Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


Liposukce, úprava břicha.

(příspěvek číslo: 1227)
dne: 15.05. 2007

Dobrý den,
mám zájem o liposukci, možná i o úpravu bříška. Určitě se dostavím k ústní konzultaci, ale předem bych ráda věděla, zda je možné najednou provést liposukci břicha, pasu a boků a zda je dané maximální množství odebraného tuku. Slyšela jsem, že se může odsát max. 2,5l. Musel by se zákrok opakovat proto několikrát? A poslední otázka je, kolik peněz by mě přibližně všechny tyto zákroky stály. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Rozsah liposukce je určen několika momenty. Předně je to délka operace, krevní ztráty a odstraněný objem tkáně. Pokud se budeme pohybovat v daných hranicích, které si každý lékař stanovuje sám dle vlastních zkušeností, je možné Vámi navrhovaný výkon provést. Vyjádřit se je ale možné až po vyšetření a pečlivém zvážení všech okolností. Teprve pak bych se i vyjádřil k ostatním momentům včetně ceny operace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


velká lýtka

(příspěvek číslo: 1226)
dne: 14.05. 2007

Dobrý den, poraďte mi prosím, zda se dají plasticky upravit buclatá lýtky. Dělala jsem 11 let balet, tak je to svalová hmota. Děkuji za odpověď. Kissová

Dobrý den !
Lýtka lze konturovat jen pomocí liposukce, jinak, bohužel, ne. Je-li tvar způsoben vypracovanými svaly, pak nemáme prakticky šanci stav ovlivnit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1225)
dne: 14.05. 2007

Dobrý den,
pročetla jsem Vaše konzultace, plné zajímavých dotazů i odpovědí. Přemýšlím také o zvětšení prsů a chtěla jsem se zeptat na toto: po těhotenství a následném kojení (14 měs.) je jedna bradavka vpáčená (stalo se tak až při zvětšení prsů v těhotenství), je možné při zvětšení prsů i vráti nějak bradavku do původního stavu? Je mi 25 let a určitě ještě další dítko plánuji, nevadí pak tyto úpravy v kojení? Chtěla bych také poprosit zda nevíte o nějaké dobré klinice (ev. chirurgovi) v Českých Budějovicích - případně jižních Čechách? Předem Vám moc děkuji za odpověď a přeji mnoho spokojených pacientů.
Lucie L.

Dobrý den !
Děkuji za mail ! Vpáčení bradavek je způsobeno zkrácenými mlékovody. Stupeň může být různý a jemožné, že u Vás došlo k vpáčení až při zvětšení objemu prsu v těhotenství, tedy že mlékovody jsou zkráceny relativně, tedy při "starém" objemu prsu by se toto nepřihodilo. Řeření je obtížné, ale pokud to nevadilo v kojení a jen kosmeticky, vše bych řešil až v momentě, kdy další dítě nebudete plánovat. V Českých Budějovicích můžete navštívit Dr.L.Maříka, který působí v krajské nemocnici. Určitě uděláte dobře, je to šikovný operatér a dobrý lékař.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


uši

(příspěvek číslo: 1224)
dne: 14.05. 2007

Dobrý den, mám nezvyklý dotaz. Mám 15-ti měsíční holčičku. Má od pátého měsíce píchlé náušnice. Každá dírka je ale bohužel jinak a bohužel o dost. Vím, že dírky už nezarostou. Jde to nějak spravit?
Děkuji Pařilová

Dobrý den !
Jde, ale nyní bych to s ohledem na věk dítěte neřešil. Dírku lze vyříznout, po zhojení s odstupem několika měsíců pak náušničku přepíchnout. Anebo přepíchnout rovnou a starou dírku řešit až s delším časovým odstupem stejným způsobem. Je to na Vás, ale nyní bych volil to nejjednodušší řešení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


široke prsty

(příspěvek číslo: 1223)
dne: 14.05. 2007

Dobrý den pane doktore,

na rukou mám mimo malíčku a palce hodně široké, jakoby kladivkové prsty, bylo by možné tloušťku redukovat ? Děkuji.

