myslím, že není třeba se tohoto potravinového doplňku bát. Mě osobně by nevadil.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace bricha

(příspěvek číslo: 1182)
dne: 19.04. 2007

Dobry den,chtela bych se zeptat jak velka a v jakych mistech zustavaji jizvy po operaci bricha.Dekuji Kohotova Ivana

Dobrý den !
Nejčastěji se jedná o jizvu, která prochází napříč podbřišky od jedné lopaty kosti kyčelní ke druhé a o kruhovitou jizvu okolo pupku. Pouze někdy je přítomna i svislá jizva mezi pupkem a podbřiškem.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


modelace prsou

(příspěvek číslo: 1181)
dne: 18.04. 2007

Dobrý den, ráda bych podstoupila modelaci prsou. Mohl byste mi doporučit nějakého plastického chirurga z Ostravy. Děkuji.

Dobrý den !
Obraťte se na prim.MUDr.B.Vřeského z FN v Ostravě. Je to zkušený a dobrý plastický chirurg, dobrý lékař a kolega. Určitě budete spokojená !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Operace nosu

(příspěvek číslo: 1180)
dne: 18.04. 2007

Dobrý den pane doktere, chtěla bych se zeptat jaký rozdíl je mezi modelací měkkého nosu A rhinoplastikou? Já mám na nose vyboulenou kůstku, která je vidět jen z jedné strany a už mám za sebou operaci nosní přepážky. A ještě jsem se chtěla zeptat zda se musím k vám na první konzultaci Objednat? Předem děkuji Čížová.

Dobrý den !
Operace, při které se mění velikost a tvar nosu se nazývá rinoplastika. Pokud se týká jen měkké části nosu, tedy chrupavčitých tkání, pak se jedná o rinoplastiku hrotu či špičky nosu, pokud se jedná i o operaci tvrdé, kostěné části nosu, pak se mluví o kompletní rinoplastice, eventuálně rinoplastice s osteotomií.Pokud Vám tedy vadí tvar či velikosti kostěné části nosní pyramidy, pak se musí uvažovat o kompletní rinoplastice.
Ano, na konzultaci je třeba se objednat a domluvit si přesné datum a hodinu. Osobní konzultace je mimořádně důležitá, trvá asi hodinu a probereme při ní prakticky vše co se zamýšleného výkonu týče. Kontaktovaz mě můžeze na mé mailové adrese, či mobilním čísle 603 838 838.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz na operaci

(příspěvek číslo: 1179)
dne: 17.04. 2007

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat,jestli při operaci břicha / odstranění laloku po dvojnásobném těhotenství / v celkové anestezii lze také provést úprava prsou zmenšení o dvě čísla.Myslím, tím v podstatě dva zákroky při jedné anestezii. Děkuji moc za Vaši odpověď
Lucie

Dobrý den !
Čistě technicky a teoreticky to provést lze, ale nedoporučuji to. Jednalo by se o delší a pro Vás náročnější výkon spojený s neúměrně narůstajícím rizikem kompliakcí. Já tak velké výkony během jedné narkózy nedělám a nepovažuji to ani za vhodné provádět. Možná má někdo z kolegů jiný názor na věc, ale já mám pro takový postoj své dobré důvody a tím hlavním je bezpečnost výkonu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Vytahaná kůže na břiše

(příspěvek číslo: 1178)
dne: 17.04. 2007

Dobrý den,
pane doktore jsem po dvou porodech a mám značně vytahanou kůži na břiše,působí to neesteticky.Chtěla bych se zeptat jestli se s tím dá něco dělat a kolik by taková operace popřípadě stála.Děkuji

Dobrý den !
Dle vašeho popisu soudím, že řešením by mohla být abdominoplastika, čili úprava kožnětukové vrstvy přední stěny břišní. Operace probíhá v celkové narkóze, je spojená s hospitalizací ( cca 2 dny ) a celkové náklady, tedy operace + 2 dny hospitalizace + elastické prádlo pak stojí kompletně 30.000,-Kč.
Osobní setkání, vyšetření a podrobná konzultace jsou ale nezbytné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


brada

(příspěvek číslo: 1177)
dne: 17.04. 2007

Dobry den,jsem muz a mam ustupujici bradu a mala usta,coz pusobi ponekud detskym dojmem.Je mozna nejaka castecna naprava,bez pouziti silikonovych implantatu?Jsem pracovne mimo CR a doma budu v terminu 17 az 23.4.2007.Bylo by mozne si domluvit konzultaci?Dekuji a hezky zbytek dne.

