Plastická estetická chirurgie MUDr. Tomáš Kydlíček, s.r.o.

Areál fakultní nemocnice Plzeň, vchod C „stará“ budova, 6. patro

Přidat nový dotaz +


útvarky kolem očí

(příspěvek číslo: 1281)
dne: 18.06. 2007

Dobrý den pane doktere,

Mám spoustu bulek kolem očí, ale jsou to tukové bulky,prošla jsem kožním a krevním vyšetřením, kde mi nebylo nic nalezeno. Doporučili mi se zeptat u plast. lekáře.Velmi by mě zajímalo, zda se za konzultace platí a kde lze objednat termín

Dobrý den !
Asi se bude jednat o xantelasma. Konzultace se neplatí a navštívit mě můžete v poradně, kterou pro tuto problematiku mám každé pondělí dopoledne od 8,30 do 11,30 hod. Vše probereme a zvážíme další postup.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace chrupavčité části nosu

(příspěvek číslo: 1280)
dne: 17.06. 2007

Dobrý den pane doktore,

viděla jsem snímky po operaci pacientky, ktera podstoupila operaci nosu "hrbolku", na fotografiích po operaci byla jednak nateklá, především měla hodně zakrvácené oči. Při operaci pouze chrupavčité části vrcholku nosu (bambulkovitý noc), budu mít zřejmě nos nateklý, bojím se však zakrvácených a nateklých očí. S očima mám totiž dlouhodobé problémy, nerada bych jim přikládala na úkor svých "estetickych" potřeb :)) Vím, že je to individuální u každé pacientky, ale síla statistiky přeci jen něco napoví...Děkuji moc za odpověď, Jana.

Dobrý den !
Prakticky Jste si odpověděla sama - míra otoků a podlitin je individuální stejně jako doba jejich mizení. N osní pyramida a okolí jsou spojené jednotky, takže nějaké ty mofřiny pravděpodobné jsou, ale bát se jich rozhodně nemusíte, zrak ani něco podobného neohrozí.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


zmenseni prsou

(příspěvek číslo: 1279)
dne: 15.06. 2007

Dobry den Pane doktore,
zajimala by mne rizika zmenseni prsou - v kolika % pripadu dochazi ke komplikacim. Jiz dlouho o zmenseni uvazuji, bojim se bolesti - je zakrok hodne bolestivy ? ja dlouho budu prace neschopna ?
A cena ?Mam prsa asi tak 4-5, chtela by jsem 2.dekuji za odpovedi

Dobrý den !
Zmenšovací operace prsů je častý výkon, jehož výsledky bývají dobré a rizika malá. Zní to sice jako z reklamy, ale je to, naštěstí, tak. Nemám sice k dispozici přesná čísla a už vůbec ne v %, ale komlikace nejsou časté a popkud ano, tak ne závažné. Bolestivost je ještě problematičtější dotaz. Bolest sje subjektivní vjem a těžko se srovnává, nicméně si myslím, že to není něco, čeho byste se měla bát. Délka pravocní neschopnosti je do značné míry závislá na typu zaměstnání, ale průměrně bych uvažoval o 2 - 3 týdnech. Kompletní cena operace včetně 2 denní hospitalizace a elastické podprsenky činí 31.500,- Kč. Informací, které ale musíte vědět je spousta, takže bych Vám spíše doporučoval se sejít, vše probrat a pak se teprve rozhodnout-
Hezký den !
Dr.Kydlíček


operace podbradku

(příspěvek číslo: 1278)
dne: 15.06. 2007

Dobrý den,
mám 55ti letou maminku, ktará v poslední době velmi zhubla (ne na základě nemoci), bohužel při úbytku podkožního tuku došlo k povisu kůže v celém obličeji, ale hlavně v podbradku. Zají má mě jestli není operace v tomto věku riskantní a jestli výsdek odpovídá vynaloženým nákladům. Pokud se nějaká klinika v Praze a okolí specializuje na starší pacientky, bylo by možné získat na ni kontakt?
Děkuji za odpověď .
M.Březinová