Dobrý den !
Snad ano, vyšetření je ale nezbytné, nicméně bych nejdříve doporučoval důkladné vyšetření interní.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vrásky

(příspěvek číslo: 1222)
dne: 13.05. 2007

Dobrý den, je mi 50 a chtěla bych vyplnit vrásky kolem úst, můžete poradit a jaká by byla cena za zákrok. Jaká je čekací doba na objednání na konzultaci ?
Děkuji

Dobrý den !
Já t.č. používám preparáty kyseliny hyaluronové se středně dobým poločasem. Konkrétně dobré zkušenosti mám s Matridexem. Cena jedné 1 ml dávky činí kompletně 3.200,-Kč a je jen otázka, zda bude stačit 1, či 2 aplikace.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prsa+lalok:-(

(příspěvek číslo: 1221)
dne: 12.05. 2007

Dobry den, po operaci progenie(zkraceni mandibuly o 1cm oboustranne) mi zustal pod bradou normalni lalok(2brady)protoze logicky je mi tam ta kuze ted velika, jako basetovi. Je to hnusny,z profilu se na sebe nemuzu ani podivat. Lituju ze jsem tuto operaci vubec podstupovala.. dalo by se to nejak vyresit? dalsi vec je ze mi v 18 po antikoncepci Diane vyrostly najednou prsa c.5 po vysazeni mi spadly opet na c.2-3.. dovedete si predstavit jak ted ty kdysi krasna prsa vypadaji.. kokrspaneli uši a sama strie. Je mi 26let, odjakziva hodne sportuji a postavu i plet mam jak kdybych se valela cely zivot u tleevize. Jsem uz uplne otravena a psych. unavena. Rada bych za tu drinu co telu venuji take nekdy sklizela ovoce.. chci silikony ale nevim jak budou vypadat ty strie na prsou kdyz se to vycpe???

Dobrý den !
Chápu Vás, ale celou problematiku Vašich potíží bychom měli probrat důkladně a postupně. Kdyby bylo možné mě navštívit v mé poradně bylo by to ideální. Zvážíme současný stav, naše možnosti a pokusíme se najít optimální řešení.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


augumentace

(příspěvek číslo: 1220)
dne: 12.05. 2007

Dobrý den!
V dubnu loňského roku, jsem podstoupila augumentaci z č. 1 na 2 - 3, 210ml, pod žlázu,kulaté a vložení bradavkou. Dodnes, nejen že mi je hodně nepříjemný jakýkoliv dotyk na bradavku, ale i celkově na prsa, kůži jsem měla dlouho necitlivou,maličko se to sice zlepšilo, ale stále mám pocit, jakoby nebyly moje a dotek na ně vnímám jako hodně nepříjemný a i trochu bolestivý. Po půl roční kontrole mi lekař řekl, že se mi udělala malá kapsule - pod prsem mám zatvrdlé bouličky, ale že s tím zatím nebude nic dělat.Myslíte že mám nějakou šanci, že to bude s tou citlivostí časem lepší, nebo se mám s tímto smířit? Moc Vám děkuji za odpověď. S pozdravem Ilona

Dobrý den !
Pooperační vývoj po augmentaci prsů trvá přibližně rok a po tu dobu dochází k různým změnám, - např. projizvení v prsu okolo implantátu ( kapsulaci ), změnám v citlivost kůže, dvorce, bradavky apod. Já osobně souhlasím s nárhem postupovat konzervativně a také doporučuji jen masáže prsů. Teprve po roce od operace a v případě potíží klientky bych uvažoval o reoperaci. Co se týče citlivosti, tam se musíme spolehnout a vlastní reparační schopnosti organizmu, respektive nervových vláken. Ale tento stav není výjimka, je to relativně časté. Žádný strach, na hodnocení je ještě brzy !
Hezký den !
Dr.Kydlíček


labioplastika

(příspěvek číslo: 1219)
dne: 11.05. 2007

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, kde se v Brně provádí labioplastika a jestli je nutná celková anestezie. Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Labioplastika se na Brněnské klinice provádí zcela určitě. Já osobně dávám přednost celkové anestézii, ale operovat lze i v umrtvení místním velmi dobře, rozhodnutí vždy vychází z domluvy lékař-klient. Obě varianty jsou rovnocené.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Odstranění jizvy

(příspěvek číslo: 1218)
dne: 11.05. 2007

Vážený pane doktore,
mám 13-ti letého syna, který v 7 letech prodělal opakovaně operaci abcesu na spodním víčku na jeho pravém oku. Jizvu má od spodního víčka až na spánek a ta mu táhne spodní víčko ke straně a tvar očka mu lehce deformuje. V Motole (při operaci) nám bylo doporučeno se po 12 roce zajímat o odstranění jizvy plastikou. Chci se zeptat, zda takové zákroky provádíte a zda je možné tuto operaci uplatnit u zdravotní pojišťovny. Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Petra Hájková

Dobrý den !
Ano, úpravy jizev provádím a často jsou plně hrazeny zdravotními pojišťovnami. Jiná otázka je, jaké možnosti opravdu máme. Jizva je histochemicky jiná tkáň a proto je i odlišná od okolní tkáně. Vše je třeba velmi pečlivě zvážit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Těhotenství

(příspěvek číslo: 1217)
dne: 10.05. 2007

Dobrý den pane doktore, byla jsem u Vás na podzim na operaci asymetrie prsů. Neplánovaně jsem nyní otěhotněla. Jizvy mám zahojené, ale vím, že se rok po operaci těhotenství nedoporučuje. Je to velký problém? Moc děkuji za radu a za to, jak se mi díky Vám zvedlo sebevědomí :-). Lenka K.

