Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


jizva

(příspěvek číslo: 1256)
dne: 3.06. 2007

Dobrý den. Chěla bych se zeptat, po chirurgickém
odstranění furunklu na kořeni nosu
mi zůstala vpadlá jizva. Po" plastické"úpravě
( vyříznutí jizvy a následné sešití rány), před 5 lety,
je jizva ještě nápadnější a při kořeni nosu
se stáhnutím kůže vytvořil hrbolek.
Je možné s tím po takové době ještě něco udělat?
Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Určitě je, ale je nutné Vás nejdříve důkladně vyšetřit a vše zvážit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsa po zmenšení

(příspěvek číslo: 1255)
dne: 3.06. 2007

Dobry večer! Pane Doktore jsem po zmenšení prsou,ktere měli giganticke rozměry.Tkaně se dalo pryč 1.9 kg.Tato operace mi byla doporučena ještě před těhotenstvím,protože bych stejně nemohla kojit a pateř by trpěla.Jsem 2 měsíce po operaci a citím se skvěle.Jizvy sem tam svědí jinak je vše v pořádku.Za jak dlouho po takovych zakrocích může žena otěhotnět.Děkuji za názor.

Dobrý den !
Kdykoliv, ale já bych doporučoval odstup 6 - 12 měsíců a to čistě jen z důvodů konzolidace tkáně prsů po operaci. Ale máte pravdu, jedná se o můj osobní názor a třeba jiní kolegové by situaci viděli jinak.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


oční víčko

(příspěvek číslo: 1254)
dne: 2.06. 2007

Dobrý den,mám problém s očním víčkem,roste mi řasa pod kůží horního víčka,jde to řešit u vás?
Děkuji.

Dobrý den !
Jde. :-)
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení poprsí

(příspěvek číslo: 1253)
dne: 1.06. 2007

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda se augmentace po nějaké době musí znovu opakovat? Musí se vyměňovat implantáty? Za jak dlouhou dobu?děkuji

Dobrý den !
To je otázka ! Já nevím a upřímně řečeno, nikdo to přesně neví. Neexistují studie a z toho vyplývající jasná doporučení kdy se jaký implantát měnit má. Vše vyplývá z osobní zkušenosti a tak já tvrdím, že nejsou-li potíže, prs je při pravidelných mammologických kontrolách zdráv, implantát nejeví známky porušení a změn, není nějaká výměna nutná. Samozřejmě, že nic a ani implantát není na věky a lze tedy předpokládat únavu materiálu, ale vše se musí posuzovat individuálně a krajně opatrně. Já tedy tvrdím toto, jiní kolegové hovoří o 10 - 15 letém intervalu, ale jsou to osobní názory, žádné oficiální know-how.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


stav po liposuki

(příspěvek číslo: 1252)
dne: 1.06. 2007

Dobrý den pane doktore, 14.4. jsem absolvavala liposukci břicha tumescentní metodou. Výsledky nevalné, zůstaly pouze velké zatuhliny v oblasti pupku. Je to normální a co se s tím dál dá dělat? Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Dobrý den !
Vyčkejte ještě a ničeho se nebojte ! Každá operovaná krajina "vyzrává" minimálně 6 měsíců po operaci a do té doby není možné žádné seriózní hodnocení ! takže se nebojte a mějte ještě trpělivost. Zatuhliny je možné plošně masírovat tzv. "válečkováním", ale hlavním momentem je vlastní hojivost tkání a s tím spojené morfologické změny. Vím, že je to zní hloupě, ale je třeba vyčkat a ničeho se nebát.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Jizva

(příspěvek číslo: 1251)
dne: 1.06. 2007

Prosím o informaci, zda v případě drobné (1cm dlouhé a 1,5 mm široké) lehce atrofické jizvy (3 týdny staré) je vhodné používat Dermatixsigel, který je primárně určen pro léčbu jizev hypertrofických a keloidů. Nehrozí ještě větší prohloubení jizvy?
Děkuji.