Dobrý den !
Ano, konzultace bude nutná. V úvahu nejspíše přichází čtvrtek 19.4.07, bude ale nejlepší, když se mi ozvete na č. 603 838 838 a domluvíme si hodinu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Strie

(příspěvek číslo: 1176)
dne: 16.04. 2007

Chtěla bych se zeptat na možnost odstanění stríí. Děkuji Lucie

Dobrý den !
Strie jsou problém a odstranit je nelze s výjimkou situace, kdy jsou přítomny v krajině, která se v rámci operace odstraní. Myslím tím zejména abdominoplastiku, tedy operaci kožnětukové vrstvy přední stěny břišní. Strie např. na stehnech, hýždích jsou ale v současnosti prakticky neřešitelné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Termín

(příspěvek číslo: 1175)
dne: 16.04. 2007

Hezký večer, pane doktora, chtěla bych se zeptat na vylazení vrásek výplňovým materiálem, jaká by byla přibližná cena, jestli je předem nutná konzultace nebo stačí prostě rovnou přijít na zákrok, jak dlouho pžedem je nutné se objednat, zda to lze i třeba na večerní hodiny a za jak dlouho zmizí otok, tj. kdy budu schopná vyrazit mezi lidi? Děkuji za odpověď i za tyto vaše konzultace.

Dobrý den !
Nevím, zda Vás výplňový materiál, filler, zcela uspokojí, ale vrásky se úplně odstranit nedají. Vyplněním se jaksi "vyzvednou", takže nejsou tak moc vidět, ale zmizet úplně nemohou. Já osobně nyní používám nejraději Matridex, jejhož základem je síťovaná kyselina hyaluronová. Doba efektu se pohybuje okolo 6 měsíců a jsem s výsledky spokojený. Jedin ou vadou na kráse jsou přechodné otoky ( 1 - 2 dny ), takže po aplikaci např. ráno je si třeba večerní party důkladně rozmyslet. Na druhé straně je příznivý cenově. 1 ml ampulka včetně aplikace stojí 3.200,- Kč, což je méně než u jiných materiálů. Lze tedy si domluvit termín a po konzultaci materiál aplikovat. Aplikace může být bolestivá, takže u citlivějších klientů je možné aplikovat krém, který nepříjemné pocity minimalizuje.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce břicha po porodu

(příspěvek číslo: 1174)
dne: 15.04. 2007

Dobrý den, před rokem a půl jsem rodila císařským řezem a zůstalo mi svěšené břicho. Nedaří se mi ho zhubnout a tak bych chtěla podstoupit liposukci. Zajímala by mě cena. Děkuji za odpověď. Hanka

Dobrý den !
Píšete o "svěšeném" břiše, což ve mě evokuje absolutní nadbytek jak tukové tkáně tak i kůže, čili pokud je to opravdu tak, pak není liposukce nevhodnějším řešením. Liposukce redukuje absolutní počet tukových buněk a po zmenšení tukové vrstvy logicky zůstává kůže volnější. Je proto nezbytné se spolehnout na kožní elasticitu, retraktibilitu, tedy na to, že se kůže novému, menšímu podkoží přiybůsobí. Pokud ale kůže "visí" již před operací, nelze očekávat, že to po liposukci bude lepší. Opak je pravdou, proto ( pokud je to tak jak si myslím ) bych doporučoval uvažovat spíše o klasickém operaci koriotukové brstvy přední stěny břišní, tedy o abdominoplastice. Samozřejmě k serióznímu rozhodnutí je vyšetření a důkladný pohovor naprostou nezbytností.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 91 / 130 > >>