Dobrý den !
Moc děkuji za mail ! :-) Ničeho se nebojte, problém to není a nebude. Já osobně ženám po operaci prsů nějaká omezení ohledně gravidity ani nedávám. O jizvy se starejte jako dosud, tedy hojně promašťujte, nesluňte a myslím si, že vše bude naprosto v pořádku, uvidíte.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


face-lift

(příspěvek číslo: 1216)
dne: 10.05. 2007

Dobrý den pane doktore,
je mi 48 let a ráda bych si nechala udělat face lift obličeje. Potřebuji pouze dolní část obličeje (povislé tváře) a vypnout krk. Slyšela jsem, že je možné uplatnit pouze tzv. "mini face lift". jsem velmi vytížená a potřebovala bych také (kromě méně invazivního zákroku) minimalizovat dobu mimo zaměstnání.

Děkuji
Monika

Dobrý den !
Chápu Vaše požadavky, protože minimalizovat vyřazení ze zaměstnání a z osobního života je velmi častý požadavek. Doba je prostě taková a miniface lift je jedním z takových výkonů, které se snaží těmto požadavkům vyjít vstříc. Obecně tyto výkony znamenají sice menší vyřazení z bežných aktivit, menší rozsah výkonu, ale také menší efekt. Bohužel, i zde platí "něco za něco". Asi optimální by bylo se sejít a celou záležitost dobře zvážit. Já osobně výše zmíněnému trendu přeji a nikdy jsem rozsáhlé, mnohohodinové estetické výkony neměl příliš v lásce. byly a jsou sice velmi efektivní, avšak úměrně době operace i rizikové. Já osobně dávám přednost řadě drobnějších výkonů před jedním rozsáhlým.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Autonehoda

(příspěvek číslo: 1215)
dne: 10.05. 2007

Dobrý den,
prosím Vás, rád bych znal odpověď na následující otázku.
Moje přítelkyně před čtyřmi lety prožila autonehodu, na těle má značně poškozenou pokožku od popálenin, jedná se o pravou horní končetinu a polovinu pravé horní části těla.
Protože jí to značně ovlivnilo život a „nemůže“ si ho naplno užívat, tak bych rád věděl, zda je možné nějakým způsobem „(vyhladit,léčit, nahradit …)“ takto poškozenou pokožku od popálenin.Jestli jsou nějaké možnosti, jakým způsobem se dají řešit takové potíže a za jakých cenových podmínek.
Foto bohužel nyní nemám k dispozici.

Za vaši odpověď předem děkuji.

Dobrý den !
Plošné jizvy jsou problém. Všude a vždy. A zde, je mi líto, to nebude jiné. Protože slečna je od úrazu již 4 roky, lze předpokládat, že jizvy jsou již zkonzolidované, vyzrálé a tedy v úvahu nepřichází konzervativní péče. Je tedy nutné uvažopvat o nějaké operaci. Plošné nahrazení kůže není možné, bohužel, medicína nemá k dispozici metodu, která by splnila naše představy a kožní transplantace tyto představy nenaplňují. V úvahu přichází tedy zbroušení jizev, např. mechanicky bruskou, nebo laserovým paprskem. Otázkou ale je, zda je to vhodné a k tomu je ale nutné osobní vyšetření a důkladné posouzení. Více Vám asi na tomto místě neřeknu. Rýd bych Vám poradil více, ale bez osobního kontaktu to nepůjde. Jen abych nezapomněl - veškerá lečba je v takovém případě hrazená ze zdravotního pojištění.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odpoved dotas nesestouple varle

(příspěvek číslo: 1214)
dne: 10.05. 2007

cetl jsem ze je mozno udelat silikonovou nahradu varlete tak se chci zeptat jeli to mozne a kolik tento zakrok stoji vysvetleni prispevku 1210 dekuji

Dobrý den !
Ano, tomožné je a podobné zákroky se skutečně provádějí. Jedná se o operaci v celkovém umrtvení, za hospitalizace ( cca 1 - 2 dny ) a v ceně 22.000,- Kč ( včetně 1 denní hospitalizace ).
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Povisle bříško