Dobrý den !
3 týdny po operaci je příliš brzy na hodnocení jizvy. Zatím vyčkejte, jizvu jen normálně myjte, mastěte něčím zcela normálním, např. Indulonou, nesluňte a k hodnocení přistupte s odastupem dalších 3 týdnů. Jizvení je složitý proces, který má sv§j kalendář a po 3 týdnech je nemožné mluvit o definitivní jizvě.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


K příspěvku 1248

(příspěvek číslo: 1250)
dne: 31.05. 2007

Dobrý den pane doktore, jsem z Valašska, tak je pro mne bohužel obtížné přijet na konzultace. Mohla bych Vám poslat detailní foto jizvy na e-mail? Po zákroku jsem již 10 let, tak předpokládám, že už nemá smysl se začít o jizvu starat. Nebo se pletu? Uvažovala jsem spíše o možnosti nechat si udělat novou a hezčí jizvu:-)Děkuji Katka

Dobrý den !
Asi máte pravdu, že konzervativní přístup již nebude možný. Fotky mě pošlete na mail kydlicek@fnplzen.cz a uvidíme co se dá dělat.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Nevím na koho se obrátit

(příspěvek číslo: 1249)
dne: 30.05. 2007

Dobrý den,

mám dotaz ohledně mého manžela. Manžel měl úraz ruky před 16 lety. Padl mu na ruku těžký kovový poklop.Přetlo mu to šlachy u pravé ruky v polovině prstů . Dali mu to funkčně dohromady.Nic méně prsty prostředníček a prsteníček se hodně zkracují.Již jsou více jak v pravém úhlu. Pracuje jako truhlář a tak prsty potřebuje.Nevíme na koho se obrátit.Tak jsem si dovolila oslovit Vás.Prsty ho bolí při zátěži. Dá se něco dělat i po tolika letech?

Předem děkuji za odpověď
pistekova@c-box.cz

Dobrý den !
Dá, je třeba se však obrátit buď na nějaké oddělení plastické chirurgie ( chirurgie ruky patří do oboru plastické a rekonstrukční chirurgie ), nebo přímo na Ústav chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou či na nějaké ortopedické odd. či ortopedickou kliniku. Na všech těchto pracovištích působí kolegové, kteří se problematice úrazové ruky cíleně věnují. Podmínka je ale důkladné vyšetření a podrobný pohovor.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


jizvy

(příspěvek číslo: 1248)
dne: 30.05. 2007

Dobrý den,
chirurgicky mi bylo odstraněno několik mateřských znamének a na těle mám tedy nehezké jizvy. Podotýkám, že se mi velmi špatně hojí rány. Existuje nějaký způsob jak se můžu zbavit jizev? Jak probíhá zákrok a jaká je cena?
Děkuji Katka

Dobrý den !
Je mi líto, jizev není možné se zbavit. Jizvy jsou méně či více viditelné, ale nikdy nezmizí. Příčina je v odlišném histochemickém složení. Jediná možnost je se o jizvu intenzivně a dlouhodobě starat, aby výsledek byl co nejméně patrný. Cena je závislá na biologickém charakteru znamének, některá dokonce mohou být hrazena ze zdravotního pojištění, proto je Vás třeba vidět, vyšetřit a vše pečlivě zvážit.
hezký den !
Dr.kydlíček


rada

(příspěvek číslo: 1247)
dne: 30.05. 2007

Dodrý den chci se zeptat můj syn se narodil s hypospadii,močí dolu.Meatus v oblasti korony,přim.široky,předkožka ventrálně chybí.Konglutinace části předkožky-uvolnění.Je mu půlroku a na 1roce máme postoupit menší plastickou operaci chci se zeptat o co se jedná a zda je to nutné.Chci se ještě zeptat jestli vše hradí VZP nebo jestli se něco doplací když jde o kosmetickou úpravu jde prý o 14denní hospitalizaci děkuji

Dobrý den !
Nejspíše se jedná o distální penilní hypospádii, kdy kvalitní močová roura ústí na penisu pod koronárním žlábkem ve střední čáře a předkožka nekryje žalud. Podobné operace provádíme často a myslím si, že je vhodné anatomické poměry na genitálu normalizovat. Ne, že by penis nebyl schopný plnit svoje funkce, ale aby se odstranila odlišnost v cilivé krajině, která by mohla někdy v budoucnu natropit škody na psychice. Operaci bych tedy doporučil každopádně. Výkon a vše s tím spojené jsou hrazeny plně ze zdravotního pojištění.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Keloidní jizva

(příspěvek číslo: 1246)
dne: 29.05. 2007

Dobrý den pane doktore,na rameni mám větší keloidní jizvu 2x1,5cm.Mohl byste mi prosím poradit jak se jí zbavit?Zkoušel jsem již všelijaké ležby např:laserem,pícháním kortikoidů a pořá se mi to nedaří zlikvikovat.Byla by možná například i plastická operace nebo nějaký jiný zakrok?