Dobrý den !
V 55ti letech přece maminka není starší pacientka... je to dáma ve středním věku a právě okolo 50 - 55 roku věku klientky přichází s přáním úpravy pokleslých tváří a krku nejčastěji. Situace se řeší face a neck liftem, čili vypnutím tvíří, krku a úhlu mezi krkem a čelistí. Není třeba tedy hledat specializované pracovištěm stačí jen se obrátit na nějakého plastického chirurga, nejlépe s estetickou certifikací, který je Vám sympatický. Seznam certifikovaných estetických chirurgů najdete na stránkách Společnosti estetické chirurgie České lékařské společnosti JEP. Zda vynaložené náklady odpovídají rizikům je těžké říci, vždy rozhoduje síla motivace a nespokojenost se stávajícím stavem. Navíc rizikovost operace není o věku, ale o aktuálním zdravotním stavu, ale jak jsem už napsal, 55 let není žádný věk... :-))
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika prsou

(příspěvek číslo: 1277)
dne: 14.06. 2007

Dobrý den pane doktore,
chtěla bych se zeptat jaký je rozdíl mezi těmi prsními implantáty a anatomickými implantáty? V čem jsou lepší? Jsou také dražší a které se spíše doporučují? Já moc toužím po zvětšení prsou už skoro od mala. Děkuji za Vaši odpověď. Přeji hezký den.

Dobrý den !
Nelze jednoznačně říci, které implantáty jsou nejlepší, které značky jsou nejkvalitnější a jak by se co mělo při augmentaci dělat. Lze jen na základě vlastních subjektivních zkušeností říci, že toto a toto tak a tak považuji dobré a mám s tímto dobré zkušenosti.
Já osobně tedy dávám přednost implantátům anatomickým, kapkovitým, vloženým pod velký prsní sval z řezu v podprsní rýze velikosti která se stanoví individuálně. Kompletní cena operace pak činí 50.500,- Kč za předpokladu, že použijeme implantáty Laboratoires Eurosilicone 102 N.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


odstranění pih

(příspěvek číslo: 1276)
dne: 13.06. 2007

Vážený pane doktore,
mám dotaz, můj manžel má mnoho pih, zejména na zádech. Mohl byste mi doporučit kliniku, kde provedou diagnostiku a popřípadě odstranění pih. Jsme z Mostu,ale Praha není problém.
Děkuji mnohokrát
Mgr.Rucká Lenka

Dobrý den !
Pokud je množství pigmentových útvarů velké, je vhodné nejdříve absolvovat vyšetření kožní. To proto, že dermatolog posoudí biologický charakter a aktivitu jednotlivých útvarů a třeba doporučí, které by se měly odstranit. Zde v Plzni můžete navštívit névovou poradnu kožní kliniky FN Plzeň-Bory, pavilon 22, přízemí vlevo ( pravidelně středa-čtvrtek 8 - 12 hod. bez předchozího objednání ). Teprve po tomto vyšetření je možné uvažovat o odstranění.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


liposukce

(příspěvek číslo: 1275)
dne: 12.06. 2007

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli provádíte liposukci metodou Ultracontour(ultrazvukem) a za jak dlouho od konzultace provádíte samotný zákrok. V dětství až do cca 18ti let jsem měla problémy s ledvinama, dnes (38 let) je vše vpořádku, je možné podstoupit tuto liposukci. Děkuji moc za odpověď Radka F.

Dobrý den !
Používám klasickou manuální tumescentní luposuci, protože si myslím, že přináší největší efekt s minimem možných komplikací a rizik. Ultrazvukovou liposukci neprovádím. Pokud budou všechna předoperační vyšetření fyziologicá, zcela v normě, nic operaci v celkové anestézii nebrání. Jiná otázka je, zda Jste vhodnou adekptkou právě tohoto výkonu, ale to se musí posoudit až při konzultaci.
Hezký den !
Dr.kydlíček


augmentace prsou

(příspěvek číslo: 1274)
dne: 12.06. 2007

Dobrý den, ráda bych se informovala, za jak dlouho mohu na sluníčkopo zvětšení prsů. Augmentace bude 2.7., a zda mohu i v té stahovací podprsence. Mám strach, protože si myslím,že v teple se zánětům daří, ale ty vedra jsou a budou neúnosná. Děkuji za váš čas.