(příspěvek číslo: 1213)
dne: 7.05. 2007

Dobry den, prosim o radu ohledne povisleho bříska po porodu. Jsem nyni 3mesice po porodu a me bříško ne a ne se scvrknout. Jsem 158cm vysoka a pred tehotenstvím 48kg (63kg pri porodu). Nyni po 3mesicich 53,5kg ale ve vaze nevidim problem, ale v břísku ano.
Kuze mi tak nejak visi a nejsem si uplne jista, jestli je to jeste v norme nebo nemam treba diastazi tech brisnich svalu jak jsem se docetla. Je mozne ziskat nejaky navod, jak zjistit ci se jedna o toto nebo nejaky nazorny obrazek ? Dekuji a preji krasny den.
Lenka

Dobrý den !
Diastázu máte, ta je u žen po porodu prakticky pravidlem. Jiná otázka je, jak velká ta diastáza je, tedy, jak široký rozestup mezi svaly máte. Naprostá většina diastáz nedělá problém a není třeba ji řešit, to až když je rozestup větší a bříško se vyklenuje při zapnutí břišních svalů. Zatím Jste ale od porodu 3 měsíce a to je strašně málo. Organizmu ještě nějaký ten měsíc dopřejte, ještě probíhá retrakce elastických vláken ve tkáních, teprve pokud by stav přetrvával déle než 6 - 10 měsíců po porodu, pak by stálo se nad dalším postupem zamyslet.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


reoperace

(příspěvek číslo: 1212)
dne: 7.05. 2007

Dobrý den,pane doktore.Mám 4 měsíce po zvětšení prsou,350ml kulaté,pod sval.Bohužel se mi prsa nelíbí,jsou na mě moc velké a taky nevypadají přirozeně.Proto jsem se rozhodla jít na reoperaci a vyměnit je za anatomické,vel.315ml.S doktorem jsme se dohodli že uložení bude částečně pod sval a pod žlázu,protože on dává anatom.impl. pod žlázu.Pro pana doktora to samozřejmě není problém,ale já mám docela strach a jak to bude vypadat a že to není jen tak to takhle "přehodit".A přeci ta kůže po tak velké velikosti bude dost vytažená.Chtěla bych znát i názor jiného lékaře než to podstoupím,protože bych byla opravdu nešťastná kdyby to i napodruhé nevyšlo.Děkuju za odpověď.

Dobrý den !
Pokud nejste s tvarem a velikostí implantátů spokojená, pak je jejich výměna jediná správná možnost jak situaci řešit. A protože já mám anatomické implantáty v oblibě, vidím toto rozhodnutí jako šťastné a myslím, že výsledek bude o hodně lepší než nyní. Jiná otázka je, kdy zákrok provést. Já osobně bych se klonil k delší pauze mezi operacemi ( alespoň 6 měsíců ), ale to je můj osobní názor a osobní know-how. Kolega může mít názor jiný a oba názory jsou rovnocenné. tak to v medicíně chodí. Otázka kam implantáty vložit je opět věcí osobních zkušeností a názorů. Pro mě jsou rozhodující momenty v rozhodování tvar a velikost vlastního prsu, kvalita tkání, vykonávaná profese apod., ale obecně přednost dávám uložení pod svalem. Váš lékař určitě chybu nedělá, to se nebojte, jistě má pro toto řešení své důvody. Myslím, že se bát nemusíte a že tentokrát bude vše OK.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


plastika nosu

(příspěvek číslo: 1211)
dne: 7.05. 2007

chtěla bych se zeptat jestli plastika nosu může být třeba ve 15-17 letech,když rodiče souhlasí s plastikou

Dobrý den !
V tomto věku bych Vám operaci nedoporučil. Skelet, kostra, obličeje končí svůj vývoj a není vhodné do ní teď zasahovat. ne, že to je nemožné, to možné je, ale nepovažuji to za ideální. Souhlas rodičů je jen jeden moment v jinak poměrně složitém procesu rozhodování o operaci.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


dotaz

(příspěvek číslo: 1210)
dne: 7.05. 2007

dobry den je mi 29 let jsem po operaci nesestoupleho varlete a chtel bich se zeptat zda by nebila mozna plastika a kolik tento zakrok stoji dekuji

Dobrý den !
Promiňte, ale nepochopil jsem teď co máte na mysli, jakou plastiku ?
Dr.kydlíček


úprava prsou

(příspěvek číslo: 1209)
dne: 7.05. 2007

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je možná úprava prsních bradavek?Nejsem s jejich tvarem spokojená.Jaká by mohla být předběžná cena?Nevadilo by to při kojení?předem děkuji za odpověď