Předem děkuji za vaši odpověĎ


(Ondřej Žjadlík)
(ZAJDLIKO@seznam.cz)

Dobrý den !
Je otázka, zda se skutečně jedná o keloid, nebo spíše o jizvu zbytnělou, hypertrofiockou. Rozlišení mezi těmito dvěma typy jizev nemusí být vždy snadné, ale je nutné, protože léčebný přístup se velmi liší. Proto je Vás třeba osobně vyšetřit a teprve potom se rozhodnout pro nějaké řešení. Je mi líto, ale bez vyšetření se nemůžeme pohnout dále.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zvětšení prsů

(příspěvek číslo: 1245)
dne: 29.05. 2007

Dobrý den vážený pane doktore,chci se zeptat jak dlouhá je u Vás v tomhle období čekací doba na zvětšení prsů a kolik by stála operace (komplet),mockrát děkuji za odpověd a přeji hezký den.

Dobrý den !
Děkuji za mail ! Momentálně se čekací doba pohybuje okolo 1,5 měsíce a pokud bychom použili anatomické implantáty Laboratoires Eurosilicone, pak by kompletní cena operace ( tedy včetně implantátů, 1 denní hospitalizace a elastické podprsenky ) činila 50.500,-Kč.
Hezký den !


Augmentace

(příspěvek číslo: 1244)
dne: 29.05. 2007

Dobrý den pane doktore, mám během prvních pár dnů domluvenou konzultace na klinice Medicom VIP v Praze ohledně augmntace prsou. Na vše se opravdu moc těším, jen se chci zeptat, zda je problém v tom, že jsem cvičitelkou aerobiku, a děti nemám, zda je pro mne vhoidnější umístění implantátu pod sval, či žlázu. Měřím 155 cm, 49 kg. Ale hlavně, za jak dlouho budu schopna se opět 4x v týdnu věnovat lektorování aerobiku bez omezení. Děkuji Alena.

Dobrý den !
Zde záleží nejenom na Vašich aktivitách, ale i na Vašich fyzických parametrech, tedy na tvaru hrudníku, síle podpkoží, velikosti Vašeho prsu, muskulatuře apod. Soudě však dle Vaší profese a poměru hmotnost-výška, Jste atletické konstituce a pak bych spíše uvažoval o uložení implantátu pod sval. Lerhká sportovní aktivita je ale možná po 3-4 týdnech, plná zátěž bez omezení za 2 měsíce. Toto je osobně můj přístup, ale vycházím z toho faktu, že dávám přednost anatomickým implantátům a prsní sval poměrně hodně uvolňuji, takže kdokoliv z kolegů může mít názor poněkud jiný a není to chyba, jen jakýsi "fyziologický rozptyl" know - how.
Držím palce a přeji hezký den !
Dr.Kydlíček


LIPOSUKCE

(příspěvek číslo: 1243)
dne: 27.05. 2007

Vážený pane doktore, měřím 170 cm, vážím 73 kg. Během posledních tří let jsem zhubla 16 kg (úprava jídelníčku, sport) V současné době se až na drobné vyjímky stravuji zdravě, občas si přidám nějaký aerobní sport, váha už sice nejde dolů tak rychle, ale mým hlavním a velkým problémem jsou břicho a boky. Ačkoliv jsem zhubla už dost, nezdá se mi že by to v těchto partiích bylo vidět. Dokonce již trpím představou, že jinak než liposukcí se těchto tukových polštářů nezbavím. Chtěla bych se zeptat, zda je možné určit přibližnou cenu zákroku na základě zaslané fotografie a zhruba jak dlouhé jsou čekací termíny. Můžete mi doporučit nějaku kliniku v kraji Vysočina? Děkuji mnohokrát za odpověď, hezký den.

Dobrý den !
K tomu co píšete nemohu mít žádnou výhradu ! :-) Máte plnou pravdu. Jestliže po redukci tělesné hmotnosti přetrvávají nějaké tukové polštáře, pak jsou tato depa dány nahromaděním většího množství tukových buněk a prostě je "zhubnout" asi nebude již možné, takže liposukce je vhodným možným řešením. I nápad s fotkou je velmi dobrý, takže to tak provést můžeme :-)) Jiná je otázka ceny. Tu Vám mohi určit z postu svého pracoviště, ale třeba jiné zařízení má ceny postaveny zase trošku jinak a podobné je to s čekacími dobami. Pokud bydlíte na Vysočině, pak máte na vybranou: Jihlava ( MUDr.L.Čůta ), Klinika Brno, nebo Č.Budějovice. A, samozřejmě, můžete dojet i za mnou do Plzně ...:-)))
Hezký den !
Dr.Kydlíček


prsni silikonove injekce

(příspěvek číslo: 1242)
dne: 24.05. 2007

Dobry den pane doktore mam k Vam dotaz,dozvedela jsem se ,ze je mozne si nechat zvetsit prsa pomoci silikon.injekci.Co je na tom pravdy a jake mohou nastat komplikace.Dekuji