Dobrý den !
Ano, máte plnou pravdu, se sluníčkem bych počkal až po zhojení, tedy 2 týdny.
Hezký den !
Dr.kydlíček


zvetsovani rtu

(příspěvek číslo: 1273)
dne: 12.06. 2007

Dobry den,pane doktore chtela bych se Vas zeptat,zda je mozne podstoupit zvetsovni rtu v tehotenstvi.Dekuji


zvetsovani rtu

(příspěvek číslo: 1272)
dne: 12.06. 2007

Dobry den,pane doktore chtela bych se Vas zeptat,zda je mozne podstoupit zvetsovni rtu v tehotenstvi.Dekuji

Dobrý den !
Otázka je, jaký materiál chcete použít. Já bych ale osobně radil spíše vyčkat do porodu.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Plastika

(příspěvek číslo: 1271)
dne: 11.06. 2007

Dobrý den pane doktore.Chtěla bych se zeptat na plastiku břicha.Jsem štíhlá 51kg,po jednom ditěti,ale mám když se předkloním povyslou kůži asi tak 10cm.Je možné stím něco provést a v jaké cenové relaci se tento zákrok pohybuje.Ještě by mě zajímala úprava očí.Pod očima,, tak říkajíč pytle,, a podbradek.Děkuji za odpověd a krásný den přeji.

Dobrý den !
Kožnětukové nadbytky jsou častým problémem a často je lze řešit plastikou přední stěny břišní, tzv. abdominoplastikou. jedná se o efektivní výkon, spojený ovšem s poměrně rozsáhlou jizvou, která se shová ve spodním prádle, takže neznamenají výraznější problém. Cenově se celé náklady pohybují mezi 30.000,- - 32.000,-Kč dle délky hospitalizace, typu elastického prádla apod.Ïnformací, kterých ale musíte vědět je spousta a přesahují možnosti tohoto fóra.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Úprava stehen

(příspěvek číslo: 1270)
dne: 11.06. 2007

Dobrý den, chtěla bych se zpetat na úpravu stehen. Je mi 19 let, měřím 154cm. V nejširším bodě mám přes stehna 51cm a v létě se mi o sebe v jednom místě dřou. V sukni je to velmi nepříjemná záležitost. Chtěla jsem se zeptat, jestli by pro mne byla vhodná liposukce(jestli by v tomto případě pomohla) na toto trpí moje babička, mamka a starší setra.(zřejmě rodové) Chtěla jsem se zpetat co tento zákrok obnáší a jak se cenově pohybuje. Dále jsem se chtěla zeptat na jednu vystouplejší část břicha. Zda má cenu si nechat zpevnit břišní stěnu, když třeba za 3roky plánuji dítě. Pokud ano co obnáší tato operace, případně jdou-li provádět společně a jak se cenově pohybuje. Děkuji Katka

Dobrý den !
Jste velmi mladá, proto bych v první řadě uvažoval o liposukci, ale protože máte více přání a zmiňujete se o dědičné zátěži, je nutné se osobně setkat, vše zvážit a promyslet. V první řadě musíme rozhodnout, zda Jste vhodná klientka k operaci, pak k jaké operaci a k eventuálně kolika výkonům. Informací, které musíte vědět je řada, takže si na konzultaci musíte vyhradit tak hodinu. Máte-li zájem na osobním setkání, kontaktujte mě na č. 603 838 838 či na mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.kydlíček


augmentace

(příspěvek číslo: 1269)
dne: 10.06. 2007

Dobrý den,pane doktore,
zvažuji zvětšení prsou z vel. č.1 na vel. č.3.Podle čeho se určuje,jaké implantáty budou vloženy,aby byl výsledek co nejlepší? Jsem po 2dětech a prsa mám zatím pevná.Jsou nějaká kritéria,pro koho jsou lepší takové a pro další jiné implantáty?Děkuji za dobrou radu,s pozdravem Tereza H.,Plzeň