Dobrý den !
začnu od konce. Při kojení vadí každá jizva, každý předchozí zákrok, takže, pokud teprve rodinu plánujete, tak raději vyčkejte. Jinak úprava možná je. Jedná se o ambulantní operaci v místním umrtvení, s cenou 4 - 5.000,- Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Silikonové implantáty

(příspěvek číslo: 1208)
dne: 7.05. 2007

Dobrý den chtěla sem se zeptat jestli je možné si silikony udělat v 17 letech se souhlasem rodičů

Dobrý den !
Ano, ale nevidím to jako šťastné. Všeobecně se uznává jako dolní hranice 18 let, i když výjimky možné jsou, samozřejmě.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstáte uši

(příspěvek číslo: 1207)
dne: 7.05. 2007

Dobrý den,mám pětiměsíčního syna, odstávají mu uši.Paní doktorka mi řekla,že mu je mám lepit.Myslíte že mu to pomůže?Jak leží,pořád je má srolované v ruličce.Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Nepomůže. Tvar boltce je určen anatomií boltcové chrupavky. K nějaké změněně ještě dojde v důsledku růstu chrupavky, ale pokud je boltec odstálý, určitě se v tomto ohledu příliš nezměnění.
Děkuji !
Dr.Kydlíček


Fimoza

(příspěvek číslo: 1206)
dne: 4.05. 2007

Dobry den pane doktore.Mam zuzenou predkozku na zaludu a chtel bych poprosit o radu.Nemam strach z nejake operace,ale jde o to ze bych to nerad rekl rodicum.Docela se stydim jim to rict.Zajimalo by mne zda by to neslo nejak udelat aby se o tom nedozvedeli.A jeste by mne zajimalo zda ten zakrok budu hradit sam nebo pojistovna .Dekuji

Dobrý den !
Zákrok pojišťovna hradí plně, ale zákrok a priori patří do náplně urologie. Rodiče o výkonu vědět nemusí pokud je Vám více než 18 let. Pokud Jste mladší tak se to bez jejich souhlasu neobejde, zákon je v tomto neoblomný. je mi líto.
Hezký den !
Dr.kydlíček


reakce na 1190

(příspěvek číslo: 1205)
dne: 4.05. 2007

Když jsem psala "podobat", myslela jsem vycházet z rysů někoho, ale tyto rysy uzpůsbit reáliím mé osoby. Ne že bych nevěřila dnešnímu arsenálu možností plastické chirurgie, ale být někým jiným do puntíku netoužím a myslím, že to ani nelze.

Dobrý den !
Aha, to asi ano, to pak jistě možné je. Je nutné velmi podrobně vše zvážit a posoudit stávající anatomické poměry. nyní jsme se ale dostali do bodu, kdy je osobní konzultace nezbytná, bez ní se dále nedostaneme.
Hezký den a pěkný víkend !
Dr.Kydlíček


Břicho

(příspěvek číslo: 1204)
dne: 3.05. 2007

Vážený pane doktore, je mně 49 let, měřím 156 cm a vážím 65 kg. Mám sedavé zaměstnání, přesto jsem nikdy moc necvičila.V poslední době mě trápí zvětšující se břicho (po gynekolog.stránce jsem v pořádku) a tzv.pneumatiky.Chtěla jsem to řešit liposukcí, ale z Vašich odpovědí jsem se dozvěděla, že v mém věku tuto metodu odstranění tuku nedoporučujete.Existuje nějaké jiné řešení?
Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Liposukce počítá s určitou mírou elasticity kůže, která se postupně snižuje. Myslím, že nad 40 let věku je objemnější liposukce jedné krajiny již spojená s rizikem nedostatečné kožní retrakce. Může se mnou někdo nesouhlasit, ale takové mám skušenosti. Samozřejmě, že menší liposukce jako doplněk většího výkonu, třeba abdominoplastiky možná samozřejmě je, v tom problém nespatřuji, ale ne jako hlavní rozsáhlejší výkon. Dalším problémem je to, co nazýváte "zvětšující se břicho". Záleží na tom, zda myslíte podkožní tukovou vrstvu, nebo vyklenutou stěnu břišní. V tom je podstatný rozdíl a k rozhodnutí o možném řešení je nutné vidět alespoň foto. Lepší je ale osobní setkání a vyšetření.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Šlachy

(příspěvek číslo: 1203)
dne: 3.05. 2007

Děkuji za odpověď, a příště se nahlásím k Vám. Také přeji hezký den pane doktore :-))


<< < 90 / 130 > >>