Dobrý den !
Tato metoda není metodou lege artis, tedy metodou všeobecně medicínsky uznávanou a prováděnou, která je pro pacienta bezpečná. Jedinou metodou je t.č. zvětšení silikonovými prsními implantáty nejčastěji gelovými.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Prevence před strijemi a povyslým břichem po těhotenství

(příspěvek číslo: 1241)
dne: 24.05. 2007

Přeji Vám pěkný den,
prosím o radu, jak předcházet vzniku strijí a povislému břichu po porodu. Jsem těhotná s dvojčaty a předpokládám, že mne tyto potíže postihnou, ráda bych proto napomohla dopředu možným problémům. Pomůže např. ihned po porodu (i po císařském řezu) nosit nějaký elastický pás (doporučíte mi nějaký)? Moc Vám děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Upřímně řečeno, nevím zda Vám pás pomůže. myslím si, že hlavními momenty jsou geneticky podmíněné vlastnosti tkání ( zejména elasticita ) a objem bříška. Je mi líto, ale nevím o nějaké zaručené prevenci strií...
Přeji heyký den a držím palce !
Dr.Kydlíček


Odpoveď na příspěvek 1197

(příspěvek číslo: 1240)
dne: 24.05. 2007

Dobrý den pane doktore.Doporučil jste mi kožní,ale já snima nemám dobré zkušenosti,ikdyž jsem navštívila kožní tak to jsem tam vůbec nemusela chodit a jít rovnou do lékárny,protože paní kožařka mi dala tisíce prospektů no a vyderte si.Chodím na kosmetiku a ta mi dala ňáke sérum(myslím že ovocné kyseliny)to už používám každý večer na noc měsíc a půl a žádné zlepšení,tada trochu to zesvětlá ,ale příjdu na sluníčko a je to zas na začátku, tmavé.Tak tedy jestli mi pomůže ten leser,ale nejsou to velké skvrny spíše nemší jako pihi jedna vedle druhé a dělá mi to jako bych měla pod nosem knír.Nashledanou a děkuji

Dobrý den !
Myslím si, že by přesto kožní vyšetření bylo velmi vhodné. Pokud nemáte s nějakým pracovištěm dobré zkušenosti, klidně sem obraťte na jiné. Jakékoliv podobné záležitosti by měl kožní lékař nejdříve posoudit a pak teprve je možné záležitost řešit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Zmenšení prsou

(příspěvek číslo: 1239)
dne: 23.05. 2007

Dobrý den pane doktore. Mám dotaz moje maminka je jí 46 let má velká prsa 6 a ke svojí postavě 155cm jsou hodně velká. Má veliké problémy se zádama. Lekáři jí doporučily zmenšení a my jakou její dcery bychom plastiku chtěly zaplatit. Chtěla by je zmenšit na 3. Kolik tak přibližně stojí plastika? Děkuji Jiřinka

Dobrý den !
Kompletní cena operace včetně hospitalizace ( cca 2 dny ), elastického prádla a předoperačních vyšetření činí 33.500,-Kč.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Modelace prsou

(příspěvek číslo: 1238)
dne: 23.05. 2007

Je mi 39let mám povadlá prsa 75B se záhybem pod bradavkami.Mám Diabetes typu Lada mohu postoupit bez rizik operaci?

Dobrý den !
Bez rizik neexistuje žádná operace. Podstoupit operaci, samozřejmě, můžete, ale diabetes musí být dobře kompenzován a dietolog musí s výkonem souhlasit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


UltraContour TM

(příspěvek číslo: 1237)
dne: 22.05. 2007

Dobrý den, mám dotaz ohledně liposukce. Dočetla jsem se v tisku, že existuje nová metoda liposukce a to, ultrazvukem tzv. UltraContour TM. Jaké máte o této metodě informace, jaké jsou výsledky v porovnání s tumes.liposukcí a budete ji zavádět i v Plzni? Děkuji za odpověď. Pavlína

Dobrý den !
Existuje a mám k ní určité výhrady, takže ani neplánuji její použití. Pokud vím nikdo z mých plzeňských kolegů s ní ani nepracuje.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vrásky