Dobrý den !
Faktorů, které určují jaký a jak veliký implantát kudy a kam jej vložit je hodně. Každopádně se musí postupovat individuálně a vše důkladně zvážit a promyslet, proto osobní vyšetření je naprosto nezbytné. Kontaktujte mě, máte-li zájem na tlf. č. 603 838 838 nebo mailu kydlicek@fnplzen.cz.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Keloidní jizva

(příspěvek číslo: 1268)
dne: 10.06. 2007

Dobrý den pane doktore.
Chci vás poprosit o radu.Je mi 15 let a v asi 11 letech jsem byl na očkování TBC a na rameni se mi oběvila boule.Moje lékařka mi řekla,že to je keloidní jizva.Zkoušela mi tam vpichovat kortikoidy,byl jsem na laseru,davala mi na to několik druhu mastiček a pořád nic nepomáhá.Já se chci zeptat jestli by byla možná i plastická operace?Ta jizva je velka2x2,5 cm a vystoupla 1cm.Prosím poraďte mi co sae s tím dá dělat .

Děkuji za odpověď.

Dobrý den !
Nikoli, v této situaci není operační zákrok vhodný. Určitě by měl za následek jinou jizvu, také keloidní, ale určitě větší. Tady je každá rada drahá a nějaké osvědčené know-how neexistuje. Když tak mi pošlete fotku na mail. Zkusíme to takto.
Hezký den !
Dr.kydlíček


jizva po opařenině

(příspěvek číslo: 1267)
dne: 10.06. 2007

dobrý den,
mám takový dotaz má již tří letá dcera se v 8 měsících opařila (pop 2st.) celá nožička ji poté zůstala velmi zjizvená a na stehýnku má velkou jizvu vystouplou asi půl centimetru. používali jsme ne to teď asi 3 měsíce Dermatix Si Gel, ale jizvička se ji potom ještě zhoršila. Nevím jestli je to tím, že má nožičku ještě stlačovanou lastogripem, ale celá jizva jí popraskala a zčervenala. Chtě bych se zeptat jesli neexistuje něco vhodnějšího a co by případně ještě zmenšilo malé jizvičky co má po celé nožičce. jestli chcete ráda Vám pošlu emailem foto. Děkuji Veronika Veronika.beruska@email.cz

Dobrý den !
Asi bude nejlepší, když mi emailem pošlete jak fotky, tak kopii zprávy z dosavadního léčení. Podívám se, vše promyslím a pak bych Vám napsal jak to celé vidím.
Hezký den !
Dr.kydlíček


to sem ja 1262

(příspěvek číslo: 1266)
dne: 9.06. 2007

chtela bych ty usi prisit


Liposukce a úprava...

(příspěvek číslo: 1265)
dne: 9.06. 2007

Přeji pěkný den,
Ráda bych se dostavila na osobní konzultaci... jen co se k tomu přemluvím :-) Ale předtím bych ráda věděla pár věcí. Je mi 28 let, celý život bujuji se svou váhou a zdá se, že už začínám mít úspěch. V roce 2003 jsem vážila 96kg,pak jsem otěhotněla a před porodem vážila 112kg,po porodu 108kg.Pak nastala krize a 8.1.2005 jsem vážila 128kg :-((. Od té doby s tím bojuji a nyní vážím 80kg. Hubnout chci dále,jen mám velký problém s převislou kůží a tukem na břiše, k tomu mám silná stěhna vč.kolen.Lítka bohužel také a o hýždích raději nemluvit. Nevím zda se ještě mordovat a cvičit a až poté se k Vám objednat na dotvoření dle obrazu svého, nebo jestli přijít teď..?? Těžko své problémové partie schovat do plavek a oblečení..A hlavně co to všechno u Vás může stát, co všechno se dá provést při jedné operaci?Čekací doba je pořád měsíc? Děkuji za trpělivost a mým dlouhým příspěvkem. S pozdravem P.M. Roudnice n./L.