(příspěvek číslo: 1236)
dne: 22.05. 2007

Dobrý den, pane doktore je mi 29 let, mám velmi jemnou pleť. Na pleti, hlavně nad rtem mám dvě rýhy a na jedné straně velkou vrásku od nosu k ústám. Vzhledem k mému věku nechápu jak tomuto předcházet.Velkou vrásku jsem si nechala vyplnit, ale přesto je to velmi znatelné. Používám kvalitni kosmetiku, ale nechci si další rýhy nechat vyplňovat.Problém je asi i v tom, že v noci spím hlavně na boku na tváři, ráno se propudím celá pomačkná. I můj dekolt je pokrytý rýhami.Hlavně velké rýhy mezi prsy. Uvažovala jsem o laseru n-lite na drobné vrásky, ale nevím zda to nebudou vyhozené penízky. Jsem z Ostravy a nejsem zde s péči v laserovém centru spokojena. Prosím poradtě kde bych se mohla se svým problémém obrátit. Velice děkuji Jana

Dobrý den !
Otázka jizev je vždy ožehavá. Výplně jsou dočasné a ne vždy uspokojující, preparáty botulotoxinu ochuzují obličej o mimiku a to je špatně... Laser. Snad by to bylo řešení, každopádně to stojí za zkoušku. Pokud Vám nevyhovuje laserové pracoviště u Vás v Ostravě, tak nezbyde nic jiného než se rozjet buď sem, do Plzně, kde funguje dobře zavedená OFTA, nebo do pražského Asklepionu. Zkusil bych to každopádne.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zvětšení prsou

(příspěvek číslo: 1235)
dne: 21.05. 2007

Dobrý den, chtěla bych si nechat zvětšit prsa a mám na Vás několik dotazů: Provádí se tato operace i přes léto? (myslím, jestli se může hned po operaci na sluníčko atd.) Jak dlouho trvá hospitalizace? Jaká jsou po operaci omezení?

předem děkuji za odpověď a přeji hezký den
s pozdravem Hanka

Dobrý den !
Já tyto výkony přes léto provádím běžně, u mě jsou spojeny s 1 denním pobytem v nemocnici přes noc a klientka je zhruba po týdny schopna běžmých životních aktivit, po 2 týdnech kancelářské práce, po 3 týdnech lehké fyzické zátěže a po 2 měsících již zcela plné, neomezené fyzické aktivity. Na slunce po operaci lze, je však třeba chránit před přímým sluncem jizvy.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


klinika plast. chirurgie

(příspěvek číslo: 1233)
dne: 21.05. 2007

Dobrý den pane doktore,
prosím o doporučení nějaké kliniky (doktora) plastické chirurgie ve Zlínském či Jihomoravském kraji.

Děkuji
úspěšný týden
Iva

Dobrý den !
V obou krajích máte bohatě na vybranou ! Navštívit můžete Oddělení plastické chirurgie FN v Olomouci, či kliniku plastické a estetické chirurgie nemocnice u sv.Anny v Brně a jen zcela jen namátkou si vzpomínám na Dr.R.Zálešáka z Olomouce, prof.Dr.J.Veselého z Brna a věřte mi, že bych mohl dlouho jmenovat schopné kolegy, na které bych Vás mohl obrátit. Tihle mě však napadli jako první.
Hezký den!
Dr.Kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 1232)
dne: 20.05. 2007

Dobrý den, prosím jen o radu. Mám své prsa (po 2 dětech) povyslejší, velikost 75 C, bylo by teoreticky možné při "vyplnění" té prázdné kůže použít implantát (např cca 300ml), aby se jejich velikost nijak dramaticky nezvětšila, ale spíš prsa byly plné? děkuji mnohokrát za vaši práci zde.

Dobrý den !
Děkuji za dotaz ! To je otázka, zda by Vámi navržený postup byl reálný. Já teď nevím. Možná ano, ale spíše ne. Někdy, pokud pokles prsů není příliš velký to takto řešit skutečně lze, většinou však je modelační operace nezbytná, protože pokles prsů je příliš velký. Vše je třeba pečlivě posoudit a zvážit, proto je osobní vyšetření nezbytné.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Doba operace

(příspěvek číslo: 1231)
dne: 18.05. 2007

dobrý den. chtěla bych jít na plastiku nosu ale jestě jsem se nikde neobjednala... mohl byste mi říct jak dlouho po objednání se človek dostane na sál? a co je pravdy na tom že na léto se plastika nedělá???

Dobrý den !
Čekací doba na operaci, tedy doba mezi objednáním a vlastní operací je t.č. 1,5 mesíce. Je pravda, že v parném letním počasí není vhodné podobné výkony provádět, ale pokud bude toto léto jako to loňské, tedy chladnější, pak by to nebyl problém.
Hezký den !
Dr.kydlíček


<< < 89 / 131 > >>