Dobrý den !
děkuji za dotaz ! Má cenu se mrdovat... :-)) Má, protže snížení tělesné váhy má dalekosáhlý příznivý efekt na organizmus. Navrhuji tedy redukovat tělesnou hmotnost tak dlouho, dokud nedosáhnete žádané individuální tělesné hmotnosti ( či hmotnosti, která Vám vyhovuje i když ideální třeba nebude ) a pak se pokusit vše "doladit" operací, spíše však jak píšete několika operacemi. Takto bych to viděl jako optimální a takto si myslím, že máme šanci na nejlepší výsledky. Čekací doba je nyní 1 - 1,5 měsíce, v chladnějších obdobích roku 2 měsíce.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


Bio Alcamid, Restylane

(příspěvek číslo: 1264)
dne: 7.06. 2007

Dobrý den, již jste mi odpověděl na otázku , která se týkala Bio Alcamidu. Odepsal jste mi, že s tímto materiálem nepracujete. Můžete mi prosím říci, zda se dají materiály kombinovat? Mohl byste na "dopíchnutí" po roce aplikovat Restylane? Bio Alcamid se mi zhruba z jedné třetiny vstřebal. Děkuji.

Dobrý den !
Ano, lze, v tom není problém.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


vzhled.

(příspěvek číslo: 1263)
dne: 7.06. 2007

dobry den pane doktore.jsem muz a je mi 30 let. docitam se ze spouta lidi ma problem s vpacenymi bradavky.ja mam opacny problem. me bradavky jsou vypoukle.jako kdyby jsem mel ztvrdly prsni zlazy .. tak se chci zeptat jestli uz jste se s tim setkal a jestli to jde nejak resit.např. operaci.

Dobrý den !
Stav jistě řešit lze, podmínkou je ale endokrinologické a sonografické vyšetření a, samozřejmě, naše konzultace. jak by se stav řešil ale do značné míry závisí na výsledcích výše zmíněných vyšetření.
Hezký den !
Dr.kydlíček


Odstate uši

(příspěvek číslo: 1262)
dne: 7.06. 2007

Dobry den je bude mi 14 let a mam odstate usi. Chtela bych vedet kolik by to stalo a jestli neco hradi pojistovna a jestli mi ty usi muzete prisit i o hlavnich prazdninach. Prosim napiste mi na e-mauil palma1kokosova@seznam.cz

Dobrý den !
Úprava odstálých ušních boltců je hrazena zdraotní pojišťovnou do 10 let věku. Pak již ne. Cena číní 8.000,-Kč a je možné vše zorganitovat na prázdniny.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


lipomy

(příspěvek číslo: 1261)
dne: 7.06. 2007

Zdravím,

obracím se na Vás s dotazem ohledně lipomů .
Mám je již delší dobu cca 5 let na stehnech na obou nohách cca 5 - 7 na jednom . Jsou neohraničené . Pro odstranění bych rád zvolil cestu liposukce .
V tomto mám dvě otázky :
-chtěl bych to spojit i s liposukcí na odstranění normálního tuku je to možné ?
-bylo by v tomto případě možná nějaká částečná uhrada pojišťovny ?
Děkuji za odpověď

Dobrý den !
Ne vždy je liposukce k řešení lipomatózy vhodná, pokud ale ano, pak není problém výkon rozšířit i na okolní krajiny a na Vás by pak zbyla úhrada jen té estetické části operace.
Hezký den.
Dr.Kydlíček


Ošetření po operaci

(příspěvek číslo: 1260)
dne: 7.06. 2007

Dobrý den! Jsem po operaci a mám si chránit jizvy opalovacím krémem s faktrorem 100 a zároveň si je mám maat ještě Dermatixem. Chtěla bych se zeptat v jakém pořadí si mám tyto přípravky na jizvu mazat ?
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den a mnoho úspěchů!

Dobrý den !
Jedno nebo druhé. Budete-li na slunci tak je důležitější UV filtr, jinak Dermatix je docela dobrý medikament, zásadní ale v ošetřování jizev jsou systematické tlakové masáže.
Hezký den !
Dr.kydlíček


bio alcamid

(příspěvek číslo: 1259)
dne: 6.06. 2007

Dobrý den, před rokem mi byl vpíchnut bio alcamid do brady. Jsem s výsledkem velice spokojena, jen mám pocit, že se materiál lehce vstřebal, přestože byl propagován jako permanentní. Je možné se k vám na "dopíchnutí" objednat a zákrok absolvovat hned během konzultace (nejsem z Plzně)? Díky.

Dobrý den !
Děkuji za dotaz, narážíme v něm na jeden problém - jaký materiál je vhodný jako výplň, jaký je bezpečný i v dlouhodobém horizontu, jaký je prostě optimální ? Jednoznačná odpověď neexistuje a do jisté míry je závislá na osobních zkušenostech lékaře. Na tom, jaké zkušenosti má, jaké výsledky má s větším počtem klientů v dlouhodobém horizontu. Já osobně se t.č. řídím nezávazným doporučením mezinárodní ( vlastně již mezikontinentální společnosti EQUAM ), která se mimo jiné zabívá i touto problematikou a která doporučuje používat krátkodobé a střednědobé preparáty kyseliny hyaluronové. Opakuji, není to nic závazného a neznamená to, že jiné preparáty jsou špatné nebo škodlivé a nemají se dávat, to nikoli. Znamená to jen, že preparáty, jejichž základem je kyselina hyaluronová jsou t.č. považovány touto uznávanou společností za nejbezpečnější. Tohoto doporučení se já také držím a proto používám nejčastěji t.č. Matridex a Juvederm. A jsem spokojený. Bio-alcamid je látka poněkud jiného složení ( 96% vody a 4% polymeru poly-alkyl-imidu ), proto ho nepoužívám a nemohu Vám ho proto aplikovat. Je mi líto pokud jsem Vás zklamal, ale s Bio-Alcamidem nepracuji.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


horní ret

(příspěvek číslo: 1258)
dne: 5.06. 2007

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat je-li možná úprava kdy by byl horní ret nějak "pozvednut". Zatímco někdo má problém s tím, že když mluví jsou mu vidět i dásně nad horními zuby, já mám "problém" zcela opačný. Horní ret moje zuby prostě celé překrývá, nevypadá to zrovna půvabně, Vypadá to jako bych v puse měla jen zuby dolní. Nevím jak to přesně popsat. Děkuju za odpověď.

Dobrý den !
Rozumím Vám, prostě ret zkrátit. Možné to je, copak o tom, ale za cenu jizvy na hranici retní červeně a kůže rtu. Jizva je sice diskrétní, ale přesto patrná. Naštěstí ale existuje tatování, které jí může trošku zakrýt. Stále ale je zde otázka, nakolik by se Vám to líbilo a nakolik můžeme být radikální. Chce to tedy osobně vidět, posoudit a pečlivě zvážit.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


redukce kožních nadbytků

(příspěvek číslo: 1257)
dne: 4.06. 2007

Dobrý den, pane doktore.
Je mi 37 let a do svých asi 20-ti let jsem byla velmi obézní ( odhaduji váhu téměř ke 100 kg při výšce 165 cm). Poté jsem během přibližně jednoho a půl roku zhubla na 64 kg a tuto váhu si držím i po dvou dětech (12 a 5 let) dodnes. Následek tohoto velkého zhubnutí je samozřejmě velký nadbytek kůže hlavně na pažích, stehnech a břiše. Můžete mi, prosím, napsat, jak by se tento problém dal řešit a jaký by byl postup? Moc děkuji.

Dobrý den !
Problém lze řešit operací, při které se redukují valy paží, stehen či kožnětukový nadbytek přední stěny břišní. Samozřejmě, že vždy jen jedna krajina. Jedná se o rozsáhlejší operaci v celkové anestézii , spojenou s několikadenní hospitalizací, obvykle 14-ti denním hojením a následnoéu několikatýdenní rekonvalescencí a rehabilitací. Postup je ale v podstatě velmi prostý - první musí být velmi důkladný pohovor a vyšetření, při kterém naplánujeme termín eventuální operace. Každý klient musí vědět spoustu informací, aby se mohl zodpovědně rozhodnout.
Hezký den !
Dr.Kydlíček


<< < 88 / 131 > >>